Knut Alfsen, CICERO - den ensomme forsker

Startet av ebye, januar 28, 2012, 13:06:43 PM

« forrige - neste »

ebye

I dagens (28.01.12) Aftenposten er det et oppslag om lyntog: "Lyntogutredere uenige om pris"

http://www.climometrics.org/12aplyn.pdf

Her strides de "lærde" om pris og ærlighet.

Men det som er mer interessant i klimasammenheng, er at dette oppslaget følges opp av en NTB-melding: "Forsker vil droppe lyntog", på samme avisside.

For det første er det sikkert personlig stimulerende å bli referert i AP. Dernest er det "den lille forskerens" kamp - nærmest mot resten: miljøbevegelsen og Regjeringen. Forskeren vil at folk skal flytte inn til de sentrale strøk, fremfor å satse på lyntog. Forskeren uttaler også at lyntog er en dyr og dårlig idé i et langstrakt land som Norge. Her viser det seg at oppslaget er hentet fra et intervju med Vårt land. Men ikke bare der, denne forskersaken er slått opp i: Sunnmørsposten, Politikkavisen (nett), Norsk Jernbaneklubb, Nettavisen, ABCNyheter, Byggindustrien, Aftenbladet og Fædrelandsvennen. Imponererende - citation index.

Dette må da nærme seg Nirvana for en forsker. I tillegg til økonomi, er forskeren også innom klima - selvfølgelig?:

"Forskeren mener at regjeringen heller bør satse på en rekke andre tiltak for å få ned klimautslippene,...."

Og avslutningsvis - mer pikant om klima:

"Man jobber for å få fly over på biodrivstoff, og bilparken skal elektrifiseres, sier Alfsen, som mener miljøbevegelsen begynner å bli desperate i sin iver etter å få gjort noe med klimautslippene."

Ja, der dukke forskeren opp,  ;) det er nemlig forskningsdirektøren på CICERO, Knut Alfsen, som er "den ensome forskeren". Og som tar for seg miljø, klima, lyntog, geografi, folkeflytting, samfunnsøkonomi, jernbane, bosetting, energi og energieffektivitet. Med et slikt faglig spenn er det nok ikke rart at det blir omfattende oppslag - fra "den ensomme forskeren".  Enhver får tenke sitt.  8)

Amatør1


"Man jobber for å få fly over på biodrivstoff, og bilparken skal elektrifiseres, sier Alfsen"


Med andre ord: Maten vår skal brukes til å drive fly, og vassdragene skal brukes til å drive biler. Alt ifølge Alfsen. Hvilken planet er det han prøver å "redde", egentlig?

Når det gjelder fly, har vel Bjørn Kjos et mer jordnært forhold til realitetene
Norwegian-Kjos: «Det vil bli mye billigere å fly»


Sitat– Hvem er du for en fyr, egentlig?

– Å, nei. Å snakke om seg selv er vanskelig. Jeg er bare en vanlig nordmann med grønn nisselue.

– Grønn nisselue?

– Man må jo ta vare på naturen.

– Gjør du det når du kjøper 222 nye fly?

– Ja, hvis man kjøper moderne fly som slipper ut lite. Våre fly har fra 30–40 prosents reduksjon av utslipp og helt opp til 60 prosent sammenlignet med verstingene i luftrommet.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

ebye

God sammenlikning, Amatør1:)

Den "grønne nisselua" løste koden: Klimaalarmistene går med den "røde nisslua", godt nedtrukket. Men, den er usynlig for oss andre!  8)