Fordummende, eller tydeliggjøring av dumme folk?

Startet av ageof37, februar 05, 2014, 13:25:11 PM

« forrige - neste »

ageof37

Internett... Sosiale media, Twitter, Instagram og Facebook og mange flere. Bidrar disse mediene til at folk blir dummere, eller tydeliggjør de bare hvem som fra før er "latent dumme"?

Grunnen til spørsmålet er at jeg hører så mange meninger om at folk syntes at disse sosialkanalene er altoppslukende, avhengighetsskapende, fordummende og unødvendige. Meget mulig de er unødvendige, men folk må vel selv gjøre valget om de vil være en del av det eller ikke. Hvorfor klage over noe man ikke er nødt til å være en del av? Skjønner ikke det jeg...

Noen tror på alt de leser på nett, de sluker det rått. Andre skyr ingen midler for å vise at akkurat DE oppdaget noe først, om det de oppdaget er sant eller ikke er uvesentlig bare de får flest "likes" som det så fint heter. Er dette den sosiale kanalen de er på sin feil? Neppe. Folks dumhet styres da vel pokker ikke av annet enn deres egen oppfattelse og hjerne, eller?

Jeg er medlem av flere sosiale nettverk, og tror jeg har lagt meg på at ca 80% av det jeg leser er bare vås. Legger ut et par sitater jeg husker fra diverse medier de siste årene. Så kan noen svare meg på om det er et tegn på at sosiale medier er fordummende, eller om folk er kronisk dumme fra før av.

Huskede sitat:

"Jeg må logge av nå, skal ut å kjøpe bind og røyk"
"I morra drar vi til Kreta, håper huset får stå i fred de 3 ukene vi er borte"
"Jeg klarte akkurat å smugle med meg over 100 liter vin og 10 kartonger røyk fra Sverige, Yeah!"
"Er det noen som kan fortelle meg hvor jeg får kjøpt meg et bra par langrennski?"
"Jeg skal slå opp med dama i kveld, håper ikke hun tar det for tungt"

Det var bare noen få eksempler på særdeles utviklet inteligens. Spørsmålet mitt er, er det internett som gjør folk så dumme? Forskerene sier det. Men jeg klarer ikke være enig. Hver og en har vel fått utlevert en hjerne av noe slags art som burde skjønne, og advare folk om at dette er direkte idiotisk.

Jeg tror faktisk at folk er dummere enn de gir uttrykk for jeg, internett er bare kuvøsen laget for proklamering av oppsamlet uinteligens. ;)
The minut you think you have figured it out... Think again.

seoto

Er mye enig med deg her, ageof37. Aldri tidligere har folk hatt slike muligheter for å bevise hvem de er ;) Det vises lite talent til reflekterende tenkning. Kan vi si at folk har vært ekstremt dyktige til å tilpasse seg det som startet som Se og Hør, og nå har smittet til MSM? Vi kan da for pokker ikke kaste bort livet på seriøse tanker!
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Jostemikk

Mange viktige spørsmål, ageof37. Vi blir alle påvirket, høyst sannsynlig i både positiv og negativ retning. Dårene antar jeg ville vært dårer også uten Internett. Det har bare synliggjort dårskapen.

De nasjonale og internasjonale organisasjonene som arbeider med bevisst hjernevasking og propaganda opplever nok Internett todelt. De er strålende fornøyd med utviklingen innen flere av de sosiale mediene, samtidig som de er livredd sannhet, og mye av det som kommer fram på diverse blogger startet av mennesker som faktisk har noe å fortelle.

Jentene og jeg snakket litt om dette i går kveld. Hvor fredfullt og avstressende timene rant avsted kun for få år siden, da vi bodde i en avkrok uten mobildekning. Vi snakket om da folk dukket opp og banket på hverandres dører. I dag har alle flust med venner på Tryneboka, men få har en venn å drikke en kopp kaffe sammen med.

En ting er sikkert. Ting har forandret seg i eksplosivt tempo. Det er bare bilmotorene som er de samme som for 100 år siden.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren