Professor Jan-Erik Solheim er sitert på WUWT!

Startet av ebye, juni 19, 2012, 21:42:46 PM

« forrige - neste »

Jostemikk

Solheim, Stordahl og Humlum har en kronikk på forskning.no i dag. På enden av kronikken finnes en link til forskningsrådet, som har en del merkelige konklusjoner. Jeg tar bare med en av dem.

SitatModeller vi kan være stolte av
Kompetansen som er bygd opp rundt utviklingen av den store norske jordsystemmodellen NorESM trekkes fram som kjernen av norsk klimasystemforskning. Modellen brukes blant annet til å lage klimascenarier. Arbeidet har gitt norske forskere en ledende rolle internasjonalt. FNs klimapanel bruker den norske jordsystemmodellen i arbeidet med neste rapport.

– Jordsystemmodellen er et godt eksempel på hvordan norske forskningsmiljøer jobber bra sammen og får til mye. Dette prosjektet har hatt langsiktig og stabil finansering. Evalueringen viser at det har vært viktig, sier Hallén.

Det finnes pr. nå ingen gode klimamodeller. De viktigste parametrene for å forstå klimaets utvikling, de naturlige påvirkerne, er ikke tatt med. Klimamodellene er kun kjent/beryktet for en eneste ting, og det er at de konsekvent er fullstendig på jordet.

Hvorfor konkluderer da Hallen og forskningsrådet med det stikk motsatte? Nesten så man skulle tro det henger sammen med de mange kommentarene om mer penger, ytterligere satsing, viktig med styrking av norsk klimaforskning...

Norsk klimaprostitusjon er den raskest voksende industrien vi har. Hallen burde dermed kunne smykke seg med en viss tittel. Har han rosa Cadillac?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren