Klimamodeller - et par årsaker til at de ikke er verdt noe som helst

Startet av Jostemikk, november 21, 2012, 19:44:22 PM

« forrige - neste »

Jostemikk

Noe av dette har jeg tatt opp tidligere. Jeg vet ikke om alle parametre som blir lagt inn i disse modellene. Jeg vet imidlertid om et par ting som blir vektlagt.

Ved hjelp av de høyst tvilsomme CO2-målingene gjort ved hjelp av iskjerneprøver fra Antarktis har mainstream produsert nok et såkalt antivitenskapelig konsensus. Atmosfærisk CO2-innhold lå rimelig flatt bakover i tid, med noen små variasjoner. Paleoklimatisk forskning har produsert hockeykøllene like tvilsomme temperatur"data" bakover i tid, og slik har man for eksempel kunnet samkjøre den kunnskapen denne forskningen har produsert mellom atmosfærisk CO2-innhold og temperatur. Man har kalibrert klimamodellene mot temperaturen som koraller, sedimenter, treringer etc. har fortalt forskerne om, og klimasensiviteten har deretter blitt utregnet ved hjelp av CO2-innhold, solvariasjoner og vulkanutbrudd, samt diverse kjente variasjoner i jordas bane rundt sola. Videre er klimamodellene kalibrert mot instrumentseriene for temperatur

Hockeykøllene er i sin tur kalibrert utfra en utvalgt periode med instrumentdata på slutten av det nittende og begynnelsen av det tyvende århundret, og disse temperaturene er kraftig nedjukstert, og så kommer det aller mest geniale sett fra alarmistenes ståsted, disse instrumentseriene er igjen kalibrert utfra det de antar er pådrivet fra CO2! En uslåelig sirkel"forskning"/argumentasjon. De er nødt til å få det slik de vil! Jeg tuller ikke. Alle som har lest trådene om James Hansens temperaturjuksteringer her på forumet har fått dette med seg. Temperaturtrenden ligner mer og mer på den påståtte CO2-trenden. År for år juksteres disse seriene, og det er slett ikke bare James Hansen som juksterer slik. Ta en titt på dette arbeidet til Steve Goddard, denne gang presentert på Harry Dale Huffmans blogg:

SitatFriday, October 5, 2012
US Temperatures Have Been Falsely Adjusted According to the Level of Carbon Dioxide in the Atmosphere


Steven Goddard in recent months has been presenting evidence on his real-science site of fraudulent manipulation, by NASA and other renowned federal scientific institutions, of the temperature data used by climate scientists to promulgate global warming hysteria. Goddard has presented the following graph, showing that adjustments made to the US temperature records have systematically lowered past temperatures and raised more recent ones, to give a false indication of warming over the past century and more:



The indicated adjustments looked familiar to me, as being like the actual change in atmospheric carbon dioxide, as measured at Mauna Loa since 1957:


Dermed er det jo ikke merkelig at modellene har bommet så kraftig som de har gjort de siste 12 år, og ikke noe merkeligere at Phil Jones måtte gjøre noe med dette ved å introdusere sin nye Hadcrut4, som plutselig fant mer varme de siste 12 år sammenlignet med fortiden:



Keiseren med sine nye klær har flyttet inn i et luftslott.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren