Klimaforskning

Diskusjonsforum => Media og politikk => Emne startet av: ebye på desember 20, 2012, 12:17:26 PM

Tittel: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 20, 2012, 12:17:26 PM
Sitat fra: ebye på desember 16, 2012, 12:17:18 PM
Et nytt godt innlegg på Ellen's blogg

Sitat3.Der er mye bra i det du skriver om miljøet og resirkulering i dine andre innlegg, men når du begynenr å snakke om klima slik som i dette innlegget så er det like skremmende som å lese et kapitel i George Orwells Brave New World. Det høres ut som du tankeløst gjentar en pakke med propaganda som er plantet i hodet ditt.
Det fins intet vitenskaplig faktagrunnlag for å hevde at menneskeskapt CO2 kan påvirke klimaet så sterkt at de reduksjonene vi kan oppnå kan ha noen som helst virkning av betydning på klimaet. Du må virkelig begynne å sette deg inn i hva som skjer her. Gå på Amazon.com og kjøp en bok av en vitenskapsmann som er uavhengig av IPCC - for eksempel Robert Carters "Climate-The Counter Consensus" og les den.
Husk at en fremtid bygd på løgn kan aldri bli en god fremtid - før eller senere kommer sannheten frem og da vil våre barn fordømme oss for at vi var naive og ikke satte oss inn i fakta. Jeg er sikker på at du mener det godt, men husk at veien til helvete er brolagt med gode intensjoner.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/#comment1072

Jeg håper virkelig Ellen vurderer disse innspillene. Men, foreløpig ser det litt magert ut. Det virker ikke som linker til ny kunnskap om klimaet trenger inn. Dette har nok med de klimafaglige rådgiverne å gjøre, CICERO og Bjerknes.    ;)     8)
Nei dessverre, det må nok hardere lut til. Ellen har ikke lært noe nytt, ingen tegn til adferdsendring. Ikke tok hun seg bryet med å svare heller.   :(

Her er siste utspill:

Vått nytt år!

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/

Med bakgrunn i de konkrete kritiske observasjonene som blir rapportert om klimaendringer nå, ja da begynner Ellen's blogg å minne om "Svovelpredikantenes Bibel". Det diskuteres dommedager på en annen tråd her

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,99.msg21233.html#msg21233

Og slik Ellen messer i vei nå, tar det form av dommedagsprofetier.    :o Dette er det Direktoratet som skal stå Regjeringen til hånde i klimasaker.    :-[

Her er Ellen's tekst til folket:

SitatFolket tviler
De siste ukene, særlig før og under klimaforhandlingene i Qatar, var pressen flink til å gjengi mye forskningsnyheter som viser hvor alvorlig den globale oppvarmingen kan bli. Til tross for den overveldende klimavitenskapelige kunnskapen, viser spørreundersøkelser at nordmenn blir stadig mindre bekymret for klimaendringene.

Forskerne tviler ikke
Et overveldende flertall av klimaforskere er likevel ikke i tvil om dette: Menneskeskapte utslipp av klimagasser, især forårsaket av bruk av fossilt brensel, akkumulerer i atmosfæren og er i ferd med å endre klimaet i verden. Det vil bli mer ekstremvær, og kostnadene blir store.

Her er det muligheter for kommentarer!!  Kjør debatt!    8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 20, 2012, 16:09:35 PM
Og debatt har det blitt, i hvert fall noen kommentarer

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1074

osv. nedover.

Nå begynner jo bloggen til Ellen Hambro å få så stor plass, og har så mange kommentarer, at det kunne være fristende å legge dette på en egen tråd, Jostemikk. Hva med:

Ellen Hambro's blogg

Er det mulig å samle noen av postene, til tross for at de ligger litt her og der, Jostemikk?    ;)     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAdesember 20, 2012, 18:21:43 PM
Veldig mange bra kommentarer til denne bloggen, særlig de fra Jostemikk og Steinar Jacobsen var glimrende!
Lurer på hvor lenge klima-Ellen orker å holde på med bloggene sine, slik som responsen etterhvert har blitt. Hun får jo ingen støtte og sympati.  ;D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 20, 2012, 20:04:43 PM
Jeg var ikke sikker på om denne tråden burde havne under Media og politikk-tråden eller under tråden Hemningsløs skremselspropaganda. Under tvil havnet den under førstnevnte.

Ellen Hambro er direktør for Klif, Klima- og forurensningdirektoratet (http://www.klif.no/). Merkelig at vi ikke har et direktorat som tar seg av naturvern. Har har skjedd? Tilbake til Hambro. Hun driver en blogg under Klifs Internettdomene. Den heter Ellens blogg (http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/). Her tar hun opp forskjellige saker i forbindelse med Klifs mandat, og mesteparten er klimarelatert.

Direktøren ser ut til å ha null kunnskap om klimarelatert stoff. Det er enten det, eller så bedriver hun bevisst indoktrinering og feilinformasjon. Med de rådgiverne hun har rundt seg på sin arbeidsplass, med Øyvind Christoffersen som sannsynlig frontfigur, regner jeg med at hun bare er fullstendig feilinformert. Et eksempel på det siste er av den typen som ikke kan nevnes for ofte. Her er det:

Hvorfor forteller ikke myndigheter, forskere og media oss om oppvarmingen av Arktis for 70-80 år siden?

Det kan virke som om varmeperioden på 30- og 40-tallet ikke er særlig populær i de kretser. Den rokker ved CO2-hypotsen, og representanter ved norske klimainstitusjoner har forsøkt å undertrykke varmeperioden i flere år, det være seg i kronikker/ordvekslinger på forskning.no, eller på fjernsynsdebatter. Jeg avslutter dette innlegget med å fortelle hvor redde de faktisk er for dette.

I 10TH SESSION OF WORKING GROUP I OF THE INTERGOVERNMENTAL PANEL ON CLIMATE CHANGE, 29 JANUARY ? 1 FEBRUARY 2007 (http://www.iisd.ca/vol12/enb12319e.html), kan man lese dette:

On text noting high decadal variability in Arctic temperatures, Canada, supported by Norway, suggested removing a specific reference to a warm period observed from 1925 to 1945. The Coordinating Lead Authors explained that ?climate sceptics? often point to this warm spell to question the IPCC for not acknowledging such warm spells. Participants agreed to keep the reference. 

Canadas deltakere, støttet av de norske, foreslo å slette henvisningen til varmeperioden i Arktis 1925-1945 fra Summary for policy makers. De norske representantene var:

Eystein Jansen, Bjerknessenteret
Harold Lefferstra, KLIF
Øyvind Christoffersen, KLIF
Christoffer Grønstad, KLIF
Marit Victoria Pettersen, UD

Det må være meget tvilsom praksis å forsøke å få slettet en slik henvisning. At man argumenterer for at varmeperioden den gang ofte blir misbrukt av "skeptikere" er fullstendig uakseptabelt. Forsøker klimamyndighetene våre å redigere historiebøkene? Det ser faktisk slik ut, og dette setter dem i et tvilsomt lys. Et meget tvilsomt lys. Heldigvis ble Canada og Norge nedstemt.

Dette viser at Øyvind Christoffersen ikke er den eneste i Klif som er villig til å bedrive historieforfalskning, og ikke minst viser det at vi nok har latt Klif gå under klimaradaren altfor lenge.

Vi har allerede en god del innlegg som omhandler dette temaet, og jeg oppfordrer alle til å kopiere inn de de mener er mest relevante og viktige her i denne tråden, som er ment å omhandle både  Hambros blogg og Klif.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 20, 2012, 20:22:39 PM
Ja, og dette er litt underlig, og sikkert litt komplisert, BorisA. Hvis dette er et kontroversiellt spørsmål i Klif, da er det ikke sikkert det er så greit å stå frem med "opposisjon" til ledelsen's mål og strategi. En kan jo ha tenkt seg litt forsiktig støtte, men det er ikke sikkert et Ellen H. ønsker en tøff debatt på sin blogg om disse spørsmålene. Noen av innleggene hennes er indremedisin. Det ble foreslått en kjøttfri dag i kantina. Kjøtt fra okse = mye utslipp av CO2. Da fikk hun litt heia, for at det ble et lite bidrag fra Klif. Jeg tror det var forslag om flere sykkelstativ også, og da er det også "ufarlig" å støtte..

Og hvor lenge er den bloggen der? Dersom hun først og fremst skulle bruke den som en litt frisk promotering av sakene til direktoratet, kan det nok butte litt, når debatten, med lange innlegg, går for fullt.

Det som er viktig, og som jeg inderlig håper på, er at innleggene og de kritiske spørsmålene tar tak i sakene, ikke blir belærende og holder en ordentlig tone. Folkeskikk er et must, "skeptikerne" må ikke overta rollen som "klimatroll".     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 20, 2012, 21:55:56 PM
Hambro viser en helt skremmende mangel på forståelse av klimaspørsmål. Helt ærlig virker det som om hun ikke er interessert heller, for hvordan er det mulig for en interessert person å lire av seg så mange plattheter og papegøyesvar?

Men heldigvis har hun ikke noe departement å styre, da hadde hun vært statsråd, og fri og bevare oss for det! KLIF er et direktorat, og naturvern ligger vel fortsatt under Miljøverndepartementet.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 20, 2012, 22:05:15 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 20, 2012, 21:55:56 PM
Hambro viser en helt skremmende mangel på forståelse av klimaspørsmål. Helt ærlig virker det som om hun ikke er interessert heller, for hvordan er det mulig for en interessert person å lire av seg så mange plattheter og papegøyesvar?

Men heldigvis har hun ikke noe departement å styre, da hadde hun vært statsråd, og fri og bevare oss for det! KLIF er et direktorat, og naturvern ligger vel fortsatt under Miljøverndepartementet.

Takker for korrigeringer, ConTrari. Skal få rettet opp i det.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 20, 2012, 22:24:33 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 20, 2012, 21:55:56 PM
Hambro viser en helt skremmende mangel på forståelse av klimaspørsmål. Helt ærlig virker det som om hun ikke er interessert heller, for hvordan er det mulig for en interessert person å lire av seg så mange plattheter og papegøyesvar?

ConTrari, hvor almen tror du denne mangelen på forståelse av klimasaken er hos de styrende organer? Selv ser jeg på dette som et toppstyrt problem, men det har vel de fleste allerede fått med seg. Toppene vet alt og står bak. Nedover i rekkene er det forbausende hvor stor kunnskapsmangelen er. Tar man Hambro som eksempel, tror jeg sannelig at det er nøyaktig som du skriver, at både interesse og kunnskap er mangelvare. Hun forvalter bare den jobben hun er satt til, og man får ikke toppstillinger i Norge i dag hvis man stiller for kritiske spørsmål. Nettopp av dette kommer den klimabobla vi er så mange som nevner. De lever lykkelig uvitende i hver sine klimabobler, og enkelte ganger smelter disse boblene sammen til ei eneste, diger klimaboble.

Det er vanskelig dette her. Når jeg leser hva Hambro skriver skifter jeg mellom å bli forskrekket, trist, provosert, svartsynt angående fremtiden og direkte sint. Har fram til nå skrevet som om hun faktisk er kunnskapsløs, og således ørlite å unnskylde. Men hvor kunnskapsløs er det lov å være om det du er satt til å forvalte? Hun er jo sjef i dette direktoratet, og hvor akseptabelt er det for en leder å gjemme seg bak dårlige rådgivere? På meg virker det som om hele samfunnet i dag er organisert slik at toppene aldri lenger kan stilles til ansvar for dårlige beslutninger. Blir presset for stort, sparker de nedover i systemet hver gang.

Har det vært en tabbe å la toppene sørge for stadig mer solid vern av seg selv? Er det noe vi velgere kunne gjort for å hindre utviklingen?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 20, 2012, 22:27:11 PM
Leste du blogg-posten om at Klif nå har innført KJØTTFRI DAG i kantina?
Inspirert av Store Far Porno-Pachauri; "verdens mest berømte vegetarianer" (trodde faktisk det var Gandhi).

Morsomt også at Klif har doblet prisen på p-plassene for sine ansatte.
Men de fjerner dem ikke? Typisk dobbeltmoral; de våger ikke å ta konsekvensen av sine påstander, men nøyer seg med å kreve "synd-og-skam" avgift. Så kan de ansatte kjøre like mye som før, og ha god samvittighet attpå. Norsk klimapolitikk i et nøtteskall, servert i en giro-wrap.

Må si at etter å ha lest Ellens innlegg, så må hun være feilplassert, det er en barnehage hun skal styre, ikke et statlig direktorat! Nå er hun jo ikke politiker, men byråkrat, likevel lurer jeg på hva som skjer med en eventuell ny regjering? Vel, mest sannsynlig blir hun sittende som gallionsfigur på toppen av et byråkrati som ikke lenger vil ha særlig innflytelse over politikken, i den grad de har det idag.

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 20, 2012, 22:41:05 PM
Sitat fra: Jostemikk på desember 20, 2012, 22:24:33 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 20, 2012, 21:55:56 PM
Hambro viser en helt skremmende mangel på forståelse av klimaspørsmål. Helt ærlig virker det som om hun ikke er interessert heller, for hvordan er det mulig for en interessert person å lire av seg så mange plattheter og papegøyesvar?

ConTrari, hvor almen tror du denne mangelen på forståelse av klimasaken er hos de styrende organer? Selv ser jeg på dette som et toppstyrt problem, men det har vel de fleste allerede fått med seg. Toppene vet alt og står bak. Nedover i rekkene er det forbausende hvor stor kunnskapsmangelen er. Tar man Hambro som eksempel, tror jeg sannelig at det er nøyaktig som du skriver, at både interesse og kunnskap er mangelvare. Hun forvalter bare den jobben hun er satt til, og man får ikke toppstillinger i Norge i dag hvis man stiller for kritiske spørsmål. Nettopp av dette kommer den klimabobla vi er så mange som nevner. De lever lykkelig uvitende i hver sine klimabobler, og enkelte ganger smelter disse boblene sammen til ei eneste, diger klimaboble.

Det er vanskelig dette her. Når jeg leser hva Hambro skriver skifter jeg mellom å bli forskrekket, trist, provosert, svartsynt angående fremtiden og direkte sint. Har fram til nå skrevet som om hun faktisk er kunnskapsløs, og således ørlite å unnskylde. Men hvor kunnskapsløs er det lov å være om det du er satt til å forvalte? Hun er jo sjef i dette direktoratet, og hvor akseptabelt er det for en leder å gjemme seg bak dårlige rådgivere? På meg virker det som om hele samfunnet i dag er organisert slik at toppene aldri lenger kan stilles til ansvar for dårlige beslutninger. Blir presset for stort, sparker de nedover i systemet hver gang.

Har det vært en tabbe å la toppene sørge for stadig mer solid vern av seg selv? Er det noe vi velgere kunne gjort for å hindre utviklingen?

Jeg må dessverre si meg enig i din karakteristikk. Det er ikke morsomt å oppdage at lederen for et stort statlig fagorgan tilsynelatende besitter kun overfladisk informasjon om sitt fagfelt.

Den uendelige tiraden av plattheter skyldes ikke bare mangel på kunnskap, men -som jeg skrev- etter mitt syn også mangel på ekte interesse. Budskapet er: "Gå videre - ingenting å se her". Dette er både trist og oppløftende. Trist fordi den påståtte største utfordring for menneskeheten noensinne skal "forvaltes" av personer som ikke viser tegn til å beherske fagfeltet.

Oppløftende fordi den norske stat ikke er dum. Hadde klima vært av genuin viktighet for staten og regjeringen, hadde en person som Hambro aldri i verden hatt sjans til en toppstilling i direktoratet. Kunne du tenke deg henne som leder i Oljedirektoratet? Ikke det nei (copyright dumskalle)...for i det direktoratet skjer det ting som har meget stor betydning for landets økonomi og fremtid.

Kvaliteten på toppledelsen gjenspeiler til en viss grad betydningen av institusjonen.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 20, 2012, 22:43:33 PM
Her er en videosnutt de har lagt ut:

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAdesember 22, 2012, 12:12:34 PM
Jeg venter i spenning på hennes tilbakemelding, og jeg har også tatt meg den frihet å "mase" litt på henne.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1074

Men hun har det vel klimajuletravelt.....
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 22, 2012, 12:53:07 PM
Som tidligere skrevet her på Forumet, det er viktig at hun merker pusten i nakken.

Hun har fått mange spørsmål og konfrontasjoner en stund, men foreløpig er hun sementert.

Her er et et innlegg på ABCNyheter, som svar på Hambro's innlegg i Morgenbladet

Klif trenger klimaskeptikere!

http://www.abcnyheter.no/meninger/borger/2011/12/03/klif-trenger-klimaskeptikere

Dette ble også lagt på bloggen til Ellen Hambro, november 2011

Katastrofealarm til øredøvende stillhet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2011/Katastrofealarm-til-oredovende-stillhet/

Se #2 og #6, og litt mer.

Den gangen svarte hun rimelig fort. Og hun inviterer til kommentarer rundt sin blogg. Etter ett år med motinnlegg til Klif's servile klimapolitikk, er nok svaregnisten langt dårligere.    8)

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAdesember 22, 2012, 13:11:32 PM
Jeg antar hun hadde sett for seg lett match i sin blogg, og der har hun nok gått 5 på.
Og dermed varig nedsatt svarlyst
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 22, 2012, 15:47:08 PM
Det kan nok tenkes at hun så for seg en lett match, BorisA. Men dette gikk nok i så fall fort over. Etter innleg nr. 3, i januar 2010 startet opprøret mot Direktoratet

Det nye direktoratet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2010/Det-nye-direktoratet-/

med 7 kommentarer. Kommentar 2 er interessant

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2010/Det-nye-direktoratet-/

Sitat2.Kjære Ellen Hambro
Jeg vil ikke kritisere deg personlig for at din etat har tatt et politisk korrekt, men svært lite bærekraftig navn. Den såkalte "klimakrisen" er et ikke-problem, idet CO2 har en minimal temperatureffekt, men desto flere positive virkninger på den totale fotosyntese på jorden. Det er tragisk at din etat ikke klarer å stable på beina fagfolk som på et selvstendig grunnlag kan vurdere hvor tynne "bevisene" fra IPCC egentlig er. Med datalekkasjen (Climategate) ved CRU (Univ. of East Anglia), og den pågående granskningen av sentrale premissleverandører for klimapanelet (på begge sider av Atlanteren), er det nå bare et tidsspørsmål før hele klimasaken ender som en av de største vitenskapelige skandalene i vår tid. Kanskje et godt råd til deg er å jobbe med kjernesakene, og ikke falle for fristelsen til å følge i EPA's fotspor og definere CO2 som en helsefare.
En kommentar til intervju med deg i Dagsavisen (Navn i nyhetene) der du sier du helst ville være i Tuvalu "for å få hilst på statsministeren deres, som gråt sine modige tårer på møtet i København, over utsikten til at landet hans drukner i havet."
Representanten for Tuvalu var aktivisten Ian Fry (Australier med fortid i Greenpeace), som aldri har satt sine bein på Tuvalu. Oceanografen Axel Mörner, som har studert havnivå i Stillehavet i en mannsalder, kan grundig dokumentere at havet ikke har steget ved Tuvalu på 60 år, og neppe vil gjøre det synderlig i fremtiden heller. Men hva betyr det, hvis man kan melke noen avlatspenger fra de vestlige land?
Klimapanelet har en rekke andre skremsler som er nøyaktig like solid fundert.

18. januar 2010 kl. 22.17 av Jan Reinhard Hansen
Svaret har vi allerede sett

Sitat3.
Jan Reinhard, det hadde jo vært fantastisk om du har rett og om vi kunne avblåse klimakrisen – men vi bygger vårt arbeid på resultatene til FNs klimapanel, som vi kjenner meget godt som nasjonal koordinator – og vi har stor tiltro til metodene forskerne i klimapanelet arbeider etter.

Det er dessverre ingen tvil om at klimaet endrer seg og fortsatt kommer til å gjøre det – med de konsekvenser det får for verdens fattige.

19. januar 2010 kl. 11.20 av Ellen
Dette var i 2010. Hun svarer det samme i dag: IPCC forvalter sannheten. Og dette til tross for alt som har kommet frem i artikler, evalueringer og observasjoner. Dette er dramatisk og skremmende. Men, så lenge Klif igjen stoler på sine eller de nasjonale rådgivere, CICERO og Bjerknes (mulig også Met. inst), ja da er det ikke annet å vente. Og som Hansen (kommentar 2) og andre etterlyser nå: Hva med selvstendig stillingtagen til klimaspørsmålet i Direktoratet?

Her er et forsøk på å illustrere hvordan disse tre enhetene er innbyrdes avhengig av hverandre

(http://www.climometrics.org/12trio.jpg)

Åpenbart ikke lett å få slått en sprekk i dette byggverket!   ;)       :o       8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotodesember 22, 2012, 16:35:17 PM
For Ellen Hambro å skulle tillate seg å betvile at IPCC gir korrekte fakta, ville være like utenkelig som å høre en prest si fra prekestolen at han ikke har tillit til Gud og Bibelen. Noen ganger må troen være blind, ellers ville alt rakne. Hvordan skulle hun kunne preke fra sitt direktorat dersom hun viste tvil i det hun gjorde og sa? Hun må være håndplukket for sin naive tro og sterke tillit til at de som står over henne i hierarkiet kun ønsker hennes beste. Vel, de gjør kanskje det, så lenge hun viser den rette tro ...
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 22, 2012, 18:25:17 PM
Vi har vel en form for en Gordisk knute her, nærmest umulig å løse opp.

Fra Wikipedia:

SitatUttrykket «gordisk knute» brukes ofte om vanskelige og øyensynlig umulige problemer som kun kan løses med radikale eller resolutte midler. Anekdoten er beslektet med historien om Columbi egg.

Direktøren for Klif kan a priori ikke være i strid med Regjeringen/Departementet. Da er det noen muligheter:

a. Hun erkjenner at poblemet ikke er menneskeskapt, og går av.
b. Hun erkjenner at problemet ikke er menneskeskapt, er så faglig sterk at hun påvirker Regjeringen.
c. Hun lukker for et alternativt syn, og forblir lojal i stillingen.
d. Hun stoler fullt og fast på IPCC (og CICERO og Bjerknes) og forblir i stillingen.

Det er selvfølgelig ikke mulig å tenke b, med dagens direktør. Assosiasjonene går til Semmelweis, han med håndvasken og Dr. Stockmann hos Henrik Ibsen (En folkefiende) - smak på navnet. Han med rent drikkevann.

Har vi hatt fagbyråkrater som har stått opp mot Regjeringen og det aksepterte vitenskapelige synet? Har vi hatt fagbyråkrater som har vært retningsangivende for Regjeringens syn? Jeg kommer på noen muligheter: Helge Sivertsen (skole), Torleif Mork (helse) og Georg Apenes (datatilsyn). Var disse slike opposisjonelle? Er det andre?

Men uten sterk faglig kompetanse på vitenskapen knyttet til klimavariasjonene, er det ikke mulig for Hambro å opponere. Det har du helt rett i, seoto.

Jeg sitter igjen med ett hjørne i trekanten, som kan løse den gordiske knuten. Det er klimaforskerne, de besitter den faglige pondusen som skal til for å innse at IPCC-hypotesen er falsifisert. Når kommer det?     ;)      8)

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 22, 2012, 19:05:49 PM
ebye, forskningen vil før eller senere bli selvkorrigerende, men da er svært mye for sent. Dessuten er de ikke avhengige av "klimaforskningen" når den har gjort nytta. Da er det bare neste steg på veien. Doktoravhandling i Sverige - Hvem står bak galskapen? (http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1127.0.html).

Alexander King redogjorde även under sin tid som president för Romklubben i sin bok The first global revolution (skriven tillsammans med Bernard Schneider 1991) för tankegångar om att de nuvarande demokratiska principerna inte alltid kunde anses vara ideala för att möta framtidens problem. För att möta miljöproblemen föreskrev Romklubben i boken Mankind at the Turning Point att ett "organiskt" och holistiskt världssamfund behövde skapas. Ett sådant system krävde i sin tur att nationernas självbestämmande behövde begränsas och att världen skulle delas upp i tio regioner. För att uppnå detta mål diskuterade King och Schneider möjligheten att ena mänskligheten kring ett antal miljöhot. Ett av dessa var den globala uppvärmningen.

Folk kan diskutere vitenskap så mye de vil. Det vil ikke hjelpe noe som helst på det som er det faktiske problemet. Jeg har advart mot dette lenge, og så dukker det opp en doktoravhandling fra Sverige som peker på nøyaktig det samme jeg selv har høstet kjeft eller taushet for å ha fortalt om.

Kritiker som Townsend och Golub ansåg att ledningen inom Romklubben hade autokratiska tendenser och att de strävade efter att skapa en världsordning modellerad i enlighet med de multinationella korporationernas intressen.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 22, 2012, 19:20:26 PM
Sitat fra: ebye på desember 22, 2012, 18:25:17 PM
Torleif Mork (helse)

Jeg tror du tenker på Togbjøgn Mogk (http://www.youtube.com/watch?v=XsOytIjD1EE#t=4m40s).

Sitat fra: ebye på desember 22, 2012, 18:25:17 PM
Det er klimaforskerne, de besitter den faglige pondusen som skal til for å innse at IPCC-hypotesen er falsifisert. Når kommer det?     ;)      8)

Hvis det er de vi skal feste lit til, så kommer det ihvertfall aldri...
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 22, 2012, 20:38:55 PM
Ja, Amatør1, det var - i klartekst - Torbjørn Mork.

Sigurd Hoel skrev boken: Veien til verdens ende. Ett kapittel: R. En fantastisk fortelling.   :)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 02:49:57 AM
Sitat fra: ebye på desember 22, 2012, 18:25:17 PM

Jeg sitter igjen med ett hjørne i trekanten, som kan løse den gordiske knuten. Det er klimaforskerne, de besitter den faglige pondusen som skal til for å innse at IPCC-hypotesen er falsifisert. Når kommer det?     ;)      8)

Det kommer når klimaforskerne er trygge på at deres bevilgninger vil fortsette som før, da vil de våge å gå ut med sin kritikk av den rådende klimateorien, jeg er ganske sikker på at mange av dem er "skapskeptikere" for lenge siden.

Det blir som et hamskifte; en ny versjon av den gamle hovedformen. Nytt fokus, kanskje mer naturvernpreget, kanskje mer kosmisk preget, hvem vet? Men med den utbrukte og avkastede CAGW-hammen liggende råtnende på bakken.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 23, 2012, 10:27:23 AM
Da er jo løsningen snublende nær, ConTrari. CICERO og Bjerknes stryker CO2 fra oppskriften sin, endrer formålsparagrafen til "virksomhet for å skaffe mer kunnskap om klimaendringer, nasjonal og regional sårbarhet og utvikle planer for økt sikkerhet omkring regional og nasjonal infrastruktur. Da blir det enklere for stabene også, de kan sette strek over årsaksforskning (veldig komplisert), og konsentrere seg om konsekvens- og tiltaksforskning. Dette er tidligere foreslått i bloggsfæren

Game over! (http://climometric.blogspot.no/2009/04/game-over-i-flge-godt-informerte-kilder.html)

Godt eksempel:

Vi oppretter Østbredden og Vestbredden langs alle norske elver. Hovedmålet er å ikke ha noen nye bosettinger i disse områdene.

Leder: En som er såbar!

Hvis de to institusjonene får en reell problemstilling å arbeide med, kan det tenkes det blir praktske resultter av virksomheten. Redusert sårbarhet er bra for alle.

Alle skal med!    ;D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 10:45:15 AM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 02:49:57 AM
Sitat fra: ebye på desember 22, 2012, 18:25:17 PM

Jeg sitter igjen med ett hjørne i trekanten, som kan løse den gordiske knuten. Det er klimaforskerne, de besitter den faglige pondusen som skal til for å innse at IPCC-hypotesen er falsifisert. Når kommer det?     ;)      8)

Det kommer når klimaforskerne er trygge på at deres bevilgninger vil fortsette som før, da vil de våge å gå ut med sin kritikk av den rådende klimateorien, jeg er ganske sikker på at mange av dem er "skapskeptikere" for lenge siden.

Da er det or sent for dem, om de ønsker å framstå med integritet, men det gjør de jo ikke, det vet vi.

Det du sier, betyr at klimaforskerne er rene opportunister, som ikke sier annet enn det de tror forventes av dem. Med andre ord lydige hunder som henter pinnen når deres herre kaster den og roper "Apport!".

Slike forskere trenger vi ikke. Ikke nå, ikke i framtiden. Det spiller ingen rolle om de begynner å hevde noe annet enn det de hevder idag, hvis forståelsen deres henger sammen med lønnsutbetalingen.

De må bort.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 11:55:50 AM
Sitat fra: ebye på desember 23, 2012, 10:27:23 AM
Da er jo løsningen snublende nær, ConTrari. CICERO og Bjerknes stryker CO2 fra oppskriften sin, endrer formålsparagrafen til "virksomhet for å skaffe mer kunnskap om klimaendringer, nasjonal og regional sårbarhet og utvikle planer for økt sikkerhet omkring regional og nasjonal infrastruktur. Da blir det enklere for stabene også, de kan sette strek over årsaksforskning (veldig komplisert), og konsentrere seg om konsekvens- og tiltaksforskning. Dette er tidligere foreslått i bloggsfærenJa, jeg tror noe som dette blir virkeligheten om noen år. CAGW vil da være totalt fortiet av klimaforskerne, og "die-hards" av den mer aggressive sorten vil være dyttet ut av redet. Det er uhorvelig vanskelig å kvitte seg med en institusjon, og selv om jeg ønsker både Bjerknes og CICERO nedlagt, vil de nok være blant oss i fremtiden også.

Det er klart at det beste ville være et omfattende oppgjør med hele klimahysteriet og fryktprofittørene, men hvem skal stå for dette? Jeg tror det bare kunne skje som følge av et politisk initiativ. Men hele politikerstanden har solgt seg til klimarørsla. Da har de ingenting å tjene på å rippe opp i gamle feil og svik. Klimakrisen vil være glemt uansett om noen år, og hvorfor lage problemer for seg selv? Å holde på noen institutter og et lite fagmiljø som har feilet, vel, det er litt ubehagelig, men langt mindre ubehagelig enn å frivillig gjøre seg til latter for folket. Dessverre.

Det triste faktum er at når man først har karret til seg noen smuler fra det store statsbordet, er det svært vanskelig å miste bordplassen.

Men det vil  i det minste bli verre for dem å starte en ny politisk kampanje.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 12:37:32 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 11:55:50 AM
Det er klart at det beste ville være et omfattende oppgjør med hele klimahysteriet og fryktprofittørene, men hvem skal stå for dette? Jeg tror det bare kunne skje som følge av et politisk initiativ.

Nei, og nei.

Oppgjøret med profittørene må skje gjennom rettsvesenet... det var dette med maktens tredeling. Et oppgjør med kriminelle profittører må skje basert rettsstatens prinsipper og vedtatte lover, ikke basert på ideologenes autoritære og politiserte tankegang. Da har man i såfall tapt i utgangspunktet.

Men selvsagt må også alle sider av samfunnet også ta et oppgjør med seg selv. Det gjelder ikke minst politikerne som forventer å bli akseptert som representanter for folket. Tygg litt på denne: Hvor stor reell andel av befolkningen mener det eksisterer en menneskeskapt 'klimakrise', versus hvor stor andel av de politiske partiene er det som offisielt mener det samme? Er disse politiske partiene å anse som folkets representanter?

Så har vi næringslivet. Jeg er ansatt i en større norsk bedrift. Ifølge alarmistenes myter ville denne arbeidsgiveren være blant deres hovedmotstandere. Men hva er virkeligheten? Jo, selvsamme bedrift leier inn folk som Frederic Hauge, og pålegger samtlige ansatte og sitte å høre på hans klima-alarmisme midt i arbeidstiden. Det er selvsagt ikke rom for spørsmål eller debatt, eller åpenhet på noe vis. Samme bedrift er opptatt av etikk, og sender eposter til sine ansatte der det gis leksjoner man skal akseptere, innkludert påstanden om at det eksisterer en menneskeskapt 'klimakrise'. Når man så skriver til HR-avdelingen og påpeker at slike leksjoner ikke har noe med etikk å gjøre (tvert imot), og siden jeg har studert dette i årevis og vet endel mer om saken enn gjennomsnittet, samt at 'forskere' som Michael Mann, Keith Briffa mfl. er tatt for juks, så representerer påstandene pseudovitenskap, og er ikke annet enn politisk propaganda. Som vi altså får servert fra arbeidsgiveren direkte i vår innboks, der vi ellers forsøker å basere alt vi sier og gjør på vitenskapelige prinsipper og fakta. Hva svarer bedriften på slike henvendelser? Jo, at styret har vedtatt at slik skal det være. Glimrende etikk?

Hvordan er det mulig at det har blitt slik i demoratiske og opplyste Norge? Vi stolte borgere lar oss vel ikke pille på nesen, vi er selvstendige mennesker som tenker selv? Vi går ikke på akkord med de demokratiske prinsipper og holder sannheten høyere enn opportunismen?

Faktum er at dette hysteriet overlever så lenge en større andel av oss opptrer som zombier, og aksepterer politikere som ødsler med samfunnets midler til egen fordel, mens samfunnets infrastruktur forfaller. Hysteriet overlever sålenge vi aksepterer å bli trakkasert med sentralstyrt politisk propaganda midt i arbeidstiden. Hysteriet overlever sålenge vi aksepterer direkte inngripen i hvordan våre hjem skal utformes, basert på pseudovitenskap og ideologi. Hysteriet overlever sålenge vi aksepterer ensretting i media og politisk manipulasjon med offentlig debatt.

Vi trenger såvisst et omfattende oppgjør med hele klimahysteriet og fryktprofittørene, det må skje gjennom rettsvesenet, men det første vi trenger er en erkjennelse av at noe er fryktelig galt i Norge idag.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 13:03:02 PM
Jojo, men dette er tross alt en repetisjon av tilsvarende tidligere myter og fordommer. Lite nytt, egentlig, selv om inntektspotensialet kanskje har vært større for klimaindustrien enn for de fleste andre undergangsmyter.

Rettssak? Javel, men hvem skal anmelde hvem for hva? Man kunne kanskje oppnå å dømme et par personer for forskningsjuks, men jeg tror det blir svært vanskelig, for alle kan dekke seg bak hverandre og si at "alle andre sa det samme", det er det som er så genialt ved "konsensus", det er et perfekt forsvar.

Rettsvesenet vil ikke selv sette igang en slik prosess. Heller ikke politikerne, og hvem skal da ta belastningen? Det burde være en folkebevegelse for det, ja, men folket er lei av klimakrise, og føler seg ikke tilstrekkelig tråkket på til å skape en bred og aktiv oppslutning.

Så domstol-sporet tror jeg vil være en blindvei.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyedesember 23, 2012, 16:22:37 PM
Debatten her viser med all tydelighet at dette er store, omfattende og vanskelige spørsmål. Inntil vi har kommet nærmere en løsning, blir jeg mer opptatt av rusket i øyet mitt. Og en relasjon til Klif er det:

Her er en artikkel som sto på forskning.no for en uke siden (13. desember 2012)

En flytur til London forurenser like mye som et halvt år med bilkjøring

http://www.forskning.no/artikler/2012/desember/342262

Som den pedanten jeg er, henger jeg meg straks opp i tittelen - "forurensning". Preludium før noe er lest: Alarmisme. Bruker søkefunksjonen og skal finne andre steder der ordet forurensning inngår! Overraskende, kun ett sted, helt mot slutten:

SitatHan poengterer også at ny motorteknologi forurenser mindre enn elldre motorteknologi.

Behersket alarmisme, beskjeden formidling av "forurensning". Her kan antakelig til og med redaktøren ha formulert tittelen.

Spørsmålet er: er CO2 en forurensning? I følge Klif er det ikke miljøfarlig! Det finnes ingen dokumentasjon som karakteriserer CO2 som miljøfarlig. Dette er stadfestet i mail fra avdelingen som har ansvar for dette, CLP (Classification, Labeling, Packaging).

Tidligere er det spurt Ellen Hambro, Klif om noe tilsvarende:

CO2-utslipp får en pris i flere og flere land

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/

SitatSpørsmål 5:

Hei Ellen,

Du skriver i forbindelse med CO2-prising:

"Forurenser må betale".

Hva i all verden er det som gjør at dere behandler CO2 som en forurensning? På hvilket faglig grunnlag gjør dere dette? Hvilken vitenskaplig dokumentasjon legger dere til grunn for dette?
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/#comment862

Svaret fra fung. avd. direktør Harald F. Lund i sommer:

SitatSvar 9:

Ifølge FNs klimapanels fjerde hovedrapport er det meget sannsynlig at menneskeskapte utslipp av CO2 og andre klimagasser har forårsaket mesteparten av den observerte globale temperaturøkningen siden midten av 1900-tallet. Du kan lese mer om siste hovedrapport fra FNs klimapanel her: www.klif.no/klimapanel.

Karbonprising (kvotehandel og avgifter) er et viktig virkemiddel for å få ned disse utslippene.

For å bli betraktet som forurensning etter forurensningslovens forstand er det ikke krav om at det som tilføres miljøet er et fremmedelement i naturen. I likhet med CO2 kan også støy, rystelser og påvirkning av temperaturen være forurensning.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/#comment865

Det betyr at det finnes ingen dokumentasjon på at CO2 er miljøfarlig, CO2 er ikke klassifisert som en miljøfarlig forbindelse. Men påvirkning på temperaturen kan være en fourensning. IPCC har uttalt at det er meget sannsynlig at bl.a. CO2 har forårsaket temperaturøkningen siden midten av 1990-tallet.

Det vi vet nå er at sannsynligheten blir bestemt ved "håndsopprekking", og Klif stadfester at det finnes ingen standardisert dokumentasjon som klassifiserer CO2 som  miljøfarlig.  Dette er følgelig den hjemmelen de bruker for å ilegge CO2-avgifte. Er ikke det godt gjort da?

Og resten av artikkelen på forskning.no? Den omhandler at vi flyr for mye, prisene er for lave. Dessuten, trekkes det opp til en debatt, om utslipp fra fly oppe i atmosfæren har større klimaeffekt enn utslipp fra bil, på bakken. Her er det stor uenighet, men CICERO's forsker (Aamaas) er rimelig sikker. Ved å legge seriøse forskere inn i utsagnet, får han større trodd/innbildt troverdighet:

SitatEn av grunnene er at utslipp fra fly oppe i atmosfæren i følge flere forskere har opp til dobbelt så stor klimaeffekt som utslipp på bakken.
– Både biler og fly slipper ut CO2 , men fly bidrar i tillegg med kondensstriper som fører til skyformasjon og cirrusskyer, forklarer klimaforsker Borgar Aamaas til NRK.no.

SitatUenighet om høydeeffekt
– Når det gjelder CICEROs påstander om effekten av utslipp i store høyder, er dette svært omdiskutert og forskningsmiljøene er uenige om nettoeffekten. Noen mener også det stikk motsatte, at det har mindre effekt, sier Lasse Sandaker-Nielsen som er informasjonssjef i Norwegian til NRK.no.
Aamaas er ikke helt enig.
– Hvor stor nettoeffekten er diskuteres, men den allmenne oppfatninga blant seriøse forskere er at den er positiv, sier han.

Avslutningsvis, det ser altså ut til at det er IPCC's klimaalarmisme om CO2 som er grunnlaget for skatter og avgifter. Er denne håndsopprekkingen tilstrekkelig som hjemmelsgrunnlag for denne avgiftspolitikken?    :o    ;)      8)


Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 18:17:22 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 13:03:02 PM
Jojo, men dette er tross alt en repetisjon av tilsvarende tidligere myter og fordommer. Lite nytt, egentlig, selv om inntektspotensialet kanskje har vært større for klimaindustrien enn for de fleste andre undergangsmyter.

Rettssak? Javel, men hvem skal anmelde hvem for hva? Man kunne kanskje oppnå å dømme et par personer for forskningsjuks, men jeg tror det blir svært vanskelig, for alle kan dekke seg bak hverandre og si at "alle andre sa det samme", det er det som er så genialt ved "konsensus", det er et perfekt forsvar.

Rettsvesenet vil ikke selv sette igang en slik prosess. Heller ikke politikerne, og hvem skal da ta belastningen? Det burde være en folkebevegelse for det, ja, men folket er lei av klimakrise, og føler seg ikke tilstrekkelig tråkket på til å skape en bred og aktiv oppslutning.

Så domstol-sporet tror jeg vil være en blindvei.

Det er mulig budskapet mitt ikke kommer klart nok fram.

Jeg er ikke først og fremst ute etter en rettsak, det vesentligste er å få stoppet vanviddet. Men det kan virke som om det ikke lar seg stoppe med mindre en bruker lovverket.

Hvis vi først er enige om at det har foregått og foregår kriminell virksomhet, slik lovene og rettsvesenet definerer det, så er det samfunnets og rettsvesenets plikt å ta det opp i form av tiltale. Noe annet er å akseptere at loven ikke gjelder, eller at det finnes noen den ikke gjelder for. Da vil jeg hevde at vi befinner oss i en tilstand av anarki, dvs. omtrent det samme som du advarte mot tidligere i tråden.

Så kan man selvsagt være uenig i at profittørene på 'klimakrisen' bedriver kriminell virksomhet, men dokumentfalsk med formål inntekt pleier å bli karakterisert som kriminalitet. Den virksomheten vi diskuterer er utvilsomt organisert, og kvalifiserer etter min vurdering til organisert kriminalitet (https://www.politi.no/kripos/organisert_kriminalitet/), der straffelovens §60a (http://www.lovdata.no/all/tl-19020522-010-008.html#60a) har en særskilt bestemmelse myntet på alvorligheten ved slik organisering:
Sitat§ 60a. Dersom en straffbar handling er utøvet som ledd i virksomheten til en organisert kriminell gruppe, forhøyes maksimumsstraffen i straffebudet til det dobbelte, likevel ikke med mer enn 5 års fengsel.

Med organisert kriminell gruppe menes en organisert gruppe på tre eller flere personer som har som et hovedformål å begå en handling som kan straffes med fengsel i minst 3 år, eller hvor en vesentlig del av virksomheten består i å begå slike handlinger.

Forhøyelse av maksimumsstraffen etter bestemmelsen her får anvendelse i forhold til lovbestemmelser som tillegger strafferammen rettslig virkning, hvis ikke annet er bestemt.

Tilføyd ved lov 4 juli 2003 nr. 78.

Det er ikke en fille-sak vi snakker om. Det dreier seg ikke om en enkelt forsker som har jukset seg til litt ære og berømmelse (og penger) og som umiddelbart fikk sparken (http://no.wikipedia.org/wiki/Jon_Sudb%C3%B8).

Dette er juksemakere som påfører samfunnet store lidelser over tiår, samtidig som de beriker seg selv. Det kan faktisk vurderes om vi snakker om forbrytelser mot menneskeheten. (http://no.wikipedia.org/wiki/Forbrytelser_mot_menneskeheten).
SitatForbrytelser mot menneskeheten (eller Forbrytelser mot menneskeligheten, jfr. tysk Verbrechen gegen die Menschlichkeit)[note 1] er i folkeretten betegnelsen på straffbare handlinger begått mot en gruppe mennesker under visse omstendigheter. Forskere på internasjonale forhold har definert det som handlinger som er så alvorlige og av et så stort omfang at de rammer hele menneskeheten.Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 19:30:53 PM
Ja, på samme måte som "konsensus" om eugenikken også påførte menneskeheten store lidelser. Men ble det vitenskapelige miljøet bak dette noen gang stilt til ansvar?

Misforstå meg rett, jeg skulle gjerne sett en slik prosess mot klimahysterikerne, men jeg har minimal tro på at dette vil skje.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 23, 2012, 20:07:37 PM
Jeg er enig med både Amatør1 og ConTrari. Jeg mener at disse mennesken bør trekkes for domstolene og straffes så det svir. Dette for å statuere et eksempel. Slikt som de har gjort, det aksepteres rett og slett ikke av samfunnet. Denne mulige straffen er en av drivkreftene mine.

Er også enig med ConTrari i at det nok er tvilsomt at dette skjer. Hvem skal stille de øverste i samfunnet til ansvar? Men drivkraften er å få dem straffet alle som en. En for alle, alle for en.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 20:43:44 PM
Men hvis alle skal straffe hverandre, tror jeg straffen blir rimelig mild  8).

For det må nødvendigvis være maktpersoner eller sentrale institusjoner som driver denne prosessen, og som må gå til det ubehagelige skritt å kjøre sak mot sine elite-kolleger.

En "folkedomstol" er neppe aktuell  8), og hva skulle man dømmes til? Halshugging? Gapestokk? Rekordstore bøter? Tvangslesning av alle innlegg på klimaforskning.com?

A1 skriver: "Hvis vi først er enige om at det har foregått og foregår kriminell virksomhet, slik lovene og rettsvesenet definerer det,..."
Vel, det er et meget stort spørsmål, her tror jeg det trengs usedvanlig kreativ jus for å finne noe å henge en sak på. Spesielt fordi de man ønsker å tiltale utgjør en så bred del av samfunnet, at alle kan dekke seg bak hverandre.

Den eneste muligheten jeg kan se, er hvis det eksisterte et genuint folkekrav om et oppgjør av denne typen, men det eksisterer ikke, og vil heller ikke komme i fremtiden. Til det er klimasaken altfor uviktig for folk flest, og de aller aller fleste har ikke blitt mer skadelidende enn at de har betalt noe mer i avgifter, avgifter som like gjerne kunne ha fått et annet navn. For staten er det totalen som teller.

I en hypotetisk rettssak måtte det bevises at man bevisst løy og forfalsket kunnskap om klima. Det vil være meget enkelt å bare si "jeg tok feil", og det er ingen forbrytelse. Og politikerne og MSM vil alltid kunne redde skinnet ved å henvise til fagmiljøene. Nei, dette er nok en utopi, og særlig fordi et slikt oppgjør ikke er genuint viktig for folk flest.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkdesember 23, 2012, 20:51:50 PM
Pr. nå er det ikke et folkekrav å straffe dem, ConTrari. Og som du skriver, folk flest er ikke interesserte. Dette er en kombinasjon av at folk er likegyldige, og slettes ikke er klar over hvor alvorlig denne svindelen er.

Hva er korrekt straff for å ha ført til lidelse og død? Stjålet trilliarder av vanlige menneskers kroner og gitt til de rike? Dette kan vi ta videre. Hva er straffen for å stjele vårt lands selvråderett? Vet om et par som ble stilt mot muren på Akershus festning for å ha gjort seg skyldig i slikt.

At de ikke blir dømt, hvis det er slik det går - noe jeg jo har erkjent jeg er enig med deg i, betyr ikke at de ikke burde vært strengt straffet. Det er en av de største svindlene verden har sett. Å få dem straffet er også eneste mulighet til å hindre lignende elendighet i en endeløs kjede av repetisjoner. Politikerne kan ikke gjemme seg bak jeg visste ikke-alibiet. Det er de som står bak sammen med drivkrefter du kan spore helt tilbake til eugenikkens gullalder. Og når vi er inne på dem, så burde de også vært straffet. Kanskje vi da kunne unngått klimasvindelen? Men det var jo de samme maktmenneskene den gang som nå. Bare nye klær og en ny generasjon.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 21:01:53 PM
Hmmm ja, men mange mennesker tar faktisk feil både titt og ofte, og gjerne med de beste motiver.

Dumhet er ingen forbrytelse. Og når det gjelder det økonomiske, kan man lett finne like ville eksempler på sløsing med offentlige midler. Til syvende og sist hviler ansvaret på folket selv, det er vi som har tillatt dette systemet.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 21:11:19 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 19:30:53 PM
Ja, på samme måte som "konsensus" om eugenikken også påførte menneskeheten store lidelser. Men ble det vitenskapelige miljøet bak dette noen gang stilt til ansvar?

Nei, kanskje det var derfor det ble mulig å gjennomføre klimasvindelen?

Merk at jeg på ingen måte er ute etter å straffe forskere som tar feil, ingenting kunne vært lengre fra sannheten. Det er ikke straffbart, og skal ikke være straffbart, å framsette en feilaktig vitenskapelig hypotese. Også forskere med finansiering fra det offentlige har lov til å gjøre feil. Alle kan gjøre feil. Det hører med til den vitenskapelige metode at det gjøres feil.

Men det finnes arbeider som ikke er vitenskapelige, der man bevisst har trikset med data for å oppnå et villet resultat, eller der man nekter å legge fram grunnlagsdata slik at uavhengige forskere kan etterprøve resultatene. Da er vi utenfor den vitenskapelige metode og nærmer oss det juridiske. Men selv her kan det være spørsmål om det er kriminalitet eller bare en vanvittig udyktig forskning som har foregått, der forskeren har latt seg beruse  av egen tilsynelatende suksess, iform av økende forskningsmidler....

La oss si det er slik, det er bare tredjerangs forskere som ikke vet hva de driver med, kan ikke straffe slike må vite. Men så får vi tredjerangs politikere som gjerne vil omvelte samfunnet, avvikle industrien og forby privatbilismen etc., men dette har ikke latt seg gjøre hittil, så dyktige er de ikke. Kan ikke straffe slike.

Men så spør den tredjerangs politikeren den tredjerangs forskeren: "Kan ikke dere forske dere fram til at CO2 fører til verdens undergang? Vi betaler dere selvsagt godt". "Jo", sier den tredjerangs forskeren, "det skal vel la seg gjøre, men ikke si det til noen, og sørg for at det ikke blir mulig å stille spørsmål om resultatene i media". "Ok", sier den tredjerangs politikeren.

Omtrent slik er status idag. Ingenting kan gøres? Det er feil. Selvsagt kan noe gjøres. Det handler om vilje til å følge landets lover.

Nei, dette er ikke vanskeligere enn andre straffesaker. Det handler om konkrete ting som dokumentfalsk og manipulasjoner som det kan føres bevis for, akkurat som i andre straffesaker, det handler IKKE om vitenskapelige påstander.

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 21:41:56 PM
Vel, da ønsker jeg lykke til  8)

Men landets lover er neppe egnet til en slik operasjon. Så en grundig juridisk grenseoppgang bør være første skritt hos de som eventuelt sponser prosessen.

"Men så spør den tredjerangs politikeren den tredjerangs forskeren: "Kan ikke dere forske dere fram til at CO2 fører til verdens undergang? Vi betaler dere selvsagt godt". "Jo", sier den tredjerangs forskeren, "det skal vel la seg gjøre, men ikke si det til noen, og sørg for at det ikke blir mulig å stille spørsmål om resultatene i media". "Ok", sier den tredjerangs politikeren."

Ikke ville jeg påta meg oppgaven med å bevise 1) at dette er kriminell oppførsel, eller 2) at slike avtaler er gjort.

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 21:52:04 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 21:41:56 PM
Vel, da ønsker jeg lykke til  8)

Men landets lover er neppe egnet til en slik operasjon. Så en grundig juridisk grenseoppgang bør være første skritt hos de som eventuelt sponser prosessen.

Det var vankelig dette, men spørsmålet er om din tolkning av loven er den rette..

"Nei, dette er ikke vanskeligere enn andre straffesaker. Det handler om konkrete ting som dokumentfalsk og manipulasjoner som det kan føres bevis for, akkurat som i andre straffesaker, det handler IKKE om vitenskapelige påstander."

Det stopper selvsagt ikke med slike ting som dette, men om aktiv manipulasjon av den offentlige debatten i form av betalte troll, samt en hel del andre saker som ikke hører hjemme i en retsstat.

Det beste er jo om de vitenskapelige miljøene tar for seg forskerne og straffer dem som har forbrudt seg, slik som tilfellet Sudbø. f.eks. Men hvis de ikke gjør det, vil det ramme hele miljøet. På tilsvarende måte bør politikerne kjenne sin besøkelsestid, man er ikke hevet over loven selv om man har en plass på stortinget eller i regjeringen.

Som sagt, poenget er å få stoppet vanviddet. Det kan det være flere måter å få til det på, og mange har blitt forsøkt. Dersom jukseforskerne og juksepolitikerne ikke vil ta inn over seg at dette spillet snart er over, så må de bare innse at de kan komme til å måtte svare for seg i åpen rett.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 22:11:16 PM
Men spørsmålet er om retten vil åpne for slike saker.....

Jeg tror ikke det, og fenomener som "aktiv manipulasjon av den offentlige debatten..." , vel hvis det skal straffes som en forbrytelse, så frykter jeg for ytringsfriheten. For meg fremstår et rettsoppgjør som en drøm, en utopi.

Men sjekk dette med jurister. Min teori er at de heller ville være forsvarere enn anklagere i en slik sak....
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 22:43:42 PM
Jeg forstår ikke din holdning til dette spørsmålet. Lovene her til lands er til for å holdes. Hvis de ikke holdes, så skal det etterforskes og eventuelt dømmes.

Med aktiv manipulasjon av den offentlige debatten mener jeg for eksempel at en helt eller delvis statsfinansiert virksomhet som er avhengig av midler for å drive sin alarmisme, finner det "regningssvarende" å ansette troll som jobber 24/7 med å avspore alle innvendinger mot virksomheten, samt at mediene er med på dette. Det er dette som er en fare for ytringsfriheten, ikke kritikken av slik virksomhet.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTraridesember 23, 2012, 23:16:54 PM
Sitat fra: Amatør1 på desember 23, 2012, 22:43:42 PM
Jeg forstår ikke din holdning til dette spørsmålet. Lovene her til lands er til for å holdes. Hvis de ikke holdes, så skal det etterforskes og eventuelt dømmes.

Med aktiv manipulasjon av den offentlige debatten mener jeg for eksempel at en helt eller delvis statsfinansiert virksomhet som er avhengig av midler for å drive sin alarmisme, finner det "regningssvarende" å ansette troll som jobber 24/7 med å avspore alle innvendinger mot virksomheten, samt at mediene er med på dette. Det er dette som er en fare for ytringsfriheten, ikke kritikken av slik virksomhet.

Det er ingenting å forstå. Lovene skal holdes, og finner man at de er brutt i klimasaken, så saksøk i vei!

Joda, ansatte troll er en pest og en plage, men det hele koker ned til om det de gjør er ulovlig.

Igjen vil jeg råde til en juridisk sondering før man låser sine håp for mye i retning av straffesak. Det holder ikke å bare tro at loven er brutt, og husk at presedens kan være vel så gyldig som lovteksten for utfallet av en sak.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1desember 23, 2012, 23:29:33 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 23:16:54 PM
Igjen vil jeg råde til en juridisk sondering før man låser sine håp for mye i retning av straffesak. Det holder ikke å bare tro at loven er brutt, og husk at presedens kan være vel så gyldig som lovteksten for utfallet av en sak.

Min familie har lange jurist-aner.

Jeg personlig har ingen umiddelbare planer om å anlegge noen sak, det jeg snakker om er at demokratiet og samfunnet må forsvare seg selv mot undergravere. Det er slikt vi har riksadvokater og slik til. Det er jo veldig nervøse overfor "antiglobalister" har jeg hørt, så en og annen korrupt forsker og ditto politiker som har tenkt å snu opp ned på samfunnet uten å ha spurt velgerne om lov burde jo også føle en pust i nakken, n'est-ce pas?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAjanuar 03, 2013, 20:13:04 PM
Sitat fra: BorisA på desember 22, 2012, 12:12:34 PM
Jeg venter i spenning på hennes tilbakemelding, og jeg har også tatt meg den frihet å "mase" litt på henne.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1074

Men hun har det vel klimajuletravelt.....
Og fortsatt ingen respons fra Klima-Ellen :-\
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 03, 2013, 20:59:37 PM
Sitat fra: BorisA på januar 03, 2013, 20:13:04 PM
Sitat fra: BorisA på desember 22, 2012, 12:12:34 PM
Jeg venter i spenning på hennes tilbakemelding, og jeg har også tatt meg den frihet å "mase" litt på henne.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1074

Men hun har det vel klimajuletravelt.....
Og fortsatt ingen respons fra Klima-Ellen :-\

Dette problemet har hun elegant løst ved å stikke fingrene i ørene, knipe øynene hardt igjen, mens hun hele tiden har hylt av sine lungers fulle kraft Lalalalalalalalalala!

En helt normal måte å takle ubehagelige problemer på innen vårt lands forvaltningsorganer.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 03, 2013, 21:25:05 PM
Sitat fra: Amatør1 på desember 23, 2012, 23:29:33 PM
Sitat fra: ConTrari på desember 23, 2012, 23:16:54 PM
Igjen vil jeg råde til en juridisk sondering før man låser sine håp for mye i retning av straffesak. Det holder ikke å bare tro at loven er brutt, og husk at presedens kan være vel så gyldig som lovteksten for utfallet av en sak.

Min familie har lange jurist-aner.

Jeg personlig har ingen umiddelbare planer om å anlegge noen sak, det jeg snakker om er at demokratiet og samfunnet må forsvare seg selv mot undergravere. Det er slikt vi har riksadvokater og slik til. Det er jo veldig nervøse overfor "antiglobalister" har jeg hørt, så en og annen korrupt forsker og ditto politiker som har tenkt å snu opp ned på samfunnet uten å ha spurt velgerne om lov burde jo også føle en pust i nakken, n'est-ce pas?

Hvis samfunnet som helhet skal gå til strafferettslige tiltak, må selve samfunnets fundamentale rettigheter og styresett være truet. Det er de ikke idag.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 03, 2013, 22:04:51 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 03, 2013, 21:25:05 PM
Hvis samfunnet som helhet skal gå til strafferettslige tiltak, må selve samfunnets fundamentale rettigheter og styresett være truet. Det er de ikke idag.

Det er så absolutt truet. Fra alle kanter. Selvråderett, demokrati, samt alle rettigheter angående dette og åpenhet har aldri vært mer truet enn det er nå. De kaller det internasjonalisering. Ytringsretten har ikke vært så truet her til lands noen gang i moderne tid. Vi tar dessverre etter USA og svindelen etter 911. Der kan folk hentes i eget hjem uten at domstolene er del av det som skjer. De kan frakte eget lands innbyggere hvor de vil, torturere dem, og til slutt henrette dem. Uten lov og dom. Og når det har gått så langt i "ytringsrettens og frihetens høyborg", burde vel de fleste snart være i stand til å klore snerken ut av øynene og åpne dem for realitetene?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 03, 2013, 22:17:54 PM
Da lever vi i forskjellige virkeligheter.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Spirenjanuar 03, 2013, 22:36:09 PM
Am. dokumentar: Matvareindustriens hemmeligheter.
Sjokkerende fakta om mat, helse og produksjonsforhold.
Og om den kriminelle handling ved å ytre seg om mat.  :'(
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 03, 2013, 22:52:43 PM
Sitat fra: Spiren på januar 03, 2013, 22:36:09 PM
Am. dokumentar: Matvareindustriens hemmeligheter.
Sjokkerende fakta om mat, helse og produksjonsforhold.
Og om den kriminelle handling ved å ytre seg om mat.  :'(

Men hvordan kan et slikt program prduseres og vises dersom ytringsfriheten har verre kår enn noensinne?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Spirenjanuar 03, 2013, 23:10:48 PM
Under 1st og 2 verdenskrig kaldte man dem for frihetskæmper.
Dette er den moderne variation.
Den dokumentarfilm burde ses av alle 99%.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 03, 2013, 23:50:06 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 03, 2013, 21:25:05 PM
Hvis samfunnet som helhet skal gå til strafferettslige tiltak, må selve samfunnets fundamentale rettigheter og styresett være truet. Det er de ikke idag.

Det har aldri vært noe krav eller intensjon om at samfunnets styresett må være truet for at landets lover skal opprettholdes og eventuelle brudd etterforskes. Det er det som er den lovlige funksjonen i et samfunn.

Godt nyttår forresten  :)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 03, 2013, 23:53:54 PM
Sitat fra: Amatør1 på januar 03, 2013, 23:50:06 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 03, 2013, 21:25:05 PM
Hvis samfunnet som helhet skal gå til strafferettslige tiltak, må selve samfunnets fundamentale rettigheter og styresett være truet. Det er de ikke idag.

Det har aldri vært noe krav eller intensjon om at samfunnets styresett må være truet for at landets lover skal opprettholdes og eventuelle brudd etterforskes. Det er det som er den lovlige funksjonen i et samfunn.

Godt nyttår forresten  :)

Men når du skriver: "det jeg snakker om er at demokratiet og samfunnet må forsvare seg selv mot undergravere. ", så oppfatter jeg dette som en beskrivelse av en trussel mot landets styresett.

Og som sagt; er lovbrudd påvist, er det bare å anmelde!

Godt nyttår til deg også 8)

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ufaufajanuar 04, 2013, 10:24:36 AM
Sitat fra: Spiren på januar 03, 2013, 22:36:09 PM
Am. dokumentar: Matvareindustriens hemmeligheter.
Sjokkerende fakta om mat, helse og produksjonsforhold.
Og om den kriminelle handling ved å ytre seg om mat.  :'(

Var dette dokumentaren som gikk onsdag kveld? I såfall ga min kone et engasjert foredrag samme kveld med oppfordring om at vi burde finne den og se den sammen:)

Skulle gjerne hatt en link til dokumentaren.

Om du er interessert i tema anbefaler jeg forøvrig boka "Seeds of destruction" av William F. Engdahl. Et godt sammendrag av boka er et opptak fra Engdahls presentasjon for Vatikanet, som Seto gjorde meg oppmerksom på. Benevnt på youtube som - F. William Engdahl In The Vatican (Seeds of Destruction) Lecture.

Foreslår forøvrig at kommentarer til dette tema flyttes til GMO tråden.

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 07, 2013, 20:53:25 PM
Det er stadig ikke noe svar fra Ellen på bloggen

Vått nytt år!

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/

Men det drypper stadig inn hjelp til de som spør!    ;)     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 07, 2013, 21:08:51 PM
Det er godt at folk står på! :)

Jeg likte svaret fra Zeal i dag: "Thanks for heilpng me to see things in a different light."
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 07, 2013, 21:21:22 PM
Helt enig, seoto. Noen ganger kommer det små perler!    8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 07, 2013, 21:34:53 PM
Takk for oppdatering og god innsats!
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 08, 2013, 12:58:26 PM
Klif er på ville veier.  ;)   Siste oppslag i de enøydes klimautspill, Aftenposten (papir) i dag, 8. januar 2013

Vil ha klimakroner inn i veiregnskapet

http://www.climometrics.org/13apklif.jpg

De "troende" er troendes til alt.

Det er jo å håpe at Ellen er innom bloggen sin. Der er det ferskvare å lære av

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1089    ;)      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Spirenjanuar 08, 2013, 15:37:40 PM
FORSLAG TIL EUROPA-PARLAMENTETS BESLUTNING

9. marts 2012                             Om kvinder og klimaændringer

7. minder Kommissionen og medlemsstaterne om sin beslutning om klimakonferencen i Durban (COP 17), og opfordrer dem til at anvende deres vilje til at stræbe efter kvindelig repræsentation på mindst 40 % i alle relevante organer for klimafinansiering; understreger behovet for også at anvende dette princip på organer for teknologiindførelse og klimatilpasning;
8. opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at indsamle landespecifikke og kønsopdelte data ved planlægning, gennemførelse og evaluering af klimaændringspolitikker, -programmer og -projekter for effektivt at vurdere og tage fat på de forskellige følger af klimaændringer for hvert køn og udarbejde retningslinjer for tilpasning til klimaændringerne med beskrivelse af politikker, der kan beskytte og styrke kvinder med henblik på at håndtere virkningerne af klimaændringerne;
9. opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at integrere kønsorienterede statistikker på alle miljørelaterede politikområder med henblik på at forbedre registreringen af kvinders og mænds overordnede situation i forhold til klimaændringerne;
10. minder om, at en inddragelse af spørgsmål om EU's udenrigspolitik i forbindelse med fremme af ligestilling mellem kønnene og eliminering af forskelsbehandling fortsat bør bidrage til, at kvinder spiller en central rolle i beslutningstagningen, ved udformningen af politikker og i forbindelse med forvaltning, bevarelse og overvågning af naturressourcer og miljøet og med hensyn til indsatsen for at bekæmpe klimaændringerne;
25. opfordrer EU og dets medlemsstater til at udvikle et princip om "klimaretfærdighed"; understreger, at den største uretfærdighed, der vil ske, hvis vi undlader at imødegå klimaændringerne på effektiv vis, vil være de ødelæggende virkninger, som dette vil få på fattige lande og befolkninger, navnlig kvinder;
28. opfordrer Kommissionen og medlemsstaterne til at tilskynde kvinder til at tage en teknisk og videnskabelig uddannelse og gøre karriere inden for miljø- og energiteknik, da behovet for ekspertise inden for dette område vil garantere kvinder sikre arbejdspladser med stabile fremtidsudsigter og øget opmærksomhed omkring kvinders behov, når det drejer sig om at udforme klimaændringspolitikker;
29. opfordrer Kommissionen til at støtte en reform af de eksisterende mekanismer og fonde for at gøre dem mere gennemsigtige, inkluderende, og for at de i højere grad afspejler lokalsamfundenes og især kvindernes bidrag til emissionsreduktioner, og til at fremme disse principper i fremtidens klimarelaterede traktater, mekanismer og bilaterale samarbejdsindsats med henblik på at udvikle bedre måder at styrke kvinder økonomisk på;
31. henleder opmærksomheden på, at det er nødvendigt og særdeles vigtigt at undgå farlige klimaændringer og begrænse stigningen i gennemsnitlige temperaturer til 2° C, eller om muligt til 1,5° C, i forhold til det førindustrielle niveau for at undgå dramatiske negative følger for kvinder og andre sårbare befolkningsgrupper;

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A7-2012-0049+0+DOC+XML+V0//DA#_part1_def2

PS. Pål Prestrud har et svar til Bye og andre enkelt personer Ellens blogg.  ;)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amateur2januar 08, 2013, 17:34:04 PM
Sitat fra: Spiren på januar 08, 2013, 15:37:40 PM
PS. Pål Prestrud har et svar til Bye og andre enkelt personer Ellens blogg.  ;)

Noen av svarene til Prestrud minner meg om folkeeventyret hvor replikkvekslingen mellom den besøkende og den dauhørte gikk som følger:

Den besøkende (Bye): "Goddag Mann!"

Den dauhørte (Prestrud): "Økseskaft!"
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 08, 2013, 18:19:21 PM
Pål Prestrud vil å svar. Et ærlig og rett fram svar. Han kommer helt sikkert til å angre på at han skrev det tullet han akkurat skrev. Helt sikkert. Stay tuned, som utlendingene sier. Jeg skal bare ta til meg litt næring først.
Tittel: Sv: Hambros blogg - Prestrud har fått svar
Skrevet av: Jostemikkjanuar 08, 2013, 20:32:08 PM
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1093

Legger det i sin helhet ut her også, da jeg har en mistanke om at det kan bli kortlivet.
Det Pål Prestrud gjorde nå er et bedrøvelig bevis på hva svært mange lenge har vært klar over. Han har store deler av skylden for den svært usaklige og utrivelige klimadebatten vi har opplevd i Norge. Faglig sett har han ingen ting å fare med, så på sitt sedvanlig nedrige vis må han derfor ty til håpløse personangrep og hersketeknikker som at skeptikerne er sponset av big tobacko og big oil.

Det som kommer nå oppfordrer jeg alle å kopiere til senere bruk. Klin det ut over alt dere ser en mulighet. Sannheten skal fram, og Pål Prestrud skal nektes videre terrorisme av klimadebatten.

I flere år har WWF-styremedlemmet og CICERO-direktøren på råttent vis påstått at skeptikerne er sponset av tobakk- og oljeindustrien. Med Pål Prestruds WWF-karriere i minnet skal vi nå ta en titt på virkelighetens verden.

WWF i Sør-Afrika er stiftet og drevet av en som har tjent seg søkkrik på Tobakk- og spritproduksjon. Her fra Bistandsaktuelt.no

http://www.bistandsaktuelt.no/debatt/kategorier/tråder?thread=117559

"Men hva skjer i praksis? For å vite noe om dette er det nødvendigmed uavhengige studier fra konkrete case. I det følgende vil vi vise hva som skjer i Namaqualand i det nordvestlige hjørnet av Sør-Afrika. Her ble Namaqua National Park åpnet i januar 2002. Dette erden nyeste nasjonalparken i landet, og i følge en stolt parkledelse er det den raskest voksende parken i verden. WWF tok initiativ til etableringen av parken, og oppkjøpene av jord er hovedsakeligfinansiert av WWF, med donasjoner fra noen av Sør-Afrikas rikeste menn så som Anton Rupert. Milliardæren Rupert er lidenskapelig opptatt av miljøvern og har også mottatt en pris for sin innsats avWWF. Han opprettet selv WWF-kontoret i Sør-Afrika i 1968. Etter å ha tjent seg rik på tobakk og alkohol tilbringer han nå pensjonisttilværelsen med å jobbe for WWF...

...Parkledelsen har også fraktet struts og ulike typer antiloper til parken. Dyrene er kjøpt på auksjon. Sør-Afrikas mange private viltreservater gir nemlig grobunn for et aktivt marked for omsetning av"ville" dyr. Hermetisk jakt er betegnelsen som gjerne settes på det turistjegerne bedriver innen disse inngjerdete reservatene. Her kan "tapre storviltjegere" få skyte en løve eller en kudu undertrygge omgivelser - mot et solid vederlag. I Namaqua nasjonalpark er man på en lignende måte i ferd med å etablere det vi kan kalle et hermetisk safariland. Gjerdene har to typer hermetiserendefunksjoner: De innkjøpte auksjonsdyrene holdes inne, samtidig som lokalbefolkningen og deres ressursbruk stenges ute."

Jeg har enorme mengder tilsvarende på lager, men vi av plasshensyn tar vi nå en titt på stifterne av og presidentskapet i WWF:

John Hugo Loudon - Wikipedia:

http://en.wikipedia.org/wiki/John_Hugo_Loudon

"John Hugo Loudon (June 27, 1905 – February 4, 1996) was the CEO of Royal Dutch Shell from 1951 to 1965 and the president of World Wide Fund for Nature."

Dette finnes også ufattelige mengder av, men vi går videre til klima"forskningens" høyborg, East Anglia University sin klimaavdling, CRU. Her fra deres egen hjemmeside:

http://www.cru.uea.ac.uk/cru/about/history/

"Acknowledgements
This list is not fully exhaustive, but we would like to acknowledge the support of the following funders (in alphabetical order):

(jeg plukker ut de aktuelle for denne saken)

British Petroleum, National Power (kullkraft), Shell, Sultanate of Oman (gigantisk oljeprodusent)."

Her er et eksempel på hvordan Mike Kelly ved CRU kapret penger fra Big Oil, i dette tilfellet Shell. Dette er fra Kelly til Mike Hulme og Tim O'Riordan:

"Had a very good meeting with Shell yesterday. Only a minor part of the  agenda, but I expect they will accept an invitation to act as a strategic partner and will contribute to a studentship fund though under certain  conditions."

http://www.ecowho.com/foia.php?file=0962818260.txt&search=shell

Så over til et par meget pinlige saker direkte relatert til Pål Prestrud. Det dreier seg om at han rett og slett kommer med løgner og hårreisende beskyldninger og personangrep. Begge disse eksemplene er fra Forskning.no. Saken er tatt grundig opp på Klimaforskning.com:

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,73.0.html

"Uetterrettelighet i klimadebatten"

Saken dreier seg om at Pål Prestrud i debatten under en kronikk på forskning.no,

http://www.forskning.no/artikler/2011/februar/278040

rett og slett drar en løgn om datagrunnlaget til en publikasjon som blir dratt fram for å "bevise" at det har blitt flere grader varmere i Arktis. Da en av debattantene, Jami, spør Pål Prestrud direkte om det virkelig er brukt rådata, og om disse rådataene er lagt ved som grunnlag i publikasjonen, svarer Pål Prestrud ja flere ganger. Dette viste seg å ikke stemme, og da forsvant Pål Prestrud fra debatten som en ånd i en fillehaug. Ikke lenge etter valgte like så godt redaktør i Forskning.no å stenge hele klimadebatten. Ikke så rart, når direktøren for Norsk Klimasenter CICERO blir tatt i en løgn.

Dette hindret imidlertid ikke Pål Prestrud i å dumme seg ut igjen, denne gang i debatten på klimabloggen til Terje Wahl på Forskning.no. Her fra Klimaforskning.com:

Prestruds forhold til sannhet

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,24.msg64.html#msg64

Svein:

"Javisst. Kanskje mer spennende for Prestrud enn andre, etter at han for 3 år siden beskrev den russiske fysikeren Abdusumatov for spinnvill og galen egentlig uten å vite noe om bakgrunnen for påstanden om at vi kan være på vei mot en ny liten istid om 30-40 år. Nettopp på bakgrunn av det du tar opp i dette blogginnlegget, lav solaktivtet."

Hvorpå Pål Prestrud svarte Svein:

"Skrevet av Pål Prestrud, 2011-06-20 13:30:00
Til Svein: jeg har ikke kalt en forsker "spinnvill og galen" slik du påstår. Jeg kommer heller ikke til å gjøre det, uansett hvor spinnville og gale påstander vedkommende måtte framsette."

Da var det ikke annet å gjøre for debattant Svein enn å henvende publikum til Nettavisen:

http://pub.nettavisen.no/nettavisen/na24/arkiv/politikk/article1568717.ece

Der står det blant annet:

"... Det mener tydeligvis ikke Pål Prestrud, som er direktør ved CICERO Senter for klimaforskning.

- De er spinnville og gale. Kommer med ville påstander i øst og vest, uten faglig grunnlag. De har ingen tiltro i forskermiljøer. Det kan jeg iallfall si på generell basis, sier Prestrud om sine forskerkolleger, før han legger til at han ikke vet hvem Abdusumatov er.

Vel, selv en skarve journalist kan med et raskt nettsøk finne ut at den gale russeren er fysiker og forsker på solstråling, blant annet som leder for et prosjekt kalt Astrometria, som er tilknyttet den russiske delen av Den internasjonale romstasjonen.

Pål Prestrud kan til gjengjeld sies å ha et visst faglig grunnlag for å dele ut galskapsdiagnoser til sine kolleger. Han er biolog, med rabies hos polarrev som spesialitet."

Nå regner jeg med at de fleste forstår hva som er sannheten. Pål Prestrud er i likhet med nåværende direktør for CICERO, lite annet enn en WWF-aksjonist og alarmist.

Jeg regner med at Pål Prestrud nå har såpass vett at han trekker seg ut av norsk klimadebatt en gang for alle. Det finnes mengder av eksempler som de over, og neste kapittel i denne såga vil komme hvis han ikke er klok nok til å forstå dette. Det finnes mengder, blant annet om det falskt påståtte "FN-organet" et visst sted i Arendal og deres felles Internettdomene med WWF. Jeg kan gjøre det særskilt hyggelig for Ellen Hambro og fortelle leserne her om hvordan KLIF gjorde seg skyldige i forsøk på historieforfalskning. Det finnes i det hele tatt menger å ta av.

Takk for deg, Pål Prestrud.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 08, 2013, 21:32:21 PM
Ingenting å takke for, sier Pål  8).
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 08, 2013, 21:42:48 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 08, 2013, 21:32:21 PM
Ingenting å takke for, sier Pål  8).

;D Håpet er vel egentlig at han bare tar til vettet og begynner å forske på rabies igjen. Hans medfødte evner i den retning må jo veie på vektskålen?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 08, 2013, 21:48:26 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 08, 2013, 21:42:48 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 08, 2013, 21:32:21 PM
Ingenting å takke for, sier Pål  8).

;D Håpet er vel egentlig at han bare tar til vettet og begynner å forske på rabies igjen. Hans medfødte evner i den retning må jo veie på vektskålen?

Eller at rabies-forskeren fortsetter med enda mer rabiate angrep på skeptikerne, og bidrar tll å undergrave sin egen faglige posisjon  8).

Som du selv henviser til i innlegget, så har han langt på vei saget av sin egen gren med tåpelige utsagn om meningsmotstandere, og når dette kommer fra en av landets sentrale klimakrise-proponenter, får vi nesten bare takke og bukke for denne gratishjelpen. Han må da ha støtt mange tvilende sjeler fra seg?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 08, 2013, 22:04:44 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 08, 2013, 21:48:26 PM
Som du selv henviser til i innlegget, så har han langt på vei saget av sin egen gren med tåpelige utsagn om meningsmotstandere, og når dette kommer fra en av landets sentrale klimakrise-proponenter, får vi nesten bare takke og bukke for denne gratishjelpen. Han må da ha støtt mange tvilende sjeler fra seg?

Det tror jeg også, ConTrari. Blir litt som dumskalle og kaosskeptikersirkusgoddard, og ikke minst, Rasmus Benestad. Antar at alle disse kun er for spesielt interesserte, for å si det slik. De står hverandre ganske nær også.

Det er utrolig at noen er så dumme at de fortsetter å dra den med Big Oil og Big Tobacco. I flere år slapp de unna med å beskylde andre for ting de selv hadde gjort seg skyldige i, men nå, etter mengder av pinlige avsløringer, skulle man kunne tro at tiøringen hadde falt på plass. Men det er kanskje ikke myntpåkast hos de spinnville og galne?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 08, 2013, 22:13:58 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 08, 2013, 22:04:44 PM
Sitat fra: ConTrari på januar 08, 2013, 21:48:26 PM
Som du selv henviser til i innlegget, så har han langt på vei saget av sin egen gren med tåpelige utsagn om meningsmotstandere, og når dette kommer fra en av landets sentrale klimakrise-proponenter, får vi nesten bare takke og bukke for denne gratishjelpen. Han må da ha støtt mange tvilende sjeler fra seg?

Det tror jeg også, ConTrari. Blir litt som dumskalle og kaosskeptikersirkusgoddard, og ikke minst, Rasmus Benestad. Antar at alle disse kun er for spesielt interesserte, for å si det slik. De står hverandre ganske nær også.

Det er utrolig at noen er så dumme at de fortsetter å dra den med Big Oil og Big Tobacco. I flere år slapp de unna med å beskylde andre for ting de selv hadde gjort seg skyldige i, men nå, etter mengder av pinlige avsløringer, skulle man kunne tro at tiøringen hadde falt på plass. Men det er kanskje ikke myntpåkast hos de spinnville og galne?

Han kjører jo de gamle velkjente påstandene, bl.a. om Heartland. Men burde da ikke også Peter "Gleichschaltung" Gleick nevnes?

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 08, 2013, 22:18:31 PM
Et meget treffende innlegg, Jostemikk, innlegg #59.

Da jeg registerte at Prestrud var innkalt som hjelpekorps på bloggen, ja da tenkte jeg på:

"Alle mann til pumpene".

Jeg aner at desperasjonen brer seg, og latterlighetens grenser er vel passert for lengst?

Han er nok dypt involvert i kampen mot Klimarealistene også

http://www.klimarealistene.com/Naturen

Så også der har han blitt bloggaktiv i forbindelse med innlegget til Newth og Wiik, på Utdanning. Dette ble kommentert av Jan-Erik Solheim, og moroa var i gang

http://www.utdanningsnytt.no/4/System-branch/Sok/?quicksearchquery=solheim

Ja, ja, Ellen vil ha kommentarer og tilbakemeldinger. Så, selv om hun er inne i en svarskyldig periode, tar hun nok mer enn gjerne imot kommentarer til Kif's arbeid.    :)    ;)      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 08, 2013, 22:30:20 PM
Strålende innsats, Jostemikk.

Eksponéring av ypperste Prestrud på Klif sin alarmist-blogg, det fortjente han, WWF'ern.  ;)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 08, 2013, 22:35:30 PM
Sitat fra: ebye på januar 08, 2013, 22:18:31 PM
Et meget treffende innlegg, Jostemikk, innlegg #59.

Da jeg registerte at Prestrud var innkalt som hjelpekorps på bloggen, ja da tenkte jeg på:

"Alle mann til pumpene".

Jeg aner at desperasjonen brer seg, og latterlighetens grenser er vel passert for lengst?

Han er nok dypt involvert i kampen mot Klimarealistene også

http://www.klimarealistene.com/Naturen

Så også der har han blitt bloggaktiv i forbindelse med innlegget til Newth og Wiik, på Utdanning. Dette ble kommentert av Jan-Erik Solheim, og moroa var i gang

http://www.utdanningsnytt.no/4/System-branch/Sok/?quicksearchquery=solheim

Ja, ja, Ellen vil ha kommentarer og tilbakemeldinger. Så, selv om hun er inne i en svarskyldig periode, tar hun nok mer enn gjerne imot kommentarer til Kif's arbeid.    :)    ;)      8)

Jeg synes det er flott at det endelig er kommet noen alarmister på banen i denne bloggen, da blir det reell debatt, mens det hittil har virket som om noen har forsøkt å tie skeptikerne ihjel. Det ble vel for vondt å se på skeptiker-dominansen til slutt  8).
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: jarlgeirjanuar 09, 2013, 03:59:10 AM
Nå som Hr Prestrud er ute og tramper i salatbollen igjen kunne jeg ikke motstå fristelsen til å kommentere litt.  ;D

Siden Ellen er advokat og har null peiling på klima er det ikke rart at hun har kontaktet hovedkvarteret og bedt om at Ap's klimapitbull kommer henne til omsetning. Denne bloggen har tydeligvis ingen mellomting mellom total taushet og rabiat glefsing.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 09, 2013, 10:24:34 AM
Sitat fra: jarlgeir på januar 09, 2013, 03:59:10 AM
Nå som Hr Prestrud er ute og tramper i salatbollen igjen kunne jeg ikke motstå fristelsen til å kommentere litt.  ;D

Siden Ellen er advokat og har null peiling på klima er det ikke rart at hun har kontaktet hovedkvarteret og bedt om at Ap's klimapitbull kommer henne til omsetning. Denne bloggen har tydeligvis ingen mellomting mellom total taushet og rabiat glefsing.
Flott innlegg, jarlgeir.

Du skriver på bloggen til Ellen (kommentar 19):
SitatSiden Pål Prestrud er ute og beriker debatten igjen med beskyldninger om kvasivitenskap fra motparten, kan det være på sin plass å nevne CICERO's formålsparagraf fra 1990: «fremskaffe kunnskap som kan bidra til å løse det menneskeskapte klimaproblemet».

Denne formålsparagrafen er en selsom sak. Det formålet du siterer hadde CICERO frem til 2006, da byttet de til:

Sitat...med sikte på å framskaffe kunnskap som kan bidra til å redusere klimaproblemet...

Lett omskrevet, men "klimaproblemet kan reduseres", ad human vei!

Formålet før 2006 ble påpekt av Tom Segalstad og Åsmunn Moene i Dagsavisen 3. april 2008. (Denne artikkelen mangler jeg!    ;) ) Dette innslaget har provosert Prestrud til et sjikanøst svar i Dagsavisen 29. april 2008, med avisens ingress:

SitatDen senere tids klimadebatt i Norge er på galt spor. På skeptikersidn domineres den dessverre av folk som har lite faglig å bidra med, skreiver Prestrud

Spekulativt om klima

http://www.climometrics.org/08dapres.pdf

Den uetterrettelige Prestrud avviser rett og slett at CICERO har den formålsparagrafen du referer til jarlgeir. Den tidligere paragrafen og endringen blir behendig utelatt. Best slik! Men dette blir presist påpekt av Tor Waaler i Dagsavisen 6. mai 2008

Spekulativt om klima

http://www.climometrics.org/08datorw.jpg

Formålsparagrafen bl endret, men ha samme budskap, klimaforskerne skal ordne opp med naturen. Men det CICERO ikke gjorde, var å endre sitt Hovedmål for klimaforskningen. Dette finner vi på hjemmesiden til CICERO i dag:

Forskning ved CICERO

http://www.cicero.uio.no/research/

SitatKlimaproblemet er omfattende. Vi trenger mer kunnskap om klimasystemet, hvordan vi kan stoppe menneskeskapte klimaendringer og om forebygging og omstilling.

Så, CICERO har endret på beskrivelsen av det de gjør, men ikke endret på det de gjør. Dette er en av to topp rådgivere til Regjeringen, Klif og det norske folk.

Det begynner nok å bli litt vel mye å holde orden på, inne i CICERO-borgen.    :)     ;)      :o      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg - Prestrud har fått svar
Skrevet av: ebyejanuar 09, 2013, 10:54:20 AM
Sitat fra: Jostemikk på januar 08, 2013, 20:32:08 PM
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1093

Legger det i sin helhet ut her også, da jeg har en mistanke om at det kan bli kortlivet.

PP har svart deg, Jostemikk. Derved er du nok sikret varig plass hos'a Ellen

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1095

Alle lister over tillitsverv i WWF er antakelig helt gale og spinnville, Jostemikk?     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 09, 2013, 11:02:39 AM
Den "spinnvillheten" er i følge PP dementert flere ganger på Nettavisen. Er det noen som har sett dementiene?    ;)       8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 09, 2013, 11:17:19 AM
Prestrud skriver: "Jeg har aldri hatt tillitsverv i WWF og føler derfor heller ikke noe ansvar for å forsvare organsiasjonen."

Visstnok tar Jostemikk feil i at Prestrud sitter i styret i WWF, men han har i flere året sittet i valgkomiteen til WWF Norge. Er ikke det et tillitsverv?
http://www.wwf.no/om_wwf/hvem_er_vi/styret/

Valgkomiteen står nederst:

WWF-Norges valgkomité består av tre medlemmer, som velges av Landsmøtet.
Valgkomitéens medlemmer:

    Jørgen Randers
    Pål Prestrud
    Camilla Viken
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 09, 2013, 11:31:59 AM
Og som jeg skrev i #69 (rett over), det begynner nok å bli mye å holde styr på for "han i hornet på veggen".    ;D     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 09, 2013, 11:32:05 AM
Selvsagt er dette er tillitsverv.

Eh...med fare for å plagiere en viss person; Selvmål, PP!
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 09, 2013, 12:03:02 PM
Jeg kan legge til litt til:

Prestrud var blant representantskapsmedlemmene i hvert fall fra og med 2003 (den tidligste årsmeldingen jeg har lastet ned).

Prestrud finnes i årsmeldingene til WWF i 2003, 2004, 2005 (her skriver de visstnok Paul Prestrud), 2006, 2007 (da kom han inn i valgkomiteen, der han fortsatt er), 2008, 2009, 2010, 2011 (her har de droppet å vise valg av styre og valgkomité, noe som kan komme av at de i årsmeldingen 2010 skrev: "Landsmøtets sammensetning 2010-2012).

Årsmeldinger f.o.m. 2003 kan lastes ned her:
http://www.wwf.no/om_wwf/arsmeldinger2/

Så jeg kan jo forstå at han ikke føler noe ansvar for å forsvare organisasjonen /sark_off
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 09, 2013, 21:43:20 PM
Prestrud har fått ytterligere ting å svare på, på Ellens blogg.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1100

Hans svar hjelper ikke stort på hverken Ellens, Klifs eller hans egen troverdighet. Prestrud er sentral i WWF, men vil ikke være ved det.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 09, 2013, 21:49:01 PM
Sitat fra: Amatør1 på januar 09, 2013, 21:43:20 PM
Prestrud har fått ytterligere ting å svare på, på Ellens blogg.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1100

Hans svar hjelper ikke stort på hverken Ellens, Klifs eller hans egen troverdighet. Prestrud er sentral i WWF, men vil ikke være ved det.

Han forsøkte seg rett og slett med en bløff. En pokerbløff. For å ufarliggjøre WWFs dominans over klimainstitusjoner både her til lands og internasjonalt. Snakk om ynkelig opptreden! Han vil få flere svar etter hvert. Merkelig at ingen har fortalt ham at det er lurt å slutte å grave når man allerede står i et dypt møkkhull.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 09, 2013, 23:16:52 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 09, 2013, 21:49:01 PM
Han forsøkte seg rett og slett med en bløff. En pokerbløff. For å ufarliggjøre WWFs dominans over klimainstitusjoner både her til lands og internasjonalt. Snakk om ynkelig opptreden! Han vil få flere svar etter hvert. Merkelig at ingen har fortalt ham at det er lurt å slutte å grave når man allerede står i et dypt møkkhull.

Det hele er iferd med å rulles opp nå. "Henning Nielsen" har en fin kommentar (http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1105) nå ikveld:
SitatPoenget her må vel være at Prestrud skrev: "Jeg har aldri hatt tillitsverv i WWF" Å sitte i valgkomiteen i en organisasjon står for meg som et soleklart eksempel på et tillitsverv.

Noe annet er selvsagt tøv. Henning Nielsen har helt rett. Det vi har å gjøre med er et gjennomkorrumpert system der statsfinansierte WWF-aktivister er satt til å drive "forskning" og mediemanipulasjoner på vegne av sine oppdragsgivere blant politikerne. At Prestrud tør å lyve åpenlyst på KLIF sine sider, utan at det tilsynelatende får konsekvenser, forteller jo endel....?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 09, 2013, 23:35:50 PM
Denne situasjonen er jo helt perfekt, Amatør1. Han er sikkert bedt om å gi assistanse. Han møter mer motstand enn forventet (og det kommer nok mer!). Han "brettes" ut på Ellens Klif-blogg - i de ansattes påsyn. Hvis en tar de enkelte spørsmål og påstander opp med ham, sitter han litt sjakk matt. Vi er vant til at han avstår fra å svare (forskning.no, ABCNyheter, VG), men her er den strategien ikke farbar. Normalt stopper jo redaktør/moderator en slik debatt når de er fornøyd. Her kan/vil det fortsatt komme nye innlegg. Så i tillegg til deltagelse i nettverksbygging og organisasjonsrelasjoner det må være riktig å stille spørsmål ved, vil nok også hans forsøk på faglige "svar" bli kommentert.    ;)     8) 
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 09, 2013, 23:45:52 PM
Sitat fra: ebye på januar 09, 2013, 23:35:50 PM
Denne situasjonen er jo helt perfekt, Amatør1. Han er sikkert bedt om å gi assistanse. Han møter mer motstand enn forventet (og det kommer nok mer!). Han "brettes" ut på Ellens Klif-blogg - i de ansattes påsyn. Hvis en tar de enkelte spørsmål og påstander opp med ham, sitter han litt sjakk matt.

Litt?  ;D

Situasjonen minner meg om Gleick.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Bebbenjanuar 10, 2013, 00:13:12 AM
Sitat fra: ebye på januar 09, 2013, 23:35:50 PM
Denne situasjonen er jo helt perfekt, Amatør1. Han er sikkert bedt om å gi assistanse. Han møter mer motstand enn forventet (og det kommer nok mer!). Han "brettes" ut på Ellens Klif-blogg - i de ansattes påsyn. Hvis en tar de enkelte spørsmål og påstander opp med ham, sitter han litt sjakk matt. Vi er vant til at han avstår fra å svare (forskning.no, ABCNyheter, VG), men her er den strategien ikke farbar. Normalt stopper jo redaktør/moderator en slik debatt når de er fornøyd. Her kan/vil det fortsatt komme nye innlegg. Så i tillegg til deltagelse i nettverksbygging og organisasjonsrelasjoner det må være riktig å stille spørsmål ved, vil nok også hans forsøk på faglige "svar" bli kommentert.    ;)     8)

Jo... litt etymologi:

"Sjakk" betyr "sheik" altså konge.

"Matt" kommer av et gammelt persisk ord som betyr død.

"Sjakk matt" = Kongen er død.

"Gleick" er vel "konge på haugen", der Pål sin høner holder til.

Fristende å gå videre her i analogien ... vi er vel den uorganiserte bondehæren som omringer alle disse småkongene som klimahypen har skapt.  :D

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 10, 2013, 00:24:34 AM
Kongen er død -leve kongen! Gleick goes on!
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Gloføkenjanuar 10, 2013, 13:37:55 PM
It's alive!  Hubroen Hambro har svart.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 10, 2013, 13:55:40 PM
Ja, Hambro har svart - med enda et svar som tydelig beviser at dette er ting hun vet ekstremt lite om, og derfor bare bruker de hjelpemidlene hun har fått beskjed om. Men det morsomste med dette blogginnlegget, var at hun måtte rope på hjelp, og av alle ubrukelige, valgt hun den verste: Pål Prestrud! Det er vel ingen i Norge som har skapt flere skeptikere enn nettopp Prestrud og hans partner Benestad.

Jeg har lest hva en tidligere forsker i England har skrevet om tiden fra tidlig 70-tall og framover, og "Marty" (http://thelukewarmersway.wordpress.com/2013/01/02/the-climate-scientists-story-part-2/) har bl.a. skrevet:

"There was so much money, universities were scrambling to see how much they could grab. Whole departments were born just to study this one effect. They were recruiting believers, not thinkers. Careers were being made. Most of today's climate scientists came from departments that were born in this rush. If you could tie your research to global warning, you could get funded. (I was in the money race at this time.) Older research was abandoned." (min uth.)

Setningen som er understreket mener jeg er veldig viktig i hvordan denne skandalen kunne vokse fram, og vi ser hvordan offentlige stillinger er besatt av nettopp denne type mennesker.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 10, 2013, 14:21:04 PM
Etter å ha skrevet forrige innlegg, fant jeg en ny artikkel av Eschenbach på WUWT (http://wattsupwiththat.com/2013/01/10/agu-gleick-climate-science-and-baseball-steroid-use/), der det står noe som jeg synes passer bra med det jeg skrev ovenfor:

SitatI can only hope that climate science holds players as honest and responsible about their own profession as is Curt Schilling. He said:

    "If there was ever a ballot and a year to make a statement about what we didn't do as players — which is we didn't actively push to get the game clean — this is it."

    "Perception in our world is absolutely reality. Everybody is linked to it. You either are a suspected user or you're somebody who didn't actively do anything to stop it. You're one or the other if you were a player in this generation.

    "Unfortunately I fall into the category of one of the players that didn't do anything to stop it. As a player rep and a member of the association, we had the ability to do it and we looked the other way, just like the media did, just like the ownership did, just like the fans did. And now this is part of the price that we're paying."

Det er ikke så stor forskjell på livets forskjellige områder. Det bunner kanskje egentlig i hvem den enkelte av oss egentlig er. Å lukke øynene er lett.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Gloføkenjanuar 10, 2013, 14:35:30 PM
Sitat fra: seoto på januar 10, 2013, 13:55:40 PM
Ja, Hambro har svart - med enda et svar som tydelig beviser at dette er ting hun vet ekstremt lite om, og derfor bare bruker de hjelpemidlene hun har fått beskjed om. Men det morsomste med dette blogginnlegget, var at hun måtte rope på hjelp, og av alle ubrukelige, valgt hun den verste: Pål Prestrud!

Jepp! Dette var et meget tafatt og elendig svar.  Kan ikke skjønne annet enn at damen får fortsette å rope om hjelp, han andre er jo udugelig i klimasammenheng.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 10, 2013, 15:14:32 PM
Jeg har sett ørlite på historien til denne bloggen. Den startet i 2010, og blogg nr. 2 indikerer hva hun har i vente

Det nye Direktoratet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2010/Det-nye-direktoratet-/

Kommentar nr. 2 (Jan R. Hansen) gir Ellen en god lekse i realitetene, allerede den gangen.

Debatten om bruk av nick eller fullt navn krever nok sin egen tråd. Men etter at Prestrud har gjort seg stor og skummel, forlanger han fullt navn. Og det gjør naturligvis plutselig Ellen også. Men, da er det nok en uhorvelig mengde innlegg hun må ta tak i. Nick starter i Blogg nr. 1, med stig . Det er vel mest sannynlig at Ellen's henstilling om fullt navn nå, er første gang. Ikke engang i invitasjonen hennes står det noe om fullt navn!!  Og morsomt nok, Pål Prestrud har aldri klaget på nickene i kommentarfeltet  på forskning.no. Særlig ikke på AGW-nickene.

Og det er som andre har påpekt her, Pål Prestrud er den som har ødelagt klimadebatten mest i Norge. Og han sager stadig over "AGW-ernes gren", som snart er gjennomskåret.   :-[    8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 10, 2013, 16:22:57 PM
Det er nå tre nye innlegg under Ellens, blant annet et meget interessant av Christopher Hoen-Sorteberg om statistikk som dårlig sannhetsforvalter. Dette fikk meg til å tenke på uttrykket Lies, damned lies, and statistics.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 10, 2013, 16:31:53 PM
Har akkurat lest de siste innleggene  ;D  :)  8)

Men jeg tror neppe Hambro har kapasitet til å ta til seg opplysninger som bryter med informasjonen hun har fått ferdig transplantert.
Neste trinn nå blir vel at hun velger å skyve problemene unna ved å stenge bloggen. Men jeg ville være veldig glad dersom hun beviser at jeg tar feil! ;)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 10, 2013, 16:39:28 PM
Det er noe uforklart med hjemler for avgifter på CO2, hva som er grunnlaget for å vurdere CO2 som forurensning, og hvordan lover og forskrifter henger sammen. Det kan være et tema for Ellen, det går direkte på anvarsområdet. Jeg antar det kommer noe slikt snart. Og Prestrud bør vel få litt å tygge på!    ;)     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Telehivjanuar 10, 2013, 16:49:56 PM
Dere gjør en kjempejobb på Ellens svinesti, gutter!
Både Joste og  Erik Bye, Amatør1 og flere andre som ikke skal glemmes stiller de useriøse smårøverne på klimatyveriets marked til veggs så det dundrer!
Herlig å lese hvor hjelpesløst det rygges blant alarmistene nå, samtidig som skeptikernes argumenter blir tyngre og tyngre. Og Prestrud tas i nye løgner, 10 år i valgkomiteen for WWF erklæres for å IKKE være et tillitsverv! Og dette tror han han kommer unna med i lengden? Den mannen må jo låses inne for å beskyttes mot seg selv!

Stå på!
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 10, 2013, 17:25:27 PM
Legg merke til at "oppfordringen" om å bruke fullt navn fra hambro er en ren avsporing av debatten og er et forsøk på en form for sensur ved å "oute" kritikere: Dersom det ikke lar seg gjøre å stoppe saklige kritikere med vanskelige spørsmål på annen måte, så forsøker hun nå å stoppe slike kritikere ved "oppfordre" til bruk av fullt navn.

Dette er å seile under falsk flagg. For det første er anonym debatt en demokratisk rett med historiske aner, for det andre er det ikke mindre enn patetisk å begynne med slikt tullprat etter at de samme kritikerne tok Hr. Prestrud i løgn. Det kan jo ikke tolkes på annen måte enn at Hambro støtter slik opptreden fra Prestrud. For det tredje burde et eventuelt slikt (urimelig) krav vært stilt opp på forhånd, og ikke trekkes opp av hatten når det passer.

Man kan derfor med god grunn og full rett overse "oppfordringen", og heller forstette med kritiske og saklige spørsmål og kommentarer, med den signaturen en selv velger. Det bør vi gjøre!

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAjanuar 10, 2013, 18:12:32 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 10, 2013, 16:22:57 PM
Det er nå tre nye innlegg under Ellens, blant annet et meget interessant av Christopher Hoen-Sorteberg om statistikk som dårlig sannhetsforvalter. Dette fikk meg til å tenke på uttrykket Lies, damned lies, and statistics.
Jeg leste akkurat gjennom kommentarene på Ellens blogg, og jeg humret for meg selv da jeg leste din siste:

Sitat:
Det har ikke blitt varmere, men det betyr ikke at "global" oppvarming har stoppet opp? Er du aldeles av skaftet? Selvfølgelig betyr det at oppvarmingen har stoppet opp, og dette har nå pågått så lenge at Met Office i Storbritannia og NASA har gått ut og sagt at:
1) Met Office: Den globale oppvarmingen har stoppet opp, og vi må forske mer på naturlige klimasykluser.
Sitat slutt

Og ja, det er artig å se hvordan dere herjer med klima-Ellen og klima-Pål.
Lurer på hvor mange "vanlige" folk som leser dette.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 10, 2013, 18:22:04 PM
Jeg humrer også.  :D  Spesielt denne passasjen fikk det til å tute og pipe litt her:

Jostemikk til Hambro:
SitatAlt som finnes av data viser at ENSO styrer hele showet. Du vil lære svært mye av Okulars innlegg. Print dem ut. Les til morgenkaffen. Les mens du spiser lunch. Ta dem med deg på do. Benytt det som sengelektyre.

;D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 10, 2013, 18:25:09 PM
Det er vel ikke meningen å herje med noen der, men det blir et slags resultat når det de skriver er så hinsides fakta som de gjør. Hvor mange som leser bloggen til Hambro? I hvertfall nok til at hun tilkalte kavaleriet med det resultat at det var WWF-pitbull Pål Prestrud som dukket opp. Det var svært uheldig både for Hambro, KLIF, og klimarørsla. Som ebye skrev i sitt forrige innlegg, har Prestrud snart saget av hele klimagreina han og resten av AGW-menasjeriet sitter på. Et merkelig valg.

Hambro må begynne med å rydde fullstendig opp i egne rekker. Hun må vise seg som en sterk og dyktig leder og tynne i rekkene. Jeg lar være å nevne navn denne gangen, men det er jo bare å ta en titt på hvem som var deltakere i SPM 2007 da de ville slette varmeperioden i forrige århundre fra IPCC-rapportene. Husk at hovedrapporten tilpasser seg SPM, tro det eller ei!
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 10, 2013, 18:33:15 PM
Her er en som uten tvil har en åpenbar forståelse av selve klimadynamikken, samt meget høy kunnskap om statistisk analyse og modellering av komplekse, ulineære systemer. Les Christopher Hoen-Sortebergs innlegg. (http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1111)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amateur2januar 10, 2013, 20:15:02 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 10, 2013, 16:22:57 PM
Det er nå tre nye innlegg under Ellens, blant annet et meget interessant av Christopher Hoen-Sorteberg om statistikk som dårlig sannhetsforvalter. Dette fikk meg til å tenke på uttrykket Lies, damned lies, and statistics.
Dette med tregheten i glidende middleindikatorer er noe de fleste børsanalytikere kjenner meget godt til. Handler man utelukkende på disse indikatorene så er man som regel for sent ute i forhold til markedet.

Det er mulig vi burde anbefale klimaforskerne et kurs i teknisk børsanalyse ...

Med de store usikkerhetene det er i fysikkgrunnlaget for klimamodellene så skal vi ikke se bort fra at man kunne gi like gode temperaturprediksjoner ved bruk av metoder hentet fra teknisk børsanalyse som det man ser ut til å få fra IPCC modellene ...
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 10, 2013, 20:47:54 PM
Sitat fra: Amatør1 på januar 03, 2013, 23:50:06 PM
Det har aldri vært noe krav eller intensjon om at samfunnets styresett må være truet for at landets lover skal opprettholdes og eventuelle brudd etterforskes. Det er det som er den lovlige funksjonen i et samfunn.

Nettet strammer seg ørlite grann til:DAILY MAIL COMMENT: Global warming and an inconvenient truth (http://www.dailymail.co.uk/debate/article-2259934/DAILY-MAIL-COMMENT-Global-warming-inconvenient-truth.html)

Redaktøren i Daily Mail idag snakker om forbrytelser mot vitenskapen og mot folk flest ("The Met Office's clumsy attempt to hush up an inconvenient truth was a crime against science and the public.")

"To put it mildly, it is a matter of enormous public interest that the Met Office has revised its predictions of global warming, whispering that new data suggest there will be none for the next five years.

After all, the projection implies that by 2017, despite a colossal increase in carbon emissions, there will have been no rise in the planet's surface temperature for almost two decades.

Why, then, did the Met Office choose to sneak out this intriguing information on Christmas Eve, knowing there would be no newspapers the next day?
Isn't the inescapable suspicion that our national forecaster was anxious not to shake confidence in its Messianic belief that we are destroying our own planet?

This paper keeps an open mind on climate change – and accepts that the Met Office's revised prediction doesn't prove the scientific establishment and its staunch disciples at the BBC wrong.

At the very least, however, it adds to the debate, lending support to those who argue that the threat to the environment has been greatly exaggerated.

Meanwhile, ministers stake gargantuan sums of public money on their faith in the alarmists, scarring the landscape with wind farms, forcing up energy bills and threatening to shut down almost all our fossil fuel-dependent economy.

This is why it is so vital that every scrap of scientific data is fully debated and dispassionately analysed.

The Met Office's clumsy attempt to hush up an inconvenient truth was a crime against science and the public."Det er på tide at denne svindelen tas for det det er: En forbrytelse mot samfunnet. Påtalemakten og rettsvesenet har en jobb å gjøre. Sett igang. Ja, også her til lands, situasjonen er tilsvarende.

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 10, 2013, 20:57:55 PM
Sitat fra: Amatør1 på januar 10, 2013, 20:47:54 PM
Det er på tide at denne svindelen tas for det det er: En forbrytelse mot samfunnet. Påtalemakten og rettsvesenet har en jobb å gjøre. Sett igang. Ja, også her til lands, situasjonen er tilsvarende.

Amen.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 10, 2013, 22:14:22 PM
Ellen har fått et nytt spørsmål. Er i grunnen litt spent på hva hun svarer.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 10, 2013, 22:24:07 PM
Sitat fra: Amatør1 på januar 10, 2013, 22:14:22 PM
Ellen har fått et nytt spørsmål. Er i grunnen litt spent på hva hun svarer.

Med øredøvende taushet.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amateur2januar 10, 2013, 22:32:34 PM
Signaturen Erik har lagt inn et lengre innlegg med flere relevante og viktige spørsmål. Noe å tygge på for Ellen & Co ....
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 14, 2013, 14:00:28 PM
Det er stadig aktivitet på den bloggen, nå er det ialt 66 kommentarer. Prestrud har benyttet pennen igjen, og her er det ikke uventet, flere litt merkelige utspill, bl.a. om Met Office.

Så, Ellen burde jo være svært fornøyd, å få initiert en klimadebatt, uten direkte klimatroll, mange informative innlegg, og sterk vekt på en saklig debatt.    8)

Det eneste vi savner er noen svar fra Ellen selv.     :D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 14, 2013, 14:42:58 PM
Joda, det er troll der. Sirkuset dukka opp, og livet er alt for kort til å kverulere med slike lavmåls mennesker.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amateur2januar 14, 2013, 17:03:10 PM
Jostemikk, jeg regner med det er Ahab du sikter til. Er ikke så sikker på at Ahab er "sirkuset". Tonen og argumentasjonen gikk fort over i et annet leie.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 14, 2013, 19:57:57 PM
Sitat fra: Amateur2 på januar 14, 2013, 17:03:10 PM
Jostemikk, jeg regner med det er Ahab du sikter til. Er ikke så sikker på at Ahab er "sirkuset". Tonen og argumentasjonen gikk fort over i et annet leie.

Ok. Da skal jeg ta en titt igjen. Jeg falt nemlig fra allerede da det ble krevd bevis for en hypotese.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ConTrarijanuar 14, 2013, 23:27:06 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 14, 2013, 19:57:57 PM
Sitat fra: Amateur2 på januar 14, 2013, 17:03:10 PM
Jostemikk, jeg regner med det er Ahab du sikter til. Er ikke så sikker på at Ahab er "sirkuset". Tonen og argumentasjonen gikk fort over i et annet leie.

Ok. Da skal jeg ta en titt igjen. Jeg falt nemlig fra allerede da det ble krevd bevis for en hypotese.

Dersom uttrykket "i grunnen" ikke er med, høres det ikke ut som sirkuset nei  8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Bebbenjanuar 14, 2013, 23:30:47 PM
Artig at du har noen meninger om dette ConTrari, men dine meninger er i grunnen ikke særlig interessante, i og med at du ikke har noen kompetanse på området.  8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 17, 2013, 10:07:27 AM
Debatten er ikke slutt på Ellen's blogg, nå er det totalt 75 kommentarer

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/

Prestrud har svart igjen (nr. 70) og han møter motstand. Sakligheten til motstanderne er god, Prestrud passer på og til lusegangen. Ellen får nok langt mer enn hun hadde ventet på bloggen, og Prestrud betyr egentlig ingen ting. Motvinden som de IPCC-troende opplever kan nok føles litt slitsom etter hvert. Det er skarpskodde debattanter her, og Prestrud slipper ikke unna.

Følg med på denne "klimaoperaen".    ;)      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 17, 2013, 10:17:01 AM
Også Ellen selv holder liv i bloggen. her er siste innspill fra Klif

Strakstiltak for klimaet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Strakstiltak-for-klimaet/

Læring dokumenteres gjennom atferdsendring. Den sitter nok langt inne

SitatCO2 viktigst på lang sikt
Det er viktig å understreke at tiltak for å redusere utslipp av kortlevde klimadrivere, ikke kan erstatte tiltak for å redusere utslippene av klimagassene som oppholder seg lenge i atmosfæren, slik som CO2. Kutt i kortlevde klimadrivere kan stagge oppvarmingen på kort sikt, men ikke forhindre den. Drastiske og raske kutt i spesielt CO2 er fortsatt det viktigste for å redusere oppvarmingen. Men for å redde isen i Arktis og klimaet for øvrig, må tiltak rettes både mot kortlevde klimadrivere og klimagasser som lever lenge.

Hun mener fortsatt at CO2  oppholder seg lenge atmosfæren, langt utover 5-10 år. Dessuten glemmer denne menigheten at vanndamp er den viktigste "klimagassen" i lufta vår.

Ellen H. har en kronikk i Dagens næringsliv om dette stoffet, noen som har sett den?     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAjanuar 17, 2013, 10:54:31 AM
Klima-Ellen kjører på for full mondur og med full klimaalarmisme i sinnet.
Ikke mange motforestillinger som trenger inn der i gården.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotojanuar 17, 2013, 11:06:56 AM
Sitat fra: ebye på januar 17, 2013, 10:17:01 AM
Ellen H. har en kronikk i Dagens næringsliv om dette stoffet, noen som har sett den?     8)

Dette er neppe artikkelen av Elle Hambro du tenkte på, Ebye, men jeg kom over denne snart to år gamle under "kommentarer", og den handler om henne og har interessante opplysninger:

På innsiden: Lov is in the air (http://www.dn.no/forsiden/kommentarer/article2108533.ece)

Det er en interessant artikkel, og viser også Hambros tette bånd til WWF.

SitatDirektør Ellen Hambro i Klima- og forurensningsdirektoratet har sendt et uvanlig brev til sin overordnede, miljø- og utviklingsminister Erik Solheim.

Det ene uvanlige er forslaget hun fremmer. Hun ber om at det utredes en egen klimalov som skal lovfeste både langsiktige og kortsiktige klimamål og lage en «handlingsregel for klimautslipp».

Ja, vi trenger jo for all del enda flere lover! Hva skulle ellers byråkratene leve av?

Og her kan vi se hvor stor pris hun setter på WWF:

SitatDet andre uvanlige med brevet var nettopp koordineringen med miljøorganisasjonen WWF. Hambro lanserte sitt forslag i DN i forrige uke, akkurat i tide til WWFs seminar med temaet «Krev en «røykelov» for klimaet». WWF har arbeidet for en klimalov i et halvt års tid. Det er ikke hver dag en statlig etat slenger seg med på en slik kampanje.

Så flyter det vel friskt med aktivistblod også i hennes årer.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Telehivjanuar 17, 2013, 11:30:56 AM
Sitat fra: ebye på januar 17, 2013, 10:07:27 AM
Debatten er ikke slutt på Ellen's blogg, nå er det totalt 75 kommentarer

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/

Prestrud har svart igjen (nr. 70) og han møter motstand. Sakligheten til motstanderne er god, Prestrud passer på og til lusegangen. Ellen får nok langt mer enn hun hadde ventet på bloggen, og Prestrud betyr egentlig ingen ting. Motvinden som de IPCC-troende opplever kan nok føles litt slitsom etter hvert. Det er skarpskodde debattanter her, og Prestrud slipper ikke unna.

Følg med på denne "klimaoperaen".    ;)      8)

ebye,

setter stor pris på at du holder oss oppdaterte på både Hambros blogg og andre steder du er på ferde  8)

Generelt: Jeg tror det er verdifullt at vi deler info og gir linkhenvisninger på denne måten (der du alltid har vært veldig flink til det), for alle kan ikke få med seg alt som skjer - personlig prøver jeg i all beskjedenhet å lete fram saker jeg støter på i "min søken etter mer kunnskap" og få dem kommentert her på forumet. Og da er det særlig gøy de gangene man spiller fram et tema som debatteres og utvikles!

Det legges jo ned et imponerende arbeid av mange her inne med å belyse ulike problemstillinger, fra seotos tidvis visjonære overblikk og klokskap som spenner langt utover klimadebatten (joda seoto, dette kan ikke skjules for den gode leser!), fra eKlima Liberator til Joste et als gjennomganger av siste juksteringer, til okulars falsifiseringsopplysningsvirksomhet, til Amatør1s stadige skarpe observasjoner, Bebbens glitrende opplysningsvirksomhet og orale svisker om "the history, the suspect theories and sayings of charlatans and frauds", og alle dere andre som leverer interessante bidrag her. Mange flere skulle vært nevnt, men det er bare torsdag og Ewer og gutta har ikke poppet ølen og ropt skål ennå, så jeg håper på forståelse fra dem som ikke nevnes slik de fortjener her.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 17, 2013, 11:41:33 AM
Sitat fra: Telehiv på januar 17, 2013, 11:30:56 AMGenerelt: Jeg tror det er verdifullt at vi deler info og gir linkhenvisninger på denne måten (der du alltid har vært veldig flink til det), for alle kan ikke få med seg alt som skjer - personlig prøver jeg i all beskjedenhet å lete fram saker jeg støter på i "min søken etter mer kunnskap" og få dem kommentert her på forumet. Og da er det særlig gøy de gangene man spiller fram et tema som debatteres og utvikles!

Bingo, Tele! Det er dette som er styrken vår. Ingen av oss er like, og ingen har identisk angrepstrategi for å blottlegge klimasvindelen. Vi burde faktisk debattere denne uenigheten mer enn vi har gjort pr. nå, for de få debattene vi har hatt får fram våre beste argumenter. Ingen får noen sinne "vunnet" slike debatter, men argumentene kommer med fynd og klem!

Skal se hva jeg får til. Har jo startet et par slike debatter allerede. Triggeren er som alltid et par stikkordorienterte, meget bastante påstander... ;D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAjanuar 29, 2013, 20:10:42 PM
Nå har Ellen kommet med et nytt innlegg:
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Strakstiltak-for-klimaet/

Sitat:
8.Henning Nielsen har et godt poeng når han sier at tidlige tiders høye sotutslipp kan ha bidratt til oppvarming i Arktis. I skuespillet, Brand fra 1866, beskriver Henrik Ibsen hvordan sot drysset ned som askeregn på de snøkledde vidder, noe vi må anta at Ibsen selv observerte. Nedfallet av sot kom først og fremst fra brenning av enorme mengder kull i England.

Takket være godt internasjonalt samarbeid, spesielt under Konvensjonen for Langtransportert grenseoverskridende luftforurensning (LRTAP), har vi i Europa klart å redusere mange av utslippene våre siden den tid.

Når det gjelder de mer dagsaktuelle studier av problemstillingene Nielsen reiser. En helt fersk artikkel, Bounding the role of black carbon in the climate system: A scientific assessment, presenterer en omfattende evaluering av klimapåvirkningen av sot. Studien gjennomgår alle relevante tidligere publiserte studier, i tillegg til å presentere egne resultater.

De skriver at både observasjoner og modellstudier indikerer at sot kan ha spilt en betydelig rolle i den observerte Arktiske oppvarmingen tidlig i det 20 århundre. Videre peker et av prosjektene under Forskningsrådets NORKLIMA-program på at borekjerner fra innlandsisen på Grønland forteller at det kom dobbelt så mye sot dit i 1920 som det gjør i dag. At mengden sot i Arktis har blitt redusert, er imidlertid ikke ensbetydende med at kutt i dagens sotutslipp ikke kan være et viktig klimatiltak.
Sitat slutt.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 29, 2013, 20:22:55 PM
"En kraftig reduksjon i CO2-utslipp er nødvendig for å hindre en global oppvarming over to grader. Dette er målet verdens ledere har satt for å forhindre farlige klimaendringer. Foto: iStockphoto.

Reduksjonen må skje raskt. "


Dette anser jeg for å være oppfordring til kriminelle handlinger. Samme **** hva vitenskapen har påvist at det på ingen måte finnes noen målbar sammenheng mellom menneskeskapt CO2 og "global oppvarming" (som heller ikke finnes de siste 16 år), så kjører man dette rabiate løpet.

Dette bør straffes.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 29, 2013, 20:52:40 PM
Sitat fra: BorisA på januar 29, 2013, 20:10:42 PM
Nå har Ellen kommet med et nytt innlegg:
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Strakstiltak-for-klimaet/
Innleggene til Ellen kommer tett som hagl for tiden

http://blogg.klif.no/

Vel blåst, Tromsø - 29. januar 2013

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Vel-blast-Tromso/

og

Vi må sette pris på miljøet - 24. januar 2013

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Vi-ma-sette-pris-pa-miljoet/

Interessant sjablon-svar hun har her, nr. 2.

Nå går hun Komiske Ali en høy gang: Komiske Ellen?    ;)      8)

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAjanuar 29, 2013, 21:47:26 PM
Sitat fra: ebye på januar 29, 2013, 20:52:40 PM
Sitat fra: BorisA på januar 29, 2013, 20:10:42 PM
Nå har Ellen kommet med et nytt innlegg:
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Strakstiltak-for-klimaet/
Innleggene til Ellen kommer tett som hagl for tiden

http://blogg.klif.no/

Vel blåst, Tromsø - 29. januar 2013

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Vel-blast-Tromso/

og

Vi må sette pris på miljøet - 24. januar 2013

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Vi-ma-sette-pris-pa-miljoet/

Interessant sjablon-svar hun har her, nr. 2.

Nå går hun Komiske Ali en høy gang: Komiske Ellen?    ;)      8)
Hun er for tiden frenetisk aktiv.
Jeg stusser litt over måten hun skriver på, hun har en sånn "lærer i barneskolen"-måte å skrive på.
Hvem er egentlig målgruppen?
Er det elever i barneskolen, eller i "beste" fall ungdomsskolen?
Jeg får også en følelse av det ikke er hun som skriver alt.
Selve hovedinnlegget er det nok hun som skriver, men jeg tror at mange av svarene er forfattet av diverse medlemmer i "støttegruppen".

Og hun durer i vei på sin CAGW-sti, der ferdigtygde floskler kommer som perler på en snor.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkjanuar 29, 2013, 21:51:55 PM
Et par av de tingene du tar opp der har jeg også stusset over, BorisA. For ikke så lenge siden ble hun svar skyldig bare noen nevnte noe som minnet om klimavitenskap. Nå er det et helt røss av kjappe responser, og plutselig kan hun litt om en hel del. Hun er vel snarlært.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amateur2januar 30, 2013, 04:01:25 AM
Sitat fra: BorisA på januar 29, 2013, 21:47:26 PM
....
Selve hovedinnlegget er det nok hun som skriver, men jeg tror at mange av svarene er forfattet av diverse medlemmer i "støttegruppen".

Og hun durer i vei på sin CAGW-sti, der ferdigtygde floskler kommer som perler på en snor.

Ellens svar når det gjelder temperaturutvikling er en øvelse i å gjenta seg selv. Hun kommer stadig med den samme leksa, nå for tredje gang:

"Men dette motbeviser ikke den langsiktige trenden som viser en klar oppvarming. For å trekke robuste konklusjoner er det viktig å se på gjennomsnittet over en lengre tidsperiode."

Et glidende middel har aldri vært og kommer aldri til å bli noen særlig god prediktor om hva som kan komme til å skje i et stokastisk, ulineært dynamisk system. Det ble forsøkt formidlet til Ellen første gangen hun presenterte dette svaret, men det har hun tydligvis ikke forstått, eller så er det hennes "hjelpere" som ikke har forstått det. Svaret er uansett dårlig og vitner om et fastlåst sinn.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 30, 2013, 18:29:31 PM
Det tikker inn perleinnlegg hos a'Ellen

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Vi-ma-sette-pris-pa-miljoet/

Her kan en legge inn direkte link til et spesifikt innlegg, jeg legger inn det siste, fra Leif E N

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Vi-ma-sette-pris-pa-miljoet/#comment1183     ;D

På det innlegget der Prestrud opptråtte forutsigbart

Vått nytt år!

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/

har det vært en pause av hensyn til terrorangrepet i Algerie

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/#comment1166

Jeg venter på at noen tar noen sluttord med Ellen eller Pål.    8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1januar 30, 2013, 23:11:53 PM
Sitat fra: ebye på januar 30, 2013, 18:29:31 PM
Det tikker inn perleinnlegg hos a'Ellen

Men dette svarer hun tydeligvis ikke på
http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Strakstiltak-for-klimaet/#comment1180

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyejanuar 30, 2013, 23:37:49 PM
Tviler på at hun svarer på den der, Amatør1.     8)
Tittel: Sv: Ellen Hambro - et blikk på bakgrunnen
Skrevet av: Jostemikkfebruar 01, 2013, 18:46:51 PM
Mens jeg selv hele tiden forsøker sette fokus på at det er økonomisk og politisk makt bak hele klimasvindelen, har andre meninger om det motsatte, og at det er de onde forskerne som lurer bankeiere, politikere, media og andre til å tro på skremslene. Mitt argument har da hele tiden vært at det er sjelden tilfeldig hvem som havner i hvilke posisjoner i det norske, politiske hierarkiet. Ber på forhånd om unnskyldning for at jeg i dette innlegget sporer ørlite ut av melodien. Eller tilsynelatende gjør det. Vi får se hva jeg tør skrive en gang i fremtiden.

La oss ta en titt på direktøren for Klif, Ellen Hambro. I likhet med svært mange andre norske maktmennesker, er også Ellen Hambro sparsomt beskrevet på den norske utgaven av Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Ellen_Hambro). Faktisk bare 4 1/2 linje. Går man derimot til den engelske utgaven (http://en.wikipedia.org/wiki/Ellen_Hambro), blir det straks mer fart i sakene.

SitatHambro is the grand-daughter of right-wing politician Carl Joachim Hambro, and is a member of the family that established Hambros Bank, which for many years was the sole banker to Norway and the other Scandinavian kingdoms.

Ettersom Carl Joachim Hambro var gjort klikkbar, tok jeg en titt, og dette er litt av det jeg fant:

SitatCarl Joachim Hambro's lineage can be traced back to Rendsburg in the 1720s. The family was Jewish. The family member Calmer Joachim Hambro (1747–1806) relocated to Copenhagen in the late 18th century, and became a businessman. One of his sons, Joseph Hambro, moved on to London and founded Hambros Bank with his son Carl Joachim Hambro. Another son (and Joseph's brother) Edvard Isaach Hambro (1782–1865) moved to Bergen, Norway where he became a merchant in the early 19th century. Edvard Isaach Hambro fathered Carl Joachim Hambro (1813–1873), who in turn fathered the school manager Edvard Isak Hambro (1847–1909).

Et artig sammentreff her er at da jeg leste om opprinnelsesstedet Rendsburg, ringte det ei bjelle langt bak i hodet. Det er jo i Schleswig-Holstein, det samme området Stoltenbergslekta kommer fra. Kun nevnt som en kuriositet.

Jeg var fra før av klar over at nåværende (?) formann i Bilderberg-gruppen, Lord Carrington, også sitter i styret i Hambros Bank, London. Hambrofamilien er så vidt jeg vet fullstendig ute av denne bankvirksomheten nå i dag, men banken i London ble sannelig grunnlagt av Ellen Hambros familie, den sønnen som dro fra Bergen til London. Det er ikke alle som kan framvise ei familieskryteliste som det Klif-direktøren vår kan.

Når det gjelder dette med bankeiere og andre finansimperier, tillater jeg meg nå nok en liten avsporing. Gjentatte ganger har jeg pekt på viktigheten av å ta inn over seg at folkene bak WWF, Club of Rome, Bilderberg og andre mektige aktører som ønsker en ny verdensorden, stort sett er de samme hele veien. Før jeg går videre med Ellen Hambro, siterer jeg derfor fra artikkelen European Union and the Bilderberg Group av David Allen Rivera:

SitatTheir first meeting was held at the Hotel de Bilderberg (hence the name of the group, even though they have referred to themselves as "The Alliance") in Oosterbeek, Holland, from May 29-31, in 1954. C. D. Jackson (Vice President of Time magazine, delegate to the United Nations, Special Assistant to the President, and later publisher of Life magazine), spokesman for the American delegation, led by David Rockefeller), promised those present: "Whether (Sen. Joseph) McCarthy dies by an assassin's bullet, or is eliminated in the normal American way of getting rid of boils on the body politic, I prophesy that by the time we hold our next meeting, he will be gone from the American scene." McCarthy was the crusading Senator who revealed that communists had infiltrated high level posts within the U.S. Government. He didn't die till 1957.

The Bilderbergers hold annual meetings in locations all over the world. In Europe, the Rothschild have hosted some of the meetings, while the meetings in 1962 and 1973, in Saltsjobaden, Sweden, were hosted by the Wallenbergs (who had an estimated fortune of $10 billion). The meetings were chaired by the German-born Prince Bernhard, the husband of Queen Juliana of the Netherlands, said to be the richest woman in the world (because of her partnership with Baron Victor Rothschild in the Royal Dutch Shell Oil Co., owning 5% of the stock, which in 1978 was worth $425 million; and also holds stock in Exxon), until he was forced to resign in August, 1976, because of his involvement in the Lockheed Aircraft bribery scandal, and his extramarital affairs. Bernhard wrote: "Here comes our greatest difficulty. For the governments of the free nations are elected by the people, and if they do something the people don't like they are thrown out. It is difficult to reeducate the people who have been brought up on nationalism to the idea of relinquishing part of their sovereignty to a supernational body..." Walter Scheel of Germany took over as Chairman, and now it is Britain's Lord Carrington, who is on the Board of the Hambros Bank.

The meetings are closed to the public and the press, although a brief press conference is usually held at the conclusion of each meeting, to reveal, in general terms, some of the topics which were discussed. The resort areas and hotels where they meet, are cleared of residents and visitors, and surrounded by soldiers, armed guards, the Secret Service, State and local police. All conference and meeting rooms are scanned for bugging devices before every single meeting.

Alt dette for å vise hvordan de samme har hatt influens over det meste, også WWF og klimasaken. Ettersom de engelske Hambro-artiklene på Wikipedia var full av klikkbare navn, førte det ene til det andre, og da dukket Christian Hambro (http://en.wikipedia.org/wiki/Christian_Hambro) opp.

SitatJohan Christian Georg Hambro (born 18 May 1946) is a Norwegian attorney and former civil servant.

He was born in the UK as the son of Edvard Hambro and his wife Elisabeth (née Raverat). His grandparents were C. J. Hambro and Gudrun (Grieg) on the paternal side, and Jacques Raverat and Gwen (Darwin) on the maternal side. He is therefore of Norwegian (Hambro, Grieg), French (Raverat) and English (Darwin) descent. He is the great-great-grandson of the naturalist Charles Darwin. He is also a nephew of Cato, Carl Joachim and Johan Hambro.

He is a jurist by education, he served as director of the Norwegian Pollution Control Authority from 1981 to 1986 and of Statskonsult from 1986 to 1992. From May to September 1986 he was a State Secretary for the Minister of Justice in the Brundtland's Second Cabinet. From 1992 to 1995 he was a sub-director in the private sector; in the company Saga Petroleum. From 1995 to 2004 he was the managing director of the Research Council of Norway.]Johan Christian Georg Hambro (born 18 May 1946) is a Norwegian attorney and former civil servant.

He was born in the UK as the son of Edvard Hambro and his wife Elisabeth (née Raverat). His grandparents were C. J. Hambro and Gudrun (Grieg) on the paternal side, and Jacques Raverat and Gwen (Darwin) on the maternal side. He is therefore of Norwegian (Hambro, Grieg), French (Raverat) and English (Darwin) descent. He is the great-great-grandson of the naturalist Charles Darwin. He is also a nephew of Cato, Carl Joachim and Johan Hambro.

He is a jurist by education, he served as director of the Norwegian Pollution Control Authority from 1981 to 1986 and of Statskonsult from 1986 to 1992. From May to September 1986 he was a State Secretary for the Minister of Justice in the Brundtland's Second Cabinet. From 1992 to 1995 he was a sub-director in the private sector; in the company Saga Petroleum. From 1995 to 2004 he was the managing director of the Research Council of Norway.

Interessant, er det ikke? I likhet med Ellen, har han ei skikkelig skryteliste hva gjelder sine aner. Eugenikk, evolusjonsteori, rike bankmennesker, kunstnerblod og mer. Enda mer interessant er det jo at også Christian Hambro var direktør for Klif. Han var dessuten statssekretær i Gro Harlem Brundtland-regjeringen. Som om ikke dette var nok, var han også direktør i Norges Forskningsråd.

Gjorde Christian Hambro noe vesen av seg i tiden som direktør for forskningsrådet? Wikipedia skriver om norske Bilderberg-deltakere (http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_Bilderberg-konferansenes_deltakere):

Christian Hambro (administrerende direktør i Norges forskningsråd 1994–2004) (kjent deltakelse i 2000)

Når jeg først er inne på den norske lista over Bilderberg-deltakere, er det greit å legge ut en pekepinn på hvorfor MSM opptrer som de gjør angående sin dekning av klimasaken.

[attachimg=1]

Er det noe å lære av alt det jeg har skrevet nå? En ting er at jeg er ganske fæl til å skifte temaer og skrive litt usammenhengende. Vi får se om jeg kommer med mer senere, i litt mer utfyllende og sammenhengende form. Jeg drister meg til en kort konklusjon.

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Spirenfebruar 02, 2013, 12:44:28 PM
Hvorfor MSM opptrer som de gjør.

Fideikommissbesitter, sivilingeniør Paul Latham Huitfeldt-Kaas (f. 1914). H. L. C. Huitfeldt var far til medeier i Schibstedkonsernet, sjefredaktør i Aftenposten Henrik Jørgen Schibsted Huitfeldt (1907–79).

Major N. F. R. Huitfeldt (1765–1820) var far til byfogd i Ålesund Hans Jørgen Hansen Huitfeldt (1806–57), som igjen var far til oberst Carl Ludovico Huitfeldt (1842–1916) og disponent Nicolay Fritz Reichwein Huitfeldt (1851–1938). Oberst C. L. Huitfeldt var far til bl.a. pressemannen, redaktør Carl Huitfeldt (1895–1949), som igjen var far til generalløytnant Tønne Huitfeldt (f. 1925) og forlagsdirektør Claus Huitfeldt (1927–98). Disponent N. F. R. Huitfeldt var far til lagdommer Otte Huitfeldt (1908–86), som igjen var far til politikeren Fritz Huitfeldt (f. 1937) og statsadvokat Iver Huitfeldt (f. 1938). Sistnevnte er far til politikeren Anniken Huitfeldt (f. 1969).

http://snl.no/Huitfeldt

Som Jostemikk har nevnt flere gange.
Det finnes ingen tilfeldigheter hva angår hvilke mennesker som havner i mektige stillinger, alt henger sammen med alt.

Huitfeldt-Kaas. Munthe-Kaas (Hvitfeldt).

Gjennom inngiftene hadde grenen nær tilknytning til Schleswig-Holstein.

Hans Kaas (1640-1700), ble justisråd og stiftsamtmann i Christiania, senere i Trondheim. Gjennom hustruen Sophie Amalie Bielke ble han eier av godset Elingaard i Østfold. Datteren Birgitte Christine brakte ved sitt giftermål Elingård-godset til Huitfeldt-slekten.

http://slektenkaas.com/

AP/Arbeiderpartiet  eller  AP/Adelspamperne?

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkfebruar 02, 2013, 15:26:43 PM
Spiren, dette var like interessant som det var et stykke glimrende detektivarbeide! Når det gjelder meningsdannelse i en nasjon er betydningen av hvem som styrer de viktigste mediene av uhyre viktighet. At det også virker å være antydning til "innavl" i politikken i Norge er like interessant.

Et annet, nesten ubegripelig poeng, er at den slekten du beskrev har sin opprinnelse i Schleswig-Holstein. Jeg skrev jo i forrige innlegg at også Stoltenberg kommer derfra. Ja ikke bare det, Hambroslekta er også fra Schleswig-Holstein. Er det andre innflytelsesrike familier som også har sine aner derfra? Jeg nevnte det som har med folkeopinion å gjøre, der for eksempel Schibstedkonsernet er en mektig aktør. Nå viser det seg at også Cappelelenfamilien har sin opprinnelse fra området. Fra den engelske utgaven av Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Cappelen_(family)):

SitatThe family originated in Cappeln near Wildeshausen in Oldenburg in in Lower Saxony, Germany with Johan von Cappelen (1627–1688), who immigrated to Norway from Bremen in 1653. Johan von Cappelen bought several properties and ended as a bailiff in Lier in Buskerud County, Norway. The family's main branches originated from three of his sons:
Johan von Cappelen junior (1658–1998), after his father was bailiff in Lier, Norway
Ulrich Friderich von Cappelen (1668–1722), timber merchant and ran a sawmill in Skien in Telemark County, Norway
Gabriel von Cappelen (1674–1758), timber merchant in Bragernes in Drammen in Buskerud County, Norway

Jørgen Wright Cappelen, a later member of the family, founded the publishing house J. W. Cappelens Forlag. The family in Norway had stopped using the von in the 19th century.

En annen slekt som har opprinnelse fra Schleswig-Holstein er Vogtfamilien. Fra Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Vogt):

SitatVogt er en norsk slekt som innvandret i 1669 fra Slesvig til Christiania (Oslo) med Paul Petersen Vogt (død 1708). Hans slekt kalles "den eldre slekten Vogt" fordi den døde ut i mannslinjen.

Pauls sønnedatters sønnesønn, Nils Nilsen Vogt (død 1809) tok navnet og er stamfar for den nålevende slekten Vogt, også kalt "den yngre slekten Vogt". Nils' farfars farfar var Søfren Eschildsen (død 1666), Christiania, som også er agnatisk stamfar for de norske slektene Heltzen og Nilson.

Slekten har en lang rekke sosialt framstående medlemmer som har vært forretningsfolk, politikere, forfattere, kunstnere, jurister, leger, universitetsfolk og annet.

Allerede innvandreren hadde i segl et slektsvåpen som er brukt i både den eldre og den yngre slekten Vogt. Våpenet er antakelig selvtatt og det er usikkert om det ble brukt før innvandringen til Norge.

Våpenskjoldet kan ha denne heraldiske beskrivelsen (blasoneringen): I blått en gull venstre skråbjelke fulgt over av et tredelt blad og under av en sjøhest (også kalt havhest), begge sølv. På hjelmen en oppvoksende mann kledt i frakk og parykk med to flagrende bånd, og som har den ene hånden løftet.

Dette våpenet finnes med noen mindre variasjoner, bl.a. i en rekke segl fra slektens medlemmer, i relieff på bygningsfasaden på Fred Olsengården, Oslo, og malt på prekestolen i Tanum kirke, Bærum.

Slektsvåpenet Nilson er også noe brukt i den yngre slekten Vogt, bl.a. på ordensskjoldet som henger i Riddarholmskyrkan i Stockholm for den norske statsråd Jørgen Herman Vogt, fordi han var ridder av den svenske Serafimerordenen.

Tanum kirke ble nevnt her, og jeg nevner dette fordi mitt neste innlegg skal handle om en viss Tanum, men det innleget kommer i tråden om WWF.

Jørgen Herman Vogt ble tildelt Serafimerordenen. Den er utformet som Malteserkorset, og dermed er vi inne på en annen familie i Norge som er fra Schleswig-Holstein, nemlig den norske kongefamilien. Fra Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Harald_V):

SitatHarald V (født 21. februar 1937 på Skaugum) er Norges Konge, sønn av kong Olav V og kronprinsesse Märtha. Han etterfulgte sin far den 17. januar 1991 og ble da den første norske konge født i Norge på over 600 år (den forrige var Olav IV Håkonson, som ble konge i 1380). Den norske kongefamilien tilhører det nordtyske fyrstehuset Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg.

Dette gjør at jeg rett og slett må spørre om dette er det egentlige overhodet i Norge?

(http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/3/32/Gr%C3%BCnholz_2_crop_20101109.JPG/220px-Gr%C3%BCnholz_2_crop_20101109.JPG)

Hvem han er? Det er Christoph av Schleswig-Holstein. Her er fra Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Christoph_av_Schleswig-Holstein):

SitatChristoph Herzog zu Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg (født 22. august 1949 på Schloss Louisenlund i Gyby i Schleswig-Holstein) har siden 1980 vært hertug av Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg og overhode for fyrstehuset Schleswig-Holstein-Sonderburg-Glücksburg, som både den danske, norske og tidligere greske kongefamilien, samt den britiske tronfølgeren, tilhører.

På mange måter kan en vel si at vi på svært mange vis er styrt eller sterkt påvirket av mennesker med opprinnelse fra Schleswig-Holstein fra og med Kalmarunionen (http://no.wikipedia.org/wiki/Kalmarunionen)? Jeg leser stadig Snorre. Det er litt av en murstein å komme seg gjennom, men det er svært interessant å lære om tidligere kongeslekter, altså de som var før den meget kraftige tyske og danske innflytelsen kom i forbindelse med Kalmarunionen. Dette gjorde det i realiteten aldeles slutt med den gamle norske kongeætten. Ikke bare vårt språk, men også våre mektigste blodlinjer ble utradert.

Hva er vel nå bedre enn å avslutte dette innlegget med å vise til nok en meget innflytelsesrik familie? Her er det flust av Malteserkors, politisk innflytelse, mediemakt og annet verdt å merke seg, og det kan virkelig se ut til at vår makt er en anelse incestuøs. Ikke vet jeg om også denne familien har sin opprinnelse i Schleswig-Holstein, de står oppført å komme fra Danmark, men en kan jo nesten lure litt. De jeg snakker om er Heibergslekta. Fra Wikipedia (http://no.wikipedia.org/wiki/Heiberg):

SitatHeiberg er en opprinnelig dansk slekt. Heibergslekten slo seg ned i Norge på 1700-tallet og er i dag vidt utgrenet. Forfatteren Johan Sebastian Welhaven, samt statsminister Jens Stoltenberg, er blant mange kjente etterkommere av Heibergslekta.

Slektstreet


 • Anne-Lise Kullmann (1927–). Politiker
 • Kaci Kullmann Five (1951–). Politiker
 • Axel Heiberg (1848–1932), konsul, gift med dattera til Thorvald Meyer
 • Fabian Stang (1955–) ordfører i Oslo
 • Karin Stoltenberg (1931–2012) genetiker, gift med Thorvald Stoltenberg, diplomat (1931–)
 • Camilla Stoltenberg (1958–) lege og forsker (Folkehelseinstituttet, min kommentar)
 • Jens Stoltenberg (1959–) statsminister, gift med Ingrid Schulerud
 • Marianne Heiberg (1945–2004) forsker, gift med Johan Jørgen Holst (1937–94), politiker
 • Axel Heiberg (1875–1952), høyesterettsadvokat
 • Axel Heiberg (1908–88), høyesterettsdommer
 • Axel Heiberg (1940-), høyesterettsadvokat
 • Axel Heiberg (1848–1932), konsul, gift med dattera til Thorvald Meyer
 • Alexander Cappelen (1969–), professor i økonomi
 • Marie Simonsen (1962–), journalist
 • Gerhard Heiberg (f. 1939), norsk representant i IOC og industri- og idrettsleder
 • Anton Vilhelm Heiberg (1831–85), h.r.advokat.
 • Elisabeth Welhaven (1815–1901), forfatter

Denne lista er mye lenger, men jeg tror jeg har fått fram poenget nå. Innavlen og kameraderiet som har bygget opp det norske makthierarkiet er problematisk. Det er pekt på at vi er så få. Landet er jo så lite. Dette er ikke noen fyldestgjørende forklaring på det som har skjedd, og problematikken er tatt noen få ganger av seriøse organer. Jeg orker ikke ta med det ambulerende styrelederteamet vi har i vårt land i dette innlegget, men de som tar seg bryderiet å undersøke dette vil få seg litt av et sjokk.

I en kommentar i Dagbladet i oktober 2012, tok den politiske redaktøren opp noe av problematikken rundt temaet"gutteklubben grei". I det store og hele ufarliggjør hun problemet. Og ja, det er den Marie Simonsen. Fra lista over.

Dagbladet - Alle regjeringer setter inn sine egne i maktposisjoner (http://www.dagbladet.no/2012/10/29/kultur/debatt/trond_giske/entra-saken/bismarck/24089957/)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1februar 06, 2013, 22:20:48 PM
Sitat fra: Jostemikk på januar 08, 2013, 22:04:44 PM
Det er utrolig at noen er så dumme at de fortsetter å dra den med Big Oil og Big Tobacco. I flere år slapp de unna med å beskylde andre for ting de selv hadde gjort seg skyldige i, men nå, etter mengder av pinlige avsløringer, skulle man kunne tro at tiøringen hadde falt på plass. Men det er kanskje ikke myntpåkast hos de spinnville og galne?

Og der forsvant Big Tobacco "argumentet" for godt....?
Kristin Halvorsen vil samarbeide med tobakks-Andresen (http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Kristin-Halvorsen-vil-samarbeide-med-tobakks-Andresen-7113593.html)

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 04, 2013, 17:19:28 PM
Ny blogg fra Ellen

En fabel om klodens klima og miljø

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/En-fabel-om-klodens-klima-og-miljo/

Klif-direktøren anmelder nærmest boka til Klimaklovnen Jostein Gaarder, og trykker den til sitt bryst.

Her er det muligheter for kommentarer, og Ellen fyker inn på Klovnelisten.    :)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 04, 2013, 18:09:47 PM
Sitat fra: ebye på mars 04, 2013, 17:19:28 PM
Ny blogg fra Ellen

En fabel om klodens klima og miljø

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/En-fabel-om-klodens-klima-og-miljo/

Klif-direktøren anmelder nærmest boka til Klimaklovnen Jostein Gaarder, og trykker den til sitt bryst.

Her er det muligheter for kommentarer, og Ellen fyker inn på Klovnelisten.    :)
Leste akkurat den nye bloggen, og jeg må si jeg ble temmelig oppgitt (og nesten lattermild) både over boka og Ellens anmeldelse.
F.eks dette:

Sitat
Noen vil kanskje synes at boka er naiv. Det er den ikke. Den gir dessverre et ganske realistisk bilde av hvordan det kan gå med jordkloden vår hvis vi ikke klarer å stagge utslippene av klimaødeleggende gasser til atmosfæren. Kanskje skjer det ikke så fort som i boka og kanskje blir ikke endringene akkurat sånn, men boka levendegjør og konkretiserer det marerittet som kan utvikle seg hvis de verste klimaendringene får slå til for fullt.

Noe for alle
Boka er kompakt og går rett på sak. Du blir fort kjent med Anna og følger henne i hennes miljøengasjement i dagens Norge og blir med Nova i det dystre livet i 2082. Den ytre handlingen er enkel og persongalleriet er lite - dette er en bok som har hastverk med å fortelle noe skjellsettende viktig, derfor kastes ikke tida bort med prat. Den er pedagogisk, alle som leser boka vil lære av den, både de som kan lite om temaet fra før, men også de som kjenner fagfeltet vil ha glede av boka, få ny innsikt på en ny måte. Samtidig er det en bok som åpner hjertet til leseren - hvis man lar den få lov til det. Du blir glad i Anna og i Nova, du blir redd av framtidsutsiktene og du blir styrket i ditt engasjement for å jobbe for et bedre miljø. Jeg anbefaler alle å lese den.
Sitat slutt

Oi oi oi!  :'(
Kan det bli stort verre?
Hun fortjener så absolutt å komme på klimaklovnlista !
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 04, 2013, 20:11:51 PM
Jeg er litt overrasket jeg, BorisA, at denne klovnelisten er så populær.   ;)

Det jo mulig at klovnrekruttene leser om listen, snakker om den seg imellom og således blir inspirert til klovnestreker.

Og som tidligere sagt, det er også mange som går rundt og kanskje ikke vet hvor kvalifisert de er, og hvor lite som skal til for å bli listet. Og, her snakker vi ikke om listefyll, det skal de ha!   ;)     ;D       8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 05, 2013, 06:35:57 AM
Sitat fra: ebye på mars 04, 2013, 20:11:51 PM
Jeg er litt overrasket jeg, BorisA, at denne klovnelisten er så populær.   ;)

Det jo mulig at klovnrekruttene leser om listen, snakker om den seg imellom og således blir inspirert til klovnestreker.

Og som tidligere sagt, det er også mange som går rundt og kanskje ikke vet hvor kvalifisert de er, og hvor lite som skal til for å bli listet. Og, her snakker vi ikke om listefyll, det skal de ha!   ;)     ;D       8)
Jepp, det er mange topp kvalifiserte kandidater der ute, så det bare å fylle på.
Lista kan bli laaaang.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 05, 2013, 18:19:50 PM
Sitat fra: ebye på mars 04, 2013, 20:11:51 PM
Jeg er litt overrasket jeg, BorisA, at denne klovnelisten er så populær.   ;)

Det jo mulig at klovnrekruttene leser om listen, snakker om den seg imellom og således blir inspirert til klovnestreker.

Og som tidligere sagt, det er også mange som går rundt og kanskje ikke vet hvor kvalifisert de er, og hvor lite som skal til for å bli listet. Og, her snakker vi ikke om listefyll, det skal de ha!   ;)     ;D       8)
Innlegg nr 6 i denne bloggen var fabelaktig godt! 8)
Gleder meg til å lese svarene til Ellen.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotomars 05, 2013, 18:55:17 PM
Ja, det var en vel fortjent refs Ellen Hambro fikk der  ;D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Obelixmars 05, 2013, 19:24:28 PM
Jeg applauderer helhjertet ebye's ramsalte kritikk av Ellen Hambro  ;D

Det skal bli interessant om hun kommer med et saklig tilsvar.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 11, 2013, 21:03:04 PM
Det er stadig litt aktivitet på bloggen til Ellen:

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/En-fabel-om-klodens-klima-og-miljo/

Det er ett trekk som går igjen når alarmistene står i tårnet og roper krise forut:

alle de tungtslående argumentene hentes fra sceptical science, eller septical science, som det er omdøpt til.

Ett annet trekk: de stoler ikke på at Met Office ha meldt 17 år uten temperaturendring. Det er selvfølgelig mulig det går an å oppleve "Animal Farm" på den måten.     ;)       

Men farmen ligger godt inne i Klimaboblen.    ;D      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 11, 2013, 23:02:09 PM
Hilsenen til Rekaa var fin Josik. Innertier.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/En-fabel-om-klodens-klima-og-miljo/#comment1220

;)      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotomars 11, 2013, 23:08:51 PM
Ja, det var absolutt en innertier! :)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkmars 11, 2013, 23:11:16 PM
Han får vel en tråd oppkalt etter seg på VGD nå som han skrev at Climategate lærte oss om konspirasjoner innad i AGW-rørsla. Men Josik har nok sterk rygg, og innlegget hans var meget bra.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Josikmars 11, 2013, 23:53:29 PM
Takk for hyggelige tilbakemeldinger!  :) :) :)

Noen ganger er disse repeterende dogmene og mytene som Rekaa presenterer så banale og regelrett latterlige at det er vanskelig å la dem stå uten motsvar.

Men om Rekaa forstår hva jeg skriver er en annen sak.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amateur2mars 12, 2013, 00:04:12 AM
Sitat fra: Josik på mars 11, 2013, 23:53:29 PM
Men om Rekaa forstår hva jeg skriver er en annen sak.

Selv om Kjell Arne Rekaa ikke skulle forstå det du skrev, så er det du skriver en saklig og grei redgjørelse for de faktiske forhold. En redgjørelse som de fleste øvrige noenlunde lesekyndige vil forstå uten noen som helst problemer. Slike svar er viktige fordi de når fram til alle de andre som leser, men ikke ytrer seg skriftlig med sine forutintatte meninger på slike steder.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkmars 12, 2013, 00:10:08 AM
Sitat fra: Josik på mars 11, 2013, 23:53:29 PM
Takk for hyggelige tilbakemeldinger!  :) :) :)

Noen ganger er disse repeterende dogmene og mytene som Rekaa presenterer så banale og regelrett latterlige at det er vanskelig å la dem stå uten motsvar.

Men om Rekaa forstår hva jeg skriver er en annen sak.

Josik, det er er vanskelig. Jeg antar, men vet ikke, at de fleste mennesker i Norge går rundt på evig repetisjon. De har forlengst dannet seg et bilde av sannheten slik de ser den. Ingen synes tenke særlig på at det er få sannheter, og det gjør situasjonen verre. Så for Rekaa, er det to alternativer. Han har oppfunnet sannheten en gang for alle, og da synes slike evige repetisjoner av et innøvd mantra som en god idé.

En annen mulighet, og noe jeg ofte har vurdert, da jeg er opplært til ikke å tro at folk er dumme, er at de har en agenda. Denne vil de ikke vike fra samme hva slags argumenter du, jeg eller andre kommer med. De er ikke ute etter sannheten, de er ute etter noe annet. I slike tilfelle "debatterer" vi med løgnere, og det er like håpløst. Det vil aldri spille noen rolle hvor godt argument vi har, eller hvor mye vår versjon av "sannheten" er ektement. De er rett og slett uinteressert.

Det finnes forsåvidt et tredje alternativ. At vi "debatterer" med en apekatt som juger. Forskjellen er lik null sammenlignet med de to første alternativene. Det er dødfødt å "debattere"
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 12, 2013, 11:22:58 AM
Boka til Gaarder fikk terningkast 2 hos VG, selv om anmelderen synes at "budskapet" var viktig, bare veldig dårlig skrevet.
http://www.vg.no/rampelys/artikkel.php?artid=10108208
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 12, 2013, 11:36:04 AM
Takk for den linken, BorisA.

Dårlig bok, kunnskapsløs fabel om klima - ikke mye igjen da. Ellen kan jo tipses om den anmeldelsen. Kanskje hun bremser litt mer opp, neste gang?    8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 12, 2013, 20:21:46 PM
Sitat fra: ebye på mars 12, 2013, 11:36:04 AM
Takk for den linken, BorisA.

Dårlig bok, kunnskapsløs fabel om klima - ikke mye igjen da. Ellen kan jo tipses om den anmeldelsen. Kanskje hun bremser litt mer opp, neste gang?    8)
God ide  8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 12, 2013, 21:27:15 PM
Sitat fra: BorisA på mars 12, 2013, 20:21:46 PM
Sitat fra: ebye på mars 12, 2013, 11:36:04 AM
Takk for den linken, BorisA.

Dårlig bok, kunnskapsløs fabel om klima - ikke mye igjen da. Ellen kan jo tipses om den anmeldelsen. Kanskje hun bremser litt mer opp, neste gang?    8)
God ide  8)
Nå hadde det vært fristende å sammenlikne de to anmeldelsene og spøke litt rundt ny jobb for Ellen, BorisA. Men, jeg tror vi tjener på å holde en dempet stil der. Jeg trenger svar på CO2-hjemmel for avgifter og forurensningsbegrunnelsen.    ;)     8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 14, 2013, 10:14:40 AM
Sitat fra: ebye på mars 11, 2013, 21:03:04 PM
Det er stadig litt aktivitet på bloggen til Ellen:

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/En-fabel-om-klodens-klima-og-miljo/

Det er ett trekk som går igjen når alarmistene står i tårnet og roper krise forut:

alle de tungtslående argumentene hentes fra sceptical science, eller septical science, som det er omdøpt til.

Ett annet trekk: de stoler ikke på at Met Office ha meldt 17 år uten temperaturendring. Det er selvfølgelig mulig det går an å oppleve "Animal Farm" på den måten.     ;)       

Men farmen ligger godt inne i Klimaboblen.    ;D      8)
Men når kommer klima-Ellen med svar på innleggene?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: bøvelenmars 15, 2013, 09:23:05 AM
Sitat fra: ebye på mars 12, 2013, 21:27:15 PM
Sitat fra: BorisA på mars 12, 2013, 20:21:46 PM
Sitat fra: ebye på mars 12, 2013, 11:36:04 AM
Takk for den linken, BorisA.

Dårlig bok, kunnskapsløs fabel om klima - ikke mye igjen da. Ellen kan jo tipses om den anmeldelsen. Kanskje hun bremser litt mer opp, neste gang?    8)
God ide  8)
Nå hadde det vært fristende å sammenlikne de to anmeldelsene og spøke litt rundt ny jobb for Ellen, BorisA. Men, jeg tror vi tjener på å holde en dempet stil der. Jeg trenger svar på CO2-hjemmel for avgifter og forurensningsbegrunnelsen.    ;)     8)

Gaarder og Hambro har en meningsfelle i NRK (oops, det er vel flere enne bare en!), Marita Norheim med anmeldelse av Gaarders bok her:

http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.10947556 (http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.10947556)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Jostemikkmars 15, 2013, 09:33:58 AM
SitatForfattaren er ikkje redd for å skolere oss, og legg nokså komplisert informasjon i munnen på 16-åringane. Her er ingen forsøk på å skjule peikefingeren, og bak i boka finst ei liste over nettstader å oppsøkje for den som vil vite meir.

Lurer på hvilke nettsider Gaarder har linket til her? Er vel Bishop Hill, Climate Audit og Watts Up With That?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 15, 2013, 09:44:31 AM
Ja, dette er en merkelig anmeldelse, bøvelen. Anmelder sier ikke noe om kvaliteten på boka, sjangervalget, og hva anmelder synes om den. Sterke og svake sider.

Jeg anstrengte meg for å være nøyral og åpen da jeg leste anmeldelsen. Og det var vel ikke før i siste avsnitt, at anmelderen kom ut av skapet:

SitatIngen dystopi

Det finst talrike rapportar om kva som er i ferd med å skje. Forskjellen på desse rapportane og romanen om Anna, er at romanen tek oss dit, til framtida, og konfronterer oss med ein 16-åring som har god grunn til å vere sinna på oss. Det er ei effektiv lekse Anna og lesaren lærer på denne tidsreisa. Forfattaren har skapt eit konkret bilde av kloden og livet her kan sjå ut om 70 år, dersom vi held fram som vi stemner. Det er dette bildet som sit att. Denne romanen er ingen dystopi, han er ein prognose. Kva er eigentleg gale med tendensdikting?

Så da vet vi det, dette er en form for "føre var": kunnskapsløs sikkerhet.

Gaarder kan jo ha linket til Klimaforskning.com og Klimarealistene.com, uten at hverken Gaarder eller Noreng har fått noe ut av det!    ;)    8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BaseBallStickmars 15, 2013, 10:02:51 AM
SitatForrige gang et fantasiprodukt fylt til randen av antakelser og faktafeil ble produsert for skattebetalernes penger, ble det imidlertid tildelt fredsprisen i Norge lenge etter at resten av verden hadde innsett lureriet. Så Gaarder har nok allerede pratet med Jagland og ryddet plass i bokhylla, tenker jeg.

Sakset fra et annet forum. Syntes den passet perfekt.

;D
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAmars 19, 2013, 14:16:44 PM
Men når skal hun svare da?
Jeg begynner så smått å bli utålmodig.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/En-fabel-om-klodens-klima-og-miljo/

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 19, 2013, 14:25:21 PM
Hun svarer ikke. Ikke har hun kompetanse, og dessuten så blir det rent for mye.    ;)      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyemars 19, 2013, 23:23:19 PM
Nå er det lagt ut en ny artikkel hos Ellen:

Skal vi rense - episode 1

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Skal-vi-rense--episode-1/

Snilt, byråkratisk, og intern- og miljøstimulerende.

Det er vel slik bloggen kanskje er ment, ufaglig og uhøytidelig

SitatVi håper det blir en god miks av egenskaper, at mange byr hverandre opp til dans, at miljø-Amors piler treffer blink og at det kommer noen fine miljøteknologibarn ut av dette tiltaket. Til alle dere som kommer: Lykke til i partnerjakten.

Prosjektet dreier seg om vannrensing!

Men, etaten har Klima i navnet, og det er vel derfor det må med i teksten:

SitatKlimaendringene vil forsterke overgjødslingsproblemene. Mer nedbør og kraftigere regnskyll, og mindre stabil frost om vinteren gjør at stadig mer næringssalter blir vasket ut av jordsmonnet og ut i elver, innsjøer og til kysten.

Etaten tror på dette!    ;)      :o
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BaseBallStickapril 04, 2013, 13:02:27 PM
SitatOnsdag ble det kjent at Ellen Hambro, som nylig ble utnevnt som direktør for det nye Miljødirektoratet, ikke har noen planer om å bosette seg i Trondheim. Dette til tross for at hovedkontoret skal ligge i trønderhovedstaden.

Hambro ser for seg en tilværelse med pendling. Hun kommer fra stillingen som direktør for Klima- og forurensningsdirektoratet  i Oslo. Onsdag uttalte hun at hun planlegger å jobbe tre av fem dager i uka fra Trondheim til å begynne med.

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article7345339.ece

Pendling, ja. Det er jo miljøvennlig?

:)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyeapril 04, 2013, 13:15:56 PM
Noen flyr rundt med Klimaenglevinger!     ;)       ;D      8)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: seotoapril 04, 2013, 13:18:43 PM
Hun vil vel ha i både pose og sekk ;)

Dessuten tror jeg at klima- og miljøfolk må slippe ut en annen form for CO2 enn oss vanlig dødelige - for den er tydeligvis ikke så skadelig som når vi andre kjører bil eller flyr, ellers hadde de vel ikke fartet verden rundt med fly til stadighet? Å, du herlige dobbeltmoral ;)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1april 04, 2013, 19:00:44 PM
Sitat fra: BaseBallStick på april 04, 2013, 13:02:27 PM
SitatOnsdag ble det kjent at Ellen Hambro, som nylig ble utnevnt som direktør for det nye Miljødirektoratet, ikke har noen planer om å bosette seg i Trondheim. Dette til tross for at hovedkontoret skal ligge i trønderhovedstaden.

Hambro ser for seg en tilværelse med pendling. Hun kommer fra stillingen som direktør for Klima- og forurensningsdirektoratet  i Oslo. Onsdag uttalte hun at hun planlegger å jobbe tre av fem dager i uka fra Trondheim til å begynne med.

http://www.adressa.no/nyheter/trondheim/article7345339.ece

Pendling, ja. Det er jo miljøvennlig?

:)

De snakker jo så ivrig om "kortreist mat". Hvorfor er det ikke krav til "kortreist klimadirektør"? Istedet får vi "bortreist klimadirektør"??

"Do as I say, not as I do" - sier engelskmennene om slikt.

Patetisk.
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: ebyeapril 05, 2013, 11:33:02 AM
Nå tar Ellen Hambro en liten pause med bloggen, men lover å komme tilbake.

Jeg kommer tilbake!

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Jeg-kommer-tilbake/

Jammen er det en som lurer på CO2-hjemmelen gitt!     ;)    8)

Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: BorisAapril 05, 2013, 12:09:58 PM
Sitat fra: ebye på april 05, 2013, 11:33:02 AM
Nå tar Ellen Hambro en liten pause med bloggen, men lover å komme tilbake.

Jeg kommer tilbake!

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Jeg-kommer-tilbake/

Jammen er det en som lurer på CO2-hjemmelen gitt!     ;)    8)
Miljødirektorat er det nye navnet.
Er det et tegn i tiden at "klima" ikke er med i den nye benevnelsen?
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Telehivapril 05, 2013, 12:39:55 PM
Sitat fra: BorisA på april 05, 2013, 12:09:58 PM
Sitat fra: ebye på april 05, 2013, 11:33:02 AM
Nå tar Ellen Hambro en liten pause med bloggen, men lover å komme tilbake.

Jeg kommer tilbake!

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2013/Jeg-kommer-tilbake/

Jammen er det en som lurer på CO2-hjemmelen gitt!     ;)    8)
Miljødirektorat er det nye navnet.
Er det et tegn i tiden at "klima" ikke er med i den nye benevnelsen?

En tidlig helgeskååål for det nye navnet - Miljødirektoratet - uten klima.

Vi må nesten tolke dette - inkludert Ellens konsekvente bruk av "miljø" uten det tidligere "klima" i bloggteksten hennes - som et signal og en erkjennelse om at klimavilledningene av det offentlige snart er sluttkjørt, og at opprettingen må begynne.

Og det må være lov å håpe at det dermed også blir økt fokus på REELLE problemer, nemlig de altfor lenge stemoderlig behandlede miljørelaterte oppgavene som har vansmektet i skyggene bak den skamløse klimahypen.

Lykke til med det nye Miljødirektoratet, Ellen, måtte Vårherre også bistå med en forfriskende ny dose forstand til dette embedet! Og nye friske midler til serien av skrikende MILJØbehov.

Mvh Telehiv (Tele blant venner)
Tittel: Sv: Hambros blogg og Klif
Skrevet av: Amatør1april 05, 2013, 19:51:35 PM
Til dette må jeg si at min reaksjon er todelt.

Først er jeg veldig fornøyd med at det blir stadig klarere og og klarere at klima-hypen er på retur. Ingenting kan glede meg mer. Statens ForurensningsTilsyn (SFT) fikk det klissete navnet Klima- og Forurensningsdirektoratet (KLIF) mens hypen var for oppadgående, og nå forsvinner klima ut til høyre og vi står igjen med Miljødirektoratet. Bra jobba, bare litt dårligere navn enn Statens ForurensningsTilsyn (SFT).

Dernest kan vi observere at Hambro og de andre alarmistene og klimaprofittørene nå forsøker å skifte klær og håper at ingen kjenner dem igjen etterpå. Det burde de ikke få lov til, så mye skade de allerede har forvoldt. Det vil si, etter min mening bør de tilbys svart- og hvitstripede klær med gratis kost og losji, samt en liten vindmølle dersom de vil ha strøm.

Nå er Hambro altså resirkulert, Men jeg er redd hun er gjen-ubrukbar.