Bergens Tidende med nyttig info om klimakvoteproblematikken

Startet av Telehiv, september 05, 2012, 12:29:30 PM

« forrige - neste »

Telehiv

Det finnes annet klimatøv enn gale klimaprognoser, det skitneste spillet rundt klimaet er - om mulig - kvotebusinessen.

Det er mange som spør om hvordan klimakvotehandel foregår, og hvor og hvordan de store pengene sirkulerer i disse systemene. BT skal her ha ros for det grundige arbeidet avisen har gjort med å kartlegge klimakvotespillet.

Anbefaler dere å gå inn her og oppdatere dere på egenhånd rundt i de omfattende info-linkene og saksomtalene BT har lagt ut her:

http://www.bt.no/nyheter/klima/Spillet_om_klimakronene/

NB: Skroller dere nedover siden dere linkes til, vil dere i tillegg til oversikten for hvor kvotepengene går, finne en rekke interessante artikler rundt kvoteproblematikken generelt.

PS: Bør ikke BT uansett begynne å kreve svar på alle de klimaskremsler de har tatt inn i sine spalter i årenes løp?

Tilgi meg til slutt et lite tankespinn rundt BT og dens mildt sagt skrevende positur i klimaspørsmål:
Bergens Tidende er en splittet avis når det gjelder klimasaker, den har på den ene siden kjørt artikler og kronikker og redaksjonelle holdninger som spenner over den mest banale alarmismekolportering, til å ha tatt inn noen av landets beste kritikker av klimaalarmismens svakheter og baksider på den andre siden.

Med et glimt i øyet kan vi kanskje si at avisen er forbilledlig schizofren i klimasaker, og reflekterer byens klimamakt-dikotomi som sådan (les: det alarmismeprogrammerte Bjerknesinstituttet versus mer uavhengige UiB-forskere).

En balansert observatør kan her ofte grine over BTs utrolig viljeløse holdning mht. å slippe til retorisk klimatøv fra byens eget Bjerknesinstitutt med jevne mellomrom. Særlig Eyvind Jansens taktikk er jo å alltid la det henge igjen at "har det ikke allerede skjedd en klimakatastrofe, så kommer den i alle fall snart til å skje". Og dette får han si igjen og igjen, udokumentert og alltid med henvisning til hva som kommer til å skje i framtiden, siden nåtidsdata ikke støtter ham. Og det han sa for 10 år siden og som skulle vist seg NÅ, har vist seg å være feil, overdrevet og bør beklages.

Derfor spør jeg dere i BT: Hva med å ta en tur og spørre Jansen-gjengen om hvordan det går med den oversvømte Bryggen de i sin tid spådde, uværene som snart skulle utradere våre oversvømte kysthavner, osv.? Hvorfor går dere ikke disse skremslene etter i sømmene og spør hvorfor vannet og været oppfører seg motsatt av disse gamle påstandene? Er det å anse "seriøst" å ta faglig feil hele tiden - selv om man får mye oppmerksomhet? Vannet stiger ikke som predikert, og været er ikke blitt villere - tvert imot viser statistikk for vår nordlige halvkule at det er blitt lengre mellom uværene. De siste vintrene har vært bitende kalde. Det skulle aldri skje igjen....Hva er forklaringen nå?! Sikkert mange lesere som vil vite mer om det...
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Jostemikk

Takk for den linken, Tele. Jeg ikke klar over at BT har kjørt et såpass kritisk løp angående klimakvotene. Jeg er, for å si det mildt, ikke så rent lite overrasket.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Telehiv

Hehe,
ja men så er jo BT heller ikke fra Norge, men fra Bergen....
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten