TV2 influert av WWF

Startet av Jostemikk, oktober 18, 2012, 22:58:19 PM

« forrige - neste »

Jostemikk

Imøbe har et meget interessant innlegg på VGD i dag. Det fortjener en bedre plass enn under Dagens link, så her er innlegget. Imøbe skrev:

Det er jo også litt interessant å se at i Egmonts styre sitter Mikael Olufsen (styreleder) og Steen Risgaard (styremedlem). Og de begge er svært så aktive i WWF. Her har de imidlertid byttet roller, slik at Risgaard er styreleder og Olufsen styremedlem.

WWF Danmark

Egmonts Bestyrelse

Så kanskje det finnes flere bånd enn hva Goddard trodde? Kanskje man bør grave litt videre?


Er det rart at fjernsynskanalene kjører så ensidig klimaalarmisme som de gjør? Jeg forsøkte å sette fokus på dette gjennom å legge ut dokumentasjon på enkelte av eierne av de store mediehusene, men ingen synes det er særlig interessant å finne ut av årsaken til den ensidige dekningen av klimasaken over hele den vestlige verden.

Egmont føler seg viss svært så mektige i forhold til hvem som styrer TV-2 butikken. Imøte la ut dette innlegget om saken:

Ifølge Egmont.com

Founding of Norway's leading commercial TV channel
However, it is not just the opportunities of the new markets that attract Gutenberghus in the 80's and 90's.

In 1984 Gutenberghus and Nordisk Film, in co-operation with Aller and Danish dailies, formed WeekendTV, the forerunner to what later became TV2. Building on the experience gained from WeekendTV they could establish TV2 Gruppen Norge, the leading commercial TV channel in Norway, in 1992, together with a group of partners. As of 2012, Egmont owns 100% of the station.

In 1992 the organization changes its name from Gutenberghus to today's Egmont.


Så her påstår Egmont selv at de sitter som 100% eier.


Her kjenner jeg igjen flere navn, men for husfredens skyld backer jeg ut foreløpig. De interesserte vil finne ut av dette hvis de føler for det. Jeg tror jaggu jeg er i ferd med å bli både taktisk klok og politisk korrekt. Det å legge merke til er hvordan WWF-topper sitter i mektige stillinger innen både klima- og medieindustrien, og de har full politisk backing i vårt land, blant annet økonomisk gjennom NORAD.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Bebben

Så det er med andre ord sammensausing og hatteforvirring også i media, på samme måte som i klimaforskningen.

Media rapporterer om klimaforskning - og det samme gjør Klimapanelet. WWF er til stede i alle tre instanser.

Satt på spissen, så har vi altså at Forskeraktivister sender ut Hypede pressemeldinger til Medieaktivister (både eiere og journalister), samtidig som de gjennom sine lobbyorganisasjoner legger press på politikerne, som presses til å "gjøre noe" og en av de tingene de "gjør", er å finansiere flere Forskeraktivister.

Dette er en usunn tilstand som verken er rettet mot å få fram objektive forskningsresultater eller objektiv informasjon til allmennheten - og politikere.

Da er det i grunnen ikke rart at politikken blir deretter.
Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!

Jostemikk

Sitat fra: Bebben på oktober 18, 2012, 23:13:52 PM
Dette er en usunn tilstand som verken er rettet mot å få fram objektive forskningsresultater eller objektiv informasjon til allmennheten - og politikere.

Da er det i grunnen ikke rart at politikken blir deretter.

Nei, det er ikke rart i det hele tatt, Bebben. WWF er registrert som en NGO, og selv om jeg ikke skal føre dette så veldig langt i denne tråden, (det blir ny tråd utover senhøst/vinter) har jeg lyst til å legge ut akkurat nok til at forståelsen forhåpentlig øker litt angående årsaken til at jeg er så opptatt av akkurat WWF. De er grunnlagt, styrt og kontrollert av maktmennesker, og er det en ting maktmennesker gjør, er det å utøve makt.

Non-governmental organization

A non-governmental organization (NGO) is a legally constituted organization created by natural or legal persons that operates independently from any form of government. The term originated from the United Nations (UN), and is normally used to refer to organizations that are not a part of the government and are not conventional for-profit business. In the cases in which NGOs are funded totally or partially by governments, the NGO maintains its non-governmental status by excluding government representatives from membership in the organization.

Her står det i realiteten at de er både ikke-myndighetsorganisasjoner og det motsatte, men da må de ta forbeholdet at myndighetene ikke kan kan være medlemmer av NGOen det er snakk om. WWF Norge er jo finansiert av og nært politisk tilknyttet regjeringene i Norge, så da regner jeg med at for eksempel Pål Prestrud ikke var medlem da han var statssekretær i miljøverndepartementet i Brundtlandregjeringen. At han styrter ut av politikken og inn i en dobbeltrolle i WWF og CICERO kaller vel disse folkene bare en ren tilfeldighet.

Ikke-statlig organisasjon

Ikke-statlige organisasjoner (fra engelsk Non-governmental Organization; forkortelsen NGO forekommer også i norske publikasjoner) er organisasjoner som arbeider parallelt med statlige organer, men som ikke er underlagt en statlig myndighet. Man benytter dette begrepet for å understreke deres uavhengighet, noe som ofte kan gjøre det lettere å få innpass i visse deler av verden.

Jeg blir forvirret. De er uavhengige fra myndighetene i Norge, men arbeider parallelt med dem? De kan dessuten finansieres av myndighetene, men da under forutsetning av at de som representerer myndighetene ikke er medlemmer i for eksempel WWF Norge?

Begynner alle nå å forstå at disse NGOene i mange tilfelle i realiteten er myndighetene? Les videre fra den norske wiki-definisjonen:

Internajsonalt betyr NGO at organisasjonen(e) har offisiell status i FN og dermed anledning til å sende delegater til internasjonale konferanser. Mange av dem samarbeider med De forente nasjoners organer.

Da samarbeider vel ikke de forskjellige lands myndigheter med FN heller, hvis definisjonene skal noen som helst hensikt? Alle vet jo at de gjør det, og dermed har politikerne og menneskene bak makten skapt et hjul der alle har muligheten til å henvise til hverandre for å forsterke argumentene de legger til grunn i politiske saker. De løper etter hverandre rundt dette hjulet, som har en nær uendelig rekke av eiker som fører til til navet, der den virkelige makten befinner seg.

Vi tar en kort titt på WWF Norge

WWF Norge, hvem er vi?

[attachimg=1]

Jeg har streket under to navn. Styrelederens fordi det er hun jeg skal gå litt videre med, og Cecilie Mauritzen, fordi hun har så sterk relevans direkte knyttet til klimasaken. Hun sitter i styret til WWF, er hovedforfatter i IPCC, og direktør i CICERO.

Her er fra Regjeringen.no om styreleder i WWF, Ylva Lindberg:

[attachimg=2]
Ylva Lindberg
Foto fra WWF


Ylva Lindberg is managing director of SIGLA. She has more than ten years business experience, including as a consultant with McKinsey & Company, marketing manager in Orkla and equity analyst at KLP Asset Management. Her expertise is in strategy, corporate responsibility and marketing from Scandinavia and Russia. Ylva holds a degree in Philosophy, Politics and Economics from Oxford University and holds four board positions in Norway.

Regjeringen.no nevner ikke at hun er styreleder i WWF Norge, og det kan vi jo egentlig undres litt over. De nevner imidlertid hennes lederstilling i SIGLA, og dette er viktig. På hvilken side av Regjeringen.no er det denne presentasjonen av Ylva Lindberg har havnet?

[attachimg=3]

Ylva Lindberg er altså en leder i styrer, råd og utvalg, oppnevnt av regjeringen og departementene. Hvordan er dette mulig? Hun kan jo ikke være tilknyttet myndighetene og samtidig være medlem av en NGO, i dette tilfellet WWF Norge. Og hva er dette SIGLA?

SIGLA.no - daglig leder Ylva Lindberg

Ylva Lindberg er daglig leder i SIGLA. Hun har mer enn 10 års erfaring fra næringslivet, blant annet som konsulent i McKinsey & Company, markedssjef i Orkla og aksjeanalytiker i KLP Kapitalforvaltning. Hun har bred kompetanse innen strategi, samfunnsansvar og markedsføring fra Skandinavia og Russland. Ylva er utdannet i filosofi, politikk og økonomi fra Oxford University, er medlem av Etikkrådet for Statens Pensjonsfond -– Utland og styreleder i WWF-Norge.

SIGLA.no - leder Ylva Lindberg

Ylva Lindberg

Ylva Lindberg er daglig leder i SIGLA. Hun har mer enn 10 års erfaring fra næringslivet, blant annet som konsulent i McKinsey & Company, markedssjef i Orkla og aksjeanalytiker i KLP Kapitalforvaltning. Hun har bred kompetanse innen strategi, samfunnsansvar og markedsføring fra Skandinavia og Russland. Ylva er utdannet i filosofi, politikk og økonomi fra Oxford University, er medlem av Etikkrådet for Statens Pensjonsfond -– Utland og styreleder i WWF-Norge.


"Sigla" er norrønt og betyr å navigere. SIGLA hjelper bedrifter og organisasjoner å navigere i vanskelig farvann — globale utfordringer, etikk og samfunnsansvar.

SIGLAs visjon er et næringsliv som bidrar til strategiske, ansvarlige løsninger for globale utfordringer — fordi det skaper verdier for næringslivet og fordi det er riktig...

...SIGLAsays

Følg SIGLA på twitter

SIGLA i media

SIGLA bidrar med kronikker og intervjuer i norske medier.

SIGLA på seminarer

SIGLA bidrar på arrangementer om bærekraft og samfunnsansvar i Norge og utlandet.
Hele listen

SIGLA-samtalen

Den årlige SIGLA-samtalen inviterer ledende tenkere og praktikere fra næringsliv, politikk og samfunn til refleksjon om næringslivets rolle i samfunnet...

...

...Eksterne verv

Daglig leder Ylva Lindberg har følgende eksterne verv:
Styreleder i WWF-Norge, verdens ledende naturvernorganisasjon (fra 2008). Styrets oppgave er å sikre at administrasjonen oppfyller hovedstrategien og forvalter organisasjonens menneskelige og økonomiske ressurser på en ansvarlig måte.
Direksjonsmedlem i Polyteknisk Forening (fra 2009). PF er et åpent, uavhengig og tverrfaglig forum for samfunnsdebatt. Medlem i Etikkrådet for Statens Pensjonsfond – Utland (fra 2009). Rådets oppgave er å vurdere om investeringer i enkelte selskaper er i strid med de etiske retningslinjene nedsatt av Stortinget.


Hun representerer myndighetene på flere måter, og saken blir verre og verre med tanke på WWF, som viser seg å være alt annet enn en NGO. WWF Norge har en styreleder som i høyeste grad representerer myndighetene, og WWF Norge er tungt finansiert av myndighetene. Det var myndighetene gjennom Brundtlandregjeringen II som startet CICERO, og CICERO har en direktør som er styremedlem i WWF Norge. Forrige CICERO-direktør Pål Prestrud var ansatt i Miljøverndepartementet under Gro Harlem Brundtland, og han er WWF-medlem og representant i valgstyret i WWF Norge.

Jeg håper at dette er til hjelp for å forstå hvordan dette henger sammen, selv om jeg i likhet med Donna LaFramboise kun har skrapt i fernissen av denne utrivelig saken. Spørsmålet alle bør stille seg nå er hvilken rolle media har spilt i denne saken. Skal ikke de være borgernes representant og sikre at slikt som dette ikke får gå upåaktet hen?

Husk også at det var Brundtlandregjeringen som startet og registrerte UNEP-avdelingen i Arendal, som jo også er en NGO. Hvordan kan myndighetene i Norge starte opp en NGO? Det er jo en selvmotsigelse av dimensjoner, og diskvalifiserer UNEP så til de grader at man faktisk burde kunne forvente et ramaskrik etter MSMs avsløringer av denne korrupsjonen. Det kommer imidlertid ikke til å skje, for mediene i Norge er eid og styrt av mennesker som ikke vil skrive en tøddel om disse forbindelsene. Denne samrøra. Denne elendigheten som har et omfang så stort at det influerer mennesker ikke bare i vårt land, og har som en av svært mange konsekvenser hatt en innflytelse blant annet på verdens matvarepriser med sult, elendighet, sykdom og død i den tredje verden. WWF har da heller aldri hatt særlig til overs for verdens mennesker, og da særlig ikke de fattigste.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Jostemikk

Mer om topper i dansk MSM, fra Wikipedia:

Tøger Seidenfaden (28 April 1957 – 27 January 2011) was a Danish journalist and political scientist, and, from 1993 until his death, editor-in-chief of the broadsheet newspaper Politiken. His father, Erik Seidenfaden, was also a journalist.

He was editor-in-chief of Weekendavisen between 1987 and 1992 and managing director of TV 2 from 1992 to 1993. He was a long-time Bilderberg-attendee, and member of the Trilateral Commission's Executive Committee.

Dette har ingen direkte og synlig tilknytning til WWF, og jeg er ikke ute etter å sverte en tidligere dansk mediegigant, men viser noe av det andre jeg har forsøkt peke på angående samrøra mellom noen svært få maktmennesker og media i den vestlige verden. Dette betyr ikke at alt MSM presenterer er søppel og hjernevask, så langt der i fra. Det setter imidlertid et søkelys på ei samrøre der grensene mellom hvilke hatter de forskjellige medierepresentantene bærer i de enkelte saker kan være svært vanskelig å vite med sikkerhet. Det er jo det samme med Cecilie Mauritzen. Er hun politiker? Forsker? Miljøaktivist? Hvilke hatter har hun på seg de gangene hun uttaler seg offentlig om klimasaken?

Jørgen Randers

Jeg skrev over at det med at Tøger Seidenfaden og hans tette forbindelser og medlemskap i Bilderberg-organisasjonen og Trilateral Commission's Executive Committee ikke hadde noen direkte tilknytning til WWF slik det ble presentert. Men hva skal man tro når svært mange av de samme navnene går igjen gang etter gang i forbindelse med alle disse "uavhengige" organisasjonene?

Alle vet nå at Jørgen Randers har nær tilknytning til Club of Rome, noe som av en eller annen årsak aldri blir nevnt de gangene han får bred omtale i vårt lands MSM. Men var dere klar over at han også har hatt styreverv i WWF?

Fra Handelshøyskolen BI - Jørgen Randers:

Kort biografi

Jørgen Randers (f. 1945) er professor i klimastrategi ved Handelshøyskolen BI, hvor han arbeider med klimaspørsmål, scenarioanalyse og systemdynamikk. Han foreleser jevnlig i utlandet om bærekraftig utvikling, og spesielt om klimautfordringen, for ledere i multinasjonale selskap. 

Han sitter i en rekke bedriftsstyrer, herunder Tomra ASA, og "bærekrafts-styrene" i British Telecom i England og The Dow Chemical Company i USA.. I 2005-06 ledet han det regjeringsoppnevnte Lavutslippsutvalget, som viste hvorledes Norge kan redusere sine utslipp av klimagasser med to tredjedeler innen 2050.

Han var visegeneraldirektør i WWF International i Sveits 1994-99 og rektor for Handelshøyskolen BI 1981-89. 

Randers har skrevet en rekke bøker og artikler, herunder den omdiskuterte The Limits to Growth (1972) og oppfølgingene i 1992 og 2004.


Går vi inn på hans fullstendige CV, finner vi dette:

[i=http://home.bi.no/fgl99096/RandersCompleteCV_080912.pdf]1994-99 WWF-World Wide Fund for Nature, Geneva
(non governmental organization, nature conservation)
Deputy Director General

Det blir kort og godt slått krystallklart opp at dette dreier seg om en NGO, hvis noen var i tvil om den korrekte betegnelsen på organisasjonsformen til WWF.

Hva med tilknytningen til WWF Norge? Les her:

2001 - 08 WWF-Norway, Oslo
Chair


Har han fortsatt tilknytning til WWF? Ikke godt å si, men dette står om perioden 2004-2008:

2004 - 08 WWF International, Gland
Member of the Board


Dette stopper imidlertid ikke der. Jørgen Randers har forfattet en bok sammen med A. J. Isachsen, professor ved BI, Fremtidsbilde 2030: Er verden flat?" ("Scenario 2030: Is the world flat?"), with A. J. Isachsen, Magma, Vol 10, No 1, pp 51-57, 2007

Forfatterne blir presentert på BIs hjemmeside, og jeg siterer fra omtalen av Jørgen Randers:

Jørgen Randers er født i 1945 og er professor ved Handelshøyskolen BI, hvor han underviser i scenarioanalyse og bedriftens samfunnsansvar. Fra 2005 til 2006 ledet han det regjeringsoppnevnte Lavutslippsutvalget, om hvordan Norge kan redusere sine utslipp av klimagasser. Randers deltar i en rekke bedriftsstyrer. Han var visegeneraldirektør i WWF International i Sveits fra 1994 til 1999.

Jørgen Randers CV har en lang liste over rapporter og bøker han har skrevet eller vært medforfatter av. Jeg lister de relevante for denne saken:

The Living Planet Report
with J. Loh et al, WWF, Gland, Switzerland 1998, 1999, 2000, 2002 and 2004

"Depressing Trends"
in Helen de Mattos-Shipley (ed), WWF Changing Worlds, Banson, London 1996


Har han representert norske myndigheter i samme periode som han har vært leder av WWF i Norge og internasjonalt?

2005-06 Governmental Commission,
Ministry of Environment, Oslo
(reduction of Norway's greenhouse gas emissions)
Chair
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Jostemikk

WWF-medlemmer i styret i norske medier?

Jørgen Randers er en opptatt mann, og sitter eller har sittet i en mengde styrer. Noen voldsom tyngde har han vel ikke som representant for media i Norge, men en ørliten innsats har han gjort. Vi får gå ut fra at han tok av seg WWFs aksjonisthatt hver gang det var styremøter han enten deltok i som medlem, eller styrte i kraft av formannstilling.

CORPORATE BOARDS

1992-96 P4 Radio Hele Norge AS, Oslo
(commercial radio)
Chair

2002-03 Kanal24 Norge AS
(commercial radio)
Member

1999-03 eBok AS
(electronic publishing)
Chairman


Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Telehiv

Hehe, jeg undres av og til om dovne og underskolerte journalister forstår noe særlig av hva du skriver her, Joste?
Men når både en nordmann og en danske bare trenger å flagges på Røde Kors for å inneha alle sentrale ny verdensorden-arenaer, så er det jo litt morsomt, da.
Men de har sikkert vært der også, uten at jeg finner Randers så interessant at jeg gidder å sjekke det. I essens er han jo bare ei blårusspingle som har slikket seg litt fram her i verden. 
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Jostemikk

Erik Steineger er fungerende nestleder i WWF Norge

Om ikke knyttet direkte til MSM, så finnes andre interessante roller han har hatt, alt i følge Wikipedia. Lærebokforfatter? Dette er noe for tråden om indoktrinering i skolen, ebye. En aksjonist skriver lærebøker i naturfag, biologi og miljøvern:

Erik Steineger (født 12. juni 1949) er en norsk lærebokforfatter, lektor og miljøverner. Han har utgitt et titalls lærebøker i naturfag, biologi og miljøvern. Han er cand. real. med hovedfag i biologi og arbeider ved Foss videregående skole i Oslo. I 2011-2012 er han styreleder i Det faglitterære Fond, som forvaltes gjennom Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening, og nestleder i WWF-Norge.

Steineger har tidligere arbeidet i Miljøverndepartementet, Norges Naturvernforbund, WWF-Norge og SABIMA. Han var blant initiativtakerne til FIVAS (1988) og Regnskogsfondet (1989).


Dette er like imponerende som det er oppsiktsvekkende. WWFs rolle som uavhengig og ikke-statlig organisasjon smuldrer mer og mer bort hvis man tar definisjonene de forholder seg til i betraktning. Det finnes flere tilknytninger mellom styret i WWF og myndighetene, blant annet gjennom tidligere ansettelser som statssekretærer, gjennom Arbeiderpartiets organisasjon, og LO. Vi snakker rett og slett om det som en venn av meg betegner som organisasjonsdyr.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Ewer Gladblakk.

#7
Nesten alt virkelig viktig virker som bare butikk snart, nesten hele greia for de mest fremtredende aktørene i media og fra godt vandte opphøyede knepteknikkere innen poppulistiske talestoler ivertfall....fy og tvi til alle dere, det finnes faktisk saker og ting som er mye, mye viktigere enn dere!
(Kunne dratt ei liste her, men den blir altfor lang til mitt korte innlegg...)

Folk flest ser å hører stadig vekk og hele tia de samme messene fra de gamle og stalltrøtte prekestolene i mer poppulistiske media, og remedier ellers....men ikke utnytt oss så stygt!

(Beklager sein regid'igering.)
Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!