Skrevet av Emne: Spetalen imponerer med voksen holdning til klimaskremslene  (Lest 18628 ganger)

Utlogget Bebben

  • Superhelt!
  • *****
  • Innlegg: 2229
  • Spørsmål foran og spørsmål bak: Nullius in verba
Sv: Spetalen imponerer med voksen holdning til klimaskremslene
« Svar #45 på: Januar 30, 2013, 23:11:00 pm »
En strøm av herlige og klartenkte kommentarer til Randers' pinligheter sier meg en sentral ting:

Det er en økende masse mennesker der ute som har forstått mer av hele taskenspilleriet enn de fleste såkalte "klimakeksperter" engang tør å se i øynene. For da ser de sitt livs jippo smuldre....

Som Spetalen observerer, er Randers' innlegg blottet for faglig innhold. Slik var det også den gangen han beklaget seg i Bergens Tidende - nettopp over skeptiske kommentarer fra folkedypet - og sa at det var "tusenvis av beviser" på menneskeskapt global oppvarming. Til tross for dette hadde han ikke et eneste å bringe til torgs. Så enten har han ikke noen, eller han er professoralt-patologisk arrogant: Hvis han hadde kommet med noen gode beviser, kunne han vel ha stoppet kjeften på disse skeptikerne?

Hele kontroversen oser av at kontrovers er uønsket: Det skal ikke være tillatt å banne i klimakjerka. For alle skal tvinges til å tro at alle andre tror, og at det ikke finnes noen annen klimadebatt enn den Nina Kristiansen tror på. Hvilket alle vet er feil, herunder Randers, men dogmet må befestes selv om ingen tror på det.

Så hvis noen stiller enkle spørsmål - på vitenskapelig vis - går de selvutnevnte klimaerkebiskoper øyeblikkelig til verks og lyser deg i bann på både ny- og gammeltestamentlig vis, med harmdirrende verbale pekefingre mot kjetteren... de har bare glemt den lille detaljen at de ikke har noen autoritet. I våre dager gjør man seg fortjent til (naturlig) autoritet ved sine handlinger, og disse folkene har rett og slett ingen, for de har ikke noe å vise til annet enn å rope på sine egne "autoriteter", altså klimavitenskapen, som de ikke ser ut til å forstå noe særlig av.

Klima er pussige greier...  8)


Baby, it’s getting hot outside! Send for Greenpeace!

ebye

  • Gjest
Sv: Spetalen imponerer med voksen holdning til klimaskremslene
« Svar #46 på: Januar 30, 2013, 23:34:49 pm »
Til Ebye.

Det var kanskje dette intervjuet i med Pål Brekke du mente:

http://www.tu.no/miljo/2009/02/11/-al-gore-fortjente-ikke-fredsprisen
Bingo, stjakobs.    :)

Utlogget bøvelen

  • Medlem
  • **
  • Innlegg: 201
Sv: Spetalen imponerer med voksen holdning til klimaskremslene
« Svar #47 på: Januar 31, 2013, 12:59:20 pm »
Mer om dette i Dagbladet i dag:

Her forteller miljøforkjemper Gunhild Stordalen studentene ved NTNU hvordan de enkelt og kostnadseffektivt kan redde miljøet. Video: technoport.no/talks

Teksten til videoen lyver, det handler om å tisse på en flue, så er det slutt.
Se selv
(Og legg merke til en uhorvelig mengde kommentarer!):

http://www.dagbladet.no/2013/01/29/nyheter/innenriks/klima/klimaendringer/forurensning/25492276/

ebye

  • Gjest
Sv: Spetalen imponerer med voksen holdning til klimaskremslene
« Svar #48 på: Januar 31, 2013, 13:17:08 pm »
Gunhild må sjekke kildene sine bedre. Hun har problemer med å holde to meldinger fra Met Office fra hverandre. Den i oktober 2012 ble korrigert. Den i januar 2013 gjelder fortsatt. Da stadfestet også James Hansen at temperaturøkningen hadde stanset opp. Denslag er virkelig ille! Hvor er journalisten? Håper noen gir Spetalen tips om disse to meldingene fra Met Office.    8)