NRK2 om Svartedauden: Ufyselig faktaunderslag om klimaet

Startet av Telehiv, september 21, 2012, 22:11:13 PM

« forrige - neste »

Telehiv

Ufyselig historieforfalskning om Svartedauden på NRK2:

Jeg kommer nå direkte sjokkert rett fra lenestolen der jeg satt og bivånet Henry Notaker utføre en svært ufyselig tildekking av den underliggende hovedårsaken til Svartedauden (som var klimaforverringen og den kaldere perioden som inntrer i årene før 1349).

Men først presterer Notaker å informere at folketallet ble doblet fra 1000-tallet til 1300-tallet - totalt uten å nevne det varme, gunstige klimaet som hovedårsak for et jordbruk som kunne fø stadig flere. Når klimaet forverres blir det plutselig mindre mat, og motstandskraften i befolkningen svekkes - og legges åpen for en serie av pester som skal komme. 

Notaker legger istedet ut - gjennom hele programmet - rent taktiske tildekkinger av fakta om temperaturfallet fra 1300-tallet og konsekvensene for jordbrukssamfunnet, der han helt unngår å nevne klimaforverrringen som ikke bare senket dyrkningsgrensen i Skandinavia med rundt 400 meter fra 1300-tallet (jfr. alle ødegårdene som dette ekle programmet gjorde sitt beste med å feilforklare også!) men f.eks. også begynte å dramatisk avfolke Grønland fra 1300-tallet.

Henry Notaker får istedet statsarkivaren stående i Hamarruinene til å bistå seg med tåkeleggingen av fakta, denne arkivaren peker heller ikke på noe klimaproblem, men bare på at de mange døde i statsadministrasjonen var årsaken til nedgangen på denne tiden. Utlagt: En stor mengde ødegårder skyldtes at en eller flere statsledere ble syke og døde!? Hvor mange jordbrukere var avhengige av statsadminstrasjonens tilstedeværelse for å drive gården sin?!? Hvor råttent skal dette bli før den skitneste villedningen rundt klimasaken er utbrent?!

Ingen av disse to løpeguttene nevnte altså med ett eneste ord klimaforverringen og kuldeproblemet for jordbruket som den selvsagte og organiske årsak til pestene fra midten av 1300-tallet og de neste 3-400 årene! Pestene fortsatte med ujevne mellomrom i alle de kommende århundrene til klimaet var tilbake på et mer gunstig nivå ved inngangen til 1800-tallet. Og dette tildekker man her altså bevisst.

Men Notaker er selvsagt ikke så dum at han ikke vet dette - han er åpenbart i lomma på klimamakta, og det er stygt å bivåne.

Her må vi rett og slett igjen fastlå at denne utidige historieforfalskningen betyr "another man gone down" for klimamaktpresset.
Vi må spørre: Hadde han ikke fått utgitt dette programmet hvis han begynte å nevne det som er så ubehagelig for IPCC-klimaforskerne, nemlig at middelalderen var svært varm fram til 1300-tallet (minst like varm som idag), hvorpå vi fikk den lille istid fram til langt ut på 1700-tallet, som først flatet ut og snudde i tiårene rundt 1850, da verden begynner på en ny varmere 500 års syklus?

Hadde Notaker tatt fram disse faktaene hadde forklaringen bak Svartedauden gitt seg selv. Men det skal altså skjules ytterligere nå - siden det er åpenbart at det vil skade AGW/CO2-argumentet på alvorlig vis.
 
Er det virkelig blitt så skittent som dette i NRK2s redaksjon også?

Her er link til programmet: http://tv.nrk.no/serie/historiske-henrykkelser/fkur03000299/08-09-2002

Se her selv hva som skjer av faktaunderslag rett foran øynene på dere.

For sannheten er at dette programmet alene visker ut mer enn hundre års rimelig solide historieerkjennelser.
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Amatør1

Hei Tele. For en gangs skyld så jeg TV og dette programmet. Din beskrivelse er korrekt, jeg la også merke til den raske befolkningsøkningen fra 1000-tallet.

Du spør "Er det virkelig blitt så skittent som dette i NRK2s redaksjon også?". Selvfølgelig har det det, gi meg et eksempel på et byråkrati under myndighetskontroll som ikke driver dette spillet. I NrKs tilfelle er det i tillegg lovbestemt at vi skal betale for propagandistenes propaganda.

Men slår borgen aldri så lite sprekker?:

Brennpunkt: Et slag i luften? 25.09.2012
Emner: Dokumentar og fakta

Programinformasjon

Norske politikere er enige om at vindmølleutbygging er et godt bidrag til å redde klimaet. Derfor innførte regjeringen grønne sertifikater, en ordning som betyr at vanlige strømkunder skal subsidiere utbygging av vindkraft og småkraft i Norge. Men gir nødvendigvis vindmølleutbygging i Norge et bedre klima i verden?

Tilgjengelig i:    Norge
Planlagt sendt:    NRK1 25.09.2012 21:30

Serietittel:    Brennpunkt
Episodetittel:    Brennpunkt: Et slag i luften? 25.09.2012
Varighet:    58 minutter

Seriebeskrivelse:  Undersøkende dokumentar.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

Du har selvfølgelig rett i din kritikk, Tele. Selv BBC har hatt glimrende dekning av Svartedauden, og pekte på sult og generell svekkelse av immunforsvaret hos folk grunnet skiftet til kaldere klima. Programlederen for det programmet var han som hadde samme jobb i Time Team, og spilte idiot i Black Adder, Tony Robinson.

At NRK er del av klimabløffen har jeg fastslått forlengst. Det interessante er hvorfor. En skulle nesten tro politikk er blandet inn i styret i NRK...
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Telehiv

Ama1 og Joste,

takk for kommentarer.
Ja, det sensasjonelle med dette programmet er at Notakers journalistiske grep - i 2012!!! - er å late som det ikke er noen tydelig forklaring på Svartedauden.
Selv om det altså forlengst er forklart med klimaforverring med påfølgende ernærings- og immunitetssvikt. Slik alle pester hos pattedyr oppstår og forløper.

Men her skal det altså drives klimarevisjonisme av usleste slag. Og som sagt, i 2012....
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten