Diskusjonsforum > Klimahumor!

Klimadikt

(1/15) > >>

Bebben:
Det er velkjent at fanatikere mangler humor. Fullt så velkjent er det ikke at de ikke er de store poetene heller. Uten at jeg skal påberope meg å være noen Baudelaire eller Wallace Stevens, har jeg i klimaets løp forfattet et lite vers eller to. Det første jeg kan komme på, var ett lite limerick jeg postet på The Air Vent etter "Yamal-affæren".

For å rekapitulere husker vi at Steve McIntyre hadde slitt i årevis for å få tak i dataene til Briffas Yamal-studie. Da de endelige ble tilgjengelige i september 2009 (måneden før Climategate brøt løs), viste det seg at hockeykølleformen bare bygde på noen ytterst få trær - og til overmål i hovedsak ett eneste - og var så lite "robust" som det er mulig å bli. Hockeykølleformen forsvant ved en enkel sammenligning med en større dataserie fra trær i rimelig geografisk nærhet.

Lite ante de som fulgte debatten på det daværende tidspunkt at en enda større skandale allerede måneden etter skulle overskygge denne. Men det er jo en annen historie (delvis, en god del av Cliamategate handlet om Yamal).

Uansett, her er et lite limerick jeg postet på the Air Vent under mitt daværende nick "Feedback":

There once was a fellow from CRU
Whose stick was his pride and his clue
But it would only rise
From one core of a size
That he carefully kept out of view


Som jeg sier har jeg forfattet et vers eller to i klimaets løp, men det er lett å se at de har en tendens til kun å være forståelige for insidere...  ::)

Jostemikk:
Aldeles perfekt, Bebben! ;) Jeg har dessuten lest de dårlige svarene du har fått på dine gode spørsmål hos Judith Curry i natt. Du får purre på det de ikke vil svare på. Det er der du får strødd kløpulver i undertøyet deres.

Bebben:
Takk for det Jostemikk ... hm Jostemikk rimer på en prikk ... her er en norsk versjon av Yamal:

Klimapanelet tok data fra treet
og fremskaffet køller i tråd med sin skikk.
Men køllen var skral
Den sto på Yamal
og plutselig skrumpet den inn til en prikk.

 8)

Jostemikk:
Bra, Bebben! Jeg får forsøke meg med en aldri så liten en jeg også:

Hvem herjer med "The Team" på webbben?
Vi vet alle at dette er Bebben.
Han sitter og gliser,
mens han spikker køllefliser.
Nå mister nok Mann hele kred'n!

Jostemikk:
Om kred'n betyr kredibilitet eller småfisk, så får jeg allikevel legge til en kommentar. Jeg er mer enn klar over at det er flere bidragsytere til hockeykøller. Men når det gjelder "kølla", er det vanskelig å ikke legge Mann inn i en limerick. :D

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning