Klimaforskning

Diskusjonsforum => Media og politikk => Emne startet av: Jostemikk på desember 28, 2011, 19:04:37 PM

Tittel: Dagens Solheim
Skrevet av: Jostemikkdesember 28, 2011, 19:04:37 PM
Flere og flere mener at Pachauri er en fare for egen organisasjon. Jeg lurer på om de som har sitt politiske hjerte i SV bør begynne å legge en plan for å kvitte seg med Erik Solheim.

På TV2-nyhetene akkurat nå, ble Solheim intervjuet om uværet som har rammet nordmenn hardt langs kysten. Han begynte med det vanlige og ferdigprogrammerte Dette er slikt nordmenn vil få se stadig mer av på grunn av menneskeskapte klimaendringer.

Jeg reagerte akutt og krevde høylydt en forklaring på hvordan dette henger sammen vitenskapelig, men mistet raskt interessen over et slikt fåfengt krav overfor vår minister. Årsaken til det er følgende, og dette er etter hukommelsen:

SitatDet er ikke slik at nordmenn kan regne med å få bygge hvor som helst. Man må begynne å unngå ras- og flomutsatte steder.

Dette var jo en så intelligent uttalelse at det gikk som det måtte. Jeg fikk fullstendig hakeslipp! Kjeften kom imidlertid rekordraskt på plass (så tannbiter og amalgam sprutet ut av kjeften), da ministeren fortsatte:

SitatNordmenn kan ikke lenger regne med at myndigheter og forsikringsselskap skal hjelpe dem ut av enhver slik krise av den type vi har opplevd nå.

Dette utsagnet bør det skrives bøker om. Er dette det sosiale i Sosialistisk Venstreparti? Rent lovmessig er det også absurd. Det bygges ikke en bolig eller et industribygg i dette landet uten at det foreligger offentlig godkjenning før innflytting. Deretter er det forsikringsselskapenes avgjørelse om de vil tegne forsikringsavtaler. Når dette er gjort, kan verken politikere eller forsikringsselskap nekte innbyggerne i dette landet hjelp på noen som helst måte.

Jeg har det ikke helt klart for meg nøyaktig hva det er som ender opp som politisk selvmord, men her må da Solheim ha satt standarden? Staten skal ikke stille opp for sine innbyggere, fordi de har vært så dumme å bosette seg der Staten tillater folk å bo?
Tittel: Sv: Dagens Soheim
Skrevet av: Gloføkendesember 28, 2011, 19:29:48 PM
Typisk Solheim.  Han har sikkert lommene fulle av røde runde neser..........mannen er jo en klovn ???
Tittel: Sv: Dagens Soheim
Skrevet av: jarlgeirdesember 28, 2011, 20:05:31 PM
Skjønner ikke at du reagerer på dette fra Solheim:

"Nordmenn kan ikke lenger regne med at myndigheter og forsikringsselskap skal hjelpe dem ut av enhver slik krise av den type vi har opplevd nå. Det er ikke slik at nordmenn kan regne med å få bygge hvor som helst. Man må begynne å unngå ras- og flomutsatte steder."

Vi vet jo gjennom mange års historikk at Solheim OG resten av SV står for det motsatte av fornuftig politikk:

Flom, ras og andre naturkatastrofer skyldes klimakatastrofen, vi andre fornekter ikke at det finnes naturlige klimaendringer, herunder noe så eksotisk som vær.

De er imot NATO, det er fornuftig å være medlem.

De er imot Atomkraft, vi trenger atomkraft!

De tilber arbeiderparadisene i DDR og på Kuba, og valfarter dit på pilgrimsreiser. Vi så da Berlinmuren falt hva befolknigen i DDR mente om paradiset sitt!

SV er imot mere CO2 i atmosfæren og vil regulere det ned, sannheten er at atmosfæren er sulteforet på CO2. Hvordan vil SV regulere antall solflekker????

SV vil gi hele kloden tilgang på NAV-tjenester, vi andre vet at det ikke er spesielt lurt.

SV er mest opptatt av å beslaglegge verdier vi andre skaper, vi andre er mer opptatt av å skape verdier før de forbrukes.


Når effekten av all denne klovnepolitikken rammer befolkningen, og man vil ha noe igen for alle skattene man betaler, så kommer naturlig nok slike klovneuttalelser som du refererer til.

Det er verdt å merke seg at SV er en del av en økende statsansatt politisk adel som snylter på oss vanlige skattebetalere. Adelen kan og vil derfor ikke gi avkall på sine privilegier bare fordi vi ikke er villige til å lytte til deres budskap om at verden nå går under fordi vi ikke har lyttet til deres klimareligion.

Det vil derimot være grunn til å rope varsko dersom SV skulle begynne å late som om de fører en fornuftig politikk på isolerte områder...
Ikke sett noe tegn til det :p
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Jostemikkdesember 28, 2011, 20:21:33 PM
Jeg skjønner nøyaktig hva du mener, jarlgeir. Er helt enig også. Allikevel reagerer jeg på at en politiker kan stå fram og si at innbyggerne her i landet ikke kan regne med å få hjelp når de har det som vanligst. Det er sannelig en av de styggeste uttalelser jeg har hørt fra en politiker. Han bryr seg ikke om sine landsmenn, de han representerer på Stortinget, de gangene de havner ut i et fælt uføre.

I en normal verden ville slikt vært kroken på døra hva gjelder politisk framtid. :D
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Amatør1desember 28, 2011, 20:55:44 PM
Jeg hadde en levegg inntil huset fram til 2. Juledag, den har stått der sålenge jeg har bodd i huset (18+ år). Den dagen bestemte Dagmar at veggen skulle ned, og den tok med seg litt av veggpanelet også. Jeg meldte saken til forsikringsselskapet slik at et eventuelt skadeoppgjør kan vurderes. De var greie og ringte meg igår, og sa ikke noe om at problemet skyldtes at jeg hadde brukt feil lyspærer i mange år eller noe slikt, det var saklig og greit. Egenandelen på naturskader er 8000kr ifølge selskapet.  Har ikke bestemt om jeg skal ta det helt på egen kappe, det kommer an på kostnadene.

Solheim mener antagelig at mitt forbruk av glødepærer samt generelt feil holdning til 'klimakrisen' betinger at jeg ikke skal få noe oppgjør for en skade som skyldes vær, selv om forsikringsavtalen er klar, og forsikringsselskapet er vennlig innstilt. Skaden er faktisk registrert hos selskapet som 'naturskade', ikke som 'menneskeskapt co2-skade'.

At Solheim ønsker å gå inn som saksbehandler for forsikringsselskapene er jo ganske interessant.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyedesember 28, 2011, 21:18:54 PM
Jeg har sitert denne før, men gjør det gjerne igjen. Den går nok ikke ut på dato - på en stund, dessverre  :(

http://www.dagsavisen.no/meninger/article417031.ece

Solheim kan være enkel å få i tale. Det er bare å nevne navnet Erik Solheim i en kritisk artikkel i MSM. Garantert: han gir lyd fra seg. Erfaringsmateriale: to av to ganger.

Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Bebbendesember 29, 2011, 00:50:12 AM
Pussig innlegg ebye, med tittelen "Eventyrpolitikk".

I begynnelsen ante jeg ikke helt hvor Heger ville hen, kanskje jeg trodde at han bare ville påpeke at Stoltenberg hadde tatt munnen for full, og at han i motsetning til Kennedy hadde dårligere rådgivere og i tillegg manglet folk som kunne fortelle ham at "romfartsekspertisen" ikke var til stede? Jeg mener, slik at han like gjerne kunne ha sagt at "vi ser Soria Moria i det fjerne, og nå skal vi gå til denne luftspeilingen"?

Velvel, Heger skriver at "Jeg kan mer om ord enn jeg kan om politikk." Vi får jo tro ham på det, men han glemte å nevne at han heller ikke kan noe om økonomi, teknologi, klimavitenskap eller naturvitenskap generelt. Noe som tydelig fremgår av følgende sitat:

SitatMen langt mer alvorlig enn at de «rødgrønne» forholder seg til sitt program og egne løfter som om det var et stykke surrealistisk litteratur, er jo hva de faktisk gjør. Saken er at vi sitter med den relativt sett rikeste regjeringen ikke bare i norgeshistorien, men antakeligvis i verdenshistorien. En regjering så velhavende at den kan gjøre omtrent hva den vil. Denne rikdommen skyldes én, og bare én, ting: At vi, så raskt og mye vi klarer, forer jorden med en skadelig gift. Vi eksporterer klimavarme og blir supermilliardærer på det. Vi er klodens store CO2-pushere. Og hva bruker vi overskuddet til? Den store satsingen, som våre - haha – «rød(!)-grønne(!!)» ledere er usedvanlig stolte av, er et løfte om økt satsing på veibygging. Det vil si å massere biltrafikken.

Det hjelper vel heller ikke å påpeke at vi nå er forbikjørt av Albania når det gjelder veistandard. Som kjent ble Albania, den gang det var et beinhardt diktatur, av Pål Pott & Co kalt "sosialismens fyrtårn i Europa". Lite nytter det vel heller å si at Nord-Korea er et lavutslippsland som det virkelig står respekt av.

I stedet kappes norsk presse om å være "klimatismens fyrtårn i verden".
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyejanuar 09, 2012, 22:08:29 PM
Denne passer vel her - har med Solheim å gjøre.

Nina Witoszek ha en kronikk i Dagsavisen 4. januar 2012 som er meget interessant: Bistands-Norges koseforskning

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1002/subcat1041/thread228804/

Hun setter fingeren på norsk bistandspolitikk. Jeg vil si: Erik Solheim får så hatten passer, og vel så det! Ingress: "Den norske kosen er blitt et verdensbilde som kolonialiserer næringslivet, politikken og forskingen om norsk bistand." Må leses!

Med litt erfaring som jeg har i dette gamet nå, så er det ikke overraskende at Erik Solheim svarer, under Nye meninger: "Lite bistandskaos"

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1002/subcat1041/thread230830/#post_230830

Det ser ikke ut til at han treffer spikeren helt på hodet. Han svarer mest som han pleier. Klima og klimaendringer blir nevnt!

Men det er i kommentarene fra André Rohde Garder at temperaturen stiger. Han trekker inn Bistands-/Miljøkonflikten, der klimaspørsmålet blir belyst i denne sammenheng

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/post230887.zrm

Solheim blir konfrontert med litt hjelpeløshet. Må leses!

For de som har god tid, les deretter Wtioszek om igjen, med "klima" som bakteppe. Hun kunne nesten ha skrevet: Klima-Norges koseforskning!  ;)

Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarijanuar 10, 2012, 15:13:13 PM
Sitat fra: ebye på januar 09, 2012, 22:08:29 PM
Denne passer vel her - har med Solheim å gjøre.

Nina Witoszek ha en kronikk i Dagsavisen 4. januar 2012 som er meget interessant: Bistands-Norges koseforskning

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1002/subcat1041/thread228804/

Hun setter fingeren på norsk bistandspolitikk. Jeg vil si: Erik Solheim får så hatten passer, og vel så det! Ingress: "Den norske kosen er blitt et verdensbilde som kolonialiserer næringslivet, politikken og forskingen om norsk bistand." Må leses!

Med litt erfaring som jeg har i dette gamet nå, så er det ikke overraskende at Erik Solheim svarer, under Nye meninger: "Lite bistandskaos"

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/cat1002/subcat1041/thread230830/#post_230830

Det ser ikke ut til at han treffer spikeren helt på hodet. Han svarer mest som han pleier. Klima og klimaendringer blir nevnt!

Men det er i kommentarene fra André Rohde Garder at temperaturen stiger. Han trekker inn Bistands-/Miljøkonflikten, der klimaspørsmålet blir belyst i denne sammenheng

http://www.nyemeninger.no/alle_meninger/post230887.zrm

Solheim blir konfrontert med litt hjelpeløshet. Må leses!

For de som har god tid, les deretter Wtioszek om igjen, med "klima" som bakteppe. Hun kunne nesten ha skrevet: Klima-Norges koseforskning!  ;)

Mye bra her ja, men jeg er ikke enig i Garders påstand om at den arabiske revolusjonen kom som følge av matvarekrise. Iallfall ikke i land som Libya og Syria, og jeg har ikke hørt om sult og nød i Tunis heller. Det blir derfor feil å koble dette sammen med biofuel og klimapolitikk.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyejanuar 10, 2012, 15:53:53 PM
Jeg vet ikke annet om dette enn det MSM har fortalt. Hvis de er like gode på dette som på klima, er det jo ikke sikkert at hele historien er fortalt?  ;)

Og jeg er selvfølgelig skeptisk til det jeg har skrevet her.  ;D ::)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimars 23, 2012, 16:20:05 PM
Sitat fra: Jostemikk på desember 28, 2011, 19:04:37 PM
Flere og flere mener at Pachauri er en fare for egen organisasjon. Jeg lurer på om de som har sitt politiske hjerte i SV bør begynne å legge en plan for å kvitte seg med Erik Solheim.




Ja-a, planen er visst lagt og utført. Kanskje ikke med klima i tankene, men heller et sterkere SV noen år frem i tid. Her er det visst gått (forum?) troll i ord  8)

MEN: noe som skaker meg litt opp idag, er FN-miljøbyråkrat Achim Steiners sterke utsagn om at han er SØNDERKNUST av Solheims avgang!!! Her er det tydeligvis endel kabaler som truer med å ikke gå opp lenger, og det sier litt om Solheims nøkkelrolle som sjefedderkopp i diverse internasjonale klimaprogammer. Skrevet av Stine Barstad, sannsynligvis er Mathismoen fremdeles i sjokksorg.

"FN-topp: - Jeg er sønderknust
Erik Solheim roses av sjefen for FNs miljøprogram på sin siste dag som miljø-og utviklingsminister. Lysbakkens vraking av Erik Solheim fra Regjeringen har vakt oppsikt og tildels sterke reaksjoner landet rundt. Også internasjonalt har man lagt merke til at Solheim skal byttes ut. Sjef for FNs miljøprogram, Achim Steiner, var blant dem som i uvanlig klare ordelag beklaget Solheims avgang på hans Facebookside fredag:

- Jeg er sønderknust.... Eriks avgang har så mange negative og vidtrekkende konsekvenser for så mange spørsmål, initiativer og folk verden rundt... tragisk, selv om det viser hans ekstraordinære innflytelse i sin tid som minister, skriver Steiner.

- Jeg vil la det gå et par dager før jeg ringer ham, når han har mer ro. Vær så vennlig å formidle til ham min sorg og min takknemlighet for alt han har gjort - så langt, skriver han videre - og undertegner meldingen med «Achim». Erik Solheim er svært glad for meldingen fra mijøkollegaen.

- Det er så klart fryktelig hyggelig at han verdsetter den innsatsen vi har gjort sammen, sier Erik Solheim til Aftenposten.no.

- Han sier han er «sønderknust» - er det ord som Steiner vanligvis bruker?

- Jeg har aldri noensinne hørt ham bruke ord som er i nærheten, sier Solheim, og legger til:

- Jeg tror vi begge føler at vi har vært veldig nære i mange spørsmål i internasjonal mijøsammenheng. Vi har dratt sammen i mange spørsmål.

- Det blir store sko å fylle for din etterfølger, Bård Vegard Solhjell. Hva er ditt beste råd til ham?

- Bruk tid på å skaffe et internasjonalt nettverk, kontakt de viktigste internasjonale aktørene, og bruk tid til å lytte til dem.

- Vil du hjelpe Solhjell med å åpne dører til dine kontakter?

- Absolutt, han kan bare kontakte meg, så skal jeg gjøre det jeg kan, svarer Solheim.
Ville gjerne fortsatt

Solheim har ikke lagt skjul på at beskjeden om at han ble byttet ut kom overraskende, og at han gjerne skulle fortsatt som statsråd.

- Hvilke saker blir det tyngst å slippe?

- Det er utrolig mye spennende på hele området, og jeg har vært heldig og fått vært med lenge. Jeg er veldig stolt over hva jeg har fått til, og er ikke bitter i det hele tatt, slik folk vil ha det til.

- Jeg vil kanskje si det blir hardest å slippe de globale temaene som ligger i skjæringspunktet midt mellom miljø og utvikling, som skogarbeidet, energiprosjektet vi har satt i gang, og Rio-konferansen. Det er der jeg har hatt den mest unike rollen. Ingen andre land har hatt felles statsråd på disse feltene, og har kunnet sett dem i så nær sammenheng, sier Solheim."


Hvorfor er lederen for FNs miljøprogram sønderknust? Det er ingen signaler fra Norge om endret politikk, så hans sjokk kan skyldes at Solheim har hatt mulighet til å påvirke i en helt spesiell grad, også internasjonalt, og at dette nå trues av en nykommer som kanskje ikke er så opptatt av det internasjonale aspektet. En kompisgjeng som har mistet en frontfigur.

Jeg er iallfall godt fornøyd med at snerre-smil Solheim er ute av dansen.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/FN-topp---Jeg-er-sonderknust-6791466.html#.T2yQQ9XYS1c
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimars 23, 2012, 17:13:01 PM
[quote author=ConTrari link=topic=447.msg10961#msg10961 date=13325160

Hvorfor er lederen for FNs miljøprogram sønderknust? Det er ingen signaler fra Norge om endret politikk, så hans sjokk kan skyldes at Solheim har hatt mulighet til å påvirke i en helt spesiell grad, også internasjonalt, og at dette nå trues av en nykommer som kanskje ikke er så opptatt av det internasjonale aspektet. En kompisgjeng som har mistet en frontfigur.

Jeg er iallfall godt fornøyd med at snerre-smil Solheim er ute av dansen.

http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/FN-topp---Jeg-er-sonderknust-6791466.html#.T2yQQ9XYS1c
[/quote]

Mer fra DN, som har den oppsiktsvekkende nyhet at Støre også går av!! ("mens kontoret i Utenriksdepartementet overtas av Heikki Holmås."):


"Erik Solheim sliter med å forstå hvorfor han skiftes ut som statsråd, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er veldig rart, selvsagt. Jeg har stått på natt og dag i seks og et halvt år. Dette kom overraskende på. Jeg har prøvd å lete etter et eksempel på et politisk parti som bytter ut regjeringsmannskapet på akkurat det punktet hvor man har størst tillit. Jeg har ikke funnet noe, sier Solheim til DN.

I dag må han overlate kontoret i Miljøverndepartementet til SV-nestleder Bård Vegar Solhjell, mens kontoret i Utenriksdepartementet overtas av Heikki Holmås.

– Det å gå av, det er noe man bør gjøre ofte. Jeg har aldri i mitt liv fått i nærheten av så mye ros, skryt og hyllest, sier Solheim med et flir.

Han mener ortodokse sosialøkonomer i regjeringen bremser klimatiltak.

– Det er etter min oppfatning det jeg vil kalle sosialøkonomisk ortodoksi. Jeg er den første til å mene at det er bedre å gjennomføre billige og kloke tiltak fremfor dyre og sløsende. Økonomien gir oss absolutt viktige redskaper til å gjøre de fornuftige og riktige tingene. Men vi hadde aldri fått allmenn folketrygd i Norge eller velferdsstaten eller alminnelig skolegang eller full barnehagedekning hvis det ikke var noen som overstyrte og brukte økonomien som verktøy, ikke som religion. Man kan ikke la økonomien være det eneste, sier Solheim til Dagens Næringsliv.

Og det han beklager mest er at han ikke får lov til å fullføre videre regnskogprosjektet og ikke få lov til å drive frem den internasjonale energisatsingen Norge er i spissen for."


Solheim legger skylden på "ortodokse sosialøkonomer" som "bremser klimatiltak". Nytt signal om ny kurs fra regjeringen?

http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article2359860.ece


Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Jostemikkmars 23, 2012, 23:54:12 PM
På en glimrende dokumentarfilm på NRK om Oddvar Nordli, blir han spurt om han har et hjertesukk på slutten av filmen. Rett nok ikke sosialøkonomer, men det er kanskje det samme som Nordlig mente? Han sa nemlig at han skulle ønske at politikerne sluttet å høre på samfunnsøkonomene.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimars 24, 2012, 00:02:32 AM
Sitat fra: Jostemikk på mars 23, 2012, 23:54:12 PM
På en glimrende dokumentarfilm på NRK om Oddvar Nordli, blir han spurt om han har et hjertesukk på slutten av filmen. Rett nok ikke sosialøkonomer, men det er kanskje det samme som Nordlig mente? Han sa nemlig at han skulle ønske at politikerne sluttet å høre på samfunnsøkonomene.

Det hadde iallfall spart samfunnet for et stort antall dødsulykker i trafikken.

Men det er "samfunnsøkonomisk ulønnsomt".

Mennesker; still bakerst i køen.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: seotomars 24, 2012, 11:22:58 AM
Dette kan bli spennende  8)

Solheim nektet å gå stille (http://www.vg.no/nyheter/innenriks/norsk-politikk/artikkel.php?artid=10064553)

(VG Nett) Allerede tirsdag gjorde Erik Solheim (SV) det klinkende klart for SV-leder Audun Lysbakken: Skittentøyvasken ville bli tatt offentlig hvis han ble fjernet fra statsrådsposten.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyemars 24, 2012, 12:52:34 PM
Det er mulig det er dette han er best på - som intrigeskaper

Sjokkerte over Solheim

http://www.dagsavisen.no/samfunn/sjokkerte-over-solheim/

Her ser en sjokkerte SV-ere og AP-ere :o   :o
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: seotomars 24, 2012, 13:04:26 PM
Jaja, skuespillet fortsetter, og journalistene er lykkelige over å ha litt sladder å skrive om. De har jo sluttet med seriøst informasjon forlengst.

Og Solheim? Må han vinke farvel til sitt elskede "New World Order"? Han gjorde jobben sin der, men det spørs om de bryr seg stort mer om ham nå ... så han seiler vel sin egen sjø. De har ikke nytte av folk som ikke har tilgang til makt.

Og FN vokser og vokser - er de på vei til å miste oversikten over seg selv? (Da tenker jeg på "The Green Climate Fund" - og det var vel vår statsminister som skulle lede den organisasjonen - de skulle vel ha inn 100 mrd $ i året, var det ikke så? Uff, det må da være drøyt selv for vårt oljefond. Norge solgt i biter, gullbeholdningen vår, vannkraften vår, oljefondet vårt, ja sannelig er vi gavmilde.)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimars 24, 2012, 13:09:13 PM
Sitat fra: seoto på mars 24, 2012, 13:04:26 PM
Jaja, skuespillet fortsetter, og journalistene er lykkelige over å ha litt sladder å skrive om. De har jo sluttet med seriøst informasjon forlengst.

Og Solheim? Må han vinke farvel til sitt elskede "New World Order"? Han gjorde jobben sin der, men det spørs om de bryr seg stort mer om ham nå ... så han seiler vel sin egen sjø. De har ikke nytte av folk som ikke har tilgang til makt.

Og FN vokser og vokser - er de på vei til å miste oversikten over seg selv? (Da tenker jeg på "The Green Climate Fund" - og det var vel vår statsminister som skulle lede den organisasjonen - de skulle vel ha inn 100 mrd $ i året, var det ikke så? Uff, det må da være drøyt selv for vårt oljefond. Norge solgt i biter, gullbeholdningen vår, vannkraften vår, oljefondet vårt, ja sannelig er vi gavmilde.)

Solheim Solo Saviour:

"For det første mener han ofringen av ham selv betyr at Norge vil stille svakere i den internasjonale kampen mot fattigdom og klimaendringer.

- Jeg mener det er galt å vektlegge en partipolitisk kabal fremfor Norges enestående nettverk, som Jonas Gahr Støre og jeg har brukt lang tid på å opparbeide. Det tar tid å bygge opp, og det er vanskeligere å få den viktige samtalen i sluttforhandlingene av en avtale, når de ikke vet hvem du er, sier Solheim til VG."


Han ser nok noen klimakorthus falle nå, ja. Evig eies kun det tapte.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Amatør1mars 24, 2012, 17:32:26 PM
Sitat fra: ebye på mars 24, 2012, 12:52:34 PM
Det er mulig det er dette han er best på - som intrigeskaper

Sjokkerte over Solheim

http://www.dagsavisen.no/samfunn/sjokkerte-over-solheim/

Her ser en sjokkerte SV-ere og AP-ere :o   :o

Det virker som en del ting virkelig rakner nå, les for eksempel den bitre kommentaren under artikkelen i dagsavisen av "Heidi Stakset" som åpenbart er en nesegrus lojal Solheim-tilhenger

Sitat
"Erik Solheim understreker at han - som rettmessig har den beste kompetanse og erfaring i utviklingsfeltet, måtte fratre på grunn av Sv-ledrens mange feiltrinn som var så alvorlige at han måtte ut av regjeringen."

Her snakkes det i absolutte termer, intet rom for alternative vurderinger. Men se, det kommer mer:
Sitat
"Det er svært umodent av Stein Ørnøi å trekke ned sin tidligere kollega til fordel for Sv-lederens "sultne" statsråder som skamløst peker på sitt eget " unge, friske blod" som mer verdt enn de gamles. Denne "blot und boten- retorikken hører hjemme i nazismen, Stein Ørnøi. "

Når man innenfor eget parti begynner å kalle hverandre nazister, da er det tegn på at skuta sprekker.

Sitat"Nå er det slik at denne regjeringens politikk går i retning av en økende nazifisering."

Når krybben er tom, da bites hestene. Får håpe det var NWO som fikk et skudd for baugen, eventuelt i baugen.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyemars 27, 2012, 09:43:36 AM
Som tråden viser, har det jo vært litt bølgeskvulp i anddammen etter Solheims utgang. kronen på det verket, skal vi si bråttskvulpet, det var avskjedshilsen han ga Bård Vegard Solhjell, ved hans inntreden.

Dette er omtalt her

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,659.msg11082.html#msg11082

Og det er særlig dette selvportrettet som har vakt litt oppsikt og munterhet.

SitatJeg føler at jeg er en form for fadder for det hele. Jeg var som døperen Johannes, som ledet vei gjennom ødemarken. Så kom Kristin som Jesus og skapte det. Det jeg gjorde, var forutsetningen for den rødegrønne regjeringen.

Aftenposten har en humorspalte på s. 2 : Under streken. Der har de følgende humrende oppslag i dag, 27. mars 2012

Erik og Johannes

http://www.climometrics.org/12apsolk.jpg

Her peker Solkongen på seg selv, nærmest som Døperen Johannes.  ::)

Aftenposten kan sin religionshistorie, og kan fortelle :

SitatOm vi ikke husker feil, ble Døperen Johannes halshugget av Herodes Antipas, hvorpå hans hode ble servert på et fat, etter ønske fra Herodias, kongens hustru.
;)

Og Aftenposten avslutter lakonisk

SitatOmtrent slik det føles å bli sendt på hodet utav regjeringen
;D
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyemai 18, 2012, 11:03:48 AM
I dag, 18. mai, har Aftenposten et oppsiktsvekkende intervju med Erik Solheim, avgått statsråd

-Høyresiden har hatt rett

Den nye Solheim (http://www.climometrics.org/12apsolh.pdf)

I intervjuet hyller Erik Solheim kapitalismen. Fattigdom kan bare bekjempes med kapitalisme og økt vekst. Vi må akseptere at noen blir veldig mye rikere, før vi kan begynne å løfte utviklingsland ut av fattigdommen.

SitatVenstresiden har undervurdert økonomisk vekst.

Snaue to måneder brukte altså "Solkongen" på å endre sitt syn på kapitalismen. Dette kan være oppløftende toner, hvis vi kan tro på dette. I så fall kan en vel si at Solheim har kommet ut av den politiske ismeboblen.

Klarer han en bobleåpning til: ut av klimaboblen?

Om bistandspolitikken skriver avisen

SitatEksstatsråden tar et oppgjør med giverlandenes belærende tone...

Vil vi få høre at myndighetene må være mindre belærende i klimaspørsmål også?

Dette er altså Dagens Solheim - fin tittel!   8)

Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: seotomai 18, 2012, 11:17:27 AM
Dette er jo et drømmeeksempel på dobbeltmoralen i politikk. Man følger sine partiprogram selv om man ser at det går stikk imot all sunn fornuft. Og politikken i forhold til utviklingsland har uten tvil vært en eneste lang katastrofe. De som driver med slik hjelp i Norge aner tydeligvis ikke nok om hva de driver med, de forstår i hvert fall ikke hvilke konsekvenser forskjellige handlinger har.

Solheim sier:
"Hvorfor skal det være en norsk statsoppgave å investere i eiendom i London og ikke i Afrikas voksende økonomi?"

Det er noe jeg også har lurt veldig på, spesielt når man gjennom årene har sett hvor smarte kineserne har vært, og som Solheim sier, har deres investeringer også skapt økonomisk vekst i Afrika. England er et avviklingsland, Afrikanske land er utviklingsland.

Da får man vel ønske Solheim velkommen inn i den verden der de fleste andre befinner seg: Den kapitalistiske ;)

Og hva sier nå hans partifeller? Denne kan bli vanskelig å ro seg bort fra. Men det har han vel heller ikke noe ønske om?  :o

Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimai 19, 2012, 16:17:40 PM
Sitat fra: ebye på mai 18, 2012, 11:03:48 AM
I dag, 18. mai, har Aftenposten et oppsiktsvekkende intervju med Erik Solheim, avgått statsråd

-Høyresiden har hatt rett

Den nye Solheim (http://www.climometrics.org/12apsolh.pdf)

I intervjuet hyller Erik Solheim kapitalismen. Fattigdom kan bare bekjempes med kapitalisme og økt vekst. Vi må akseptere at noen blir veldig mye rikere, før vi kan begynne å løfte utviklingsland ut av fattigdommen.

SitatVenstresiden har undervurdert økonomisk vekst.

Snaue to måneder brukte altså "Solkongen" på å endre sitt syn på kapitalismen. Dette kan være oppløftende toner, hvis vi kan tro på dette. I så fall kan en vel si at Solheim har kommet ut av den politiske ismeboblen.

Klarer han en bobleåpning til: ut av klimaboblen?

Om bistandspolitikken skriver avisen

SitatEksstatsråden tar et oppgjør med giverlandenes belærende tone...

Vil vi få høre at myndighetene må være mindre belærende i klimaspørsmål også?

Dette er altså Dagens Solheim - fin tittel!   8)

Tja....ikke vet jeg hva han mener med dette. Men nå er jo "vekst" blitt et nytt honnørord på venstresiden, særlig i kriserammede land i Europa. Der betyr "vekst" fortsatte støttepakker, nye låneopptak for å "vokse" seg ut av problemene, og null aksept (tenker da særlig på Hellas) for helt nødvendige strukturelle reformer.

Venstre-media kjører også "austerity" mot "growth" som om det er et fritt valg mellom de to. Ikke underlig at mange blir forenklet i sine holdninger.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyemai 19, 2012, 16:58:59 PM
Morsomt nok, historien med Solheims "omvendelse" stopper ikke her hjemme, riktig ennå. I dagens Aftenposten, 19. mai leser jeg

Holmås og Høyre heier på Solheim

Heia Solheim (http://www.climometrics.org/12apsol2.pdf)

Ingressen er

SitatForfriskende, mener Høyre om Erik Solheims tiljubling av økonomisk vekst.

At Holmås er med i "hyllekoret" er kanskje mest typisk for venstresiden. Økonomisk vekst, det har jo vi vært for bestandig. Men selvfølgelig, forutsatt rettferdig fordeling. Hermed skal fattigdom avskaffes. Globalt? Venstresiden har jo god erfaring i den avskaffelsen her hjemme. Det er visstnok noen 1000-årsmål som er langt unna målgang!

