Klimaforskning

Diskusjonsforum => Generelt => Emne startet av: ebye på november 19, 2011, 18:40:45 PM

Tittel: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 19, 2011, 18:40:45 PM
Forsøk på stigmatisere de vantro vil ingen ende ta! Sist ut nå er direktør Ellen Hambro, Klif, i Morgenbladet 18. november 2011. Denne artikkelen ligger ikke på nett i egi av Morgenbladet. men Klif er åpenbart så fornøyd med denne brannbullen at de har lagt den på sin egen hjemmeside  Vi trenger klimaforskere (http://www.klif.no/Aktuelt/Leserinnlegg/Vi-trenger-klimaforskere/).

Formuleringene i artikkelen er til forveksling lik Prestruds. Spredningsstrategien er også lik, artikler prenteres dacapo på egen hjemmeside. Vi har jo en annen tråd i dette temaet som omhandler Prestruds korstog (http://klimaforskning.com/forum/index.php?topic=179.0), men at Direktoratet for klima og miljø går så hardt ut mot de faglærte er så uhørt at jeg tengte en ny tråd.

Det  er vel åpenbart for svært mange som følger med i klimasaken - CICERO legger premissene for mye av debatten. Sjikane av de annerledes troende har vært gjort tidligere i KLIMA nr. 2 - 2010 (http://www.cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=8032).

Det er åpenbart ingen grenser for hva vi skal høre fra tilhengerne. Det som kanskje er mest merkelig er at de gjentar og gjentar dette, uten å fatte noen mistanke om at dette påvirker IPCC's, CICERO's, nå Klif's, klimaforskningens og klimasakens tillit. Og utviklingen har negativ vinkelkoeffisient!

Og i motsetning til skøyteløpere, som i følge Hjallis "Itte kan gå på noll", så kan denne tilliten nulles.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 19, 2011, 18:52:41 PM
Å selv være sin største fiende, er et uttrykk som rinner meg i hu. Kanskje det beste vi kan gjøre er å bli sittende på gjerdet og applaudere? Det er ikke en taktikk jeg så ofte benytter meg av, da det er mye morsommere å kaste seg inn i et skikkelig møljeslagsmål. Men kanskje denne gang?

Har noen sjekket forbindelsen mellom de som arbeider i Klif i dag, med de som jobbet i departementet på 80- og 90-tallet? Hva med diverse organisasjoner?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Ewer Gladblakk.november 19, 2011, 19:48:10 PM
SitatForsøk på stigmatisere de vantro vil ingen ende ta!
Detta er kansje det som fortviler meg mest, Ebye....jeg blir liksom forsøkt tvingt inn i ei ramme nesten ekstremt bestående av noe fast og snevert rammebestemt av andre, og befinner jeg meg ikke helt tilrette innafor den ramma....ja da er det takk og far-uvell fra de andre i det kansje helst politisk godkjente av det rette forskningsklima....?

Tro eller vær hedning...?...tja-tja, da blir valget enkelt for min del!

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 19, 2011, 22:32:17 PM
Ellen Hambros avsnitt:

SitatDet forunderlige er at en gruppe mennesker bruker masse tid og krefter på å prøve å undergrave det verdens beste forskere innen klimavitenskapen er enige om, og de gjør det de kan for å forhindre at tiltak for å redusere utslipp av CO2 blir satt i verk.

er er godt eksempel på den perfekte sammenblandingen av vitenskap og politikk som preger dagens klimadebatt.

Dersom man ikke er enig i visse vitenskapelige konklusjoner, driver man med "undergraving".

Men (velmente) tiltak for å redusere CO2-utslipp følger ikke automatisk av det som "verdens beste forskere innen klimavitenskapen" måtte være "enige om". Slike tiltak er politiske avgjørelser, ikke vitenskapelige.

Når man leser Ellen Hambro, kan det se ut som om hun mener at det er "verdens beste forskere innen klimavitenskapen" som skal diktere hvilken politikk som bør følges.

Politikk har mange hensyn å ta, ting som må veies opp mot hverandre, for eksempel at verden trenger energi, og at de som trenger den aller mest ikke er hjulpet av noen skarve vindmøller. (Burde ikke Norge ta noen av de millionene som vi investerer i tynn luft og heller sponse et par kullkraftverk for fattige afrikanere uten lys og varme i heimen?)

Politikken bør avgjøres av politikere valgt av folket, eller egentlig i størst mulig grad av folket, men jeg synes jeg i klimasaken ser en økende tendens til at "forskerne", og kanskje mer deres talsmenn i byråkrater og teknokrater, ikke er særlig opptatt av det eller særlig enige i det. Visse miljøvernere har eksplisitt uttalt seg kritisk til demokratiet - og veien fra miljøaktivist til klimaforsker er ikke særlig lang, for å si det slik, når den mest synlige talsmannen for klimaforskningen i dette land også er sentral i WWF.

Burde det i det hele tatt plage en byråkrat at det finnes personer og grupper i folket som ikke er enige i det gjeldende paradigmet/politikken som føres? Burde de ikke heller, dersom de er ekte demokrater, glede seg over en slik meningsbrytning?

Og hvorfor skal klimasaken være hevet over de prinsipper som gjelder for alle andre politiske (og andre) saker og syn? Finner man lignende innlegg med påstander om at ateister og agnostikere driver "undergraving" på kirkedepartementets nettsider? Eller påstander om at folk som er uenige i rentepolitikken og dens grunnlag driver "undergraving" i Finansdepartementet? Og hva med distriktspolitikken i dette lange land? Er det det også "verdens beste forskere" som styrer hvordan den skal være, mens de som er uenige, driver "undergraving"?


Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 19, 2011, 22:47:11 PM
WWF roper, Ellen Hambro kommer. (http://www.norskklimanettverk.no/2011/03/19/norge-trenger-en-klimalov-a-la-r%C3%B8ykeloven/)

Ellen Hambro roper, WWF kommer. (http://www.klif.no/Aktuelt/Nyheter/2011/November-2011/Miljogiftkonferansen-2012/)

Søk på WWF på CICEROs side gir 25 treff. (http://www.cicero.uio.no/find/index.aspx?freetext=wwf)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ufaufanovember 19, 2011, 22:52:19 PM
Sitter her med Stortingsmelding 7 angjeldende Nordområdene og ser at man på side 34 tredje avsnitt siste setning, konkluderer med at:

"Ifølge den siste SWIPA-rapporten fra Arktisk råd om endringer i snø- og isutbredelsen kan havnivået globalt forventes å stige med mellom 0,9 og 1,6 meter innen 2010."

Dette er helt utrolig. Ved analyse av Bjreknessenteret og CICERO`s utredning angjeldende havnivåstigningen i Bergen, la man til grunn sjokkerende 0,7 meter. Rapportene hadde syltynne kilder og konklusjonen var basert på skjønn og ikke en gang middelverdi - ut fra de kildene som ble valgt. Det var da fler enn meg som gjorde en dybdeanalyse av disse rapportene som i medhold av min vurdering, og uttalelse, sto til stryk.

Økningen fra 0,7 meter, som i medhold av kildegrunnlaget for overnevnte rapporter var svært vanskelig å argumentere for, til 0,9 til 1,6 meter er, etter mitt skjønn, direkte - useriøst.

Det bekymrer meg forøvrig sterkt at debattsentralene på Forskning.no og Aftenposten er lagt ned. Jeg sjekket nå nettopp VG og Dagbladet og fant ikke debattsidene der. Er det noen som vet om debattsentralene også her er lagt ned, og hvilke debattsentraler som nå gjennstår.

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 19, 2011, 22:56:38 PM
VG-debatten. (http://vgd.no/)

Politikerne VIL ha det vil å være en katastrofe, ufaufa.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Telehivnovember 19, 2011, 23:07:26 PM
ufaufa,

et kjempepoeng du leverer mht. de håpløse spådommene om bl.a. havstigning fra våre norske forskere!

Vi må jo begynne å kreve svar på hvor lenge de vil holde på å melde denne hysteriske havstigningen og økende temperaturer, mens der ikke er signifikant tegn til at noe av dette inntreffer.

Skal de bare få slippe å bli minnet på dette om hvor mye de har bommet med sine skremsler allerede, eller skal vi begynne å rope og skrike om hvor mye de har villedet samfunnet i mer enn to tiår nå?

Hvis vi ikke sier fra, kommer de til å fortsette på samme måten ad libitum.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ufaufanovember 19, 2011, 23:22:43 PM
Helt enig.

Vet du hva ... Det er en god stund siden mine interesser for blant annet klimaforskning og andre sentrale tema - ble til en ensom greie.

Den gruppen som deltar her er noen av de få personene som deler min interesse for klimaforskning, samt kanskje særlig krav til vitenskap og sammenblanding opp mot politikk.

Jeg er oppriktig bekymret over at kunnskapstilgjengeligheten nå er betydelig innskrenket. Og jeg begynner å se tydelig at det er viktig at mennesker som oss - bidrar - til den offentlige diskusjon.

Etter å ha lest en bok om Julian Assange - Wikileaks, så har jeg fått enda en bekreftelse på farene med at samfunnet ikke får tatt del i relevant informasjon. Dette betyr ikke at jeg forsvarer brudd på gjeldende lovgivning, eller mener at all informasjon skal offentliggjøres. Men, når vi mister informasjonsdelingsplattformene - så blir vi ensome og overlatt - kun - til vår egen forståelse av virkeligheten.

Det skremmer meg at vi i 2011 ser antydninger til at vi skjermes fra kunnskap.

Hver bidige dag slår det meg at vi får for lite kunnskap om hva som egentlig skjer. Mange ganger har jeg tenkt at kanskje kritisk journalistikk vil være den beste måten å bidra til en bedre verden.

Jeg setter stor pris på å treffe så mange dyktige og smarte debattanter igjen her på denne flotte bloggen, og det kan hende vi bør vurdere å utgi artikler i det offentlige rom - om ikke annet for å belyse argumenter som offentligheten i alle fall bør kjenne til.



Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 19, 2011, 23:33:37 PM
Ufaufa,

SitatØkningen fra 0,7 meter, som i medhold av kildegrunnlaget for overnevnte rapporter var svært vanskelig å argumentere for, til 0,9 til 1,6 meter er, etter mitt skjønn, direkte - useriøst.

Kanskje de har høynet innsatsen fordi ingeniørgruppen som vurderte tiltak i forbindelse med havstigning for Bergen, konkluderte med følgende:

SitatMed en havnivåstigning på 75 cm, er det ikke nødvendig å sette i verk tiltak før i år 2065, altså om 55 år.  Ved det mest ekstreme estimat for havnivåstigning (2 meter per århundre) er det ikke nødvendig å sette i verk tiltak før om over 40 år.

Forøvrig, sist jeg sjekket Kystverket sine data var det ingen som helst grunn til bekymring. Havnivået for Bergen ligger omtrent der det har ligget de siste 100 år og det er ingen ting som tyder på at dette er i ferd med å endre seg.

Med andre ord skyves katastrofealarmene stadig inn i framtiden og er ikke kommet noe nærmere siden sist.

PS Har du (eller noen) en link til den stortingsmeldingen?

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ufaufanovember 19, 2011, 23:37:18 PM
Jeg sitter kun på paper grunnet Støres Nordområdepresentasjon i Bodø fredag.

Forøvrig er det ingen grunn til å lese hele paperet, hovedsaklig side 33 og 34 ...

Regner med at du finner publisering på MD sine hjemmesider, eller KLIF.

Ellers takk for sist og det er litt morsomt å se slike ekstraordinære påstander, særlig sett opp mot analysen vi gjorde angjeldende rapportene om havnivåstigning for Bergen:)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: seotonovember 19, 2011, 23:41:47 PM
SitatPS Har du (eller noen) en link til den stortingsmeldingen?

Det må være denne:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/dok/regpubl/stmeld/2011-2012/meld-st-7-20112012/3.html?id=663438

Denne linken går rett til kapittel 3, "3 En helhetlig politikk for nordområdene"

Den kan også lastes ned som pdf herfra:
http://www.regjeringen.no/nb/dep/ud/dok/regpubl/stmeld/2011-2012/meld-st-7-20112012.html?id=663433

Meld. St. 7
(2011–2012)
Melding til Stortinget
Nordområdene
Visjon og virkemidler

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 19, 2011, 23:51:57 PM
Sitat fra: ufaufa på november 19, 2011, 23:22:43 PMJeg er oppriktig bekymret over at kunnskapstilgjengeligheten nå er betydelig innskrenket. Og jeg begynner å se tydelig at det er viktig at mennesker som oss - bidrar - til den offentlige diskusjon.

Etter å ha lest en bok om Julian Assange - Wikileaks, så har jeg fått enda en bekreftelse på farene med at samfunnet ikke får tatt del i relevant informasjon. Dette betyr ikke at jeg forsvarer brudd på gjeldende lovgivning, eller mener at all informasjon skal offentliggjøres. Men, når vi mister informasjonsdelingsplattformene - så blir vi ensome og overlatt - kun - til vår egen forståelse av virkeligheten.

Det skremmer meg at vi i 2011 ser antydninger til at vi skjermes fra kunnskap.

Hver bidige dag slår det meg at vi får for lite kunnskap om hva som egentlig skjer. Mange ganger har jeg tenkt at kanskje kritisk journalistikk vil være den beste måten å bidra til en bedre verden.

Jeg setter stor pris på å treffe så mange dyktige og smarte debattanter igjen her på denne flotte bloggen, og det kan hende vi bør vurdere å utgi artikler i det offentlige rom - om ikke annet for å belyse argumenter som offentligheten i alle fall bør kjenne til.

Jeg deler din bekymring til fulle, ufaufa. Så kan vi jo sette dette opp mot Stoltenberg og Støres stadige forsikringer, nærmest som en slags messing, om Større åpenhet, mer demokrati.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 20, 2011, 00:04:02 AM
Sitat fra: Jostemikk på november 19, 2011, 18:52:41 PM
Å selv være sin største fiende, er et uttrykk som rinner meg i hu. Kanskje det beste vi kan gjøre er å bli sittende på gjerdet og applaudere? Det er ikke en taktikk jeg så ofte benytter meg av, da det er mye morsommere å kaste seg inn i et skikkelig møljeslagsmål. Men kanskje denne gang?


Her er jeg nok uenig med deg Jostemikk. Jeg tror saken vår - opposisjon til dominans av menneskeskapte klimaendringer - er best tjent med å delta aktivt i debatten. Da er vi med på å "sette" dagsorden. I ballspill er vel dette å spille høyt på banen, stresse motstanderen med en gang hun har ballen. I ballspill dreier det seg om å få motstanderen til å gjøre feil. I klimadebatten er det nok mer om å gjøre å ikke la tilhengerne få råde grunnen alene.

Tidlig i vår ble det klaget på at skeptikerne tok for stor plass i ruta, stort innlegg i Aftenposten. Deretter har tilhengerne ropt på hjelp, både klimaforskere og andre forskere er etterlyst - bli med i debatten. My guess - de er redde for at keiseren blir avslørt uten tøy på.

Jeg ble engasjert i klimasaken i 2007. Deretter kan jeg ikke se at det er kommet ny dokumentasjon som støtter IPCC - heller motsatt. Og når Direktoratet kaster seg inn i en faglig debatt, da røyner det på. Dvs. ammunisjonen til Direktoratet kommer jo fra rådgiverne. Derfor er "parolen" til forveksling lik rådgivernes argumentasjon. 
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 20, 2011, 00:09:48 AM
Jeg var ikke det minste enig med meg selv da jeg skrev det innlegget, Bye. Så jeg er enig med deg. ;)

Men når de er på sitt dummeste, trenger de jo ikke så mye hjelp akkurat mens det står på?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 20, 2011, 00:11:55 AM
Takk for linkene seoto! Burde ha funnet dem selv men er lat og/eller udugelig...  ::)

Påstanden om havnivåstigningen stammer fra noe som heter "Snow, Water, Ice and Permafrost in the Arctic (SWIPA), april 2011. Utarbeidet av Arctic Monitoring and Assessment Program (AMAP)."

Men har ikke klart å lokalisere selve rapporten foreløpig.

Derimot fant jeg denne siden (http://www.ipy2012montreal.ca/docs/whatyoucando.pdf), som forteller hvordan deltakerne på konferansen IPY Conference Montreal 2012 kan gjøre sitt ytterste for å spare CO2-utslipp.

Et par nyttige tips er f.eks. å gå eller sykle til konferansestedet, passe på å ikke bruke for mye vann, unngå å kjøre taxi osv.   

Det fremgår at hvis du kommer til konferansen med fly over en avstand på 10.000 km, innebærer det at du slipper ut 1.359,00 kg CO2.

Hvis du går eller sykler fra jerbanestasjonen i stedet for å ta taxi, sparer du imidlertid omtrent 4,72 kg med "greenhouse gases".

Nå er det jo OK at de oppfordrer folk til å være miljøvennlige og ikke sprenge flyplassen med private jetfly eller fremtvinge import av limousiner som bruker 3 liter på milen slik som i København, men jeg savner et alternativ på listen, nemlig det som kan spare utslipp på 1.359,00 kg:

* Gi f... i konferansen og bli hjemme.
;)

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 20, 2011, 00:24:45 AM
ebye:

SitatOg når Direktoratet kaster seg inn i en faglig debatt, da røyner det på. Dvs. ammunisjonen til Direktoratet kommer jo fra rådgiverne. Derfor er "parolen" til forveksling lik rådgivernes argumentasjon. 

Vel, så veldig "faglig" synes jeg ikke innlegget fra Hambro er. Det er rett og slett bare "argument from authority".

Ammunisjonen kommer fra den ene siden i "the climate wars", og er den samme som brukes internasjonalt, i hvert fall i den engelsktalende verden. Når argumenter høres i England eller USA, dukker ganske kjapt de samme refrengene opp samtidig i Australia som i Norge.

I kjølvannet av News of the World-skandalen kom det fram at University of East Anglia benyttet seg av et PR-byrå etter Climategate for å "fire a shot back at the sceptics".

Det er rimelig uvanlig at et universitet bruker PR-byråer på denne måten? Hvorfor i all verden må universiteter engasjere PR-byråer når noen kritiserer dem (eller rettere sagt, noen av dem), og det viser seg at kritikken var velbegrunnet?

Kunne vært interessant om Ellen Hambro hadde en kommentar til dette, men det får vi vel ikke se. Trur eg.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 20, 2011, 00:37:49 AM
Vi bør kanskje ikke glemme det at oppdragsgiver er staten. Staten gir penger. Kommer ikke rådgiverne, altså forskerne/WWF/UNEP/Bjerknessenteret etc med det politikerne vil at de skal komme med, tror dere pengeflommen varer evig?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Amatør1november 20, 2011, 06:17:17 AM
Sitat fra: Jostemikk på november 20, 2011, 00:37:49 AM
Vi bør kanskje ikke glemme det at oppdragsgiver er staten. Staten gir penger. Kommer ikke rådgiverne, altså forskerne/WWF/UNEP/Bjerknessenteret etc med det politikerne vil at de skal komme med, tror dere pengeflommen varer evig?

Staten, ved f.eks. Miljøverndepartementet (Solheim) og/eller KLIF (Hambro) betaler lobbyistene CICERO/WWF/UNEP/Bjerknessenteret for å bedrive lobbyisme overfor seg selv, folket generelt og andre politikere, slik at deres eksistensgrunnlag opprettholdes. Deretter går det i en runddans, med positiv tilbakeføring mellom staten og lobbyistene, til det hele når et "tipping point", og sprekker.

Dette er korrupsjon med statens midler. Slikt medfører straffeansvar.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 20, 2011, 09:23:30 AM
Sitat fra: ufaufa på november 19, 2011, 23:22:43 PM
Jeg setter stor pris på å treffe så mange dyktige og smarte debattanter igjen her på denne flotte bloggen, og det kan hende vi bør vurdere å utgi artikler i det offentlige rom - om ikke annet for å belyse argumenter som offentligheten i alle fall bør kjenne til.

Godt å se deg i gang i rekkene igjen, ufaufa. Jeg er veldig enig i dine tanker om artikler i det offentlige rom.  ;)

Men hva gjør vi med dobbeltlivet, nicked og un-nicked?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 20, 2011, 09:40:25 AM
Sitat fra: Jostemikk på november 19, 2011, 23:51:57 PM

Jeg deler din bekymring til fulle, ufaufa. Så kan vi jo sette dette opp mot Stoltenberg og Støres stadige forsikringer, nærmest som en slags messing, om Større åpenhet, mer demokrati.

Det kan ha sneket seg inn en trykkfeil eller en feiltanke:

Mon tro om det skal være: Støre åpenhet? Et nytt begrep?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 20, 2011, 09:57:34 AM
Sitat fra: Bebben på november 20, 2011, 00:11:55 AM
Takk for linkene seoto! Burde ha funnet dem selv men er lat og/eller udugelig...  ::)

Påstanden om havnivåstigningen stammer fra noe som heter "Snow, Water, Ice and Permafrost in the Arctic (SWIPA), april 2011. Utarbeidet av Arctic Monitoring and Assessment Program (AMAP)."

Men har ikke klart å lokalisere selve rapporten foreløpig.


Det å være lat er en undervurdert egenskap Bebben. Egenskapen kommer godt med, og går forhåpentlig aldri ut på dato. Som han sa: Jeg er så lat at jeg aldri gjør feil!

En av de beste og viktigste og nyttigste grunnene til å være med på dette forumet, er all den litteraturen en får tilgang til. Slik var det også på AD men her er det aldri motvind fra alle kanter. AMAP-SWIPA-rapporten var oppe i AD, mener den kom samtidig med rapporten der IPCC skulle legge fram sine tanker om forbedringer, etter IAC-slakten.

Så, i mailer fra den tiden dukket referansen opp (http://amap.no/swipa/).

En av grunnene til at jeg husket "noe" om den rapporten så godt, var nok at den ble fremstilt som om det var nye data i den. Det var det ikke, det var retrodokumentasjon.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 20, 2011, 10:21:29 AM
Sitat fra: Bebben på november 20, 2011, 00:24:45 AM
ebye:

SitatOg når Direktoratet kaster seg inn i en faglig debatt, da røyner det på. Dvs. ammunisjonen til Direktoratet kommer jo fra rådgiverne. Derfor er "parolen" til forveksling lik rådgivernes argumentasjon. 

Vel, så veldig "faglig" synes jeg ikke innlegget fra Hambro er. Det er rett og slett bare "argument from authority".

Ammunisjonen kommer fra den ene siden i "the climate wars", og er den samme som brukes internasjonalt, i hvert fall i den engelsktalende verden. Når argumenter høres i England eller USA, dukker ganske kjapt de samme refrengene opp samtidig i Australia som i Norge.

.
.

Kunne vært interessant om Ellen Hambro hadde en kommentar til dette, men det får vi vel ikke se. Trur eg.

Jeg er helt enig med deg her Bebben. Det jeg hadde i tankene var det at en ufaglært går i debatt med en faglært! Det må bli rått parti. Merkelig at topp-byråkraten i Klif gjør dette. De burde/kunne jo ha lært av legmannen Prestrud. De ender i en felle, ingen vei tilbake. Da må de benytte usynlighetsknepet.

Sjansen for å få ett svar fra Hambro hadde nok vært større dersom innleggene her hadde gitt treff på Google. Både CICERO og Klif har selvfølgelig et overvåkingskamera på sine navn i media. Så da må hun nok trigges på annen måte.  ;)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: seotonovember 20, 2011, 11:26:37 AM
Sitat fra: Bebben på november 20, 2011, 00:11:55 AM

* Gi f... i konferansen og bli hjemme.
;)

Godt forslag!  :D Men tenk så kjedelig det hadde blitt for disse folkene dersom de ikke kunne glede seg til alle konferansene de kunne fly til verden rundt! "Gjør som jeg sier, men ikke som jeg gjør."
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ufaufanovember 20, 2011, 12:26:58 PM
"Men hva gjør vi med dobbeltlivet, nicked og un-nicked?
[/quote]"

Tenker at ens vilje til å bruke eget navn i det offentlige rom, kanskje samsvarer med behovet for å få sluppet ut trykk:)

Jeg er av og til på bristepunktet, men for meg har nok begrensningen så langt vært tidsfaktoren.

En ide er jo å skrive en artikkel sammen her på Klimaforskning.com - og underskrive med nettopp bloggnavnet.

En artikkel kunne da redigeres fortløpende av en arbeidsgruppe eks. i medhold av Wikipediaprinsippet?

Frem til den ble sluppet - etter konsensus?



Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: seotonovember 20, 2011, 13:50:44 PM
Sitat fra: ebye på november 20, 2011, 09:57:34 AM

AMAP-SWIPA-rapporten var oppe i AD, ...

Det var en tråd på AD som het: "AMAP fortsetter alarmismekjøret foran ministermøtet". Jeg legger den ved her (håper det er den rette, sannsynligvis har jeg ikke fått med alt på slutten):
[attachurl=1]

I denne tråden skrev Telehiv:

Sitat"Sommeren 2007 slo forskerne alarm. På grunn av rekordlite is i arktis trodde pessimistene at Nordpolen kunne bli isfritt i 2030, nesten 40 til 50 år før tidligere antatt. Nå i vinter har man ventet spent på at isen skulle vokse slik den pleier å gjøre på vinterhalvåret. Men målinger gjort av NASA nå i vinter viser det motsatte.

- I år er det bare et tynt lag med is, kanskje en meter tykt, over det meste av Arktis, forteller dr. Neil Hamilton som er direktør i WWFs arktisprogram.

(Hva i huleste gjør forresten plutselig direktøren i WWFs arktisprogram i en NASA-melding?!)

- I tillegg er det for lite is andre steder som nord i Barentshavet, sier Hamilton."

OG TV2 kjører på, men nå er jeg plutselig i tvil om det er NASAs eller WWFs prognoser vi har foran oss?

Underlig hvordan WWF dukker opp over alt.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Amatør1november 20, 2011, 16:14:17 PM
Sitat fra: seoto på november 20, 2011, 13:50:44 PM
Det var en tråd på AD som het: "AMAP fortsetter alarmismekjøret foran ministermøtet". Jeg legger den ved her (håper det er den rette, sannsynligvis har jeg ikke fått med alt på slutten):

Jeg har kopi av samme tråd t.o.m. SS 20.05.11 21:48, dvs. noen få ekstra innlegg i forhold til den kopien du la ut. Det går på Telehivs "Jeg håper dere andre er like rystet som meg?". Alle var det, minus SS.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: dagfinnnovember 20, 2011, 17:08:10 PM
Sitat fra: Jostemikk på november 19, 2011, 22:47:11 PM

Ellen Hambro roper, WWF kommer. (http://www.klif.no/Aktuelt/Nyheter/2011/November-2011/Miljogiftkonferansen-2012/)


"Miljøgifter – ubegrunnet frykt eller realitet?"

Eller hva med "klimaendringer - ubegrunnet frykt eller realitet?" Har en mistanke om at det spørsmålet ikke kan stilles. Det sier noe om hvor dogmatisk klimasaken er blitt.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 27, 2011, 22:20:12 PM
Sitat
Sitat fra: ufaufa på november 20, 2011, 12:26:58 PM
"Men hva gjør vi med dobbeltlivet, nicked og un-nicked?"

Tenker at ens vilje til å bruke eget navn i det offentlige rom, kanskje samsvarer med behovet for å få sluppet ut trykk:)

Jeg er av og til på bristepunktet, men for meg har nok begrensningen så langt vært tidsfaktoren.

En ide er jo å skrive en artikkel sammen her på Klimaforskning.com - og underskrive med nettopp bloggnavnet.

En artikkel kunne da redigeres fortløpende av en arbeidsgruppe eks. i medhold av Wikipediaprinsippet?

Frem til den ble sluppet - etter konsensus?

Det er kanskje tidlig ennå, men en eller annen, eller kanskje flere sammen, burde etter hvert forsøke å skrive en artikkel om Climategate 1.0 og 2.0 og vise hvordan det er uunngåelig å trekke visse konklusjoner: Nemlig at den internasjonale klimahypen fundamentalt sett er vitenskapelig og politisk korrupt og ikke er i nærheten av å gi den type solid støtte som ville ha vært nødvendig for de drastiske og astronomisk dyre politiske tiltakene som er foreslått for og av verdens politikere.

Kanskje burde vi som debatterer her, ha dette i bakhodet, og ta notater, samle linker, gjøre seg tanker og skrive utkast?

For de av oss som har en jobb å passe, er det vanskelig å finne tid og krefter til å gjøre noe sånt helt alene, men muligheten er der kanskje. Jeg ville heller ikke ha brydd meg all verden om hvor dette ble publisert, så lenge det er på en åpen Internett-side. Det som er solid, vil før eller senere trekke oppmerksomhet til seg.

Jeg konstaterer at norsk presse og "offisielle offentlighet" (lol) er taus som graven om Climategate 2.0. I morgen vil vi ganske sikkert se kommentarer fra fjes lagt i bekymrede folder fra diverse forskere og aktivister som en viss Frederic i nyhetene i forbindelse med åpningen av konferansen i Durban. Kommer Climategate 2.0 til å bli nevnt? Jeg tviler på det.

Det vil i så fall kunne bli artig for oss å kunne påpeke i fremtiden at den gangen dramatiske historiske begivenheter fant sted, lukket et samlet norsk pressekorps øynene og lot som de ikke så det.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 29, 2011, 20:48:02 PM
Sitat fra: ebye på november 20, 2011, 10:21:29 AM
Sitat fra: Bebben på november 20, 2011, 00:24:45 AM
ebye:
Kunne vært interessant om Ellen Hambro hadde en kommentar til dette, men det får vi vel ikke se. Trur eg.

Sjansen for å få ett svar fra Hambro hadde nok vært større dersom innleggene her hadde gitt treff på Google. Både CICERO og Klif har selvfølgelig et overvåkingskamera på sine navn i media. Så da må hun nok trigges på annen måte.  ;)

En luring har vært smart. Han har funnet fram til Ellen's blogg og lagt inn en kommentar der. Og jaggu, Ellen svarer, hvorpå hun, ut fra det svaret, får en ny kommentar. Der står saken i dag:

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2011/Katastrofealarm-til-oredovende-stillhet/

Nå kan det tenkes at hun, som Prestrud ofte gjør, tar på seg forsvinningsdrakten.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Amatør1november 29, 2011, 21:17:11 PM
Interessant.  8) Kopi av Hambros bloggpost og påfølgende debatt er tatt.

Gratulerer med meget god kritikk!
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Telehivnovember 29, 2011, 21:26:02 PM
ebye,

må få lov å rose deg for dine gjentatte og seriøse forsøk på å innføre akademisk verdighet i norsk klimablogging.

Din saklige men kritiske og selvstendige markering overfor Ellen Hambro bør være et eksempel til etterfølgelse for alle klimadebattanter:

Selv om du er rykende uenig med Hambro, beholder du det akademiske krav til å gi din motdebattant rett til å ta til motmæle, samtidig som du har slipt din penn slik at motmælet blir et pistrete pip mer enn et saksinnlegg.

Hold den stilen der, ebye, og du blir enda vanskeligere for klimamakten å se bort fra i den videre debatt!

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ConTrarinovember 29, 2011, 21:40:04 PM
Sitat fra: ufaufa på november 19, 2011, 23:22:43 PM
Helt enig.

Vet du hva ... Det er en god stund siden mine interesser for blant annet klimaforskning og andre sentrale tema - ble til en ensom greie.

Den gruppen som deltar her er noen av de få personene som deler min interesse for klimaforskning, samt kanskje særlig krav til vitenskap og sammenblanding opp mot politikk.

Jeg er oppriktig bekymret over at kunnskapstilgjengeligheten nå er betydelig innskrenket. Og jeg begynner å se tydelig at det er viktig at mennesker som oss - bidrar - til den offentlige diskusjon.

Etter å ha lest en bok om Julian Assange - Wikileaks, så har jeg fått enda en bekreftelse på farene med at samfunnet ikke får tatt del i relevant informasjon. Dette betyr ikke at jeg forsvarer brudd på gjeldende lovgivning, eller mener at all informasjon skal offentliggjøres. Men, når vi mister informasjonsdelingsplattformene - så blir vi ensome og overlatt - kun - til vår egen forståelse av virkeligheten.

Det skremmer meg at vi i 2011 ser antydninger til at vi skjermes fra kunnskap.

Hver bidige dag slår det meg at vi får for lite kunnskap om hva som egentlig skjer. Mange ganger har jeg tenkt at kanskje kritisk journalistikk vil være den beste måten å bidra til en bedre verden.

Jeg setter stor pris på å treffe så mange dyktige og smarte debattanter igjen her på denne flotte bloggen, og det kan hende vi bør vurdere å utgi artikler i det offentlige rom - om ikke annet for å belyse argumenter som offentligheten i alle fall bør kjenne til.

Hei ufaufa,

det er lett å dele din bekymring. Vi får trøste oss med å tenke på hvordan det var for 50 år siden, og hvor ekstremt styrt og begrenset infoflyten var den gangen. Verden går fremover, tross alt, om enn noen ganger i jenkatakt; to skritt frem og ett tilbake.

Hvis du føler trang til å delta mer i nettdabatter, ser jeg frem til å møte deg på VGD. Mye styr med trollungene der  :D
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Telehivnovember 29, 2011, 21:43:52 PM
ufaufa,

ditt gode forslag om å skrive ting sammen etterhvert, tror jeg er en god ide, kanskje blir det virkelighet også en gang?

Noen må uansett skrive "Epilog over en død hest - Ode til CO2'en" 
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 29, 2011, 22:02:17 PM
Hi, hi - jeg hadde planer om å skrive en liten kjemisk historie: En dag i CO2's liv. Det var på det tidspunktet molekylet var vettskremt for å bli stappet ned i et mørkt hull, tett i tett, sammen med ukjente. Kanskje molekylet overtaler meg!
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ConTrarinovember 29, 2011, 22:39:25 PM
Sitat fra: ebye på november 29, 2011, 20:48:02 PM

En luring har vært smart. Han har funnet fram til Ellen's blogg og lagt inn en kommentar der. Og jaggu, Ellen svarer, hvorpå hun, ut fra det svaret, får en ny kommentar. Der står saken i dag:

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2011/Katastrofealarm-til-oredovende-stillhet/

Nå kan det tenkes at hun, som Prestrud ofte gjør, tar på seg forsvinningsdrakten.

Det er bare så fælt, fælt, fælt å lese sånt skvalder som Hambro slenger ut. Hele hennes tekst oser av ferdigtygget mosemat for de korrekt ikke-tenkende. Og dette er en leder i en stor og viktig statlig institusjon!

"Ifølge FNs klimapanel kan skadene på natur og miljø bli uopprettelige hvis gjennomsnittstemperaturen på jorda stiger mer enn to grader sammenliknet med førindustriell tid. "

Nå har vi hatt nesten halvparten av denne stigningen allerede -hvor er skadene? De må jo synes? Eller skjer hele katastrofen i det sekund nåla tipper fra 2,0 til 2,1?

I det minste er det bra at hun skriver "sammenliknet med førindustriell tid". Altfor mange skriver bare "stiger med 2 grader", og lurer folk til å tro at det betyr to grader fra dagens nivå.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 29, 2011, 23:00:42 PM
Sitat fra: Telehiv på november 29, 2011, 21:43:52 PM
ufaufa,

ditt gode forslag om å skrive ting sammen etterhvert, tror jeg er en god ide, kanskje blir det virkelighet også en gang?

Noen må uansett skrive "Epilog over en død hest - Ode til CO2'en"

Det er klart noen må skrive denne oden, men før det bør noen skrive om Climategate på norsk. Det er et gapende hull i norsk offentlighet der informasjonen om denne skandalen skulle ha vært, i en oversiktlig, dokumentert form med solide kildehenvisninger. Andrew Montfords The Hockey Stick Illusion er et eksempel til etterfølgelse i så måte.

Problemet er selvfølgelig bare at det er et h..es arbeid for oss som må bruke mesteparten av dagen til å skaffe brød på bordet. Men jeg oppfordrer folk til å ta notater som om de skulle ha skrevet en slik krønike, enten den blir noe av eller ikke.

Det er hysterisk å se hvordan den internasjonale klimaklikken nå snakker om e-poster som er "tatt ut av sin sammenheng"... det er nettopp når man setter dem inn i sammenhengen, at det blir tydelig hvor enormt omfang denne skandalen egentlig har. Flinke folk er i sving... men nordmenn er henvist til å lese engelsk - noe som ikke er så selvsagt for alle som det mange ser ut til å tro - og finne fram til informasjonskildene på Internett på egen hånd.

På den annen side kan det jo også bemerkes at det ikke er noen hype i media om dagen i anledning Durban-møtet. Og det kan jo være at a) folk er drittlei av både klima og lavkarbo og at b) langt flere politikere man tror har luktet at hypen er over.

Climategate bør likevel skrives på norsk, om ikke altfor lenge. Noen som melder seg frivillig? :)

Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikknovember 29, 2011, 23:05:05 PM
Jeg holder på med noe tilsvarende du nevner, Bebben. Skal holde dere oppdaterte hvis det fører til noe. ;)

Jeg har lest Byes glimrende innlegg på bloggen til Hambro, og jeg har lest det ikke fullt så elegante skribleriet til Hambro. Jeg har den senere tid begynt å undres mer og mer over noe som virker å være et sørgelig faktum.

Norske forskere, klimaledere og politikere er rett og slett ikke oppdaterte på klimasaken. De følger ikke med, og dette henger trolig sammen med at det er flere år siden "the science is settled". Hvorfor forsøke å lære noe når de allerede kan alt?

Klimaskandalen vokser i omfang, og det er nesten uvirkelig nå etter det siste års viderverdigheter, der den stadig ferske Climategate 2.0 burde være mer enn nok i seg selv til å få disse menneskene til å ta rev i seilene. Men som sagt, jeg tror rett og slett de er dårlig informert.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Telehivnovember 29, 2011, 23:39:06 PM
Jostemikk,
du er inne på noe dramatisk og skremmende korrekt her:

Våre såkalte klimaforskere er gjennomgående ikke spesielt opplyste, og ikke spesielt beleste i klimalitteraturen.

Høres det rart ut? Vel, jeg kjenner mange, og fellesnevneren er at de - nesten unntak - leser svært lite generelt, hvis de leser faglitteratur i det hele tatt. Derimot sitter de fordypet i noen fasttømrede banale modeller som de driver og putler og samler stoff til. Blikket ligger trygt under kanten for nytt innsyn.

Det er mer og mer åpenbart at den gruppen klimaengasjerte som har mest oppdatert kunnskap om hva som rører seg, hvilke nye arbeid som dukker opp, osv., er de såkalte skeptikere.

Skeptikere burde for å se dette ved selvsyn ordnet seg en lunsjseanse som fluen på veggen i våre mest kjente klimamiljøer, jeg har også ferske rapporter fra gamle venner som beveger seg i disse sfærene, og jeg kan love at det er ikke de sprenglærde som dominerer scenen akkurat. Man kan jo som et eksempel se på tenkeevne og formuleringsnivå på Benestad, så forstår man hva det er snakk om. Og det skal være en profilert forsker.....oh me oh my.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ConTrarinovember 29, 2011, 23:51:12 PM
Sitat fra: Telehiv på november 29, 2011, 23:39:06 PM
Jostemikk,
du er inne på noe dramatisk og skremmende korrekt her:

Våre såkalte klimaforskere er gjennomgående ikke spesielt opplyste, og ikke spesielt beleste i klimalitteraturen.

Høres det rart ut? Vel, jeg kjenner mange, og fellesnevneren er at de - nesten unntak - leser svært lite generelt, hvis de leser faglitteratur i det hele tatt. Derimot sitter de fordypet i noen fasttømrede banale modeller som de driver og putler og samler stoff til. Blikket ligger trygt under kanten for nytt innsyn.

Det er mer og mer åpenbart at den gruppen klimaengasjerte som har mest oppdatert kunnskap om hva som rører seg, hvilke nye arbeid som dukker opp, osv., er de såkalte skeptikere.

Skeptikere burde for å se dette ved selvsyn ordnet seg en lunsjseanse som fluen på veggen i våre mest kjente klimamiljøer, jeg har også ferske rapporter fra gamle venner som beveger seg i disse sfærene, og jeg kan love at det er ikke de sprenglærde som dominerer scenen akkurat. Man kan jo som et eksempel se på tenkeevne og formuleringsnivå på Benestad, så forstår man hva det er snakk om. Og det skal være en profilert forsker.....oh me oh my.

Virker logisk; skeptikere er i angrepsposisjon, og må holde seg oppdatert.

De som forvalter en vedtatt sannhet, har lettere for å bli passive, svarene er jo gitt allerede? Og hvis man ser nøye etter, kunne det dukke opp noe ubehagelig...

Kunne vært morsomt å følge mer med på de mentale prosessene i disse miljøene. Når vi ser hvilke gigantiske summer som kommer til klimaforskning, vil jeg tro at forskere i andre fagfelt blir noe snurt. Pengesekken er tross alt ikke uendelig stor. Hadde jeg vært en av dem, hadde jeg sannelig jobbet lit undercover, og prøvd å avsløre det lave nivået. Kanskje pengestrømmen tok en annen retning?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 30, 2011, 00:23:22 AM
Sitat fra: Jostemikk på november 29, 2011, 23:05:05 PM
Norske forskere, klimaledere og politikere er rett og slett ikke oppdaterte på klimasaken. De følger ikke med, og dette henger trolig sammen med at det er flere år siden "the science is settled". Hvorfor forsøke å lære noe når de allerede kan alt?

Klimaskandalen vokser i omfang, og det er nesten uvirkelig nå etter det siste års viderverdigheter, der den stadig ferske Climategate 2.0 burde være mer enn nok i seg selv til å få disse menneskene til å ta rev i seilene. Men som sagt, jeg tror rett og slett de er dårlig informert.

Det er vanskelig og nærmest umulig å vurdere norske politikere under ett. Men Regjeringspartiene har åpenbart for dårlige rådgivee. Her er Klif tungt inne, og seniorrådgiver Øyvind Christophersen er et navn om dukker opp. Hvis jeg ikke husker helt feil hørte han med til byråkratstaben i den saken om referansen som ble forsøkt fjernet. Canada og Norge (Eystein Jansen, AR4 WG1, 2007). Men Klif igjen hører på klimaforskerne, og det vil overraske meg storligen om ikke CICERO, Bjerknessenteret og Met. inst. er fundamentet her. Det finnes mange eksempler og "tekstmønstre" som passer i denne modellen.

Klimaforskerne i Norge er ikke så dumme. Men de har tydeligvis valgt et standpunkt og en strategi, som de ikke uten videre gir slipp på. Igjen så blir det ape-leken: en ser ikke, en hører ikke, en sier ikke noe. Jeg er sikker på dette IPCC-miljøet kjenner mye avvikende dokumentasjon. Men hvorfor skulle dette miljøet være veldig forskjellig fra ClimateGate'rne 1+2? Oppe i dette står pengene sentralt. Og ingen må tro at det er lett for CICERO's ansatte å skifte fra den gamle til den nye formålsparagrafen. Institusjonen er nok tapesert med det at de skal skaffe dokumentasjon for å løse det menneskeskapte klimaproblemet.

Og samtidig så slakker de litt på tømmene her og der, nærmest umerkelig. I debatten med Giæver i Aftenposten i sommer innrømmet Prestrud at temperaturen hadde flatet ut etter år 2000. Men dette var som "forventet", en veldig kort periode, og variasjonen var innenfor det som IPCC hadde fremskrevet. Det at observasjonene begynte å nærme seg nedre konfidensgrense, ble ikke berørt.

I KLIMA nr. 5-2011 skriver HM Seip: "De senere årene har det vært en viss utflating, som sannsynligvis henger sammen med store partikkelutslipp i Asia som virker avkjølende, variasjon i solinnstrålingen og endring i havstrømmene."

http://www.cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=9090

Naturlige pådriv, dog ikke noe om CO2. Muligens ikke så rart, det innholdet stiger jo hele tiden! Og litt pussig er det at "avkjøling" er naturlig, mens oppvarming er menneskeskapt. Surrealistisk og uetterrettelig, spør du meg.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 30, 2011, 08:32:58 AM
Sitat fra: Telehiv på november 29, 2011, 21:26:02 PM
ebye,

må få lov å rose deg for dine gjentatte og seriøse forsøk på å innføre akademisk verdighet i norsk klimablogging.

Din saklige men kritiske og selvstendige markering overfor Ellen Hambro bør være et eksempel til etterfølgelse for alle klimadebattanter:

Selv om du er rykende uenig med Hambro, beholder du det akademiske krav til å gi din motdebattant rett til å ta til motmæle, samtidig som du har slipt din penn slik at motmælet blir et pistrete pip mer enn et saksinnlegg.

Hold den stilen der, ebye, og du blir enda vanskeligere for klimamakten å se bort fra i den videre debatt!

Takk for hyggelig hilsen, Telehiv.

Fra første stund (2007/2008) har jeg undret meg over hvorfor den andre siden er så uvennlige, usaklige, uetterrettelige, ufine, uvitenskapelig dannede i sin debattform. Slik de "karakteriserer" oss, burde det jo være et barneskirenn for dem å feie oss av banen i en debatt. Prestrud & co skriker etter flere akademikere på banen, de uten formell kompetanse i følge ham selv.  :) Ingen dukker opp. Klimaforskerne er heller ikke lette å få øye på. Akurat nå sitter de antakelig i et kamuflasjetelt og venter på "dommen".  ;)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbennovember 30, 2011, 09:36:50 AM
Sitat...uvennlige, usaklige, uetterrettelige, ufine, uvitenskapelig dannede i sin debattform

Så sant som det er sagt ebye, da jeg begynte å interessere meg for klimadebatten (omtrent samtidig med deg) var det nettopp alle disse u-ene som sprang meg i øynene.
(mangler det ikke en u forresten - i "dannede"?)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyenovember 30, 2011, 09:53:13 AM
Sitat fra: Bebben på november 30, 2011, 09:36:50 AM
Sitat...uvennlige, usaklige, uetterrettelige, ufine, uvitenskapelig dannede i sin debattform

Så sant som det er sagt ebye, da jeg begynte å interessere meg for klimadebatten (omtrent samtidig med deg) var det nettopp alle disse u-ene som sprang meg i øynene.
(mangler det ikke en u forresten - i "dannede"?)

Jo, der var jeg uoppmerksom.

U-er til besvær og behag:

vitenskapelig dannede: de utroende - faglærte skeptikere
vitenskapelig udannede: de troende - klimaforskere
uvitenskapelig dannede: de utroende - fornuftige "folk flest"
uvitenskapelig udannede: de troende - forumtroll  :)

Nå håper jeg u-ene står rett og rolig.  ;)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyedesember 04, 2011, 21:30:39 PM
Han "luringen" har vært ute igjen

http://www.abcnyheter.no/meninger/borger/2011/12/03/klif-trenger-klimaskeptikere

Han syntes tydeligvis at Direktøren slapp litt for lett unna, med bare bloggprat. En interessant detalj, selv et svar til Direktørens innlegg i Morgenbladet var det ikke plass til.
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Amatør1desember 04, 2011, 21:46:01 PM
Ja, hvem kan det være ?  ;D Han skriver jo både godt og riktig.

Flott!!
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: seotodesember 04, 2011, 21:50:45 PM
Flott levert!
Linken til ditt innlegg er på plass:
http://klimaforskning.com/linker.html
under ABC-Nyheter
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Jostemikkdesember 04, 2011, 21:55:02 PM
Bra jobba, Bye! :D
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyedesember 04, 2011, 22:00:17 PM
Takk for hyggelige hilsener, som tas i mot inkognito, med et nick.  8)
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: Bebbendesember 04, 2011, 22:47:55 PM
Sitat fra: ebye på desember 04, 2011, 22:00:17 PM
Takk for hyggelige hilsener, som tas i mot inkognito, med et nick.  8)

Det er et godt innlegg, ebye.

Du siterer Ellen Hambro:

Sitat"Det forunderlige er at en gruppe mennesker bruker masse tid og krefter på å prøve å undergrave det verdens beste forskere innen klimavitenskapen er enige om, og de gjør det de kan for å forhindre at tiltak for å redusere uslipp av CO2 blir satt i verk."
(Min utheving.)

Til dette og lignende utsagn bør man jo nesten spørre:

1) Hvem er "verdens beste forskere innen klimavitenskapen"? Navn, takk, og ikke minst begrunnelse/kriterier for denne evalueringen? (Ja, for det skulle vel ikke dreie seg om alminnelig synsing?)

2) Dersom noen av "verdens beste osv" er blant dem som utveksler e-poster i Climategate 1.0 og 2.0, er det rimelig godt dokumentert at:

  a) De er til dels sterkt uenige om vitenskapen.
  b) De er derimot veldig enige om politikken, som de kaller "the Cause".
  c) Men meningen var at forskerne skulle gi vitenskapelige råd til politikerne, og ikke
      omvendt.

3) For å snu litt på frasen til Hambro, vil jeg stille Hambro følgende spørsmål:

På bakgrunn av Climategate 1.0 og 2.0, vil jeg stille spørsmålet:

("Selv-sitat"):
Sitat"Det forunderlige er at en gruppe forskere bruker masse tid og krefter på å prøve å undergrave enhver kritikk mot det denne lille, men sentrale klikken av forskerne innen Klimapanelet er enige om, og gjør det de kan for å forhindre at vitenskapelige resultater som er i strid med deres syn blir publisert."

PS Du nevner at en kortere versjon ble refusert av Morgenbladet. Hva var begrunnelsen?
Tittel: Sv: Klif overtar korstoget mot de vantro
Skrevet av: ebyedesember 04, 2011, 22:57:33 PM
Rutinene i Morgenbladet er slik at du får beskjeden: "Hvis du ikke hører fra oss i løpet av en uke, betyr det at vi ikke har funnet plass til din tekst i denne omgang."

Derfor er ABC et egnet forum, du ordner alt selv. Avslaget er litt pussig når en ser på de "svar" som kommer inn. Og det er også litt underlig at de ikke ønsker den minste debatt.

Aftenposten og Morgenbladet har mange likhetstrekk her, og VG har vært villigere til å ta inn debatter om "debatten". Men der legges lite ut på nett.