Vær-endringer drives av sola og ubalanser.

Startet av Obelix, juni 06, 2013, 15:09:01 PM

« forrige - neste »

P. Tuvnes

Okular, takk for grundig utdyping. 
Meget overbevisende at havet i tropene, spesielt ENSO, er opprinnelsen til majoriteten av endringer i global temperatur, vær og klima.  Det er jo som du påpeker der solen stråler sterkest, og dermed vil alle endringer som skjer der påvirke resten av jorden.  Dr. Roy W. Spencer har vel også vært inne på dette i en debatt om det er variasjoner i skyer som er årsak eller virkning av ENSO.  Så vidt jeg vet er det ingen "konsensus" om dette heller, - eller?
mvh Petter

Jostemikk

Det kan være et poeng verdt å merke seg at verden kanskje ikke har blitt varmere de siste 80 år. I så fall kan det være at den ubalansen i energiregnskapet alle snakker så mye om, i realiteten er en luftspeiling. Dette er hovedårsaken til at jeg har kritisert også norske forskere som mener å kunne henvise til solvariasjoner for å forklare temperaturutviklingen de siste tiårene.

De "globale temperaturseriene" er i utgangspunktet verdiløse, selv det siste tiåret. I perioden på slutten av det nittende århundret er de irrelevante. Søppel. Tral. Hva er egentlig poenget å debattere energibalansen med henvisninger til søppel og tral?

Kanskje tropene holdt på et par tidels grader under den lille istiden, og at den nedkjølende effekten for vår del av verden ble forsterket gjennom responderende hav- og atmosfæresirkulasjoner, så som Atlantic Oscillation?

Hvor lang må en naturlig svingning/variasjon/syklus være før vi kan snakke om en energiubalanse? Er det like varmt i dag som under viktingtiden, er vi på status quo. Er det varmeperiodene som er "ubalanse", eller er det kuldeperiodene som er det?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Amatør1

Sitat fra: Jostemikk på desember 09, 2013, 15:33:10 PM
Det kan være et poeng verdt å merke seg at verden kanskje ikke har blitt varmere de siste 80 år. I så fall kan det være at den ubalansen i energiregnskapet alle snakker så mye om, i realiteten er en luftspeiling.

Er det ikke nøyaktig det IPCC hevder da?  :PSpøk til side, Okulars redegjørelser er alltid klargjørende!
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to