Klimaforskning

Diskusjonsforum => Generelt => Emne startet av: Bebben på September 19, 2011, 00:45:18 am

Tittel: Bare litt sladder...
Skrevet av: BebbenSeptember 19, 2011, 00:45:18 am
Tenkte jeg skulle slenge inn denne lille beretningen et eller annet sted, men fant ingen passende tråd.

Sent en lørdags kveld på en pub kan man komme i snakke med mange forskjellige typer, for en tid tilbake kom jeg i prat med en (bra ung) fysikkprofessor som absolutt var enig med meg i at "klimakrisen" på langt nær var så sikker som de ville ha det til... men det ble ikke skrevet ned så nå husker jeg jo verken hva han het eller nøyaktig hva han sa.

Så før jeg glemmer  det, i går kveld kom jeg i snakk med en tante til en anti-monstermast-aktivist fra Hardanger, som nå kan bli buret inne en stund... samt med en ikke helt ukjent miljøaktivist. Samtalen med sistnevnte ga meg et par gode opplevelser:

Han var helt enig med meg i at elektrifiseringen av sokkelen er molbopolitikk og er en viktig årsak til at det må bygges "monstermaster" i Hardanger.

Altså:

1) Strømmen på plattformene i Nordsjøen må tilføres fra land, og ikke produseres med egne aggregat drevet av den naturgassen de pumper opp.

2) Den naturgassen som de nå ikke kan lage strøm av, hva skjer med den? Jo den eksporteres til kontinentet, der den blir brent... og ikke nødvendigvis i like lite forurensende anlegg som vi har her i landet... den blir delvis brukt til å produsere elektrisk strøm.

3) I perioder med lav magasinfylling/kaldt vær osv., blir denne strømmen fra kontinentet, produsert med norsk naturgass, eksportert via kabel til Østlandet, og derfra over fjellet via monstermaster ... for å skaffe strøm til plattformene i Nordsjøen .... der denne strømmen ikke kunne produseres på grunn av politiske vedtak fordi vi kan ikke slippe ut mer CO2 enn den kvoten vi har påtatt oss....

-- Sett et merke i båtripa for å finne igjen den gode fiskeplassen altså.


Han fortalte meg videre at på en høring i Miljøverndepartementet for noen år siden hadde han vært den eneste som hadde tatt til orde mot en storstilt utbygging av vindmøller langs norskekysten, jeg håper jeg husker rett og gir ham noenlunde rettferdighet når jeg siterer ham:

"Hvorfor skal vi rasere norskekysten med vindmøller i dag for å møte et mulig problem en eller gang i fremtiden?"

(min uthevelse.)

Konklusjonen er at det finnes fornuftige folk, også i miljørørsla. Og jo galere og mer miljøfiendtlige "varmistene" blir med sine absurde forslag, jo flere miljøvennlige folk vil oppdage at mange av de foreslåtte klimatiltakene er i direkte strid med det vi tradisjonelt oppfatter som miljøvern.

Og den alminnelige norske mann og kvinne er en sterk tilhenger av miljø- og naturvern - det tviler jeg på at noen vil motsi meg på.

Tittel: Sv: Bare litt sladder...
Skrevet av: JostemikkSeptember 19, 2011, 00:55:48 am
Aldeles identisk med mitt syn på politikernes galskap. Det hele er jo fullstendig ulogisk, ubegripelig, og ikke så rent lite idiotisk. (Ble det smør på flesk?)

Den miljøaktivisten du snakker om har i hvertfall hår på brystet. Bra at ikke alle profilerte naturvernere har falt blindt for AGW-saken. Ble litt glad på grunn av den unge fysikkprofessoren du nevner også, Bebben. Håper han(?) etter hvert tør fortelle offentlig om alle usikkerhetene som er forbundet med klimasaken.

Jeg er enig med deg i at Ola og Kari i all hovedsak er for miljøvern. Tror dessverre at mange tror det står bra til med miljøsaken, for politikere og MSM kaller jo norsk klimapolitikk for satsing på miljøet. Dessverre er dette ensidige fokuset svært ofte det motsatte av naturvern. Her jeg bor er denne satsingen på klima"krisa" i ferd med å ta knekken på siste rest av viktig natur. Egentlig lite annet enn tragisk. :'(
Tittel: Sv: Bare litt sladder...
Skrevet av: BebbenSeptember 19, 2011, 01:01:47 am

(...) Jeg er enig med deg i at Ola og Kari i all hovedsak er for miljøvern. Tror dessverre at mange tror det står bra til med miljøsaken, for politikere og MSM kaller jo norsk klimapolitikk for satsing på miljøet. (....) :'(

Det minner meg om at vedkommende også sa at det var svært sterk folkelig motstand mange steder langs kysten mot "monsterfuglekvernene". Tar jeg feil hvis jeg føler at dette har vært litte rapportert i "main stream media"?

Kanskje det kunne være en litt interessant oppgave for oss å finne fram til disse "motstandsgruppene".
Tittel: Sv: Bare litt sladder...
Skrevet av: JostemikkSeptember 19, 2011, 01:15:40 am
Kanskje det kunne være en litt interessant oppgave for oss å finne fram til disse "motstandsgruppene".

Det ville vært mer enn interessant. Noen gode forslag om tilnærming?

Ellers har jeg lagt merke til en ting rent lokalpolitisk. Det virker som om politikerne som er de sterkeste talspersonene for utbygging av vindmølleparker og små vannkraftverk helt ærlig tror at det ikke finnes en eneste negativ konsekvens. De stoler blindt på våre stortingspolitikere, på de forskjellige fylkesmannskontorer, på Cicero og MSM. Har jeg rett i at det er manglende kunnskap det er snakk om, eller er våre folkevalgte lokalpolitikere mer kyniske enn som så?