Klimaforskning

Diskusjonsforum => Generelt => Emne startet av: jarlgeir på juli 07, 2012, 14:47:56 PM

Tittel: Om plantevekst, avlinger og CO2
Skrevet av: jarlgeirjuli 07, 2012, 14:47:56 PM
I Kina får forskerne holde på uten de politiske føringene som har ført til så mye Lysenkoisme i vesten, og det fører til mye interessant lærdom:
http://thegwpf.org/opinion-pros-a-cons/6119-matt-ridley-getting-crops-ready-for-a-warmer-tomorrow-.html

Noen smakebiter:
Nearly 500 separate experiments confirm that if carbon-dioxide levels roughly double from preindustrial levels, rice and wheat yields will be on average 36% and 33% higher, while corn yields will increase by only 24%.

Pussig hvordan dette ikke gjør inntrykk på vår hjemlige U-hjelpsmafia, man skulle nesten tro de ikke setter pris på at dette gjør U-land selvforsynt med mat. Selv Senterpartiet burde være for mere CO2 i atmosfæren, siden det øker hveteavlingene som igjen øker utbetalingen av subsidier.....

The ear weight of the rice was enhanced by 37.6% while the growth of the barnyard grass was actually reduced by 47.9%, because the vigorous rice shaded out the weeds. So the good news is that rising carbon-dioxide levels are, on balance, slightly helping crops (mostly C3) compete against weeds (mostly C4) rather than vice versa.

Hohoho, ugresset mistrives sterkt med mere CO2, og blir utkonkurrert av matplantene. Unntaket er selvsagt ugresset i IPCC, CICERO etc som må se seg om etter nye jobber.
Tittel: Sv: Om plantevekst, avlinger og CO2
Skrevet av: Amatør1juli 07, 2012, 15:23:04 PM
At CO2 bidrar sterkt til planteveksten er tabu blant alarmister og i media. Noe av det første jeg gjorde da jeg ble interessert i klimadebatten, var å vise til CO2-generatorene man kan få kjøpt. Det var da jeg lærte at enkelte fakta var tabu, mine helt saklige innlegg om dette ble konsekvent slettet på AD, og jeg forstod at det var digre ugler i mosen.

(http://www.alfaintek.eu/assets/images/new/generatorCO2-2enbig.jpg)

Tenk, Stoltenbergs «månelandingsprosjekt» på Mongstad  fra nyttårstalen 2007 har som målsetting å begrense planteveksten på jorda, og det til enorme kostnader.
Tittel: Sv: Om plantevekst, avlinger og CO2
Skrevet av: Jostemikkjuli 07, 2012, 16:23:18 PM
Takk for to interessante innlegg. Har dere tenkt på at mer mat til en voksende befolkning er det stikk motsatte av de ønskene som ligger bak flere av de tunge organisasjonene? UNESCO vil ha ned verdensbefolkningen med flere milliarder. WWF det samme. Club of Rome. Bilderberg. Rockefeller.
Tittel: Sv: Om plantevekst, avlinger og CO2
Skrevet av: jarlgeirjuli 08, 2012, 02:31:51 AM
Vi er kjent med hva bl.a Arbeiderpartets Jørgen Randers har sagt....

Både om antall mennesker som er "overflødig" på jorden, og at demokratiet har feilet så diktaturet må vurderes.

Er det noe rart Høyre gjør det bra på meningsmålingene for tiden?
Tittel: Sv: Om plantevekst, avlinger og CO2
Skrevet av: seotojuli 08, 2012, 09:46:50 AM
Sitat fra: jarlgeir på juli 08, 2012, 02:31:51 AM
Vi er kjent med hva bl.a Arbeiderpartets Jørgen Randers har sagt....

Både om antall mennesker som er "overflødig" på jorden, og at demokratiet har feilet så diktaturet må vurderes.

Er det noe rart Høyre gjør det bra på meningsmålingene for tiden?

Jeg tror neppe Jørgen Randers har særlig påvirkning på den jevne AP-velger. De vet ikke engang hvem han er ;)
Dessuten, topplederne i alle de tre største partiene har vært deltakere i bilderbergmøter. Det gir ikke meg noen tillit til noen av dem. Helt siden 1954 har politikere og samfunnstopper prøvd å skjule sin deltakelse på disse møtene. Men med dagens Internett har dette blitt en umulighet.

http://no.wikipedia.org/wiki/Liste_over_Bilderberg-konferansenes_deltakere

Skulle jeg gjette hvorfor RG vil ryke ut, måtte det være pga av manglende evne, eller kanskje mest vilje, til å ta seg av viktige samfunnsbehovene. Ikke at jeg tror de øvrige partiene vil gjøre det særlig bedre.  Har Riksrevisjonen adgang til å kontrollere Oljefondet? Korsmo har aldri deltatt på bilderbergmøtene.