Carbon Capture Store (CCS) - når stanser den historien?

Startet av ebye, februar 04, 2013, 23:46:48 PM

« forrige - neste »

ebye

Dette kunne virkelig ha vært et kolumbi egg. I dette oppslaget omtales innfanging av to gasser

Nytt anlegg skal fange både SO2 og CO2

http://www.tu.no/energi/2013/02/04/nytt-anlegg-skal-fange-bade-co2-og-so2

Tenk deg tanken. At gass nr. 2 ikke var CO2 men NOx. Da hadde denne "rensingen" vært fantastisk. Vi kunne blitt kvitt to forurensende gasser, som bidrar sterkt til fog og som representerer helserisiko for utsatte grupper i samfunnet.

Men dessverre nei, gass nr. 2 er den livsnødvendige gassen CO2.

Når skal dette tøvet og denne pengesløsingen ta slutt?

Dvs., hvis jeg hadde hatt Randers-tanker kunne jeg jo gnidd meg i hendene. Gledet meg over alle de milliardene som ble kastet bort på en illusjon. Illusjonen om at menneskene kan styre klimaet. For, etter hvert ville de jo ha funnet ut hvor dumt dette var.

Men jeg har ikke Randers-tanker. Jeg gremmes over milliardene som spres ut på dette teknologiklovneriet.     :o

Jostemikk

Nå er det ikke lenge før vi blir tvunget til å gå rundt med beholdere tilpasset de forskjellige kroppsåpninger. Disse vil vi gjennom en ny lov bli tvunget til å levere på spesialtilpassede mottak, og vi vil måtte betale dyrt for å få lov til å levere dette spesialavfallet.

Det hele vil medføre at kloakkrenseanlegget på Bekkelaget kan gjøres om til oppdrettsanlegg for laks, slik at vår styrtrike fiskerimedister Lisbetn Berg-Hansen får et stortingsnærliggende sted å slappe av mellom de politiske slagene der hun kan telle peng.., unnskyld, laks, når hun har søvnproblemer, og laksen kan drite i vilden sky på sin diett av 3-4 kilo villfisk pr. 1 kilo tilvekst oppdrettslaks, der man bransjen sett totalt kan regne med CO2- og SO2-utslipp langt over det det Tigerstadens samlede befolkning står for.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Spiren

Sulfate aerosols cool climate less than assumed

Life span of cloud-forming sulfate particles in the air is shorter than assumed due to a sulfur dioxide oxidation pathway which has been neglected in climate models so far

http://www.mpic.de/en/press/press-information/max-planck-institute-for-chemistry-broadens-network-to-india/sulfate-aerosols-cool-climate-less-than-assumed.html
Det er ikke noe farligere i verden enn opprigtig uvitenhet og pliktoppfyllende dumhet.
Martin Luther King.