Klimaforskning

Diskusjonsforum => CO2 og menneskeskapte påvirkninger => Emne startet av: Jostemikk på Mai 03, 2012, 18:57:02 pm

Tittel: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMai 03, 2012, 18:57:02 pm
Da jeg sto opp i Østfold i dag, ikke så altfor tidlig, var det første jeg så da jeg sjekket været ved å ta et blikk ut gjennom vinduene ei ny kondensstripe etter et fly, der det fortsatt var mulig å se et skille mellom stripene fra de to motorene flyet må ha hatt.

Rett over denne nye stripa var to eldre som så ut til å ha blitt dannet en del tidligere. Her var det også mulig å skjelne selve stripa/stripene etter flymotorene.

Jeg tenkte ikke mer over dette på ei god stund, og tok ingen bilder av disse kondensstripene slik jeg først så dem. Da jeg igjen tok en titt ut på himmelen, hadde stripene est kraftig utover. Dere får ta en titt på bildene, og på et par av dem har jeg økt kontrasten en del for at det skal bli litt enklere å se detaljer. 1-tallet på bildene er på det som var ei rimelig fersk stripe da jeg først så den. Skyene/stripene jeg har markert med 2- og 3-tall må ha blitt laget omtrent samtidig.

Det er fortsatt mulig å se selve kondensstripa etter flyene, i hvertfall på stripa markert med 1-tall.

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=4]

I løpet av noen timer var hele himmelen dekket av et slør, noe man kan se begynnelsen av på det siste bildet, der det i tillegg har kommet ei stripe etter et nytt fly.

Det jeg trenger hjelp med er å få greie på hvilke stoffer i flybensinen som kan få en skyfri himmel til å bli svært skyet iløpet av noen timer. Er det avhengig av et visst lufttrykk, luftfuktighet, og annet?

Jeg synes det er svært betenkelig at tre fly på rimelig kort tid kan gjøre et vakkert vær om til en fullstendig skyet dag. Husker vagt noe om forskning angående dette på bloggen til Roger Pielke Sr. for et år eller mer siden, men mener at den forskningen ikke tok opp problematikken rundt annet enn den kortvarige eksistensen til contrails. Tror også at senere forskning viste til at virkningen av flyenes normale kondensstriper var neglisjerbar. Det er godt mulig de hadde rett i det, men når det skjer det som skjedde på himmelen i Østfold i dag, må situasjonen nødvendigvis være verdt både spørsmål og svar.

Har dere opplevd lignende noen gang, og hva tror dere var årsaken? Jeg har dessverre ikke annen meteorologi å komme med i dag enn denne (http://retro.met.no/observasjoner/ostfold/Rygge/index.html). Kan komme med lufttrykket i morgen når eKlima har oppdatert.

Selv mistenker jeg at selve været i dag la alt til rette for at dette kunne skje. Det er vel et værskifte på gang over hele Østlandsområdet. Samme hva årsaken kan være, er det meget betenkelig at flytrafikk kan ha en slik kraftig påvirkning på været vårt.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: ConTrariMai 03, 2012, 20:30:00 pm
Det ble overskyet i Oslo også i ettermiddag / kveld. Kan du skjelne mellom mulig skydekke grunnet kondensstriper og helt normal overskying? Hvis to-tre flypasseringer kan gi fullt skydekke, må det være mye futt i dem. De må jo bli svært tynne skal de dekke et så stort område? Og den blå himmelen burde man da kunne ane gjennom dette laget.

Skyer kan vel også se ut som utflytende kondensstriper?

Amatør 1 har sikkert svaret på dette  8)
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMai 03, 2012, 20:55:12 pm
Det er nok ikke så enkelt å skille mellom årsaken til at skyer blir dannet, ConTrari. Men her var det jo enkelt regnestykke, for det fantes ikke skyer på himmelen før disse stripene ble skapt av flyene.

Det var ikke disse tynne stripene som este ut og dekket himmelen. Det var noe i forbindelse med flyeksosen (aerosoler av et eller annet slag), som fikk luftfuktigheten, som må ha vært høy, til å kondensere og skape skyer. Dette var helt sikkert et stjerneeksempel på cloud seeding, og jeg er svært nysgjerrig på om dette er noe svært vanlig, eller om det må en spesiell værsituasjon til for at det skal kunne skje. Jeg har jo allerede nevnt at jeg tror at luftfuktigheten må være høy.

Hvilke kjemiske stoffer er det i flyeksosen (aerosoler (http://no.wikipedia.org/wiki/Aerosol)) som fører til denne manipulasjonen av atmosfæren/været, og er dette unntaket eller normalen?

Kjemi og meteorologi. Noen som føler seg fristet til å svare? :D
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMai 03, 2012, 21:06:26 pm
Ved å klikke å linken i forrige innlegg under aerosoler, kan man lære en god del, blant annet om de vanvittige mengdene som slippes ut av havet, blant annet dimetylsulfid, som er en skikkelig skymaker. Dessuten lukter den skikkelig promp! Alle som har opplevd fjære sjø i Nord-Norge har fått erfare denne smått plagsomme lukten.

Det skal ofte svært lite aerosoler til for å gjødsle ei lita sky. Den kan faktisk utvikle seg til ødeleggende nedbør iløpet av kort tid. Jeg legger ut denne videoen en gang til, og minner om at aerosolene det snakkes om her er spredd ut med vilje, ikke som biprodukt av regulær flytrafikk som jeg opplevde i dag.

http://www.youtube.com/v/MKl9rqw1Ykw
Tittel: Sv: Curry: I had courses in weather modification
Skrevet av: JostemikkOktober 26, 2012, 00:03:24 am
I en annen tråd har jeg nevnt at A. Watts sletter alle innlegg om dette temaet, og jeg har skrevet mer grundig om det i en annen tråd. Legger allikevel ut i denne tråden. Jeg har ikke fått særlig respons på denne saken i noen av trådene, for å si det mildt. Her er hva Judith Curry har skrevet i sitt siste bloginnlegg: Playing God (http://judithcurry.com/2012/10/25/playing-god/):

In the 1970′s as a student, I had courses in weather modification (cloud seeding) and inadvertent weather modification (pollution, urban heat islands, etc).  Cloud seeding is an excellent example of the challenges of producing the desired effect and of documenting that your action had some causative component (it aint easy).  The unintended consequences (e.g. downstream droughts or floods) introduce a legal nightmare into such activities.

Å ta opp dette temaet fører til eksplosjoner av beskyldninger om ville konspirasjonsteorier. Det har aldri foregått, og folk som påstår at værmodifikasjon er noe som skjer, blir kalt skrullinger. Les på VGD under "alternative" teorier. Vil Judith Currys uttalelser om dette nå føre til at dette blir et legitimt tema å diskutere?
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkOktober 26, 2012, 16:20:46 pm
Er noen i tvil om at det ble skremt med ny istid på 70-tallet, så er dokumentasjonen om dette overveldende. Tror noen at klimamanipulasjon er noe nytt, er det helt feil. Her fra Steven Goddard (http://stevengoddard.wordpress.com/2012/10/26/caltech-believes-that-they-can-slow-temperature-data-tampering-with-chemicals/):

(http://stevengoddard.files.wordpress.com/2012/10/screenhunter_262-oct-26-07-59.jpg?w=640)

Disse gale menneskene så også på en kjernefysisk nedsmelting av deler av Antarktis som en mulig løsning. Man ønsket rett og slett å slippe atombomber over polene.

Det er forlengst kommet dit hen at alle disse menneskene som ønsker leke Gud på vegne av hele planeten må stoppes en gang for alle. Hvem blant våre norske politikere har noe til felles med disse folkene? Er det en som har pekt seg særlig ut med tanke på uovertruffen tro på seg selv? Som hele tiden vet best for alle? Som kommer med arrogante fnys hvis noen stiller nærgående og/eller kritiske spørsmål?
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: seotoOktober 26, 2012, 16:34:04 pm
Det er forlengst kommet dit hen at alle disse menneskene som ønsker leke Gud på vegne av hele planeten må stoppes en gang for alle.

Ja, hva med å stoppe dem ut og plassere dem i skrekkabinett?

Jeg tror klimaforskning må forbys inntil "grønne" organisasjoner som WWF, Greenpeace, Friends of Earth osv. er fjernet. Disse organisasjonene er ikke hva de utgir seg for å være. Vern av kloden må overtas av nøkterne, ansvarlige og fornuftige mennesker, ikke til fanatikere og alarmister.

Tittel: Sv: Klima"forskere" vil pumpe én million tonn svovel over Norge
Skrevet av: JostemikkDesember 03, 2012, 12:40:10 pm
Denne saken sto på trykk i Dagens Næringsliv (http://www.dn.no/forsiden/politikkSamfunn/article1666270.ece) allerede i 2009. Det er viktig at flest mulig er klar over hva som skjer og hvordan disse forkjemperne for The Cause tenker, ønsker å handle, og gjør det. Politiske og militære interesser er representert, og jeg har tidligere nevnt den umåtelige fristelsen for eksempel skygjødsling utgjør for aksjeeierne av vannkraftverk. Tenk å alltid kunne fylle sine vannmagasiner, noe man åpent innrømmer skjer i USA. Her er saken fra DN, ført i pennen av Frode Frøyland:

Sitat
Svovelpredikantene

Klimaforskere vil pumpe ut en million tonn svoveldioksid i atmosfæren over Norge og nordområdene. Det kommer til å bli kaldt, surt og farlig. Men de tror det skal redde verden.


- HVILKEN BREDDEGRAD ligger Oslo på?

Ken Caldeira venter ikke på svar, men klikker seg inn på Googles karttjeneste på pc-en.

- Javel. 60. breddegrad. Hmm. Du vil rammes. Hardt, sier Caldeira.

Den anerkjente klimaforskeren ved Stanford University snakker ikke om klimaproblemet. Han snakker om klimaløsningen. Ved å redusere sollyset fra Oslo og nordover med ti prosent, vil den globale oppvarmingen stagges, har Caldeira forsket seg frem til. Det er kanskje bra for verden. Men det er dårlige nyheter for Norge. Det vil ikke bare bli iskaldt. Vi får sur nedbør og hull i ozonlaget i tillegg.

Caldeiras våpen i klimakrigen er svoveldioksid. Ved å pumpe ut svoveldioksid fra fly i luftrommet over klodens nordlige områder, tror han at verden kan reddes fra en klimakatastrofe. Skulle Grønlandsisen stå i fare for å renne til havs, holder det ikke å kalle inn til en klimakonferanse. Da settes flyvåpenet inn.

- Ved å redusere sollyset i nord får vi kjølt ned området som må kjøles ned mest. Dessuten er det adskillig færre mennesker i nord enn ellers på kloden. Det er bare noen nordmenn og finner og slikt, sier Caldeira...

...- Det går opp for flere og flere at vi er i en akutt situasjon når det gjelder å få ned CO2-utslippene. Forsøkene med å få befolkningsveksten og CO2-utslippene under kontroll, har hittil fungert mildt sagt elendig, sier Brian Launder.

Han er professor i mekanisk ingeniørvirksomhet ved universitetet i Manchester og er en av forskerne som nå er i ferd med å skrive en rapport i regi av det britiske vitenskapsakademiet, Royal Society. Tema? Klimamanipulasjon. Launder og en raskt økende gruppe forskere tviler på at politikerne er i stand til å stoppe veksten i utslippene innen 2015, slik forskerne innstendig har bedt om...

...- Vi er nødt til å ha en reserveløsning klar - en nødløsning som kan settes ut i livet på kort varsel, legger han til.

Testene er allerede i gang. I februar satte en rekke kinesere seg til kanonene utenfor Beijing. De rettet kanonene mot skyene og fyrte løs. 313 ampuller fylt med sølviodid ble skutt i været. Et par timer senere kunne kineserne glede seg over resultatet. 12 motorveier rundt Beijing måtte stenge i snøværet som kanonaden fremprovoserte.

Her kommer jeg med en kommentar. Les neste sitat svært nøye.

Sitat
Sent på høsten 2008 publiserte de to tidligere meningsmotstanderne Wood og Caldeira en ny versjon av svovelmanipulasjonen. Ved å slippe svovel kun over nordområdene, ville færre mennesker slite med bivirkningene av å senke temperaturen på kloden.

- Det er en del snakk om at områdene fra Arktis og sørover vil fungere som laboratorium for denne typen klimamanipulasjon, sier Caldeira.

- Hva med oss som bor her?

- Offervilje, min venn. Offervilje, sier Caldeira lett humrende.

- Vel, vi får ha en evakueringsplan klar, legger han til.

At eksperimentering og gjennomførelse allerede foregår er kanskje det mest skremmende av alt. Her var en av "forskernes" planer i 2009, og husk at ikke noe av dette kunne blitt gjennomført uten aksept fra myndighetene. Værmanipulasjon har i første rekke vært et militært anliggende de siste tiårene:

Sitat
Skymakeren. Professor Stephen Salter sitter på kontoret sitt i Edinburgh og snakker om sitt bidrag til å løse klimakrisen.

- Jeg håper å få utført en test på nordsiden av Færøyene om ikke altfor lenge, sier Salter.

Snakker vi rett og slett om mennesker som har mistet enhver kontakt med virkeligheten?

Sitat
Speilspesialisten. - En spøk? Jeg forsøker å løse klimakrisen, og du spør om det er en spøk?

Professor J. Roger P. Angel roper inn i telefonrøret. Angel er mannen som har laget verdens største teleskop og leder til daglig Steward Observatory Mirror Laboratory ved universitetet i Arizona. Og ja, hans løsning på klimakrisen kan ved første øyekast minne mistenkelig mye om en dårlig aprilsnarr. Angel vil skyte en million silisiumdisketter ut i verdensrommet hvert eneste minutt i 30 år. En nær to kilometer lang elektromagnetisk kanon vil slenge diskettene, hver på 60 centimeter i diameter, halvannen millioner kilometer ut i verdensrommet. Der vil tyngdekraften fra solen være lik tyngdekraften fra jorden. Diskettene skal etter Angels plan fungere som en solskjerm som reduserer den globale oppvarmingen.

Så til våre hjemlige "forskere".

Sitat
Mer forskning kan kanskje heller ikke skade. Det fikk forskerne ombord på forskningsskipet Polarstern i Antarktis erfare. I to og en halv måned i vinter trålet de Sørishavet og dumpet tonnevis med jernsulfat i Sørishavet og farget et område på størrelse med Kristiansand kommune lysegrønt. Det var et av de mest ambisiøse forsøkene på klimamanipulasjon noensinne.

Jerndumpingen skulle stimulere veksten av en alge som tar opp i seg CO2 når den vokser og tar det med seg til havets bunn idet den dør.

Visst ble det mer alger. Men det var det ikke bare forskerne som merket. Det gjorde andre kryp også. De spiste opp algene. Og klimaeffekten.

I Norge står Meteorologisk Institutt til ansvar for det norske Forsvaret. Det står i deres egne retningslinjer. Når det gjelder Forsvaret og værmanipulasjon, er vel FFI på Kjeller stedet. Det finnes folk med lang fortid derfra som skremmer om menneskeskapt, global oppvarming, og samarbeidet med Forsvaret er absolutt til stede også i dag. Var det ikke for at "alt" som foregår på FFI er unndratt offentligheten og hemmeligstemplet, kunne det kanskje vært en idé å spurt ham om hva som foregår og har foregått?
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: seotoDesember 03, 2012, 16:30:11 pm
Først måtte jeg se på datoen, men det sto ikke 1. april :(
Dessuten har man jo hørt rykter om værmanipulasjoner gjennom de siste tiårene, spesielt husker jeg i forbindelse med OL Moskva i 1980, men aldri fått offisiell bekreftelse på det, og dermed tror de fleste at det bare er "konspirasjonsteorier".

Dette er direkte gale mennesker! Er det på tide med en solid årlig psykologisk undersøkelse av alle forskere som jobber med noe som kan skade kloden/menneskeheten? Og i samme slengen ta med alle disse som jobber i skjulte jobber med hemmelige oppdrag? Vi får jo håpe at det finnes et slags kontrollsystem i all galskapen. Men disse psykologene bør jo ha beina plantet godt på jorda, og ikke være av alarmisttypen.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: HavstrygerenMars 04, 2013, 07:16:42 am
Slik jeg har forstått det, er det to ting som må være tilstede for å danne skyer; vanndamp og arerosoler. Og det er her Henrik Svensmark kommer inn, med sin teori om atden kosmiske stålingen inneholder partikler/aerosoler som denne vanndampen kan kondensere seg på. Det samme med disse flystripene.

  Men det rare er at antallet flystriper har økt voldsomt de siste årene. Det vet jeg som seiler. Jeg seiler på Skagerrak-kysten og i Kattegat for det meste. Mer enn en gang har jeg latt meg irritere av at den ene klare solskinnsdagen etter etter den andre blir ødelagt av et høytsvevende slør dannet av aerosolstripene etter flyene. De siste dagene med klarvær her på Skagerrak har hver dag endt med en tilsløret himmel. Metereologen Scott Stevens og hans weatherwars sier at det er vanndamp og fukt de går etter, og at aerosolene, når de knytter til seg vanndamp får en liten temperaturøkning og stiger sakte oppover. Som regel går alle flyene under de gamle stripene, eller skybankene.
   Skal avslutte med en sær observasjon fra i går morges: Jeg var tidlig oppe og da sola rant var himmelen uten en eneste sky. Så blir jeg oppmerksom på at det på et bestemt punkt på himmelen i nord/nordvest retning oppsto noen tynne, lette skyer, som drev sør/sørøst, altså forbi huset mitt. De brukte ca 10-12 minutter på fra de ble dannet til de hadde passert. og da hadde de bygget kraftig på seg og var blitt til et tett skydekke. Jeg fant igjen de samme skyene på sat24 sin satelittanimasjon. Det rare var at det ikke hadde gått noen fly over området der skyene ble dannet. Så kommer det en stor og tykk skybanke med "bondesjakk-ruter" noe i likhet med dette tegnet#, avtegnet på undersiden, nesten som et negativ.     
   Sannsynligvis har gamle aerosoler, sluppet ut et annet sted funnet nok vanndamp til å kunne danne nye skyer på det punktet jeg holdt øye med. Min foreløpige konklusjon er at når et fly slipper ut aerosoler som ikke finner vanndamp som kan kondensere seg på dem, så fortsetter aerosolene og sveve i horisontalaksen helt til de kommer i kontakt med vanndamp, og så dannes det skyer, og at dette kan skje flere timer etter at de er sluppet ut.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMars 04, 2013, 10:15:19 am
Hei, Havstrygeren, og velkommen!

Du skrev:

Sitat
De brukte ca 10-12 minutter på fra de ble dannet til de hadde passert. og da hadde de bygget kraftig på seg og var blitt til et tett skydekke. Jeg fant igjen de samme skyene på sat24 sin satelittanimasjon.

Så det samme skje for få uker siden. Hvor aerosolene som førte til kondensering kom fra vet jeg ikke, men det hele skjedde svært raskt. Skal bruke litt tid på å ta bilder av dette fenomenet i år.

Tidligere i tråden siterte jeg blant annet:

Sitat
Klimaforskere vil pumpe ut en million tonn svoveldioksid i atmosfæren over Norge og nordområdene. Det kommer til å bli kaldt, surt og farlig. Men de tror det skal redde verden...

...Mer forskning kan kanskje heller ikke skade. Det fikk forskerne ombord på forskningsskipet Polarstern i Antarktis erfare. I to og en halv måned i vinter trålet de Sørishavet og dumpet tonnevis med jernsulfat i Sørishavet og farget et område på størrelse med Kristiansand kommune lysegrønt. Det var et av de mest ambisiøse forsøkene på klimamanipulasjon noensinne.

Jerndumpingen skulle stimulere veksten av en alge som tar opp i seg CO2 når den vokser og tar det med seg til havets bunn idet den dør.

Visst ble det mer alger. Men det var det ikke bare forskerne som merket. Det gjorde andre kryp også. De spiste opp algene. Og klimaeffekten.

På siden til Cicero (http://www.cicero.uio.no/fulltext/index.aspx?id=9847) står det nå:

Sitat
Havgjødsling som klimatiltak

I mange havområder er mangel på jern en begrensende faktor for algevekst. Tilførsel av jern har vist seg å føre til oppblomstring av alger, noe som gir økt opptak av CO2.


Av Hans Martin Seip

«Gi meg et halvt tankskip med jern, og jeg vil gi dere den neste istid», John Martin (opphavsmann til jernhypotesen)

(http://www.cicero.uio.no/_includefiles/dbimg/showimg.aspx?box_id=1&pub_id=9847)

I en nylig publisert artikkel er det vist at en stor del av det karbonet som tas opp når jern stimulerer til algeoppblomstring, transporteres til dyphavet eller sedimentene. Det er likevel mange usikkerheter, og et nytt eksperiment i mye større skala har vakt hissig debatt.

Jeg antar at vi bør være oppmerksomme på flere måter å manipulere klimasystemet i årene framover. Aerosoler til kondensering/skydannelse kommer også fra havet i flere former.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: ObelixMars 04, 2013, 13:31:48 pm
Det er et interessant tema, dette med hva eksosen fra jetflyene gjør med været.  Mitt inntrykk er at det er 3 momenter som påvirker varigheten av disse eksosstripene. Det er temperatur, høytrykk/lavtrykk og mengden vann i lufta.
Lenge før jeg begynte å lese spesifikt om klima-myten til IPCC observeret jeg for meg selv hva som skjedde. Ta f.eks. sommeren 2008. Dette er den siste sommeren som var "god gammeldags" bra! Alle påfølgende sommere har vært "ræva". Sommeren 2012 i Østlandsområdet var kaldere og våtere enn normalt, og i følge meg selv, den verste av de siste årene etter 2008. Vi husker også sommeren 2010, det var fotballVM i Sør-Afrika. En ting er at kulden der nede som kom overaskende på alle, men juni 2010 var kaldere enn vanlig også her i Norge. Dette husker jeg fra hutrende opplevelser på Kontraskjæret i Oslo sentrum, da vi skulle se fotballkamper. Noen klima-alarmister hevder nå i 2013 at 2010 var varmere enn 1998! - Makan!

Men, så; til poenget. Jeg har mang en gang observert himmelen og sett eksosen fra jetflyene. Når det er varmt nok, ja da forsvinnner eksosen ganske så raskt. (bare opptil 5 minutters levetid) Men, når det er en smule kjøligere enn "vanlig", ja da henger eksosen igjen lengre enn ellers.  Det viser at temperaturen må være et innvirkende moment. Dernest er det, som andre her har skrevet, også logisk at mengden vann og trykk har noe å si. Disse to momentene henger sammen. Ved en varm sommerdag med høytrykk er det lite vann i lufta. Da kan eksosgassene fra jetmpotorene ikke "fange" så mye vann, og danne kortlevde skyer.

Men, når forholdene er mer tilrettelagt for at eksosen skal danne skyer, ja da ser vi en negativ tilbakekobling i praksis utfolde seg for våres øyne. Da vil (som skrevet av andre her) eksosen danne skyer,  men så: Den nydannede skyen vil umiddelbart absorbere radiativ energi fra sola. Og med det, umiddelbart kjøle ned lufta rett under den nydannede skyen. Og er da temperaturen lav nok, vil skyen forsette å vokse - istedenfor å fordampe, som den ellers ville ha gjort hvis temperaturen hadde vært "vanlig" høy for sesongen.

Dette ser vi med det blotte øyet, og det er vist på tv mang en gang. Vi ser hvordan skyen nærmest vokser som et pop-korn som popper, og veksten kommer fra undersiden. - Ikke så rart, siden lufta der ble nedkjølt umiddelbart av den fersk-tilvirkede skyen.

Så dette med aerosoler og Svensmark's arbeide tror jeg stemmer, selv om jeg er legmann med de begrensninger det medfører. Mine "folkelige" observasjoner er på linje med det Svensmark har skrevet om. Nemlig at skydannelser skyldes aerosoler/partikler, enten kosmiske (som vi ikke kan se, eller fra fly - som vi kan se)

Videre er det verdt å merke seg at flyene flyr i "motorveier" i lufta, slik at enkelte områder får langt mer flytrafikk over seg enn andre områder. Et område som er en knutepunkt for disse "motorveiene" vil følgelig oppleve mer skydannelser enn andre områder. Et eksempel på slik ansamling er byen Jønkjøping. Der samles veldig mange jetfly seg inn på samme "motorvei" videre sørover i Europa. Nettsiden http://www.flightradar24.com/ synes jeg er interessant å følge med på. Og jeg har vært såpass ofte i Jønkjøping opp gjennom årene at jeg har lagt merke til at det har blitt betydelig mer skydannelser de siste 4 sommerene der hvor flyene har sin vel definerte "motorvei".  (Bare et kort stykke unna "motorveien" er det merkbart mindre skyer)

Et annet interessant poeng er hva som skjedde i USA i dagene etter "nine-eleven". Da ble alle fly satt på bakken, og følgelig ble det langt færre eskosstriper i himmelen. Dette var en så eksepsjonell hendelse, at luftrommet over USA var flyfritt, at dette ga seg utslag i at satelittbilder av USA (før og etter disse dagene) viste betydelige forskjeller. Interessant nok, økte bakketemperaturen i de dagene det var flyforbud, og dermed viste den hendelsen i praksis at skyer generelt virker nedkjølende på temperaturen. - Ikke slik som alarmistene hevder; at det virker som en positiv tilbakekobling.

Men så, når sommeren er på hell i Norge, ja da synker temperaturen i lufta såpass at skyene blir ikke fordampet i løpet av dagen, slik at de derimot vokser mer og mer. Spesielt sensommeren, høsten og tidlig vinter 2011 her i Østlandsområdet var spesielt, med tykt lag skydekke fra slutten av august og helt til og med romjula! Dette var forøvrig et regionalt problem, jeg fløy på høsten fra mellom-europa til Gardermoen, og hele regionen var dekt av skyer. Jeg var nysgjeririg, så jeg gikk inn på fly-siden Flightradar24.com og sammenholdt den ruta flyet fløy med satelittbilder av Europa. - Det var et massivt skydekke hele veien.  Og når alle de flyene som flyr i de samme "motorveiene", under slike kjøligere forhold, ja da vokser skydekket lokalt, men med stadige utbredelser fra disse "motorveiene". Og det finnes ikke nok "omph" til å fordampe vekk skylaget. - negativ tilbakekobling i praksis, med andre ord.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMars 04, 2013, 21:58:50 pm
Obelix, du skrev blant annet:

Sitat
Og uansett hvordan skyene ble dannet, så fungerer skyene som beskrevet. De har den dualistiske egenskapen at de nedkjøler oss under skyene på sommeren - og isolerer oss mot kulda i en viss grad på vinteren.

Undres på om klimamodellene viser hensyn til breddegrad/årstid? Det er skrevet mye om type/høyde. Antar at skyene, uansett variasjonsårsak, er jokeren i kortstokken.

Når det gjelder kondensstriper, så kan jeg jo legge ut et eksempel fra to forskjellige satellittbilder fra NASA. Klikk på bildet for full størrelse:

(http://www-pm.larc.nasa.gov/sass/N17.Mar.20.combo.jpg)

Enkelte forskeres konklusjoner om at kondensstriper etter fly ikke har innvirkning på vær og temperatur kan synes ørlite overilte.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: ObelixMars 04, 2013, 22:21:21 pm
Jostemikk, det er flott du la ut disse to satelittbildene. Jeg så satelittbilder av USA tatt enten 10. sep. eller 11. sept. 2001. Ikke en kondensstripe i USA i det hele tatt.

Det er interessant å se de store byene Los Angeles, San Diego og Las Vegas pluss det jeg antar er Denver, med sine mange fly til og fra disse byene.

Som vi vet, så er Trenbeths klimamodell en-dimensjonal som tar utgangspunkt i en verden rundt 30 gr. nord til 30 gr. sør. Og dermed så faller mye viktige data bort!

Naturvernforbundet prøvde å selge inn budskapet om at flyreiser er en klimaversting i 2011, men nå er det tyst om dette fra den kanten! De operete med en konstant på 1,8 som man skulle gange med, angivelig fordi CO2-utslippene i 11 km. høyde var så ille. Sannheten er den stikk motsatte, flytrafikken bidrar til en nedkjølende effekt. Men som sagt, det har vært stille fra den kanten lenge nå.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMars 05, 2013, 01:05:04 am
Vi har en egen tråd om Svensmark (http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,58.0.html), og selv om denne tråden handler om skydannelse, vil jeg tro Svensmarktråden egner seg bedre til å diskutere Svensmark?

Med en overflatestruktur tilnærmet is, er silver iodide, eller på norsk, sølvjodid (http://snl.no/sølvjodid), den mest brukte komponenten sprøytet ut i atmosfæren for å skape dråpedannelse/nedbør. Slikt skjer jorda over, og det forbauser meg mer og mer hvilken enorm sperre dette synes være å overstige for folk flest å innse. Jeg begynner virkelig å forstå hvorfor man må reise seg opp på AA-møter, presentere seg selv, og innrømme for alle, men ikke minst for seg selv: ... og jeg er alkoholiker.

Har noen tenkt tanken om det finnes eksempler på at flyselskaper får tilskudd til drivstoff hvis de godtar sølvjodid tilsatt i flybensinen?

Kom igjen, nå folkens. Reis dere opp, og si høyt for forsamlingen (men egentlig mest for dere selv, for å sette ord på det) Jeg vet at det foregår værmanipulasjon!

For å gjenta meg selv. Judith Curry - I had courses in weather modification (cloud seeding) (http://judithcurry.com/2012/10/25/playing-god/)

Sitat
In the 1970′s as a student, I had courses in weather modification (cloud seeding) and inadvertent weather modification (pollution, urban heat islands, etc).  Cloud seeding is an excellent example of the challenges of producing the desired effect and of documenting that your action had some causative component (it aint easy).  The unintended consequences (e.g. downstream droughts or floods) introduce a legal nightmare into such activities.

Hør også hva Ben Livingston har å fortelle.

http://www.youtube.com/v/MKl9rqw1Ykw

Dette er noe som foregår hele tiden. I USA har de som driver med slikt på privat basis dannet en egen organisasjon. Dette betyr ikke at enhver kondensstripe etter flytrafikk har noe som helst med dette å gjøre, men nå får godtfolk snart la ballene gro og tørre innrømme at dette i enkelte tilfelle er noe som skjer. Om det er som våpen under krig, eller i vannkraftprodusenters egeninteresse, det skjer. Et av problemene, og noe som Judith Curry nevner, er at slik skygjødsling fører til tilsvarende mindre nedbør for en annen lokalitet.
Tittel: Sv: Skydannelse
Skrevet av: ObelixMars 05, 2013, 01:23:37 am
Jostemikk, jeg husker en periode rundt 1980, da det var så mye tåke i Holmenkollen under Holmenkollen-søndagen at et fly slapp ut noen partikler for å få vekk tåken. Det fungerte det! Jeg var der, bare for å ha sagt det. (jeg var der i Hlmenkollen også da Oddvar Brå brakk staven i 1982!)  Så selvsagt finnes det måter å forandre været. Vi som var i Kollen da flyet drev med værmanipulasjon, vi så ikke flyet, men vi hørte speaker fortelle om dette. (Hva het han fra Toten, Roger.... han var en av de bra norske)

Det er som du tar opp, et spørsmål om pris. Hva koster dette med addiditiver i parafinen (Jet A)? Og hvem betaler? - Jeg for min del, med tanke på de praktiske kjente eksemplene, ser ikke bort ifra at slikt kan skje. - men vil ikke slike additiver være relativt dyre?

Og ganske så nylig(i 2012), enten på Nat.Geo. Channel eller Discovery så var det et timesprogram som tok for seg en pilot som fløy et småfly i USA og "sådde skyer", slik at bøndene fikk skyer, og påfølgende regn. Altså, han flyveren hadde det som en forretninsgplan, han fikk betalt av bøndene for dette arbeidet. Så selvsagt lar slikt seg gjøre. Kan dette gjøres i større målestokk? Og til hvilken pris? Og hvem har nytten av dette? Mange spørsmål, men dette er interessant, og jeg har ikke svarene.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: Ewer Gladblakk.Mars 05, 2013, 01:35:16 am
Sitat fra Joste...
Sitat
Har noen tenkt tanken om det finnes eksempler på at flyselskaper får tilskudd til drivstoff hvis de godtar sølvjodid tilsatt i flybensinen?
Det hadde kansje gjort susen over mange lands mer vanskligstilte befolkningers landområder det....det er bare så synd at himmelen er så tørr og lyseblå over så mange slike steder hvor så mange fastboende sliter med alt for lite av livets vann....og andre (oss ?) kansje bare stikker innom, for så å kute videre før det medbrakte flaskevannet går tomt. :(
Tittel: Sv: Weather Modification Incorporated
Skrevet av: JostemikkMars 05, 2013, 11:23:06 am
Nå skal jeg vise dere et av en mengde eksempler på hvor stort dette med værmanipulasjon er.

Weather Modification Incorporated - Worldwide Success (http://www.weathermodification.com/projects.php)

[attachimg=1]

Jeg understreket det med forsikringsselskaper som oppdragsgiver for værmanipulasjonsfirmaet. Nå skal dere få se litt av kundelista:

[attachimg=2]
[attachimg=3]

Der understreket jeg vannkraftprodusenten i Canada, samt at WMO er en av samarbeidspartnerne. Vi tar en titt på noe av det de gjør, samt en enkel forklaring om utstyret de bruker, så som type dyser, type fly etc:

[attachimg=4]

[attachimg=5]

Dette firmaet har holdt på siden 1961. I mer enn 50 år har de holdt på med noe som "debunkere" har nektet ærlige og nysgjerrige mennesker å bringe fram i lyset.

Begynner noen nå å forstå hvorfor Judith Curry brukte betegnelsen Å leke Gud? Vinteren 2010/2011 var det sprengkaldt i Sør-Norge. Kraftselskapene solgte i tillegg mengder med strøm til kontinentet, og alt i alt førte dette til en voldsom nedtapping av kraftmagasinene. Sommeren 2011 opplevde vi nedbørsrekorder i fleng, og på kort tid fløt atter kraftmagasinene nesten over. At dette skyldes værmanipulasjon vet jeg absolutt intet om, men det må være lov å ta det opp, for problemstillingen er så absolutt aktuell i Nord-Amerika, der man bruker cloud seeding som våpen for å fylle drikkevannskilder og kraftmagasiner.

Jeg regner med at alle forstår de etiske problemstillingene alt dette innebærer? Hvis to landsbyer er avhengige av den samme elva, går det ikke særlig bra med den som ligger nedstrøms, hvis oppstrømslandsbyen bruker opp alt vannet. De skaper ikke luftfuktighet disse firmaene/statene/regjeringene/instituttene. De får den luftfuktigheten som finnes til å kondensere, og deretter omdannes til nedbør.
Tittel: Sv: Weather Modification Incorporated
Skrevet av: ObelixMars 05, 2013, 11:37:11 am
Det var et interessant innlegg du kom med, Jostemikk. Takk for opplysningene  :)

Som du skrev nederst, hva med været i Norge 2011? Og la meg tilføye, hva med været i Norge 2012?

Teknologien finnes, den har for lengst blitt tatt i bruk. Så hvorfor skal noen nekte for dette?
Som en kurositet kankje, så husker vi at Iran's president sommeren 2012 sa at vi i vesten hadde "stjålet" det regnet som Iran egentlig skulle hatt. Den uttalelsen skapte mye latter,  men utenkelig er det ikke.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: seotoMars 05, 2013, 17:47:28 pm
Interessant link som ble lagt ut til Weather Modification.

Det er noe rart med dette emnet "cloud seeding" og "chemtrails". Alle synes å forstå at det skjer, men de fleste benekter det allikevel. Er dette en form for virkelighetsfornekting eller virkelighetsflukt? Og de som snakker om det, kalles konspirasjonsteoretikere, slik det gjerne gjøres når ubehagelige ting i samfunnet helst skal skjules.

På siden til Global Research sier de følgende i artikkelen

Sitat
Chemtrails. The Realities of Geoengineering and Weather Modification (http://www.globalresearch.ca/chemtrails-the-realities-of-geoengineering-and-weather-modification/5311079)

Over the past decade evidence has increasingly emerged indicating how geoengineering and weather modification programs designed to inflict major impacts on the atmosphere and environment are fully operational.

Despite such developments the CO2-specific anthropogenic theory of global warming touted by foundation-funded environmental groups and public relations dominates much of popular discourse and the prevailing worldview of intellectuals.

Sitat
Since this is such an open program—taking place in plain sight directly over our heads—why is there almost complete silence about it in academic circles as well as mainstream and “alternative” progressive media outlets, particularly if one is to conclude that academe and the press are where disinterested inquiry and the dissemination of information and ideas in the public interest are allegedly anticipated and guaranteed? Indeed, geoengineering and weather manipulation are “a scientific taboo,” Michel Chossudovsky points out.

Sitat
The possibility of climatic or environmental manipulations as part of a military and intelligence agenda, while tacitly acknowledged, is never considered as relevant. Military analysts are mute on the subject. Meteorologists are not investigating the matter, and environmentalists are strung on global warming and the Kyoto protocol.[8]
In this way such a condition is also attributable to the deleterious effect of intellectual disengagement and naivete originating within scholarly and journalistic communities that, combined with well-funded public relations efforts promoting the CO2-specific theory of global warming, eventually compromises the reasoning and communicative capacities of the broader public sphere.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: HavstrygerenMars 08, 2013, 07:18:49 am
Ifølge flightradar24 så flyr de fleste flyene i en høyde av 10 000 til 13 000 meters høyde, hvor temperaturene er mellom 40 og 60 minusgrader. Og da er det iskrystaller, ikke flytende vanndamp det er snakk om. Aerosolene som slippes ut, enten det er naturlig sot eller kunstig tilsatte aerosoler i form av sølvpartikler, svoveldioksyd eller metaller er ikke mulige å se før de knytter til seg iskrystallene der oppe. De er usynlige.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMars 08, 2013, 16:32:10 pm
En generell kommentar om dette med skydannelse i forbindelse med kondensstriper fra flytrafikken.

Det er noe som kommer, i større eller mindre grad, av hva som helst som går på vanlig drivstoff i rett høyde/temperatur. Dette har vi sett alle som en, også de litt eldre av oss. Da jeg var unge syntes jeg det var like interessant å følge disse kondensstripene etter flyene, som jeg syntes det var å følge skyer som forandret fasong, ja til og med gikk i rask, fullstendig oppløsning en godværsdag. Som alle nå forstår, har jeg brukt ikke så rent lite tid på å titte opp på himmelen. Det er blant annet en fantastisk måte å dorme av på når en er på fisketur.

Hvis tre rutefly fører til at en dag med klar luft og helt blå himmel iløpet av et par timer blir omgjort til en disig dag, ja da har vi et problem, om det kommer av vanlig utslipp av jetfuelen eller ikke. Aerosoler er aerosoler, smått som stort, og fører de til kondensering først, og starter nedbør deretter, er flytrafikken en værskaper enten vi liker å tenke på det eller ikke. Pokker heller, vi mennesker forandrer været bare ved vår blotte eksistens. Biltrafikken er en stor synder. Har noen tenkt på at den har hovedskylda for det dårlige helgeværet vi til stadighet opplever i kystbyene? Så kommer mandag igjen, folk drar på jobb, og typisk nok, da skinner sola igjen.

Bevisst værmanipulasjon er en annen del av såga, og ser vi bort fra eksperimenter og bruk i krigshandlinger i forbindelse med militæret, dreier det seg i det vesentligeste om private og statlige aktører som streber etter fordeler. Enten egenøkonomiske fordeler, eller fordeler for den generelle hop i området, så som sikring av drikkevann.

Det er to steder i hele verden dette er umulig å diskutere. Forbudt å ta opp. I Norge og på Wattsupwiththat.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: ObelixMars 08, 2013, 21:58:48 pm
Ifølge flightradar24 så flyr de fleste flyene i en høyde av 10 000 til 13 000 meters høyde, hvor temperaturene er mellom 40 og 60 minusgrader. Og da er det iskrystaller, ikke flytende vanndamp det er snakk om. Aerosolene som slippes ut, enten det er naturlig sot eller kunstig tilsatte aerosoler i form av sølvpartikler, svoveldioksyd eller metaller er ikke mulige å se før de knytter til seg iskrystallene der oppe. De er usynlige.

Jeg lurer på om Havstrygeren vil undersøke for oss hvor varm eksosgassene er, de som kommer rett ut av jetmotorene?

Og deretter undersøke hva dette gjør med den iskalde lufta som for en sjokk-oppvarming av nevnte eksosgasser?  Hva skjer så, vil du Havstrygeren opplyse oss om dette?
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: HavstrygerenMars 09, 2013, 19:10:55 pm
Interessant spørsmål. Ifølge det jeg fant på nettet så er vanlig arbeidstemperatur på mellom 850 og 900 grader. Det vil uansett ikke være temperaturforskjeller og hurtig nedkjøling som lager disse kondensstripene, enten de lange eller korte, om de ikke synes eller om de blir liggende og sprer seg ut i time etter time. Slik jeg har forstått det så er det to ting som må være tilstede. Luftfuktighet og aerosoler, altså noe som vanndampen kan knytte seg, til slik at det dannes dråper, og som når de er mange nok, danner skyer.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: ObelixMars 09, 2013, 19:53:49 pm
Interessant spørsmål. Ifølge det jeg fant på nettet så er vanlig arbeidstemperatur på mellom 850 og 900 grader. Det vil uansett ikke være temperaturforskjeller og hurtig nedkjøling som lager disse kondensstripene, enten de lange eller korte, om de ikke synes eller om de blir liggende og sprer seg ut i time etter time. Slik jeg har forstått det så er det to ting som må være tilstede. Luftfuktighet og aerosoler, altså noe som vanndampen kan knytte seg, til slik at det dannes dråper, og som når de er mange nok, danner skyer.

Havstrygeren, det er motsatt, det er den hurtige oppvarmingen av den iskalde lufta som skaper de synlige hvite stripene etter jetmotorene. Lufta der hvor stripene blir dannet, hadde rett forut for at jetflyet fløy gjennom området, vært iskald, ca. - 60 grader Celsius. Så; den lufta som blir sugd inn i jetmotoren blir komprimert (det i seg selv øker temperaturen) og så blir denne sterkt komprimerte lufta antent i en mix sammen med parafin (Jet A). Og millisekunder senere er disse luftmasser (nå kalt eksosgasser) meget varme og de spys komtinuerlig ut av jetmotorene. Disse eksosgassene treffer iskald luft som ikke var med inn i jetmotoren. Det er denne "kollisjonen" mellom varme luftmasser (eksosen) og de iskalde luftmassene, som for den kalde lufta til å bli opvarmet til plussgrader i løpet av max. 0,5 sekund. Dette kan vi se;  At de hvite stripene ikke er helt inntil jetmotorenes bakside. Det er hele tiden et lite gap, ikke mange meterene bak jetmotorene og den de synlige sporene.

Vel, så har den lufta som var iskald, blitt plutselig varm (plussgrader). Dette for lufta til å utvide seg og vannet i atmosfæren skaper da disse hvite sporene, siden vannet så og si øyeblikkelig ble oppvarmet til plussgrader. Og som vi vet, den ambiente temperaturen er iskald, så kondenseringen skaper de synlige hvite stripene, øyeblikkelig.

Det som er er avgjørende for hvor mye av disse hvite stripene vi ser, er avhengig av temperatur, trykk og mengde vann i atmosfæren. Noen dager lager et jetfly ingen striper, men en annen dag lager det striper - som "fader vekk" fort. Og atter andre dager lager jetflyene striper, som IKKE "fader vekk fort" men derimot sprer seg ut.

Som Jostemikk har skrevet, så har han (også) observert hendelser hvor disse kondensstripene sprer seg ut og vokser. Dette skyldes at forholdene ligger til rette for det slik at de 2 ferske skyene (det vanligste) for vokse grunnet at de usynlige vannmolekylene treffer de ferske skyene og dermed "hekter" flere vannmolekyler seg til de fersklagede skyene.  Jostemikk la ut bilder av vestlige USA og der ser vi de synlige sporene etter jetflyene. Et interessant bilde som viser kommunikasjonen i en moderne verden.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMars 09, 2013, 21:42:20 pm
Jeg har som ren legmann lest meg opp på dette stoffet flere ganger de siste årene. Kan ikke se at Obelix tar feil i det han skrev. Det eneste er at vi på bakken ikke kan synsbestemme høyden på de flyene som skaper kondensstripene. To eksempler så jeg i Oppdal for et år siden. Mars 2012. Var i Oppdal sammen med faren min for å hente ei girkasse til en amerikaner. Satt og ventet i bilen på at selgeren skulle dukke opp. Da dukket det opp to jetfly. Kom sørfra over Dovrefjell, stupte mange høydemeter ned i Oppdalsgryta, før det plutselig dukket opp voldsomme "kondensstriper" etter flyene. Da de var rett over oss, på vei over alpinanlegget i Oppdal, skrudde de plutselig igjen.

Jeg snudde meg mot faren min og spurte ham hva han trodde han så. Da svarte han: Det vil jeg ikke vite!

Enkelte sommerdager dekkes hele Gardermoområdet av et tettere og tettere slør i lav høyde. Har da ingen ting med kuldegrader i stor høyde å gjøre. Hva som skjer i de tilfellene vet jeg ikke noe om. Er sikkert et naturlig avgassfenomen, men har aldri fått noen forklaring på det.

Flytrafikken forstyrrer været over hodene våre.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: HavstrygerenMars 10, 2013, 00:33:20 am
Jeg tror både Obelix, Jostemikk og jeg egentlig er helt enige. Jeg er bare en legmann, og er bare nysgjerrig. Takker for alt som kan gi forståelse. Det er forskjell på tåkedis og denne høye "disen" eller tilsløringa i flyhøyde. Jeg har seilt mye til havs og har ofte seilt i ei osteklokke. Men da ser en at det blir disigere jo lenger bort en kommer. Her om dagen så var det ingen tåkediseffekt så langt jeg kunne se til havs, men solen var helt klart redusert i styrke på grunn av dette cirrus-sløret høyt der oppe. Og for å få dette til trengs det aerosoler.
Tittel: Sv: Forbud? Javelnei, ikke det neivelja.
Skrevet av: JostemikkMai 29, 2013, 01:27:09 am
Jeg har flere ganger linket til Youtube-videoen med Ben Livingston, der han forteller at han ledet det militære skygjødslingsprogrammet på 60-tallet, og at slik værmanipulasjon ble brukt under Vietnamkrigen. Søker man på Ben Livingston på nettet, i Norge eller resten av den store WWW, dukker det opp profesjonelle debunkere, samt den vanlige gjengen med små drittunger som henger seg på og slenger med kjeften og bruker ny-lærte kraftuttrykk som idiotiske konspirasjonsteoretikere og annet trivelig.

Da jeg først tok opp dette med skygjødsling og Ben Livingston, var responsen laber. Som jeg har skrevet flere ganger, så forbyr for eksempel Anthony Watts folk å nevne skygjødsling. De som tar dette opp på VGD har lett for å få sine tråder omplassert til bolken for UFO og alternative teorier.

I denne tråden har jeg nå dokumentert at dette ikke er noe hokus pokus, og at det virkelig foregår. Judith Curry snakker om det som om det skulle være noe dagligdags, noe det da også er, dokumentert gjennom innlegget der jeg viste at skygjødsling er en kommersiell virksomhet, ofte bestilt av regjeringer og kraftselskapseiere for å sikre nok vann i drikkevannskilder og kraftmagasiner. En av hovedkundene er forsikringsselskaper, og vi kan jo bare spekulere over årsaken til dette og hvilke implikasjoner dette kan medføre. Helt seriøst, vi bør virkelig tenke gjennom problemstillinger forbundet med at private, kommersielle økonomiske interesser betaler for å manipulere været på jorda.

Når det gjelder Livingston og hans historie om hvordan han selv var med på skygjødsling i Vietnam, kan vi vel nå fastslå at han fortalte sannheten om værmanipulasjon brukt som våpen under Vietnamkrigen?

Wikipedia - Operation Popeye (http://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Popeye)


Sitat
Operation Popeye (Project Popeye/Motorpool/Intermediary-Compatriot) was a US military cloud seeding operation (running from March 20, 1967 until July 5, 1972) during the Vietnam war to extend the monsoon season over Laos, specifically areas of the Ho Chi Minh Trail. The operation seeded clouds with silver iodide, resulting in the targeted areas seeing an extension of the monsoon period an average of 30 to 45 days. As the continuous rainfall slowed down the truck traffic, it was considered relatively successful. The 54th Weather Reconnaissance Squadron carried out the operation to "make mud, not war."

The resultant rain and subsequent flooding of the nearby Song Con River is sometimes blamed for the move of POWs from the prison camp at Son Tay and therefore, the failure of Operation Ivory Coast.

Project Popeye was an experiment in increased rainfall through cloud seeding jointly approved by the U.S. Department of State and U.S. Department of Defense. The technical aspects of the experiment were verified by Dr. Donald F. Hornig, Special Assistant to the President of the United States for Science and Technology. The government of Laos was not informed of the project, its methods or its goals.

Robert S. McNamara, U.S. Secretary of Defense, was aware that there might be objections raised by the international scientific community but said in a memo to the president that such objections had not in the past been a basis for prevention of military activities considered to be in the interests of U.S. national security.

Legg merke til det jeg uthevet i halvfet på slutten av sitatet. Klarere innrømmelser på at USA har brutt internasjonale konvensjoner ved tidligere kriger/konflikter skal man lete lenge etter.

Prosjektet var tilsynelatende kortvarig, og det ble fattet vedtak i USA om et tilsynelatende forbud mot værmodifikasjon i fremtidige kriger:

Sitat
The press stories led to demands from members of the U.S. Congress, led by Senator Claiborne Pell, for more information. U.S. House and Senate resolutions in favor of banning environmental warfare were passed as Senate Resolution 71 on July 11, 1973, H.R. 116 of 1974, H.R. 329 of 1974 and H.R. 28 of 1975.

Current legal status

Weather modification procedures when performed to achieve a military end now fall under the provenance of the Environmental Modification Convention (http://en.wikipedia.org/wiki/Environmental_Modification_Convention).

Forbud, ja. Men som McNamara sa ifølge sitatet over, så har slikt aldri stoppet det amerikanske militæret tidligere. På slutten av forrige sitat står linket til Environmental Modification Convention. Det dreier seg om et forbud mot værmodifikasjon, undertegnet av alle relevante parter i følge Genevekonvensjonen. Jeg siterer:

Sitat
Environmental Modification Convention

The Environmental Modification Convention (ENMOD), formally the Convention on the Prohibition of Military or Any Other Hostile Use of Environmental Modification Techniques is an international treaty prohibiting the military or other hostile use of environmental modification techniques. It opened for signature on 18 May 1977 in Geneva and entered into force on 5 October 1978. The Convention bans weather warfare, which is the use of weather modification techniques for the purposes of inducing damage or destruction. The Convention on Biological Diversity (http://en.wikipedia.org/wiki/Convention_on_Biological_Diversity) of 2010 would also ban some forms of weather modification or geoengineering.

Legg merke til linken på slutten av sitatet over. Convention on Biological Diversity. Dette er et FN-organ, og jeg vil komme tilbake til dette. Først legger jeg ut en link til denne avtalen referert av FN:

http://treaties.un.org/pages/ViewDetails.aspx?src=TREATY&mtdsg_no=XXVI-1&chapter=26&lang=en#6

Jeg legger også til at avtalen ble underskrevet av både USA og Norge. Så tilake til Convention on Biological Diversity. Som jeg nevnte er dette et FN-organ, og her er deres hjemmeside:

http://www.cbd.int/climate/geoengineering/

Her er selvfølgelig linket til en annen avtale med forbehold, og her er linken til det forbeholdet:

http://www.cbd.int/decision/cop/?id=11659

Det som virker stå her er at ettersom det er av ytterste nødvendighet å følge IPCC-rapportenes konklusjoner for mulige nødvendige unntak fra forbudet om blant annet hav- og algegjødsling, hvis dette anses høvelig med tanke på planetens ytterst sårbare posisjon grunnet menneskeskapte klimaforandringer etc. Ifølge konvensjonen undertegnet i Geneve, er det altså strengt forbudt å bedrive noen form for geoengineering i krig, men hvis FNs klimapanels konklusjoner om menneskeskapte klimaendringer er alvorlige nok, må vi regne med unntak fra regelen i fredstid. Har dere hørt på maken! FNs klimapanels konklusjoner kan gi UNEP- og WMO-tilknyttede organisasjoner fritak fra forbudet slik at de kan manipulere atmosfæren og havet vårt!

Vi tar en titt på hva CICERO UiO har å si om saken, direkte relatert til over linkede FN-organ:

http://www.cicero.uio.no/sporsmal/detail.aspx?faqid=245

Sitat
Brukes geoengineering?

Besvart av Monica Bjermeland 22.05.2012

Spørsmål:

Blir geoengineering brukt i stor skala?

Svar:

Ingen geoengineering-teknikker blir per i dag brukt, verken i stor eller liten skala, med mindre du regner menneskeskapte utslipp av CO2 og andre klimagasser som geoengineering i seg selv.

Det foregår en del forskning på mulighetene innen geoengineering, både i Norge og andre steder, men alt dette gjøres i dag med matematiske modeller av ulik type. I 2010 vedtok et FN-organ (Convention on Biological Diversity, www.cbd.int) en resolusjon om at geoengineering per i dag ikke skal utføres i praksis, og dette gjør at det heller ikke gjøres mye praktisk forskning på det.

Per i dag så er det heller ingen som aktivt går inn for at noe slikt er nødvendig. Det er mange kjente problemer med de teknikkene som er foreslått, og antakelig enda flere ukjente. Ett av dem, som blir påpekt i lenken din, er at de fleste teknikkene bare gjør noe med temperaturproblemet og ikke alle de andre konsekvensene av økt CO2-nivå (f.eks. havforsuring).

Når geoengineering likevel stadig er på dagsorden så er det fordi de fleste også innser at vi kan havne i en situasjon der selv disse drastiske tiltakene blir nødvendige. Da er det viktig å vite så mye som mulig om dem, slik at vi fra forskerhold kan gi gode råd når folk og politikere spør.

Så altså: nei, geoengineering av drastisk art foregår ikke per i dag, og det kommer heller ikke til å foregå på en god stund.

Besvart av : Bjørn Hallvard Samset

Bortsett fra at det er umulig å si om det var Samset eller Bjermeland som svarte, kan vi her se at CICERO først er klinkende klare ved sitt Ingen geoengineering-teknikker blir per i dag brukt, verken i stor eller liten skala, med mindre du regner menneskeskapte utslipp av CO2 og andre klimagasser som geoengineering i seg selv, før de blir litt forsiktigere i sin uttalelse. Geoengeering foregår ikke i drastisk utgave, og at det foregår heller ikke mye forskning på det.

Ikke mye forskning? Hvorfor kan ikke CICERO være ærlige og fortelle rett ut at det foregår mye forskning rundt geoengineering, blant annet i vårt land i regi Meteorologisk Institutt?

Atmospheric Chemistry and Physics - Sensitivity to deliberate sea salt seeding of marine clouds – observations and model simulations (http://www.atmos-chem-phys-discuss.net/11/29527/2011/acpd-11-29527-2011.html)

K. Alterskjær, J. E. Kristjánsson, and Ø. Seland
1Department of Geosciences, Meteorology and Oceanography Section, University of Oslo, Oslo, Norway
2Norwegian Meteorological Institute, Oslo, Norway


Sitat
Abstract

Sea salt seeding of marine clouds to increase their albedo is a proposed technique to counteract or slow global warming. In this study, we first investigate the susceptibility of marine clouds to sea salt injections, using observational data of cloud droplet number concentration, cloud optical depth, and liquid cloud fraction from the MODIS (Moderate Resolution Imaging Spectroradiometer) instruments on board the Aqua and Terra satellites. We then compare the derived susceptibility function to a corresponding estimate from the Norwegian Earth System Model (NorESM). Results compare well between simulations and observations, showing that stratocumulus regions off the west coast of the major continents along with large regions in the Pacific and the Indian Oceans are susceptible.

We then carry out geo-engineering experiments with a uniform increase of 10−9 kg m−2 s−1 in emissions of sea salt particles with a modal radius of 0.13 μm. The increased sea salt concentrations and the resulting change in marine cloud properties lead to a globally averaged forcing of −4.8 W m−2 at the top of the atmosphere, more than cancelling a doubling of CO2 concentrations. The forcing is large in areas found to be sensitive by using the susceptibility function, confirming its usefulness as an indicator of where to inject sea salt for maximum effect.

Results also show that the effectiveness of sea salt seeding is reduced because the injected sea salt provide a large surface area for water vapor and gaseous sulphuric acid to condense on, thereby lowering the maximum supersaturation and suppressing the formation and lifetime of sulphate particles. In some areas, our simulations show an overall reduction in the CCN concentration and the number of activated cloud droplets decreases, resulting in a positive globally averaged forcing.

Dette er da forbudt ved konvensjoner som Norge har underskrevet? Geoengineering blir sett på som et så farlig og alvorlig overgrep mot mennesker og natur at det er forbudt i krig, men vårt eget Meteorologisk Institutt kan holde på som de ønsker, til tross for at det som CICERO uttaler i sitatet over, er forbudt med slike eksperimenter også i fredstid?

Hva med det amerikanske militæret, har de tenkt å holde seg i skinnet? Nei, de har planer om det stikk motsatte.

http://csat.au.af.mil/2025/volume3/vol3ch15.pdf

Sitat
Weather as a Force Multiplier:

Owning the Weather in 2025


2025 is a study designed to comply with a directive from the chief of staff of the Air Force to examine the
concepts, capabilities, and technologies the United States will require to remain the dominant air and space
force in the future. Presented on 17 June 1996, this report was produced in the Department of Defense school
environment of academic freedom and in the interest of advancing concepts related to national defense.

Illustrations

Figure Page

3-1. Global Weather Network...9
3-2. The Military System for Weather-Modification Operations. ............................................................11
4-1. Crossed-Beam Approach for Generating an Artificial Ionospheric Mirror......................................23
4-2. Artificial Ionospheric Mirrors Point-to-Point Communications .......................................................24
4-3. Artificial Ionospheric Mirror Over-the-Horizon Surveillance Concept. ..........................................25
4-4. Scenarios for Telecommunications Degradation ..............................................................................26
5-1. A Core Competency Road Map to Weather Modification in 2025. ..................................................32
5-2. A Systems Development Road Map to Weather Modification in 2025.............................................34

Executive Summary

In 2025, US aerospace forces can “own the weather” by capitalizing on emerging technologies and
focusing development of those technologies to war-fighting applications. Such a capability offers the war
fighter tools to shape the battlespace in ways never before possible. It provides opportunities to impact
operations across the full spectrum of conflict and is pertinent to all possible futures. The purpose of this
paper is to outline a strategy for the use of a future weather-modification system to achieve military
objectives rather than to provide a detailed technical road map.

A high-risk, high-reward endeavor, weather-modification offers a dilemma not unlike the splitting of the
atom. While some segments of society will always be reluctant to examine controversial issues such as
weather-modification, the tremendous military capabilities that could result from this field are ignored at our
own peril. From enhancing friendly operations or disrupting those of the enemy via small-scale tailoring of
natural weather patterns to complete dominance of global communications and counterspace control,
weather-modification offers the war fighter a wide-range of possible options to defeat or coerce an
adversary. Some of the potential capabilities a weather-modification system could provide to a war-fighting
commander in chief (CINC) are listed in table 1.

...

Opportunities Afforded by Space Weather-modification

Modification of the near-space environment is crucial to battlespace dominance. General Charles
Horner, former commander in chief, United States space command, described his worst nightmare as “seeing
an entire Marine battalion wiped out on some foreign landing zone because he was unable to deny the enemy
intelligence and imagery generated from space.”24 Active modification could provide a “technological fix”
to jam the enemy’s active and passive surveillance and reconnaissance systems. In short, an operational
capability to modify the near-space environment would ensure space superiority in 2025; this capability
would allow us to shape and control the battlespace via enhanced communication, sensing, navigation,
and precision engagement systems.

I denne rapporten er også stoff direkte relatert til våre egne H.A.A.R.P-anlegg (Eiscat) i blant annet Troms, med manipulering av atmosfæren av slikt omfang at det dannes plasma og synlige, kunstige nordlys. Dette kommer jeg muligens tilbake til i et senere innlegg, og nevner bare at forsvaret i USA eier dette anlegget, og at det drives i samarbeid med blant andre FFI og Romfartssenteret, og i all hovedsak dreier seg om å sikre egen kommunikasjon under krig, og ødelegge fiendes kommunikasjon.

For den som har lyst til å sette seg inn i H.A.A.R.P (High Frequency Active Auroral Research Program) på egenhånd, er noen linker og illustrasjoner her:

http://wwwppd.nrl.navy.mil/

http://wwwppd.nrl.navy.mil/whatsnew/index.html

http://wwwppd.nrl.navy.mil/whatsnew/haarp/absez.html

[attachimg=1]

[attachimg=2]
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: SpirenJuni 16, 2013, 06:59:06 am
De ultimative masseødelæggelsesvåben: vejr manipulation til militære formål

En betydelig udvidelse af det amerikanske arsenal vejr krigsførelse, som hører til prioriteterne i forsvarsministeriet, er genstand for diskussion. «Miljøforkæmpere regering Bush beskylder men Kyoto-protokollen ikke har underskrevet men problemet med "vejr krigsførelse" og navnlig manipulere vejrforhold til militære formål forbliver ubemærket.

Både USA og Rusland har tekniske muligheder, til at påvirke klimaet til militære formål.

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/prof-michel-chossudovsky/die-ultimative-massenvernichtungswaffe-wettermanipulation-zu-militaerischen-zwecken.html;jsessionid=2A2329AE9837092023C5B1F1495E08C1
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: SpirenJuni 28, 2013, 22:54:50 pm
Klimadebat.dk: Ekstremt vejr.

Sitat
D. 29. nov. 2012 sendte 125 videnskabsmænd et åbent brev til FNs generalsekretær, Ban Ki-moon (1) hvori de angriber ham for ved 3 lejligheder at have påstået, at "extremt vejr" pga. klimaændring nu er den nye normal, og at det derfor er nødvendigt at reducere drivhusgasudledningen og nå en bindende aftale derom senest 2015. Dette skulle være del af den lære, man drager efter orkanen Sandy.
"Vi de undertegnede, I klima-relaterede anliggender kvalificerede videnskabsmænd ønsker at fastslå, at foreliggende videnskabelig viden ikke underbygger Deres påstande. Forekomsten og sværhedsgraden af ekstremt vejr er ikke tiltaget.. Der er ringe vidnesbyrd om, at farlige vejrrelaterede begivenheder vil forekomme oftere i fremtiden." Derpå følger deres argumenter. Varmisten, Prof. Storch, Hamburg, kom forleden med samme konklusion efter deltagelse i en stor kongres (2). Derpå følger deres argumenter .

Desværre tror jeg ikke, at de 125 videnskabsmænd får ret, med nedenanførte forfærdelige våben i hænderne på korrupte politikere og deres bagmænd.

I 1996 udgav US Airforce en bemærkelsesværdigt, men lidet kendt rapport: "Weather as force multiplier: Owning the Weather 2025" (3). Deri beskrives hvordan man mhp. krigsførelse kan sprøjte kul ud i atmosfæren med jetfly eller droner. Kullet vil opvarmes, hvorved vandet derunder opvarmes, fordamper, stiger tilvejrs og udløser kraftige regnskyl og torden. Man kan også tilså skyer med kemikalier, så de afgiver deres regn, før de når målområdet, som så forbliver tørt.
De ønsker også at modificere storme over vindstyrke 10, den mest aggressive type vejr-modifikation. En tropisk storm har et energiniveau, der ang. svarer til 10,000 1-megaton brintbomber. Man ville så gerne styre den ind i målområdet.

Lad os så vende tilbage til Sandy:
Indyinfo 3. nov. 2012 (4) - jeg læste den oprindeligt hos Press Core, hvor artiklen er slettet- ligesom hos Worldnews: Den amerikanske regering bruger den HAARP havbaserede X-Band Radar (SBX) platform (5) til at intensivere og styre den menneskeskabte orkanen Sandy. Det amerikanske Air Force / Navy SBX styrer orkanen Sandy ind i New York City.
Den 11. august meddelte 2010 NASA, at man var mindre end 2 uger fra at indlede Project GRIP (Genesis og Rapid intensivering Processes), som opdagede de nøjagtige betingelser for at kickstarte et tropisk lavtryk i en orkan. NASA var ved at skabe et vejr-modifikations-masseødelæggelsesvåben ved at udvikle, intensivere og styre en orkan.

Iflg. The Daily Telegraph 21 oktober 2007 (6) kan denne styring være mulig ved at injicere sort kul ind i toppen af cyklonen og således opvarme den kolde luft der - og tilså skyer med mikroskopisk støv for at afkøle orkanens basis, som derved svækkes. Orkaner opstår, når varm havoverfladeluft møder kold luft i atmosfæren.
29. Konference om orkaner og tropiske Meteorologi fandt sted i maj 2010 på 2008 på foranledning af det amerikanske Department for Home Security - med det noble formål at afbøde tropiske storme / orkaner (7). Dette bidrag er særligt interessant: Opståelsen af den tropiske cyklon (TC) Debby (2006) undersøgtes (8). Tropisk lavtryk blev udløst af små Gauss (9) (HAARP) opvarmninger i midten af et lavtryk. Aerosoler blev tilført mod vest fra Sahara med en baggrundsvind. Ifølge resultaterne af simulationen var trækket i den tropiske lavtrykszone stærkere og lynene mere intense. Som et resultat heraf bliver "sammenhængende" struktur, der er typisk for TC, udviklet tidligere i tilfælde af høj aerosolkoncentration. Det er vist, at aerosoler transporteres af TC mod vest over store afstande.

Sandy sikrede Obama genvalg, idet han nu trods hidtil svage stemmetal kunne fremstå som landsfaderen i nødens stund. Forhåbentlig forsøgte den HAARP havbaserede X-Band Radar (SBX) platform at dreje Sandy ud i atlanten – hvilket så mislykkedes.

HAARP: High Frequency Active Auroral Research Program
er vel alment bekendt som elektromagnetisk krigsvåben. Rusland, USA og Kina råder derover. Det kan fremkalde jordskælv på bestilling, hvad der har været stærk mistanke om ved flere lejligheder. Men det kan også bruges til at ændre vejret og fremkalde ret så ekstremt vejr. Så afskrækkende er våbnet, at EU på en høring d. 5.febr. 1998 kaldte USA's brug af HAARP for et brud på international lov pga. dets mulige virkninger på milieuet. EU havde udbedt sig en forklaring fra USA, som dog udeblev fra høringen (10 ). HAARP har stationer i Gakona, Alaska, i Nordnorge, i Nordtyskland og mange andre steder. Desværre bliver HAARPs hjemmeside jævnligt lukket – sidst, fordi den for tydeligt viste klima- og jordskælvskrigsførelse mod fremmede stater (11) som det ses her (12).

Chemtrails
siden 1990erne er himlen overtrukket af hvide striber efter flyene. Nogle forsvinder på et par minutter – andre bliver stående i timevis og breder sig ud. Disse chemtrails blev længe afvist som fantasifostre og konspirationsteorier som sædvanligt. Jeg ringede til meteorologisk Institut og spurgte dertil. Kontakten blev forfjamsket, forlod telefonen for at snakke med sin chef og sagde så:"Vi ved, hvad det er, men har ingen officiel holdning dertil!" Striberne har vist sig at indeholde bl.a. de biotoksishe elementer barium og aluminium – visse steder også strontium og thorium (13) – foruden bakterier (14), der bliver til iskondensationskerner, som afstedkommer dårligt vejr. Især SO2 bruges. The Royal Society of London har udspekuleret (15) disse indsatser på vegne af EU og europæiske lande. Endvidere har det tyske forbundsministerium (16) og her (17) samt Calgary University (18) erkendt eksistensen af disse chemtrails som en måde at forsøge at sænke temperaturen på – uden at fortælle os det. I USA har John D. Rockefeller IV fået et lovforslag om legalisering af chemtrails igennem Senatets Juridiske Udvalg (19). Særligt betænkelig bliver man ved at læse, at oprindelsen var afprøvning på intetanende befolkninger af udsprøjtning af radioaktive materialer (20) over amerikanerne og bakterier (21) over englænderne.

Alt dette skal vi udsættes for og som skatteydere betale for pga. Edmund de Rothschilds CO2-myte og en global temperaturstigning siden 1880 på 0.75 g C på vor vej ud af en lille istid (22) - som nu er afsluttet.

Links

(1) http://tinyurl.com/bv8n2tl
(2) http://tinyurl.com/lq4m869
(3) http://tinyurl.com/orbec8g
(4) http://tinyurl.com/q6f3ydg
(5) http://tinyurl.com/qdkssja
(6) http://tinyurl.com/62p8vm
(7) http://tinyurl.com/9tdcczg
(8) http://tinyurl.com/o687dh5
(9) http://tinyurl.com/om3vx6q
(10) http://tinyurl.com/3ap5ea
(11) http://tinyurl.com/lfbb4g2
(12) http://euro-med.dk/?p=22694
(13) http://tinyurl.com/lt5pxxx
(14) http://tinyurl.com/lyfmug7
(15) http://tinyurl.com/77rrtc7
(16) http://tinyurl.com/66q9vwy
(17) http://www.bmbf.de/de/8493.php
(18) http://tinyurl.com/8d8om3n
(19) http://tinyurl.com/kemn58k
(20) http://tinyurl.com/964mran
(21) http://tinyurl.com/mnxf34d
(22) http://tinyurl.com/8c56ces
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: SpirenJuli 26, 2013, 12:04:55 pm
Efterretningstjenesten CIA finansierer undersøgelse til Chemtrail projekt med deltagelse af regeringen.

Som det fremgår af de seneste dokumenter fra American Academy of Sciences (NAS) finansierer CIA en videnskabelig forundersøgelse av kunstig påvirkning av jordens klima til at modvirke den generelle klima på denne måde. Projektet har en varighed på 21 måneder og vil koste 630 000 USD. En endelig rapport vil blive præsenteret i 2014.

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/steve-watson/geheimdienst-cia-finanziert-studie-zu-chemtraili-projekt-mit-regierungsbeteiligung.html;jsessionid=89DAC8A8269B32831D770724D7DD6A03
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkJuli 26, 2013, 14:13:21 pm
Efterretningstjenesten CIA finansierer undersøgelse til Chemtrail projekt med deltagelse af regeringen.

Som det fremgår af de seneste dokumenter fra American Academy of Sciences (NAS) finansierer CIA en videnskabelig forundersøgelse av kunstig påvirkning av jordens klima til at modvirke den generelle klima på denne måde. Projektet har en varighed på 21 måneder og vil koste 630 000 USD. En endelig rapport vil blive præsenteret i 2014.

http://info.kopp-verlag.de/hintergruende/geostrategie/steve-watson/geheimdienst-cia-finanziert-studie-zu-chemtraili-projekt-mit-regierungsbeteiligung.html;jsessionid=89DAC8A8269B32831D770724D7DD6A03

Takk for denne, Spiren. Full dokumentasjon på det diverse nettprofiler her til lands og i andre land har forsøkt å "debunke" i årevis. Anbefaler alle å lese stoffet om dette fra New Scientist.com (http://www.newscientist.com/article/dn23898-cia-spooks-investigate-geoengineering-to-fix-climate.html#.UfJmuOXIf5A). Dette er brudd på internasjonale avtaler der USA er blant de landene som har forpliktet seg. Geoengineering er forbudt.

Husk det innlegget jeg skrev tidligere i tråden. Det dokumenterer ved hjelp av det amerikanske forsvarets egen rapport at militæret i USA planlegger å bruke dette svineriet som våpen i kommende kriger.
Tittel: Sv: Chemtrails-kurs for flyvåpenet i USA 1990
Skrevet av: JostemikkOktober 31, 2013, 10:44:56 am
De som har lest innleggene i denne tråden har sett at USAs våpenprogram innbefatter værmanipulasjon både historisk og for fremtiden. Både USA og Norge ser ut til å blåse i alle internasjonale konvensjoner som forbyr geoengineering.

Chemtrailkurs i det amerikanske flyvåpenet - ny lærebok i 1990

Jeg legger ut noen få fotokopier av kurssidene. De interesserte kan klikke linken under.

http://saive.com/911/DOCS/Chemtrails_Chemistry_Manual_USAF_Academy_1990-OPT.pdf

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=4]

[attachimg=5]
Tittel: Sv: NASA, Mauna Loa og forsvaret i USA - prosjekt for å endre klima og vær 1966
Skrevet av: JostemikkNovember 01, 2013, 11:03:32 am
Planlegging av prosjekt for å endre nasjonalt og globalt klima i regi NASA 1966

Dette prosjektet gir sannsynligvis en forklaring på den uendeligheten av temperaturjuksteringer og blind propaganda vi ser fra alt som finnes av statlige organisasjoner som arbeider med vær og klima i USA, og muligens også i samarbeidende land.

FOD (Department of Defence), universitetet i Boulder, Colorado (der Kevin Travesty Trenbert nå er ansatt), observatoriet på Mauna Loa, og flere andre statlige departement og organisasjoner er med på dette NASA-initierte prosjektet der formålet er å sikre USAs økonomiske og militære interesser.

Først kommer noen skjermbildeklipp fordi teksten i rapporten ikke lar seg kopiere så godt.

http://ntrs.nasa.gov/archive/nasa/casi.ntrs.nasa.gov/19680002906_1968002906.pdf

[attachimg=1]

[attachimg=2]

[attachimg=3]

[attachimg=4]

[attachimg=5]

[attachimg=6]

Om Mauna Loa og Boulder:

[attachimg=7]

Litt fra DODs (Department of Defence) interesser:

[attachimg=8]

Realiteter som må inkluderes i klimadebatten

I flere innlegg i denne tråden har jeg nå dokumentert at det folk flest har kalt ville konspirasjonsteorier i virkeligheten dreier seg om vaskeekte konspirasjoner. Konspirasjoner i statlig og militær regi for å manipulere både vær og klima. Mange ganger og i mange forskjellige tråder har jeg gjort oppmerksom på at man som oftest ikke trenger lete utenfor offisielle, statlige nettsider for å finne bevis for det som har foregått og stadig foregår.

Det denne rapporten viser er at vi må ta denne delen av virkeligheten med i klimadebatten. Dette inkluderes. Det hjelper ikke at mange ønsker at dette ikke er en del av virkeligheten så lenge den beviselig er det.

Vi har Kevin Trenberth i Boulder, Colorado, og vi har Roy Spencer fra NASA, og det finnes mange fler som er ansatt i andre organisasjoner og som er gjengangere i klimaforskningen og det som blir presentert i rapporter fra myndighetene og gjengitt i MSM. Det setter også James Hansens "aktivist"rolle i et nytt lys. Hva vet vi egentlig om denne Hansen?

På 80-tallet ble deler av dette inkludert i det såkalte Star Wars-programmet, og med dagens kjente teknologi, for ikke å snakke om den teknologien som er hemmeligstemplet, kan vi og bør vi frykte hvilke muligheter de klandestine kreftene i verden besitter. Husk at dette kun er snakk om USA og muligens noen allierte nasjoner. Det finnes også andre mektige nasjoner som garantert har satset tungt på forskning og gjennomføring av prosjekter innen det samme.

I tråden om gamle avisklipp (http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1328.0.html) om tidligere års skriverier om jordens klima var blant annet nevnt dette:

(http://klimaforskning.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=1328.0;attach=5230;image)

Her nevner professor Wechsler i USA og professor Avsiuk i Sovjet at man allerede er kommet ganske langt når det gjelder å regulere klimaet i verden. Dette var i 1959!

De fleste har vel fått med seg det ønskede prosjektet på 50-tallet der man ønsket å smelte isen i Arktis ved hjelp av kjernefysiske eksplosjoner, inkludert Grønland? Dette var ønsket fra kommersielle interesser, i første rekke oljeindustrien, som ønsket nye områder å lete etter olje og gass. Vi snakker dermed om de samme menneskene som styrte Shell, Exxon, BP osv, og som også er de samme som styrte/styrer WWF, Club of Rome, Bilderberg, Trilateral Commission osv. Tenk også litt på norske politikeres maniske repeteringer av hvordan Arktis skal bli det nye, kommersielle satsingsområde for å finne viktige olje- og mineralressurser bare isen blir borte. Det kan virke som om de nesten ikke holder ut ventetiden, og at isen ikke kan bli borte fort nok.

Igjen oppfordrer jeg alle til å undersøke årsaken til at ingen ting innen klimasaken ser ut til å henge på greip. Også denne gang anbefaler jeg alle å følge pengene. Der pengene er, finnes også makt. Der makten finnes, skjer også handling. Der handling skjer, finner vi konsekvenser.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkNovember 01, 2013, 12:09:09 pm
On the Possibilities of Climate Control" in 1962: Harry Wexler on Geoengineering and Ozone Destruction

De som orker lese om denne galskapen kan søke opp:

Wexler H., 1958, “Modifying Weather on a Large Scale,” Science, n.s. 128 (Oct. 31, 1958): 1059-1063).

Det tegner seg et klarere og klarere bilde av hva som har vært årsak til det meste av de tingene vi vanlige mennesker har fått skylden for. Noen kommentarer om denne forskningen kan leses her:

http://www.colby.edu/sts/wexlerozone.pdf

Jeg siterer deler:

Sitat
Harry Wexler on Geoengineering and Ozone Destruction
James Fleming
jfleming@colby.edu
Science, Technology and Society Program, Colby College
American Geophysical Union, Dec. 14, 2007
slides are at http://www.colby.edu/sts/agu2007wexler.ppt

“The subject of weather and climate control is now becoming respectable to talk
about.” So began Harry Wexler in his speech “On the Possibilities of Climate Control,”
given in early 1962 to technical audiences in Boston, Hartford, and Los Angeles.1
Wexler, who studied meteorology at MIT and served as Chief of Scientific Services at
the US Weather Bureau, supported his claim by citing, among others, President John F.
Kennedy’s recent speech at the United Nations proposing, “cooperative efforts between
all nations in weather prediction and eventually in weather control” and the State
Department’s urging of “early and comprehensive study in the light of developments in
outer space of the possibility of large-scale weather modification.”2
Wexler assured his audiences that he was concerned not with the long and
checkered history of cloud modification leading to more-or-less localized precipitation
influences, but with planetary-scale manipulation of the Earth’s shortwave and longwave
radiation budget that would result in “rather large-scale effects on general circulation
patterns in short or longer periods, even approaching that of climatic change.”3 These
effects, details later, included increasing world temperature by several degrees by
detonating up to ten H-bombs in the Arctic Ocean; decreasing world temperature by
launching powder into an equatorial orbit to shade the Earth and make it look somewhat
like Saturn and its rings; and notably, destroying all stratospheric ozone above the Arctic
circle using a relatively small amount of a catalytic agent such as chlorine or bromine.

Wexler was interested in both inadvertent climate modification, such as might be created
by rocket exhaust gases or other pollution, and purposeful effects, whether peaceful or
hostile.
Tittel: Sv: Ken Caldeira og Bill Gates geoengineeringpatenter + patenetert H.A.A.R.P
Skrevet av: JostemikkNovember 12, 2013, 22:54:41 pm
Bill Gates og Ken Caldeira - to av mange som bryter med internasjonale konvensjoner for å leke Gud

I denne tråden ligger solid dokumentasjon på at værmanipulasjon/geoengineering er forbudt gjennom internasjonale konvensjoner både i krigs- og fredstid. Tilsvarende er det dokumentert at disse konvensjonene er brutt av både USA og Norge.

Først kommer noen patenter.

http://www.freepatentsonline.com/y2009/0173386.html

http://www.freepatentsonline.com/20090173386.pdf

Sitat
Title Water alteration structure applications and methods

United States Patent Application 20090173386

Abstract

A method is generally described which includes environmental alteration. The method includes determining a placement of at least one vessel capable of moving water to lower depths in the water via wave induced downwelling. The method also includes placing the at least one vessel in the determined placement. Further, the method includes generating movement of the water adjacent the surface of the water in response to the placing.

Inventors

Bowers, Jeffrey A. (Kirkland, WA, US)
Caldeira, Kenneth G. (Campbell, CA, US)
Chan, Alistair K. (Stillwater, MN, US)
Gates III, William H. (Redmond, WA, US)
Hyde, Roderick A. (Redmond, WA, US)
Ishikawa, Muriel Y. (Livermore, CA, US)
Kare, Jordin T. (Seattle, WA, US)
Latham, John (Boulder, CO, US)
Myhrvold, Nathan P. (Medina, WA, US)
Salter, Stephen H. (Edinburgh, GB)
Tegreene, Clarence T. (Bellevue, WA, US)
Wattenburg, Williard H. (Walnut Creek, CA, US)
Wood Jr., Lowell L. (Bellevue, WA, US)

Foruten at dette er straffbart, har jeg lyst til å rette søkelyset mot en sak på WUWT før jeg går videre med patentsøknader og samarbeidet mellom forskere, DHS (Dep. Homeland Security) og NOAA.

Wattsupwiththat - Shocker – Ken Caldeira resigns as IPCC AR5 lead author (http://wattsupwiththat.com/2011/12/21/shocker-ken-caldeira-resigns-as-ipcc-ar5-lead-author/)

[attachimg=1]

Ikke et eneste sted står noe om at Ken Caldeira har jobbet med vær- og klimamanipulasjon samtidig som han var hovedforfatter i FNs klimapanel IPCC. Ikke et ord om innhabiliteten dette innebærer. Caldeira trakk seg i 2011. Patentet er datert 2008.

Bill Gates bedriver ingeniørarbeide både på klima og mennesker. Dobbeleugenist.

Her er flere patenter der Caldeira og Gates står som oppfinnere:

January 3, 2008 • US Patent Application 20090173404 (http://www.freepatentsonline.com/y2009/0173404.html) • Water alteration structure and system

January 3, 2008 • US Patent Application 20090175685 (http://www.freepatentsonline.com/y2009/0175685.html) • Water alteration structure movement method and system

January 3, 2008 • US Patent Application 20090177569 (http://www.freepatentsonline.com/y2009/0177569.html) • Water alteration structure risk management or ecological alteration management systems and methods

January 30, 2008 • US Patent Application 20090173801 (http://www.freepatentsonline.com/y2009/0173801.html) • Water alteration structure and system having below surface valves or wave reflectors

May 29, 2009 • US Patent Application 20100300560 (http://www.freepatentsonline.com/y2010/0300560.html) • Water alteration structure and system having heat transfer conduit

May 29, 2009 • United States Patent 8348550 (http://climateviewer.com/2013/11/08/hurricane-hacking-the-department-of-homeland-security-enters-the-weather-modification-business/) • Water alteration structure and system having heat transfer conduit

Atmospheric heating as a research tool - Weather Modification Assosiation

Ikke bry dere om lydkluss de første sekundene. Lyden er bra, og det er Bernard Eastlund, forskeren bak et av prosjektene som forteller om planene.

http://www.youtube.com/v/ylTQj2qX1ZM

Her har dere H.A.A.R.P, noe blant annet NASA- og myndighetstro atmosfæreforsker Roy Spencer har forsøkt latterliggjøre, og bruke tid på å skjule sannheten om. Dette er anlegg som USA eier flere steder, blant annet i Norge. For å lære mer om hva som ikke skjer ved hjelp av denne ionosfærevarmeren, kan dere ringe Terje Wahl, eks. Forsvarets forskningsinstitutt, nå Norsk Romsenter.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Eastlund

Sitat
Bernard Eastlund

Bernard J. Eastlund (1938 – December 12, 2007) was a physicist who received his B.S. in physics from MIT and a his Ph.D. in physics from Columbia University. In 1970 he received a Special Achievement Certificate from the U. S. Atomic Energy Commission for co-invention of the "fusion torch."

Eastlund authored three patents (US Patents #4,686,605, #4,712,155, and #5,038,664) that, it is claimed, led to the development of the High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP).

He was the founder of Eastlund Scientific Enterprises Corporation (ESEC), a small company in Houston, Texas that provided scientific, engineering and technical services.

His hobby was astrophysics. His later work included co-authoring two papers in the Astrophysical Journal regarding pulsars, and he also presented a paper on Gamma Bursters.

Bernard Eastlund died December 12, 2007. In his final days he continued to explore research in advanced physics topics and applications, even holding meetings at his hospital bedside.

Her er tre av hans H.A.A.R.P-patenter:

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=4,686,605.PN.&OS=PN/4,686,605&RS=PN/4,686,605

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=4712155.PN.&OS=PN/4712155&RS=PN/4712155

http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=5038664.PN.&OS=PN/5038664&RS=PN/5038664

Department of Homeland Security og NOAA - Hurricane Modification Workshop 2008

Tittelsaken er en ting. Hva AMS (American Meteorological Society) gjorde i 2008 en annen. Jeg begynner med sistnevnte, og dette er direkte relatert til foredraget i youtubefilmen over.

https://ams.confex.com/ams/17WModWMA/techprogram/session_21926.htm

https://ams.confex.com/ams/pdfpapers/139228.pdf

Sitat
Session 2
New Unconventional Concepts and Legal Ramifications
Chair: Joe Golden, Univ. of Colorado/CIRES/NOAA/GSD, Boulder, CO
10:30 AM 2.1

Atmospheric heating as a research tool

Lyle M. Jenkins, Eastlund Scientific Enterprises Corporation, Houston, TX; and B. J. Eastlund

[attachimg=2]
Figure 1 Schematic Drawing of Artificial
Atmospheric Plasma Production System


[attachimg=3]
Figure 2. Plasma pattern inserted in mesocyclone.

[attachimg=4]
Figure 5-TSPS in action

Sitat
The ultimate goal of the weather research is to enable development of dual use Space-Based Solar Power with its application to weather modification. A key element in the concept is wireless power transmission [Ref. 2]. The International Space Station(ISS) is a potential platform for demonstrating power beaming.

An initial test could be a transmitting antenna on the Earth’s surface with the receiving rectenna on the ISS. A large phased array about 2280 meters in diameter could transmit 10kw of radiated power at 35 Ghz. The flat rectenna on ISS could be 4m in diameter and expected to collect 5kw power.

The microwave frequency was selected to take advantage of a dip in the atmospheric absorption and to minimize the flight
hardware. The next level of demonstration of wireless power transfer is to transmit from ISS to the Earth’s surface. The ISS installation would include an energy storage module weighing 10,000 Kg. It could be powered from outlets built into the space station for experimentation. The antenna is a 40x60m crossed beam. The system is transmitting up to 100Kw in 1 minute bursts. The 152 m rectenna can receive the bursts converting about 50Kw. This is intensity within the 5 mw/cm2 safety standard.

The 35 Ghz planned for this demonstration is higher frequency than the communications and control bands on the ISS. Antenna and rectenna sizing is based on the following formula:

[attachimg=5]

Session 2C

[attachimg=6]

Hurricane Aerosol and Microphysics Program (HAMP)

https://ams.confex.com/ams/29Hurricanes/techprogram/session_24276.htm

Sitat
The Hurricane Aerosol and Microphysics Program (HAMP): A HAMP Contribution

Joe Golden, Golden Research & Consulting, Boulder, CO; and W. L. Woodley

The Department of Homeland Security asked NOAA/ESRL in Boulder
to organize a workshop on possible new scientific theory and approaches to hurricane modification in February, 2008. Nearly two dozen scientists from around the world attended and there were a number of hypotheses and new ideas presented. We shall summarize the workshop results here and the development of the new DHS-funded HAMP Program that arose from the Workshop. HAMP is only the first Phase in a planned three-phase program. There will be no actual seeding trials unless one or more of the modification hypotheses is confirmed in Phase 1, through an interactive program of high-resolution coupled models and new aircraft observations. HAMP will focus on the effects of aerosols on cloud microphysics within the hurricane and on the effects of aerosols on hurricane structure and behavior, especially changes in hurricane intensity. This will be done through observations of aerosols and resulting cloud microphysical structure within the hurricane and simulating their effects using high-resolution, coupled, ocean-atmosphere models that treat cloud microphysical processes explicitly and incorporate the effects of sea spray.

If HAMP is successful and can provide the community with the data, forecasting should take a giant leap ahead. With this in mind, the thrust of the HAMP program was modified to focus first on understanding cloud and hurricane microphysical structure prior to undertaking any examination of hurricane modification. NOAA has been kept appraised with this process to ensure the work remains complementary to and supportive of their efforts with HFIP and is not duplicative of that work. The PI's in HAMP include the authors and colleagues Drs. Daniel Rosenfeld and Alexander Khain of Hebrew University, Dr. William Cotton of Colorado State and Dr. Isaac Ginis of the University of Rhode Island and their students.

HAMP has 3 overarching objectives. The first one is to establish a strong theoretical foundation to determine the effects on cloud microphysical processes of utilizing pollution-sized hygroscopic aerosol seeding and/or black carbon seeding. A second objective is to determine the effects of aerosols on hurricane intensity. Recently-published research suggests that seeding hurricanes with small (pollution-sized) hygroscopic aerosol concentrations can lead to significant reductions in hurricane intensity (Rosenfeld et al., 2007; Cotton et al., 2007). A third objective is to specify quantitatively the effects of carbon black seeding within the storm circulation. This will involve broadcast seeding of black carbon aerosol either in the boundary layer on the storm periphery or alternatively over the anvil tops of the hurricane. Both hypotheses are viable, physically plausible scenarios but neither has been explored quantitatively. Later phases of HAMP may examine the effects of artificially-induced ocean cooling in advance of hurricanes on their possible weakening.

HAMP will capitalize on the contributions of various researchers providing independent yet collaborative research. The ultimate goal is to test quantitatively mitigation hypothesis by means of rigorous numerical simulation, supported by the necessary observations.

We shall also briefly summarize HAMP Program status, including some exciting new microphysical observations acquired during a field campaign in India this past summer.

[attachimg=7]

Dette var første del. Det kommer mer. Om prosjekter, hva de dreier seg om, og om manipulering av tyfoner i Asia nå i høst/vinter.
Tittel: Sv: De kriminelles hykleri - NASA drysser litium over oss
Skrevet av: JostemikkNovember 27, 2013, 23:25:36 pm
Barry Soetoro aka Barack Obama, sa i en tale 4. september 2013 dette i forbindelse med Syria-regjeringens påståtte bruk av kjemikaler:

Sitat
First of all, I didn’t set a red line; the world set a red line. The world set a red line when governments representing 98% of the world’s population said the use of chemical weapons are abhorrent and passed a treaty forbidding their use even when countries are engaged in war.

Selv synes USAs president at det er helt greit at USAs private romfartsorganisasjon NASA sprer litium i atmosfæren.

http://adsabs.harvard.edu/abs/1973ddtw.rept.....H

Sitat
The Smithsonian/NASA Astrophysics Data System

A determination of the daytime thermospheric wind profile by observing a lithium trail with a field-of-view scanner


The design of an instrument which was built for the detection of the lithium 671 nm line against the daytime sky continuum is described. The instrument, which covers the field-of-view by use of a servo-controlled scanning mirror, detects the lithium line by chopping the received beam and using phase sensitive detection. Data obtained on a daytime release of lithium between 90 and 130km altitude are presented, and the methods for the analysis of these data to obtain a wind profile of the upper atmosphere are described. The derived wind profile is similar to those observed at twilight and night.

Keywords: CONTRAILS, LITHIUM, THERMOSPHERE, WIND PROFILES, CURVE FITTING, DIURNAL VARIATIONS, MIRRORS, PARAMETERIZATION, SCANNERS, SERVOCONTROL, UPPER ATMOSPHERE, WIND VELOCITY

http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium#Precautions

Sitat
Lithium is corrosive and requires special handling to avoid skin contact. Breathing lithium dust or lithium compounds (which are often alkaline) initially irritate the nose and throat, while higher exposure can cause a buildup of fluid in the lungs, leading to pulmonary edema. The metal itself is a handling hazard because of the caustic hydroxide produced when it is in contact with moisture. Lithium is safely stored in non-reactive compounds such as naphtha.

Lungeødem er ikke spesielt trivelig. (http://no.wikipedia.org/wiki/Lungeødem)

http://www.youtube.com/v/y-R0L6XQ_5A


Med tanke på alt vi nå puster inn, blir tvunget til å la oss tilføre gjennom vaksiner og annet, blir det egentlig enklere og enklere å forstå hvorfor vi blir dummere og dummere, og i realiteten har gått fra å være mennesker til å bli forbrukere på autopilot. Mange ser også ut til å ha tegnet seg på lista for deltakelse i VM i Alzheimer. De som ikke får plass der, velger annet, så som kols, kreft, og alt mulig annet det er trivelig å konkurrere om å være best i.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkNovember 30, 2013, 11:24:23 am
Jeg kopierer over fra tråden U.S. Department of Defense, usgs.gov, og delstatsmyndighetene i Chiapas (http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,797.msg31301.html#msg31301) hit, for det hører så til de grader hjemme her, og bør minnes om til det sitter.

USAs forsvarsminister sa noe oppsiktsvekkende i 1998

I april 1998 deltok USAs forsvarsminister William S. Cohen på et seminar i forbindelse med den økende terrorfaren. Forsvarsdepartementet har lagt ut en transkripsjon av en spørsmål/svar-runde. Jeg bet meg merke i følgende, og uthevinger er gjort av meg:

http://www.defense.gov/Transcripts/Transcript.aspx?TranscriptID=674

Sitat
A: Well, it points out the nature of the threat. It turned out to be a false threat under the circumstances. But as we've learned in the intelligence community, we had something called -- and we have James Woolsey here to perhaps even address this question about phantom moles. The mere fear that there is a mole within an agency can set off a chain reaction and a hunt for that particular mole which can paralyze the agency for weeks and months and years even, in a search. The same thing is true about just the false scare of a threat of using some kind of a chemical weapon or a biological one. There are some reports, for example, that some countries have been trying to construct something like an Ebola Virus, and that would be a very dangerous phenomenon, to say the least. Alvin Toeffler has written about this in terms of some scientists in their laboratories trying to devise certain types of pathogens that would be ethnic specific so that they could just eliminate certain ethnic groups and races; and others are designing some sort of engineering, some sort of insects that can destroy specific crops. Others are engaging even in an eco- type of terrorism whereby they can alter the climate, set off earthquakes, volcanoes remotely through the use of electromagnetic waves.

So there are plenty of ingenious minds out there that are at work finding ways in which they can wreak terror upon other nations. It's real, and that's the reason why we have to intensify our efforts, and that's why this is so important.

http://www.stripes.com/news/pacific/korea/reagan-carrier-group-steams-toward-south-korea-to-join-exercise-1.137073

[attachimg=1]

Sitat
Reagan carrier group steams toward South Korea to join exercise
Published: March 9, 2011

SEOUL — The Ronald Reagan Carrier Strike Group is in the western Pacific on its way to participate in the huge military exercise now under way in and around South Korea.

Details on exactly what the carrier strike group will do as part of the Key Resolve/Foal Eagle exercise were not immediately available from U.S. Navy officials Wednesday.

“The carrier strike group will conduct exercises and port visits to enhance maritime partnerships and promote peace and stability in the region,” according to a Navy news release.

The carrier strike group is comprised of the USS Ronald Reagan, guided-missile cruiser USS Chancellorsville and Destroyer Squadron 7, which includes the destroyer USS Preble.

The embarked Carrier Air Wing on board the Ronald Reagan includes Strike Fighter Squadrons 154, 147 and 146; Marine Fighter Attack Squadron 323; Airborne Early Warning Squadron 113; Tactical Electronic Warfare Squadron 139; Carrier Logistics Support Squadron 30 and Helicopter Anti-Submarine Squadron 4.

The carrier strike group left its homeport of San Diego on Feb. 2 and entered the 7th Fleet’s area of responsibility Wednesday.

Approximately 12,800 U.S. and 200,000 South Korean troops are participating in the annual exercise, which began Feb. 28.

Key Resolve, the computer-based portion of the exercise, is scheduled to end Thursday. Foal Eagle, the peninsula-wide training portion of the drill, will run until April 30.

http://www.navy.mil/submit/display.asp?story_id=21914

[attachimg=2]

Sitat
060109-N-3019M-011 Pearl Harbor, Hawaii (Jan. 9, 2006) - The heavy lift vessel MV Blue Marlin enters Pearl Harbor, Hawaii with the Sea Based X-Band Radar (SBX) aboard after completing a 15,000-mile journey from Corpus Christi, Texas. SBX is a combination of the world's largest phased array X-band radar carried aboard a mobile, ocean-going semi-submersible oil platform. It will provide the nation with highly advanced ballistic missile detection and will be able to discriminate a hostile warhead from decoys and countermeasures. SBX will undergo minor modifications, post-transit maintenance and routine inspections in Pearl Harbor before completing its voyage to its homeport of Adak, Alaska in the Aleutian Islands. U.S. Navy photo by Journalist 2nd Class Ryan C. McGinley (RELEASED)
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: seotoNovember 30, 2013, 11:43:02 am
Ikke rart at antallet fattige og hjemløse innbyggere i USA vokser dramatisk. Skattepengene går til utstyr til maktparanoide mennesker og deres skjulte og åpne kriger. Selv produksjonen av uhyrlighetene går til andre land og fratar USAs befolkning arbeidsmuligheter. Hjemløse innbyggere er ikke engang tillatt å fiske sin egen fisk for å overleve - for det bryter mot reglene! Betyr det at mennesker ikke lengre har rett til overlevelse?

Den kolossen på bildet i innlegget ovenfor skremmer meg virkelig! Spesielt ved tanke på at det bare er en liten del av alt som skjer "bak lukkede dører". Når skal disse gale menneskene slutte å tukle med klimaet og været vårt? Bør de virkelig kunne ta seg rett til å starte jordskjelv? Hvor lenge skal de tillates å leke gud over Jorden?

Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkNovember 30, 2013, 12:54:39 pm
Når skal disse gale menneskene slutte å tukle med klimaet og været vårt? Bør de virkelig kunne ta seg rett til å starte jordskjelv? Hvor lenge skal de tillates å leke gud over Jorden?

De står fritt til å fortsette så lenge ingen gidder reagere på svineriet. Jeg har lagt ut dokumentasjon på at Norges meteorologiske institutt har brutt internasjonale konvensjoner Norge har underskrevet, men ingen fant det interessant å kommentere det. Likeledes har jeg lagt ut dokumentasjon på at USA har brutt internasjonale konvensjoner de har forpliktet seg til å følge, og for deres vedkommende er bruddet gjeldende for flere handlinger både i krig og fred. Ingen fant det verdt å kommentere det. Men hvis Rasmus Hansson, Rasmus Benestad, eller en politisk alarmist, eller en journalist med politisk slagside tar et uvær til inntekt for at CAGW-alarmismen er reell, da reagerer CAGW-skeptikerne på alle fronter.

For å forstå dette handlingsmønsteret anbefaler jeg denne tråden (http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1319.0.html).
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMars 11, 2014, 12:06:56 pm
Hadde jeg et snev av humoristisk sans, kunne jeg spurt om noen ser et mønster her...

[attachimg=1]

http://www.freepatentsonline.com/4686605.pdf

[attachimg=2]

Pål Brekkes løpske, russiske rakett. Den løp, løp, og atter løp. Er den ikke sliten nå, så løper den nok fortsatt.

Det kommer mer senere om forskningspublikasjoner som jubler høyt i sky(!) grunnet glede over hvor stor effekt de har benyttet, og at dette har gitt visuelle effekter på himmelen.

Det kan ikke være så enkelt å være profesjonell fornekter når ens egne kolleger er så ufine at de publiserer noe som fornekter fornektingen.
Tittel: Sv: Sovjet brukte Teslas dødsstråle under den kalde krigen
Skrevet av: JostemikkMai 16, 2014, 08:57:01 am
Firda Folkeblad 23. juli 1979 - Sovjet bruker Nikola Teslas dødsstråle under den kalde krigen

Strålens og de elektromagnetske pulsenes påståtte effekt? Værmanipulasjon, trigging av jordskjelv, samt oppløsning av materie.

[attachimg=1]
[attachimg=2]
[attachimg=3]
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: seotoMai 16, 2014, 09:53:38 am
Dette var en interessant avisartikkel! Og ikke minst det siste avsnittet, spesielt det med "Partikkel-dødsstrålen". Skremmende sak når det kommer i hendene på maktgale umennesker.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMai 16, 2014, 10:09:00 am
Dette var en interessant avisartikkel! Og ikke minst det siste avsnittet, spesielt det med "Partikkel-dødsstrålen". Skremmende sak når det kommer i hendene på maktgale umennesker.

Ja, det er interessant stoff med tanke på hendelser de siste årene. 9/11 og det varslede jordskjelvet i Mexico er to eksempler. Det er også interessant å skanne norske aviser for stoff om Nikola Tesla. I begynnelsen av forrige århundre ble han beskrevet som "den geniale forskeren" og "berømte vitenskapsmannen". Rundt tiden for den russiske revolusjonen/opprettelsen av Arbeiderpartiet med fagforeningene, ble det vesentlige forandringer, og han ble nærmest ikke nevnt igjen før artikkelen jeg kopierte.

Som jeg har nevnt i flere innlegg i andre tråder, finnes en årsak til at vi aldri lærte noe som helst om Tesla på skolen. Han ble undertrykket 100 %, og årsaken til dette er nødt til å henge sammen med to ting. Det ene er trusselen hans oppfinnelser og teorier utgjorde (og utgjør) mot eierne av olje- og kraftselskapene. Det andre er at hans forskning raskt ble hyperinteressant for militære krefter. Den nevnte dødsstrålen var en realitet allerede for ca. 80 år siden, noe uskyldige dyr ble ofre for under eksperimenter.

Omtrent samtidig som det ble taust om Tesla i norske og utenlandske aviser, dukket allverdens Albert Einsteiner opp med en ny type fysikk som foruten å bli foraktet av Tesla, kan ha satt forskningen tilbake til middelalderen. Disse fysikerne og matematikerne som skrev ligninger verken de eller andre noen gang har forstått. Claes Johnson har tatt for seg denne typen fysikk de siste månedene, og jeg overdriver ikke hvis jeg påstår at han harselerer med den. Han skriver blant annet at da Einstein fikk Nobelprisen i fysikk, var det for et arbeide kjemisk renset for fysikk.

http://claesjohnson.blogspot.no/
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: Amateur2Mai 16, 2014, 10:24:44 am
Omtrent samtidig som det ble taust om Tesla i norske og utenlandske aviser, dukket allverdens Albert Einsteiner opp med en ny type fysikk som foruten å bli foraktet av Tesla, kan ha satt forskningen tilbake til middelalderen. Disse fysikerne og matematikerne som skrev ligninger verken de eller andre noen gang har forstått. Claes Johnson har tatt for seg denne typen fysikk de siste månedene, og jeg overdriver ikke hvis jeg påstår at han harselerer med den. Han skriver blant annet at da Einstein fikk Nobelprisen i fysikk, var det for et arbeide kjemisk renset for fysikk.

http://claesjohnson.blogspot.no/

Det viktige med Claes Johnson er ikke hans eventuelle harselering, men at han presenterer alternativer til de rådende teorier og hypoteser. Alternativer som etter mine begreper har minst like mye for seg som en del av postulatene deler av den moderne teoretiske fysikken bygger på.
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkMai 16, 2014, 10:59:42 am
Det viktige med Claes Johnson er ikke hans eventuelle harselering, men at han presenterer alternativer til de rådende teorier og hypoteser. Alternativer som etter mine begreper har minst like mye for seg som en del av postulatene deler av den moderne teoretiske fysikken bygger på.

Takk for kommentaren, Amateur2. Du har helt sikkert rett i dette, og du har bedre forutsetninger for å forstå dette enn meg. Jeg gjør allikevel et poeng ut av at Claes Johnson virkelig harselerer med dette stoffet for tiden, og han benytter ikke så rent lite sarkasme i gjennomføringen av dette. I en annen tråd siterte jeg kort tid tilbake:

Claes Johnson har funnet ut at enkelte av de mest kjente ligninger fra de mest kjente fysikerne er smartere enn sine opphavsmenn.

http://claesjohnson.blogspot.no/2014/04/modern-physics-created-by-god-more.html

Sitat
Laloe illuminates the fact that modern physicists (and nobody else) do not understand the modern physics of quantum mechanics, and do not even pretend to do so,  as a conceptual revolution away from classical physics based on understanding. The argument is that the linear Schrödinger equation must be more intelligent than Schrödinger, since Schrödinger admittedly could not understand it and nobody else has ever claimed to understand it either.

...

But it is hard to understand that an equation that cannot be solved, always predicts exactly the correct results! It is more easy to believe that any observation made can be claimed to fit exactly with the equation, since checking is impossible.

Angående Einsteins Nobelpris som jeg nevnte i forrige innlegg skrev Johnson:

Sitat
In other words, Einstein received the Nobel Prize for formulating a definition almost empty of physics content.

http://claesjohnson.blogspot.no/2014/03/einstein-genius-by-definition-of-law-of.html

Dette er harselering. At det viktige med hans arbeide peker i den retning du nevner er jeg enig med deg i. Han ikke bare kritiserer, han lanserer mulige alternativer. Vi får krysse fingrene for at hans tanker får gjennomslag under den forutsetning at de er noenlunde korrekte, hvilket aldri vil være mulig å bekrefte eller avkrefte for undertegnede. Det eneste jeg kan gi av kommentar om dette er at jeg føler meg trygg på at jo mer rett han har, jo kraftigere motstand vil han møte.

Når det gjelder Albert Einstein finnes mengder av stoff å finne. Stoff som synes å være like godt fundert som det er oppsiktsvekkende. Men det oppfordrer jeg andre til å ta opp i en annen tråd.

Og jeg spør meg selv

for det er ingen andre å spørre:

Hvor var det det butta

hvor var det egentlig det butta?


Lars Saabye Christensen
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: SpirenJuni 27, 2014, 21:30:32 pm
Commercial Applications of Electromagnetic Climate Change Confirms Military Agenda
Sitat
Aquiess, Inc. uses powerful electromagnetic (EM) transmissions (radio waves) to “benevolently” steer huge reservoirs of atmospheric waters to force gentle rain in arid regions.

But this same technology in the hands of a globalist military authority can be applied as a weapon for creating floods, droughts and more.

The current global network of stations with ionospheric heaters and EM weather modification capability, in addition to the dozens of NEXRAD stations, is now revealed as no less than a coordinated operation of climate modification as originally organized under NASA in 1966.

http://www.veteranstoday.com/2014/06/25/commercial-applications-of-electromagnetic-climate-change-confirms-military-agenda/


Geoengineering and The Climate Industrial Complex
Sitat
It’s unacceptable that the UN/IPCC continue to push CO2 as the cause for climate change but refuse to acknowledge the military has been actively engaged in Climate Warming Weapons Technologies for more than 20 years.

In 2008 – a year before low solar activity began to forecast the possibility of 40 to 60 years of global cooling, the chemtrail industrial complex was confident they could achieve a significant arctic thaw for BIG OIL, a carbon tax and the politics of a United Nations led New World Order. The most cited example of global cooling due to low sunspot activity is the Maunder Minimum of 1645 to 1715. (Wiki)

http://chemtrailsplanet.net/2014/03/14/chemtrails-geoengineering-and-the-climate-industrial-complex/
Tittel: Sv: Skydannelse - jeg trenger hjelp
Skrevet av: JostemikkJuni 27, 2014, 21:37:13 pm
Dette var interessant stoff, Spiren. Må ta en grundigere titt.