Klimaforskning

Diskusjonsforum => Media og politikk => Emne startet av: Bebben på november 17, 2012, 14:15:43 PM

Tittel: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 17, 2012, 14:15:43 PM
Den neste klimakonferansen nærmer seg med stormskritt (ekstremværskritt?), og jeg tenkte at det kan være greit å ha en egen tråd for å samle opp nyheter, kommentarer osv. om den.

Konferansen begynner 26. november.

Først ute er Rajendra Pachauri (http://www.gulf-times.com/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=544308&version=1&template_id=36&parent_id=16), som kan fortelle at Klimapanelet for første gang ikke er invitert til konferansen (!):

Sitat"For the first time in the 18 years of COP, the IPCC will not be attending, because we have not been invited," he told Gulf Times in Doha.

Betyr dette noe, tro... eller er det bare en forglemmelse?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 17, 2012, 15:10:15 PM
Strengt tatt er det vel ikke nødvendig at IPCC deltar i disse konferansene. Kanskje Pachauri begynner å bli en belastning?

På IPCCs egne sider står det:

IPCC reports (http://www.ipcc.ch/publications_and_data/publications_and_data.shtml#.UKeYroZfFUF)
The main activity of the IPCC is to provide at regular intervals Assessment Reports of the state of knowledge on climate change. The latest one is "Climate Change 2007", the IPCC Fourth Assessment Report.

Jeg legger forøvrig merke til at det nå står:
"Hundreds of experts from all over the world contribute to the preparation of IPCC reports as authors, contributors and reviewers."

Så nå er de nede i litt mer edruelig tall nå ;)

COP-møtene er vel mer politikk en edruelige fakta? Antar det er større muligheter for at aktivist-forskere blir invitert for å hisse opp stemningen, enn noen som kan så den minste tvil om hvilken forferdelig framtid vi er på vei inn i.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 17, 2012, 17:40:18 PM
Sitat fra: Bebben på november 17, 2012, 14:15:43 PM
Betyr dette noe, tro... eller er det bare en forglemmelse?

Interessant, men kanskje det betyr det seoto sier, at IPCC og Pachauri framstår som en belastning for disse som har viktigere ting fore. Kanhende de langsomt faser ut den diskrediterte klimavitenskapen og erstatter den mer og mer med 'bærekraft' etc. Når vi kommer til COP21 så har de vel erstattet "COP" med "Agenda" skal du se ...
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 20, 2012, 13:32:08 PM
Via Donna Laframboise, nå er plutselig Pachy invitert til konferansen likevel:

SitatThe media advisory [from the IPCC] tells us that:

The Chairman of the IPCC, Rajendra Pachauri, is due to address the conference on Wednesday, 28 November...

Donna finner dette merkelig, i og med Pachauri nylig erklærte at han/IPCC ikke var invitert (se første innlegg i tråden).

SitatSomething odd is going on here. It's difficult to believe that Bonnie James, the newspaper's deputy news editor, fabricated these Pachauri remarks out of whole cloth.

Men noen har vel snakket sammen...
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 20, 2012, 15:42:58 PM
Og her er linken til Donnas artikkel 2 IPCC Announcements (http://nofrakkingconsensus.com/2012/11/20/2-ipcc-announcements/), der den andre annonseringen gjelder omtale av Pachauri som Nobels Fredspris-vinner, noe han jo ikke er. Og spesielt ikke etter at IPCC selv har gitt forklaring på at det kun er IPCC som er vinner.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 21, 2012, 00:41:07 AM
CICERO har et par artikler som handler om den kommende konferansen. Øverst står en av Christian Bjørnæs, "Vanskelig sporendring" (http://cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=9596).

Situasjonen for en bindende klimaavtale ser rimelig kaotisk ut, når man leser dette. Det ser litt ut som en verdenskrig alle mot alle...

"Sporendring" sikter til at det visstnok er tre "spor":

a) Bali-sporet - "På Bali i 2007 ble man enige om å jobbe fram en ny global avtale som skulle vedtas i København i 2009. Det skjedde ikke."

b) Durban-sporet - hva dette er, er litt uklart, men jeg tror "man ble enige om å bli enige"

c) Det tredje sporet, som er...?

SitatDette er grunnen til at en del utviklingsland med voksende økonomier og tilsvarende store utslipp, vegrer seg for å snakke om utslippsreduksjoner i det nye sporet. De vil helst ikke starte diskusjonene her før de er tilfreds med løsningene i Kyoto- og Bali-sporene. EU, Norge og andre rike land ser framgang i Durban-sporet og avslutningen av Bali-sporet som en forutsetning for å komme til enighet om en ny forpliktelsesperiode i Kyoto-sporet. Dermed står partene steilt mot hverandre. 

Kanskje det er litt sent, men jeg er en smule sporvill, eller kanskje avsporet.... mulig dette er krystallklart for folk som følger med mer detaljert, men for meg virker det hele litt tåkete.

Jeg forsto imidlertid dette:

SitatPå Bali avtalte man nemlig at bare rike land kan pålegges å kutte utslippene og at utviklingsland skal slippe slike forpliktelser. Dette prinsippet bygger på at man har et felles, men differensiert ansvar for å unngå farlige klimaendringer.

Dette prinsippet kan enkelt overføres til et ekteskap/samboerskap:

"Vi har et felles, men differensiert ansvar for husarbeidet. Vi er derfor enige om at du gjør det."

8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 21, 2012, 08:34:59 AM
Sitat fra: Bebben på november 21, 2012, 00:41:07 AM
Jeg forsto imidlertid dette:

SitatPå Bali avtalte man nemlig at bare rike land kan pålegges å kutte utslippene og at utviklingsland skal slippe slike forpliktelser. Dette prinsippet bygger på at man har et felles, men differensiert ansvar for å unngå farlige klimaendringer.

Dette prinsippet kan enkelt overføres til et ekteskap/samboerskap:

"Vi har et felles, men differensiert ansvar for husarbeidet. Vi er derfor enige om at du gjør det."

8)


"CICERO har avholdt et seminar på høyt nivå, med noen av de beste vitenskapelige ekspertene, og har kommet til det synet at vektlegging av bevisene ikke lenger rettferdiggjør lik fordeling av ansvar. Istedet etableres felles, men differensiert ansvar."  :P

Når regningen en dag skal gjøres opp, vil vi undersøke hvem som sitter igjen med den største differansen ($$$).

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 21, 2012, 08:42:15 AM
Sunday Times: Kaldere verden en "varm potet" for klimatoppmøtet (http://www.thegwpf.org/sunday-times-cooling-world-hot-potato/)

SitatTHE world's climate has cooled during 2011 and 2012, temperature data from Britain's Met Office reveals — just before this year's talks on cutting global greenhouse gas emissions. The figures show that, although global temperatures are still well above the long-term average, they have fallen significantly (sic) since the record seen in 2010.

Et eller annet sier meg likevel at denne opplysningen ikke vil stå høyt på dagsorden.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 21, 2012, 22:09:37 PM
Gode nyheter fra Solhjell  8)

Ser mørke skyer over nytt klima-toppmøte i ørkenstat (http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/11/21/ser-moerke-skyer-over-nytt-klima-toppmoete-i-oerkenstat)

"Forhandlingene starter én måned før verdens eneste bindende avtale om reduserte utslipp, Kyotoprokollen, utløper  - uten at en ny avtale er på plass.

Nå frykter Solhjell at toppmøtet i Qatars hovedstad Doha ikke engang vil klare å bli enige om en Kyoto2-avtale som skal gjelde fra 2015.

Den vil bare gjelde EU, Norge og noen få industriland som frivillig går med på forpliktende kutt. Norge står uansett fast ved sitt løfte om å kutte 30 prosent innen 2020, EU med 20 prosent."


Mens resten av verden kaster den ekstreme alarmismen over bord, vil altså regjerningen i Norge bevise at den er den dummeste og mest ekstreme som finnes på denne "planeten".


– En fiasko

– Det ville være et stort nederlag, en fiasko hvis vi ikke klarer å bli enige om en Kyoto2-avtale der, selv om den bare vil omfatte land som står for bare 12-14 prosent av verdens utslipp, sa Solhjell da han onsdag møtte pressen.


Selvsagt er det en fiasko, men det er en god fiasko.


"– Det ikke Kina tar, tar ikke USA . Og det USA ikke tar, tar ikke Kina i en slik avtale. Og uten dem, har du ingen global avtale, konkluderer Bård Vegar Solhjell."

Jaså, sier du det, Bård Vegar? Kan du vennligst ta konsekvensen av den latterlige fiaskoen du står for, og pakke sammen, jo før jo heller. Vi trenger ikke deg til å gjøre livet surt for vanlige mennesker.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 22, 2012, 01:37:24 AM
Fiaskoen var et faktum allerede før det hele begynte.

Al Gore og resten av klimarørsla krevde at verden skulle oppgi fossilt brennstoff - men de hadde ikke noe alternativ. Det har de ikke nå heller - solceller og vindmøller kan sikkert være et lite og nyttig supplement under de rette forutsetningene og på de rette stedene, men ingen fly kan bytte ut jetmotorene med vinddrevne propeller.

Skal man dra den fullt ut blir det Pol Pot - men ingen politiker uten suicidale trekk vil foreslå noe slikt, selv om det finnes PP-kloner i de ekstreme delene av Gaia-ideologien.

Derfor står vi der vi står: Politikerne og folket blir holdt i sjakk "at gunpoint" av Potsdam-instituttet, en moderne "Klimasturmabteilung" for Klimapanelet: Gjør som vi sier, ellers.

Men uten reelle valg, og i frykt for å miste stemmer fra ungdom som er hjernevasket av klimarørsla - med politikernes egen velsignelse - snakker politikerne miljørørsla etter munnen og ofrer noen milliarder her på noen vindmøller og månelandings-alibier der. Det er antakelig "realpolitik" - vi betaler det det koster å holde klimarørsla sånn noenlunde fornøyd (klimarørsla vil selvfølgelig aldri bli fornøyd, dette vet en politiker intuitivt, men det handler i realiteten om at de ikke skal bli alt for støyende i "det offentlige rom", som i gamle dager var NRK, Aftenposten, VG og Dagbladet).

Derfor handler det i dag i realiteten ikke om klima, men om kroner og øre - hvor mye koster det å få dem til å holde kjeft.

For det er jo rimelig enkelt å forstå hvordan det ligger an dersom klimaskremslene er riktige:

A) Verden går rett vest og nord og ned i sin kamp for det daglige brød (og den årlige klimakonferanse), ettersom det nødvendigvis innebærer brenning av fossilt brennstoff.

B) Verden går rett vest og nord og ned under et Pol Pot-aktig regime der vi går tilbake til den tiden der de færreste fikk se sine barnebarn.

Dersom klimaalarmistene har rett, velger jeg alternativ A) og tilføyer: et fritt og åpent samfunn basert på fossilt brennstoff og rikelig med elektrisitet, langreist rødvin, frukt og konjakk, med en dash av hedonisme (merk: bare en dash). Det viktigste av alt er imidlertid friheten - jeg gjentar mitt standpunkt at noen graders global oppvarming er et bedre alternativ for verden enn at den blir styrt av Pol Pots disipler med et grønt flagg i stedet for et rødt.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 22, 2012, 01:52:24 AM
Takk for ønsket om og valget av friheten, Bebben. Dette er noe som ikke får særlig gehør av dagens politikere og MSM, og da er det så sable godt når noen viser at de verdsetter den slik som du gjorde nå.

FNs klimasjef ser imidlertid ikke ut til å unne oss noen frihet. Alt skal toppstyres.

Bishop Hill - Science at the crossroads (http://bishophill.squarespace.com/blog/2012/11/21/science-at-the-crossroads.html)

SitatChristiana Figueres, the UN's climate chief, is interviewed at Yale360. Her views on science and public policy are startling to say the least.

It is the most inspiring job in the world because what we are doing here is we are inspiring government, private sector, and civil society to [make] the biggest transformation that they have ever undertaken. The Industrial Revolution was also a transformation, but it wasn't a guided transformation from a centralized policy perspective. This is a centralized transformation that is taking place because governments have decided that they need to listen to science. So it's a very, very different transformation and one that is going to make the life of everyone on the planet very different.

Didn't they once call this "scientific socialism"?

Jeg håper jeg er død og rimelig greit begravd før slike mennesker får den absolutte makt. Det er allikevel en rimelig mager trøst. Er det ikke meningen at døden skal komme greiere nettopp på grunn av troen på neste generasjoners muligheter for et fritt og godt liv?

Vi lever i snåle tider. Jeg begynner å se Kari Nordgaarder for meg i søvne, og det er ikke ålreit.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAnovember 22, 2012, 06:38:37 AM
Sitat fra: Bebben på november 22, 2012, 01:37:24 AM
Fiaskoen var et faktum allerede før det hele begynte.

Al Gore og resten av klimarørsla krevde at verden skulle oppgi fossilt brennstoff - men de hadde ikke noe alternativ. Det har de ikke nå heller - solceller og vindmøller kan sikkert være et lite og nyttig supplement under de rette forutsetningene og på de rette stedene, men ingen fly kan bytte ut jetmotorene med vinddrevne propeller.

Skal man dra den fullt ut blir det Pol Pot - men ingen politiker uten suicidale trekk vil foreslå noe slikt, selv om det finnes PP-kloner i de ekstreme delene av Gaia-ideologien.

Derfor står vi der vi står: Politikerne og folket blir holdt i sjakk "at gunpoint" av Potsdam-instituttet, en moderne "Klimasturmabteilung" for Klimapanelet: Gjør som vi sier, ellers.

Men uten reelle valg, og i frykt for å miste stemmer fra ungdom som er hjernevasket av klimarørsla - med politikernes egen velsignelse - snakker politikerne miljørørsla etter munnen og ofrer noen milliarder her på noen vindmøller og månelandings-alibier der. Det er antakelig "realpolitik" - vi betaler det det koster å holde klimarørsla sånn noenlunde fornøyd (klimarørsla vil selvfølgelig aldri bli fornøyd, dette vet en politiker intuitivt, men det handler i realiteten om at de ikke skal bli alt for støyende i "det offentlige rom", som i gamle dager var NRK, Aftenposten, VG og Dagbladet).

Derfor handler det i dag i realiteten ikke om klima, men om kroner og øre - hvor mye koster det å få dem til å holde kjeft.

For det er jo rimelig enkelt å forstå hvordan det ligger an dersom klimaskremslene er riktige:

A) Verden går rett vest og nord og ned i sin kamp for det daglige brød (og den årlige klimakonferanse), ettersom det nødvendigvis innebærer brenning av fossilt brennstoff.

B) Verden går rett vest og nord og ned under et Pol Pot-aktig regime der vi går tilbake til den tiden der de færreste fikk se sine barnebarn.

Dersom klimaalarmistene har rett, velger jeg alternativ A) og tilføyer: et fritt og åpent samfunn basert på fossilt brennstoff og rikelig med elektrisitet, langreist rødvin, frukt og konjakk, med en dash av hedonisme (merk: bare en dash). Det viktigste av alt er imidlertid friheten - jeg gjentar mitt standpunkt at noen graders global oppvarming er et bedre alternativ for verden enn at den blir styrt av Pol Pots disipler med et grønt flagg i stedet for et rødt.
Tommel opp for dette innlegget  ;D ;D

NB! Og Solhjell innbiller seg at Norge skal kunne redusere sine CO2-utslipp med 30 % innen 8 år.
Men nå er det tross alt snart jul, så han satser vel på klimanissen.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 22, 2012, 08:27:44 AM
Sitat fra: Bebben på november 22, 2012, 01:37:24 AM
Fiaskoen var et faktum allerede før det hele begynte.

Al Gore og resten av klimarørsla krevde at verden skulle oppgi fossilt brennstoff - men de hadde ikke noe alternativ. Det har de ikke nå heller - solceller og vindmøller kan sikkert være et lite og nyttig supplement under de rette forutsetningene og på de rette stedene, men ingen fly kan bytte ut jetmotorene med vinddrevne propeller.

Skal man dra den fullt ut blir det Pol Pot - men ingen politiker uten suicidale trekk vil foreslå noe slikt, selv om det finnes PP-kloner i de ekstreme delene av Gaia-ideologien.

Derfor står vi der vi står: Politikerne og folket blir holdt i sjakk "at gunpoint" av Potsdam-instituttet, en moderne "Klimasturmabteilung" for Klimapanelet: Gjør som vi sier, ellers.

Men uten reelle valg, og i frykt for å miste stemmer fra ungdom som er hjernevasket av klimarørsla - med politikernes egen velsignelse - snakker politikerne miljørørsla etter munnen og ofrer noen milliarder her på noen vindmøller og månelandings-alibier der. Det er antakelig "realpolitik" - vi betaler det det koster å holde klimarørsla sånn noenlunde fornøyd (klimarørsla vil selvfølgelig aldri bli fornøyd, dette vet en politiker intuitivt, men det handler i realiteten om at de ikke skal bli alt for støyende i "det offentlige rom", som i gamle dager var NRK, Aftenposten, VG og Dagbladet).

Derfor handler det i dag i realiteten ikke om klima, men om kroner og øre - hvor mye koster det å få dem til å holde kjeft.

For det er jo rimelig enkelt å forstå hvordan det ligger an dersom klimaskremslene er riktige:

A) Verden går rett vest og nord og ned i sin kamp for det daglige brød (og den årlige klimakonferanse), ettersom det nødvendigvis innebærer brenning av fossilt brennstoff.

B) Verden går rett vest og nord og ned under et Pol Pot-aktig regime der vi går tilbake til den tiden der de færreste fikk se sine barnebarn.

Dersom klimaalarmistene har rett, velger jeg alternativ A) og tilføyer: et fritt og åpent samfunn basert på fossilt brennstoff og rikelig med elektrisitet, langreist rødvin, frukt og konjakk, med en dash av hedonisme (merk: bare en dash). Det viktigste av alt er imidlertid friheten - jeg gjentar mitt standpunkt at noen graders global oppvarming er et bedre alternativ for verden enn at den blir styrt av Pol Pots disipler med et grønt flagg i stedet for et rødt.

Takk Bebben, dette var kloke ord!

Det er helt rett at det at den logiske konsekvens av den ekstreme alarmismen er, om Solhjell & co får bestemme, er et "samfunn" av Pol Pot-typen, der det ikke er plass til alle. Tilfeldigvis har jeg lest litt om Pol Pot, og jeg husker jo godt tiden fra 1975 til 1979 der Saloth Sar presterte å gjøre det av med 1-3 millioner kambodsjanere, fra en befolkning på bare 8 millioner, etter at 100% av befolkningen ble drevet ut av byene.

Til forskjell fra Røde Khmer, mener alarmistene at befolkningen skal fordrives den andre veien, 100% av befolkningen skal bo i forhåndsgodkjente (av eliten) byer, kun reise kollektivt, og der der tilværelsen forøvrig for den enkelte blir tilnærmet slik som beskrevet av Orwell i "1984", eller Bringsværd i novellen Faen. Nå har de senket takhøyden igjen (http://web2.gyldendal.no/toraage/faen/). Men resultatet av en slik politikk blir sammenlignbar med hva vi har sett av slike "forsøk" i historien.

Jeg støtter din konklusjon: Verdens klima er på ingen måte truet, men det er derimot friheten.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ufaufanovember 22, 2012, 09:16:32 AM
Min hypotese pr. nå er at driveren er kommersielle interesser.

Verden står foran en mulig global finanskrise og det er viktigere enn noen sinne å sørge for et nytt marked med et potensielt enormt inntjeningspotensial.

Man skal også huske på at mange av de store kommersielle aktørene allerede har satset tungt innenfor alternativ teknologi og klimakvoter mv.

Når vi ser at verdensbanken går ut med antakelser om at temperaturene globalt kommer til å stige med 4 grader, et tall som er hentet fra de mest negative modellkjøringer, så taler dette med tyngde for betydelige bakenforliggende kommersielle interesser.

Argumentasjonen er i kjent stil at det vil være mot "folkemord" å ikke redusere CO2 utslippene. Man argumenterer ut fra at man ønsker å ivareta levekårene for den fattige del av verden. I realiteten holder man den "tredje verden" nede. Det kan vanskelig tenkes mer destruktiv politikk for fattige land - enn å begrense mulighetene for å øke levestandarden.

For de som kjenner til MSSN 200, kan det stilles spørsmål ved om CO2-strategien ble lagt for to til tre tiår siden - med god støtte også fra statlige aktører. Om dette er sammenlignbart med MSSN 200, så kan man bare tenke seg til hva som er motivasjonen for dette imponerende omfattende arbeidet for å redusere CO2, og det er ikke vanskelig å tenke seg at hensynet til den "tredje verden" er en argumentasstrategi og ikke det underliggende formål.

Det som her er spesielt oppsiktsvekkende er at både University of East Angeli CRU, Engelske MET. office og NASA i vår offentliggjorde resultatene av målinger fra - 30.000 målestasjoner globalt. De slo fast at temperaturene har gått ned siste 15 år, og synliggjorde faren for en ny liten istid. De anførte imidlertid at global temperatur antakeligvis ikke kom til å gå ned med ca. to grader, men kun 0.2 grader de neste tiår - grunnet den "positive" effekten av CO2. Standpunktet ble kritisert blant annet av Svendsmark og Judith Curry (beklager om det her er feilstavelser) som naivt - ved anførsel om at effekten av CO2 var sterkt overdrevet.

Når the Hockey-team selv går ut med slik informasjon etter igjen å ha sett på betydelig fler målestasjoner enn de vanligvis gjør, antallet målestasjoner som monitoreres og benyttes som datagrunnlag er som vi vet redusert betydelig over tid, så kan man spørre seg hvordan det er mulig at skremselspropagandaen får fortsette.

Dette er et spørsmål som alle bør ta stilling til. Om svaret i all hovedsak er kommersielle interesser, noe som forøvrig antakeligvis ikke er overraskende for folk flest, så bør alarmklokkene begynne å ringe. Da er det all grunn til å anta at det er mer å ta tak i en kun prosessen for å begrense CO2.

Vi har akkurat kommet ut av en ny liten istid, og er det noe verden burde "frykte" - så er det kaldere klima.   

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 22, 2012, 10:49:13 AM
Sitat fra: ufaufa på november 22, 2012, 09:16:32 AM
Min hypotese pr. nå er at driveren er kommersielle interesser.

Verden står foran en mulig global finanskrise og det er viktigere enn noen sinne å sørge for et nytt marked med et potensielt enormt inntjeningspotensial.

Man skal også huske på at mange av de store kommersielle aktørene allerede har satset tungt innenfor alternativ teknologi og klimakvoter mv.

Takk for et godt innlegg, ufaufa! Jeg siterte et par viktige poeng. Jeg er helt enig med deg, og har forsøkt å koble disse interessene til "klima"saken lenge. Alt henger sammen med alt. Blant annet WWF med den finansielle eliten. Den finansielle eliten med britisk og amerikansk utenrikspolitikk. Britisk og amerikansk utenrikspolitikk med Midtøsten. Midtøsten med FN-systemet, og FN-systemet med WWF. Det er ikke uten grunn at WWF Norge blir finansiert fra NORAD og Utenriksdepartementet.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAnovember 22, 2012, 12:14:06 PM
Og nå begynner kriseartiklene å strømme på:

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Jo-lenger-vi-venter_-jo-dyrere-blir-det-7052188.html

Kommentarfeltene er ikke lengre åpne, de vil vel forhindre kritiske røster å komme til orde og ødelgge det rette alamistiske budskapet.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Telehivnovember 22, 2012, 12:25:04 PM
BorisA,

det er ikke bare tragedie koblet til disse skremselsartiklene; vet du litt mer om den eminente artikkelforfatter Marie Melgård?

Vel, for dem med humoristisk sans: I Brønnøysundregisteret vil dere finne at hun startet i 2010 sitt private firma, med dette registrerte formål:


"Selvstendig kunstnerisk virksomhet innen litteratur"
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAnovember 22, 2012, 12:30:21 PM
Sitat fra: Telehiv på november 22, 2012, 12:25:04 PM
BorisA,

det er ikke bare tragedie koblet til disse skremselsartiklene; vet du litt mer om den eminente artikkelforfatter Marie Melgård?

Vel, for dem med humoristisk sans: I Brønnøysundregisteret vil dere finne at hun startet i 2010 sitt private firma, med dette registrerte formål:


"Selvstendig kunstnerisk virksomhet innen litteratur"
Jeg skjønner.
Altså en journalist med solid bakgrunn for egne meninger.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 22, 2012, 14:14:37 PM
Sitat fra: ufaufa på november 22, 2012, 09:16:32 AM
Min hypotese pr. nå er at driveren er kommersielle interesser.
...

Når vi ser at verdensbanken går ut med antakelser om at temperaturene globalt kommer til å stige med 4 grader, et tall som er hentet fra de mest negative modellkjøringer, så taler dette med tyngde for betydelige bakenforliggende kommersielle interesser.

For de som kjenner til MSSN 200, ...

Takk for et fint innlegg, ufaufa :)

Personlig tror jeg at driveren er mer enn bare kommersielle interesser, og tror det handler mer om makt og kontroll. Når en gigantisk organisasjon som FN er det viktigste verktøyet på vei til målet, ja, da mener jeg man bør være bekymret. Verdensbanken er en del av FN-systemet, og innlemmet i VB finner vi IMF.

Det er en del av FN-systemet som nå i desember skal diskutere innstramminger på privat bruk av Internett (International Telecommunication Union (ITU)).

MSSN 200? Nei, det kjenner jeg ikke til. Har du en link til flere opplysninger?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ufaufanovember 22, 2012, 15:49:56 PM
NSSM 200

http://en.wikipedia.org/wiki/National_Security_Study_Memorandum_200

Beklager feilstavingen MSSN 200. Har nettopp begynt å lese blant annet om dette tema, og har ikke fått sjekket kildene. Poenget er at man har historisk materiale som taler for at hele den prosessen via de organisasjoner du viser til - kan igangsettes av kommersielle interesser. FN mv. er i så fall kun redskaper for å oppnå disse interessene:)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 22, 2012, 22:35:08 PM
I påvente av COP 18 har vi jo sett hvordan MSM har gått av skaftet i redselsscenarier om vår grusomme framtid - hvis vi ikke lystrer.

Donna Laframbois har også gjort seg sine tanker:

UN Bureaucrats Wield Science for Undemocratic Purposes (http://nofrakkingconsensus.com/2012/11/22/un-bureaucrats-wield-science-for-undemocratic-purposes/)

Klipp fra hennes innlegg:

SitatUN officials say we should listen to science. Don't be fooled. It's a rhetorical ploy, a cover for their own agenda.
Sitat
Achim Steiner (FN): Despite the slow pace of progress, Steiner said there was still a chance for the world to obey scientific advice.

Så husk for all del: ADLYD FORSKERNES RÅD!

SitatChristiana Figueres. She believes the world is undergoing a UN-orchestrated transformation that, in her words, is "going to make the life of everyone on the planet very different." Notice she doesn't say our lives are going to get better. Just different. ... governments have decided that they need to listen to science.

Og Donna avslutter:

SitatThese people are scary. They were never elected by us, but they think it's their right to choose our future – to guide us down a particular, UN-approved path.

Do not, for one minute, believe them when they tell you that that path is dictated by science.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 23, 2012, 08:18:21 AM
Solhjell er hjell-psom nok til å definere hva som må til for å definere COP18 som en fiasko, sett med alarmist-øyne:


"- Hvis vi ikke får forhandlet frem Kyoto 2 er forhandlingene en fiasko, sa miljøvernminister Bård Vegar Solhjell til Aftenposten tirsdag."

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Kina---Urettferdig-a-forlange-klimakutt-na-7052696.html
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 23, 2012, 08:53:52 AM
Hi, hi, Amatør1. Den samme hjell-psomheten er referert i et oppslag i papirutgaven, Aftenposten 23. november 2012

Store uløste miljøspørsmål

http://www.climometrics.org/12apsolj.jpg

Overskriften er:

SitatDe aller fleste land er enige om at man må bremse utslipp av klimagasser og forhindre global oppvarming.  Så hvorfor er det så vanskelig å komme til enighet?

I ingressen står det:

Sitat- Bildet er langt mer komplisert enn jeg trodde. Det er flere uløste spørsmål enn jeg hadde håpet, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell (SV).

Er det like før han tar en Sørensen:

Dette angrer jeg på!

Er Solhjell bare ærlig, eller er det også en innrømmelse av manglende evner til å lære og forstå?

Uansett kan det være en mulighet for realistisk lobbyvirksomhet inn mot SV-kontoret.

Velkommen ut i naturen, Solhjell.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 23, 2012, 10:51:11 AM
ebye, du skrev:

SitatEr Solhjell bare ærlig, eller er det også en innrømmelse av manglende evner til å lære og forstå?

Kan det også være en innrømmelse av at han fram til nå ikke har hatt peiling på det han har uttalt seg om? I så fall lurer jeg på hva som skjer den dagen det går opp for ham at Kyotoavtalen ikke vil ha noen merkbar effekt på noe som helst som har med temperatur å gjøre. For ikke å tenke på hva som ville skje med ham den dagen et menneske tar mot til seg å forteller ham at verden sluttet å bli varmere for 16 år siden.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BaseBallSticknovember 23, 2012, 11:11:42 AM
Nytt begrep:

Hjell-pesløs...
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 23, 2012, 11:14:00 AM
Sitat fra: BaseBallStick på november 23, 2012, 11:11:42 AM
Nytt begrep:

Hjell-pesløs...

Hehe! Eller klimaHjellp. Når nøden er størst, er klimaHjellpen nærmest.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 24, 2012, 09:31:54 AM
Link til denne figuren fant jeg på Bishop Hill her. (http://www.bishop-hill.net/blog/2012/11/21/science-at-the-crossroads.html) Linken går til en side på http://www.oxfamblogs.org/

Tenk litt på hva den figuren kommuniserer av alarmistenes målsetting og etikk.

(http://www.oxfamblogs.org/fp2p/wp-content/uploads/climatechange_cartoon.jpg)


Oxfam var vel en gang en tradisjonell britisk hjelpeorganisasjon, men er nå multinasjonal, og definerer seg selv slik: "Oxfam is a confederation of 15 like-minded organizations working together to find lasting solutions to poverty and injustice". Altså en form for paraply-organisasjon.

Hva mener de så om klimaspørsmålet og Cop18/Doha? Oxfam: Ahead of Doha talks, Europe must plug looming climate finance gap (http://www.oxfam.org/en/grow/pressroom/reactions/oxfam-ahead-doha-talks-europe-must-plug-looming-climate-finance-gap):

SitatLies Craeynest, Oxfam EU Policy Adviser said:

"With more than 800 million people going hungry, poor people need the means to adapt as climate change hits their livelihoods and harvests. The EU cannot arrive at the UN climate talks in Doha empty-handed.

"Europe can find the funds without over-stretching national budgets. Member states should direct a portion of the revenues from the new EU Financial Transactions Tax and the money aviation will pay for its carbon pollution, to the Green Climate Fund to help poor countries hit by climate change."

Joda, dette handler om penger.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 24, 2012, 10:24:18 AM
Ja, dette handler om å dra inn penger, spesielt fra middelklassen. Men de pengene vil neppe komme de fattige til gode. Direkte pengehjelp har aldri gjort det i særlig grad. Pengene forsvinner på veien gjennom organisasjonene. Den eneste hjelpen som kan være til nytte, er hjelp til selvhjelp, der det må tas hensyn til lokale forhold. Folk må gis muligheten til å skaffe seg inntekter der de bor, slik at de kan fø seg selv. Det gjør vi ikke ved å fordrive folk fra deres eiendommer, samle folk i leire og slenge til dem litt mat. Mange av de krigene vi ser i f.eks. Afrika i dag, skyldes innblandinger vi sjelden hører noe om i MSM. Mektige selskaper ønsker rettigheter til f.eks. viktige mineraler.

Det er ikke en vakker verden ute der, selv om vi foreløpig er beskyttet her i Norge. Kapitalsterke selskaper sitter med stor makt og har overtatt mye av kontrollen av de myndigheter som skulle kontrollere dem, gjennom sterke lobbygrupper og sine egne personer plassert trygt i det offentlige der kontrollen skulle vært utført. Også Kina sitter med stor makt i Afrika, gjennom sine mange oppkjøp av både land og mineralrettigheter. Det har skapt noen ekstra arbeidsplasser, men de store inntektene forsvinner ut av Afrika.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ufaufanovember 24, 2012, 11:39:07 AM
Leser nå "Seeds of destruction" av William F. Engdahl.

Bokas hovedtema er historien om GMO, men forfatteren utreder og analyserer også ut fra et omfattende kildemateriale angjeldende hvilke eventuelle bakenforliggende kommersielle interesser som eks. kan stå bak dannelsen av "green enviroment" [Rettelse, skal være "green revolution"] -begrepet og de bistandsordninger som ble utarbeidet og effektuert allerede før og under andre verdenskrig. Herunder historien bak begrepet "Agribussines" og de strategier som kan ha lagt hovedgrunnlaget for tilsynelatende gode bistandsordninger angjeldende blant annet mat, gjødsel, maskinelt utstyr og teknologi forøvrig.

Forfatteren anfører at de valgte bistandsordninger blant annet medførte, og antakeligvis også medfører, betydelig monopolisering til fordel for de allerede rike bøndene og innbyggerne i mottakerlandet. Videre er konsekvensene anført å være økt fattigdom som ga mulighet for svært rimelig arbeidskraft til fordel for kommersielle aktører, og fortløpende mulighet til å utvide markeder særlig til fordel for de store globale kommersielle aktørene.

Min hovedhypotese er at kommersielle interesser har som fortløpende strategi å påvirket systemene med sikte på at pengene overføres fra giverstater, via eks. FN-systemet, direkte eller inndirekte til mottakerlandet - enten til stat, selskaper eller NGO`s, og ender opp i lommene til de store kommersielle aktørene.

Forfatteren peker på en omfattende sammenblanding av interesser mellom kommersielle og statlige aktører, særlig med fokus på america og grunnlaget for eks. FN, som bevisst strategi for å skape nye markeder og sikre økt inntjening. Dette er ingen overraskelse innenfor vårt monitære system, men boken er absolutt å anbefale.

Min foreløpige hypotese er at det føres en omfattende og bevisst lobyvirksomhet, samt fortløpende strategisk posisjonering, for å forsikre at mest mulig av "folkets" penger via eks. skatter, bistand, støtte ordninger eller selskapsliberalisering - havner i de store aktørenes lommer.

Man liker derfor ikke innskrenkninger angjeldende et fritt internasjonalt globalt marked. Man forsøker å få privatisert tilgang til statlige ressurser. Og man ønsker å begrense alle innblandinger fra stater som reduserer selskapenes mulighet for maksimal inntjening. Dette er naturlige markedsmekanismer, men jeg har til nylig ikke vært klar over hvor gjennomført, bevisst og effektiv denne mekanismen antakeligvis er - både nasjonalt og globalt.

Etter kostbare bistandsprosjekter som virker prisøkende og medfører økt klasseskille mellom fattig og rik, så sitter u-land ofte igjen uten statlig kontroll over nasjonale resurser, med betydelig gjeld og liten mulighet til å kunne innbringe penger til statskassen.

Internasjonale kommersielle interesser fremstår som svært kyniske og det forundrer meg at det ikke i større grad er bevissthet rundt hvor omfattende og ødeleggende denne mekanismen antakeligvis er. Hjelpeorganisasjoner og NGO`er, internasjonale organer, og miljøvernorganisasjoner - kan være nyttige brikker i dette spillet. Det er på tide med fler - øyne som ser!

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 24, 2012, 11:59:58 AM
Takk for nok et meget godt og analytisk innlegg, ufaufa! Du skrev blant annet:

SitatMin hovedhypotese er at kommersielle interesser har som fortløpende strategi å påvirket systemene med sikte på at pengene overføres fra giverstater, via eks. FN-systemet, direkte eller inndirekte til mottakerlandet - enten til stat, selskaper eller NGO`s, og ender opp i lommene til de store kommersielle aktørene.

Hvilket jeg tror er en meget god hypotese, og svært betegnende også for hvordan klimapenger overføres via politikernes vedtak og opp til toppen av den økonomiske næringskjeden. Det er to ting som slår meg som viktige å granske videre.

1) Hvilke norske politikere/aktører står bak hvis hypotesen din holder vann?

2) Hvem er de på toppen som ender opp med pengene, og som våre politikere således er løpegutter og -jenter for?

Min hypotese er at det bør undersøkes mye mer om WWF-miljøet i forbindelse med dette. De har hele tiden hatt direkte forbindelser til de jeg den siste tiden har kalt Haukene. Ja ikke bare forbindelser, det er svært ofte ett og samme.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ufaufanovember 24, 2012, 13:57:12 PM
Sitat fra: Jostemikk på november 24, 2012, 11:59:58 AM
Takk for nok et meget godt og analytisk innlegg, ufaufa! Du skrev blant annet:

SitatMin hovedhypotese er at kommersielle interesser har som fortløpende strategi å påvirket systemene med sikte på at pengene overføres fra giverstater, via eks. FN-systemet, direkte eller inndirekte til mottakerlandet - enten til stat, selskaper eller NGO`s, og ender opp i lommene til de store kommersielle aktørene.

Hvilket jeg tror er en meget god hypotese, og svært betegnende også for hvordan klimapenger overføres via politikernes vedtak og opp til toppen av den økonomiske næringskjeden. Det er to ting som slår meg som viktige å granske videre.

1) Hvilke norske politikere/aktører står bak hvis hypotesen din holder vann?

2) Hvem er de på toppen som ender opp med pengene, og som våre politikere således er løpegutter og -jenter for?

Min hypotese er at det bør undersøkes mye mer om WWF-miljøet i forbindelse med dette. De har hele tiden hatt direkte forbindelser til de jeg den siste tiden har kalt Haukene. Ja ikke bare forbindelser, det er svært ofte ett og samme.

Jeg tenker at vi kanskje er litt naive her på berget, og at det ikke er så mange dårlige intensjoner nasjonalt i Norge. Mitt utgangspunkt er at politikerne tror eller ikke tror på hypotesen, men at de fordeler krav til handling medfører - gir gode muligheter til politiske poenger og økt inntjening til statskassen. Det er imidlertid antakeligvis slik at vi også i Norge har betydelige sammenblandinger av kommersielle og statlige/politiske interesser ref. eks. Giskes oppfatning av at hans påvirkninger om ansettelser i statseide selskaper - til fordel for venner/bekjente/kolleger - er uproblematisk.

Jeg fikk nettopp oversendt en ny forskningsartikkel fra en venn av meg. Studiet gjaldt etterprøving av hvilke faktorer som bidrar til at tilsynelatende helt normale mennesker - i løpet av kort tid kan stå for "ekstreme" og lite empatiske handlinger. Hypotesen var visstnok tidligere at egenskapene passivitet og autoritetstro var de avgjørende faktorer i seg selv. Mens denne nye rapporten pekte mot at den reelle faktoren som kanskje forklarer vår evne til å la oss overbevise om "ekstreme" handlinger er at vi lar oss overbevise om at det vi gjør er korrekt. Link til rapporten følger her:

http://www.sciencedaily.com/releases/2012/11/121120193529.htm

Dette er svært interessant fordi det taler for, og forklarer utfordringene med, at man reelt sett lar seg overbevise. Uttalelsen fra Robby Williams som det er vist til i tråden fra i dag, der klimaskeptikere sammenlignes med pedofile - kan kanskje være et eksempel på dette. Jeg tror således, som utgangspunkt, så godt om mennesker at jeg legger til grunn at de har latt seg overbevise. Under denne gruppen faller således også mennesker som man fra "vårt" ståsted anser som "alarmister". Fra deres ståsted er det imidlertid vi skeptikere som er "ekstremister". De sentrale egenskaper for å kunne tilstrebe objektivitet og etterrettelighet finner vi særlig innenfor vitenskap- og idéhistorie og filosofiens debatter om disse tema. Hvem som har rett bør måles ut fra de prinsipper og krav til etterrettelighet som gjelder innenfor stringente vitenskapsområder, og vår oppfatning er at CO2 hypotesen er falsifisert - mens deres oppfatning er at det er så mange som taler for hypotesen - at den må være riktig.

Det er umulig å være helt objektiv, men jeg holder en knapp på at førstnevnte utgangspunkt er mest i tråd med gjeldende krav til vitenskaplig etterrettelighet. Samt at man må være villig til å forandre standpunkt om vekten tipper motsatt vei - og at man aldri skal frykte det å måtte gå tilbake på egen oppfatning.

Pr. nå og de siste fire år - har jeg imidlerlertid vanskelig med å se hvordan hypotesen kan opprettholdes - og da sett ut fra gjeldende forskning, herunder eksempelvis CRU, Engelske MET-office og NASA sine egne uttalelser av i vår om at det er blitt kaldere siste 15 år.

Men, når dette er sagt - så er det åpenbart at det er svært betydningsfulle aktører og enkeltpersoner som kjenner til at hypotesen ikke står seg, eller antakeligvis bør modereres betraktelig. Vi kjenner jo eksempelvis til Hockeyteamets egne uttalelser fra de offentliggjorte e-postene - der de åpent spekulerer om det er etisk riktig av dem å forlede verden. Et annet eksempel nå nylig er verdensbankens (IMF) sin skremselspropaganda om at det ikke bare blir to grader varmere, men fire grader varmere frem til år 2100. Dette tallet er tatt totalt ut av enhver sammenheng og vil nok av de fleste forskere bli ansett som direkte useriøst, noe som kan tyde på at man er seg svært bevisste på hva man gjør og hvorfor.

Det er videre enkelt å peke på at tilgang til forskningmidler og eks. annerkjennelse kan være motivasjoner for å godta hypotesen. Bistand og støtte til bedrifter og idéelle organisasjoner kan være motivasjoner. Og sett ut fra den enorme propagandaen som her har vært - med utgangspunkt i James Hansen, Al Gore og en hel del andre, så er det ikke så rart at mange faktisk lar evnen til kritisk og kreativ tenkning ligge. Fagtermonologi fra psykiatrien - "lasy mind" passer nok for de fleste av oss for områder vi ikke er opptatte av, særlig sett i sammenheng med den enorme informasjonstilgangen man i dag er utsatt for og den berømte tidsklemma.   

Bak dette igjen er det mange faktorer som taler for en bevisst strategi som er bygd opp på basis av tidligere vellykkede systemer. Det er ikke vanskelig å tenke seg til at store kommersielle aktører har gode relasjoner inn i statsaparater, i Norge så er jo dette helt kjent jf. eks. at Erik Solheim i sin tid uttalte at miljøorganisasjoner alltid var hjertelig velkommen på hans kontor, vi kjenner til at Røkke i sin tid hadde nær kontakt med Stoltenbergregjeringen - noe som overraskende medførte at Staten kjøpte opp et selskap uten at man forsikret hovedvilkåret om at norske arbeidsplasser ikke skulle flyttes ut av landet. Vi vet jo utmerked godt at Norge er gjennomsyret av vennskapskorrupsjon, herunder at det er fullt akseptabelt at politiske partier har nært samarbeid og utveksling av beslutningstakere til arbeidslivsorganisasjoner mv. mv. mv. Vi har et system der det er helt greit at man innsetter personer i viktige sammfunnsstillinger ut fra politisk ståsted, og vi synes av en eller annen grunn at det er helt greit at folkets mulighet til åpen debatt innenfor bloggsfæren blir begrenset mot ikkeeksisterende i løpet av kun kort tid.

Om vi ser hen til USA så er det vel mot ubestridt at det har vært omfattende sammenblandinger mellom kommersielle interesser og nasjonal politikk. Nelson Rockefeller fikk eksempelvis i oppdrag fra Roosevelt i 1940 å opprette CIAA, og hadde en lang karriere inn og ut av viktige politiske stillinger - blant annet som visepresident i 74-77 under president Gerald R. Ford. De fire Rockefellerbrødrene og deres virksomheter,  de donerte blant annet bort tomten som FN-bygget i New York er fundert på, var antakeligvis hovedopphavet bak eks. verdensbanken (IMF), er deres historie gir mange eksempeler på hvordan politikken kan styres av kommersielle interesser - og hvilke svært uheldige konsekvenser slik sammenblanding kan få for verden globalt sett.

Når det er mulig at verdens stormakt godtar at en far og hans sønn begge velges som presidenter, der far var tidligere sjef for CIA og familien forøvrig hadde store kommersielle interesser i en skitten verdenskrig og oljeindustrien forøvrig, far var eks. pådriver for å få inn GMO og hindret at det ble satt restriksjoner overfor industrien. Og når skuespillere blir presidenter og gouvernører, og Obama kjente Clinton, og kona blir utenriksminister. Når man under menneskelig sett katastrofale finanskriser sørger for at bankene får pengene, mens folk blir satt på gaten. Er det vel ikke rart at man finner det plausibelt at også klimakrisen er skapt med det formål å tjene store penger.

Slik jeg ser det pr. nå, så ville noe annet overrasket meg. Al Gore ble ikke president, men han tjente hundretalls millioner dollar på klimakampen og fikk til og med Nobel-prisen. Fantastisk historie, og jeg er redd for at mange kommer til å måtte gå inn i seg selv og granske sin egen evne til objektivitet og etterrettelighet, herunder evnen til å tenke selv, når vi en dag kommer til det punktet at fakta skal frem på bordet.

Årsaken til at dette kan lykkes er, etter mitt skjønn, at for mange vet for lite!

Men de aller aller fleste mennsker gjør nok bare så godt de kan og holder seg til de meninger som oppfattes som mest akseptable. Metaårsaken kan således være manglende evne og opplæring i kritisk og kreativ tenkning. Og vi ser nå dessverre at vi som kritikere - begynner å bli stigmatisert som farlige og der har du helt rett Joste. Det er skremmende og vi har all grunn til å følge godt med på hva som skjer for å ivareta viktige grunnleggende menneskerettigheter og overordnede rettsstatsprinsipper, samt sørge for å fremmlegge riktigst mulig fakta for økt kunnskap.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 25, 2012, 14:29:28 PM
Takk for linken til Science Daily. Dette er noe som alltid har interessert meg, ikke minst med tanke på mye av det som skjedde før, under og etter 2. verdenskrig. Dessuten så jeg noen opptak fra Stanford-eksperimentet (presentert av Zimbardo selv) for et par-tre år siden, og det var fascinerende å se hva folk kunne få seg til å gjøre når de følte seg trygge på at de gjorde som autoritetene ga dem tillatelse til, sågar oppmuntret. Så vidt jeg husker var det bare én deltaker ("fangevokter") som nektet og måtte gi seg. Det var også skremmende hva "fangene" fant seg i av nedverdigende behandling (de hadde tross alt rett til å trekke seg). I utgangspunktet trodde vel ingen av deltakerne at de kunne utføre hva de gjorde. Men de levde seg skremmende lett inn i rollene.

Nå sier de nye studiene at de også viste entusiasme, og man kan absolutt ikke motsi det. Skal man gjøre en dyktig jobb må man føle en viss grad av entusiasme.

Når unge mennesker, som i tillegg er veldig opptatt av miljø og ønsker å gjøre godt, og kanskje til og med er medlemmer av grønne organisasjoner, blir vist filmer som "An Inconvenient Truth" er det ikke rart om de tror at det de ser og hører er virkelighet, og denne virkeligheten utvikler seg til å bli deres egen virkelighet, og de engasjerer seg sterkere. De er unge, og har ikke lært seg særlig kritisk tenkning når det gjelder autoriteter. Når blir man voksen nok til å sette på seg kritiske briller? Noen har lagt så mye prestisje i dette at det vil synes umulig for dem å komme seg unna; spesielt for de som er yrkesmessig involvert.

Og alle ønsker vel en bedre verden? En mer rettferdig verden? En trygg verden? Jeg har ønsket det veldig lenge, men innser at vi får ikke det med vårt nåværende økonomiske og korrupte system. Jeg ønsker meg altså en rettferdig verden, men ikke gjennom det systemet som vi nå ser konturene av, der menneskeverd synes å være en ikke-sak.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 25, 2012, 17:02:26 PM
Takk til ufaufa, det ligger veldig mye kunnskap og klokskap i det du sier!

Jeg hadde igår en debatt med en vanlig, velutdannet norsk mann om klimaspørsmålet. Jeg la vekt på å ikke komme med mange meninger, men stort sett referere til det vi kjenner som rene fakta. Det viser seg at lite provoserer folk mer enn rene fakta, så det ble litt anstrengt en stund. Jeg ble utfordret på flere områder, men kunne stort sett svare og supplere med opplysninger som var overraskende for ham jeg snakket med. Kjente han til hockeykøllegrafen, kjente han til hvilken skandale som har foregått i BBC i det siste, osv. Jeg refererte også detaljert til mine dokumenterte erfaringer med sensur i norske medier (f.eks. i direkte kontakt med redaktører i Aftenposten). Min bekjente ble nok litt mer tenksom etter hvert, men møtte problemstillingene med "hvorfor er det bare du som 'vet' dette, og ingen andre?".  Jeg svarte med at mediene jo er systematisk alarmistiske (ref. BBC-historien), og da ble reaksjonen "Du tror altså på en verdensomspennede konspirasjon?",

Jeg tror du har helt rett i at det er manglende kunnskap, både om de faktisk forhold i klimadebatten, men og også om de psykologiske mekanismene som oppstår i et samfunn som vårt. I kombinasjon kan det langt på vei forklare hva som skjer.

Veldig interesant tema du bringer til torgs!

Tittel: COP 18
Skrevet av: Bebbennovember 25, 2012, 23:41:00 PM
En interessant diskusjon om GMO her, men dette vet jeg for min del ikke så mye om, bortsett fra at de fleste husdyr og kulturplanter er genmodifiserte ved at det krysses fram "ønskede" egenskaper.

Tilbake til trådens tema COP18, så har bloggeren Pointman en post som vel må være noe av det mest velskrevne han har lagt ut. Gullkornene faller tett som tilbakestråling her, bare et par apetittvekkere (uthevelser er mine):

SitatIt has to be said though, the standard of partying has been dropping since the Copenhagen bash in 2009. It was there that the green movement lost its virginity, by which I'm not talking about an inebriated Eco Annie getting carried away and dropping her drawers for Gerhardt Greenie, but its political virginity. The tidal wave of populist hysteria smashed itself into bits against the unyielding seawall of the developing world's determination to say no to pretty much all of their proposals, and the environmental movement has never since recovered from the sheer ungratefulness of them doing that.

SitatThe next conference at Cancun in 2010, was a desultory attempt to sell precisely the same deal in even more deteriorating economic circumstances, and with exactly the same result. If anything showed the climate of denial the movement was in, that was it. Not a fresh approach in sight, just hammer away at the same old tired ideas. To pose the classic question, which part of "No" didn't they understand?

SitatAnd so we arrive at Doha. Notice how they always have these clam bakes in very nice places? Not for them the likes of Detroit, Dagenham, Kalgoorlie or Schweinfurt. No Siree baby, when you're spending other people's money, splash it out somewhere nice, not in places where real wealth is being produced by dint of something as unfashionable as sweat.

Sitat
Again, it doesn't look as if any of the big party animals will be attending, but perhaps Big Al might be attracted there by the charms of Annie, even though she's looking more than a little shopworn of late. It's very much a C list event these days, but all the talk on the corner is about not inviting randy Rajenda to this year's thrash. Rumours abound about a tiff between him and the climate change secretariat, but nobody really knows. It has to be said though, that he and his IPCC posse have been caught getting up to some highly dubious things, and I don't just mean writing the occasional soft porn novel. As I think on it, the porn is a lot more interesting than their reports. Again though, like the reports, I think it might be based more on fantasy rather than hard experience ...

I have to say, disinviting Patchy, as he's called informally, is a first and a slightly worrying development. Are they finally learning to drop discredited people who've become a perceived liability to the cause? If so, some of those people vying for the Climate Prat of the Year Award, should start worrying right now. A more prosaic explanation might be a long overdue attempt to separate the grownups, who think they know how the world should be run, from a discredited activist organisation, who at this stage only know what it's like to be on the run. A bit like the constitutional separation of State and Church, but in a climatic sense.

... og mye mer, her gjelder avgjort "Les alt sammen" (http://thepointman.wordpress.com/2012/11/23/the-real-doh-about-doha/).
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 26, 2012, 09:26:47 AM
Beklager at jeg var med på å spore av i tråden din, Bebben. Avsporingene er nå lagt inn i en ny tråd her:

GMO - http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1075.0.html
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 26, 2012, 09:55:48 AM
Flott, seoto. Jeg hadde også tenkt å be om flytting. Jeg synes til og med at flyttingen kan omfatte ytterligere noen innlegg, f.o.m. #27 på COP18.   ;)    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 26, 2012, 10:11:58 AM
Her er dagens (26.11.12) leder i papirAftenposten

Vanskelig klimamøte tross små ambisjoner

http://www.climometrics.org/12apcop.jpg

Det er litt tåredryppende å lese om alle vanskelighetene de troende støter på, i uvirkelighetens verden. Det trengs Folkopplysning om 2-gradersmålet!

Skulle likt å vite hvor mange (i %) i Norge som tror at det målet er satt ut fra vitenskapelig dokumentasjon og grundige faglige vurderinger. My guess: 99.97 %.    ;D

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 26, 2012, 12:08:57 PM
Ny alarmismemelding fra Ellen Hambro, direktør i Klif

Handlingsplan for klimaet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/

Når jeg ser og leser om dempet eller stoppet global oppvarming, ingen endring i global temperatur de siste 15-16 årene, og ser på siste graf hos Climate4you, da lurer jeg på: Hvor får de disse tankene om 4-6 graders oppvarming fra?

(http://www.climometrics.org/tempco2.gif)

Er ikke Klif klar over at 2-gradersmålet er administrativt bestemt? Har de ikke fått med seg at oppvarmingen nå er ca. 0.5 grader og ikke 0.8?

Hvor er det hjemlet at CO2 er en forurensning og kan føre til tapet av fremtiden?    ;)    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ufaufanovember 26, 2012, 12:45:57 PM
Det som er helt fantastisk er at man godtar at CO2 punktingen er skalert slik at den følger paralelt med temperaturskaleringen. Særlig sett ut fra at det ikke er noe som helst vitenskaplig arbeid som legger grunnen for slik tilpassing av x og y-verdi.

Når man vet at økningen i CO2 gjelder parts pr. million, så er det fasinerende at man ut fra hensynet til blant annet etterrettelighet tar seg den frihet å vise koherens med temperaturøkning på noen få hundrededels grader celsius.

Konsekvensen av dette makkverket av manglende vitenskapelig etterrettelighet angjeldende "riktig" fremstilling er imidlertid, som vi ser, at avviket blir betydelig når temperaturen stagnerer eller senkes. Om man hadde senket verdien for CO2 fremstillingen ville man imidlertid kunne oppnådd motsatt problem, nemlig at temperaturen hadde passert CO2 angivelsen - med derav påfølgende forklaringsproblemer angjeldende årsaksforholdet.

Dette er imidlertid, etter min mening, et godt eksempel på hvordan modellene er tilpasset et ønsket resultat, og ikke en troverdig fremstilling av korrelasjon mellom CO2 og temperatur.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 26, 2012, 17:39:47 PM
Klimaendringsvokubularet kan være mangfoldig, og det kan til tider være vanskelig å være sikker på hva som betyr hva. Her er en liste som kan være grei dersom man følger med på COP18 og lurer på enkelte ord:

http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-11833685

Vil man være oppdatert på hva som skjer under møtet, kan det kanskje være litt å hente her:

http://www.cop18.qa/en-us/news/singlestory.aspx?id=144

Her vil det også være oppdatering av MSM-nyheter.

Og man kan selvsagt også følge med på UNFCCCs egen side:

http://unfccc.int/2860.php

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ufaufanovember 26, 2012, 17:56:04 PM
Har man offentliggjort de dokumenter og beslutningsgrunnlag som nasjonene skal ta stilling til, eller må Lord Moncton hoppe tandem ut av et fly, sikre seg dokumentene og legge dem ut på sin hjemmeside som tidligere;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 26, 2012, 19:22:47 PM
Sitat fra: ufaufa på november 26, 2012, 17:56:04 PM
Har man offentliggjort de dokumenter og beslutningsgrunnlag som nasjonene skal ta stilling til, eller må Lord Moncton hoppe tandem ut av et fly, sikre seg dokumentene og legge dem ut på sin hjemmeside som tidligere;)

Har du sjekket linken over? http://unfccc.int/2860.php

Det er en viss tilgang, men de er nok forsiktige med å legge ut noe kontroversielt!
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 26, 2012, 20:24:11 PM
Den anerkjente økonomen Richard Tol, som jo er med på arbeidet med IPCC-rapporten, twitret nylig at delegatene nå setter seg på flyet til et varmt sted, der man vil advare mot varme og flyreiser.  8)

Noen strøtanker:

Siden København har nok det reisende sirkuset tapt seg en smule, det er nesten så jeg begynner å mimre om klimasex, klimalimousiner, klimabiskoper og husmødreforeninger..."alle var der" (bortsett fra muligens paven og jeg selv).

Det er liksom ikke helt det samme lenger, men på den andre siden har vi fått en strøm av alarmistiske rapporter fra Verdensbanken, IEA, Pricewaterhousecoopers... noe som får det til å lukte penger (sunnmøringer er født med en slik luktesans ;D ).

Så hvem taper (mer) penger hvis (eller skal vi si når) ingen klimaavtale inngås? Rykter vil ha det til at George Soros er en av dem, men det er sikkert haugevis av andre.

Men det er rart med penger, hvis det blir tap på tap vil investorene før eller siden kaste kortene. Og da vil det ikke forundre meg om pipen plutselig begynner å låte annerledes fra den kanten, eller om "klimaet" plutselig går helt i glemmeboken. Eurokrisen osv. taler ikke akkurat for at det vil bli kastet enda mer penger etter klimatiltak med det første.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 26, 2012, 20:39:08 PM
Sitat fra: ufaufa på november 26, 2012, 12:45:57 PM
Det som er helt fantastisk er at man godtar at CO2 punktingen er skalert slik at den følger paralelt med temperaturskaleringen. Særlig sett ut fra at det ikke er noe som helst vitenskaplig arbeid som legger grunnen for slik tilpassing av x og y-verdi.

Når man vet at økningen i CO2 gjelder parts pr. million, så er det fasinerende at man ut fra hensynet til blant annet etterrettelighet tar seg den frihet å vise koherens med temperaturøkning på noen få hundrededels grader celsius.

Konsekvensen av dette makkverket av manglende vitenskapelig etterrettelighet angjeldende "riktig" fremstilling er imidlertid, som vi ser, at avviket blir betydelig når temperaturen stagnerer eller senkes. Om man hadde senket verdien for CO2 fremstillingen ville man imidlertid kunne oppnådd motsatt problem, nemlig at temperaturen hadde passert CO2 angivelsen - med derav påfølgende forklaringsproblemer angjeldende årsaksforholdet.

Dette er imidlertid, etter min mening, et godt eksempel på hvordan modellene er tilpasset et ønsket resultat, og ikke en troverdig fremstilling av korrelasjon mellom CO2 og temperatur.

Ufaufa, Segalstad og Jaworowski avslørte ca. 1992 at Klimapanelet i tillegg hadde parallellforskjøvet CO2-data fra iskjerneprøver med 70 år for å få skjøtt endepunktet perfekt sammen med dataene fra Mauna Loa.

Og her er et tankekors som jeg ikke helt husker om Segalstad nevner: Begrunnelsen for å samle inn data fra Mauna Loa i flere tusen meters høyde over Stillehavet, er at dette er "bakgrunns-CO2" - en relativt stabil mengde som finnes ganske høyt oppe.

Men CO2 er et tungt molekyl relativt til N2 og O2, og det er derfor ikke overraskende at vi gjerne finner mer av det nærmere bakken - der det også varierer stort, jeg har lest om målinger som viser bortimot 100 ppm variasjon i løpet av timer(!).

Likevel gir iskjerneprøvene nokså stabil andel CO2, fordi (?) de har lav oppløsning - de fanger ikke opp slike variasjoner. Tankekorset er at dette er på bakkenivå, og fra et sted på Jorden uten vegetasjon (Antarktis). Noen av disse prøvene skal visstnok vise et CO2-nivå på under 200 ppm - og da er vi ifølge botanikere farlig nær massedød av planter.

I det hele tatt er det mange spørsmålstegn ved CO2-kurven og karbonkretsløpet. Vi venter i spenning på den nye studien fra Murry Salby som ble annonsert i fjor høst. Men det er sikkert ikke lett å passere portvokterne fra The Team.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 26, 2012, 20:42:04 PM
Sitat fra: Bebben på november 26, 2012, 20:24:11 PM
Så hvem taper (mer) penger hvis (eller skal vi si når) ingen klimaavtale inngås? Rykter vil ha det til at George Soros er en av dem, men det er sikkert haugevis av andre.

I tilfelle ikke alle er like informert om George Soros:

George Soros U.N. Panel Organizes $100 Billion Climate Change Shakedown Aimed Against U.S. (http://netrightdaily.com/2010/11/george-soros-u-n-panel-organizes-100-billion-climate-change-shakedown-aimed-against-u-s/#ixzz2DMKNEj2P)

Visstnok et par år gammel, men det gir litt bakgrunn ... og så er det jo alltids Wikipedia George Soros (http://en.wikipedia.org/wiki/George_Soros)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 26, 2012, 21:47:48 PM
Skal vi se, årsaken til at denne mannen er så rik og mektig, er at han bruker tiden sin på å bekymre seg for klimaet og utviklingslandenes ve og vel.

Og ikke en eneste dollar av de 100 milliardene som kreves investert i klimatiltak vil havne i Soros' lommebok, antar jeg.

OK, kanskje han er så rik likevel at det ikke spiller noen rolle, men kanskje er bekymret for at han vil bli husket som en rå forretningsmann og finansakrobat? Vet ikke, men som sagt jeg kjenner den umiskjennelige lukten av penger fra IEA, Verdensbanken, Munich Re og Pricewaterhousecoopers.

Biskopene derimot, tror jeg har en litt annerledes agenda: De har registrert alle de tomme benkeradene og synes det ville ha vært hyggelig om Øko-Anna og Grønne Georg dukket opp i Kirken søndag kl. 11, i stedet for å sitte med tærne i sanden og tarmen mellom tennene på et eller annet eksotisk klimasted og prøve å huske hva de gjorde i går kveld.  ::)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 26, 2012, 22:01:07 PM
Det er Soros som står bak all finansieringen av Michael Manns rettslige eskapader også. Soros er av mange påstått å være den store, stygge klimaulven.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 13:32:59 PM
Sannelig har de viktige ting å diskutere og foreslå under COP18. Nå ønsker de en "Gender Day". De må jo være beskyttere for verdens kvinner. Hvorfor? Oppfatter de kvinner som lettere ofre for hjernevask? Dessverre er det vel et beklagelig faktum at det er langt flere mannlige AGW-skeptikere enn hva det er kvinnelige.

SitatCOP18/CMP8 promotes Gender Day at climate change talks (http://www.cop18.qa/news/singlestory.aspx?id=152)

"There is growing recognition for gender and women's issues but a huge change is needed to really implement it. It is not only about putting the words on the table but implementing it locally. This will be women and gender networks joining forces to address the changes we are facing and to decide what steps must be undertaken to make them meaningful in the different regions."

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 13:40:03 PM
Donna Laframbois følger også utviklingen i Doha nøye og tett. Og ikke minst de 7000 aktivistene som deltar der.

SitatThe Climate Change Echo Chamber (http://nofrakkingconsensus.com/2012/11/27/the-climate-change-echo-chamber/)

Green activists want to restrict your ability to fly, but they themselves remain addicted to the UN's pointless annual beach party.
[...]
In an era in which anyone can access the Rainforest Alliance website in a matter of seconds why would anyone – journalist or otherwise – need to visit a booth in a crowded convention center? Unless they were looking for a date.
[...]
Which is really what all of this boils down to, doesn't it? Socializing. Partying. Hanging out with 7,000 of your closest pals, griping about how the rest of the world just doesn't get it.

Det er mange linker i hennes innlegg om noen ønsker å finne ut mer.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 27, 2012, 14:01:41 PM
IISD (International Institute for Sustainable Development) rapporterer fra klimaforhandlingene på en egen side (http://www.iisd.ca/climate/cop18/enb/). Ikke så mye å skrive hjem om foreløpig, men masse bilder.

En person ser ut til å glimre ved sitt fravær: Rajendra Pachauri.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 14:10:40 PM
Sitat fra: Bebben på november 27, 2012, 14:01:41 PM
..., men masse bilder.

En person ser ut til å glimre ved sitt fravær: Rajendra Pachauri.

Det sies vel at et bilde kan si mer enn tusen ord?

Jeg tror Pachauri er fornærmet over ikke å bli invitert  ;D
Så da er vel ikke IPCC særlig viktig lengre ...
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAnovember 27, 2012, 14:17:06 PM
Sitat fra: seoto på november 27, 2012, 14:10:40 PM
Sitat fra: Bebben på november 27, 2012, 14:01:41 PM
..., men masse bilder.

En person ser ut til å glimre ved sitt fravær: Rajendra Pachauri.

Det sies vel at et bilde kan si mer enn tusen ord?

Jeg tror Pachauri er fornærmet over ikke å bli invitert  ;D
Så da er vel ikke IPCC særlig viktig lengre ...
Kan det være fordi IPCC i det siste har blitt parkert i alarmisme av diverse andre mer eller mindre vitenskapelige organisasjoner?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 27, 2012, 14:18:02 PM
Jeg mener å ha sett et sted at Pachauri skulle komme allikevel? Kanskje ha dukker opp som "klimatroll av eske"?    ;)      ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 14:42:48 PM
Sitat fra: ebye på november 27, 2012, 14:18:02 PM
Jeg mener å ha sett et sted at Pachauri skulle komme allikevel? Kanskje ha dukker opp som "klimatroll av eske"?    ;)      ;D

Jeg mener også å ha hørt dette, men klarer ikke å finne det igjen. Et søk på Internett ga ingen resultater på at de slapp ham inn i varmen igjen. Men ved å lete på IPCCs sider, fant jeg denne pdf-en som er datert 22.11.12:

SitatIPCC SIDE EVENT AT COP 18 (http://www.ipcc.ch/news_and_events/docs/COP18/cop18_sidevent.pdf)
Wednesday 28 November 2012
13.15-14.45
CLIMATE CHANGE AND DISASTER RISK MANAGEMENT
Side Event Room 4
Drawing on the IPCC's Special Report on Managing the Risks of Extreme Events and Disasters to Advance Climate Change Adaptation (SREX), released in full in March 2012, this event examines the implications of climate-related disasters for society and sustainable development.
Introduction – Rajendra Pachauri, IPCC Chair (5 minutes)

Det ser ut som om Pachauri har fått 5 min. til introduksjon, men han kan jo få større taletid allikevel ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAnovember 27, 2012, 14:44:05 PM
Atter en gang er det siste sjansen for klimaet iflg artikkel i Dagsavisen:

http://www.dagsavisen.no/verden/siste-sjanse-for-klimaet/

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 27, 2012, 15:17:53 PM
Ja, og journalistene i Dagsavisen sjonglerer med noen få ord: siste, klimaet, Kyoto, sjanse. Dagens leder er:

Siste sjanse for Kyoto

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1002/subcat1024/thread260337/

Det er gode tider, de tidligere klimatrollene er borte. Må bare passe på at det ikke går troll i ord, og at det etableres en ny rase: skeptikertroll. Men, uansett, det trollet som er nærmest virkeligheten vinner og tåler både sollys og kappeting!   ;)    ;D     8) 
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 27, 2012, 17:40:12 PM
Sitat fra: ebye på november 27, 2012, 15:17:53 PM
Ja, og journalistene i Dagsavisen sjonglerer med noen få ord: siste, klimaet, Kyoto, sjanse. Dagens leder er:

Siste sjanse for Kyoto

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1002/subcat1024/thread260337/

Det er gode tider, de tidligere klimatrollene er borte. Må bare passe på at det ikke går troll i ord, og at det etableres en ny rase: skeptikertroll. Men, uansett, det trollet som er nærmest virkeligheten vinner og tåler både sollys og kappeting!   ;)    ;D     8)

Flere troll er visst fraværende for tiden. Jeg har mine tanker om hvor de befinner seg, men vil nøye meg med å anta at det har noe med trådens tema å gjøre. :)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: stjakobsnovember 27, 2012, 18:31:51 PM
De har mange morsomme konkurranser. Her er det f.eks. mobbing av de som er "dårligst i klassen". Da er tittelen "Fossil of the Day":

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10850322 (http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10850322)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: stjakobsnovember 27, 2012, 18:45:55 PM
En av linkene til Donna viste den flott turistreklame:

http://newnostradamusofthenorth.blogspot.co.uk/2012/11/the-un-annual-beach-party-to-begin-in.html (http://newnostradamusofthenorth.blogspot.co.uk/2012/11/the-un-annual-beach-party-to-begin-in.html)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 27, 2012, 18:56:55 PM
Sitat fra: stjakobs på november 27, 2012, 18:31:51 PM
De har mange morsomme konkurranser. Her er det f.eks. mobbing av de som er "dårligst i klassen". Da er tittelen "Fossil of the Day":

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10850322 (http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10850322)

Hehe...

SitatThe first award was awarded jointly to the United States, Canada, Russia, Japan and New Zealand for "running away from a legally binding, multilateral rules-based regime".

... men det er jo fullt lovlig å trekke seg fra avtalen - den inneholder en klausul om dette.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 27, 2012, 19:07:32 PM
Sitat fra: stjakobs på november 27, 2012, 18:31:51 PM
De har mange morsomme konkurranser. Her er det f.eks. mobbing av de som er "dårligst i klassen". Da er tittelen "Fossil of the Day":

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10850322 (http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=10850322)

En ting jeg har lurt på i det siste: Hvis vi tar all oljen og gassen som er produsert siden den industrielle tidsalder tok til, hvor mange fossile Brontosaurer tilsvarer det?

(http://www.enchantedlearning.com/agifs/Apatosaurus_bw.GIF)


Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 27, 2012, 19:32:38 PM
Sitat fra: Bebben på november 27, 2012, 17:40:12 PM
Flere troll er visst fraværende for tiden. Jeg har mine tanker om hvor de befinner seg, men vil nøye meg med å anta at det har noe med trådens tema å gjøre. :)

Skal si fra hvis jeg ser tre av dem på TV.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 19:34:21 PM
Så ser det da ut for at Pachauri skal få sin lille plass i solen - han også. Legg også merke til at vi har med en nordmann.

Wednesday,

28 Nov 2012

18:30-20:00

Side Event Room 4

WMO/UNEP Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC)

Ms. Christ Renate

ipcc-sec@wmo.int

+41 22 7308254

Special Report on Renewable Energy Sources and Climate Change Mitigation

Drawing on the IPCC's Special Report on Renewable Energy Sources and Climate Change Mitigation(SRREN), published in 2011, this event looks at the implications of the use of renewable energy for different groups of countries, both consumers and producers.


Speakers: Rajendra Pachauri, IPCC Chair; Chris Field, Co-Chair, IPCC Working Group II (video and phone link); Maarten van Aalst (Director, Red Cross/Red Crescent Climate Centre); Øyvind Christophersen, Norwegian Climate and Pollution Agency; Jean-Pascal van Ypersele, IPCC Vice-Chair; Ali Tauqeer Sheikh, CEO, Lead Pakistan; Thomas Stocker, Co-Chair, IPCC Working Group I (phone link) and Renate Christ, Secretary of the IPCC

Programme [225 kb]



For de som ønsker å se mer om dagsorden, finnes det en oversikt her:

Side Events & Exhibits | COP 18/CMP 8 (http://regserver.unfccc.int/seors/reports/events_list.html?session_id=COP18/CMP8)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikknovember 27, 2012, 19:43:56 PM
Ja sannelig er historieforfalskeren fra Klif med. Hvorfor har ikke han fått sparken?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 19:52:51 PM
Fra Regjeringen.no (pdf-fil):

NORGES POSISJONER
COP 18 / CMP 8
KLIMAKONFERANSEN I DOHA, QATAR
(http://www.regjeringen.no/upload/MD/2012/Nyheter/Posisjonsnotat_Doha.pdf)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 20:03:32 PM
Godt å se at det finnes noen kritiske røster i forbindelse med COP 18s opplevelsesleir:

Aftenbladet, Ellen Ø. Andersen, 28.11.12:

SitatHvis alle levde som i Qatar, ville vi trenge seks jordkloder (http://www.aftenbladet.no/energi/klima/Hvis-alle-levde-som-i-Qatar_-ville-vi-trenge-seks-jordkloder-3076563.html)

Ikke noe land svir av så store ressurser som Qatar, som er vert for årets klimatoppmøte. Landet har ennå ikke satt seg noe mål for å begrense utslippene av drivhusgasser.
(http://sa.mnocdn.no/incoming/article3076557.ece/ALTERNATES/w780c169/sz011ce4.jpg?updated=261120120957)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 20:31:52 PM
Her har vi en norsk blogg, Changemaker, som er til stede og refererer fra Qatar:

http://klartvikan.wordpress.com/

Aldri hørt om Changemaker tidligere? Det er en del av Forum for utvikling og miljø (http://www.forumfor.no/Artikler/7017.html)

Må bare innrømme at jeg hadde ikke hørt om ForUM tidligere. Hvor mange organisasjoner finnes det egentlig?

Jeg ser på ForUMs sider at også kirkelige organisasjoner er deltakere i Qatar. Halleluja! Knyttes det sterkere og sterkere bånd mellom klimabevegelsen og kirkeorganisasjoner?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 27, 2012, 20:38:56 PM
Sitat fra: seoto på november 27, 2012, 19:52:51 PM
Fra Regjeringen.no (pdf-fil):

NORGES POSISJONER
COP 18 / CMP 8
KLIMAKONFERANSEN I DOHA, QATAR
(http://www.regjeringen.no/upload/MD/2012/Nyheter/Posisjonsnotat_Doha.pdf)

Hehe, det er ett ord som ikke finnes i dokumentet.

Gjett 1 gang....

... svaret er "olje".
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 20:52:00 PM
Sitat fra: Bebben på november 27, 2012, 20:38:56 PM
Sitat fra: seoto på november 27, 2012, 19:52:51 PM
Fra Regjeringen.no (pdf-fil):

NORGES POSISJONER
COP 18 / CMP 8
KLIMAKONFERANSEN I DOHA, QATAR
(http://www.regjeringen.no/upload/MD/2012/Nyheter/Posisjonsnotat_Doha.pdf)

Hehe, det er ett ord som ikke finnes i dokumentet.

Gjett 1 gang....

... svaret er "olje".

He-he  ;D  Ellers oppdaget jeg at det slett ikke er sjelden at regjeringen reiser til Qatar, og noen ganger har det kanskje noe med olje å gjøre? Men det er sikkert et populært sted ...
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 27, 2012, 22:20:04 PM
Sitat fra: Amatør1 på november 27, 2012, 19:07:32 PM
En ting jeg har lurt på i det siste: Hvis vi tar all oljen og gassen som er produsert siden den industrielle tidsalder tok til, hvor mange fossile Brontosaurer tilsvarer det?

Skavise.... Science Daily gir et estimat på hvor mye olje vi har ekstrahert siden tidenes morgen  How Much Oil Have We Used? (http://www.sciencedaily.com/releases/2009/05/090507072830.htm)
"Now, UK researchers have published a new estimate in the International Journal of Oil, Gas and Coal Technology that suggests we may have used more than we think."

SitatHowever, in 2005, The Oil Depletion Analysis Centre (ODAC) in London provided a total figure of almost 1 trillion barrels of crude oil (944 billion barrels) since commercial drilling began. Even that figure does not add up, Jones explains.

He has calculated a better estimate by using the volume of a barrel (42 US gallons, or 0.16 cubic metres) and a crude oil density of 0.9 tonnes per cubic metre. ODAC's 944 billion barrels is thus the equivalent of 135 billion tonnes.

Selvsagt betyr billion og trillion helt forskjellige ting på engelsk og amerikansk (http://www.dailywritingtips.com/how-much-is-a-billion/), men om vi rett og slett velger de minste tallene (de amerikanske), så får vi 135 billion tonnes = 1E9*1E3 kg = 1E12 kg forbrukt olje. Da har vi antagelig også sett bort ifra all naturgass. Hva veide så en Brontosaurus i levende live? Ca 16 metriske tonn (http://en.wikipedia.org/wiki/Apatosaurus) eller 16E3 kg er ett estimat. Hvis vi så for enkelhets skyld er rundhåndet og antar at all olje stammer fra Brontosaurer og 10% av Brontoens vekt i levende live blir til olje, hvor mange Brontosaurer blir det?

Da får vi 1E12/(0.1*16E3) = 625000000 = 625 Millioner Brontosaurer.

Hmmmm....  ::) .... fossilt drivstoff?

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1november 27, 2012, 22:24:55 PM
Sitat fra: seoto på november 27, 2012, 20:31:52 PM
Her har vi en norsk blogg, Changemaker, som er til stede og refererer fra Qatar:

http://klartvikan.wordpress.com/

Fra innholdet "Det er ikke alltid så lett å finne et sted med stikkontakt".

Er det ikke slik han vil ha det, da??
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 27, 2012, 23:08:22 PM
Sitat fra: seoto på november 27, 2012, 20:31:52 PM
Her har vi en norsk blogg, Changemaker, som er til stede og refererer fra Qatar:

http://klartvikan.wordpress.com/

Aldri hørt om Changemaker tidligere? Det er en del av Forum for utvikling og miljø (http://www.forumfor.no/Artikler/7017.html)

Må bare innrømme at jeg hadde ikke hørt om ForUM tidligere. Hvor mange organisasjoner finnes det egentlig?

Jeg ser på ForUMs sider at også kirkelige organisasjoner er deltakere i Qatar. Halleluja! Knyttes det sterkere og sterkere bånd mellom klimabevegelsen og kirkeorganisasjoner?

Velmenende, frisk norsk ungdom, som "gjør noe"... var det ikke en viss Torkilsen som sa: "Gi ungdommen ei flaska sprit før idretten tar di!" (Med god timing, rett før Lillehammer-OL.)

Så et lignende motto for klima kan kanskje være:

"Gi strømregningen til ungdommen før klimahypen tar dem!"  8)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 27, 2012, 23:39:45 PM
Sitat fra: Bebben på november 27, 2012, 23:08:22 PM
Velmenende, frisk norsk ungdom, som "gjør noe"... var det ikke en viss Torkilsen som sa: "Gi ungdommen ei flaska sprit før idretten tar di!" (Med god timing, rett før Lillehammer-OL.)

Så et lignende motto for klima kan kanskje være:

"Gi strømregningen til ungdommen før klimahypen tar dem!"  8)

Det er nettopp det at de er så unge og velmenende som gjør dette så ille. Det er et kynisk misbruk av våre unge. Hva vil skje den dagen de oppdager at de har blitt misbrukt? Men de går kanskje bare over til ytterligere beskyttelse av dyr og natur, og hjelper til med å gjøre også dyr og natur viktigere enn mennesker :(
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotonovember 29, 2012, 13:40:43 PM
Det er mye rart som skjer i forbindelse med COP 18 - også kunstnerisk:

Sitat
Bald penguins used to highlight danger of climate change (http://www.cop18.qa/en-us/News/SingleStory.aspx?ID=174)
With hanged penguins and guillotined turtles, artist shows need for action

"The environment doesn't only belong to human beings; we have to count the penguin in," Mr. Huang said.

According to the artist, animal resistance to human climate destruction progresses by three stages. First, is the non-violent protest of the "naked penguins": a sculpture showing two birds without their feathers. They have removed their "coats" because the temperature has increased.

Next, the birds are driven to desperation: hence the morbid figure of a penguin suspended from the gallows, which greets visitors to the exhibit.

Finally, the animals take matters into their own paws and strike back. In works not on display at the Qatar Sustainability Expo, polar bears clutch the heads of Barack Obama, the US President and former US President George W. Bush, in their jaws. The works are based on a Reuters photo that showed a polar bear forced, through hunger, to eat one its cubs.

Og jeg som trodde pingvinene hadde det riktig så bra - så lenge de ikke blir plaget at innpåslitne og uforstandige forskere som skader deres luffer ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 29, 2012, 22:53:06 PM
Av gammel vane blar jeg gjennom NRK tekst-TV hver morgen, mysende over kaffekoppen.

Ikke et pip fra COP18 hittil som jeg har kunnet registrere.
Ikke noe på de nyhetssendingene jeg har sett (men det er mange jeg ikke har sett) heller.

Samtidig ser vi eksempler på kritisk journalistikk fra NRK, med det nå så berømte Brennpunkt-programmet om de grønne sertifikatene, og et kommende program om klimakvoter (tror jeg det var).

Er det tilfeldig? Eller er det bare den generelle klimatrettheten,

"Klima ja, *gjesp*. Hva skjer i Syria og på Gazastripen, og i Hellas og i Euroland?"

???
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 30, 2012, 09:57:05 AM
Jeg har heller ikke sett noe til referater fra møtet i Doha. Foreløpig ser det ut til at det vil komme mest svart klimarøyk ut av pipa.

Men, det kommer jo artikler rundt problemstillingene i ulike media. TU har noen fine oppslag

Som om McDonalds skulle holdt en konferanse om overvekt

http://www.tu.no/miljo/2012/11/26/som-om-mcdonalds-skulle-holdt-en-konferanse-om-overvekt

Norge har vestens største utslippsvekst

http://www.tu.no/miljo/2012/11/29/norge-har-vestens-storste-utslippsvekst

Utslippsvekst kan ramme forhandlingene i Doha

http://www.tu.no/miljo/2012/11/29/norge-har-vestens-storste-utslippsvekst

Og CICERO er opptatt av formidling til folket - tro det eller ei

CICEROs lynkurs hjelper deg med historikken i klimaforhandlingene.

http://www.cicero.uio.no/webnews/index.aspx?id=11828    ;)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbennovember 30, 2012, 13:15:23 PM
Fra Qatar meldes det at en poet har fått livstidsstraff  (http://www.ansamed.info/ansamed/en/news/sections/generalnews/2012/11/29/Qatar-poet-sentenced-life-secret-trial_7878833.html)i en hemmelig rettssak.

SitatQatar has sentenced poet Mohammad Ibn al-Dheeb al-Ajami, who was arrested for allegedly inciting to overthrow the government and insulting the emir, to life in prison, Doha News reported Thursday.

Ifølge Maurizio Morabito  (http://omnologos.com/meet-the-cop-in-cop18-a-secret-policeman-yes-its-another-disaster-for-environmental-journalism/)forteller Reuters om dette, uten å nevne de 17.000 klimadelegatene som befinner seg i Qatar i øyeblikket...
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyenovember 30, 2012, 13:31:30 PM
1/17000 var ikke lite nok for klimaoppslaget, Bebben.   ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Ewer Gladblakk.november 30, 2012, 15:35:38 PM
SitatFra Qatar meldes det at en poet har fått livstidsstraff i en hemmelig rettssak.
Det sier jaggu litt om "bevishetstilling'en".....her på berget blir slike bare erklært som tullinger og fullstendig oversett....
Jeg lar meg nok stadig vekk forbrille over diversheten i klodens menneskehet! ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Spirennovember 30, 2012, 23:57:02 PM
Doha:Symtomer på en hjernesykdom.
Nei jeg er ikke frek det er overskriften på artiklen. For Dere som kan tysk er der hyggelig lesestof her.
http://info.kopp-verlag.de/index.html
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1desember 01, 2012, 00:07:37 AM
Sitat fra: Spiren på november 30, 2012, 23:57:02 PM
Doha:Symtomer på en hjernesykdom.
Nei jeg er ikke frek det er overskriften på artiklen. For Dere som kan tysk er der hyggelig lesestof her.
http://info.kopp-verlag.de/index.html

Hei og velkommen Spiren! (Et flott nick, btw.)

Takk for linken, siden flere av oss sliter litt med tysken, har jeg kjørt den igjennom Google Translate. Jeg valgte engelsk, for overettelsen til norsk var nesten mer uforståelig enn originalen  ;D

The high priest of climate religion in Doha: symptoms of mental illness (http://translate.google.com/translate?sl=de&tl=en&js=n&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Finfo.kopp-verlag.de%2Findex.html&act=url)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 01, 2012, 00:36:30 AM
Sitat fra: Spiren på november 30, 2012, 23:57:02 PM
Doha:Symtomer på en hjernesykdom.
Nei jeg er ikke frek det er overskriften på artiklen. For Dere som kan tysk er der hyggelig lesestof her.
http://info.kopp-verlag.de/index.html

Hei Spiren, og velkommen til forumet!

Må innrømme å være dårlig i tysk. Da jeg var guttunge ble jeg en gang bedt om å si ich habe keine kopf da jeg manglet tekopp.

Jeg fulgte Amatør1 sin google-link og leste den engelske oversettelsen. Det var svært mange punkter der jeg er helt enig i. Særlig takker jeg på smilebåndet av 97 % av de andre tullingene er enige med meg! ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 02, 2012, 09:57:49 AM
Sitat fra: Spiren på november 30, 2012, 23:57:02 PM
Doha:Symtomer på en hjernesykdom.
Nei jeg er ikke frek det er overskriften på artiklen. For Dere som kan tysk er der hyggelig lesestof her.
http://info.kopp-verlag.de/index.html

Velkommen til forumet, Spiren :) - og takk for linken. Den linken førte meg tilbake til Joanne Novas illustrasjon på pengeflommen innen klimaindustrien. Her er det mange interessante opplysninger om pengeflommen, den pengeflommen det til syvende og sist er vi skattebetalere som må dekke.

(http://jonova.s3.amazonaws.com/artwork/mudslinger-map/climate-scare-machine-800.gif)

Hentet fra:
Fakegate: the smog blog exposes irrational rage, innumeracy, and heartland's efficient success. (http://joannenova.com.au/2012/02/logic-gate-the-smog-blog-exposes-irrational-rage-innumeracy-and-heartlands-efficient-success/)

Hvor store beløpene er nå ved utgangen av 2012 tør jeg nesten ikke tenke på! :(
Derfor er det desto morsommere å se hvilken enorm frykt de har for et lite selskap som Heartland ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 02, 2012, 10:45:01 AM
Jeg har prøvd å finne ut hvem som er offisielle deltakere fra Norge til COP 18, men klarer ikke å finne noen lister. Har søkt på regjeringen.no, men ikke funnet noe. Har noen av dere sett en slik liste?



Det er godt å se at Norge sørger for penger til at nok ungdommer møter opp til COP 18 ;)
I am happy to announce that thanks to the Norwegian Government, YOUNGO has funding for the upcoming UNFCCC talks in Doha and are opening up applications for Global South Youth to attend. (http://memberservicessunfo.blogspot.no/2012/11/call-for-applications-grants-to-support.html)

Hva skulle klimabevegelsen gjort uten alle disse unge og velmenende menneskene? Uten dem ville det neppe vært noen lysende framtid for bevegelsen.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 02, 2012, 11:19:44 AM
Det er godt å se at noen lever som de lærer /sark

SitatUK climate change department takes over 3000 flights at a cost of over £1.3m (http://www.thecommentator.com/article/1920/uk_climate_change_department_takes_over_3000_flights_at_a_cost_of_over_1_3m)
The Department for Energy and Climate Change (DECC) has spent over £1.3 million on 3,114 domestic and international flights between 2010 and 2012, according to information obtained from a freedom of information request.
[...] According to the DECC website, the cost of minister's overseas travel is also in terms of the cost for single flights. In February 2011, Minister of State for Energy and Climate Change, Gregory Barker spent £8,487 of taxpayers money on a trip to Philadelphia to discuss the 'Green Trade Mission'. In December 2011, former Secretary of State, Chris Huhne spent almost nine thousand pounds on a flight to Durban, South Africa for a 'Council of Parties' meeting.[...]

Og hvor mye vil COP18 koste?

Hvor mye bruker vi i Norge?

Tenk hvor mye penger som hadde vært spart dersom vi hadde latt klima være klima, og heller tilpasset oss at det vil endre seg fra tid til annen.

PS. Enkelte nettsider er veldig dårlige til å sette opp datoer, men ut fra kommentarene vil jeg anta at artikkelen er ca. 1 måned gammel.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 02, 2012, 11:23:20 AM
Sitat fra: seoto på desember 02, 2012, 11:19:44 AM
Det er godt å se at noen lever som de lærer /sark

SitatUK climate change department takes over 3000 flights at a cost of over £1.3m (http://www.thecommentator.com/article/1920/uk_climate_change_department_takes_over_3000_flights_at_a_cost_of_over_1_3m)
The Department for Energy and Climate Change (DECC) has spent over £1.3 million on 3,114 domestic and international flights between 2010 and 2012, according to information obtained from a freedom of information request.
[...] According to the DECC website, the cost of minister's overseas travel is also in terms of the cost for single flights. In February 2011, Minister of State for Energy and Climate Change, Gregory Barker spent £8,487 of taxpayers money on a trip to Philadelphia to discuss the 'Green Trade Mission'. In December 2011, former Secretary of State, Chris Huhne spent almost nine thousand pounds on a flight to Durban, South Africa for a 'Council of Parties' meeting.[...]

Og hvor mye vil COP18 koste?

Hvor mye bruker vi i Norge?

Tenk hvor mye penger som hadde vært spart dersom vi hadde latt klima være klima, og heller tilpasset oss at det vil endre seg fra tid til annen.

PS. Enkelte nettsider er veldig dårlige til å sette opp datoer, men ut fra kommentarene vil jeg anta at artikkelen er ca. 1 måned gammel.

Som Bebben har nevnt. De drar med fly for å kose seg på et av verdens varmeste steder for å bekjempe flytrafikk og varme. Større gjeng med hyklere er vel aldri sett.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 02, 2012, 14:45:42 PM
Noen som er overrasket? Hva skal de finne på nå da?
SitatAvliver global klimaavtale (http://e24.no/makro-og-politikk/avliver-global-klimaavtale-i-qatar/20306878)
DOHA (VG) Midt under FNs klimatoppmøte går en av EUs fremste klimaeksperter, Graeme Sweeney, ut og sier at verden ikke kommer til å få noen ny global klimaavtale.
- Det er på tide at det kommer realisme inn i klimaforhandlingene. Jeg kan ikke se at Kina og USA noensinne kommer til å bli med på en felles global klimaavtale som alle håper man skal kunne bli enige om i 2015. Det amerikanske senatet vil aldri signere en internasjonal klimaavtale så lenge jeg lever, sier Sweeney.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 02, 2012, 15:32:00 PM
Nei seoto, egentlig ikke.

Land etter land har trukket seg fra samarbeidet og vilje til finansiering. Norge og EU har vært i finalefeltet, og muligens et ubestemmelig Australia. Men, i Klassekampen 19.november var det følgende oppslag

Klimalinje i det blå

http://www.climometrics.org/12kkeuno.jpg

Interne stridigheter innad i EU, gjør at de kommer tomhendt til Doha. Og det er jo muligheter for at selv Norge og Bård Vegar skjønner at dette går ikke lenger!

Når dette proklameres på nrk i beste sendetid, da blir det benking foran skjermen, med en liten Proseco.

Nederlaget er at det ikke var vitenskapen som nådde frem, men hva skriver MSM om den kommende klimakrisen? For den kan da ikke Doha-forsamlingen avskaffe? Eller . . .   ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 03, 2012, 10:31:40 AM
Dette er oppslaget i Dagbladet i dag (03.12.12):

Nå blir det enda kaldere

http://www.dagbladet.no/2012/12/03/nyheter/ver/kulde/innenriks/24649220/

Det er ikke lett å vinne frem med ting som: global oppvarming, minst fem grader varmere i 2100, klimakrisen kommer nærmere, når det er sprengkaldt ute. Selvfølgelig er feil å blande vær og klima, men atferden og skremslene til klimaforskerne bidrar nettopp til dette: likegyldighet. Men, vi som er skeptiske til global menneskeskapt oppvarming, vi har da ikke fortjent denne kulda?    ;D

Jeg ser virkelig frem til kommende COP18-meldinger.    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Spirendesember 03, 2012, 12:52:54 PM
http://www.cop18.qa/
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 03, 2012, 13:46:51 PM
Takk for den linken, Spiren og velkommen til forumet. Her er det godt åvære.   :)

Det er morsomt om du finner et fint Bumerke

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,203.msg2159.html#msg2159

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,203.msg18439.html#msg18439   8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 03, 2012, 22:13:47 PM
Sitat fra: Spiren på desember 03, 2012, 12:52:54 PM
http://www.cop18.qa/

Ser mest ut som helt vanlige reiselivssider gitt... fint lite land  :)

Forresten, ser på NRK Tekst-TV at Norge nå skal lede forhandlingene om forlengelse av Kyoto sammen med Brasil.

Sant å si fatter jeg ikke hva poenget kan være, selv når jeg prøver å tenke at utslippene skal ned, bare for diskusjonens skyld. Hva i alle dager er vitsen med en liten klubb med "bestinger" når de viktigste landene i verden står utenfor? Det eneste måtte være at man satt med en genial teknologisk løsning, men det har vi jo ikke - bare et mageplask på månen som ikke kan bli annet enn en "hard landing". Det er en investering i tro og håp og ønsketenkning.

Nei her må det realpolitik til ser det ut for.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 03, 2012, 22:55:03 PM
ConTrari på VGD:

SitatMen hvis det blir enighet om en avtale, kan det bli fare for at behovet for COP-møter forsvinner, og det kan man vel ikke risikere?

;D ;D ;D ;D ;D ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 04, 2012, 08:07:42 AM
Klimadebatt på nrk p2 i dag, EKKO, kl. 9 - 11.

Ett av spørsmålene som er annonsert: Har skeptikerne fått for stor plass?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1desember 04, 2012, 08:25:05 AM
Sitat fra: ebye på desember 04, 2012, 08:07:42 AM
Klimadebatt på nrk p2 i dag, EKKO, kl. 9 - 11.

Ett av spørsmålene som er annonsert: Har skeptikerne fått for stor plass?

Hvor da, om jeg tør spørre?

Alle bør tenke igjennom hva implikasjonene er for analysen av fortiden, og implikasjonene framover er, når man stiller et slikt "objektivt" spørsmål. Ingenting som er snudd en smule på hodet her? Hvordan kan skeptikerne, som ifølge alarmistene ikke egentlig finnes, ha fått for stor plass?

Er det klimaforskning.com som må stenges, eller hva mener de egentlig?

Er dette NrKs versjon av BBCs 2006 seminar? Vi kan vel forvente en samling av "the best scientific experts" til å vurdere dette sentrale spørsmålet. Men vil noen huske å spørre en skeptiker?

Gjett én gang.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BaseBallStickdesember 04, 2012, 09:08:02 AM
Det er høy arbeidsledighet for tida. Om skeptikerne får viljen sin, blir det mindre midler til klimaforskning fremover. Det blir mindre avgiftsgrunnlag, og dermed inntekter til staten. Mange byråkrater vil dermed bli arbeidsledige de også, ene og alene grunnet skeptikerne...

Kanskje skeptikerne burde merkes, sånn at resten av samfunnet kunne identifisere dem på lang avstand?
Kanskje skeptikerne burde samles, sånn at resten av samfunnet vet hvor de har dem?

En vits nå. Hvem vet hva fremtida bringer.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 04, 2012, 09:31:18 AM
Sitat fra: ebye på desember 04, 2012, 08:07:42 AM
Klimadebatt på nrk p2 i dag, EKKO, kl. 9 - 11.

Ett av spørsmålene som er annonsert: Har skeptikerne fått for stor plass?

Jeg hører på programmet nå. Og det er jo interessant å høre at skeptikere sammenliknes med abortmotstandere ;) Begge grupper utgjør visstnok ca. 20% av befolkningen.

Jorunn Gran er ynkelig å høre på.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAdesember 04, 2012, 09:33:30 AM
Sitat fra: seoto på desember 04, 2012, 09:31:18 AM
Sitat fra: ebye på desember 04, 2012, 08:07:42 AM
Klimadebatt på nrk p2 i dag, EKKO, kl. 9 - 11.

Ett av spørsmålene som er annonsert: Har skeptikerne fått for stor plass?

Jeg hører på programmet nå. Og det er jo interessant å høre at skeptikere sammenliknes med abortmotstandere ;) Begge grupper utgjør visstnok ca. 20% av befolkningen.

Jorunn Gran er ynkelig å høre på.
Kanskje de burde kjøle seg ned med disse bildene fra vinterkalde Europa:
http://www.vg.no/bildespesial/spesial.php?id=9564
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 04, 2012, 09:44:10 AM
Jeg så ingen bilder av de som lider og fryser i hjel i kulda - bare bilder som forteller hvor morsomt det er med kulde. Men det er vel slik MSM har blitt - ensidige og uten evne til balanse.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 04, 2012, 10:05:13 AM
Sitat fra: seoto på desember 04, 2012, 09:44:10 AM
Jeg så ingen bilder av de som lider og fryser i hjel i kulda - bare bilder som forteller hvor morsomt det er med kulde. Men det er vel slik MSM har blitt - ensidige og uten evne til balanse.
Usedvanlig vanlig ensidig. De som var med:

Einar Håndlykken, tidligere Zero, nå Odd Grenland fotball!
Jorun Gran, Cicero
En fra BI, strategi-gruppa til Randers

Guro Tarjem i et intervju med en am. marinbiolog, som har laget en film: ...Climate Parodics...

Programleder stilte ikke et kritisk spørsmål angående selve problemstillingen. Ingen analytiske spørsmål, med ønske om å få kommentarer til alarmistenes oppførsel i perioden 2007 - 2012.

Programmet var om holdninger, og minnet mest om litt koseprat ved fredagspilsen.  Du går ikke glipp av mye dersom du ikke hører den type program. Men, min konklusjon er klar:

AGW-erne er nyttige idioter, for å bekjempe sin egen sak. Alt de har gjort siden 2008 har virket mot sin hensikt. Engasjementet, oppslutningen om klimasaken har vært jevnt synkende.

CICERO er den organisasjonen som har bidratt mest til sin egen begravelse, og Pål Prestrud har nok vært den mest sentrale personen til å spre sjikane og desinformasjon - den viktigste graver. Nei, denne alarmismen har nok ikke vært noen "vinnare".

"Du kan ikke skremme noen til politisk engasjement", ble sitert. Var det Martin Luther King?    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 04, 2012, 10:24:03 AM
Sitat fra: ebye på desember 04, 2012, 10:05:13 AM
"Du kan ikke skremme noen til politisk engasjement", ble sitert. Var det Martin Luther King?    8)

Tror det ble sagt noe om at Martin Luther King neppe hadde vunnet så mange tilhengere dersom han hadde sagt "I had a nightmare" i stedet for "I had a dream". Det er nok lettere å få folk til å delta i en drøm enn et mareritt ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Gloføkendesember 04, 2012, 15:58:00 PM
Sitat fra: seoto på desember 04, 2012, 10:24:03 AM
"I had a nightmare" i stedet for "I had a dream".

Eller "I have a dream" ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 04, 2012, 20:54:28 PM
Sitat fra: Gloføken på desember 04, 2012, 15:58:00 PM
Sitat fra: seoto på desember 04, 2012, 10:24:03 AM
"I had a nightmare" i stedet for "I had a dream".

Eller "I have a dream" ;)

Du har rett i det, måtte bare tilpasse litt til "nightmare" for det høres så grusomt ut med "I have a nightmare" ;) Men det er kanskje noen som går rundt i et evig mareritt?
Tittel: Sv: Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II
Skrevet av: Jostemikkdesember 05, 2012, 01:29:42 AM
VG - Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II (http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=10056489)

- Norge må satse på mer bærekraftige fremtidige ordninger enn en videreføring over i Kyoto II. Så mye av Kyoto II skal baseres på kvotekjøp fra prosjekter som er så tvilsomme at de bør stanses. Vi bør følge danskenes eksempel og si nei til å kjøpe tvilsomme kvoter, sier Hauge.

Dette er jo greit nok. Det som står lenger ned i artikkelen på VG er så Stutum at jeg blir skremt. Gjør oppmerksom på at dette ikke er Hauges ord:

Det er forventet at Norge, EU og Australia skal forsøke å bidra til at FNs klimatoppmøte i Doha i Qatar får en liten seier:

Kyoto-avtalen fra 1997 går ut ved nyttår og selv om de fleste landene har trukket seg, vil EU, Norge og Australia alene videreføre den til 2020, da en ny global avtale skal tre i kraft.


Den fantastiske fredsskapende nasjonen Norge. Våre ufattelig dyktige byråkrater og politikere som øser ut hundrevis av milliarder av innbyggernes penger for å kjøpe seg posisjoner i byråkratiets høyborg FN.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 05, 2012, 01:40:50 AM
Hauge:

SitatKyoto II er et skuespill for å forsøke å vise at vi gjør noe, med virkemidler som ikke er holdbare.

Så langt er det ikke vanskelig å være enig. Men det er pussig å se at det er en aktivist som er realisten her, og ikke de ledende politikerne.

Skal vi se...

1) Aktivistene/ klimaforskerne kjører klimahype
2) Aktivistene/ klimaforskerne forlanger handling
3) Politikerne snakker dem etter munnen en tid
4) Høylydte rop om å "gjøre noe" fra aktivistene/ klimaforskerne
5) Politikerne kjører symbolpolitikk - som i realiteten er en form for realpolitikk, ettersom de ikke kan vedta å endre klimaet
6) Aktivistene tar symbolpolitikken til sitt hjerte og forlanger mer av den (vindmøller osv.)
7) Politikerne blir varme talsmenn for symbolpoltiikk
8 ) Hauge - og NRK! - oppdager at det er symbolpolitikk
9) ?
Tittel: Sv: Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II
Skrevet av: Amatør1desember 05, 2012, 08:19:33 AM
Sitat fra: Jostemikk på desember 05, 2012, 01:29:42 AM
Det er forventet at Norge, EU og Australia skal forsøke å bidra til at FNs klimatoppmøte i Doha i Qatar får en liten seier:

Kyoto-avtalen fra 1997 går ut ved nyttår og selv om de fleste landene har trukket seg, vil EU, Norge og Australia alene videreføre den til 2020, da en ny global avtale skal tre i kraft.


Den fantastiske fredsskapende nasjonen Norge. Våre ufattelig dyktige byråkrater og politikere som øser ut hundrevis av milliarder av innbyggernes penger for å kjøpe seg posisjoner i byråkratiets høyborg FN.


Dette er en personlig meningsytring, og det forventes intet konsensus om dette, men: Etter min mening er det Solhjell nå driver med en forbrytelse, der han med offentlige midler på falskt grunnlag søker å videreføre en kvotesalgsordning som beviselig er skadelig for de som rammes i fattige land (ref. Borgen-reportasjen) og som beriker hjemlige kapitalister som Røkke, og som misbrukes til å kjøpe politiker-posisjoner i FN-byråkratiet.

Merk at begrunnelsen til at Norge og Brasil fikk denne oppgaven, var at Norge og Brasil samarbeidet så godt, siden Norge hadde øst milliarder inn i "klimatiltak" i Brasil. Kjøpt og betalt.

Det er en forbrytelse mot norges befolkning, mot de rammede i fattige land, og mot demokratiske prinsipper generelt.

Mao. en forbrytelse mot menneskeheten.
Tittel: Sv: Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II
Skrevet av: ebyedesember 05, 2012, 08:28:33 AM
Sitat fra: Jostemikk på desember 05, 2012, 01:29:42 AM
VG - Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II (http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=10056489)

- Norge må satse på mer bærekraftige fremtidige ordninger enn en videreføring over i Kyoto II. Så mye av Kyoto II skal baseres på kvotekjøp fra prosjekter som er så tvilsomme at de bør stanses. Vi bør følge danskenes eksempel og si nei til å kjøpe tvilsomme kvoter, sier Hauge.

Dette er jo greit nok. Det som står lenger ned i artikkelen på VG er så Stutum at jeg blir skremt. Gjør oppmerksom på at dette ikke er Hauges ord:

Det er forventet at Norge, EU og Australia skal forsøke å bidra til at FNs klimatoppmøte i Doha i Qatar får en liten seier:

Kyoto-avtalen fra 1997 går ut ved nyttår og selv om de fleste landene har trukket seg, vil EU, Norge og Australia alene videreføre den til 2020, da en ny global avtale skal tre i kraft.


Den fantastiske fredsskapende nasjonen Norge. Våre ufattelig dyktige byråkrater og politikere som øser ut hundrevis av milliarder av innbyggernes penger for å kjøpe seg posisjoner i byråkratiets høyborg FN.
Norge har visstnok fått oppgaven å lede arbedet med  å få til en forlengelse av Kyoto I, til 2015. men enigheten innad i EU er i ferd med å slå sprekker, så det er nok ikke den enkleste klimamedarbeiderorganisasjonen. (Er det ordet bevaringsverdig?)

Klimalinje i det blå

http://www.climometrics.org/12kkeuno.jpg

Tidligere omtalt her

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1057.msg20311.html#msg20311    ;)    8)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 05, 2012, 09:27:15 AM
Det virker som om flere av lederne av de "grønne" organisasjonene begynner å kjenne ei dårlig lukt. Når skal det gå opp for dem at de er lurt trill rundt til å misbruke sine tillitsfulle medlemmer og sin makt? Det kan bli vanskelig å forklare, og jeg misunner ikke de som står bakerst i køen når det gjelder å stå fram, de vil få problemer med å forsvare sin stilling som "ansvarsfull" leder.
Tittel: Sv: Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II
Skrevet av: seotodesember 05, 2012, 09:35:43 AM
Sitat fra: ebye på desember 05, 2012, 08:28:33 AM
Klimalinje i det blå

http://www.climometrics.org/12kkeuno.jpg

Tidligere omtalt her

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1057.msg20311.html#msg20311    ;)    8)

Takk for linken. Jeg klarte ikke å lese alt, for jeg har begynt å bli lettere deprimert av alle troskyldige og godtroende mennesker i klimasaken, spesielt de som i tillegg har makt. Det jeg har lagt mer og mer merke til, er hvordan forskjellige kirkesamfunn er trukket inn i denne galskapen. Si meg, har disse "troende" mistet all tillit til sin Gud? De mener tydeligvis at de bør være med på å overstyre de høyere makter, siden de godtar de jordiske makter som allvitende. Eller kan det være at de har satset for mye av pengene sine i klimaindustrien?
Tittel: Sv: Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II
Skrevet av: seotodesember 05, 2012, 09:51:05 AM
Sitat fra: Jostemikk på desember 05, 2012, 01:29:42 AM
VG - Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II (http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=10056489)

- Norge må satse på mer bærekraftige fremtidige ordninger enn en videreføring over i Kyoto II. Så mye av Kyoto II skal baseres på kvotekjøp fra prosjekter som er så tvilsomme at de bør stanses. Vi bør følge danskenes eksempel og si nei til å kjøpe tvilsomme kvoter, sier Hauge.

Dette er jo greit nok. Det som står lenger ned i artikkelen på VG er så Stutum at jeg blir skremt. Gjør oppmerksom på at dette ikke er Hauges ord:

Det er forventet at Norge, EU og Australia skal forsøke å bidra til at FNs klimatoppmøte i Doha i Qatar får en liten seier:

Kyoto-avtalen fra 1997 går ut ved nyttår og selv om de fleste landene har trukket seg, vil EU, Norge og Australia alene videreføre den til 2020, da en ny global avtale skal tre i kraft.


Den fantastiske fredsskapende nasjonen Norge. Våre ufattelig dyktige byråkrater og politikere som øser ut hundrevis av milliarder av innbyggernes penger for å kjøpe seg posisjoner i byråkratiets høyborg FN.

I artikkelen står det:
SitatMen det som bannlyses i Danmark, blir godkjent i Norge:

- Vi ønsker at flere selskaper skal satse på utbygging av fornybar energi i utviklingsland. Den markedsbaserte ordningen med FN-godkjente klimakvoter bidrar til realisering av vannkraft og annen fornybar energi som ellers ikke ville blitt utbygd, sier statssekretær Henriette Westhrin (SV) i Miljøverndepartementet til Bergens Tidende.

Jeg tror ikke disse SV-erne forstår noe som helst av hva de driver med. Hva kan gjøres for å dempe deres paralyserende angst?
Tittel: Sv: Bellona-Hauge: Norge bør trekke seg fra Kyoto II
Skrevet av: ebyedesember 05, 2012, 10:18:15 AM
Sitat fra: seoto på desember 05, 2012, 09:51:05 AM
[
Jeg tror ikke disse SV-erne forstår noe som helst av hva de driver med. Hva kan gjøres for å dempe deres paralyserende angst?
La oss være optimister seoto, og anta at det hele "bare" skyldes kunnskapsløshet. Dette NTB-oppslaget på TU tyder å at denne kunnskapsløsheten finnes helt til topps i FN

Temperaturen stiger mens tiltakslysten synker

http://www.tu.no/miljo/2012/12/05/temperaturen-stiger-mens-tiltakslysten-synker

Sitat– Dette er en krise, advarte FNs generalsekretær Ban Ki-moon under åpningen av høynivådelen av klimaforhandlingene i Doha tirsdag

Han har tydeligvis ikke lest brevet fra de 125

http://opinion.financialpost.com/2012/11/29/open-climate-letter-to-un-secretary-general-current-scientific-knowledge-does-not-substantiate-ban-ki-moon-assertions-on-weather-and-climate-say-125-scientists/

eller studert denne grafen

(http://www.climometrics.org/tempco2.gif)

Nei, koden for klimarealitetsorientering er ikke funnet!    :(
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 05, 2012, 10:28:30 AM
Ban Ki-moon følger nok bare med på de politisk korrekte hendelsene i verden ;) Er det ikke det han fikk jobben for? Dessuten har visstnok klima"krisa" vært svært lønnsom for hans eget land. Det har sågar gitt Sør-Korea råd til milevis med sykkelveier, noe vi fremdeles bare drømmer om i Norge ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Gloføkendesember 05, 2012, 16:13:15 PM
Sitat fra: seoto på desember 04, 2012, 20:54:28 PM
Men det er kanskje noen som går rundt i et evig mareritt?

Den var ikke dum, seoto.   Nå ser jeg for meg en flokk alarmister som vandrer hvileløst rundt i et evig klima-mareritt ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 05, 2012, 17:04:53 PM
Sitat fra: Gloføken på desember 05, 2012, 16:13:15 PM
Sitat fra: seoto på desember 04, 2012, 20:54:28 PM
Men det er kanskje noen som går rundt i et evig mareritt?

Den var ikke dum, seoto.   Nå ser jeg for meg en flokk alarmister som vandrer hvileløst rundt i et evig klima-mareritt ;D

Da så jeg brått for meg klimazombier! I flokk og følge, det har jo blitt svært så populært med zombi-marsjer ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: stjakobsdesember 05, 2012, 22:17:26 PM
Har dere sett Dagbladets drukning av "De små øystatene"?

http://www.dagbladet.no/2012/12/05/nyheter/nauru/klima/klimaendringer/utenriks/24694212/

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 05, 2012, 22:28:51 PM
Sitat fra: stjakobs på desember 05, 2012, 22:17:26 PM
Har dere sett Dagbladets drukning av "De små øystatene"?

http://www.dagbladet.no/2012/12/05/nyheter/nauru/klima/klimaendringer/utenriks/24694212/

Disse øystatene er blitt en slik "poster child" som gjerne dukker opp igjen (unnskyld uttrykket) i forbindelse med klimakonferansene. Dessverre bor det ikke isbjørner der. /sark

Vi husker jo stuntet da regjeringsmøtet på Maldivene ble holdt under vann, men i ettertid har visst presidenten selv reist rundt for å invitere investorer til å investere i landet, og det bygges nye flyplasser for å ta imot alle turistene som vil se øyene før de forsvinner i havet.

Hvis det finnes reklame- eller reiselivsfolk her, så ta et hint! Hva med

"Come see the Norway's magnificent glaciers before they disappear because of global warming!" Osv.

En stor undersøkelse fra ... Australia? New Zealand? for et par år siden avsannet dessuten ryktene om at øyene forsvinner i havet. Og som kjent er det en grunn til at koralløyer ligger i vannskorpen, har gjort det og fortsatt gjør det til tross for at havet har steget 130 meter siden siste istid. Jaja.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 05, 2012, 22:32:14 PM
NRK snakket om klimakonferansen i kveld - noen som så det? Selv gadd jeg ikke.

Litt morsomt var det at programmet tidligere på kvelden ble annonsert med:

"Det er klabbeføre for klimaforhandlingene i Qatar..."

Her i Bergen er det riktignok silkeføre, men ironien burde være nokså tydelig - for alle andre enn vintersportselskende NRK. :D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: stjakobsdesember 05, 2012, 22:41:44 PM
Silkeføre i Bergen. Det vaer merkelig. Den tiden jeg studerte der, var det stort sett bare vått - med innlagt slapseføre noen få dager om vinteren!

NB! Mørketida i Bergen er mørkere enn den vi har her i Bodø!
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 05, 2012, 22:46:01 PM
Sitat fra: stjakobs på desember 05, 2012, 22:41:44 PM
Silkeføre i Bergen. Det vaer merkelig. Den tiden jeg studerte der, var det stort sett bare vått - med innlagt slapseføre noen få dager om vinteren!

NB! Mørketida i Bergen er mørkere enn den vi har her i Bodø!

Det er den globale oppvarminga det serru.

[attachimg=1]
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 05, 2012, 22:54:00 PM
Sitat fra: stjakobs på desember 05, 2012, 22:41:44 PM
Silkeføre i Bergen. Det vaer merkelig. Den tiden jeg studerte der, var det stort sett bare vått - med innlagt slapseføre noen få dager om vinteren!

NB! Mørketida i Bergen er mørkere enn den vi har her i Bodø!

Hehe men dere har jo lagt byen delvis innendørs?

Joda, høsten har vært våt, mørk - og mild. Men de siste dagene har det vært uvanlig kaldt, Ned imot 10 minus eller deromkring på værvarslingen på Florida, og her jeg bor bare et par kilometer unna er det et godt hakk kaldere enn det når det er kaldt (i november for 2 år siden målte naboen min -18 C klokken seks om ettermiddagen, og var sikker på han aldri hadde opplevd maken). Tipper ellers at det er nærheten til byfjorden som holder temperaturen såpass høy i Bergen sentrum i slike værperioder som nå.

Det som er sikkert, er at vi har null vind, dårlig luft og plenty CO2, men ikke f... om det hjelper. Må legge i ovnen.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 06, 2012, 10:44:05 AM
Nytt oppslag fra COP18 - igjen i papirAftenposten (06.12.12), lagt på nett

Jo, tenk, vi er u-land!

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Jo_-tenk_-vi-er-u-land-7062849.html

Ingen tvil om at klimagjørmebadet er i gang! Og Aftenposten har satt nestoren, Ole Mathismoen på Qatar.

I går hadde han agurknytt

En grønn, våt drøm i ørkenen

http://www.aftenposten.no/klima/Frederic-Hauges-gronne-drom-har-blitt-virkelighet-i-orkenen-i-Qatar-7061776.html

som ble kommentert her

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Jo_-tenk_-vi-er-u-land-7062849.html

Og jeg imøteser nye "interessante" oppslag, ikke minst fordi Norge har fått klimaforhandlingsmeklerlederrollen. Bård Vegar med minst erfaring av de fleste skal lose Kyoto II i havn

Solhjell skal redde Kyoto

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Solhjell-skal-redde-Kyoto-7060842.html

Journalist: Ole Mathismoen

Prestisjefylt oppgave for BVS, men ettermælet er avhengig av hva som kommer ut av Qatar-klimaet!    :)     ;)      8)

PS: Jeg ser bort fra at hele saken er unaturlig!
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 06, 2012, 11:23:26 AM
Har Mathismoen fått isen ut av kroppen etter siste Antarktis-besøk? Ja, det er vel varmere i Qatar. Men hvor pålitelige er egentlig Mathismoens påstander? Dessverre synes endel av hans eldre alarmistartikler å ha forsvunnet fra Aftenpostens arkiv, jeg får dem i hvert fall ikke opp selv om jeg finner dem på Google. Men vi husker kanskje denne?

SitatKlimakrisens første ofre (http://www.aftenposten.no/amagasinet/.T1-oUfXh-So)
26.mar. 2007: Maldivene er i ferd med å drukne. Øyfolket vet at undergangen kan være faretruende nær.

Litt over ni om morgenen 26. desember 2004 trodde Abdul Samad Mumthaz at klimaendringene kom som en kule. Havet flommet inn i landsbyen. I løpet av sekunder rakk det ham til brystet. Folk holdt panisk fast i palmetrær og hverandre. - Jeg var overbevist om at forskerne hadde tatt feil. Det var ikke hundre år til klimaendringene skulle drukne Maldivene. Det skjedde nå. Øynene til den blide lille mannen røper frykt.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: stjakobsdesember 06, 2012, 22:59:25 PM
Moncktons stunt ved klimakonferansen! Han er barnslig, men god!

http://wattsupwiththat.com/2012/12/06/monckton-gets-evicted-fro0m-doha-conference/#more-75393 (http://wattsupwiththat.com/2012/12/06/monckton-gets-evicted-fro0m-doha-conference/#more-75393)


Sjekk kommentarene!
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 07, 2012, 00:05:08 AM
Sitat fra: stjakobs på desember 06, 2012, 22:59:25 PM
Moncktons stunt ved klimakonferansen! Han er barnslig, men god!

http://wattsupwiththat.com/2012/12/06/monckton-gets-evicted-fro0m-doha-conference/#more-75393 (http://wattsupwiththat.com/2012/12/06/monckton-gets-evicted-fro0m-doha-conference/#more-75393)


Sjekk kommentarene!

HAHAHA - COP18 = VGD  ;D ;D

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 07, 2012, 09:29:39 AM
Oppslag i papirAftenposten i dag, fredag 7. desember, av Ole Mathismoen

KLIMATOPPMØTE

Rekordlite snø
Tundraen smelter
Sjøisen smelter


http://www.climometrics.org/12apqata.pdf

Mye godiser å lese

SitatPolitikere og forhandlere stanget i natt hodet i veggen. Bare et døgn før klimatoppmøtt i Doha skal være over, er det knapt gjort fremskritt

SitatI går kveld kom nye vitenskapelige funn som burde gjort inntrykk selv på de mest motstrebende forhandlerne.

NOAA slapp sin årsrapport:

SitatTiden med snødekke på den nordlig halvkulesist vinte var den nest korteste som er målt

Dette gjaldt i fjor!

Interessant hvordan ett år plutselig blir viktig i klimasammenheng. Hvordan blir konklusjonene på årets snøforhold, i neste års NOAA-rapport? Jeg fant heller ingen ting om kulde-dødsfall. De var kanskje betydelig mindre enn ventet eller fryktet?

Og Ole fant en å intervjue, Cecilie Mauritzen. Og hun korer med:

SitatDette bekrefter det vi har sett lenge..... Nå har alt utviklet seg mye, mye lenger.

Sitat- Jeg tror det som nå kommer av klimaendringer kan bli et vippepunkt ikke bare i naturen, men også i forhandlingene. Det er ikke lenger bare snakk om abstrakte temperaturendringer om hundre år, men endringer vi kan se og kjenne på, sier hun.

Hun snakker om klimapolaroide briller, som hun ser med! Ikke noen apestreker her nei

(http://www.climometrics.org/treaper.jpg)    ;D     ;D

Er det flere her som synes det er trygt med en forskningsdirektør med et åpent sinn?    :-\     8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 07, 2012, 09:38:00 AM
Åpent sinn? Ja, det kan virke som om det er to hull: ett der ferdiggodkjent informasjon siger inn, og ett der det lille som måtte være tilbake av vett og evne til selvstendig tenkning renner ut.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 07, 2012, 10:08:08 AM
Ja, det kan være i nærheten, seoto.

Bård Vegar Solhjell (Ministeren) ble intervjuet i nyhetene, nrk p2, rundt kl. 07. Han var tydelig: "Vi får ikke den avtalen som jeg? (vi) trenger."

Ambisjonene, de høyeste, beholdes, og skal oppnås så fort som mulig.

Så fort som mulig. Fin retorikk, spesielt hensiktsmessig i politisk vanskelige (helt umulige?) saker. Den målsettingen blir ganske sikkert som oftest oppfyllt. Jeg hører: "Det var ikke mulig før nå". "Det tar lenger tid enn vi ante." "Vi hadde ikke full oversikt".

Og noen saker går nok ut på dato, eller med mer data.    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 07, 2012, 10:08:40 AM
Sitat fra: seoto på desember 07, 2012, 09:38:00 AM
Åpent sinn? Ja, det kan virke som om det er to hull: ett der ferdiggodkjent informasjon siger inn, og ett der det lille som måtte være tilbake av vett og evne til selvstendig tenkning renner ut.

Dette virker å være en svært god beskrivelse. De som er tyngst å svelge med tanke på artikkelen i Aftenposten er at en "grønn" aktivist intervjuer en annen "grønn" aktivist, det hele i Aftenposten og under dekke av at det er en journalist med politisk tyngde og kunnskap og en uavhengig forsker, direktør for vårt lands klimasenter, og hovedforfatter i IPCC.

Sannheten er disse folkenes største fiende, så tør jeg foreslå at vi plager dem så mye vi kan med den?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 07, 2012, 12:45:45 PM
Tre måter å plage på:

1. Sende mail med kritiske og relevante spørsmål.
2. Skrive artikler om kritiske saker, med sannhetssøken som mål.
3. Nevne slike saker i kommentarer etter relevante artikler.

Ad 3. Jeg tenker ikke på avfallsstasjonen (VGD), men ordinære artikler i MSM, på blogger, eller andre steder der "saker" kan etterlyses, eventuelt kreves belyst.    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAdesember 07, 2012, 13:11:38 PM
Kanskje feil tråd dette, men:

For en stund siden (noen mnd siden) var det fra alarmisthold mye snakk om at USA i 2012 kunne få ny nasjonalrekord i gjennomstemperatur.
Har ikke lest noe om det i det siste.
Hvordan skal det tolkes?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAdesember 07, 2012, 13:26:11 PM
Og her er nettutgaven av Mathiesmoens balanserte klimaartikkel:

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Rekordlite-sno-ATundraen-tiner-ASjoisen-smelter-7064068.html

Og kommentarfeltet er ikke åpent så vidt jeg kan se....
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 07, 2012, 13:34:09 PM
Sitat fra: BorisA på desember 07, 2012, 13:11:38 PM
Kanskje feil tråd dette, men:

For en stund siden (noen mnd siden) var det fra alarmisthold mye snakk om at USA i 2012 kunne få ny nasjonalrekord i gjennomstemperatur.
Har ikke lest noe om det i det siste.
Hvordan skal det tolkes?

De har jukstert det til å bli ny rekord for årstemperatur i USA. Står masse om disse juksteringene her (http://stevengoddard.wordpress.com/2012/12/07/the-hockey-stick-of-us-temperature-fraud/).

Ser det samme her som i den internasjonale utgaven Knuta og jeg har presentert når det gjelder GHCN.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAdesember 07, 2012, 13:46:35 PM
Sitat fra: Jostemikk på desember 07, 2012, 13:34:09 PM
Sitat fra: BorisA på desember 07, 2012, 13:11:38 PM
Kanskje feil tråd dette, men:

For en stund siden (noen mnd siden) var det fra alarmisthold mye snakk om at USA i 2012 kunne få ny nasjonalrekord i gjennomstemperatur.
Har ikke lest noe om det i det siste.
Hvordan skal det tolkes?

De har jukstert det til å bli ny rekord for årstemperatur i USA. Står masse om disse juksteringene her (http://stevengoddard.wordpress.com/2012/12/07/the-hockey-stick-of-us-temperature-fraud/).

Ser det samme her som i den internasjonale utgaven Knuta og jeg har presentert når det gjelder GHCN.
Ok, takk skal du ha.
Jeg følger nok litt for lite med, er en klimaamatørskeptiker vettu.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 07, 2012, 13:51:37 PM
Sitat fra: BorisA på desember 07, 2012, 13:46:35 PM

Ok, takk skal du ha.
Jeg følger nok litt for lite med, er en klimaamatørskeptiker vettu.

Synes du skal brodere inn den betegnelsen på to epåletter, Borisa. Deretter skal du sy disse fast på skuldrene på din favoritt hverdagsjakke og bære dem med stolthet.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 08, 2012, 17:35:18 PM
Da fikk jeg melding på mobilen at nær 200 land var enige om å forlenge Kyoto-avtalen. Her er oppslagetpå VG

Enighet om forlengelse av Kyoto-avtalen

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/klimatrusselen/artikkel.php?artid=10063815

Men, flere store land mangler. Avtalen omfatter:  15 % av utslippene.

Og naturlig nok?, sjefsforhandleren for dette, Bård Vegar Solhjell, er kjemperfornøyd

Sitat- Vi er veldig fornøyde med at vi får i land en avtale. Den vil gi store utslippskutt, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell til VG Nett på telefon fra Doha.

Er det bare jeg som hører ekkoet fra navnefesten: Komiske Ali?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 08, 2012, 19:39:39 PM
Jeg så noen klipp fra konferansen på enten TV2 eller NRK. Dette er konferansen for de store følelser! Det var neppe høyere stemning enn under Edvardsens storhetstid i Sarons dal. En av delegatene skulle snakke, men han var så overveldet av frykt (fryd?) at han knapt kunne holde tårene tilbake, og stemmen bevet.
Det er dessverre liten tvil om at de er totalt forført, om enn mer følelsesmessig enn seksuelt (selv om det sikkert har vært endel av det også, fin anledning for lederne til å vise hvordan de kan plukke fritt ;) ) De tror virkelig! Det er på grensen til å være umulig å få folk til å se nøkternt på sin tro. Ikke rart at de ble sjokkert da Monckton kom med sin korte tale full av kjølig fakta.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: jarlgeirdesember 08, 2012, 19:51:26 PM
Som ventet fikk vi et helt patetisk resultat av denne konferansen.

China lagde en liten miniskandale da deres sjefsforhandler mente at de trengte mer forskning for å finne ut om det kunne være naturlige klimaendringer med i spillet :o

Den vanlige banden skal forlenge Kyotoavtalen, de representerer 15% av CO2-utslippene:
Eu, Australia, Sveits, Norge og noen andre ubetydeligheter.

Hvilket betyr at avtalen er helt uten betydning. Et fikenblad for klimaflagellantene, intet mer.

Samtidig er EU i ferd med å snu i klimapolitikken, Tyskland har f.eks stengt atomkraftverkene og igangsatt bygging av ca 30 nye kullkraftverk, det meste av EU er i resesjon og penger til klimatull finnes ikke lengre.
Her får nok oljefondet ben å gå på om man ikke blir kvitt den rødbrune smørja om 10 måneder....
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 08, 2012, 20:09:54 PM
Her har vi Moncktons lille opptreden på COP18:


Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 10, 2012, 15:52:24 PM
Innlegg i Aftenposten i dag, 10. desember:

Viktige fremskritt i Doha

http://www.aftenposten.no/meninger/Viktige-fremskritt-i-Doha-7065851.html

Ole Mathismoen har funnet mye å glede seg over, bl.a. dette

SitatPå helt frivillig basis har USA, Norge, flere EU-land og noen u-land gått sammen. Et stjerneeksempel på at man kan få resultater om villige land går sammen og dropper FN-maskineriets krav om at absolutt alle må være enige før noe kan gjøres. De 25 har funnet hverandre de siste månedene fordi de vil, ikke fordi de .

Og det er dette de er enige om:

Sitat25 land ble, på egenhånd, enige om umiddelbare tiltak for å redusere utslipp av såkalt kortlivede klimadrivere - gasser og sot som bidrar til økt drivhuseffekt, og som hverken omfattes av klimakonvensjonen eller Kyoto-protokollen. Gassene har kort levetid i atmosfæren, men har stor effekt mens de er der. Det er mye lettere å kutte disse utslippene enn for eksempel CO2. Sot fører til at smeltingen og tiningen øker når det legger seg på is og snø i Arktis. Både gassene og sot fører dessuten til store helseskader i mange land - opptil tre millioner dødsfall i året.

Men dette innebærer ingen kutt i CO2-utslippene, og Mathismoen oppsummerer, helt riktig:

SitatMen la det være sagt igjen: Dette er ikke i nærheten nok til å begrense oppvarmingen til to grader dette århundret.

Om nå temperaturen skulle stige 2 grader, betyr jo ikke CO2-nivået noe som helst.   ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 10, 2012, 22:08:45 PM
Foreløpig oppsummering av klimatoppmøtet COP18....

Klima-stoda neri Doha gikk så rent i dass.
men Solhjell hadde ståler
til dem som om dem gnåler
Da ble klima't reddet serru, avtal'n kom på plass.


:D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAdesember 11, 2012, 12:04:03 PM
Solhjell i dagens Aftenpost.
Slik blei Kyoto 2 til:

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Slik-blei-Kyoto-2-til-7066680.html

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 11, 2012, 12:17:01 PM
Jeg ser at han nettopp fikk litt medfølelse i sin overveldende frykt ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Telehivdesember 11, 2012, 12:18:47 PM
Tror det var Amatør1 på VGD som ga Solhjell det fabelaktive navnet "Solgjeld".
Vi kan vel ikke bruke annet navn på ham heretter?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: BorisAdesember 11, 2012, 12:28:00 PM
Sitat fra: seoto på desember 11, 2012, 12:17:01 PM
Jeg ser at han nettopp fikk litt medfølelse i sin overveldende frykt ;)
Fint at du trøster en bekymret alarmist.
Jeg lurer på om han tar seg bryet med å lese kommentarene.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 11, 2012, 22:22:10 PM
Sitat fra: BorisA på desember 11, 2012, 12:04:03 PM
Solhjell i dagens Aftenpost.
Slik blei Kyoto 2 til:

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Slik-blei-Kyoto-2-til-7066680.html

En viss "sydterje" herjer vilt i kommentarene ser jeg. Han får bl.a. tilsvar av en som kaller seg "NatureTrick", hvem det nå kan være.  8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 11, 2012, 22:33:44 PM
Det er godt at noen kan ta igjen med "sydterje" - han er litt av en alarmist!

Jeg kom forresten over en annen alarmistside i dag, og den virker ganske ny
http://tograder.no/

Har ikke studert den nærmere enda.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 11, 2012, 22:42:20 PM
Sitat fra: seoto på desember 11, 2012, 22:33:44 PM
Det er godt at noen kan ta igjen med "sydterje" - han er litt av en alarmist!

Jeg kom forresten over en annen alarmistside i dag, og den virker ganske ny
http://tograder.no/

Har ikke studert den nærmere enda.

Det ser ut som om siden tograder.no har blitt hacket ;) Men ikke av meg! Selv om jeg noen ganger ønsker at jeg visste litt mer om det å hacke ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 11, 2012, 22:58:55 PM
Vet heller ikke noe om å hacke, men siden så rimelig hacket ut ja :)

Ellers lurer jeg på om denne sydterje opptrer andre steder under andre nick. Han sier han publiserer "Klimanytt"? Ikke mye nytt i det han skriver, men skal nok ta en titt når jeg gidder...

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 11, 2012, 23:05:01 PM
Jeg har så vidt tittet på siden til sydterje et par ganger, men av en eller annen grunn uteblir leselysten ;)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1desember 11, 2012, 23:11:42 PM
Sitat fra: Bebben på desember 11, 2012, 22:58:55 PM
Vet heller ikke noe om å hacke, men siden så rimelig hacket ut ja :)

Ellers lurer jeg på om denne sydterje opptrer andre steder under andre nick. Han sier han publiserer "Klimanytt"? Ikke mye nytt i det han skriver, men skal nok ta en titt når jeg gidder...

Ikke mye nytt. 15 år gamle usubstansierte skremsler, kombinert med reklame for egne bøker.

"He has gone south"
, som de sier.
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Bebbendesember 11, 2012, 23:14:43 PM
HAHA Amatør!... Herlig ordspill!

Ikke rett vest eller nord og ned i dette tilfellet nei..:!

;D ;D ;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ConTraridesember 12, 2012, 17:40:55 PM
Sitat fra: Amatør1 på desember 11, 2012, 23:11:42 PM

Ikke mye nytt. 15 år gamle usubstansierte skremsler, kombinert med reklame for egne bøker.

"He has gone south"
, som de sier.

Sydterje må være en av de med lengst fartstid hos alarmistene, det blir grellere og grellere å se hans totalt tanketomme påstander..det som var comme il faut alarmisme for ti år siden (selv om han var litt "over the top" da også) blir bare helt groteskt å  lese idag, og sånn sett er jeg glad han er den samme gamle, han blir en målestokk og illustrasjon på hvordan klimadebatten har utviklet seg.

Men man må nesten synes litt synd på den fyren, og jeg lurer på om han har fått for mange kokosnøtter i hodet der nede i Stillehavet....
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: seotodesember 12, 2012, 18:29:07 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 12, 2012, 17:40:55 PM
Men man må nesten synes litt synd på den fyren, og jeg lurer på om han har fått for mange kokosnøtter i hodet der nede i Stillehavet....

Ahhh - der har vi det! Han er truffet av en klimakokosnøtt!  ;D  8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Gloføkendesember 12, 2012, 18:49:31 PM
Sitat fra: Reparatøren på desember 12, 2012, 18:34:06 PM
Vet dere at i følge Terje Sydhav så skal verden revne den 21 Desember

Det er det da lenge siden den gjorde.  Eller raknet, gikk opp i limingen, gikk til helvete, gikk nedenom og hjem, osv.....
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 13, 2012, 16:18:14 PM
Sitat fra: ebye på november 26, 2012, 12:08:57 PM
Ny alarmismemelding fra Ellen Hambro, direktør i Klif

Handlingsplan for klimaet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/

Når jeg ser og leser om dempet eller stoppet global oppvarming, ingen endring i global temperatur de siste 15-16 årene, og ser på siste graf hos Climate4you, da lurer jeg på: Hvor får de disse tankene om 4-6 graders oppvarming fra?

(http://www.climometrics.org/tempco2.gif)

Er ikke Klif klar over at 2-gradersmålet er administrativt bestemt? Har de ikke fått med seg at oppvarmingen nå er ca. 0.5 grader og ikke 0.8?

Hvor er det hjemlet at CO2 er en forurensning og kan føre til tapet av fremtiden?    ;)    8)
Selv om COP18 er over, og det meste av kjølvannet er borte så passer denne posten her, Jostemikk.

Du har lagt inn en særdeles flott, nødvendig og tankevekkende kommentar på Ellen's blogg

Handlingsplan for klimaet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/

og rett på Jostemikk

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/#comment1070

Jeg håper hun finner tid til å svare. Men, hun har klaget på at hun ikke kan svare hvis det blir for mye kritikk på en gang, så vi andre får ligge litt på vent!   ;D

Klif har ansvaret for Stofflisten, som nå administrativt er overført til EU. Men, på spørsmål til den avdelingen som har ansvaret her i Norge Klif/CLP, så svares det at CO2 ikke er klassifisert som forurensning i noe land.

Det betyr at det antakelig er "signaler" fra IPCC eller noe liknende som har plassert CO2 som klimafarlig og -skadelig. I sommer fikk jeg svar fra en fung. dir. på Ellen's blogg, om at det ikke var nødvendig? å ha et stoff klassifisert som forurensning, de kunne nærmest bare vedta "at det var det". Er det virkelig mulig?

CO2 får en pris i flere og flere land

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/

og direkte til svaret

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/#comment865

Det ligger et spørsmål på tunga:

Hvordan hjemler de (Klif) alle vedtak om CO2 som en klimaskadelig gass?

Jostemikk, kanskje vi skulle ha Ellen's blogg som egen tråd? Den tråden vil helt sikkert være interessant i tiden fremover. Og uansett, Ellen er i en klasse for seg, hun har en blogg der den skeptiske "almuen" kommer til orde, så å si kan kommunisere med "overmakta".    ;)     8)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Jostemikkdesember 13, 2012, 17:19:10 PM
Skal se om jeg får startet en tråd, ebye. Det er et godt forslag, for hun er direktør for det viktigste departementet i klimasaken. Vi har dessuten en del saker på Klif-ansatte tidligere, blant annet det bedrøvelige forsøket deres på historieforfalskning.

Jeg hadde en gang en diskusjon gående angående fullstendig manglende departementskunnskap i forbindelse med natur- og fiskeforvaltningen her i landet. Jeg kritiserte den da sittende statsråden for å fullstendig mangle kunnskap om det hun var satt til å forvalte. Da var det en av de andre debattantene som påpekte at slik kunnskap ikke var viktig i det hele tatt. Det var rådgiverne statsråden omga seg med som var av betydning.

Jeg pekte da på det jeg anså som en viktig problemstilling, og det var hvordan skal en kunnskapsløs statsråd kunne vite om hun/han får gode råd og har gode rådgivere hvis de ikke har den minste bakgrunn og kunnskap om det de skal forvalte?

Jeg mener at dette er en forferdelig uting som bare har blitt verre og verre de siste tiårene. På meg virker det rett og slett som om de setter mange av sine svakeste (les: dummeste og mest kunnskapsløse) politikere i viktige stillinger rett og slett fordi det allerede er forhåndsbestemt den retningen departementene skal ta. Det er statsekretærer og rådgivere som styrer hele butikken, og i klimasammenheng har svært mange av disse både sin fortid og nåtid i WWF, Norsk Polarsenter osv.

Dette er da svært beklagelig?
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 13, 2012, 18:04:31 PM
Det som kanskje er mest skremmende, sagt med litt andre ord, er at Klif kommer i bås med klimatrollene, de klimabekymrede (Scientists, besteforeldere, WWF, NU, NVF, Zero, Bellona) og regjeringens fyrtårn: stats- og klimaminister, Jens og Bård Vegar. Og når da forskerkorpset er IPCC-troende til Dovre faller, ja da er det mange kamper som skal kjempes. Kan hende det har likhetstrekk med Galilei's solkamp i Middelalderen? Her er det forsøkt illustrert gjennom hvordan en jordtroende lærer hadde det

http://climometric.blogspot.no/2009/04/naturfagtimen-i-1543.html     ;)      8)

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ConTraridesember 13, 2012, 19:51:05 PM
Sitat fra: Reparatøren på desember 12, 2012, 18:34:06 PM
Vet dere at i følge Terje Sydhav så skal verden revne den 21 Desember, p,g,a at magnetfeltet rundt jorden er ødelagt av global oppvarming? "Som Ebye sier, gru dere i tide, ellers kan det være forsent". ;)

Det er bare tøys, derimot kommer det til å skje noe dramatisk, omveltende og opplysende med solen den 21 desember. Bygg tilfluktsrom og kjøp tomatbønner på boks i tide! Og parasoll....
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 13, 2012, 20:03:18 PM
 ;D
ConTrari, er du sikker på at det er med solen det skjer?
;D
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Amatør1desember 13, 2012, 20:14:56 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 13, 2012, 19:51:05 PM
Sitat fra: Reparatøren på desember 12, 2012, 18:34:06 PM
Vet dere at i følge Terje Sydhav så skal verden revne den 21 Desember, p,g,a at magnetfeltet rundt jorden er ødelagt av global oppvarming? "Som Ebye sier, gru dere i tide, ellers kan det være forsent". ;)

Det er bare tøys, derimot kommer det til å skje noe dramatisk, omveltende og opplysende med solen den 21 desember. Bygg tilfluktsrom og kjøp tomatbønner på boks i tide! Og parasoll....

Nå er du faktisk i konkurranse om å være mer alarmistisk enn Terje. Det skjer faktisk ingenting med sola 21. desember. Det du tenker på har ingenting med sola å gjøre.....  :P

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ConTraridesember 13, 2012, 20:50:45 PM
Sitat fra: ebye på desember 13, 2012, 20:03:18 PM
;D
ConTrari, er du sikker på at det er med solen det skjer?
;D

Selvsagt, det kan vi jo se selv! Forskningsrapporter advarer mot en dramatisk reduksjon av natt og mørke i fremtiden, noe som kan true levevilkårene for nattaktive dyr, og skape overaktive planter som igjen vil føre til utmattelse og død før neste år er omme.

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 13, 2012, 22:00:25 PM
Da skal ikke jeg forstyrre deg mer ConTrari, slik at du får handlet tomatbønner og parasoll.    ;)    8)
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: Spirendesember 14, 2012, 12:49:59 PM
Christopher Monckton. I Doha var jeg en uoppdragen gutt.  ;D

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/christopher-monckton-3rd-viscount-monckton-of-brenchley/monckton-ueber-seinen-angriff-auf-die-mauer-des-schweigens-der-un-bezueglich-der-fehlenden-erwaermun.html

Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 21, 2012, 09:58:46 AM
Var som raskest innom TU nå (21.12), og fant oppslaget med Ban-Ki moon

Temperaturen stiger mens tiltakslysten synker

omtalt her tidligere

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1057.msg20489.html#msg20489

I oppslaget her på forumet er brevet fra de 125 nevnt

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1012/thread260518/

Det gir meg en uvirkelighetsfølelse av enorme dimensjoner, når FN-sjefen mener å vite dette. Hvilken planet elle globe er det han snakker om. Var det ingen som snakket med ham under eller etter COP18, og etter at han mottok 125-brevet?

På den ene siden er dette bekymringsfullt, på den andre siden blir jeg regelrett lattermild.     ;D

Og i tillegg har vi Klimabudskapet fra Ellen Hambro, Klif

Vått Nytt År.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/      ::)     :o     >:(

Klimasurrealismens år?

Omskrevet: Klimasurre alismens år!
Tittel: Sv: COP18
Skrevet av: ebyedesember 21, 2012, 10:33:53 AM
Jeg registrerer at advent kan brukes til refleksjon og undring.

Nå har jeg som snarest vært innom CICERO, og der er førsteoppslage på

http://www.cicero.uio.no

Utslippene peker mot fem grader

http://www.cicero.uio.no/webnews/index.aspx?id=11831

Min refleksjon: Dette er altså hovedbudskapet til Regjeringens og Norges faglige rådgiver i klimaspørsmål. Denne institusjonen burde være grunnlag for en bekymringsmelding - Klimabekymringsmelding. Problemet er at det ikke er noen å sende den til. Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget er jo inhabil. Men, hva med Riksrevisjonen? Jørgen Kosmo virker som en fri mann? Noe av bekymringen kan jo knyttes til uvettig bruk av offentlige midler?     ;)      8)