Nobelskandale hvis EU får fredsprisen

Startet av Telehiv, oktober 12, 2012, 10:42:14 AM

« forrige - neste »

seoto

Det var store protester mot Nobelpriskomiteens utdeling av fredsprisen for 2012. Kanskje selv Barth Eide begynner å forstå protestene mange kom med, og tvilen mange hadde?

SitatBarth Eide går mot EUs åpning for våpen til Syria

Mandag vedtok EUs utenriksministre å ikke forlenge forbudet mot våpeneksport til Syria, og for å kunne sende våpen til den syriske opposisjonen under visse betingelser.

Det er en utvikling utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) går klart imot på Norges vegne:

- Jeg er meget skeptisk til EUs vedtak om å åpne for våpenleveranser. Jeg tror ikke det blir bedre i Syria ved å tilføre mer våpen, selv om vi vet at andre land fører våpen inn til de krigførende partene, og hizbollah-bevegelsen nå kriger på Assad-regimets side.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Spiren

Nobels fredspris- En joke!

SitatSå skete det igen. Den meget anerkendte og verdenskendte Nobels fredspris gik til OPCW, hvis hovedformål er at stoppe udbredelsen af kemiske våben og vel derigennem brugen af dem.

OPCW er ikke en privat organisation, men en mellemstatslig organisation, som udsprang af FN.

Hovedformålet med organisationen kan betegnes som et positivt forsøg på at mindske udbredelsen og benyttelsen af kemiske våben. Man kan altså sige at i forhold til benyttelsen af kemiske våben, så har organisationen haft en højt succesrate, da der ikke har været nogen stater der har benyttet sig af brugen af kemiske våben siden OPCW blev oprettet i 1997

http://www.180grader.dk/Udland/nobels-fredspris-en-joke

Fra kommentarspalten

SitatDeadline for indstillinger til prisen skal ske - jeg mener det er den anden uge i februar eller sådan noget, det år prisen skal uddeles.

Syriens brug af kemiske våben sker altså efter organisationen er blevet indstillet.

Man kunne så sige, om kommiteen skulle have holdt igen og sagt, at organisationen dermed ikke er værdig, eller den kunne uddele prisen, netop for at fremhæve vigtigheden af sådan en organisation. Og dermed mener jeg faktisk, at kommiteen rammer rimelig tæt på målet.

Når det er sagt, så mener jeg at Nobels Fredspris er en tegneseriepris, som uddeles efter de holdninger og - ja, indskydelser - der er fremherskende blandt Norges "gutmenschen" - og derfor burde enten A) afskaffes eller B) ignoreres. Det er efterhånden blevet en slags Darwin Award.

SitatNobels fredpris uddeles af norske politikere og naturligvis kommer giver de den til nogen som ligner dem selv.

Nobels originale ønske var "The Peace Prize shall be awarded to the person who "shall have done the most or the best work for fraternity between nations, for the abolition or reduction of standing armies and for the holding and promotion of peace congresses".

Personligt finder jeg de stødende at se en fredspris blive tildelt til massemordere som Kissinger, Arafat, Obama, Begin men jeg accepterer at politikere har en højere kvalmegrænse. Det har også altid undret mig at Hitler/Stalin ikke fik en fælles pris for deres ikke-angrebspagt

SitatSåvel Hitler (1939) som Stalin (1945) har været nomineret.
http://www.nobelprize.org/nomination/peace/nomination.php?action=show&showid=2609
http://www.nobelprize.org/nomination/peace/nomination.php?action=show&showid=3323
Det er ikke noe farligere i verden enn opprigtig uvitenhet og pliktoppfyllende dumhet.
Martin Luther King.

seoto

Blant alle galskapene komiteen for Nobels Fredspris har utført gjennom årene, er vel prisen til OPCW blant de minst ille. OPCW gjør en viktig jobb, men de har ikke alltid fått lov til å gjøre sitt arbeid. Dette skjedde i 2002:

SitatIn 2002, the head of the (OPCW) was Jose Bustani. At that time, Mr. Bustani had made it clear that he was willing and able to persuade the Iraqi government to grant OPCW inspectors full access to Iraq's purported chemical weapons arsenal. Mr. Bustani was, however, unable to pursue his initiative because John Bolton, on behalf of the US government, had Mr. Bustani removed from the OPCW under the implicit threat that if other members did not go along with this particular US-orchestrated 'coup', the US government would refuse to pay the rest of its dues to the organization. The reason why the then Bush government was determined to remove Bustani should be clear. If Saddam signed up to the OPCW, the US government could no longer promote the bogus claims that Saddam had WMDs and was intent on using them.

And the 2013 Nobel Peace Prize goes to...

Det er ikke lett å jobbe for gode formål i en verden der USA enerådende skal bestemme hva som er rett og galt, og selv så altfor lenge har ført kriger i så mange land, med og uten vår hjelp. Nåde det land og den organisasjon som ikke bøyer seg for supermakten. Selv om OPCW nå har fått tilgang til Syria (ikke minst takket være Russland), er det absolutt ikke sagt at et angrep på Syria er avverget. Makten bak USA har bare blitt tatt på sengen - for en stund.



Nobelhistorikeren Fredrik S. Heffermehl har også sin mening om prisen, og avslutter slik:

SitatGi fredsprisen tilbake til Nobel!

Bruker fredsprisen for egne interesser
Vi har altså Nobels store – og også juridisk bindende – visjon. Og så har vi noen langt mindre visjonære norske folkevalgte, en Nobelkomité og en Nobelsekretær som i stedet bruker Nobels pris for sine egne interesser, sine politiske ideer, sine personlige forfengeligheter.

Og det offentlige Norge (media og akademia) gjør sitt beste for å tildekke sannheten om hvordan Norge har sviktet Nobels tillit og vanskjøttet hans pris.

Det er en tragedie, og en skandale.

I mitt arbeid har jeg vurdert alle prisene, ikke vinnerne, men komiteen og dens forhold til testamentet. Det har gått jevnt nedover, særlig i det siste tiåret. Jagland er den første komitéleder som ikke har fått en eneste godkjent. Neste år blir hans siste sjanse til å sprenge nullen.

Her er den fulle listen:
Liste over mottakere av Nobels fredspris
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.