Norsk selvskading fortsetter: Betaler 15 ganger overpris for klimakvoter

Startet av Telehiv, juli 13, 2014, 11:20:15 AM

« forrige - neste »

Telehiv

Dagens Næringsliv tar nå prisverdig opp det vi observatører av norsk klimaindusert selvskading har kjent til en god stund:
 
"Norge betaler mer enn 15 ganger markedspris for klimakvoter"

Og: "vi gjør det med viten og vilje"

Egentlig er det Nordic Environment Finance Corporation (NEFCO) - selskapet som har fått oppdraget med å kjøpe de kvotene som Norge trenger for at klimagassregnskapet skal gå opp frem til 2020 - som tydeligvis stolt har meldt at Norge PÅ EGET INITIATIV ønsker å betale mer enn 400 millioner kroner for FN-sertifiserte klimakvoter.

NEFCO opplyser at de nå er i ferd med å sluttføre den første store avtalen for Norge, med 21 millioner kvoter.

Norge skal betale en gjennomsnittlig 2,28 euro per kvote, mer enn 15 ganger markedsprisen, som i juli ligger på 15 cent.

Hva i alle dager er det som får Norge til å kaste ut alle disse pengene?!

Jo, her er den grelle og deprimerende bakgrunnen for det hele:

1. Vi ser egentlig en panisk redningsaksjon, der Norge tar på seg nok et selvskadende løft for å prøve å hindre avvikling av hele det skandaløse CO2-klimakvotesystemet

2. Norske toppolitikere har en omforent strategi om å leve av internasjonale toppstillinger som de kjøper seg med fellesskapets penger, til bruk når de er ferdige i norsk politikk

3. Ikke en sjel av dem siden Gro Harlem Brundtland ble bilderberget og kjøpt inn i toppen av FN-systemet tror et sekund på dette miljøforvirrede kostebinderiet


DN leverer en (muligens?) snillere forklaring (men neppe for dem som kan å lese):

I september 2013 inngikk staten og NEFCO avtalen om kjøp av klimakvoter. Den gjelder kjøp av inntil 30 millioner kvoter fra FN-godkjente prosjekter. Kvotene blir kjøpt gjennom en ordning som kalles Den grønne utviklingsmekanismen.

For at et klimaprosjekt skal kunne selge klimakvoter gjennom denne ordningen må de bevise at prosjektet ikke vil overleve dersom kvotene ikke får en høyere pris enn markedsprisen.

Norge kjøper de billigste av disse kvotene.

- Siden alle prosjekter som selger kvoter gjennom NEFCO er godkjent av FN , regnes klimaeffekten av dem som lik. Derfor kjøper vi de billigste, sier Lars Andreas Lunde, statssekretær i Klima- og miljødepartementet.

Søppelfyllingskvoter

Ødeleggelse av drivhusgassen metan fra søppelfyllinger i Latin-Amerika, samt prosjekter for å ødelegge lystgass (N2O) som følge av produksjon av salpetersyre, er en stor del av den planlagte handelen på 21 millioner kvoter.

- Departementet kjøper kun FN-godkjente kvoter. Derfor er vi trygge på klimaeffekten av de kvotene vi kjøper, sier Lunde.

Blant prosjektene Norge nå kjøper kvoter i er søppelfyllinger i Manaus og Aura i Brasil, og Dona Juana-søppelfyllingen i Colombia.

Opprettholde kvotemarkedet

Klima- og miljødepartementet mener Norge gjennom kvotekjøpet bidrar til å opprettholde infrastrukturen i kvotemarkedet. Lunde mener dette er viktig frem mot klimaforhandlingene i Paris neste år.

- Vi ser for oss at det er behov for et kvotemarked i en eller annen form når partene i klimaforhandlingene tar på seg forpliktelser som monner, forhåpentligvis i Paris neste år, sier Lunde.


Link:
Det er Kaja Skatvedt som har funnet fram til dette i DN: http://www.dn.no/pdaWap/pda/forsiden/politikksamfunn/2014/07/11/1611/Klimakvoter/norge-betaler-mer-enn-15-ganger-markedspris-for-klimakvoter
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Telehiv

Bare for ordens skyld, om noen har fått ideer om at det fins vitenskapelig vett og forstand i dette:

Les startinnlegget en gang til, hva Lars Andreas Lunde, statssekretær i Klima- og miljødepartementet bruker som rasjonale for dette:

"Departementet kjøper kun FN-godkjente kvoter. Derfor er vi trygge på klimaeffekten av de kvotene vi kjøper, sier Lunde."

Det er som en vitenskapsmann skulle sagt det selv....
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Jostemikk

Glimrende forklart om galskapen vi ser utspille seg, Tele! Så er spørsmålet hvilken strategi de som reagerer med avmakt på galskapen skal snu den følelsen til et ustoppelig ønske om å rive av dem klimakeiserens nye klær? For det er jo det vi må gjøre. Enten det eller gi opp. Hva er den beste metoden, å ringe til byråkratene nedover i klimagalskapssystemet for å kjefte dem huden fulle, eller avsløre dem som står bak? Eller finnes klokere steder å angripe, kanskje et spesielt svakt punkt av hierarkiet?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Sitat fra: Telehiv på juli 13, 2014, 11:24:53 AM
Bare for ordens skyld, om noen har fått ideer om at det fins vitenskapelig vett og forstand i dette:

Les startinnlegget en gang til, hva Lars Andreas Lunde, statssekretær i Klima- og miljødepartementet bruker som rasjonale for dette:

"Departementet kjøper kun FN-godkjente kvoter. Derfor er vi trygge på klimaeffekten av de kvotene vi kjøper, sier Lunde."

Det er som en vitenskapsmann skulle sagt det selv....

Ja, det er som om en av dagens vitenskapsmenn skulle ha sagt det  :o

Og hvem har så kontroll med hva FN gjør med klimakvotene? Har FN fått plikt til å offentliggjøre sine regnskap? Hvor finner man i så fall dette regnskapet? Det kan da ikke være mulig at noen fortsatt tror at FN-systemet har noe som helst med demokrati og åpenhet å gjøre?

SitatOg: "vi gjør det med viten og vilje"

Ja, nå vet jeg om det - men det skjer overhodet ikke av min frie vilje - for ingen har noengang spurt meg.

Noen ganger lurer jeg på om det er noen av medlemmene på forumet som noen gang har tenkt igjennom hvem det var som stod bak opprettelsen av FN. Det var så visst ingen idealister. Det jobber nok enkelte idealister innenfor systemet, og noen av dem i det lavere sjiktet prøver sikkert å gjøre sitt beste, men det er bare fordi de ikke har noen som helst kunnskaper om hva FN står for. For hvem i all verden skulle ha undervist dem om det?
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.