Klimaforskning

Diskusjonsforum => Generelt => Emne startet av: bøvelen på juli 09, 2012, 11:30:19 AM

Tittel: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: bøvelenjuli 09, 2012, 11:30:19 AM
Hei,
Jeg er nytt medlem her, og jeg må begynne med å takke for mange interessante innlegg og artikler om klima og klima-alarmisme på klimaforskning.com
Jeg har vært medlem i Klimarealistene i noen år, men jeg synes at nettsiden der, selv om det er mye godt stoff, er litt statisk.

Jeg begynner å bli dyktig lei politikermaset om CO2, og sist nå klimaforliket!

Også foreningen Tekna, der jeg har vært medlem i over 30 år har en faretruende slagside.
Jeg følte at jeg har fått nok, og har dermed meldt meg ut. Men siden foreningen høflig ba om en begrunnelse, har jeg sendt dem vedlagte innlegg.
Jeg skrev at de kunne benytte det som meningsytring eller leserinnlegg
dersom de ønsket.
Jeg har ikke hørt noe mer fra dem

Mitt skriv til Tekna:

I forbindelse med at jeg nå har meldt meg ut fra Tekna, har jeg fått spørsmål om årsaken til at jeg har tatt denne beslutningen. Jeg har vært medlem siden slutten av 70 tallet, og det er første gang Tekna har spurt om min mening om noe som helst.

Jeg har med stadig voksende forundring og uro bivånet Tekna og TUs kjør for klima-alarmisme. I TU har det av og til vært kritiske leserinnlegg, men aldri noen redaksjonell omtale av andre meninger (som jeg har registrert).
Det toppet seg for et par uker siden, da jeg mottok Teknas klimamagasin. Der var det mye alarmisme, og en koseprat med Ciceros nye leder Cecilie Mauritsen
Hun slapp lett unna med utsagn om at Himalayas isbreer skal være smeltet i 2035 var en trykkfeil fra IPCC!. Og hennes bakgrunn fra WWF ble heller ikke nevnt

Tekna representerer landets elite innen realfag og naturvitenskap. Det burde være enkelt å etablere en faglig og saklig motvekt til FN og IPCCs politikestryrte alarmisme. Men det har ikke skjedd. I stedet er foreningen redusert til et føyelig mikrofonstativ for skremselspropagandaen.

I en undersøkelse publisert av Tekna, utbasuneres det at sivilingeniørene krever klimahandling hjemme og Norge må vise vei.
Det var 432 som sier dette. Det sies ingenting om utvalget var representativt for alle Teknas 59000 medlemmer, heller ikke hvordan de ble valgt ut. Jeg har ikke hørt om denne undersøkelsen.

Tekna og TU er så politisk korrekt at det er kvalmende.
Teknas leder blogger om klima, og støtter seg på Jørgen Randers!
Alarmisme-vissvas som er like saklig som opprop fra skuespillere og kjendiser kan man heller lese om i Dagbladet og Aftenposten.

Oppdragsforskning er kontroversiellt. Det kan jo tenkes at oppdragsgiver betaler for å få fram passende svar. Dersom resultatet ikke er slik som ønsket, ingen flere forskningsmidler.
Cicero, Bjerknes, Nansen og alle disse miljøene som forsker på menneskeskapte klimaendringer, leverer det myndighetene ønsker, nemlig alarmerende meldinger om økende temperatur pga utslipp av CO2!
Tekna, som drives av medlemmenes kontingent, skal ikke være med her. Jeg ønsker ikke at min innbetalte andel skal sløses bort til dette.

Takk for meg!
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: seotojuli 09, 2012, 11:37:24 AM
Hei, Bøvelen - og velkommen som medlem :)

Det er hyggelig at du setter pris på forumet vårt, og vi er glade for alle som vil delta med sine bidrag.
Ellers er jeg helt enig med deg i at en fagforening bør være til for medlemmene, og ikke et talerør for myndighetenes politikk. Da blir det lett noe som skurrer. Hvem er det som har presset Tekna til dette?


Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Telehivjuli 09, 2012, 12:08:58 PM
bøvelen,

jeg trodde jeg hadde trygt ferielogget meg av, men det må jeg si:

Her dukker det plutselig opp en betimelig og 100% opplyst og klartenkt melding til Tekna, en av de mest pinlige klimamaktklakkørene, fordi nettopp de burde ha bedre vett.

Derfor bøvelen, logget jeg på igjen for å utstøte et rungende velkommen til deg her på forumet!

Gleder meg til flere innspill fra deg!

(så vil jeg prøve å liste meg avgårde til litt ferie igjen, langt fra klimaalarmistisk tøv og tant  8))
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Jostemikkjuli 09, 2012, 12:15:00 PM
Velkommen, Bøvelen!

Takk for at du delte disse opplysningene med oss. Det er bedrøvelig det som skjer, og at enkeltpersoner gjør som deg er svært viktig. Får meg til å tenke på Fuglene flyver i flokk, bare de er mange nok.

Nå ble vi plutselig en fugl til på forumet. ;)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: ebyejuli 09, 2012, 12:54:50 PM
Bøvelen, jeg melder meg på i velkomstkoret.

Flott beskjed du ga til TEKNA. Vi har et offisielt Klima-Norge, som regjerer på utsiden av "resten". Ikke minst er det moseugler hos organisasjonene. UNIO holder på med det samme som TEKNA tydeligvis, de lager opprop "for mindre CO2 i atmosfæren". Og ikke noe mindre akademisk enn Forskerforbundet er underlagt det samme regimet, som en del av UNIO. Hvor har akademikerne her i landet gjemt-glemt sin vitenskapelige dannelse?

Det er nok AGW-basert kunnskapsmangel å angripe for alle. Gleder meg til neste dybdeanalyse, Bøvelen. Og diskusjonsfora som ABCNyheter og Dagsavisen, Nye meninger er avisenes gave til de som må lette på trykket , fra tid til annen.    8)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: jarlgeirjuli 09, 2012, 20:47:05 PM
Jeg ønsker deg velkommen her, Bøvelen.

Ekstra hyggelig å se at du tok deg tid til å forklare TEKNA hvorfor du sa takk for deg, beklageligvis kommer det neppe til å imponere TEKNA-ledelsen som alle virker temmelig religiøst troende på alt klimavrøvlet.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: ebyejuli 09, 2012, 21:09:40 PM
Legg merke til kommentarene etter intervjuet med Cecilie Mauritzen.

http://www.tu.no/miljo/2012/06/30/-bevisene-for-menneskeskapte-klimaendringer-er-sa-overbevisende-at-jeg-ikke-er-i-tvil

De er mange, de er saklige, mange er sikkert ingeniører - hva gjør slike "skeptikere"? Melder de seg ut av overkjørende organisasjoner, hvis de er medlemmer?   8)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Bebbenjuli 09, 2012, 22:35:15 PM
Hei og velkommen, Bøvelen!

Kanskje off-topic på denne tråden, men nicket ditt minner meg - som er gammel sunnmøring - om et uttrykk jeg ikke har hørt de siste 40 år eller så.... sikter du til at du med utnevnelsen nå kommer til å bli betraktet som en klimabøvel? :)

Din utmelding fra Tekna føyer seg inn i et visst mønster vi har sett de siste par årene, der blant annet Nobelpris-vinnere har meldt seg ut av vitenskapelige selskaper i protest. De protesterer på at det sitter "eksekutive" styrer og sender ut erklæringer om klima i øst og vest uten at medlemmene egentlig er spurt - slik du og andre peker på.

Richard Lindzen skriver litt om "bakveier" inn i slike vitenskapelige samfunn i sitt nylig oppdaterte essay Climate Science: is it currently designed to answer questions (http://nzclimatescience.net/images/PDFs/lindzen12-march-climatesciencenotansweringq-ejv2id9_sm2008_lindzen.pdf)?

En intellektuell tarmtott-tirrer fra abstraktet:

SitatWhen an issue becomes a vital part of a political agenda, as is the case with climate, then the politically desired position becomes a goal rather than a consequence of scientific research.

Organisasjonene ser ut til å ri på en klimabølge, men mye tyder på at den er på retur.

Smarte investorer selger seg visstnok ut når drosjesjåfører begynner å snakke om aksjer.
Mange av de som uttaler seg om klima, har åpenbart ikke mer peiling på det enn drosjesjåførenes påståtte uforstand.

Jeg tipper at det sitter en god del folk på gjerdet rundt om kring og venter/håper på at trenden skal snu eller boblen sprekke, og ikke er så tøffe som du og melder seg ut med en kontant begrunnelse.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amatør1juli 11, 2012, 19:21:16 PM
Velkommen, Bøvelen!

Ditt eksempel er til etterfølgelse. Et av de store problemene i vårt samfunn er at politikere og byråkrater aldri stilles til ansvar for sine handlinger, ikke engang i valg.

Håper du bidrar med flere betraktninger i sommer-"varmen"  ;)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: bøvelenjuli 18, 2012, 10:07:40 AM
Tusen takk for hyggelige velkomstmeldinger!
Jeg har fortsatt ikke hørt noe mer fra Tekna, og forventer vel egentlig ikke noe heller. Der er nok løpet kjørt. Det skal bli spennende å se utviklingen.
I mens leser jeg det jeg kommer over om klimastoff, og det er skummelt å se alt som avdekkes.
Faglig føler jeg meg ikke kompetent til å bidra i noen debatt, jeg vil nok holde en lav profil her.
Men til dere som bidrar: Keep up the good work!
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amatør1juli 18, 2012, 10:36:16 AM
Sitat fra: bøvelen på juli 18, 2012, 10:07:40 AM
I mens leser jeg det jeg kommer over om klimastoff, og det er skummelt å se alt som avdekkes.
Faglig føler jeg meg ikke kompetent til å bidra i noen debatt, jeg vil nok holde en lav profil her.
Men til dere som bidrar: Keep up the good work!

Ikke undervurder deg selv. Det er endel av spillet at du blir fortalt at du er inkompetent i klimaspørsmålet. Du, som forhenværende Tekna-medlem, er faktisk bedre rustet enn mange andre til å vurdere sannhetsgehalten i debatten. Det er rett og slett en hersketeknikk fra alarmistene å møte kritikk med "du er ikke klimaforsker" eller tilsvarende, dette er noe de gjør istedet for å debattere. Faktum er at vi trenger folk med overblikk over mange fagområder til å si sin mening.

Tenk over det.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: ebyejuli 18, 2012, 13:49:05 PM
Helt enig med Amatør1. Her er det bare å bruke egen teknisk/naturfaglig bakgrunn. Forumet her kan brukes til å stille spørsmål. Mye kan vi nok svare på, resten lærer vi av også.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: P. Tuvnesmai 22, 2013, 10:25:22 AM
Rasmus Benestad er nå utpekt av Teknas ledelse til å lede en ny faggruppe "Tekna Klima", som skal ha oppstart 13. juni-13:
http://www.tekna.no/ikbViewer/page/enhet/forside?p_o=811284&p_m=811285

Kan noen klimarealister/skeptikere stille på oppstartsmøte og gi noe balanse? (jeg kan ikke)
Skal også ta det opp med ledelsenm i Klimarealistene.
I fjor kom Magasinet ut med et helt nr dedikert klimaalarmisme.  Magasinet Tekna slipper ikke klimarealister til (har forsøkt selv).
Benestad er klimaforsker og har derved økonomisk interesse av å opprettholde klimaskremslene. Han er langt fra nøytral og objektiv.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Jostemikkmai 22, 2013, 12:25:51 PM
Tuvnes, jeg er ikke rett mann for det du spør om, men har likevel lyst til å komme med en kommentar. Er styret i Tekna klar over at de har å gjøre med den mest infiserte og omstridte alarmisten i vår del av verden? Et menneske helt uten folkeskikk og allment akseptert oppførsel?

Det er forståelig at også Tekna har prostituert seg i klimaets navn. Alle pengene klimasaken genererer har snart forpestet hele samfunnet vårt, men å være pengehorer er nå så sin sak. Å knytte til seg Rasmus Benestad virker fullstendig selvdestruktivt.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: bøvelenmai 22, 2013, 12:36:49 PM
Når jeg ser dette, er jeg glad for at jeg har meldt meg ut av denne foreningen!

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,861.msg15752.html#msg15752
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amateur2mai 22, 2013, 13:17:24 PM
Det er viktig at så mange Klimarealister og Teknamedlemmer som mulig engasjerer seg i dette slik at Tekna ikke kan misbrukes slik det kan se ut til at det legges opp til når Rasmus Benestad velges til leder for interimsstyret.

Fra Tekna sine hjemmesider om Tekna Klima siterer jeg

SitatOm Tekna Klima

Tekna Klima ønsker å skape faglig aktivitet på klimaområdet. Med fokus på årsaker til klimaendringer, konsekvenser og tilpasning lokalt og globalt, klimateknologi og andre tilknyttende temaer innen energi og miljø, vil gruppen være en aktør som bygger broer mellom ulike sektorer og aktører som jobber med klimaspørsmål både nasjonalt og internasjonalt.

Tekna Klima ble stiftet 27. februar 2013 med et interimsstyre.

Klimaendringer er en lokal og global utfordring som alle i samfunnet på et eller annet tidspunkt må ta stilling til. Teknologer og naturvitere spiller en viktig rolle i klimaforskningen og i utviklingen av teknologi som kan gi mindre klimagass utslipp og energiforbruk. På grunn av havenes treghet, er det også god grunn til å tro at det vil bli ytterligere klimaendringer, selv om klimautslippene skulle stoppe nå. Derfor må samfunnet tilpasse seg et nytt klima, og det er viktig å bruke vitenskaplig og teknologisk innsikt for denne tilpassingen. Dette omfatter mange fagområder og bransjer som kan dra nytte av hverandre gjennom felles møteplasser, utveksling av kunnskap og nettverksbygging.

Tekna Klima vil jobbe for å skape en slik møteplass og gi et faglig tilbud til alle Tekna-medlemmer som engasjerer seg i klimaendringene på tvers av fagretninger.

Tekna Klima ønsker å

  • jobbe for formidling av klimaforskning basert på fakta
  • skape dialog om mulighetene innen klimateknologi og fremme utveksling av informasjon og erfaringer
  • etablere nettverk gjennom å arrangere møter, kurs og seminar i samarbeid med andre aktører som jobber med klimaspørsmål
  • skape internasjonalt samarbeid med grupper og foreninger i Europa og evt. andre steder i verden
  • arrangere spissede faglige seminarer og legge til rette for konstruktive debatter basert på fakta og vitenskaplige normer.

Det er lite her som skulle tilsi at man ikke kan få gjennomslag for en klimarealistisk holdning på sikt. Man må selvfølgelig få barbert vekk meningsløse uttrykk av typen "klimautslipp" og "klimateknologi". Utover det så er det åpent for å vri dette dit det skal, nemlig å legge opp til at man forbereder seg på de naturlige klimavariasjonene vi uvegerlig vil møte i framtida.

Det krever imidlertid aktivitet av tilstrekkelig mange utover det å delta anonymt i internettdebatter og på  internettforum. Jeg oppforderer derfor alle Klimarealistiske Teknamedlemmer til å melde seg inn i Tekna Klima og arbeide aktivt for å utgjøre en motvekt mot Rasmus Benestad sitt forsøk på å gjøre Tekna til et talerør for sitt sterkt politiserte syn på klima og klimavitenskap.

(Edit: Innmeldingen er selvfølgelig sendt :) )
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amatør1mai 22, 2013, 13:37:25 PM
Sitat fra: Amateur2 på mai 22, 2013, 13:17:24 PM
Det krever imidlertid aktivitet av tilstrekkelig mange utover det å delta anonymt i internettdebatter og på  internettforum. Jeg oppforderer derfor alle Klimarealistiske Teknamedlemmer til å melde seg inn i Tekna Klima og arbeide aktivt for å utgjøre en motvekt mot Rasmus Benestad sitt forsøk på å gjøre Tekna til et talerør for sitt sterkt politiserte syn på klima og klimavitenskap.

Innmelding sendt.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Bebbenmai 22, 2013, 22:30:42 PM
Sitat fra: Amatør1 på mai 22, 2013, 13:37:25 PM
Sitat fra: Amateur2 på mai 22, 2013, 13:17:24 PM
Det krever imidlertid aktivitet av tilstrekkelig mange utover det å delta anonymt i internettdebatter og på  internettforum. Jeg oppforderer derfor alle Klimarealistiske Teknamedlemmer til å melde seg inn i Tekna Klima og arbeide aktivt for å utgjøre en motvekt mot Rasmus Benestad sitt forsøk på å gjøre Tekna til et talerør for sitt sterkt politiserte syn på klima og klimavitenskap.

Innmelding sendt.

Dette kan bli gøy....  8)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amateur2juni 05, 2013, 20:26:15 PM
Da er programmet for oppstartseminaret for Tekna Klima i forskningaparken 13 juni lagt ut. Det ser ut til å være rimelig ubalansert såvidt jeg kan bedømme. Mye tyder på at dette er et rent Benestadprodukt. Les selv og bedøm. Her er lenken: Oppstartsmøte i Tekna Klima (//http://)

Sitat13. juni er det duket for seminar og årsmøte i nyopprettede Tekna Klima. Arrangementet er åpent for alle Tekna-medlemmer med interesse for klimaspørsmål og -utfordringer. Seminaret vil sette fokus på klimaendringer og klimatilpasning. Velkommen til Auditoriet Forum i Forskningsparken fra kl. 16.30!

Velkommen til klima-kickoff med Tekna Klima, Teknas nyeste faggruppe! Gruppen skal skape en møteplass og gi et faglig tilbud til alle Tekna-medlemmer som engasjerer seg i klimaendringene på tvers av fagretninger.
13. juni holdes Tekna Klimas oppstartsseminar i Auditoriet Forum i Forskningsparken. Seminaret vil sette fokus både på klimaendringer og klimatilpasning. I etterkant av seminaret avholdes Tekna Klimas årsmøte.

Program
1630  Registrering og lett servering

1710  Velkommen
Terje Olav Moen, Fagdirektør, Tekna

1720 Klimaendringer i et globalt og nasjonalt perspektiv
Kikki Kleiven, Klimaforsker på Inst. for Geovitenskap og Bjerknessenteret

1745  Endringer i hyppigheten av ekstremvær i Europa
Øystein Hov, Forskningsdirektør, Meteorologisk institutt

1810  Klima og transport - Statens vegvesens start på klimatilpasning
Gordana Petkovic, Sjefsingeniør, Statens vegvesen

1840 Årsmøte, Tekna Klima
Valg av styre, forslag til strategi, godkjenning av budsjett med mer.

1900 Mingling og lett servering

Tekna Klima skal ha fokus på årsaker til klimaendringer, konsekvenser og tilpasning lokalt og globalt, klimateknologi og andre tilknyttende temaer innen energi og miljø.
Det vil være en aktør som bygger broer mellom ulike sektorer og aktører som jobber med klimaspørsmål både nasjonalt og internasjonalt. Se mer informasjon og meld deg inn i gruppen på hjemmesiden www.tekna.no/teknaklima

Hvis ikke man her passer på, så kan Benestad fort lykkes i å skape et inntrykk av at Tekna står bak hans noe spesielle syn på klima og klimaforskning. Klimarealistiske Teknamedlemmer bør møte opp for å bidra til at Benestad ikke skal lykkes i å etablere Tekna Klima som  nok en alarmistorganisasjon.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: bøvelenjuni 17, 2013, 09:56:59 AM
Her er referat fra Tekna-klimas første møte
Benestad er ikke nevnt (var han ikke på møtet?)

Videre er oppvarmingen i havdypet lokalisert til et par tusen meters dyp utenfor Newfoundland (Kikki Kleiven)

http://energi.tekna.no/klimaendringer/ (http://energi.tekna.no/klimaendringer/)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: seotojuni 17, 2013, 10:11:51 AM
He-he! Bjørn Borgaas er sannelig den rette til å snakke om at "Arbeidet er mye mer omfattende og teoribasert enn man av og til kan få inntrykk i den noe uopplyste offentlige debatt." Etter å ha lest artikkelen sitter jeg igjen med et sterkt inntrykk av at Borgaas er en av disse "uopplyste". Men han er veldig ivrig etter å lære seg de ti klimabud ;)

Dersom en skeptisk forsker hadde samme bakgrunn som Helga Flesche Kleiven, ville vedkommende da bli akseptert som klimaforsker blant klimahysterikerne?

Jeg gleder meg til å se våre klimarealister plukke dette referatet fra hverandre.  ;D Kanskje noen burde si til Borgaas: "Skomaker, bli ved din lest."

