Skremselspropaganda i utlandet

Startet av Amatør1, november 01, 2011, 19:59:21 PM

« forrige - neste »

ConTrari

#105
Sitat fra: Telehiv på mai 29, 2012, 15:34:58 PM
ConTrari,

det var en meget interessant observasjon du kom med der! Disse folka snuser fort opp hvilken vei vinden blåser, dvs. hvor de skal hente penga neste gang.

Ja Tele, de er ikke som ekte ideologer; de snur kappen etter vinden. Som de sa i Danmark før EU-avstemmingen: "Flagget følger flæsket." Man må for all del ikke risikere menneskeskapt katastrofal tørke i pengestrømmen til alarmistene.

Men det spørs om effekten blir som ønsket, det er ikke helt det samme å snakke søtt om grønne arbeidsplasser, som å skrike om undergang. Blir mer som bakgrunnsstøy, liksom.  8)

Ellers er Spiegel online et fint nettsted med engelsk versjon av et godt tidsskrift, selv om deres klimaside er betenkelig kriseorientert. Men her er en fersk -og kritisk! -artikkel om WWF, skulle nesten tro de hadde kikket på våre innlegg!

"The WWF is the most powerful environmental organization in the world and campaigns internationally on issues such as saving tigers and rain forests. But a closer look at its work leads to a sobering conclusion: Many of its activities benefit industry more than the environment or endangered species.

Want to protect the rainforest? All it takes is €5 ($6.30) to get started. Save the gorillas? Three euros and you're in. You can even do your part for nature with only 50 cents -- as long as you entrust it to the World Wide Fund for Nature (WWF), which is still known by its original name of the World Wildlife Fund in the United States and Canada.

Last year, the WWF, together with German retail group Rewe, sold almost 2 million collectors' albums. In only six weeks, the program raised €875,088 ($1.1 million), which Rewe turned over to the WWF."


Herlig å se at de får et velfortjent kritisk søkelys.

http://www.spiegel.de/international/world/wwf-helps-industry-more-than-environment-a-835712.html

Tar med dette sitatet også, det er faktisk en masse kritikk mot WWF i artikkelen. Vi får håpe det betyr mindre pneger fra de naivt velmenende personer.

"Representatives of independent German non-governmental organizations like Rettet den Regenwald (Rainforest Rescue) and Robin Wood also no longer see the aid organization as merely a custodian of animals. Instead, many view the WWF as an accomplice of corporations. In their opinion, it grants those corporations a license to destroy nature, in return for large donations and small concessions. "

ConTrari

NB For dere som leser artikkelen, husk at den har 3 deler, del 2 er "The palm oil business", del 3 "The myth of sustainability".


seoto

Takk for positivt lesestoff, ConTrari  ;D

"... as long as you entrust it to the World Wide Fund for Nature (WWF), which is still known by its original name of the World Wildlife Fund in the United States and Canada."

World Wide Fund for Nature passer bedre til hva de egentlig steller med for tiden. Men siden det navnet ikke kaller på nok romantiske følelser, velger de denne hovedsiden:
http://wwf.panda.org/

Det vil vekke folks følelser, siden det blant de fleste er kjent at pandaen har vært et utrydningstruet dyr.

Skal man få folk til å åpne lommebøkene, må det skje via følelser, gi folk følelsen av at de betyr noe og spiller en rolle, og det er langt mer følelser forbundet med pandaer og alle andre ville dyr på forsiden, enn avisutklipp om hvordan de presser ut fattige jordbrukere for å plante skog på eiendommene.

(Akkurat nå har de de bl.a. Clinton på bilderollen, og jeg mener absolutt ikke at han er et vilt dyr som trenger å reddes!)

Men jeg er veldig glad for at flere og flere får opp øynene. Det kan muligens ha spilt en rolle at Donna Laframboise besøkte Tyskland i forbindelse med sin bokutgivelse om IPCC+WWF (The Delinquent Teenager Who Was Mistaken for the World's Top Climate Expert). Jeg tror neppe WWF har et særlig hjertelig forhold til Donna ;)

Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

seoto

Donna Laframoise har også omtalt artikkelen i Der Spiegel som du kom med, ConTrari. Du vant kappløpet! Godt at de får litt oppmerksomhet ;)

Der Spiegel Skewers the World Wildlife Fund
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

ConTrari

#109
Sitat fra: seoto på mai 30, 2012, 19:07:37 PM
Donna Laframoise har også omtalt artikkelen i Der Spiegel som du kom med, ConTrari. Du vant kappløpet! Godt at de får litt oppmerksomhet ;)

Der Spiegel Skewers the World Wildlife Fund

Det er flott!  8) Håper de får skikkelig tyn!

Og Spiegel fortjener faktisk tittelen "investigative feature article", det kan vi ikke si om mange andre i klimasaken!

seoto

Jeg la ut link til Spiegel-artikkelen på WWF-Norges Facebook-side. Ikke sikkert den får stå så lenge ;)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

seoto

Sitat fra: seoto på mai 30, 2012, 19:37:23 PM
Jeg la ut link til Spiegel-artikkelen på WWF-Norges Facebook-side. Ikke sikkert den får stå så lenge ;)

Dette var hva jeg la ut på WWF-Norges Facebook-side:

Hva skal vi si om artikkelen i Der Spiegel i går? Lyder ikke bra.
http://www.spiegel.de/international/world/wwf-helps-industry-more-than-environment-a-835712.html

Og det skal de ha, de ga meg et svar:

SitatWWF-Norge
            Hei,
            WWF internasjonalt tar kritikken alvorlig og går nå gjennom påstandene som fremkommer i artikkelen i Der Spiegel. WWF-Norge har derfor ikke inngående kjennskap per i dag om hva som skjuler seg bak hver enkelt påstand i artikkelen. Det vi vet, er at kritikken som fremkommer i Der Spiegel er til dels sammenfallende med kritikken som kom frem i en tysk dokumentar fra 2011: Der Pakt mit dem Panda. Påstandene i dokumentaren ble motbevist av WWF, som fikk støtte av domstolen i Köln.
            WWF får i ulike sammenhenger kritikk for å samarbeide med næringslivet. Vi samarbeider med næringslivet fordi vi ser at det gir bedre naturvernresultater. I dag forbruker vi naturens ressurser raskere enn kloden rekker å reprodusere dem. Skal vi snu den utviklingen, trenger vi et bredt samarbeid mellom en rekke aktører. Dette samarbeidet innbefatter også å finne frem til mer bærekraftige løsninger i samarbeid med næringslivet – i Norge og internasjonalt.
            fredag kl. 15:15

Svaret kunne like gjerne kommet fra noen med verdensstyrende myndighet. WWF er ikke bare en organisasjon som varsler styrende myndighetene når noe er galt, de påtar seg tydeligvis også vaktbikkjejobben direkte mot næringslivet. Hvem ga dem den myndigheten? Eller er en bærekraftig utvikling det samme som at f.eks. Coca-Cola betaler store beløp for å sette Panda-merket på sine produkter? Og vips: Coca-Cola er et bærekraftig produkt ;)

Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Amatør1

Coca-Cola er jo mye eldre og mer bærekraftig enn WWF, som jo selger sjela si til Coca-Cola for å overleve.

Hvorfor vil myndigheter og andre lytte til denne sjel-løse organisasjonen, som opptrer utenfor enhver demokratisk referanse eller kontroll? Hva er egentlig forskjellen mellom de ultimatumene WWF stiller til oss og det Cosa Nostra gjorde da de made them an offer they could not refuse?

The Cause = Cosa Nostra
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

stjakobs

Er ikke noe av skremselen forårsaket av den overdrevne oppblåsingen av skalaen langs y-aksen?
Hva med å presentere den globale temperaturutviklingen slik den egentlig har vært (mer eller mindre):

http://stjakobs.dyndns.org/klima/snittiverden.htm

"IPCC is a four letter word."

Jostemikk

Her er du virkelig inne på noe, stjakobs. Hvis du søker i Climategate-mailene, vil du finne flere innlegg der de gjør store poeng ut av hvordan temperaturgrafene skal konstrueres slik at de virker mest mulig skremmende. Ikke bare akseforholdene i mellom, men også bruk av farger etc.

Tar du i tillegg med at dataene er grovt og skandaløst manipulerte, blir ikke dette vakker tekst i kommende sagafortelling.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

jarlgeir

#115
De grønne bandittene tar en ny omdreining på tommeskruene, bare vent til dieselbil-eierne her hjemme får dette severt på sølvfat av den rødbrune smørja som styrer oss:

Diesel er nå FYFY, på linje med asbest, arsenikk og sennepsgass. Konkret er det faren for lungekreft som øker sterkt når man bruker diesel som drivstoff. Da er det bare å vente på nye avgifter fra de rødbrune på dette djevelske produktet de onde oljeselskapene dytter på oss, slik at trusselen fra lungekreften holdes i sjakk.

Det neste blir vel at vi oppfordres til å ta i bruk Kubanske cigarer for å holde dieselen ute fra lungene våre?

http://notrickszone.com/2012/07/01/first-co2-now-diesel-who-classifies-diesel-as-being-as-dangerous-as-mustard-gas-asbestos-and-arsenic/
It's the sun, stupid!

seoto

Dette er rett og slett motbydelig! Nå kan jeg selvsagt huske feil, men jeg mener at myndighetene ble advart mot sine dieselanbefalinger, slik at de visste at tette utslipp av diesel kunne være skadelig. Hvorfor lyttet de ikke til de som visste hva de snakket om den gangen? Hvorfor skal de lydige som fulgte myndighetenes anbefalinger nå straffes? Det neste trinnet blir vel ratt at de som kjører dieselbil blir beskyldt for å være samfunnsfiender og drapsmaskiner! Alt er folkets feil!

Enda en grunn til å ikke stole på politikere. :(
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

ConTrari

Ungdommen svikter klimakrisen:
"—As the nation suffers through a summer of record-shattering heat, a University of Michigan report finds that Generation X is lukewarm about climate change—uninformed about the causes and unconcerned about the potential dangers.

"Most Generation Xers are surprisingly disengaged, dismissive or doubtful about whether global climate change is happening and they don't spend much time worrying about it," said Jon D. Miller, author of "The Generation X Report.""


http://wattsupwiththat.com/2012/07/19/gen-x-ers-dont-care-about-climate-change/#more-67741

Jostemikk

Sitat fra: ConTrari på juli 19, 2012, 14:05:18 PM
Ungdommen svikter klimakrisen:
"—As the nation suffers through a summer of record-shattering heat, a University of Michigan report finds that Generation X is lukewarm about climate change—uninformed about the causes and unconcerned about the potential dangers.

"Most Generation Xers are surprisingly disengaged, dismissive or doubtful about whether global climate change is happening and they don't spend much time worrying about it," said Jon D. Miller, author of "The Generation X Report.""


http://wattsupwiththat.com/2012/07/19/gen-x-ers-dont-care-about-climate-change/#more-67741

Watts har ei ørlita perle tidlig i den saken. I can hear Joe Romm's head exploding from my house. ;D
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

ConTrari