Skeptiske politikere

Startet av Bebben, januar 08, 2012, 03:17:19 AM

« forrige - neste »

ConTrari

Sitat fra: jarlgeir på januar 05, 2013, 01:29:33 AM
Her er det flere problemer ute og går. 8)

Først må man formulere et politisk budskap, akkurat det er ganske enkelt. F.eks: Dagens klimapolitikk er ikke basert på vitenskap, den er basert på den største vitenskapssvindel noensinne.
De som skal spille ut dette må ha grunnleggende forståelse av hvordan ting henger sammen, og de må sørge for å skolere troppene slik at de ikke blir tatt i bakhold av sitt eget parti. Det eneste stedet jeg har sett tendenser til klimaopprør er i FrP, men det virker som om de som prøver å starte klimakjetteriet politisk hver gang dras ned igjen i klimakloakken av sine partifeller.

Deretter kommer debatten, og i tillegg til det politiske budskapet må man ha med seg etablerte vitenskapsmenn som forklarer problematikken på en lettfattelig måte, litt som om man stod i en forelesningssal. Det betyr at vitenskapsmennene (og kvinnene?) må lengre ut i et politisk minefelt enn det de er vant til
Til gjengjeld kan den politiske halvparten av et slikt klimateam ta seg av skittkastingen

Så kommer mediestrategien rundt et slikt klimautspill utspill; alle som har litt peiling vet at det er tre typer journalister i Norge som dekker klimasaken. Det er de hjernevaskede, de som følger ordre og til slutt en mindre gruppe som kan la seg bevege til å ta opp hansken og skrive litt.

Mediestrategien inkluderer hvordan man skal spille dette ut på en måte som nøytraliserer de to første gruppene med journalister som forventes å drukne både kjetteriet i en syndeflod av kloakk, ledsaget av NGOer og andre nyttige idioter inklusive regjeringens klimapitbuller fra Cicero.
En plan for hvordan man spiller sine kort gradvis slik at motparten til stadighet blir tatt med buksene nede og blir drevet fra skanse til skanse mens alle skjønner at de lyver. Jfr hvordan Dagbladet dekket Terje Røed larsen skandalen mens Jagland var statsminister.

Hva er oppsiden for de som foretar et slik utspill?
Utover underholdningsverdien ved offentlig å kunne betegne politiske motstandere som kunnskapsløse, astrologer, klimafrelste osv, osv så finnes det en del velgere der ute som ikke tror på klimadommedag.

Hvor mange er disse, og er klimaet viktig nok for dem til at de vil stemme på det partiet som banner i klimakjerka?

En rask googling avslører ingen fersk gallup i Norge, men det virker som om bare hver 5. danske og hver 4. brite i 2010 hadde noen tro på klimadommedag.
Hvor mange skeptikere er det i Norge? Halvdelen av velgerne? Vanskelig å si. Noen som vet mere?

Kan man påvise hvor mange milliarder som er forsvunnet og kommer til å forsvinne i det store sorte klimahullet, så kan mengden knurrende velgere sikkert økes. Bare månelandingen til Stoltenberg skal visstnok koste fra 110 milliarder og oppover frem til år 2100.

Litt av en utfordring dette her. Kan være lettere å ta tak i problematikken etter enda fire snørike vintre og en halvering av solflekkene.

Til gjengjeld kommer hysterikernes oppladning til AR5 til høsten med den vanlige syndefloden av skremsler, søpleforskning og hjernedøde medieutspill. Hadde egentlig vært greit om noen la noen ekstra hindringer i veien for disse sjarlatanene?

Problemet er at alle vet at det ikke finnes eller kommer til å finnes en klimakrise. Har du snakket med familie og venner i julen om de vanlige samfunnsspørsmål? For min del har jeg sendt opp noen forsiktige prøveballonger om klima, og alle svar tilsier at dette er ikke noe å ta alvorlig. Alle vet at det er en bløff.

Folk flest vet det.
Politikerne vet det.
Media vet det.
Fryktprofitørene vet det.

Så hvorfor fortsetter galskapen? Fordi klima er for lite viktig, det er loset trygt i havn av interessegruppene som et marginalt moralsk / religiøst spørsmål , med overtoner av miljøvern og almen vestlig skyldfølelse. Denne miksen er uimotståelig. Den beskytter løgnerne og gir dem romslige midler til sin fortsatte løgnkarriere.

Hvordan er dette mulig? Fordi løgnerne har funnet det akkurat riktige løgn-nivået som gjør at de kan fortsette sin virksomhet innhyllet i meningsløse honnørord, samtidig som de vokter seg vel for å utfordre folkets tålmodighet ved å kreve ubehagelige ofre. ALLE vet at dette er tøys, men nettopp derfor gidder ikke opinionen å ta et oppgjør; det er rett og slett for uviktig for folk flest.

Oh, gi meg sluhet til å finne en tilsvarende løgn å tjene penger på!