Diskusjonsforum > Media og politikk

Gamle norske avisklipp om klima

(1/9) > >>

Jostemikk:
Jeg vet ikke hvor mye som finnes av slikt stoff, så dette kan bli en svært kort tråd. Første treff kom imidlertid kjapt, og det er fra Nordlands avis, Hemnesberget, fredag 23. mai 1952, og de kunne fortelle:

NB.no - Avis

[attachimg=1]
[attachimg=2]
[attachimg=3]
[attachimg=4]

Se der! Allerede i 1952 var de klar over 30-års sykluser, der 30 varme, etterfølges av 30 varme. De skriver også om den flotte oppvarmingen vi hadde nytt gått av, og at den var spesielt merkbar fram mot 30-tallet. Hele landet nøt godt av dette, men først og fremst Nord-Norge.

At sola hadde innvirkning, om ikke i direkte effektvariasjoner, så i forskjellige spektre, der UV-strålingen er spesielt nevnt. Det er det samme de holder på å gjenoppdage nå, etter å ha omfordelt trillioner av kroner fra fattige til rike for å bevise menneskeskapt oppvarming grunnet forbruk av fossilt brensel. Verden går framover. I revers.

Bebben:
Kjempeartig Joste.

Kan faktisk se ut som de traff rimelig bra med "langtidsvarselet" sitt også!

Og se på redeligheten og ydmykheten:


--- Sitat ---Vitenskapsmennene understreker at dette fremdeles bare er hypoteser som en ikke må feste for stor lit til.
--- Slutt sitat ---


Ikke mye settled science der i gården, og ingen som hadde tvil og/eller kritikk risikerte å bli skjelt ut som "fornekter". Var vitenskapen sunnere før i tiden?

Jostemikk:
Bebben, jeg vet ikke hvordan det var med vitenskapen generelt, men klimaforskerne var i hvertfall vesentlig mer ydmyke og innrettet på å følge den vitenskapelige metode. Det var den gang de anså en hypotese å være noe gode forskere skulle angripe for å se om den oppfylte kravene til å stige i gradene, kanskje bli en teori man arbeidet videre ut fra.

Kanskje det ikke var så mye politikk innblandet i klimavitenskapen den gang?

Jostemikk:
Nordlands Avis, torsdag 9. januar 1962

NB.no - Avis

Ingen skal si at nordlendingene ikke er og var opptatt av været. Nå kan vi se at joda, kullsyren fra våre fabrikker og bilkjøring var antatt å gi oppvarming, men nå hadde de ledende klimaforskerne funnet ut at det ikke var slik allikevel. CO2 hadde umerkelig effekt på den globale temperaturen, og verden ble kaldere og kaldere.

[attachimg=1]
[attachimg=2]

BorisA:
Tommel opp for denne tråden.
Herlig å lese dise nøkterne, objektive og ydmyke artiklene fra "gamle dager"

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning