Skrevet av Emne: Klimaalarmismens fase 3: De store bortforklaringer  (Lest 1216 ganger)

Utlogget Telehiv

 • Seniormedlem
 • ****
 • Innlegg: 1785
Klimaalarmismens fase 3: De store bortforklaringer
« på: mars 02, 2013, 17:43:48 pm »
Dette innlegget er ment å ende opp i fase 3 ("De store bortforklaringer"), med noen spennende linker til det jeg syns er mest interessant i klimakampen i disse tider.

Men for å vise bakgrunnen for at klimamakta nå prøver å rygge ut av den mest elendige delen av sin tidligere "konsensus" og "vitenskap", kan det være nyttig å først sveipe innom de to innledende fasene, fra

Fase 1) da det først ga høystatus å være klimaforsker med potensiale til å redde verden, til
Fase 2) neglebitende/suicidale Phil Jones'er m.fl. ifm. Climategate inntil bakmakta fikk oppprettet nok komiteer til å hvitvaske dem ut av straffesaker,

og altså til slutt til det pågående drama:
 
Fase 3) panisk fossroing ut av en falsifisert og uverdig vitenskapsprosess som holdes kunstig i live kun ved brutal overnasjonal og institusjonell makt     


KLIMAALARMISMENS FASE 1: DE STORE SKREMSLER

Altfor lenge - siden NASA-Hansen startet sin CAGW/CO2-agitasjon i kongressen på slutten av 1980-tallet - har media kritikkløst gjengitt klimaalarmistiske påstander som om de var framanalysert av kompetente forskere med en profesjonell omgang med naturvitenskapelig teori og metode, og at det ikke fantes tvil om gyldigheten i funnene som sa at menneskeskapt oppvarming kom til å ødelegge verden hvis ikke.......(her kom medieoppslagenes og kvasiinstituttenes og alle andre nyttige idioters sosialpornografiske lekegrinder og meningsterrorarenaer)

Dette har blitt dissekert både her på forumet og mange andre steder, så bare noen stikkord på dette:
FEILAKTIG VITENSKAP + FORHASTEDE KONKLUSJONER + INSTITUSJONSBYGGING = POLITISK OG INSTITUSJONELL KLIMAMAKT OVERKJØRER FORSKNINGSFORNUFT

kjennetegnet ved:

"Konsensus" etter håndsopprekkingsmetoden:
- Hovedpåstanden i AGW/CO2-hypotesen er som kjent at menneskeskapt økt CO2-innhold i atmsofæren vil sende jorden ut i en point-of-no-return oppvarming med aksellerert nedsmelting av breer og aksellert havstigning, osv. Dette ble erklært som "vitenskapelig konsensus" ved håndsopprekking i det spesialopprettede FNs klimapanel (IPCC) lenge før nødvendig verifiserende forskning var utført: Da de første forskerrapportene som kom inn til panelet sa at det IKKE var grunnlag for å tro at AGW/CO2-hypotesen var riktig, ble dette rett og slett omredigert til det motsatte etter at en liten indre gruppe hadde bestemt dette - ved håndsopprekking.   

Rå makt
- Før det forelå et seriøst vitenskapelig grunnlag for denne påståtte klimatrusselen ble det samtidig, med politisk støtte og bruk av store midler, opprettet overnasjonale og nasjonale "klimaredningsinstitusjoner" som fort fullstendig overkjørte alle evt. kritiske miljøer med rå makt. Nasjonale skatte- og kvoteregimer over hele verden er etablert og/eller omfattende endret for å kjøre inn alle slags fiskale klimaavgifter og børstricks, osv., mens reellt miljøvern ligger i ruiner i kjølvannet av de feilinvesterte midlene i et illusorisk "klima" problem.

Feilaktige/hockeykølleprogrammerte klimamodeller
- Før denne vitenskapelig rudimentære kvasiforskningen hadde blitt utviklet utover en strøm av udokumenterte antakelser, ble den multiplisert opp i shit-in-shit-out "klimamodeller" der man la inn en klimasensitivitetsfaktor som "ville vise framtidig oppvarming selv om man la inn en telefonkatalog", som en mer edru forsker oppsummerte det.
- Denne faktoren er allerede blitt tvunget til å omtrent halveres av de samme miljøer (altså den faktoren som det iht. Gro Harlem Brundtland var "umoralsk å tvile på") etterhvert som den er empirisk falsifisert gjennom målinger som imøtegår de opprinnelige forsterknings- og pådrivsantakelsene. Om ikke lenge er den opprinnelige "alarmismefaktoren" trolig noe man forsøker å gjemme bort når det kommer skikkelige folk inn i klimarommet.


KLIMAALARMISMENS FASE 2: CLIMATEGATE OG HIDE THE DECLINE

"Hide the decline" og Climategate 1 & 2 viste at man trengte å bløffe om en rekke fakta for å få kart og terreng til å stemme: Her er det bare å vise til panikken
- ikke steg temperaturen som predisert
- man fant intet hot spot i atmosfæren
- havstigningen ville ikke aksellerere
- osv.

Pr. årskiftet 2012/13 har selv de "offisielle" klimaalarmismeinstituttene måttet innrømme at: "KLODEN HAR IKKE BLITT VARMERE PÅ 15 ÅR" 
Og vi begynner å ta tak i de faglige røverne for bl.a. dette:

Brudd på elementære vitenskapelige prinsipper   
Gradvis begynner verden å forstå at de mest elementære vitenskapelige prinsipper er brutt helt fra starten:
- AGW/CO2-hypotesen hadde empirisk medvind fra 1976 til 2006 (jorden ble litt varmere enn i den foregående 30-årsperioden); det så altså ut som forskerne som stilte seg bak denne hypotesen hadde "forutsett" korrekt en global oppvarming, ergo måtte vitenskapen bak (AGW/CO2-hypotesen) også være korrekt.

"Juksteringene": Fortielse om, endring og fjerning av data for tidligere varmeperioder
Et grunnleggende etisk problem med de klimaalarmistiske forskerne er imidlertid at de systematisk har prøvd å skjule og fortie at verden - tydeligst på nordlige halvkule, der vi også har mest data - går i forskjellige regelmessige temperaturtrend-sykler: Før den varmere perioden fra 1976, hadde man gode data på en tilsvarende varmere 30-årsperiode fra ca. 1916-1946, og en kaldere 30-årsperiode før det igjen, osv.
 
Helt som forventet dabbet derfor varmetrenden av for noen år siden, slik at vi idag ikke ser signifikant varmeøkning slik det økte CO2-innholdet i atmosfæren skulle tilsi. Og enda verre, i Antarktis (som iht. drivhusteorien skulle hatt samme varmetrend som i Arktis dersom effekten av CO2-økning stemmer) synes det å ha gått i en temperaturmotfase og det samlede isvolum har ØKT i den perioden nordkalotten har hatt det varmere.   


KLIMAALARMISMENS FASE 3: DE STORE BORTFORKLARINGER

Det er nå åpenbart at AGW/CO2-hypotesen er falsifisert på en rekke sentrale pemisser, og at de nærmeste årene vil gå med til omfattende bortforklaringer for dem som har stått i fronten for denne "vitenskapen".

Og publikum begynner også å bli mer kvalifisert kritiske enn før: Jeg har tidligere her på forumet vist hvordan f.eks. tyske media og særlig meteorologiske forskermiljøer nylig har begynt å lage omfattende støy rundt hvorfor det ikke stilles flere kritiske spørsmål rundt AGW/CO2-hypotesen, jfr. denne tråden: http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1205.msg22818.html#msg22818

De første bortforklaringene ble bl.a. omtalt her: http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1187.msg22308.html#msg22308


Interessante debatter/linker til alarmistenes mest dagsaktuelle bortforklaringer:

Mange av disse linkene har selvforklarende artikler og kommentarer, og alle har en ting til felles:
De viser hvordan de tidligere så skråsikre klimamaktforskerne nå famler pinlig spekulerende etter bortforklaringer. Ha det moro her: 

http://pielkeclimatesci.wordpress.com/2011/10/27/candid-comments-from-global-warming-climate-scientists/

http://www.colorado.edu/news/releases/2013/03/01/volcanic-aerosols-not-pollutants-tamped-down-recent-earth-warming-says-cu

http://judithcurry.com/2011/10/27/candid-comments-from-global-warming-scientists/
 
« Siste redigering: mars 02, 2013, 21:00:44 pm av Telehiv »
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Utlogget Jostemikk

 • Administrator
 • Fingrene mine er klistra til klimatastaturet
 • *****
 • Innlegg: 7136
 • Ondskapens grobunn er dårskap og troskyldighet
Sv: Klimaalarmismens fase 3: De store bortforklaringer
« Svar #1 på: mars 02, 2013, 18:17:13 pm »
Fine greier, Tele. Du skrev blant annet:

Sitat
Pr. årskiftet 2012/13 har selv de "offisielle" klimaalarmismeinstituttene måttet innrømme at: "KLODEN HAR IKKE BLITT VARMERE PÅ 15 ÅR"

Hvorpå du følger opp med:

Sitat
Det er nå åpenbart at AGW/CO2-hypotesen er falsifisert på en rekke sentrale pemisser, og at de nærmeste årene vil gå med til omfattende bortforklaringer for dem som har stått i fronten for denne "vitenskapen".

En hel drøss av de sedvanlig suspekte har virkelig bekreftet det du nevner her. WUWT har en sak om dette nå. WUWT - "Forskerne" forsøker å bortforklare manglende oppvarming med småputring fra "mange" vulkaner.

Det som blir mer og mer klart er at "mainstream" klima"forskere" ikke er i nærheten av å forstå klimaet.

Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Utlogget Amatør1

 • Administrator
 • Superhelt!
 • *****
 • Innlegg: 3848
 • If you've seen one tree, you've seen Yamal
Sv: Klimaalarmismens fase 3: De store bortforklaringer
« Svar #2 på: mars 02, 2013, 21:49:06 pm »
Flott oppsumering, Tele

Det jeg savner er vel KLIMAALARMISMENS FASE 3: RETTSOPPGJØR

Ingen kan lengre påberope seg uvitenhet om den falsifiseringen du omtaler, den er åpenbar. Derfor er ledende politikeres opptreden kriminell når det ser bort ifra dette faktum.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to