Sur atmosfære? Det uttrykket har jeg faktisk ikke hørt tidligere.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av dilletanter
Skrevet av: Obelixjuni 17, 2013, 11:00:04 AM
Jeg leste nettopp referatet fra "kick-off'et" til disse dilletantene. Det som står skrevet er i aller høyeste grad et eksempel på hysterisk morsom ufrivillig humor   :P

Denne setningen sier jo sitt: "Klimaforsker Kikki Kleiven snakket om klimaendringene, både om arbeidet med innsamling og tolkning av data, og om de resulterende prognosene. Arbeidet er mye mer omfattende og teoribasert enn man av og til kan få inntrykk i den noe uopplyste offentlige debatt."
Næmen.... Gikk det opp et lys for dem???

Et annet eksempel på dilletantisme: "Det er nå målt et CO2-innhold på 400 ppm i jordens atmosfære. Det er trolig bortimot 4 millioner år siden vi sist hadde en så sur atmosfære."
- Uff og dobbelt uff.....  De har med en slik utalelse et sterkt behov for akutthjelp i kjemi.

Et tredje eksempel, som forøvrig henger i lufta uten noen som helst kildehenvisning er denne: "De klimaskeptikere som etterlyser hvor den økte varmemengden fra en økt drivhuseffekt har tatt veien, kan begynne å lete på et par tusen meters dyp utenfor Newfoundland."
- Vel, Bob Tisdale skrev tidligere i år at havet har blitt kaldere, og han var så elskverdig å vise til målinger. For klima-dilletantene holder det tydeligvis kun med å komme med en påstand, og dermed så er den sann....

Og det siste eksempelet, som viser at de skjønner null og niks, selv med "fasiten" så og si dinglende foran nesa på dem: "Fraflyttingen fra de to koloniene faller, i to omganger, nøyaktig sammen med to perioder med kaldere hav. To fattige grader kaldere hav var nok til å sulte vikingene fra gård og grunn. Tankevekkende."
- Dette er ufrivillig humor på et meget lavt plan, dere  ;)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: ebyejuni 17, 2013, 11:10:38 AM
Jeg snakket med en som hadde vært på møtet. Han kom forferdet ut av det. Kikki Kleiven var mer katolsk enn paven, og spørsmålet om menneskeskapte klimaendringer var oppe og avgjort.

Kikki Kleiven forelste på kurset Klimaklok i skolen, sammen med klimamisjonæren Siri Kalvig. Jeg deltok, det var en selsom affære. Uten at Ole Henrik Ellestad og Olav M. Kvalheim var tilstede, ble de hengt ut for et oppslag i TU, rett etter at Climategate 1 sprakk. De to må ha vært som røde kluter for misjonærene.  Jeg syntes at deres oppførsel var helt uakseptabel, og først etter litt ordveklsing i salen, vedgikk de at de nok hadde vært litt røffe i sitt utspill. Makan!     :o

Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: seotojuni 17, 2013, 11:48:29 AM
ebye, den lista over klimaklovner begynner sannelig å bli stor ;)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: ebyejuni 17, 2013, 14:15:02 PM
Hi, Hi, takk for den, seoto. Noen ganger ser jeg ikke klovnen for bare sirkuset! Kikki Kleiven får sin fortjente plass. Siri Kalvig forblir en uteligger, hun har visstnok gitt seg vitenskapen i vold, og opptreden i fri dressur ligger nå snart 3 år tilbake!   ;)       8)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Bebbenjuni 17, 2013, 22:22:29 PM
Sitat fra: seoto på juni 17, 2013, 10:11:51 AM
Sur atmosfære? Det uttrykket har jeg faktisk ikke hørt tidligere.

Ikke jeg heller, men jeg regner med at det er det som skjer når du gjør en klimaalarmist oppmerksom på at temperaturen ikke har steget de siste 15 årene, at alle klimamodellene har bommet, at havet ikke stiger og at økt temperatur kommer før økt CO2. Eller at FNs hockeykøller ikke har stått seg mot vitenskapelig etterprøving.

Disse enkle opplysningene har en tendens til å forsure atmosfæren.  :D
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: seotojuni 17, 2013, 22:38:37 PM
Sitat fra: Bebben på juni 17, 2013, 22:22:29 PM
Sitat fra: seoto på juni 17, 2013, 10:11:51 AM
Sur atmosfære? Det uttrykket har jeg faktisk ikke hørt tidligere.

Ikke jeg heller, men jeg regner med at det er det som skjer når du gjør en klimaalarmist oppmerksom på at temperaturen ikke har steget de siste 15 årene, at alle klimamodellene har bommet, at havet ikke stiger og at økt temperatur kommer før økt CO2. Eller at FNs hockeykøller ikke har stått seg mot vitenskapelig etterprøving.

Disse enkle opplysningene har en tendens til å forsure atmosfæren.  :D

Ha-ha  ;D Kanskje det var det hun mente!
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Ewer Gladblakk.juni 17, 2013, 22:47:13 PM
 ;D
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: jarlgeirjuni 19, 2013, 20:18:44 PM
Ebye skriver om Siri Kalvig:

Siri Kalvig forblir en uteligger, hun har visstnok gitt seg vitenskapen i vold, og opptreden i fri dressur ligger nå snart 3 år tilbake!

Nå har jeg ikke fulgt damens vitenskapelige karriere i detalj, men jeg mistenker kvaliteten var å være litt ustabil, skal man dømme etter dette utspillet i fri dressur som ikke er eldre enn August 2012.
Leser man teksten så ser man at også kornsirkelsafari inngår i denne damens vitenskapelige grunnlag.
http://www.seher.no/901305/siri-kalvig-venter-paa-at-romvesener-tar-kontakt

Er ikke dette oppslaget en særdeles sterkt søknad om medlemskap i klimaklovnforeningen vår, ebye?
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amatør1juni 20, 2013, 07:23:10 AM
Siri Kalvig: "Hun synes kornsirkel-fenomenet er så fascinerende at hun dro på kornsirkelsafari i Sør-England. Kalvig synes flere av dem er vanskelige å forklare. "

En god kandidat, ja.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: ebyejuni 20, 2013, 08:23:43 AM
Siri Kalvig blir en god kandidat hvis hun f.eks. kan knytter kornsirkler, ufoer og romvesener til klimaspørsmålet. VG-oppslaget hadde ikke noe med klima å gjøre, så vidt jeg leste.

Nå har hun nettopp trukket seg fra styret i Kings Bay, institusjonen som har administrative oppgaver knyttet til polarforskning. Dette ble det litt styr rundt, fordi Trond Giske bråavsatte nåværende styreleder. Deretter ble det litt styr rundt arvtakeren, som nå er avklart. Så vidt jeg skjønte på intervjuet i forbindelse styrestyret, blir nestleder i styret, Pål Prestrud, sittende.

Det er mulig det kan komme klovnekvalifikasjonselementer ut av styret. Siri Kalvig er på vent!   ;)        8)
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: seotojuni 20, 2013, 09:39:28 AM
Det bekymrer meg at de menneskene som er flinkest til å gå i takt med makten blir belønnet med mange av de viktigste posisjonene i vårt samfunn. Det er ikke deres dyktighet som belønnes, kun deres lojalitet og evne til å hevde seg. Men man kan da ikke få et sunt demokrati kun ut av lojalitet til makten, der intelligens og selvstendig tenkning ikke spiller noen rolle? Det kan da ikke forenes med et levende demokrati? Har vi i nyere tid noen gang hatt et reelt demokrati?

Allerede for 85 år siden skrev Bertrand Russell "Sceptical Essays". På en FB-side ble det referert til tekst i denne boken, og det som skrives er minst like aktuelt i våre dager. Jeg legger ved et sitat, resten kan leses gjennom linken. (Mine uth.)

SitatUten et gjennomført system til å føre barna bak lyset i folkeskolene ville det være umulig å beholde den demokratiske kamuflasje (http://www.facebook.com/notes/ole-john-saga/uten-et-gjennomf%C3%B8rt-system-til-%C3%A5-f%C3%B8re-barna-bak-lyset-i-folkeskolene-ville-det-v/533561890034984)

[...]Vi må endelig ikke ta for gitt at de embetsmennene som steller med oppdragelse, virkelig ønsker å gi de unge noen oppdragelse. Tvert imot er problemet å gi dem opplysninger uten å utvikle deres intelligens. Oppdragelsen burde ha to formål: for det første å gi bestemte kunnskaper, lesning og skrivning, språk og matematikk osv; for det annet å forme tankevaner som kan sette enkelte i stand til å erverve seg kunnskaper og til å gjøre seg opp en mening på egen hånd. Det første vil jeg kalle å gi opplysninger, det annet å utvikle intelligensen. Nytten av opplysning blir godkjent både i praksis og i teori; uten et lesekyndig folk ville en moderne stat være utenkelig. Men nytten av intelligens er godtatt bare i teorien, ikke praksis: en vil ikke la alminnelige mennesker tenke for seg selv, fordi en føler at folk som tenker for seg selv er tungvinte å holde styr på og bare skaffer vansker for administrasjonen. Alene statens voktere, for å tale Platons språk, skal tenke; de øvrige har bare å adlyde, eller å følge sine ledere som en flokk sauer. Denne læren har, ofte ubevisst, overlevd innføringen av politisk demokrati og har ført alle nasjonale oppdragelsessystemer på skjebnesvangre avveier.

Vi står overfor det paradoksale faktum at oppdragelsen blitt en del av de viktigste hindringene for intelligensen og den frie tanken. Dette skyldes først og fremst at staten krever monopol.

Vårt oppdragelsessystem sender ut av skolene unge mennesker som kanskje kan lese, men som for det meste er uten evne til å veie for og imot i en debatt eller til å gjøre seg opp en selvstendig mening. Gjennom hele resten av livet blir de så slått om ørene med uttalelser som sikter på å få dem til å tro på alle slags absurde påstander. [...]

Så ting er kanskje ikke så mye bedre i dag, vi er bare opplært til å tro det ;) Hvilke ord blir oftest gjentatt for menigmann? Legg merke til hver gang "demokrati", "frihet", "selvstendighet" og "kunnskap" blir fremhevet av våre ledere. For endel år siden begynte jeg endelig å forstå at det lå en dypere årsak bak de stadige gjentakelsene av ordet "demokrati". Hvorfor må noe gjentas så ofte?
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amatør1juni 20, 2013, 16:47:44 PM
Sitat fra: seoto på juni 20, 2013, 09:39:28 AMFor endel år siden begynte jeg endelig å forstå at det lå en dypere årsak bak de stadige gjentakelsene av ordet "demokrati". Hvorfor må noe gjentas så ofte?

Den er enkel. Det er samme behov som enkelte land praktiserer når de bruker ordet "demokratisk" som en del av sitt offisielle navn:

Democratic People's Republic of Korea (http://www.korea-dpr.com/)
Deutsche Demokratische Republik (http://en.wikipedia.org/wiki/East_Germany)

Det er vel omtrent samme effekt vi ser fra klimaalarmistene som bruker ordet "forskning" i tide og utide.
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Bebbenaugust 28, 2013, 18:57:12 PM
Ser i TU at Tekna ikke ble med i Klimavalg (http://www.tu.no/industri/2013/08/28/derfor-droppet-tekna-klimavalg-2013).

Det skulle vel ikke skyldes kritiske røster internt i organisasjonen?
Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: BorisAaugust 28, 2013, 20:57:45 PM
Sitat fra: Bebben på august 28, 2013, 18:57:12 PM
Ser i TU at Tekna ikke ble med i Klimavalg (http://www.tu.no/industri/2013/08/28/derfor-droppet-tekna-klimavalg-2013).

Det skulle vel ikke skyldes kritiske røster internt i organisasjonen?
Ikke vet jeg, men du har kanskje en ide om hvem det kan være?
Hørte rykter om at Benestad var involvert i Tekna, men har kanskje blitt nedstemt ?!

Uansett flott at de ikke ble med på klimagaleien.

Tittel: Sv: Tekna kuppet av klimaalarmister
Skrevet av: Amatør1september 20, 2013, 00:41:36 AM
Hvis noen har lurt på om Tekna har transformert seg fra å være en teknisk fagforening til en politisk kamporganisasjon, så er tiden for å lure forbi. Følgende sender Tekna ut nå ikveld:

[attachimg=1 width=500]

Samtidig har Tekna avslørt navnet på noen av mottakerne til utsendelsen til utenforstående. Det er neppe i tråd med lovverket.