Diskusjonsforum > Media og politikk

Høring - Teknas politikkdokument om energi- og klima

(1/2) > >>

Amatør1:
Vi har tidligere vært innom temaet fagforeningen Tekna og klimapolitikk, der kjente aktivister som bl.a. Rasmus Benestad gjør seg sterkt gjeldende. Etter undertegnedes personlige mening er det uryddig at fagforeningen benyttes til spesielle politiske formål på denne måten, hva andre mener får de selv avgjøre. Men nå viser det seg at deler av foreningen søker å dra denne utviklingen enda lengre, nemlig ved å gjøre foreningen enda mer samfunnspolitisk ved å bygge klima-alarmismen inn i fagforeningens politiske mål. Som det heter
    

--- Sitat ---Høring - Teknas politikkdokument om energi- og klima

Politikkdokumentene angir innhold og retning for Hovedstyrets politiske arbeid, og bygger på Teknas foreningspolitiske mål. Revisjonen av politikkdokumentene skjer med formål om å gjøre Tekna til en aktuell og tydelig politisk stemme i samfunnsdebatten. Tekna skal gjøre en forskjell i arbeidet med å løse samfunnets utfordringer, slik Hovedstyret tidligere har vedtatt gjennom strategien Tekna 2020.

Hovedstyret har vedtatt å revidere Teknas politikkdokumenter. Organisasjonen inviteres til å komme med innspill til nytt politikkdokument. Innspillene vil danne grunnlaget for Hovedstyrets behandling av politikkdokumentet i september 2014.

Fristen for innspill til høringen er 1. september 2014.
--- Slutt sitat ---

Det er 4 stk PDFer linket fra Teknasiden som utgjør høringsutkastet.

Legg merke til at denne høringen er lagt ut av Generalsekretæren like før sommerferien, med frist ganske kort tid etter ferien. Hmmmmm....

Formålet med denne tråden er å diskutere innholdet i høringsutkastet seriøst, med tanke på å berede grunnen for innspill tilbakemeldinger til Tekna, slik de jo ber om. Det er ingen grunn til at dette skal få gå så stille for seg som noen kanskje har lagt opp til her.

Kom med dine synspunkter på innholdet! Forsøk å formulere innspillene slik at de egner seg som grunnlag for tilbakemeldinger til Tekna.

Jostemikk:
At Tekna har utviklet seg til å bli klimaprostituerte har vi forlengst fastslått. Dette er ikke lenger særlig interessant å debattere. Jeg er interessert i å få vite hvorfor dette har skjedd.

Finnes fraksjoner blant medlemsmassen hos Tekna som vil oppnå personlig økonomisk gevinst gjennom å promotere klimasvindelen offentlig?

Jostemikk:
Så tidlig som i februar 2012 startet Tele en tråd, Den utenkelige tanke: Hva om IPCC tar helt feil?, der flere kjetterske muligheter blir nevnt. Det eneste som vel mangler er å åpne for at jobben til de såkalte drivhusgassene ikke er å varme atmosfæren, men å hindre opphoping av varme.

Amatør1 svarte med disse punktene som eksempel på hvilke spørsmål han stilte folk:


--- Sitat fra: Amatør1 på Februar 20, 2012, 22:41:58 pm ---Takk for den, Tele. Det der er kjernen av det hele.

Jeg snakker stadig med folk om klimaspørsmålet (jepp, hvem trodde vel det ....). Jeg blir slått av at de fleste på begge sider av debatten debatterer på alarmistenes premisser, nemlig med ord og vendinger som for eksempel

* "CO2-utslipp"
* "isen smelter"
* "klima-vennlig teknologi"
* "grønne sertifikater"

--- Slutt sitat ---

Vi tar en titt på de to siste punktene sett i relasjon til de klimaaktivistiske tendensene til Tekna. Klimavennlig teknologi og grønne sertifikater er viktige poenger i Teknas klimakampanje. Her er tydelig akademikere som er interesserte i å være del av teknologiutviklingen og forskningen bak denne. Når en leser i deres PDFer at de støtter de såkalte grønne sertifikatene, må en tillate seg å stille spørsmålet om de i det hele tatt har fulgt med på hva dette dreier seg om, og at selv en politikerne som stemte dette fram har uttalt anger i ettertid.

Thor Egil Braadland er den synlige frontfiguren. Har han i tillegg til de rent akademiske klimainteresser politiske sympatier som gjør ham spesielt egnet som klimaskremmer?

Undersøk selv. Jeg antar at det raskt vil vise seg at klimaivrigheten til Tekna er styrt av samme sykdomsbilde som i resten av verden. Makt, penger og politikk. Ikke akkurat noe arnested for sannhet og fri forskning.

bøvelen:
Tekna har denne analysen
(kostnader ser det ikke ut som om de har tenkt på)

http://e24.no/energi/her-er-regnestykket-som-viser-at-elektrifisering-er-et-klimatiltak/23229522

Amateur2:

--- Sitat fra: bøvelen på Juni 13, 2014, 13:27:24 pm ---Tekna har denne analysen
(kostnader ser det ikke ut som om de har tenkt på)

http://e24.no/energi/her-er-regnestykket-som-viser-at-elektrifisering-er-et-klimatiltak/23229522

--- Slutt sitat ---

Det er Teknisk Ukeblad som har servert dette, ikke Tekna.
Tekna er en blant flere eiere i Teknisk Ukeblad, men har ingen mulighet til å påvirke den redaksjonelle linja redaktøren i TU velger. Dermed er det redaksjonen i TU og de to journalistene som må ta ansvaret for disse skriveriene.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning