Skrevet av Emne: AMAP - nok en orgasasjon som suger offentlige penger ut av ren alarmisme  (Lest 2601 ganger)

Utlogget Jostemikk

 • Administrator
 • Fingrene mine er klistra til klimatastaturet
 • *****
 • Innlegg: 7136
 • Ondskapens grobunn er dårskap og troskyldighet
Det har vokst fram tusenvis av klimanettverk, og svært mange av dem har et vanvittig kaos av underorganisasjoner. Dette være seg om det er statlig organisasjoner eller NGOer (Non Govermental Organizations).

Denne saken handler om ei voldsom samrøre mellom NGOer, den norske stat, udokumentert og forfalsket alarmisme, og det triste resultatet av det hele, at disse folkene belønner hverandre med priser.

Hva er AMAP?

AMAP, eller Arctic Monitoring and Assessment Programme, er en av fem underorganisasjoner av Arktisk Råd, eller Arctic Council, som er det internasjonale navnet for dette rådet som omfatter land som sogner til Arktis.

[attachimg=1]

Mange av sakene vi IPCC-skeptikere reagerer kraftigst på har sitt opphav fra AMAP. Jeg skal komme nærmere tilbake til noe av dette i et senere innlegg. Nå tar vi heller en titt på AMAPs ABC om fremtiden til Arktis og derigjennom resten av planeten. Alt vil ifølge AMAP nemlig gå aldeles galt.

AMAP - Impacts of a warming Arctic, PDF

Ikke overraskende er dette ren, udokumentert alarmisme. Kildehenvisningene til de forskjellige skremme-illustrasjonene er stort sett fraværende, og noen av illustrasjonene, og derigjennom påstandene til AMAP, er aldeles hårreisende. For å forsikre alle om at jeg ikke overdriver, går vi rett til en gammel kjenning, selv om kildedokumentasjonen som allerede nevnt er fraværende, kan det ikke herske mye tvil om hva dette skal illustrere.

[attachimg=2]

De har rett nok lagt inn en kommentar om at første del av Hockekølla er fra korallproxyer, treringer osv, og dertter skjøtt på med moderne måleserier. De legger derimot ikke inn noen opplysninger om hvilke dataserie som er skjøtt på, når denne skjøten begynner, eller det som nok er viktigst, hvem som har produsert denne Hockeykøla, eller om den er vitenskapelig og statistisk omstridt.

Slik blir det internasjonale priser av. Skulle bare mangle når man legger ut forfalsket alarmisme om man ikke blir presentert grundig hos Regjeringen.no. Jeg legger ut hele saken, og så skal jeg komme tilbake til hvem prisvinneren er etter dette:

Nyhet, 24.05.2012
 Prestisjepris til nordmann
 The Arctic Monitoring Assessment Programme

Lars-Otto Reiersen har nylig blitt tildelt den prestisjetunge SETAC Rachel Carson Award. Reiersen har fått prisen for sitt virke som leder for AMAP, The Arctic Monitoring Assessment Programme, som er en av arbeidsgruppene tilknyttet Arktisk Råd. Under Reiersens 20-årige lederskap har AMAP blitt en hovedaktør når det gjelder overvåking av miljøtilstanden i nordområdene.

- Arbeidet til Lars-Otto Reiersen og AMAP om hvordan menneskelig aktivitet påvirker de skjøre økosystemene i Arktis, er uhyre viktig. AMAP har dannet beslutningsgrunnlag for flere internasjonale konvensjoner og avtaler for å få kontroll med utslipp av miljøgifter som til syvende og sist ender opp i økosystemene i Arktis, sier miljøvernminister Bård Vegar Solhjell.

Den viktige Stockolmkonvensjonen, som ble vedtatt i 2001, kan langt på vei tilskrives AMAPs arbeid. Formålet med konvensjonen er å beskytte helse og miljø mot tungt nedbrytbare organiske miljøgifter, som DDT og PCB. Hittil har 173 stater har sluttet seg til arbeidet med å stanse tilførslene av disse farlige kjemikaliene. AMAPs systematiske rapportering også når det gjelder kvikksølv og radioaktivitet i økosystemene i Arktis har ført til et internasjonalt samarbeid som er i ferd med å gi vesentlige resultater.

AMAP følger også opp klimaendringene i Arktis. ACIA-rapporten, som ble publisert i 2005, dokumenterte at oppvarmingen av Arktis skjer i et langt raskere tempo enn hva prognosene fra klimamodellene skulle tilsi. AMAP har videre bidratt til oppmerksomhet rundt såkalte kortlivede klimadrivere, som sot, metan og ozon, og er en pådriver for å få internasjonale avtaler på dette feltet.

-Noe av det som kjennetegner Reiersens arbeid, er at han er løsningsorientert. Det har gitt resultater internasjonalt. Lars-Otto Reiersen er en særdeles velvalgt kandidat for SEATs pris, sier miljøvernministeren.


Lars-Otto Reiersen Foto:Inger Utne, AMAP

SETAC står for The Society of Environmental Toxicology and Chemistry. Dette er en ikke-kommersiell verdensomspennende organisasjon som er engasjert i studier og analyser av miljøproblemer samt løsninger. Organisasjonen er også opptatt av forvaltning og distribusjon av naturressurser, i miljøfaglig utdanning, forskning og utvikling. Organisasjonen legger også vekt på bærekraft og helhetlig forståelse av økosystemene. The SETAC Rachel Carson Award er oppkalt etter den amerikanske forskeren Rachel Carson, som ga ut boka "Silent Spring" i 1962. Boka har betydd svært mye for miljøbevegelsen.

Lars-Otto Reiersen er første europeer som får The SETAC Rachel Carson Award. Prisen har tidligere gått til forskere fra USA/Canada/Australia.


Jeg kommer tilbake til sentrale punkter i forbindelse med prisen i et senere innlegg. Nå tar vi i stedet en titt på disse opplysningene fra NORID.no:

AMAP.no

NORID Handle...............: SAA703O-NORID
Type.......................: organization
Name.......................: Sekretariatet til det Arktiske miljøovervåknings og vurderingsprogrammet AMAP
Id Type....................: organization_number
Id Number..................: 979228236
Registrar Handle...........: REG623-NORID
Post Address...............: Gaustadalléen 21
Postal Code................: NO-0349
Postal Area................: OSLO
Country....................: NO
Phone Number...............: +47 23 24 16 35
Fax Number.................: +47 22 67 67 06
Email Address..............: lars-otto.reiersen@amap.telemax.no

Additional information:
Created:         2012-01-11
Last updated:    2012-01-13


Gaustaalleen 21? Et søk på telefonnummeret forteller:

Lars Otto Reiersen,. Executive Secretary. AMAP. AMAP.  Strømsveien 96. P.B. 8100. 0032 Oslo. Norway. +47-232 416 32 fax. +47 232 416 31

Jeg antar at Gule sider tar feil, for Gaustaalleen 21 er da visselig Forskningsparken, og et forsøk på å finne AMAP der sendte meg til en side for brukernavn og passord. Eller har Gule sider rett?

Esb.nrm.se/amap.htm

Arctic Monitoring and Assessment Programme (AMAP)

Responsibilities of AMAP
To monitor the levels and assess the effects of anthropogenic pollutants in all compartments of the Arctic Environment.
More information about AMAP

Contact persons, AMAP:
Lars-Otto Reiersen / Simon Wilson
Arctic Monitoring and Assessment Programme
Strømsveien 96
P.O.Box 8100 Dep.
N-0032 Oslo
Norway


Oisann! La dere merke til denne?

To monitor the levels and assess the effects of anthropogenic pollutants in all compartments of the Arctic Environment.

Dette er jo nesten identisk med formålsparagrafen CICERO har, er det ikke? De skal bevise at det er vi mennesker som står bak, men hva vi egentlig står bak er ikke så nøye, bare de klarer å komme med alarmismepropaganda sterk nok til å tilfredsstille politikerne.

Dette er første innlegg, og det kommer mer når jeg får tid. Les for all del gjennom PDF-en til AMAP. Alt dere finner av interessant stoff håper jeg dere legger ut kommentarer om.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Utlogget seoto

 • Administrator
 • Superhelt!
 • *****
 • Innlegg: 3673
 • Sannhet behandles i dag lik porno - i det skjulte.
Sv: AMAP - nok en orgasasjon som suger offentlige penger ut av ren alarmisme
« Svar #1 på: Oktober 16, 2012, 21:45:44 pm »
Vi hadde en kort debatt om AMAP for snart et år siden her på forumet. Her finnes også en link til debatten som gikk på gamle AD.

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,285.msg3325.html#msg3325

Det er jo interessant at de har samme adresse som CICERO, så galskapen er samlet. Da er det kanskje greit å ha Gaustad Sykehus rett i nærheten ;)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Utlogget Jostemikk

 • Administrator
 • Fingrene mine er klistra til klimatastaturet
 • *****
 • Innlegg: 7136
 • Ondskapens grobunn er dårskap og troskyldighet
Sv: AMAP - nok en orgasasjon som suger offentlige penger ut av ren alarmisme
« Svar #2 på: Oktober 16, 2012, 21:55:42 pm »
Takker, seoto! AMAP er interessant, og WWF har mye å gjøre med alt som er startet av norske myndigheter, til tross for at dette er stikk i strid med beskrivelsen av en NGO.

A non-governmental organization (NGO) is a legally constituted organization created by natural or legal persons that operates independently from any form of government.

Selv når Gro Harlem Brundtland starter en NGO i Arendal, regner jeg med at de anser dem som independently from any form of government. Det får bare litt penger og hjelp, og til gjengjeld henviser politikerne til dem som uavhengige sannhetsvitner. De har ordnet seg fint, politikerne.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren