Statsminister med null respekt for andres penger

Startet av Jostemikk, mars 18, 2013, 21:21:04 PM

« forrige - neste »

Jostemikk

Det er fælt at en politisk leder, utdannet samfunnsøkonom, kan herje slik med et land som det Jens Stoltenberg har gjort. De hundrer av milliarder i forbindelse med klimasaken, samt "redningspakken" til diverse toppfigurer som blir sure hvis de taper penger grunnet ei finanskrise de selv har iscenesatt, er viktige saker. Her kommer om en litt mindre sak, men den er like alvorlig. Deler av dette er tatt opp tidligere, men det er vel få som mer har fortjent en egen tråd om klimapengesløseri enn vår statsminister og den regjeringen han leder?

VG i 2009 - Stoltenberg har leid privatfly for 23,5 millioner

SitatStatsministerens kontor har leid privatfly for 23,5 millioner kroner under Jens Stoltenbergs regjeringstid. Det er 10 millioner mer enn under forgjengeren Kjell Magne Bondevik.


MYE PÅ REISE: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap). Foto: Scanpix

Stortingsvalget 2009

Etter at de rødgrønne kom til makten har flyregningene til Statsministerens kontor (SMK) tatt helt av. Mens SMK brukte 13,7 millioner kroner på å leie privatfly under Bondeviks andre regjering, hadde Stoltenberg brukt 23,5 millioner kroner ved utløpet av juni.

- I stadig større grad er statsministere involvert i internasjonale spørsmål, og derfor er det større internasjonal reiseaktivitet, sier stabssjef ved SMK Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap).

Han viser til at statsministeren i 2008 foretok et større antall lange reiser til kostnadskrevende reisemål i forbindelse med tema internasjonal helse og klima. (Min uthev.)

Flust med alternativer

Men 18 av flyturene gikk fra Oslo til andre steder i Norge, som Kristiansand, Trondheim, Stavanger, Tromsø og Bergen. På enkelte av disse strekningene er det flere enn 25 direkteavganger med rutefly daglig - hver vei.

12. mars i år var statsministeren og fire av statsrådene i Tromsø for å presentere neste trinn av regjeringens nordområdestrategi. SMK leide inn et fly fra selskapet Air Alsie med 12-14 seter.

Flyleien for strekningen Oslo-Tromsø-Oslo kom på 190000 kroner, selv om ikke alle statsrådene var med i dette flyet.

...SMK opplyser at de har innrapportert 250000 kilometer bruk av privatfly for 2009. På bakgrunn av dette kjøper Finansdepartementet klimakvoter for å kompensere for utslippene. (Min uthev.)

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) har ikke ønsket å kommentere saken.

Konklusjonen er at for å gjøre vondt verre, stjeler de vanlige folks penger for å betale klimakvoter. En statsminister som skal tvinge gjennom restriksjoner og avgifter for folk flest, og en den gang "Miljøvern"minister som ikke vil uttale seg om saken, og ingen av dem synes det er galt å sløse bort folks penger på noe så forurensende som hyppig bruk av privatfly?

Hvorfor gir folk sine stemmer til disse politikerne? Er det noe i vaksinene? Jeg begynner å forstå mer og mer av hersketeknikken bak et par utslitte fraser. Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjør, er det ene. Perfekt eksempel på undertrykking. Lediggang er roten til alt ondt, er det andre. Ja for Guds skyld, ikke gi folk tid til å sette seg ned en time for seg selv. Det kan føre til at de begynner å bruke hodet.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Obelix

Bra innlegg, Jostemikk  :D

Virkeligheten er mer 'sprø' enn hva fiksjonen forteller oss. Men Klima-Jens kan jo slappe av, nå er jo klimakvotene regelrett "grisebillige", så nå kan han fly enda lengre  ;)
No fear for the real men! No hope for the scared!

Jostemikk

Aldri så galt at det ikke er godt for noe, Obelix. :D
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Spiren

OK Stoltenberg vinder, men Thorning kommer godt med.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har siden sin tiltrædelse brugt ikke mindre end 7,5 mio. kroner på chartrede fly. Dermed er hun den dyreste statsminister nogensinde på området.

Ligesom sine forgængere kan statsministeren som udgangspunkt anvende Forsvarets fly til rejser indenfor Europa. Hvis dette fly er optaget, kan statsministeren leje fly fra private operatører.

2011 formåede Helle Thorning-Schmidti løbet af tre måneder, at bruge ikke mindre end 2,5 mio. kroner på chartrede fly.
Det er ikke noe farligere i verden enn opprigtig uvitenhet og pliktoppfyllende dumhet.
Martin Luther King.

Jostemikk

Dette er et resultat av to sovende generasjoner mennesker, Spiren. Det gjelder dessverre ikke bare statslederne. Skulle vært interessant å sett ei liste over norske og danske byråkraters økonomiske belastning av statskassen i forbindelse med ukelange "seminarer" på diverse eksotiske sydhavsparadiser. Det er nemlig ikke bare klima"forskerne" som liker å møtes, alle utgifter betalt (belastet vanlige mennesker), for å skåle med paraplydrinker.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Ewer Gladblakk.

Jeg tror at Stoltenberg, Thorning-Schmidt og alle som i det hele tatt klatrer på den høyeste kvist, før eller siden må inn på den bonus-flylista, og at hele den bølingen som stanger på bakfra gjerne ser seg reprodusert i gilde farger med en paraplydrink foran parabolgliset dem også....uten unntak!
Det blir uansett et stort utbytte av nyttige idioter å klage på, for oss....så jeg klager ivertfall ikke!

Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!

Amatør1

Sitat fra: Obelix på mars 18, 2013, 22:05:19 PM
Virkeligheten er mer 'sprø' enn hva fiksjonen forteller oss.

Dette er helt sant. I disse dager gjennomgår jeg personlig noe som er så ekstremt at jeg ikke kan fortelle om det her. Ingen jeg har snakket med av bekjente tror meg når jeg forteller min historie, der representanter for myndighetene nå nekter meg en av de aller mest grunnleggende menneskerettene du kan tenke deg. Jeg bruker alle krefter jeg har for å rydde opp, dette er grunnen til at det er få inlegg fra min side for tiden.

Virkeligheten er langt mer utrolig enn fiksjonene.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to