Hva skjedde i norsk klimapolitikk i 2012?

Startet av ebye, desember 30, 2012, 18:15:22 PM

« forrige - neste »

ebye

Jeg lånte tittelen fra oppslaget på nrk, omtalt her:

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1125.msg21573.html#msg21573

Det kan være greit å ha en samleside for oppsummeringer.

Det som slår meg, er at det har skjedd litt på debattsiden:

1 ABCNyheter la ned sin debattavdeling. Vi hadde to medier, der det var mulig å legge inn sine egne innlegg, og operere som forfatter, forlegger og redaktør. Nå er det bare Dagsavisen Nye meninger igjen.

2 Rasmus Benestad har tatt seg en pause i sjikaneringen av andre forskere, antakelig takket være en klage til arbeidsiver. Siste innlegg

Hva er god nok dokumentasjon?

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/rasmus/

3 Dagsavisen Nye meninger har nærmest tatt en fin modifisert form av VGD, med en betydelig aktivitet med trådstarter i julen. Her er det par aktive skribenter som holder fortet til skeptikerne, mens klimatrollene er i fåtall. Dette vil snart bli videre kommentert på Dagsavisen Nye meninger.

4 Bloggen til Terje Wahl har mer og mer fått preg av Astrologi (takk jarlgeir). Wahl synes mer og mer opptatt av været og temperaturen i neste måned. Samtidig har aktiviteten avtatt betydelig i kommentarfeltet. På denne måten har snart Nina Kristiansen (red. forskning.no) oppnådd sitt mål – en annerledes debatt. Nå er det taust som i AGW-graven.

5 Ellen Hambro, Klif, har oppnådd det hun ønsket, et vell av tilbakemeldinger, tips og kommentarer på sin blogg. Bare så synd at hun ikke vil svare på tilbakemeldingene. Det er synd, i og med at hennes blogg er en interessant kanal inn til fagbyråkratiet.

6 CICERO har hatt en stille periode på sin hjemmeside, ingen nye innlegg siden 02.12.12. Med tanke på noen forventninger til den nye direktøren, Cecilie Mauritzen, er dette skuffende. Mulig det er rekonvalesensen etter et forsøk på å oute klimaheftet til Klimarealistene som har spilt de klimasjakk klimamatt.

7 Jeg må ta med noe som ikke har skjedd også, det er også symptomatisk for norsk klimadebatt. CICERO har valgt å overse de norske klimaartiklene fra Humlum, Solheim, Stordahl. De fire artiklene er ikke omtalt i Norge, unntatt på forumet vårt.

8 nrk viste et innslag som slaktet planlegging av vindkraftenergi, i det minste her i Norge.

9 Heidi Sørensen angret dypt og inderlig på at hun lot seg rive med av alle lovnadene rundt grønne sertifikater. Kritikken ble oppfattet som støy!

10 Erling Borgen (svoren alarmist) hadde en tankvekkende og nærmest drepende reportasje om norges kjøp av klimakvoter.

Her er det nok mange flere bevaringsverdige saker.    ;)      8)