Nytt "Miljøsuperdirektorat": Kan "miljø" nå rehabiliteres mot "klima"?

Startet av Telehiv, november 09, 2012, 13:11:40 PM

« forrige - neste »

Telehiv

Nøytrale, miljøkyndige forskere er bekymret for at det blir lagt enda mer politisk til rette for at den enøyde og faktaundertrykkende KLIMAfanatismen skal få enda mer instititusjonell plass i forvaltningen, mens det helt sentrale og nødvendige MILJØarbeidet vil vansmekte videre.

De siste tiårs tragiske overfokusering på vitenskapelig udokumentert (og etterhvert fullstendig empirisk tilbakevist) klimaalarmisme har jo satt selv tydelig påviste behov for miljøvernarbeid aldeles i skyggen. Det er rett og slett en stor skam at politikerne har blitt så til de grader utmanøvrerte av klimalobbyen, på et så tynt og uredelig vitenskapelig grunnlag. 

NYTT "MILJØDIREKTORAT" FRA SOMMEREN 2013
Samtidig leser vi idag at miljøvernminister Solhjell vil lage et nytt "superdepartement" fra 1. juli 2013, som skal hete Miljødepartementet (eller mest trolig "direktorat"?).

Dette departementet/direktoratet skal bl.a. slå sammen dagens Direktoratet for Naturforvaltning (DN) og Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif). Flere detaljer kommer vel etterhvert.

Det umiddelbart positive med dette er at dette nye superdepartementet/direktoratet ikke skal kalles "Klimadepartementet". Da hadde all seriøsitet rundt fokus på miljøvern i Norge vært endelig begravd. La oss være litt lykkelige over det.

Men jeg må si mine bekymringer likevel står i kø her: .

VENSTRE PÅ SKUMLE KLIMASTIER
Noen trodde kanskje at Venstre hadde fått vett fordi partileder Grande nylig uttrykte seg skeptisk til CO2-galskapen på Mongstad. Men dette var som vanlig ren populisme og scoring av billig poeng mot vidåpen dør, for en nærmere titt viser at Venstre har dessverre en indre "klimaalarmistkrets" som bør uroe de fleste: Leder av Venstres programkomité Guri Melby sier nå til Dagsavisen at "Venstre vil legge ned dagens Miljøverndepartement og erstatte det med et nytt superdepartement for klima og energi":

"For 40 år siden var det nesten ingen som hadde hørt om klimagassutslipp og global oppvarming. Venstre vil derfor erstatte dagens olje- og energidepartement med et energi- og klimadepartement. Slik skal energipolitikken underlegges klimapolitikken."

Ikke småtteri hvis bevisstløse og ufaglige politikere lykkes med det der!!!!

SKAL VULGÆR, UVITENSKAPELIG KLIMAALARMISME STYRE VÅR ENERGIPOLITKK I ÅRENE FRAMOVER?
Venstre kan vel aldri i verden få gjennomslag for sitt rabiate "klimaterroristiske" framstøt om at stupid klimaalarmisme skal styre vår energipolitikk i årene framover. Men faren er vel samtidig ubehagelig stor for at det klimafanatiske maktgrepet, at "energipolitikken (skal) underlegges klimapolitikken", kan bli trikset gjennom i det nye superdepartementet - hvis ikke noen begynner å tenke klart snart.

Husk dette: Nettopp fordi Norge er en stor (olje/gass) energiprodusent, er det ikke ukvalifisert klimatøv den sektoren trenger, men konkret, faglig miljøpolitikk som tar tak i de miljømessige utfordringene denne industrien medfører.   
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Telehiv

Her er det Aftenposten sier om saken idag: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Oppretter-nytt-superdirektorat-for-miljo-7041256.html

Det er også skrevet om "departement" i noen medier, men det er visst "direktorat" Solhjell siteres på mest, hvis vi skal tro Aftenposten her:

Oppretter nytt «superdirektorat» for miljø
Regjeringen oppretter «superdirektorat» for miljø med hovedkvarter i Trondheim.

Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) i Oslo og Direktoratet for naturforvaltning (DN) i Trondheim skal slås sammen, opplyser miljøvernminister Bård Vegar Solhjell til Aftenposten.no

De ansatte er blitt orientert på allmøter i formiddag. En ny stilling som miljødirektør skal utlyses. Fra 1. juli neste år skal det nye Miljødirektoratet være på plass, et organ med mellom 650 og 700 medarbeidere.

Delt løsning

-Skal alle medarbeidere i Klif, det tidligere Statens forurensningstilsyn, bli bedt om å flytte til Trondheim?

Nei. Direktoratet vil få én avdeling i Trondheim og én i Oslo, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell. Han tror likevel det blir snakk om noen flyttinger mellom de to byene. Medarbeidere som arbeider tett med de samme tingene, bør være i samme by.

Solhjell mener at den gamle strukturen har vært foreldet. Det er ikke slik at det klassiske naturvernet, som direktoratet i Trondheim holder på med, kan sees atskilt fra klima- og forurensningsspørsmål som opptar Klif i Oslo.

-Vann og hav, for eksempel, er noe det arbeides tett med begge steder, sier Solhjell.

-Skal vi nå få en miljødirektør med like stor makt og pondus som tidligere tiders helsedirektører?

-Miljødirektoratet blir et stort og viktig organ, vi liker å kalle det superdirektorat. Men det finnes større organisasjoner i norsk forvaltning, sier miljøvernministeren.   

Skepsis

Solhjell mener det også er mange praktiske grunner som tilsier sammenslåing.  «Styringsdialogen» mellom departement og direktorat og nedover til fylkesmenn og kommuner vil gå lettere, tror han.

Men miljøstiftelsen ZERO er skeptisk til det som nå skjer.

- Det er ikke gitt at klima- og forurensingsarbeidet er tjent med en slik fusjon, fordi viktige interessemotsetninger i samfunnet kan reduseres til et internt anliggende mellom direktoratets embetsfolk. Mens Klif har vært en viktig drivkraft for klimaarbeidet, har DN vært brems i spørsmål om fornybar energi. Samfunnsdebatten har ikke vondt av at ulike faglige perspektiver fra myndighetenes eksperter kommer til overflaten gjennom høringsuttalelser, sier Marius Holm, leder i ZERO.
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten