Klimaforskning

Diskusjonsforum => Artikler => Emne startet av: ebye på november 27, 2011, 01:55:53 AM

Tittel: Klimabøker
Skrevet av: ebyenovember 27, 2011, 01:55:53 AM
Den viktigste Spin-off'n ved å delta her, er all den informasjon om klimastoff jeg får tilgang til. Som et supplement til alle de blogg- og artikkellinkene vi får servert på gullfat, tror jeg dette litteraturomfanget kan suppleres med informasjon om sentrale bokverk.

Jeg ble introdusert til den skeptiske siden i dette klimakomplekset via boken til Onar Åm: Kampen om klimaet - Til forsvar for menneskeheten. (Koloritt forlag, 2007).

Den er leseverdig på mer enn en måte. Men, det er merkelig å få en form for Dejavu-følelse

http://no.wikipedia.org/wiki/D%C3%A9j%C3%A0_vu

Mye av det som lekket ut i ClimateGate  1.0 hadde Åm skrevet om i 2007!

Hermed oppfordrer jeg dere andre til å tipse om nyttige og viktige bøker.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Jostemikknovember 27, 2011, 02:00:28 AM
Det meget godt tips, Bye! Det kom en på døra mi og lånte meg den boka for et år siden. Han syntes det passet så bra, siden jeg var så opptatt av klimasaken. Boka er et viktig bidrag! :D
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: BorisAnovember 30, 2011, 21:52:43 PM
Har lest boka "Kampen om klimaet" av Omar Åm, det var den som "vekket" meg også!
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1november 30, 2011, 22:13:45 PM
Sitat fra: ebye på november 27, 2011, 01:55:53 AM
Hermed oppfordrer jeg dere andre til å tipse om nyttige og viktige bøker.

God ide!

For den som like gjerne leser på engelsk, er
The Hockey Stick Illusion: Climategate and the Corruption of Science  (http://www.amazon.com/gp/product/1906768358/ref=s9_simi_gw_p14_t1?pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1H3QR3X9GN4WXAPJ9Y7E&pf_rd_t=101&pf_rd_p=51471022&pf_rd_i=507846)et nesten obligatorisk valg.

Boka er skrevet av Andrew Montford, kjent fra bloggen Bishop Hill (http://www.bishop-hill.net/). Den handler om årene fram til og med Climategate 1.0 i 2009, og gir den definitive beskrivelsen av hva som foregikk, basert på hva som da var kjent. Boka har meget omfattende kildehenvisninger.

Jeg vil nesten anta at det på ett eller annet tidspunkt vil komme en oppfølger fra Montford, det har jo skjedd mye siden boka kom ut.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbennovember 30, 2011, 22:28:33 PM
Jeg har fått boken til Onar Åm i presang, og har begynt på den, men så skjer det så aldeles vanvittig mye om dagen at den får vente til ledige stunder. Og krakken på do er for tiden okkupert av Bill Brysons "A short history on nearly everything".

(For de som noen ganger har vanskelig for å begynne på en bok eller komme ordentlig i gang med den, er et godt råd å ha den tilgjengelig fra toalettsetet. Litt lesing og en smule refleksjon under denne daglige foreteelsen (som stort sett går av seg selv) gjør at man unngår slike ting som å se på klokken og blir sittende i hvert fall så lenge som nødvendig - som regel litt til for å bli ferdig med et avsnitt eller kapittel. Jeg vil argumentere for at dette er sunt for kropp og sjel....:) )

Donna Laframboise er på listen min, men så var det tid osv. da. Ross McKitrick har et essay om "global temperatur" som jeg har lyst å lese... Richard Lindzen har minst to essays som jeg har lest før men har lyst til å lese om igjen... dessverre har jeg ikke finansiering til å få lest alt jeg har lyst til, i og med at jeg må skaffe mat på bordet og pizza (ikke-mat) til tenåringen. Vurderer å søke Exxon om midler....

Så det mangler ikke på lesestoff. Er forresten Onar Åm aktiv i klimadebatten i dag?
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivnovember 30, 2011, 22:54:51 PM
Bebben,

morsomt at du har Brysons bok om "nesten alt" på gang. Den er jo en fornøyelig avdekking av at det vi tror har vært klok og fornuftig vitenskap over lang tid har vært det rene vrøvl og befengt med feil så grove at man knapt tror hva mainstream forskere - tidens ulike forskermakter til enhver tid - har gått rundt og trodd - og ikke minst herjet med dem som tvilte.

Eksempel: Hvor lenge er det siden forskermakta - det rådende realvitenskapelige syn - benektet at det var isen som hadde skapt landskapsformasjonene på den nordlige halvkule?

Les denne boka og bli sjokkert - og dere vil forstå hvorfor dere ikke trenger å ofre en svettedråpe over såkalt settled science i klimasaken heller. Hos Bryson finner dere en strøm av eksempler på at settled science har vært pill råtten men vedlikeholdt langt over akseptabel dato pga. makta til the establishment.

I sum: Feilantakelser av groveste slag står i kø på bred forskerfront helt opp til våre dager.   
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyenovember 30, 2011, 23:27:16 PM
Sitat fra: Bebben på november 30, 2011, 22:28:33 PM

Er forresten Onar Åm aktiv i klimadebatten i dag?

Det er lenge siden jeg har sett noe av ham i avisen, han hadde jo innlegg i Aftenposten fra tid til annen.

Men han hadde en VG blogg, der er det noen få treff på klima

http://onarki.vgb.no/
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbennovember 30, 2011, 23:28:56 PM
Hehe Tele, Bryson er en flink forfatter som kan formulere seg skikkelig morsomt til tider.

Latterhikst skaper et innvendig trykk via larynx når stemmebåndene snører seg sammen, og trykket øker på undersiden/lungene. Dette trykket forplanter seg nedover i innvollene i retning av den lille åpningen som er den eneste trykkavlastningsventilen, operert av sfinxter-muskelen, i prinsippet er vel dette en et slags diafragmeventil (kan du finne den riktige termen for meg her, Tele?). Jeg har ikke sett dette beskrevet i medisinen (noe det helt sikkert er men jeg har ikke lest medisin), men i språkvitenskapen.

Så latter hjelper til å tømme kroppen for avfallsstoffer. Mitt poeng er nok at det gjør godt å tømme seg også for åndelige avfallsstoffer, ikke bare materielle.

Mht Bryson går tross alt vitenskapen framover, smått om senn. Men de hadde mye bedre tid før i tiden, de hadde ikke bare to år eller to måneder eller to dager eller to timer eller to minutter på seg til å "redde planeten".

_______________
Oppdatering: Dersom trykket mot sfinxter blir høyere enn strupehodet kan opprettholde, vil plicae vocales, eller stemmespalten, åpne seg og slippe ut luft for å avlaste trykket. Dette kan føre til at stemmebåndene vibrerer og danner en lyd som til tider kan høres ut som noe sånt som "øøøøøøøøøøøøøøøøøh". Det var nok dette som var tilfelle da jeg leste om Cavendish's sykelige sjenerthet.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivnovember 30, 2011, 23:38:52 PM
Bebben,

skal komme tilbake til termfastsettelse for ventilteknologien...

Ett punkt som kan være verd å nevne om Brysons bok er at også han ender opp med dårlige argumenter når vitenskapen blir for ny og uavklart, jfr. at det han skriver om klimasaken derfor bærer preg av at han ikke har noen solide fakta å forankre seg mot.

Han havner akkurat der på en litt skuffende mainstream-tendens og har egentlig ikke så mye å bidra med. Der han glitrer, er når han ekserserer i vitenskapens historiske lapsuser.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbennovember 30, 2011, 23:46:36 PM
Takk Tele, tror termen jeg ikke klarte å komme på, var "strupeventil". Men altså ikke den som sitter i strupen  ;D

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivnovember 30, 2011, 23:49:31 PM
Bebben,

når det gjelder de ventiltekniske forhold where the sun never shines, må du nesten selv velge den ventilteknologi som kanskje kan forhindre alt fra mindre men likevel pinlige lekkasjer, via ukontrollert flow til rene booster-katastrofer.

Dine ventilproblemer tilsier at du bør vurdere hva du kan oppnå med bl.a. avansert hydraulikk, pneumatikk, evt. overvåkningsinstrumentering, kjøling og luftkontroll.

Du må vurdere om ventiltypene kan være manuelle, motoraktiverte eller magnetdrevne, og monteringskonfigurasjonene kan være under base, på linje eller manifold.

Hovedtyper av ventiler du bør fokusere på er:

- kule
- magnet
- nål
- tilbakeslag 

Alle kan gi gode resultater hvis korrekt tilpasset og justerte mot de forventete trykk-, væske- og gassforhold.

Men løsningene er selvsagt ikke Benestad-sikret eller Prestrud-sertifiserte mot oppgulp.

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbennovember 30, 2011, 23:58:50 PM
Takk for faglig oppdatering Tele, men jeg vil underestreke at jeg for tiden er godt ventilert og ikke plaget av noen spesielle problemer.

Dette kan selvfølgelig skyldes at jeg ikke er kommet frem til Klimadelen av Brysons bok ennå. Men denne delen av klimaproblematikken kan fort snarere skyldes arterielt trykk, noe som er vel så skummelt. Men jeg har tro på at det kan motvirkes med terapi i form av KlimahumorTM BorisA.

Nå er jeg fryktelig nær ved å spore av tråden... det er ikke klima og medisin...

Tilbake til stram tråddisiplin: Har noen her lest Michael Chrichton A State of Fear? Har tenkt på det lenge, men tastaturmila har hindret meg i å bestille den hittil.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyedesember 02, 2011, 01:27:40 AM
Professor i fysisk geografi Ole Humlum (UiO) har skrevet en meget leseverdig bok om klimaet vårt: Det ustyrlige klima. Den boken gir en grundig oversikt over det meste det er lurt å være skeptisk til, angående menneskeskapte klimaendringer. Den er lettlest, for de som leser dansk lett, og den er konkret med de eksempler som blir belyst.

Humlum frister leseren med sine titler på avsnittene i boka: IPCC, de tre aber og den hvide elefant; Paradigmeskift og dannelse; Fremgang og ny erkjennelse.

Det er lett å bli skeptiker når du leser denne boka. Og det er selvfølgelig ingen overraskelse i så måte: Humlum er skeptisk til IPCC-doktrinen og understreker at naturen styrer det meste av klimaet.

En liten detalj som skjemmer dette verket – det er nærmest ingen referanser. Men uansett, jeg anbefaler boka – løp og kjøp.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Jostemikkdesember 02, 2011, 11:58:33 AM
Takk for tipset, Bye!.

En ørliten avsporing. Humlum m.fl publiserte forskning knyttet til sykluser som driver klimaet her nordpå. Om noen sender meg en PM, så ja...
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbendesember 02, 2011, 12:02:32 PM
Humlum har jo også begått et strålende foredrag:

Klimaflaggellanterne, trollmannens kost og de 10 tankekors

som ligger på Climate4You:

http://www.climate4you.com/Text/KlimaTankekors%20version20081026.pdf
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyedesember 02, 2011, 12:32:38 PM
Ja, og kapittelet om Flagellantene er med i boka. Dessuten er det ett om: Forskjellige synspunkter på CO2 , ett om Forsiktigheds-princippet, sol, vanndamp, oceaner og det avsluttes med Status over dagens situasjon. Boka er utgitt på Trykkefrihedsselskapets Bibliotek (DK) i 2009.

Jeg antar den kan kjøpes (av alle) via Klimarealistene, fra deres nettside

http://www.klimarealistene.com

Apropos gaver i nær fremtid, en egnet bok til objektiv opplysning om de naturkrefter som omgir oss - og han har altså med litt om humane menneskeskapte motkrefter også!


Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyedesember 02, 2011, 12:41:10 PM
Sitat fra: Jostemikk på desember 02, 2011, 11:58:33 AM
Takk for tipset, Bye!.

En ørliten avsporing. Humlum m.fl publiserte forskning knyttet til sykluser som driver klimaet her nordpå. Om noen sender meg en PM, så ja...

Her er den:

http://www.klimarealistene.com/web-content/11IdentifyingNaturalContributionsToLateHoloceneClimateChange%20%20HumlumEtAl%20%20GlobalAndPlanetaryChange%201012pdf.pdf

Håper linken virker, etter luftturen!  :) Forøvrig ligger den hos Klimarealistene. Der er det jevnlig oppdatering med siste nytt.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyedesember 31, 2011, 12:45:45 PM
Vi har ytterligere en bok i Norge, om klima:

Per Engene og Göran Tullberg: KLIMAET Vitskap og politikk (Datakon forlag, 2007)

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2666210

Boka er på 96 sider. Den dekker de fleste områdene om klima, også politiske spørsmål. Den er lettlest og forklarer bl. a. CO2-spørsmålet grundig ut fra "naturlovene."

Her er innholdsfortegnelsen:

http://www.climometrics.org/11enginn.jpg

Boka kan også bestilles via Klimarealistene (http://www.klimarealistene.com)

Per Engene er initiativtakeren til dannelsen av Klimarealistene. Han er svært aktiv i debatter i media, ABCNyheter og Dagsavisen.



Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 10, 2012, 08:20:32 AM
Og disse "flagellantene" gis et eget kapittel i boka!

Kunne vært besvart før ja.  ;)

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 30, 2012, 00:27:13 AM
Sitat fra: ebye på november 27, 2011, 01:55:53 AM
Dette er trådstarten her: Hermed oppfordrer jeg dere andre til å tipse om nyttige og viktige bøker.
Men nå kommer det et avvik fra dette: omtale av en bok fra proponentene. Christian Bjørnæs, CICERO, har skrevet boka (2010)

Klima forklart .

Her er innholdsfortegnelsen:

http://www.climometrics.org/klimafor.pdf

Det er minst to grunner til at jeg skaffet meg denne boka:

1. Tittelen er vel krevende for forfatteren?
2. Hvordan beskriver IPCC-tilhengerne klimaet i 2010?

Dette er ingen anmeldelse, kun en omtale, der jeg har begrenset meg til å belyse Forordet, en overskrift og Forfatterskapet. Boka er dessuten omtalt av Jorunn Gran fra CICERO

http://www.cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=7764&lang=no

FORORDET
Mange vil antakelig undre seg over hvorfor jeg har valgt Forordet som utgangspunkt og eneste "fagdel" for en omtale av en fagbok? Hadde dette vært en ordinær anmeldelse, hadde jeg tatt for meg hele boka. Nå anser jeg dette som unødvendig. Dessuten inneholder Forordet så mange bastante og feilaktige standpunkter, at bokas form og kvalitet kommer godt frem her. Først og fremst fordi boken opprettholder proponentenes innbilte ufeilbarlige stillingtagen til de mest sentrale spørsmål i hele klimadebatten.

Her er noen eksempler på feilaktige utsagn:
".... hvilke tiltak vi må ta i bruk for å unngå farlige klimaendringer."

"En del av det mediene skriver er motstridende. Noen mener til og med at klimaendringer ikke er menneskeskapte."

"Mye av det klimapanelet skriver står seg bra."

Jeg hadde nær sagt, det var vel som forventet? Opp mot 3000 sider ufaglighet hadde jo vært ille? Eventuelt, at alle de 3000 allerede hadde gått ut på dato. Men, mange har!

Og her noen pussigheter:
"Jeg har forsøkt å formidle forskningsrapportene så presist og korrekt som mulig."

"Etter at du har lest denne boken håper jeg du lettere vil kunne skille mellom hva som antakelig er riktig og hva som sannsynligvis er gale påstander om klimaforskning og klimaendringer." 

"Jeg håper det er enklere for deg å vite hvem du skal stole på, når nye funn og kontroverser dukker opp i mediene."

CICERO vet altså alt best og forvalter sannheten, stol på oss. Også i fremtidige kontroverser. Ikke småtteri til fremsynthet. Full tillit til egen kompetanse til evig tid!

Dette er et svært optimistisk og overambisiøst syn på bokas innhold og virkning. Ja, for hva tenker du som leser, når du ser overskriften: "Mennesket er ansvarlig."  Uten forbehold, totalt uvitenskapelig, og bidrar til at klima blir forklart fullstendig feil i denne boka.

Forfatteren håper altså at leseren blir klokere, og det tror jeg så absolutt. Alternative forklaringer må jo presse seg frem! At forfatteren innrømmer å ha blitt klokere av å ha skrevet boken er mer alarmerende.

Forfatterskapet
Den vitenskapelige tradisjonen er at forfatteren er eneansvarlig for den teksten som presenteres. Dersom den som skriver boka ikke kan ha det faglige ansvaret for alle kapitlene, opererer man som redaktør, der den enkelte fagperson skriver og er ansvarlig for sitt eget kapittel.

Bjørnæs er en populærvitenskapelig forfatter, og må faktisk understreke: "Jeg har forsøkt å formidle forskningsrapporten så presist og korrekt som mulig." Hva er grunne til at dette må understrekes? Dette er så opplagt at utsagnet burde være unødvendig og blir derfor fullstendig banalt.

Ved å se på alle takksigelsene i Forordet er det også åpenbart at Bjørknæs burde ha vært redaktør, og ikke forfatter.
Jeg har linket til omtalen av boka på CICEROs hjemmeside. I og for seg ok, bortsett fra at omtaleren er takket i Forordet, for et vesentlig bidrag! Opp til meg, jeg ville hatt en ikke-takket person til å omtale boka. Som informasjonsmedarbeider er det vel slik at hun har omtalt boka ut fra forfatterens formidlingsevner og bokas lesbarhet? Uten faglig bakgrunn blir det jo nærmest dobbelt pussig å tenke seg en faglig omtale av boka fra en info-medarbeider, når forfatteren også er info-ansatt!

De som takkes er: Knut Alfsen, Helge Drange, Karen O'Brien, Jon Egill Kristjansson og Pål Prestrud. I tillegg har Hans Martin Seip bidratt på en måte som Bjørnæs ikke er i stand til å vurdere (uvurderlig bidrag!). Til slutt blir forfatteren litt personlig. Det er nemlig Pål Prestrud som hadde ideen til boka og som har søkt om penger fra Forskningsrådet. Så, avslutningsvis takker forfatteren også Forskningsrådet for bidrag, og føler behov for å nevne saksbehandlerne Karen Broch Mathiesen og Anne Dietlefsen i NFR. Ut fra min egen erfaring med søknader om midler og tilsagn: dette ble da svært personlig? Hva er det han egentlig takker for her? Har de nevnte damer hatt en spesiell funksjon i forbindelse med søknadsbehandlingen?

Men takksigelsene stopper ikke der. For i tillegg til all den hjelp forfatteren har fått med det faglige, blir også Tove Kolset, Silje Pihlberg og Jorunn Gran (alle CICERO) takket for innspill på formidlingssiden.  Jeg kan ikke dy meg: hva er Bjørnæ's eget faglige bidrag her? Det peker absolutt hen på en redaktørjobb. Og som tidligere kommentert, han takker også den som omtaler boka i KLIMA, fra CICERO, nemlig Jorunn Gran.

Etter min vurdering vil jeg karakterisere boka som lettvint, tendensiøs og full av uvitenskapelige utsagn, uten faglig dekning. Men, med boka er altså, i følge forfatteren: Klima forklart.
 
For meg er det mer naturlig med et ørlite tillegg:

Klima forklart – fullstendig feil!
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivjanuar 30, 2012, 00:47:15 AM
Ja, vi snakker nok om en betydelig klimavitenskapelig kapasitet her?

Nei folkens, dette er en "senior informasjonsrådgiver" i Cicero, med null  nada niks klimafaglig utdannelse:

Bakgrunn
Master i internasjonal journalistikk fra Cardiff University
Sjefredaktør av Blikk 2002–2005
Prosjektleder i Nettavisen fra 2000–2002
Mangeårig frilanser for avis og tv

Ansvarsområder
Skriver populærvitenskapelige fremstillinger av resultatene fra Det internasjonale polaråret (IPY) og rapportene fra FNs klimapanel (IPCC).
Presseansvar for det europeiske forskningsprosjektet DAMOCLES.
Redaksjonsmedlem i magasinet Klima.
Produksjon av utstilling om Arktis som skal vises på Stortinget under møtet i Arktisk råd og Nordisk råd fra 29. oktober.

EIER DE IKKE SKAM DISSE FOLKA HER?
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 30, 2012, 01:31:15 AM
Nei, Telehiv.

Ta deg en tur inn på hjemmesiden til CICERO

http://www.cicero.uio.no/home/

Her vil du finne den minst vitenskapelige profil du kan tenke deg. Denne forskningsstiftelsen er plassrt på UiO. Jeg skammer meg over mitt vitenskapelige utdanningsted. Men, tatt i betraktning den fullstendig useriøse Idéfestivalen de fristet med i sommer, er det åpenbart en tragisk kopling mellom UiO, CICERO og "global oppvarming"

http://idefestivalen.uio.no/program-21-mai/

Koden er: "Follow the money." Dette strider mot FNs siste utspill: "Bærekraftig utvikling".  ;)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbenjanuar 30, 2012, 23:28:44 PM
Hehe ebye:

Sitat"Etter at du har lest denne boken håper jeg du lettere vil kunne skille mellom hva som antakelig er riktig og hva som sannsynligvis er gale påstander om klimaforskning og klimaendringer." 

"Jeg håper det er enklere for deg å vite hvem du skal stole på, når nye funn og kontroverser dukker opp i mediene."

...og til tross for dette viser de ikke til boken, men til partisan-bloggen Skeptical Science for å få orakelsvar i klimadebatten.... bare det i seg selv får jo dem til å fremstå som faglig svake.

Men hva vet vel jeg, som bare er en ikke-takket person som du sier. Dessverre fikk jeg ikke så veldig lyst til å lese boken, med mindre den ligger gratis på Internett. - og sant å si, det burde den vel gjøre, når den er betalt av offentlige midler? Nei forresten, sikkert best anvendte penger at den støver ned på biblioteket.
Tittel: Sv: Klimabøker; Tysk Klimabombe på vei.
Skrevet av: jarlgeirjanuar 31, 2012, 03:26:18 AM
6. februar kommer denne boken ut:

http://www.amazon.de/Die-kalte-Sonne-Klimakatastrophe-stattfindet/dp/3455502504/ref=pd_zg_rss_ts_b_189467_4?ie=UTF8&tag=umweltstore-21

Die Kalte Sonne: Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet

På norsk: Hvorfor klimakatastrofen ikke finner sted.
Forfattere er to av Tysklands ledende varmister som har snudd etter å ha oppdaget omfattende slurv og juks fra IPCC. Nå tar de to forfatterne livet av den tyske kirken for global oppvarming.

Boken er allerede "no. 4 on the Amazon-Germany bestseller list under the category of environment and ecology" - til tross for at den ikke utkommer før om 7 dager!.

Fritz Vahrenholt, one of the fathers of Germany's environmental movement, no longer trusts the forecasts of the IPCC. Doubt came two years ago when he was an expert reviewer of an IPCC report on renewable energy. "I discovered numerous errors and asked myself if the other IPCC reports on climate change were similarly sloppy. I couldn't take it any more. I had to write this book."

;D
;D ;D
Tittel: Sv: Klimabøker; Tysk Klimabombe på vei.
Skrevet av: BorisAjanuar 31, 2012, 06:48:57 AM
Sitat fra: jarlgeir på januar 31, 2012, 03:26:18 AM
6. februar kommer denne boken ut:

http://www.amazon.de/Die-kalte-Sonne-Klimakatastrophe-stattfindet/dp/3455502504/ref=pd_zg_rss_ts_b_189467_4?ie=UTF8&tag=umweltstore-21

Die Kalte Sonne: Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet

På norsk: Hvorfor klimakatastrofen ikke finner sted.
Forfattere er to av Tysklands ledende varmister som har snudd etter å ha oppdaget omfattende slurv og juks fra IPCC. Nå tar de to forfatterne livet av den tyske kirken for global oppvarming.

Boken er allerede "no. 4 on the Amazon-Germany bestseller list under the category of environment and ecology" - til tross for at den ikke utkommer før om 7 dager!.

Fritz Vahrenholt, one of the fathers of Germany's environmental movement, no longer trusts the forecasts of the IPCC. Doubt came two years ago when he was an expert reviewer of an IPCC report on renewable energy. "I discovered numerous errors and asked myself if the other IPCC reports on climate change were similarly sloppy. I couldn't take it any more. I had to write this book."

;D
;D ;D
Er det noen sjanse for at den boken kommer på norsk?
Tittel: Sv: Klimabøker; Tysk Klimabombe på vei.
Skrevet av: ebyejanuar 31, 2012, 10:21:50 AM
Sitat fra: jarlgeir på januar 31, 2012, 03:26:18 AM
6. februar kommer denne boken ut:

http://www.amazon.de/Die-kalte-Sonne-Klimakatastrophe-stattfindet/dp/3455502504/ref=pd_zg_rss_ts_b_189467_4?ie=UTF8&tag=umweltstore-21

Die Kalte Sonne: Warum die Klimakatastrophe nicht stattfindet

På norsk: Hvorfor klimakatastrofen ikke finner sted.
Forfattere er to av Tysklands ledende varmister som har snudd etter å ha oppdaget omfattende slurv og juks fra IPCC. Nå tar de to forfatterne livet av den tyske kirken for global oppvarming.

Boken er allerede "no. 4 on the Amazon-Germany bestseller list under the category of environment and ecology" - til tross for at den ikke utkommer før om 7 dager!.

Fritz Vahrenholt, one of the fathers of Germany's environmental movement, no longer trusts the forecasts of the IPCC. Doubt came two years ago when he was an expert reviewer of an IPCC report on renewable energy. "I discovered numerous errors and asked myself if the other IPCC reports on climate change were similarly sloppy. I couldn't take it any more. I had to write this book."

;D
;D ;D

Takk for det tipset, jarlgeir.  :) Dette er ganske sikkert en flott og viktig bok. Det blir jo interessant å gjenopplive tysken fra realskole/gymnas. Kanskje vi må lage en fysisk lesesirkel?  ;)
Tittel: Sv: Klimabøker; Tysk Klimabombe på vei.
Skrevet av: ebyejanuar 31, 2012, 10:37:25 AM
Sitat fra: BorisA på januar 31, 2012, 06:48:57 AM
Er det noen sjanse for at den boken kommer på norsk?

Det er nok større muligheter på engelsk, BorisA. Springer forlag har nylig oversatt og gitt ut solboka til Pål Brekke:

"Sola - vår livgivende stjerne"

http://www.naturfag.no/bokbeskrivelse/vis.html?tid=1342557

"Our Explosive Sun"

http://www.springer.com/about+springer/media/pressreleases?SGWID=0-11002-6-1337821-0

Boka inneholder ingen ting om klima, men er interessant ut fra sola som "pådriver".  :)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 31, 2012, 12:28:19 PM
Sitat fra: Bebben på januar 30, 2012, 23:28:44 PM

...og til tross for dette viser de ikke til boken, men til partisan-bloggen Skeptical Science for å få orakelsvar i klimadebatten.... bare det i seg selv får jo dem til å fremstå som faglig svake.
En interessant, tankevekkende, ja endog pikant observasjon, Bebben. Men, jeg er i det tolerante hjørnet, og skriver det på kontoen: dobbel forglemmelse - CICERO og forfatteren.  :)

Hadde dette vært bevisst Bebben, måtte jo CICERO ha tatt vekk veldig mye fra hjemmesiden sin.  ;) Dette har jeg nettopp lagt ut litt om her

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,534.msg8032.html#msg8032

Kanskje det er behov for å se på denne CICERO-siden litt i detalj?  8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirjanuar 31, 2012, 19:28:44 PM
Er det noen sjanse for at den boken kommer på norsk?

Neppe mange som tør utgi slikt på norsk så lenge alle partiene er enige i CO2-dogmet. Det ender bare med at boka blir momsbelagt, akkurat som dengang VG og Dagbladet ble truet med moms hvis de ikke sluttet å skrive stygt om Jagland or regjeringen hans.

Derimot er det rimelig sikkert at denne boka raskt blir utgitt på engelsk.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 31, 2012, 19:58:24 PM
Sitat fra: jarlgeir på januar 31, 2012, 19:28:44 PM
Er det noen sjanse for at den boken kommer på norsk?

Neppe mange som tør utgi slikt på norsk så lenge alle partiene er enige i CO2-dogmet. Det ender bare med at boka blir momsbelagt, akkurat som dengang VG og Dagbladet ble truet med moms hvis de ikke sluttet å skrive stygt om Jagland or regjeringen hans.

Derimot er det rimelig sikkert at denne boka raskt blir utgitt på engelsk.

Størrelsen på markedet betyr nok langt mer enn "litt moms". Det eneste måtte være at hver eneste nodmann ble pålagt å kjøpe boken.  ::)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirfebruar 01, 2012, 22:57:13 PM
Det eneste måtte være at hver eneste nodmann ble pålagt å kjøpe boken.

Så langt har det ikke kommet enda. Det er bare hvert enkelt bibliotek som er pålagt å kjøpe alle bøker som oppfyller visse kriterier. De som avgjør er forlagene selv, lite politikere der for tiden.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirfebruar 08, 2012, 13:43:01 PM
Vahrenholt er intervjuet om boken og klimaproblemtikken i et lengr intervju i Der Spiegels internasjonale versjon:

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,813814-2,00.html

Oppslaget har overskrift: 'I Feel Duped on Climate Change'

Det er forfriskende spørsmål fra en velinformert og skeptisk (til V) journalist, og svært klare svar fra intervjuobjektet som ikke blir svar skyldig. Fra de utallige perlene som serveres sakser vi:

Vahrenholt: The long version of the IPCC report does mention natural causes of climate change, like the sun and oscillating ocean currents. But they no longer appear in the summary for politicians. They were simply edited out. To this day, many decision-makers don't know that new studies have seriously questioned the dominance of CO2.

The book is also a platform for scientists who apply good arguments in diverging from the views of the IPCC. The established climate models have failed across the board, because they cannot cogently explain the absence of warming.

The importance of the sun for the climate is systematically underestimated and the importance of CO2 is systematically overestimated. As a result, all climate predictions are based on the wrong underlying facts.

About the IPCC: Of the 34 supposedly independent members who write the synthesis report for politicians, almost a third are associated with environmental organizations like Greenpeace or the WWF. Strange, isn't it?

Vahrenholt: The fear mongers are still shaping the political debate.... This takes us in the direction of an environmental dictatorship. And the fear mongering is also beginning to take effect.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivfebruar 08, 2012, 15:56:12 PM
jarlgeir,

denne setningen er jo helt "to the bone" og svært viktig at verden der ute forstår (og ikke bare vi klimafreakene):

"The importance of the sun for the climate is systematically underestimated and the importance of CO2 is systematically overestimated. As a result, all climate predictions are based on the wrong underlying facts."
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1februar 08, 2012, 22:07:48 PM
Så har vi jo denne boken da. Noen som har tenkt å gå til anskaffelse?

(http://wattsupwiththat.files.wordpress.com/2012/02/mann_climate_wars.jpg)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotofebruar 08, 2012, 22:27:44 PM
Er det OK om jeg sier nei takk?
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1februar 08, 2012, 22:35:43 PM
Sitat fra: seoto på februar 08, 2012, 22:27:44 PM
Er det OK om jeg sier nei takk?

Hehe, ja  ;)

Har vært inne på Amazon for å se litt på omtaler og slikt. Det spriker ganske mye, for å si det slik.

Jeg synes at det var litt artig at Amazon mente jeg måtte være interessert i en bok om "Data Mining" siden jeg kikket på Manns bok. Denne (http://www.amazon.com/Data-Mining-Practical-Techniques-Management/dp/0123748569/ref=pd_rhf_cr_shvl4) stod nemlig i listen under   ;D

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51wsB1CuNIL._BO2,204,203,200_PIsitb-sticker-arrow-click,TopRight,35,-76_AA300_SH20_OU01_.jpg)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirfebruar 08, 2012, 23:25:07 PM
Telehiv,

Ja, jeg ble litt imponert over Vahrenholts evne til å utrykke seg så krystallklart. Jeg regner med at det er en del perler i hans bok også.

"The importance of the sun for the climate is systematically underestimated and the importance of CO2 is systematically overestimated. As a result, all climate predictions are based on the wrong underlying facts."
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotofebruar 22, 2012, 19:01:50 PM
Jeg ser at boken til Vahrenholt også opptar klimarealistene. Petter Tuvnes har skrevet en artikkel. Mulig han har prøvd å få den inn i Aftenposten? Her er den i hvert fall:

Klimamyten sprekker. Hvor har kritisk undersøkende journalistikk vært? (http://www.klimarealistene.com/web-content/Klimamyten%20sprekker%20Aftenposten.pdf)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemars 09, 2012, 11:27:52 AM
Til skrekk og advarsel legger jeg ut en link til Klimaboken til Gudmund Hernes  :o

Hot Topic - Cold Comfort

Den kan lastes ned her

http://www.nordforsk.org/en/publikasjoner/hot-topic-cold-comfort-climate-change-and-attitude-change/view

og er forøvrig behørig omtalt på denne tråden, herfra og nedover   ;)

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,220.msg10056.html#msg10056

Bebben har en grundig "slakt"   ;)  ;)

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,220.msg10072.html#msg10072

8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ConTrarimars 16, 2012, 18:53:08 PM
Spennende svenske! Tallbloke anbefaler varmt Hans Jelbrings nye bok Wind Controlled Climate;

"Yesterday I had a full day to myself and the opportunity to read one of the copies of the Doctoral Thesis Hans sent me.

This is a superb piece of work. It balances the known with the unknown, and encompasses all timescales from the birth of our planet to the weather pattern changes which occur overnight. As an overview of climate and how we can go about trying to understand it, condensed into 111 pages of readable cogent thinking written in plain language, I cannot think of a better primer for those who have a strong interest in the relative scale and interactions of the forces which shape the changing climates and weather on Earth."


http://tallbloke.wordpress.com/

"Predating the N&Z hypothesis by a long time, Hans offers a formal demonstration of the effect of atmospheric mass on surface temperature, and offers this as a potential explanation for the bulk of the biggest swings in temperature the Earth's surface has seen over the geological timescale. Additionally, two bonus papers on sunspots and paleoclimate are included in the appendices."
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1mars 16, 2012, 20:02:32 PM
Her er en annen klimabok til skrekk og advarsel: "Å gjøre en forskjell" av Jonas Gahr Støre, fra 2008. Den boken på 340 sider fikk jeg av et velmenende familiemedlem (riktignok litt ut i slekta), og den boka ga meg "bakoversveis".

[attachimg=1 width=250]

Jeg vil poste 2 innlegg med noen få sider fra kapittel 3, "Arktis", her kommer første del som forteller litt om hvordan Støre tenker om andres og sin egen rolle.

[attachimg=2 width=600]

[attachimg=3 width=600]

[attachimg=4 width=600]

[attachimg=5 width=600]
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1mars 16, 2012, 20:10:01 PM
Det siste innlegget handler om Støres nesegruse beundring for Ciceros Pål Prestrud, med litt innledning om Putin/Medvedev som byttet rolle dengang, og som gjør det igjen nå. Fint demokrati.

Men hovedpoenget her, er Støres knefall for Prestrud. Det forteller meg at Støres evne til å vurdere folk generelt er særdeles mangelfull.

[attachimg=1 width=600]

[attachimg=2 width=600]

[attachimg=3 width=600]

[attachimg=4 width=600]

Og dermed fikk Støre svarene han hadde kjøpt.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ConTrarimars 16, 2012, 20:46:35 PM
Det var ille.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Jostemikkmars 16, 2012, 22:40:59 PM
Takk for at du la ut dette, Amatør1. Jeg må si som ConTrari. Dette var ille. Det er så mye galt, så mange skjeve fremstillinger, så mange misoppfatninger, så mye uhørt, at jeg nøyer meg med disse karakteristikkene med unntak av en ørliten kommentar.

Det virker som om nordområdene er interessante utfra et politisk ståsted ikke på grunn av klimaforandringer, men av helt andre årsaker.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbenmars 16, 2012, 22:53:23 PM
Hehe, en ting jeg hadde understreket hvis jeg var deg Amatør1, var denne om Prestrud:

"Han taler med lavmælt autoritet."

I innleggene sine i det siste er Prestrud alt annet enn lavmælt, og med sine "banale faktafeil" har han demonstrert at han er upålitelig som informasjonskilde om klima.

Og:

"Prestrud mener vi politikere hører for lite på fagfolkene og for mye på alle organisasjoner som lett slipper til i mediene."

Kan det være WWF han mener?

Og så er altså Prestrud usikker når det gjelder spørsmålet om vi står ved "et avgjørende og varig vendepunkt"? Litt pussig - har jeg misforstått helt hva Prestrud sier andre steder?

Og

"Prestrud tror at én forklaring på det som skjer med isen [at det blir mindre av den] har å gjøre med at vannet tar opp varme fra sommerluften og lagrer den, slik at varmen fortsetter å påvirke isen utover vinteren."

Interessant. Har Prestrud dekning for dette i den fagfellevurdertevitenskapeligeklimalitteraturen tro? Og kjenner han forholdet mellom atmosfærens og havets varmekapasitet? Tror han at Vestlandet har milde vintre fordi luften varmer havet slik at fjordene ikke fryser? Og har han hørt om stabile værmønstre som blåser is bort fra Polhavet? Osv.

Neida, ordet "sjarlataner" er ikke brukt av meg, bare av en viss islandsk økonomprofessor her om dagen. Prestrud kan sikkert mye han, men hva er det som gjør at han virker så... ja, lite vitenskapelig og så veldig politisk?

En mulig forklaring er selvfølgelig at han har glemt hvilken hatt han har på: Den der det står "leder for offisiell klimaforskningsinstitusjon" og den andre med teksten "medlem av miljø- og klimapressgruppe". Slike hatteskifter krever virkelig sin mann, og jeg må innrømme at mitt inntrykk er at Prestrud ikke mestrer dem.

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1mars 17, 2012, 00:12:37 AM
Sitat fra: Jostemikk på mars 16, 2012, 22:40:59 PM
Takk for at du la ut dette, Amatør1. Jeg må si som ConTrari. Dette var ille. Det er så mye galt, så mange skjeve fremstillinger, så mange misoppfatninger, så mye uhørt, at jeg nøyer meg med disse karakteristikkene med unntak av en ørliten kommentar.

Det virker som om nordområdene er interessante utfra et politisk ståsted ikke på grunn av klimaforandringer, men av helt andre årsaker.

Ja. Før jeg leste det kapitlet i den boka (det er nå flere år siden), hadde jeg en oppfatning av at Støre var en skarp analytiker som kunne se igjennom det meste. Det var temmelig naivt.

Etter å ha lest disse sidene, samt noen til, innså jeg at mitt inntrykk av Støre var fullstendig feil. Han er slett ingen god analytiker, han lar seg dupere av nesten hvem det skal være, innkludert en veldig lite sofistikert person som Prestrud. Han har til og med tatt Prestrud inn i UDs sikkerhetsutvalg!!

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1mars 17, 2012, 00:23:25 AM
Sitat fra: Bebben på mars 16, 2012, 22:53:23 PM
Hehe, en ting jeg hadde understreket hvis jeg var deg Amatør1, var denne om Prestrud:

"Han taler med lavmælt autoritet."

Jada, jeg så den, og reagerte. Er det én ting Prestrud ikke er så er det lavmælt. Og han snakker heller ikke med autoritet.

Grunnen til at det ikke ble understreket var rent praktisk, jeg ville prioritere det med sikkerhetsutvalget i UD, en aldeles hårreisende opplysning!

Sitat fra: Bebben
"Prestrud mener vi politikere hører for lite på fagfolkene og for mye på alle organisasjoner som lett slipper til i mediene."

Kan det være WWF han mener?

Jeg tipper Prestrud mener seg selv ang. politikerne, men Støre motbeviser jo grundig hva Prestrud sier, ved sin nesegruse beundring for samme.

Har Prestrud noe imot WWF? Jeg ville tro han mente alle som ikke mente det samme som han selv.

Sitat fra: Bebben
Og så er altså Prestrud usikker når det gjelder spørsmålet om vi står ved "et avgjørende og varig vendepunkt"? Litt pussig - har jeg misforstått helt hva Prestrud sier andre steder?

Prestrud er opportunist og sjarlatan. Det er ikke indre konsistens i det han lirer av seg.

Sitat fra: Bebben
"Prestrud tror at én forklaring på det som skjer med isen [at det blir mindre av den] har å gjøre med at vannet tar opp varme fra sommerluften og lagrer den, slik at varmen fortsetter å påvirke isen utover vinteren."

;D  ;D  ;D  Dette er et klassisk sitat som vi må ta vare på   ;D 

Sitat fra: Bebben
Interessant. Har Prestrud dekning for dette i den fagfellevurdertevitenskapeligeklimalitteraturen tro? Og kjenner han forholdet mellom atmosfærens og havets varmekapasitet? Tror han at Vestlandet har milde vintre fordi luften varmer havet slik at fjordene ikke fryser? Og har han hørt om stabile værmønstre som blåser is bort fra Polhavet? Osv.

Prestrud er direktør for Cicero han, det for holde. Og så sitter han i sikkerhetsutvalg i UD, og utenriksmenisteren bruker navnet hans i annenhver setning når det handler om klima. Det er klart han må ha rett.

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirmars 17, 2012, 02:18:23 AM
Ja, dette med Støre var ille.

Men det er jo kjent fra før. Det er vel ingen her som hadde forventet noe annet fra en mann som så mage ganger har opptredd på NRK sammen med Al Gore, hvor budskapet har vært katastrofalt stigende havnvå???

Mere interessant synes jeg det er at Prestrud vs Støre privat later til å oppføre seg helt annerledes enn Prestrud i offentligheten. Istedet for å trakassere Støre, eller lyve til ham, sier han: "Jet vet ikke".

Hvor mange ganger har Prestrud svart "jeg vet ikke" på tilsvarende spørsmål i offentlige klimadebatter? Neppe særlig mange, skråsikkerheten hans later til å være total i det offentlige rom.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotomars 17, 2012, 08:25:53 AM
"Har Prestrud noe imot WWF"?

Neppe. Han sitter jo i valgkomiteen i WWF.

Hvorfor snakker Støre om Prestrud omtrent som om han ikke skulle kjenne til ham fra tidligere? De var jo begge svært nære medarbeidere til GHB, og mellom ett og to år på samme tid. De var jo blant GHBs spesialutplukkede! Også Rasmus Hansson jobbet i Miljøverndepartementet på den tiden, før han ble direktør i NORADS miljøvernprogram, og så, i 2000, ble han generalsekretær i WWF. Kanskje ikke rart at WWF mottar over 80 mill kr i støtte?


Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemars 17, 2012, 11:48:04 AM
At det er samrøre mellom Prestrud og Støre har satt spor etter seg før.

Her er lederen i KLIMA nr. 2/2010

http://www.cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=8032

Blanda mix av tobakk og klima er far out

http://www.climometrics.org/10tustor.jpg

Men temaet må ha fascinert Støre. Han brukte det i forbindelse med utdeling av Kavli-prisen i 2010. Der snakket han om forskning, og brukte tobakken som eksempel på likheten med klimadebatten.  :o  Dette er så feil som det går an   ::)

http://www.tu.no/meninger/leserinnlegg/article262853.ece

Det er rimelig å tenke på dårlige rådgivere, når politikerne er på bærtur.  Da går det slik som dette!   :o
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotomars 17, 2012, 12:44:41 PM
Man velger kanskje rådgivere ut fra hva man ønsker å høre? ;)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemars 17, 2012, 12:52:16 PM
Ja, de gjør nok det. Dvs. det ytrer seg ofte slik at de velger "ja"-mennesker. Ofte leser jeg at det påpekes mangel på "nei"-mennesker i organisasjonen.  ;)

Egentlig dumt at skeptikerne ikke slipper til, med sine gode råd!   8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotomars 17, 2012, 13:57:27 PM
Det sies:

En klok person omgir seg med venner som tør å motsi dem, mens en usikker person omgir seg med venner som bare gir bekreftelser. En klok og trygg leder omgir seg med mennesker som uttrykker sine ærlige meninger, mens en svak og usikker leder omgir seg med ja-mennesker.

Det er vel neppe tvil om at folk som tør å stille kritiske spørsmål får en leder til å bli bedre gjennom å skjerpe seg og sin kunnskap.

Men siden vi i dag skal leve i "en vidunderlig ny verden", er det selvsagt bedre og tryggere med tilbedere som sier hva du ønsker å høre ;)

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Jostemikkmars 17, 2012, 15:12:19 PM
Angående Støre og Prestrud, fikk jeg en mulig aha-opplevelse ved å lese siste innlegget til James Delingpole (http://blogs.telegraph.co.uk/news/jamesdelingpole/100144641/memo-to-cameron-and-obama-if-you-want-cheaper-oil-stop-printing-money/). Et kort sitat:

SitatDavid Cameron's Brokeback-Mountain-style bonding session with his fellow liberal Barack Obama

Ja. For de som ikke har sett Brokeback Mountain (http://no.wikipedia.org/wiki/Brokeback_Mountain).
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirmars 17, 2012, 20:30:43 PM
Beben siterer:

"Prestrud tror at én forklaring på det som skjer med isen [at det blir mindre av den] har å gjøre med at vannet tar opp varme fra sommerluften og lagrer den, slik at varmen fortsetter å påvirke isen utover vinteren."

Husk nå på at dette ikke kommer direkte fra Prestrud, Det er Støre som skriver etter hukommelsen hva han tror Prestrud har sagt, altså har vi med å gjøre en lekmann som noe primitivt gjengir det han har oppfattet som essensen i denne problemstillingen.

Fra Støres opptredener i NRK sammen med Al Gore vet vi at Støre opptrer som en klimapapegøye, han gjengir hjelpeløst det han blir bedt om å si, siden dette totalt er utenfor hans fagområde.

Man risikerer derfor å skyte seg selv i foten dersom man gjengir dette som et Presthus - sitat.

Derimot vil det være en utmerket taktikk å spørre i en offentlig sammenheng om Støre kan bekrefte at dette er hans forståelse av hvorfor det smelter så mye is is arktis.
Så kan man følge opp med grafen over isforholdene, den som går tilbake helt til 1974 istedet for å stoppe i 1979 som var et år med topp i ismengdene.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1mars 17, 2012, 20:45:20 PM
Helt riktig, jarlgeir. Det er viktig å presisere at det er et Støre-sitat. Like fullt verd å ta vare på.  8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemai 21, 2012, 15:19:57 PM
Professor Per Arne Bjørkum har skrevet boken:

Annerledestenkerne. Kreativitet i vitenskapens historie.

Dette er en leseverdig bok, i ultraklassen.

Følgende er notert på bakpermen:

Jeg mener at dette er storverk, intet mindre. Per Egil Hegge.

Annerledestenkerne er kort fortalt en av de mest spennende bøkene jeg har lest på norsk, og den kan måle seg med mye av det absolutt ypperste av internasjonal populærvitenskap. Professor Martin Ystenes (NTNU).

Bjørkum var dekan ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Stavanger (2007 - 2011).

Utgangspunktet bør pirre nysgjerrigheten hos den jevne skeptiker. Den kan leses, ved å ha klima i tankene. Og litt hjelp på vegen kan det jo være at Per Arne Bjørkum har skrevet følgende

Trenger klimaforskningen en ny Kopernikus?

http://www.geoportalen.no/bjorkum/klimaforskningen/

God bok.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1mai 21, 2012, 23:15:49 PM
Sitat fra: ebye på mai 21, 2012, 15:19:57 PM
Trenger klimaforskningen en ny Kopernikus?

http://www.geoportalen.no/bjorkum/klimaforskningen/

God bok.

Interessant, er boken tilgjengelig nå? Link?

"Bjørkum er forfatter av boken "Annerledestenkerne" som snart kommer i en revidert og mer omfattende utgave. Her kritiserer han klimadebatten med referanse til debatten om Jordens plass i universet. "
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemai 21, 2012, 23:43:36 PM
Min utgave er utgitt i 2009, på Universitetsforlaget, 2. opplag, 2. utgave. ISBN 978-82-15-01536-1

Jeg kjøpte den på Blindern, Akademika.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyeaugust 28, 2012, 12:48:01 PM
Hei folkens, nå er det utgitt en ny klimabok

Klima, is og forskerfeil, av Per Jan Langerud

http://www.klimarealistene.com/web-content/Forskerfeil.html

Flott presentasjon av boka, med et lite trykk kan du få en smakebit av "state of the art".

En flyktig tanke i tillegg, her kan det da ligge en Klimarosekandidat?   ;)   8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbenoktober 04, 2012, 23:36:35 PM
Ny blogg - og bok - fanget opp på radaren:

The Inconvenient Skeptic  (http://theinconvenientskeptic.com/)

John Kehr er kjemiingeniør og jobber med "state of the art" halvlederteknologi. Han ble interessert i klimadebatten for noen år siden og har skrevet en bok som jeg håper på å få tid og ro til å lese. (Info om både mannen og boken på nettsiden.)

Det er også interessant at han har holdt foredrag på 4 x 90 minutter for en gruppe som ser ut til å være sammensatt av tidligere romforskere ved NASA, og som kaller seg The Right Climate Stuff (http://www.therightclimatestuff.com/index.html).

De gjør det gamle slagordet fra Apollo-prosjektet til sitt: "In God we trust. All others, bring data".

Kan se ut som om det er spennende ting på gang her, som er underrapportert også i den skeptiske delen av bloggosfæren.

Åja, og boken heter det samme som bloggen: The Inconvenient Skeptic (http://theinconvenientskeptic.com/the-book/).

Skulle det være noen her som har lest den, er jeg interessert i synspunkter!
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyedesember 31, 2012, 10:56:27 AM
Ny klimabok i anmarsj - på norsk:

Den oppblåste tenåring

Knut Bakke (Klimarealistene) har oversatt boka til Donna Laframboise:

The Delinquent Teenager Who Was Mistaken for the World's Top Climate Expert.

Den er annonsert hos Klimarealistene

http://www.klimarealistene.com/

Dette blir nok en must-bok!    :)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 12, 2013, 19:51:01 PM
Nå er boka her:

Den oppblåste tenåring.

Her er innholdsfortegnelsen (ltt dårlig kopi)

(http://www.climometrics.org/13lambro.jpg)

Den bestilles hos Klimarealistene

http://www.klimarealistene.com
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: jarlgeirjanuar 12, 2013, 19:58:38 PM
Den oppblåste tenåring............

Plukket den opp i dag, det er en god oversettelse av orginalen, vel verdt å lese. Ingen her lar seg vel sjokkere lengre, men gi den som en presang til noen som trenger å venne seg til at alt de har lært på skolen eller lest i media om klimaet vårt er hjernedødt visvas. :o

Inntil klimarealistene får lagd en digital utgave, så fins det her på orginalspråket til en overkommelig pris: http://www.amazon.com/Delinquent-Teenager-Mistaken-Climate-ebook/dp/B005UEVB8Q
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 18, 2013, 09:18:46 AM
Nå har jeg lest noen sider! i boka til Donna (norsk versjon).

jarlgeir, om ikke sjokkert så må jeg innrømme at "virkeligheten" kommer ubehagelig nær innpå. Nær innpå ikke minst mye av det som har vært skrevet her på Forumet om IPCC-svindelen. Boka er virkelig verdt å lese.  Den bør anbefales til venner og kjente som er innstillt på å tenke seg om en gang til.

Selvfølgelig, det er jo flott om innbarka IPCC-troende også vil gå løs på dette meget avslørende lesestoffet.   ;)     :o      8)

Og sjekk gjerne boka til Onar Åm: Kampen om klimaet. Han var tidlig ute med å peke på mye.   :)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: P. Tuvnesjanuar 18, 2013, 16:29:50 PM
Boken til Donna er super.

Sendte følgende til www.journalisten.no , men har ingen forventning om at det blir publisert:

Journalister og klima
De fleste journalister gjør knefall for autoriteter i klimasaken, - autoriteter som FNs klimapanel IPCC, Al Gore, Gro Harlem Brundtland m. fl., og ser ut til å sluke klimapropaganda fra slike kilder ukritisk.  Fravær av kritisk journalistikk er skremmende på tross av alle avsløringene om uriktige temperatur- og klimaspådommer, Climategate 1 og 2, 35 løgner i Al Gores film m.m.m.  Nå er det kommet ut en bok på norsk; « Den oppblåste tenåring som ble tatt for å være verdens topp klimaekspert» av den kanadiske journalisten Donna Laframboise. ISBN 978-82-999196-0-9.  Det er en bok om FN IPCC.  Laframboise avslører at IPCC ikke er det ledende vitenskapelige organ det utgir seg for å være, men er sterkt påvirket av klimaaktivister og andre som profiterer på en påstått fremtidig klimakrise på grunn av utslipp av CO2.  Laframboise snakker ikke autoritetene etter munnen, men spør om de fantasifulle påstandene fra IPCC virkelig kan være sanne.  I boken sin setter hun et grelt lys på den råtne kjernen av IPCC.
Blant avsløringene i boken er at 20-årige studenter har vært medforfattere i IPCC sine rapporter (Klein, Bourer, Kovats).  Flere forfattere er utnevnt på grunnlag av kvoter og ikke kompetanse («politisk korrekt» andel fra u-land og kjønn).  Profesjonelle aktivister fra WWF (Richard Moss og Jenifer Morgan), Greenpeace (Bill Hare) og Environment Defence League har hatt viktige roller.  WWF har infiltrert IPCC og fått 130 bidragsytere i rapportene til å bli assosiert med WWF, med det resultat at 2/3 av kapitlene har minst en WWF-assosiert forfatter, og 1/3 har WWF-assosiert hovedforfatter.  30 % av refererte kilder er ikke av fagfellevurdert (peer review) kvalitet, men sågar propagandaskriv fra miljøaktivister. 
Laframboise har vist at integriteten til IPCC ikke er til å stole på, og at IPCC har sviktet alminnelig tillit.  Svært mange klimaforskere som IPCC benytter er i tillegg tilknyttet institutter eller forskningsprogram som har som formål å bevise menneskeskapt global oppvarming, eller tar det for gitt, som en forutsetning, slik den opprinnelige formålsvedtekten til norske Cisero var.  Det legger en stor politisk og økonomisk føring på klimaforskerne, som dermed neppe kan kalles uavhengige eller objektive.  Generelt når noen forskere er økonomisk avhengige av å få «politisk riktige» resultater, så er det mange som gjør nettopp det.  Det vister Climategate skandalene.  Klimaskremslene er feil og basert på uriktig grunnlag.
Det burde være tankevekkende for journalister at det ikke har vært noen øking i global temperatur de siste 16 år, null, nix, nada, bekreftet av UK Met Office , på tross av at CO2 utslipp har økt med 40 % og totalt CO2 i atmosfæren med 9 %.  Det må være noe annet som styrer global temperatur, i hvertfall for tiden.  NASA melder at solen har større betydning enn tidligere antatt. Grundige statistikere har nylig også gjennomgått forløpet av global temperatur siden 1880 og utviklingen av parametere som kan ha påvirket temperaturen (Beenstock et al.).  Statistikerne konkluderer med at den siste tids oppvarming ikke er statistisk signifikant relatert til menneskelig påvirkning (som CO2 utslipp), men at naturlige fenomen dominerer.
Norske journalister må skjerpe seg og begynne å bli mer balansert i klimasaken.
Petter  Tuvnes, siv.ing og klimarealist, 2013-01-17
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Jostemikkjanuar 18, 2013, 16:53:12 PM
Det var meget godt skrevet, Tuvnes. Håper de setter det på trykk, men jeg har vel mine bange anelser. Særlig setter jeg pris på poengteringen av WWF-innflytelsen. Jeg har jo lenge ment at noe av det viktigste vi kan gjøre er å opplyse folk om hvilken voldsom klimamakt denne organisasjonen har hatt helt siden starten.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 18, 2013, 17:33:43 PM
Flott anmeldelse, P Tuvnes.

Du kunne jo ha sendt den til CICERO - KLIMA, men det ville vel bare ha blitt sett på som harselas.    8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivjanuar 18, 2013, 17:40:24 PM
Sitat fra: ebye på januar 18, 2013, 17:33:43 PM
Flott anmeldelse, P Tuvnes.

Du kunne jo ha sendt den til CICERO - KLIMA, men det ville vel bare ha blitt sett på som harselas.    8)

Cicero, leser de bøker da?!
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 18, 2013, 18:17:55 PM
De leser nok sine egne:

Klima forklart

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,324.msg8012.html#msg8012

Det kan jo være som ellers, at CICERO ikke liker så godt de naturlige faktorene. De ble jo virkelig rasende pga. Natur-heftet til Klimarealistene. Uten naturen er jo temaet litt enklere. Opp mot boka til Donna, til Onar Åm og Ole Humlum, blir det nok en del klimareverseringsmanøvrer.    ;)       8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyejanuar 30, 2013, 19:06:29 PM
Av en eller annen grunn havnet jeg hos bokkilden.no i en gjennomgang i klimatåka

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/side.do?rom=MP

Der jeg havnet var det en peker til en klimabok, forfattet av Arne Myhre:

Klima, energi og miljø, utgitt i 2008

http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=2949656&rom=MP

SitatLeservurderinger
Boken gir en grundig naturvitenskapelig innføring i de tre store miljøproblemene forsterket drivhuseffekt, sur nedbør og bakkenær ozon. Boken behandler bl.a. emner som det globale sirkulasjonsmønsteret, fornybare energikilder og effektiv energibruk. Boken er inndelt i tre nivåer etter vanskelighetsgrad. Har formelsamling, ordliste, litteraturliste og register.

Hvem er Arne Myhre?

http://www.universitetsforlaget.no/informasjon/forfatter/alfabetisk/vis?contentItemId=1214334

Boken refereres i AR 4. Jeg tenker nok mitt.    8)

Det som er mest fouroligende er, at han er ansatt på høgskolen og underviser i det han skriver om. Indoktrinering?    ;)   
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotojanuar 30, 2013, 19:25:20 PM
Alt handler om indoktrinering - den beste måten å holde massene på plass. Det er ikke plass til eller ønsker om individuelle tenkere, de kan bli en trussel mot det velsmurte maktapparatet. Siden barn skal oppbevares i daganstalter i våre tider, kan indoktrineringen starte på ideelle tidlige stadier - alle kan smis i samme form ;) Men det er kanskje slik et samfunn bør være for å fungere? Heldigvis er det enkeltindivider som sprenger formen.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyefebruar 03, 2013, 11:06:44 AM
Sitat fra: P. Tuvnes på januar 18, 2013, 16:29:50 PM
Boken til Donna er super.

Sendte følgende til www.journalisten.no , men har ingen forventning om at det blir publisert:

Journalister og klima
De fleste journalister gjør knefall for autoriteter i klimasaken, - autoriteter som FNs klimapanel IPCC, Al Gore, Gro Harlem Brundtland m. fl., og ser ut til å sluke klimapropaganda fra slike kilder ukritisk.  Fravær av kritisk journalistikk er skremmende på tross av alle avsløringene om uriktige temperatur- og klimaspådommer, Climategate 1 og 2, 35 løgner i Al Gores film m.m.m.  Nå er det kommet ut en bok på norsk; « Den oppblåste tenåring som ble tatt for å være verdens topp klimaekspert» av den kanadiske journalisten Donna Laframboise. ISBN 978-82-999196-0-9.  Det er en bok om FN IPCC.  Laframboise avslører at IPCC ikke er det ledende vitenskapelige organ det utgir seg for å være, men er sterkt påvirket av klimaaktivister og andre som profiterer på en påstått fremtidig klimakrise på grunn av utslipp av CO2.  Laframboise snakker ikke autoritetene etter munnen, men spør om de fantasifulle påstandene fra IPCC virkelig kan være sanne.  I boken sin setter hun et grelt lys på den råtne kjernen av IPCC.
Blant avsløringene i boken er at 20-årige studenter har vært medforfattere i IPCC sine rapporter (Klein, Bourer, Kovats).  Flere forfattere er utnevnt på grunnlag av kvoter og ikke kompetanse («politisk korrekt» andel fra u-land og kjønn).  Profesjonelle aktivister fra WWF (Richard Moss og Jenifer Morgan), Greenpeace (Bill Hare) og Environment Defence League har hatt viktige roller.  WWF har infiltrert IPCC og fått 130 bidragsytere i rapportene til å bli assosiert med WWF, med det resultat at 2/3 av kapitlene har minst en WWF-assosiert forfatter, og 1/3 har WWF-assosiert hovedforfatter.  30 % av refererte kilder er ikke av fagfellevurdert (peer review) kvalitet, men sågar propagandaskriv fra miljøaktivister. 
Laframboise har vist at integriteten til IPCC ikke er til å stole på, og at IPCC har sviktet alminnelig tillit.  Svært mange klimaforskere som IPCC benytter er i tillegg tilknyttet institutter eller forskningsprogram som har som formål å bevise menneskeskapt global oppvarming, eller tar det for gitt, som en forutsetning, slik den opprinnelige formålsvedtekten til norske Cisero var.  Det legger en stor politisk og økonomisk føring på klimaforskerne, som dermed neppe kan kalles uavhengige eller objektive.  Generelt når noen forskere er økonomisk avhengige av å få «politisk riktige» resultater, så er det mange som gjør nettopp det.  Det vister Climategate skandalene.  Klimaskremslene er feil og basert på uriktig grunnlag.
Det burde være tankevekkende for journalister at det ikke har vært noen øking i global temperatur de siste 16 år, null, nix, nada, bekreftet av UK Met Office , på tross av at CO2 utslipp har økt med 40 % og totalt CO2 i atmosfæren med 9 %.  Det må være noe annet som styrer global temperatur, i hvertfall for tiden.  NASA melder at solen har større betydning enn tidligere antatt. Grundige statistikere har nylig også gjennomgått forløpet av global temperatur siden 1880 og utviklingen av parametere som kan ha påvirket temperaturen (Beenstock et al.).  Statistikerne konkluderer med at den siste tids oppvarming ikke er statistisk signifikant relatert til menneskelig påvirkning (som CO2 utslipp), men at naturlige fenomen dominerer.
Norske journalister må skjerpe seg og begynne å bli mer balansert i klimasaken.
Petter  Tuvnes, siv.ing og klimarealist, 2013-01-17
Flott omtale fra Tuvnes, av den norske boken til Donna Laframboise på Dagsavisen Nye meninger

Boken om FNs klimapanel IPCC

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1012/thread266152/#post_266152

Jeg har lest en 100 sider i denne boken og den er drepende for IPCC. Denne boken må nevnes over alt der det er mulig. Jeg har til og med sett at den er nevnt i en kommentar på Bloggen til Hans O. Hygen

Løp og kjøp, og sitér fra boken!

Redigering: Her var det dobbelt med sitat, som herved er fjernet.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyefebruar 05, 2013, 17:44:42 PM
Jeg skjønner godt at han ikke orker å diskutere videre med klimatroll i forkledning

http://klimarealisme.blogspot.no/

Dette sier mye om forskerne og forskningsmiljøet på Met. inst.   :o
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyefebruar 19, 2013, 16:22:24 PM
Ny bok om klimaet:

Climate Change

The greenhous gas effect is bogus , Carbon dioxide (CO2) - cools the earth!

Boka kan lastes ned gratis herfra (2 MB)

http://principia-scientific.org/publications/Greenhouse%20gas%20effect%20is%20bogus.pdf

Jeg har ikke lest, syntes det var greit å sende ferske varer rett ut. Meld dere på med eventuell anmeldelse.

Dette ser vel litt  ;D spennende ut: Jostemikk, Telehiv og Okular?

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Bebbenfebruar 19, 2013, 23:32:28 PM
Dette er fra "Dragon Slayers" ebye, aka "Skydragons". Betegnelsene stammer fra deres prosjekt "Slaying the Sky Dragon".

Dette er "hardcore" skeptikere, som ikke aksepterer strålingsfysikken som ligger til grunn for den såkalte drivhuseffekten (eller drivhuseffektene), men kjører egne analyser og lanserer egne, konkurrerende teorier. Mye av det synes å bygge på mer klassisk termodynamikk, ingeniørkunnskap og astrofysikk. Mest kjent er kanskje de tyske fysikkprofessorene Gerlich og Tscheuschner med sine to artikler om "falsifisering av drivhuseffektene [merk flertall] på grunnlag av fysikken.

Blant gruppen kalt "skeptikere" synes det etter hvert å avtegne seg tre "nivåer" eller undergrupper:

"Lukewarmers", som aksepterer mainstream klimaforskning, men dels kritiserer den politiske aktivismen og dels konkret forskning som er gjort. Eksempler er Thomas Fuller, Lucia Liljegren, Roger Pielke Jr.

"Sentrale skeptikere (?)", som aksepterer en del grunnforutsetninger i mainstream klimaforskning, men som i tillegg til å dele mange av oppfatningene til "lukewarmers" mener klimasensitiviteten er lav. Her bør nevnes Anthony Watts, Andrew Montford, Jo Nova, Roy Spencer, Judith Curry og mange andre.

"Dragonslayers" (dragedreperne?), blant kritikere gjerne kalt Skydragons, som går løs på de grunnleggende læresetningene for drivhuseffekten bevæpnet med argumenter fra klassisk fysikk og konkrete eksperimenter. Jeg har nevnt G&T, nevnes må også Claes Johnson (CJ har riktignok sagt fra at han ikke vil oppfattes som medlem av noen gruppe), Nasif Nahle, Gerhard Kramm, Joe Postma osv.

Hvor mye den sistnevnte "gruppen" har å fare med, er ikke så godt å si for en lekmann. Sikkert er det at tungt skyts tas fram både fra skeptikere og varmister når de stikker hodet fram. Jeg har nevnt eksperimenter, blant annet har Nahle replikert Woods kjente eksperiment fra 1909.

En gjestepost av Nasif Nahle  (http://jennifermarohasy.com/2011/03/total-emissivity-of-the-earth-and-atmospheric-carbon-dioxide/?cp=all)på Jennifer Mahorasys blogg er svært interessant: Han finner at den samlede emissiviteten til atmosfærisk CO2 er på 0,002... Her dukker det opp kjente nicks som Science of Doom, men også en viss lærebokforfatter ved navn Grant Petty... og det eneste han gjør er billedlig talt å veive med armene, men ingen ser ut til å være i stand til å tilbakevise Nahles funn!

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Telehivfebruar 20, 2013, 01:57:43 AM
Bebben,

Takk for din sedvanlige tilbakelente oversikt, og takk for at du avklarer hvordan skepsisen fordeler seg :D

Mvh Telehiv (dragonslayer)   
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyefebruar 20, 2013, 09:49:30 AM
Bebben, jeg er enig med Telehiv. Og, strukturert kunnskap er lettere å bære.
Jeg ser fram til å lese denne "boka" også.   8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1februar 20, 2013, 14:45:20 PM
Sitat fra: ebye på februar 20, 2013, 09:49:30 AM
Bebben, jeg er enig med Telehiv. Og, strukturert kunnskap er lettere å bære.
Jeg ser fram til å lese denne "boka" også.   8)

Det er ingen "bok", det er en bok. Den står ihvertfall i bokhylla mi.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amateur2februar 20, 2013, 15:18:06 PM
Boka Slaying the Sky Dragon (http://www.amazon.com/Slaying-Sky-Dragon-Greenhouse-ebook/dp/B004DNWJN6) kan kjøpes f.eks. på Amazon.com (http://www.amazon.com/)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyefebruar 20, 2013, 17:53:54 PM
En liten misforståelse på gang?

Linken min går ikke til den boka du viser til Amateur2. Heftet mitt er på 9 sider. Kanskje det er noe feil med min link?
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amateur2februar 20, 2013, 18:32:35 PM
Lenken din går til en liten artikkel på 8-10 sider ebye.

Boka Slaying the Sky Dragon (http://www.amazon.com/Slaying-Sky-Dragon-Greenhouse-ebook/dp/B004DNWJN6) er nevnt blant Recommended Books i slutten av artikkelen. Jeg antok det var den Amatør1 siktet til ... siden han mente det han hadde i bokhylla var var ei bok og ikke ei "bok" ....
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Brattbakkallenfebruar 20, 2013, 18:44:44 PM
Hei.
Her er det noe jeg ikke helt forstår. Jeg har boka på lesebrettform. Jeg klikket imidlertid nå på den linken til Amateur 2 og da kunne jeg velge om jeg ville kjøpe boka for Kindle (hvilket jeg altså gjorde når den kom) og paperback. Nei, jeg forsøkte ikke å kjøpe den en gang til på papir. Er det noe rart her på Amazon, eller?
?

BBK.

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Amatør1februar 20, 2013, 19:15:55 PM
Sitat fra: Amateur2 på februar 20, 2013, 18:32:35 PM
Lenken din går til en liten artikkel på 8-10 sider ebye.

Boka Slaying the Sky Dragon (http://www.amazon.com/Slaying-Sky-Dragon-Greenhouse-ebook/dp/B004DNWJN6) er nevnt blant Recommended Books i slutten av artikkelen. Jeg antok det var den Amatør1 siktet til ... siden han mente det han hadde i bokhylla var var ei bok og ikke ei "bok" ....

Jepp....  SLAYING THE SKY DRAGON: Death of the Greenhouse Gas Theory (https://www.stairwaypress.com/bookstore/slaying-the-sky-dragon-death-of-the-greenhouse-gas-theory/)

[attachimg=1 width=558]
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemars 09, 2013, 16:28:39 PM
Ny utgave av klimaboken til Per Engene og Göran Tullberg:

KLIMAET - Vitskap og politikk (2. utgåve)

(http://www.climometrics.org/13pereng.jpg)

Boka har økt med 50 sider, til 144 sider. Kapitler om : Atmosfæreeffekten, IPCC, Kyotoavtala1997 og Klimamodellane er nye kapitler.

Boka er helt fersk, snart kan den kjøpes fra Klimarealistene

http://www.klimarealistene.com


Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyemars 14, 2013, 15:29:48 PM
Først nå har jeg blitt klar over at klimaboken til Engene og Tullberg er utgitt på engelsk (2009)

(http://www.climometrics.org/enge-eng.jpg)

http://www.lulu.com/shop/per-engene-and-g%C3%B6ran-tullberg/the-climate-science-and-politics/paperback/product-4349203.html

Her er en omtale.

http://news.heartland.org/newspaper-article/2009/05/01/sound-science-battles-alarmist-politics

Hvorvidt det foreligger planer om å oversette 2. utgave av den norske boka vites ikke. Men, det er interessant at boka kan nås globalt. Men, bortsett fra her på Forumet, er det ikke mye omtale av norske klimaprodukter - hverken bøker eller artikler.

Klimaangstnevrose?
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Brattbakkallenapril 04, 2013, 16:40:47 PM
Sitat fra: ebye på mars 09, 2013, 16:28:39 PM
Ny utgave av klimaboken til Per Engene og Göran Tullberg:

KLIMAET - Vitskap og politikk (2. utgåve)

(http://www.climometrics.org/13pereng.jpg)

Boka har økt med 50 sider, til 144 sider. Kapitler om : Atmosfæreeffekten, IPCC, Kyotoavtala1997 og Klimamodellane er nye kapitler.

Boka er helt fersk, snart kan den kjøpes fra Klimarealistene

http://www.klimarealistene.com

Hei Ebye. Har du noen formening om når boka blir å få kjøpt? Jeg kjøpte førsteutgaven, men lånte den bort til noen jeg anså som "trengende" og har ikke fått den tilbake.

BBK

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyeapril 04, 2013, 16:52:53 PM
Boka er i salg, men det nok bare ikke godt nok annonsert. Hvis du henvender deg Klimarealistene kan de ganske sikkert bistå. De setter deg nok i kontakt med Per Engene.     :)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Brattbakkallenapril 04, 2013, 20:55:17 PM
ebye:

SitatBoka er i salg, men det nok bare ikke godt nok annonsert. Hvis du henvender deg Klimarealistene kan de ganske sikkert bistå. De setter deg nok i kontakt med Per Engene.     :)

Nå har jeg fått bekreftet at boka er på veg til meg! Fine greier.  Ikke nok med det, men etter at jeg betalte for boka, så vervet jeg meg sjøl som medlem av Klimarealistene også.  :) Feil rekkefølge, kanskje, men jeg blir aldri noen økonom.   ;)

Takk til ebye.

BBK

Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: ebyeapril 04, 2013, 21:26:13 PM
Alt dette hadde nok vært mer profesjonelt, hvis Klimarealistene hadde hatt alle de oljepengene disse IPCC-frelste her i landet beskylder dem for. Det er dugnad! 

Kanskje det er en av grunnene til at de er redde for "skeptikermafiaen"? Når de får til så mye på ca. 5 år, hva kan de ikke da stelle i stand etter 10-15 år?    ;)      8)
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotoseptember 10, 2013, 16:04:28 PM
Nå har Donna Laframboise kommet med en ny bok. Den handler om Rajendra Pachauri og IPCC. Nå venter jeg bare på at hun tar en nærmere titt på de folkene som ga Pachauri denne jobben, og hvorfor de valgte nettopp ham.


Into the Dustbin (http://nofrakkingconsensus.com/2013/09/10/into-the-dustbin/)

(http://nofrakkingconsensus.files.wordpress.com/2013/09/dustbin-full_cover_lowres.jpg)

SitatThis book is a collection of essays about Pachauri originally published as blog posts between February 2010 and August 2013. Essay number one, The IPCC and the Peace Prize, appears here for the first time. It documents how Pachauri improperly advised IPCC personnel that they were Nobel laureates after that organization was awarded half of the 2007 Nobel Peace Prize (Al Gore received the other half).

Scientists aren't supposed to embellish. They're supposed to be clear-eyed about what is true and what is false. The idea that hundreds of scientists have been padding their resumés, that they've been walking around in broad daylight improperly claiming to be Nobel laureates, isn't something any normal person would expect.

But that is exactly what happened. It took the IPCC five years to correct the record. During that time, media outlets, science academies, and government officials went along for the ride. The moral of this story is that, when faced with a choice between the unadorned truth and exaggeration, IPCC personnel made the wrong call. Their judgment can't be trusted.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: Jostemikkseptember 10, 2013, 19:40:41 PM
Sitat fra: seoto på september 10, 2013, 16:04:28 PM
Nå har Donna Laframboise kommet med en ny bok. Den handler om Rajendra Pachauri og IPCC. Nå venter jeg bare på at hun tar en nærmere titt på de folkene som ga Pachauri denne jobben, og hvorfor de valgte nettopp ham.

Flott at hun kommer med ei ny bok, og jeg håper den vil gjøre nytte. Angående spørsmålet du stiller, vil det aldri skje. En pornoforfatter og jernbaneingeniør kan kritiseres. Der føler Donna at hun slår noenlunde til siden. Det er jo ikke dårlig det, sammenlignet med nordmenn. De slår stort sett nedover. Men oppover, der tør hun i likhet med nordmenn ikke en gang titte.
Tittel: Sv: Klimabøker
Skrevet av: seotonovember 27, 2013, 16:40:04 PM
Age of Global Warming (http://www.amazon.com/gp/product/0704372991/ref=pe_354020_72799530_em_1p_0_ti)

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51lxWOavgQL._SY344_BO1,204,203,200_.jpg)

Rachel Carson's epoch-creating Silent Spring marked the beginnings of the environmental movement in the 1960s, its 'First Wave' peaking at the 1972 Stockholm Conference. The invention of sustainable development by Barbara Ward, along with Rachel Carson the founder of the environmental movement, created an alliance of convenience between First World environmentalism and a Third World set on rapid industrialisation. The First Wave crashed in 1973 with the Yom Kippur War and decade-long energy crisis. Revived by a warming economy of the 1980s, environmentalism found a new, political champion in 1988: Margaret Thatcher. Four years later at the Rio Earth Summit, politics settled the science. One hundred and ninety-two nations agreed that mankind was causing global warming and carbon dioxide emissions should be cut. Rio launched rounds of climate change meetings and summits, with developing nations refusing to countenance any agreement restraining their greenhouse gas emissions - their blanket exemption from the 1997 Kyoto Protocol leading to its rejection by the United States that year, and again twelve years later in Copenhagen. This therefore marked not just the collapse of the climate change negotiations, but something larger - an unprecedented humiliation for the West at the hands of the rising powers of the East.

Kritikk fra lesere:

SitatThis is the best book I ever read on this subject. No endless climate data tables, no avalanche of graphs, just clear logic, excellent historical developments and easy to read writing style. Darwall does a phenomenal job in displaying the history of the many conferences and reunions leading to a quasi universal adoption of a theory that is un-scientific in its core. How come that learned societies, media, politicians, churchs battle for an un-proven problem that demands so great sacrifices to be solved. As Darwall writes "the Global Warming Policy Paradox is that the therapy causes the malady it was designed to avert"
An outstanding book!
SitatDarwall does an excellent job demonstrating how science became widely politicized and actually hijacked by extremists pushing a Malthusian agenda. Truly, perhaps the best book written on this topic