Klimaforskning

Diskusjonsforum => Media og politikk => Emne startet av: Amatør1 på juni 18, 2011, 12:32:31 PM

Tittel: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1juni 18, 2011, 12:32:31 PM
Jeg vil åpne med å takke for initiativet med klimaforskning.com  :) Dette kan bli et viktig supplement til de "offisielle" kanalene, der forskning.no for eksempel nå har stoppet enhver klimadebatt.

Som mange vet har mainstream media (eller "gammelmedia" på norsk) sviktet sin rolle som formidler av balansert informasjon om klimadebatten. Den kritiske journalistikken er kastet over bord, og journalistene i for eksempel Aftenposten (Mathismoen m.fl.) framstår som "embedded activists" i avisene. De synes å tolke sin rolle til å være markedsførere for CAGW-dogmet (Catastrophic Anthropogenic Global Warming), og samtidig drive aktiv undertrykking av kritiske synspunkter. Artikler om klima og klimapolitikk er entydig alarmistisk, knapt noen motforestillinger presenteres. I Aftenpostens debattforum driver moderator aktiv undertrykkelse av kritiske røster, ved å slette/usynliggjøre mange forsøk på å avsløre hva som foregår. Svært mange tegn tyder på at sentrale alarmistgrupper er tildelt moderatorprivilegier i Aftenpostens debattsentral, og at disse benytter andre kriterier enn forumets debattregler når innlegg fjernes.

Som et apropos til temaet klimadebatt i media, anbefales denne artikkelen av bloggeren Pointman :

The death of journalism and the irresistible rise of the blogosphere.
http://thepointman.wordpress.com/2011/06/17/the-death-of-journalism-and-the-irresistible-rise-of-the-blogosphere/ (http://thepointman.wordpress.com/2011/06/17/the-death-of-journalism-and-the-irresistible-rise-of-the-blogosphere/)

Han bringer inn en vesentlig observasjon
SitatTune into the blogosphere and drop out of the MSM. It's there that you'll find people like Steve McIntyre. Investigative journalism is alive and well; it's just moved house.


Jeg håper klimaforskning.com kan tilta seg deler av denne rollen, ved bidrag fra interesserte og seriøse parter.

Tittel: Re: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkjuni 18, 2011, 12:45:22 PM
Velkommen til klimaforskning.com, Amatør1! :)

Et flott innlegg som peker på den utviklingen vi har sett angående media de siste årene. Det virker som om det har vokst fram en blodfattig generasjon med pizza grandiosa-journalister, redaktører og medieeiere. Bloggosfæren er spennende, og det finnes noe nær uendelig med informasjon å hente for den som leter.

Aftenposten har mer enn ett villsvin på skogen angående klimasaken...
Tittel: Re: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotojuni 18, 2011, 13:11:28 PM
Velkommen, Amatør1!

Jeg er veldig enig med deg i hva som skjer med MSM (Main Stream Media). Det virker som om gammelmedia ikke har vært helt våkne når det gjelder Internett. De har fått sine nettsider, men har ikke fullt ut forstått konsekvensene av at Internett er fullt av blogger - vår nye tids media, og at gammelmedia ikke lengre kan styre hvilken informasjon som gis til folket. IPCC har nok også gått skoa av seg i denne sammenheng - da de la sine planer var Internett ikke åpnet, og kanskje de trodde de kunne gjøre slik de tidligere var vant med - den gang folk kun fikk sine opplysninger fra gammelmedia?

Håper vi får mange fine debatter her - og også litt moro, sånn sent en kveld ;) Litt humor har aldri skadet.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkjuni 19, 2011, 22:09:41 PM
Hei, Reparatøren!

Det er flott at du har grepet fatt i denne saken. Håper du holder oss oppdatert framover! ;)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1juni 21, 2011, 00:01:21 AM
Sitat fra: Reparatøren på juni 19, 2011, 21:35:14 PM
Hei, hele gjengen. Angående Aftenposten sin ytringsfrihets-uthulning, har jeg nå sent utfyllende innformasjon til PFU, Stortinget, Aftenposten Redaktør, og vil forfølge saken hvidere. Jeg blir forb, når noen prøver å tukle med Norsk demokrati, som ytringsfriheten er en viktig del av. Avisenes ytringsfrihet, minker proposjonalt med stats subsidiene som strømmer inn i reaksjonene, ser det ut som.

Hvis ingen reiser seg å sier ifra, så fortsetter dette bare. Tilslutt er vi kneblet, da er det forsent. Det var ikke bare tatt ut av luften den svenske kommentar om (Europa`s  siste Sovjet stat) Husk, to Sosialist parti i styringen. Sporene begynner å synes. Jeg går om nødvendig hvidere til departemanget. Men allerede på (avisplanet) har vi mist en brekkstang, de som visselig skulle være demokratiets og ytrings frihetens voktere, er blitt avhengie av dem som de skulle våkte. Grunnloven er fra før uthulet i ukjent grad. 

Slik så kan en med rette spørre: Hvor står det Norske demokratiet EGENTLIG idag! Er det styrt av den sorte eminens, som sitter i bakerste rekke på AP møtene, iført sort frakk og sort hvidbremmet hatt, som pressen skyr som pesten? Har dere ikke sett ham? Han ble kommentert EN gang av en jornalist, men aldri mer. NEI, dette er ikke verken demonisering eller dramatisering, det er ting som glimter mellom kulissene.

Hei Reparatøren! Flott at du er registrert her, og flott at du har tatt initiativ overfor PFU m.fl. Hvis du vil ha litt mer bakgrunnsinformasjon om det du diskuterer, sjekk linken "Fugl Føniks" på forsiden av http://klimaforskning.com/ (http://klimaforskning.com/). Kanskje blir du overrasket.

Det er helt klart at dette vil bare fortsette sålenge ingen sier ifra. Derfor er initiativet med dette forumet og flere relaterte sider viktigere enn kanskje mange forstår.  Bloggene tar over viktige sider av gammelmedienes rolle i klimadebatten og andre steder, slik denne tråden viser til.

Hold oss oppdatert om framdriften.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1juni 26, 2011, 01:56:22 AM
Sitat fra: Reparatøren på juni 24, 2011, 15:26:23 PM
Hvis her skulle ha falt ut noen «footer» ser jeg gjerne at jeg får en tilbakemelding, om hva dette henviser til, og hva begrepet (footer) innebærer.

Beklager sen tilbakemelding. Jeg har noen private forhold å ta hensyn til.

"Footer" motsvarer "Header", altså det som står øverst (Header) eller nederst (footer) på en utskrift eller webside. I dette tilfellet var det ment det som står nederst på alle Aftenpostens Debattsentral sine websider, nemlig dette:
http://www.aftenposten.no/eksport/meny/?footer=true (http://www.aftenposten.no/eksport/meny/?footer=true)

Legg merke til nederste linje: Aftenposten arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.

VÆR VARSOM-PLAKATEN
http://presse.no/Spesial/Skjulte_artikler/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=243; (http://presse.no/Spesial/Skjulte_artikler/?module=Articles;action=Article.publicShow;ID=243;)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrarijuli 31, 2011, 14:06:52 PM
Hallo igjen, hyggelig å være på nett med klimadebatt, selv om det føles litt som et "klimaeksil" (men det nicket er opptatt). Ang. Aftenposten så lurer jeg litt på om de bare er glade for å stenge debatten, de har ikke kommet godt ut av "klimakrisen", og det ser man jo tydelig på deres "klima"-side, der det er lenge siden de våget å slippe til kommentarer til oppslagene.

Regner med at alle dere oppegående debattanter følger med på klimasaken rundt om på www, og vi får begynne å informere hverandre om det som er av interesse. Og så får vi prøve å huke fatt i flest mulig av våre gamle med- og motstandere (med visse unntak:-)), og fortelle om denne kanalen.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 01, 2011, 10:13:35 AM
Angående åpne kanaler for klimadebatt, så har VG et forum for miljø- og klimasaker. Ikke det helt store, men verdt å kikke på og kanskje delta i. Av gamle kjente er iallfall Hutrefulken representert, og kanskje flere også, men da under andre navn enn på AD.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 01, 2011, 10:58:53 AM
All respekt til VG som beholdt hodet og ikke stengte debatten. Jeg har ikke sjekket debatten på VG på mange år, men gikk dit nå som Aftenposten stengte sin. Har ikke lagd meg en konto, og det er mye fordi det ikke skjer særlig i Klima/miljø-debatten, enten har folk gitt opp, eller så er de ivrigste på ferie. Jeg har bladd noen måneder tilbake, og det var nok en livligere debatt på AD. Ser ut som om SS (med et av sine klima-navn) og Hutrefulken greit klarer seg i den beskjedne motstanden de møter. Det var imidlertid greit å følge den øvrige debatten på forumet, og se hvordan folk oppfattet det som skjedde 22.7. og de forskjellige reaksjoner.

Ellers håper jeg jo at medlemmene i størst mulig grad vil være med og støtte opp om og bygge opp dette forumet, hvor det nok vil bli færre slettinger og færre uforståelige utestengninger.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 01, 2011, 13:44:57 PM
Absolutt, vi bør kanskje kjøre litt parallelt? For det er viktig å være med i et forum som VG, der det nok er mange som ikke har gjort seg opp noen mening.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 01, 2011, 23:47:46 PM
Sitat fra: ConTrari på august 01, 2011, 13:44:57 PM
Absolutt, vi bør kanskje kjøre litt parallelt? For det er viktig å være med i et forum som VG, der det nok er mange som ikke har gjort seg opp noen mening.

Hei ConTrari, flott at du fant veien hit.  :)

Å kjøre litt i parallell skader ikke, spesielt ikke hvis en legger inn et godt ord om (og en link til) klimaforskning.com i samme slengen ;) Har allerede vært innom og gjort det.

Dette er faktisk en anledning til å frigjøre debatten fra Aftenpostens klamme grep, de har (unnskyld uttrykket) skutt seg selv i foten med å stenge Debattsentralen.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 02, 2011, 11:20:31 AM
Heisan Amatør1, hyggelig å møte gamle kjente!  :) Det er fint å kunne prate litt med hverandre på et forum som dette, uten å risikere å bli slettet på tvilsomt grunnlag av en moderator som ikke alltid virker være helt nøytral.

Det blir spennende å se i hvilken form AD fremstår når de åpner igjen, HVIS de åpner igjen. Det er uprofesjonelt av en nettavis å bare skrive noe intetsigende om "en langsommere debatt", og åpne en slags universal-tråd som ikke har noe mål og mening, og ikke komme med info om når og hvordan deres debattforum vil gjenoppstå.

Noe annet jeg lurer på, er i hvilken grad de enorme mengder informasjon som er generert på AD kan regnes som offentlig eiendom? Formelt og juridisk tilhører vel alt Aftenposten, men dette er faktisk en viktig del av vår tids kultur, og bør på en eller annen måte være offentlig tilgjengelig. Lurer på om f.eks. Riksarkivet har noen synspunkter på dette? Før i tiden var meningsytringene begrenset til svært få innlegg i papiravisen, mens vi i dag opplever en deltakelse i offentlig debatt vel uten sidestykke i vår historie.

Å kutte all tilgang til folkets egen stemme er et slag mot det "åpnere" samfunnet som etterstrebes.

Vel, hvis vi er frustrerte, er det nok noen som er enda mer "verpesjuke" og debatt-sugne der ute, hvordan skal våre meningsmotstandere takle denne nye hverdagen uten de vante fiender å slåss mot? Ingen nevnt, ingen glemt  ;)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 02, 2011, 18:54:17 PM
Sitat fra: ConTrari på august 02, 2011, 11:20:31 AM
Heisan Amatør1, hyggelig å møte gamle kjente!  :) Det er fint å kunne prate litt med hverandre på et forum som dette, uten å risikere å bli slettet på tvilsomt grunnlag av en moderator som ikke alltid virker være helt nøytral.

Hei  :)

Så definitivt. Apropos det temaet, så kan jeg rapportere at jeg nå for første gang har fått et innlegg slettet på VG sine debattsider (Miljø og Klima)  :-\ ref. tråden http://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1662896/tittel/er-skeptikere-sponset-av-oljeindustrien
BorisA og jeg hadde hvert vårt innlegg etter mitt fra 30.07.11 22:27 som nå står som siste, men begge disse er nå forsvunnet sporløst. Det var ikke noe kontroversielt i de innleggene. Vi ser dermed at VG antagelig framstår som like sensur-kåt som Aftenposten AD. Og så vi som skulle få mer åpenhet og demokrati.

Konklusjonen er at klimaforskning.com sitt forum blir relativt sett viktigere.

SitatDet blir spennende å se i hvilken form AD fremstår når de åpner igjen, HVIS de åpner igjen. Det er uprofesjonelt av en nettavis å bare skrive noe intetsigende om "en langsommere debatt", og åpne en slags universal-tråd som ikke har noe mål og mening, og ikke komme med info om når og hvordan deres debattforum vil gjenoppstå.

Enig, jeg tar det heller ikke for gitt at de åpner igjen, og jeg vil anta at de finner på noe nytt som gjør det hele enda mindre brukbart. Vi får se. I mellomtiden må vi hjelpe fram dette forumet!

SitatNoe annet jeg lurer på, er i hvilken grad de enorme mengder informasjon som er generert på AD kan regnes som offentlig eiendom? Formelt og juridisk tilhører vel alt Aftenposten, men dette er faktisk en viktig del av vår tids kultur, og bør på en eller annen måte være offentlig tilgjengelig. Lurer på om f.eks. Riksarkivet har noen synspunkter på dette? Før i tiden var meningsytringene begrenset til svært få innlegg i papiravisen, mens vi i dag opplever en deltakelse i offentlig debatt vel uten sidestykke i vår historie.

Svært godt spørsmål, jeg vet ikke svaret. Dersom informasjonen forsvinner fra det offentlige er det ytterligere en grunn til å frata institusjoner som Aftenposten retten til å forvalte slik informasjon.

SitatÅ kutte all tilgang til folkets egen stemme er et slag mot det "åpnere" samfunnet som etterstrebes.

Det sies at det etterstrebes, men jeg tror det når jeg ser det. Hittil peker praksis i motsatt retning.

SitatVel, hvis vi er frustrerte, er det nok noen som er enda mer "verpesjuke" og debatt-sugne der ute, hvordan skal våre meningsmotstandere takle denne nye hverdagen uten de vante fiender å slåss mot? Ingen nevnt, ingen glemt  ;)

Kanskje de feirer nå. Å forhindre reell debatt er deres mål. Først fikk de stengt debatten på forskning.no, så fikk de (i det minste midlertidig) stengt AD, og såvidt jeg kan se jobbes det iherdig med VG.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 02, 2011, 19:11:59 PM
Denne sensurtrangen er skremmende. Ikke så rent lite irriterende, heller! Jeg holder på med en klima-sak, og søkte etter et par linker og noen tall jeg husket å ha lagt ut på AD. Alt er slettet, og spørsmålet jeg stiller kan ikke bli annerledes enn dette:

Hvorfor i all verden har de slettet sine medlemmers bidrag i debatten? Jeg blir faktisk litt redd for det som foregår!
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 02, 2011, 21:00:45 PM
Sitat fra: Jostemikk på august 02, 2011, 19:11:59 PM
Denne sensurtrangen er skremmende. Ikke så rent lite irriterende, heller! Jeg holder på med en klima-sak, og søkte etter et par linker og noen tall jeg husket å ha lagt ut på AD. Alt er slettet, og spørsmålet jeg stiller kan ikke bli annerledes enn dette:

Hvorfor i all verden har de slettet sine medlemmers bidrag i debatten? Jeg blir faktisk litt redd for det som foregår!

Det er god grunn til å passe på nå. Jeg håper virkelig jeg tar feil når jeg sier dette minner om et angrep på demokratiske prinsipper som ytringsfrihet og åpenhet generelt. Vi er ikke alene om å lure, se den nye tråden til BorisA hos VG http://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1665961/tittel/har-en-traad-blitt-borte (http://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1665961/tittel/har-en-traad-blitt-borte)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 03, 2011, 16:07:26 PM
Amatør 1:
"Så definitivt. Apropos det temaet, så kan jeg rapportere at jeg nå for første gang har fått et innlegg slettet på VG sine debattsider (Miljø og Klima)  :-\ ref. tråden http://vgd.no/samfunn/miljoe-og-klima/tema/1662896/tittel/er-skeptikere-sponset-av-oljeindustrien
BorisA og jeg hadde hvert vårt innlegg etter mitt fra 30.07.11 22:27 som nå står som siste, men begge disse er nå forsvunnet sporløst. Det var ikke noe kontroversielt i de innleggene. Vi ser dermed at VG antagelig framstår som like sensur-kåt som Aftenposten AD. Og så vi som skulle få mer åpenhet og demokrati.

Konklusjonen er at klimaforskning.com sitt forum blir relativt sett viktigere."


Kanskje det er våre gamle kjente som har begynt å anmelde innlegg de ikke liker? Eller kanskje har imperatorene, unnskyld moderatorene i AD og VGD "snakket sammen"?

Uansett er det en uting at innlegg slettes uten at det markeres i debattspalten. Det betyr at man fortier inngrep, og sletting bør også begrunnes.

Sitat

Kanskje de feirer nå. Å forhindre reell debatt er deres mål. Først fikk de stengt debatten på forskning.no, så fikk de (i det minste midlertidig) stengt AD, og såvidt jeg kan se jobbes det iherdig med VG.



Vel i VG går det roligere for seg enn på forskning.no, der det tok helt av, ikke minst etter at klimakaos (som vel heter klimasirkus på VGD og skeptiker-skeptiker på AD) begynte med kåringen av årets surrehue eller hva det var. Argumentasjonen er riktignok like ubehjelpelig håpløs som før.

Tja, jeg vet ikke om de feirer akkurat, opinionen går ikke nettopp deres vei for tiden, og uten sin vante misjonsmark blir det vanskelig å nå frem med forkynnelsen. Ser forresten at AD snart åpner igjen, men med "endringer" og med oppfordring om å skrive under fullt navn.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 03, 2011, 16:12:46 PM

Sitat fra: Jostemikk på august 02, 2011, 19:11:59 PM
Denne sensurtrangen er skremmende. Ikke så rent lite irriterende, heller! Jeg holder på med en klima-sak, og søkte etter et par linker og noen tall jeg husket å ha lagt ut på AD. Alt er slettet, og spørsmålet jeg stiller kan ikke bli annerledes enn dette:

Hvorfor i all verden har de slettet sine medlemmers bidrag i debatten? Jeg blir faktisk litt redd for det som foregår!

Jeg håper da virkelig AD bare er stengt, og at innholdet ikke er slettet! Det ville være omtrent like ille som bokbrenning, og som det er sagt: Der det brennes bøker, kan man lett ende med å brenne mennesker.

Tviler på at Aftenposten har begått et slikt overgrep, men nå påner de altså igjen om en stund så vi får se.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 03, 2011, 17:44:38 PM
Sitat fra: ConTrari på august 03, 2011, 16:07:26 PM
Kanskje det er våre gamle kjente som har begynt å anmelde innlegg de ikke liker? Eller kanskje har imperatorene, unnskyld moderatorene i AD og VGD "snakket sammen"?

Uansett er det en uting at innlegg slettes uten at det markeres i debattspalten. Det betyr at man fortier inngrep, og sletting bør også begrunnes.
Som det framgår nå slettes innlegg uten begrunnelse, og det siste er at hele tråder fjernes/flyttes i det stille.  Nå har den aktuelle tråden blitt til "Kultur og Fritid" : http://vgd.no/kultur-og-fritid/vg-debatt/tema/1665961/tittel/har-en-traad-blitt-borte (http://vgd.no/kultur-og-fritid/vg-debatt/tema/1665961/tittel/har-en-traad-blitt-borte)

Velkjente metoder, dette.

SitatVel i VG går det roligere for seg enn på forskning.no, der det tok helt av, ikke minst etter at klimakaos (som vel heter klimasirkus på VGD og skeptiker-skeptiker på AD) begynte med kåringen av årets surrehue eller hva det var. Argumentasjonen er riktignok like ubehjelpelig håpløs som før.

De samme personene bedriver åpenbart samme virksomhet på VGD som de gjorde på AD (og som du sier på forskning.no). Om det er ubehjelpelig argumentasjon, er det like fullt et bevisst angrep på ytringsfriheten slik jeg ser det.  Se forøvrig forsnakkelsen til skeptikerskeptiker klimasirkus i VGD-tråden. Det er forbausende så velinformert de hevder å være ang. slettet informasjon.

SitatSer forresten at AD snart åpner igjen, men med "endringer" og med oppfordring om å skrive under fullt navn.

Referanse til hvor du har sett dette? Å kreve fullt navn er i praksis å stenge ute majoriteten, det er det de vil.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 03, 2011, 17:54:07 PM
SitatReferanse til hvor du har sett dette? Å kreve fullt navn er i praksis å stenge ute majoriteten, det er det de vil.

Anonymitet er mulig i vårt debattsystem, og trolig vil det fortsette å være det. Vi håper likevel så mange som mulig vil skrive med fullt navn og bilde, det er noe forsonende i det å få se ansiktene til dem man prater med.
http://www.aftenposten.no/meninger/article4189854.ece

Blir spennende å se hva forandringene består i, og som nevnt av deg tidligere: Jeg vil anse det veldig viktig at de ikke sletter/holder tilbake alle tidligere innlegg i debattene. Det var mange verdifulle og tankevekkende debatter innimellom all kranglingen. Det er utrolig mye informasjon lagret på ett sted!
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 03, 2011, 18:26:58 PM
Sitat fra: seoto på august 03, 2011, 17:54:07 PM
Sitatdet er noe forsonende i det å få se ansiktene til dem man prater med.

Blir spennende å se hva forandringene består i, og som nevnt av deg tidligere: Jeg vil anse det veldig viktig at de ikke sletter/holder tilbake alle tidligere innlegg i debattene. Det var mange verdifulle og tankevekkende debatter innimellom all kranglingen. Det er utrolig mye informasjon lagret på ett sted!

Lurer på om de har tenkt over at hvis det er "forsonende" for moderator å se hvem det er han sletter, så er det kanskje også "forsonende" for de som blir slettet å se hvem det er som sletter. Eller er "åpenheten" kun ensidig?

Jeg har desverre liten tiltro til endringene, "et større arbeide med å forbedre nettdebattene våre" er jo helt avhengig av hva de mener med å "forbedre".
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 03, 2011, 18:47:42 PM
SitatLurer på om de har tenkt over at hvis det er "forsonende" for moderator å se hvem det er han sletter, så er det kanskje også "forsonende" for de som blir slettet å se hvem det er som sletter. Eller er "åpenheten" kun ensidig?

Jeg har desverre liten tiltro til endringene, "et større arbeide med å forbedre nettdebattene våre" er jo helt avhengig av hva de mener med å "forbedre".

Jeg tror neppe de har tenkt på at det kunne være forsonende for debattantene å se ansiktene og navnene til de som modererer dem bort ;) Kanskje de da ville vært forsiktigere med kniven? Det er vel vi som ikke er 100% mainstream som skal lære oss forsoning og åpenhet for mainstream tenkning. Men det har kanskje blitt for seint når det gjelder oss godt voksne å bruke metodene fra "Vidunderlige nye verden" - da kunne vi jo bare ta en "soma" og glemme alt ubehag ;) Vi bør alle være snille, imøtekommende, tillitsfulle og aldri tvile ... Vår leder vet hva som er best for oss! Det er kanskje ikke en tilfeldighet at flere og flere nevner "1984" og "Vidunderlige nye verden" i våre dager?

Når det gjelder "forbedring" gjenstår det bare å se. Kanskje de prøver et nytt forumsystem?
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 04, 2011, 13:47:05 PM
Sitat fra: Amatør1 på august 03, 2011, 18:26:58 PM
Sitat fra: seoto på august 03, 2011, 17:54:07 PM
Sitatdet er noe forsonende i det å få se ansiktene til dem man prater med.

Blir spennende å se hva forandringene består i, og som nevnt av deg tidligere: Jeg vil anse det veldig viktig at de ikke sletter/holder tilbake alle tidligere innlegg i debattene. Det var mange verdifulle og tankevekkende debatter innimellom all kranglingen. Det er utrolig mye informasjon lagret på ett sted!

Lurer på om de har tenkt over at hvis det er "forsonende" for moderator å se hvem det er han sletter, så er det kanskje også "forsonende" for de som blir slettet å se hvem det er som sletter. Eller er "åpenheten" kun ensidig?

Jeg har desverre liten tiltro til endringene, "et større arbeide med å forbedre nettdebattene våre" er jo helt avhengig av hva de mener med å "forbedre".


For å holde oss i Huxleys verden:

"Orgy porgy, Ford and fun,
kiss the girl and make them one."


Og "forbedringer", kan det være Newspeak for noe annet? (Men nå er vi hos Orwell)

Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 04, 2011, 15:09:58 PM
Jeg tilbringer for mye til på PC! Derfor er jeg ikke helt ferdig med boka ennå. "Det mennesket kan tenke, kan det også gjennomføre", har jeg hørt sagt. Og det er der begge bøkene oppfyller fantasien, men svikter oss i forklaringen på hvordan noe slikt kan gjennomføres i praksis (spesielt i 1984) - eller overlater de det helt til vår nå godt opparbeidede og frodige fantasi, eller skal jeg heller si blodige fantasi?

"1984" er kanskje den mest usannsynlige, for jeg tror folk ville ha dødd av ulykksalighet, uten tillatelse til annet enn å tjene i blind "beundring" - eller bo utenfor i største nød. Da ville systemet bli uhensiktsmessig for lederne. Jeg har selv vært røyker, og beskrivelsen av hvordan den tørre tobakken drysset ut av de tilmålte sigarettene, får meg til å lure på hva jeg hadde gjort, det kunne vært den berømte dråpen. Og mangelen på privatliv? Trøstesløst.

Fordskjelov har de en grad av privatliv i Huxleys verden. Og er man først hjernevasket, ja, da godtar man vel lett den tilværelsen man får - frihet til "soma", sex, jobb og kjøpe, kjøpe? Men litt skremt føler jeg meg, for det er så mye som virker kjent, og ikke minst bevisstløsheten. Er dette kombinasjonen av kapitalisme og kommunisme?


"Forbedringer": Ja, har ikke det lett for å være innstramninger og nye reguleringer? Uff, vi får se hva som skjer. "Forbedringer" av reglene, "forbedringer" av lovverket, "forbedringer" av instruksene, "forbedring" av overvåkingsvilkårene osv.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Bebbenaugust 04, 2011, 22:40:35 PM
Hm, en liten opptelling, her har vi

Jostemikk
Reparatøren
Amatør1
Contrari
....seoto som er ? på debattforum?
og ja, Bebben da  :)

Ikke så mange foreløpig, har tipset Telehiv om denne "sajten", kanskje jeg skal purre på ham.

Ellers går jeg ut fra at ADs stengning har mest med "muslimdebatten" eller "innvandringsdebatten" å gjøre; dette er debatter jeg for min del ikke har deltatt i. Men jeg må si at det virker overilt å skulle stenge alle mulige debatter på grunn av terrorhandlingene. Hva er det man vil oppnå med det? Hvis det er for å markere respekt for ofrene, ville det ikke ha vært mer fornuftig med en "top post" som la seg øverst på alle sider/alle debatter med kondolanseprotokoll eller lignende, evt. også en tungt moderert diskusjonstråd om selve terroraksjonen og dens implikasjoner? Altså mens diverse debatter som klimadebatten, som i grunnen ikke er berørt av dette her, kan fortsette som før?

Har de overlevende fra Utøya ytret noe i retning av at offentlig debatt bør stilne av som følge av terrorhandlingene? Er ikke dette stikk i strid med hva disse politisk engasjerte ungdommene har stått for - krig med ord, ikke med våpen?

Og hvis resultatet av terroren blir slutt på offentlig debatt - har ikke da terroristen vunnet?
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 04, 2011, 22:52:54 PM
Sitat fra: Bebben på august 04, 2011, 22:40:35 PM
Og hvis resultatet av terroren blir slutt på offentlig debatt - har ikke da terroristen vunnet?

Jo.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 04, 2011, 23:02:42 PM
Sitat fra: Bebben på august 04, 2011, 22:40:35 PM
Hm, en liten opptelling, her har vi

Jostemikk
Reparatøren
Amatør1
Contrari
....seoto som er ? på debattforum?
og ja, Bebben da  :)

Ikke så mange foreløpig, har tipset Telehiv om denne "sajten", kanskje jeg skal purre på ham.

... seoto som er ingmari
Vi har også Josik på plass, og det er jeg veldig glad for :)
Dessuten har vi "Gerten", mener å ha sett det nicket tidligere, men er litt usikker.

Stå på med Telehiv! Han var en ren energikilde på AD! Hils ham og så at jeg vil være veldig glad for å kunne ønske ham velkommen ombord.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 07, 2011, 18:51:07 PM
Hallo igjen til alle, og velkommen til Josik! Hyggelig også å se at seoto er vår gamle venn ingmari.

Et interessant poeng omkring dette med anomymitet eller debatt under fullt navn er at i en "undertegnet" debatt vil man se hvor mange av alarmistene som jobber i "klimaindustrien". Jeg er ikke sikker på om de vil være helt komfortable med en slik situasjon.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 07, 2011, 20:05:42 PM
Dette med anonymitet eller fullt navn kan være vanskelig å finne løsning på. Det hadde nok blitt roligere debatter under eget navn, men hvilken garanti har vi for at et navn er ekte? Da må det være et system som i hvert fall kan kontrollere navn mot mobil. Da jeg registrerte meg på origo.no, ble det virkelig sjekket. Jeg la inn kun mitt fornavn og etternavn, og etter at systemet sjekket mobilnummeret, kom sannelig mellomnavnet også med!

Det er vel neppe tvil om at noen av alarmistene hører til innen "klimaindustrien", og nok ønsker å være anonyme for å unngå unødig press. På den annen side er det også "skeptiske" forskere som heller ikke ønsker å stå fram med fullt navn. Det er vel ikke akkurat karrièrefremmende å gå mot mainstream klimaforskning.

Det er mange som ikke ville debattert på Internett dersom de til enhver tid måtte bruke fullt navn. Det har mange grunner, bl.a. at det ikke raker deres arbeidsgivere, venner eller familie, hvilket politisk syn de har (vi har jo fortsatt hemmelige valg, i hvert fall inntil det blir elektronisk). Det har gått mange diskusjoner om dette på nettet nå om dagen. Jeg har til og med sett folk som selv opererer med nick forlange av andre at de skal opptre under fullt navn. ;)

Men, nick eller navn, så føler i hvert fall jeg at vi blir ganske godt kjent med hverandre over tid - det blir litt sånn "venner" og "motstandere". Kanskje "venner" ikke hadde fordratt hverandre om de møttes, men kanskje ville ha likt sin "motstander"? Vi danner oss bilder, og i mange tilfeller stemmer de ikke med virkeligheten ;) Men inntil det motsatte er bevist, vil jeg seg på mine debattvenner som venner, selv om vi ikke alltid behøver å være helt enige i sak.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Bebbenaugust 09, 2011, 01:33:39 AM
SitatMen, nick eller navn, så føler i hvert fall jeg at vi blir ganske godt kjent med hverandre over tid - det blir litt sånn "venner" og "motstandere". Kanskje "venner" ikke hadde fordratt hverandre om de møttes, men kanskje ville ha likt sin "motstander"? Vi danner oss bilder, og i mange tilfeller stemmer de ikke med virkeligheten Men inntil det motsatte er bevist, vil jeg seg på mine debattvenner som venner, selv om vi ikke alltid behøver å være helt enige i sak.

Flere interessante poenger om internettdebatten Seoto, i forbindelse med debatten på Climate Audit om Guardians avsløring av Jeff Ids identitet, tenkte jeg over at jeg fremdeles tenker på ham som "Jeff Id" - ikke som Patrick Jeff Condon. Det samme med Bishop Hill - jeg har lest boken hans, men "liker" liksom bedre å tenke på ham som Bishop Hill, "Your Grace", "our Good Bishop" og liknende, det siste for moro skyld, men Bishop er nå liksom fremdeles Bishop.

Mine første kommentarer på Internett-sider skrev jeg under eget navn. Men så kom det over meg en infam trang til å være "uartig" når jeg leste det ene innlegget mer usaklig enn det andre, særlig fra Prestrud og Benestad. Jeg følte meg som en obsternasig unge, en uimotståelig trang til å være uskikkelig, så jeg diktet opp et nick eller to og skrev litt harselas - og det var deeeilig... ;D

Jeg har et par andre grunner til å være anonym, dels familiære, ettersom jeg har barn på begge sider av "klimakrigen". Og dels sunnmørske, idet jeg frykter for at et uttalt standpunkt kan være "bad for business". Men jeg føler at begge deler blir mindre og mindre problematisk, det har nok vært en reell klimaendring i den offentlige debatten etter Climategate.

Etter hvert fikk jeg en forståelse av at et nick også er en identitet, og jeg valgte å kutte mine tidligere "ad hoc-nicks" og bruke Bebben i stedet - som er et nick som også er brukt av noen i det virkelige liv.... gode venner altså.

Og ja, vi skeptikere er nok ikke enige i ett og alt, og neppe stemmer vi på samme politiske parti heller - men jeg har til gode å se en skeptiker som krever at vi må snu opp ned på våre liv og vår atferd og innføre en Kyoto/FN/Gore/Solheim/Knut Alfsen-styrt økonomisk verdensordning med kanllhard kontroll av hver eneste traktor - for ikke å snakke om hver eneste livmor - og dens energibruk osv osv og knele for den nye guden Klima Klima.

Kanskje er vi forsiktige med å kritisere hverandre, men det var ikke god taktikk av anarkistene og kommunistene å begynne å skyte på hverandre i 1938 samtidig som begge ønsket å sette en stopper for Franco... :(

Og så er det jo også slik at vi har til felles at vi faktisk ønsker debatt - vi ønsker slett ikke at det skal være slik at "debatten er over" og "the science is settled". Vi ønsker ikke at en Steve McIntyre, en Pål Brekke eller en Tom Segalstad skal svertes og snakkes nedsettende om bare fordi deres synspunkter går på tvers av Sannhetsministeriet (IPCC).

Her tror jeg de aller aller aller fleste av skeptikerne er enige, og stemmer i med Mao fra både høyre og venstre: La hundre blomster blomstre.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 09, 2011, 01:39:27 AM
Flott innlegg. Tankevekkende og velskrevet. Jeg kommer kun med disse kommentarene:

Jeg har lest dine bidrag på CA, og la med glede merke til din meget gode engelsk, samt SMs enighet med deg etter det ene innlegget. Og du får ha lykke til med barna! ;)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 09, 2011, 01:56:42 AM
Takk for et veldig godt innlegg, Bebben! :)

Jeg antar at dine barn er ganske taleføre og oppegående, så da kan nok diskusjonene bli ganske heite, spesielt for den ene som ikke er helt enig? Lykke til! :)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Bebbenaugust 09, 2011, 21:31:37 PM
Takk for hyggelige ord, Jostemikk og seoto!

Barna klarer seg utmerket, og taleføre er de... og de vet hva jeg mener, men innad i familien er politikk og klima ganske tonet ned...




Med relevns for overskriften "Media og politikk", har nå det australske forskningsrådet CSIRO annonsert - helt åpent, og åpenbart uten å rødme - at de ønsker å bestikke journalister til å skrive det de ønsker. De har opprettet en pris på 5000 australske dollar til journalistisk arbeid som

"•it promoted the impact of CSIRO's science performance
• they have effectively communicated the work of a CSIRO employee and or their partners
• they highlighted the significance of the work to the local or the broader community
• they communicated the benefits to individuals, industry or society"

Og hvem skal bedømme arbeidet? Et panel oppnevnt av CSIRO, selvsagt.

Altså: "Skriv masse pent om oss, så gir vi deg penger!"

Kom igjen nå Klimapanelet, dryss noen tusenlapper over meg så skal jeg se om jeg ikke kan legge inn noen rosende ord på skeptiske nettsteder...

Fra Andrew Bolt:

http://blogs.news.com.au/heraldsun/andrewbolt/index.php/heraldsun/comments/csiro_pays_for_praise#88039

Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Bebbenaugust 09, 2011, 23:48:57 PM
Som et lite PS vedrørende nick, har jeg nå registrert meg hos VG, men fikk ikke lov til å kalle meg Bebben, det var visstnok opptatt, i likhet med vanvittig mange andre ideer til nick jeg fikk og prøvde. Så jeg endte med å kalle meg "Karbonbasert_livsform" - noe som slo litt uheldig ut ettersom det i venstre kolonne bare er plass til "Karbonbasert_liv..". Men men. Jaja.

Hadde jeg sett Contrari først, ville jeg ha lagt merke til hans variant ConTrari. Kanskje en liten vri ala BebbEn eller Bebb1 ville ha gjort susen. Eller kanskje jeg skulle ha kommet på at en viss Marstrander en gang kalte meg "ClimateBabe" eller noe lignende  ;D
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: seotoaugust 10, 2011, 00:23:29 AM
Veldig bra innlegg i VGD, Bebben :)
Det var et ganske motbydelig innlegg denne oberonic hadde, til og med Hutrefulken reagerte.
Det fortjente motstand, og det er godt å se at både du og ConTrari tar igjen.

Ser også at Trond A har et par gode innlegg på Wahl-bloggen, men å prøve å skrive fornuft til SK og Klimakaos er en ganske håpløs jobb ;) Klimakaos gidder knapt å bry seg, og SK sitter vel nå og skriver et av sine utrolig lange og uforståelige innlegg igjen.

Men gode og saklige protester leses av flere, og kan være med på å rette opp det feil inntrykket Klimakaos prøver å gi av de som ikke deler hans oppfatning.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: ConTrariaugust 10, 2011, 12:08:25 PM
Sitat fra: Bebben på august 09, 2011, 23:48:57 PM
Som et lite PS vedrørende nick, har jeg nå registrert meg hos VG, men fikk ikke lov til å kalle meg Bebben, det var visstnok opptatt, i likhet med vanvittig mange andre ideer til nick jeg fikk og prøvde. Så jeg endte med å kalle meg "Karbonbasert_livsform" - noe som slo litt uheldig ut ettersom det i venstre kolonne bare er plass til "Karbonbasert_liv..". Men men. Jaja.

Hadde jeg sett Contrari først, ville jeg ha lagt merke til hans variant ConTrari. Kanskje en liten vri ala BebbEn eller Bebb1 ville ha gjort susen. Eller kanskje jeg skulle ha kommet på at en viss Marstrander en gang kalte meg "ClimateBabe" eller noe lignende  ;D

Aha, lurte fælt på hvem som skrev så gode innlegg på VGD!

Ang. mitt nick så er det litt merkelig, da jeg registrerte meg på VG ble det stående som "Contrari", senere er det kommet med stor T, som er det jeg også har brukt på AD.

Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 12, 2011, 23:34:43 PM
Sitat fra: Bebben på august 09, 2011, 23:48:57 PM
Som et lite PS vedrørende nick, har jeg nå registrert meg hos VG, men fikk ikke lov til å kalle meg Bebben, det var visstnok opptatt, i likhet med vanvittig mange andre ideer til nick jeg fikk og prøvde. Så jeg endte med å kalle meg "Karbonbasert_livsform" - noe som slo litt uheldig ut ettersom det i venstre kolonne bare er plass til "Karbonbasert_liv..". Men men. Jaja.

Hadde jeg sett Contrari først, ville jeg ha lagt merke til hans variant ConTrari. Kanskje en liten vri ala BebbEn eller Bebb1 ville ha gjort susen. Eller kanskje jeg skulle ha kommet på at en viss Marstrander en gang kalte meg "ClimateBabe" eller noe lignende  ;D

Hei Bebben! La meg slutte meg til gratulantene ang. dine utmerkede innlegg både på CA og VG  :)

Apropos nick hos VG så var også mitt "Amatør1" opptatt hos VG da jeg registrerte meg, men jeg lurte meg inn som "Amatør_1" ;D . At alle AD-nickene er opptatt på VG er jo utvilsomt et resultat av en organisert aksjon blant de velkjente. Vel vel, har man ikke saklige argumenter, så tyr man jo til denslags.

Apropos VG, jeg har et nytt innlegg om dem på Fugl Føniks idag: VG stenger for anonyme innlegg (http://debattsentralen.blogspot.com/2011/08/vg-stenger-for-anonyme-innlegg.html). Som gammel AD-debattant kan du kanskje også ha litt interesse for tidligere innlegg på Debattens Fugl Føniks (http://debattsentralen.blogspot.com/)  8)
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 13, 2011, 20:01:24 PM
Den oppdateringen på Debattens fugl Fønix var godt skrevet, Amatør1. :D
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 13, 2011, 22:33:14 PM
Sitat fra: Jostemikk på august 13, 2011, 20:01:24 PM
Den oppdateringen på Debattens fugl Fønix var godt skrevet, Amatør1. :D

Takk  8) Jeg mener virkelig gammelmediene nå aktivt forsøker å begrense ytringer fra menigmann ved å legge ned  sine debattfora og forby anonyme ytringer (som om det skulle ha relevans til 22. Juli, hvilket det ikke har). Derfor må bloggene og grasrotfora ala klimaforskning.com bidra til at de mislykkes med sitt totalitære forsett ....
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 13, 2011, 22:38:29 PM
Jeg har lest en del steder, uten at jeg klarer å finne fram referanser nå, at svært mange har begynt å hente opplysninger på blogger i stedet for "gammelmedia". Det var forresten en god betegnelse! ;)

Vi får tro at dette utgjør et press på den styrte debatt, og den meget betenkelige ensrettetheten de står for.  Angående 22.07 virker dette å ha vært dråpen som fikk begeret til å flyte over der i gården. Det er nesten så jeg mistenker at noen har lobotomert redaksjonene. Men det er jo ikke "in" å ta opp slikt i disse dager, så nå får jeg sikkert pepper.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 13, 2011, 23:11:45 PM
Vi kom fram til for en tid tilbake at "gammelmedia" fungerer fint som en fornorsking av "Mainstream media"  ::) Det stemmer helt med min oppfatning at bloggene har tatt over mye av den seriøse informasjonsformidlingen, etter hvert som gammelmediene degenererer til totalitære Se & Hør kloner.

Mhp. 22.07 og "dråpen som fikk begeret til å flyte over" holder jeg en knapp på analysen fra Fugl Føniks (http://debattsentralen.blogspot.com/2011/08/vg-stenger-for-anonyme-innlegg.html):
SitatVi har tidligere omtalt hvordan forskning.no stengte for åpen klimadebatt, og hvordan Aftenposten benyttet hendelsene 22. Juli som en "nyttig krise" der de fikk oppnådd noe de lenge hadde ønsket: Stramme inn på folk flests mulighet til å delta i åpen debatt, ved å stenge debattsentralen.
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 13, 2011, 23:18:55 PM
Jeg er helt enig med deg, Amatør1. Som en sen kveldsunderholdning, virker det som om Jami er i brukbar form:

Terje Wahls blogg på forskning.no (http://www.forskning.no/blog/terjewahl)

Det er bra vi har Wahl, han er moderat og saklig. Et par av deltakerne der kan jeg imidlertid klare meg uten...
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Amatør1august 13, 2011, 23:48:48 PM
Wahl er ok, selv om en ikke nødvendigvis er enig i alt han sier. Det som overrasker meg her, er at det fortsatt er mulig med debatt under hans artikkel på forskning.no. Var det bare bløff (http://debattsentralen.blogspot.com/2011/05/en-annen-klimadebatt.html) at de stengte for lesernes mulighet til å kommentere klima-artikler? Eller ble abstinensen til Dumskalle Klimakaos for sterk etter at manesjene hans forsvant, så han overtalte Nina Kristiansen til å åpne igjen?
Tittel: Sv: Mainstream media vs. blogger i klimadebatten
Skrevet av: Jostemikkaugust 13, 2011, 23:55:03 PM
Nei, Wahl driver sin egen blogg, så der er han herre i huset. Klimakaos/Skeptikerskeptiker kjører på på nøyaktig samme måte, med feilsitater, forfalskninger osv. Dumskalle har stort sett holdt seg borte fra bloggen til Wahl.

Jeg er heller ikke enig med Wahl hele tiden. Kanskje er jeg mer uenig enn enig, men han er en redelig mann, og jeg har respekt for at han holder på med bloggen sin. Jeg har sett at Jami kun blir litt irritert på Wahl de gangene han i serier unngår å svare på vriene spørsmål.

Summa summarum, så er Wahl den desidert beste "offentlige" klimabloggeren vi har, (min subjektive oppfatning), og sammenlignet med den redaksjonelle linjen til Nina Kristiansen i forskning.no, er han en helt! :)