Det er ikke meningen å starte en ren politisk debatt på denne tråden. Så, dersom det ikke kommer noe om "klimakameratene" senere, blir dette historien om "den stundesløse ministeren".   8)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: seotomai 25, 2012, 08:41:14 AM
Dette må være en virkelig skuffelse for Solheim. Han blir ikke belønnet med FN-stilling.
Sitat
– Solheim blir ikke FN-ambassadør (http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8155631)
Det gjør derimot hans gode venn Geir O. Pedersen, ifølge Dagens Næringsliv.

For to måneder siden ble Solheim sendt ut av regjeringen. Han har siden vært spesialrådgiver i Utenriksdepartementet.

Jeg vet ikke hvordan det kan ha skjedd, men jeg vet ingenting om Geir O. Pedersen! Har han vært skjult i Solheims store skygge?
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Amatør1mai 25, 2012, 09:39:08 AM
Sitat fra: seoto på mai 25, 2012, 08:41:14 AM
Jeg vet ikke hvordan det kan ha skjedd, men jeg vet ingenting om Geir O. Pedersen! Har han vært skjult i Solheims store skygge?

"De to møttes i 1975 i Sosialistisk Ungdom og har bodd i kollektiv sammen."

Det var vel vanskelig å komme stort nærmere uten å gi ham jobben.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimai 25, 2012, 10:09:17 AM
Sitat fra: seoto på mai 25, 2012, 08:41:14 AM
Dette må være en virkelig skuffelse for Solheim. Han blir ikke belønnet med FN-stilling.
Sitat
– Solheim blir ikke FN-ambassadør (http://www.nrk.no/nyheter/norge/1.8155631)
Det gjør derimot hans gode venn Geir O. Pedersen, ifølge Dagens Næringsliv.

For to måneder siden ble Solheim sendt ut av regjeringen. Han har siden vært spesialrådgiver i Utenriksdepartementet.

Jeg vet ikke hvordan det kan ha skjedd, men jeg vet ingenting om Geir O. Pedersen! Har han vært skjult i Solheims store skygge?

Hehe, skadefryd er ordet som faller meg inn nå. Opp som en klimaløve, ned som en alarmistfell, felt av sine egne til og med.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyemai 25, 2012, 12:36:41 PM
Sitat fra: ConTrari på mai 25, 2012, 10:09:17 AM
Hehe, skadefryd er ordet som faller meg inn nå. Opp som en klimaløve, ned som en alarmistfell, felt av sine egne til og med.

For meg ser det ut som selvfelling. Det er et lite mesterstykke å være sin egen nyttige idiot.   8)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarimai 25, 2012, 17:54:14 PM
Sitat fra: ebye på mai 25, 2012, 12:36:41 PM


For meg ser det ut som selvfelling. Det er et lite mesterstykke å være sin egen nyttige idiot.   8)

Selvfelt er velfelt :-) Som man feller, så faller man, og Solheim får hygge seg med lokal global oppvarming under fellen, mot den politiske fimbulvinteren utenfor.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Ewer Gladblakk.mai 25, 2012, 21:30:10 PM
Når det klør og gnager skikkelig i pelsen, så tar jeg den bare med meg ut, tar den av, rister den skikkelig hardt, vrenger den og så tar jeg den på igjen....så går jeg inn å setter meg nesten nøyaktig der jeg satt, igjen! :)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: seotojuni 02, 2012, 12:39:55 PM
Hva skjer med Erik Solheim? Har hans "vidunderlige nye verden" eksplodert i ansiktet på ham? Har han begynt å leite etter kulturelle røtter igjen? Har han vært gjennom en transformasjon i overbevisning?

Ja, ikke vet jeg, men det må ha vært utrolig smertefullt for ES å oppdage at hans gruppe, de menneskene han satte all sin tillit til og jobbet så hardt for, nå synes å ha vendt ham ryggen. Og det er vanskelig for gruppemennesker å miste det grunnlaget de står på. Da må et nytt finnes. Den veien kan være lang og smertefull.

Det er ikke ofte jeg leser Vårt Land, men i dag gikk jeg inn der, og sannelig finner jeg en artikkel om Erik Solheim - SV-karen som med stjerner i øynene så mot den nye, vidunderlige verden.

'Jesu død på korset er den viktigste begivenheten i verdenshistorien' (http://www.vl.no/samfunn/-jesu-dod-pa-korset-er-den-viktigste-begivenheten-i-verdenshistorien-/)
Erik Solheim (SV): – Jeg er bekymret for at kristendomskunnskapen er på drastisk retur i det norske samfunnet.

Har plutselig vår norske historie og kultur fått verdi igjen?

Dersom dette skulle være Solheims forsøk på å finne veien tilbake til sine historiske og kulturelle røtter, føler jeg nesten med ham - for han har en lang og tornefull vei å gå. Føler han vekten under korset?

Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Amatør1juni 02, 2012, 18:58:36 PM
Sitat fra: seoto på juni 02, 2012, 12:39:55 PM
Har plutselig vår norske historie og kultur fått verdi igjen?

Det som til enhver tid skaffer Solheim en talerstol, representerer umistelige verdier.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: jarlgeirjuni 03, 2012, 01:16:23 AM
Dette med religion er jo ES ekspert på.

Siden de klimareligiøse har skjøvet ham ut i det ytterste mørke, må mannen søke tilflukt i en mer tradisjonell religion.

Siden kommunismen er død slik ES kjenner den fra DDR blir løsningen å søke tilnærming til statskirken. Jeg vil anta krefter tilknyttet KrF sørger for at ES må gjennom en lengre omskolering på Menighetsfakultetet.

Med mindre noen oppretter en ambassadørstilling på et passende sted for mannen (Vatikanet?), eller om stortinget vedtar en Lex Solheim for å skaffe klovnen en ny jobb. Turist-attache i Zimbabwe?

Jeg er mer fristet til å legge ut rottegift, men jeg vet ikke hvor ES bor og det ville jo være synd hvis uskyldige rotter må lide. Dessuten ryktes det at det har kommet en ny forskrift som forbyr folk å legge ut feller for rotter. Man må visst fra nå ha både løyve, konsesjon og lisens for å fange rotter
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ConTrarijuni 03, 2012, 10:46:00 AM
http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1721123/tittel/erik-solheim-og-kristendom
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyejuni 16, 2012, 15:59:51 PM
Det kan ikke være lett å være helt ute av rampelyset. Erik Solheim kompenserer ved å drodle litt rundt bærekraft og utvikling

Bærekraft er vanskeligere enn utvikling

http://www.forskning.no/artikler/2012/juni/324230

Det hele er virkelighetsfjernt og tilrotende.

Han vil at teknologisk utvikling skal gå raskere

SitatEt viktig problem er at utviklingen av ny, miljøvennlig teknologi ikke går raskt nok, ifølge Solheim. Ny teknologi kan derfor ikke å kompensere for det økende globale forbruket.

Hvis menneskene styrer klimaet, så må vi da kunne styre teknologisk utvikling også! Raska på!

SitatAt presset på verdens ressurser er stort, er godt dokumentert i en ny FN-rapport som ble lagt fram sist onsdag.

Bare på 4 av 90 delområder har miljøkampen gitt tydelige resultater, ifølge rapporten fra FNs miljøprogram (UNEP). Arbeidet for å bekjempe klimaendringer, stanse ørkenspredning og bevare fiskeressurser har stått omtrent stille.

Så lenge de "styrende" makter ikke holder miljø og klima fra hverandre, ja så blir det mye snubletråder.

Som en stortingspolitiker sa en gang:

"Det står enhver representant fritt å gi uttrykk for det kaos som råder i ens hode."   ;D

SitatTross store utfordringer mener Erik Solheim at også miljøkampen har gitt resultater de siste 20 årene.

– Landene tar bedre vare på miljøet i dag. Et godt eksempel er arbeidet for å bevare regnskogen i Brasil, sier den tidligere miljøministeren.

Det er vel naturlig at det ble eksempelet med norsk bistand. Men, med tanke på alarmistutropene til Erik Solheim, virker det litt puslete, i og med at kloden står foran en dødsrisiko, som nærmer seg raskere og raskere!

SitatManglende politisk vilje er en hovedårsak til at arbeidet ikke går raskere, mener Solheim, som gikk ut av regjeringen i vår. Han frykter at politikerne ikke vil makte å ta viktige skritt framover på toppmøtet i Rio de Janeiro.

Lett omskrivning fra: ble kastet ut til gikk ut av.

Og endelig, jeg lurer på om han blander politisk vilje og politisk evne?
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Amatør1juni 16, 2012, 16:27:11 PM
Solheim var en betalt lobbyist plassert i regjeringen. Nå er han en betalt lobbyist tilsynelatende plassert utenfor regjeringen.
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyejuni 16, 2012, 17:31:36 PM
Hvor langt er det mellom en lobbyist og en løs kanon, Amatør1?   ;)   8)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyedesember 16, 2012, 10:15:07 AM
Så er Erik Solheim ute og pusser litt på sitt selvbildet. Han ønsker seg inn i varmen igjen

Solheim åpner for å bli Ap-statsråd

                                            (http://www.climometrics.org/12apnytt.jpg)


Forøvrig taler vel oppslaget for seg selv.    8)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: Amatør1desember 16, 2012, 10:49:52 AM
Fy &&#%¤%%¤ for en opportunist!
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyedesember 16, 2012, 10:59:33 AM
Sitat fra: Amatør1 på desember 16, 2012, 10:49:52 AM
Fy &&#%¤%%¤ for en opportunist!
Det utropet er jeg helt enig i, Amatør1.

For hverken å være slem eller ufin, gransket jeg rettskrivningsordlisten, synonymordboka, Rogets Thesaures, uten å finne en dekkende "beskrivelse". Det jeg ikke tenkte på, var å gå til listen over spesialtegn.    ;D

Komiske Ali er vel det nærmeste jeg kommer.    ;)      8)
Tittel: Sv: Dagens Solheim
Skrevet av: ebyedesember 25, 2012, 16:05:40 PM
Ingen skal ta fra Erik Solheim at han er aktiv. Oppe i OECD-tårnet sitt har han kastet omsorgsnettet sitt over Kina:

Vestens nedlatende holdninger til Kina er bare negativ

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/-Vestens-nedlatende-holdning-til-Kina-er-bare-negativ-7076954.html

Dette har nok ikke direkte med klima å gjøre, men han åpner for litt selverkjennelse helt til slutt i artikkelen:


Sitat - Er noe av skepsisen mot kineserne berettiget?

- Ja, det er jo noe i alle disse tingene som jeg nevner. Men det er det også om du setter opp alle verdens fordommer mot USA. Eller mot Norge, selv om vi er så små at det ikke er så mange som kjenner til oss.

Når var Norge liten i klimasammeneheng?     8)