Innlegg som er slettet fra andre debattfora.

Startet av Josik, april 11, 2012, 18:25:35 PM

« forrige - neste »

Josik

Jeg blir av og til slettet fra VGD :)
Det må jo bety at jeg tråkker på noen ømme tær.

Åpningsinnlegget i tråden "De Grønne = De Brune" er slettet, men kopien er her:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fra VGD:

Man har jo lenge undret seg. Alarmister og andre uttalte støttespillere til De Grønne, det vil si WWF, Greenpeace og dess like, har jo noen særtrekk.
Arroganse, propaganda, ekstremisme og menneskehat er blant de ting man forbinder med disse virkelighetsfjerne aktivistene. Og det er ikke uten grunn.
De har en solid forankring i, og utspring fra ekstreme miljøer som er velkjente for dem som noe historiekunnskap. De ligger ikke bare til venstre i det politiske landskapet, men så langt til venstre som det er mulig å komme. Det er der hvor det mørkerøde blir brunt, og hvor Sosialisme går over i Nasjonalsosialisme.
Her er en artikkel fra dem som kanskje kjenner dem best, våre tyske venner:

"News Magazine FOCUS Reveals German Green Movement's Very Brown Roots"

..."The National Socialist Party has a long green tradition, it turns out. Today Germany's brownish NPD Party, for example, marches against nuclear power and gene technology. It demonstrates for organic food and bio-farming.
The word "nature" appears everywhere in its party literature. "Man is part of nature. That's why nature is simply not only the environment around man. Materialism of the last decades has driven the destruction of the natural life's base in an irresponsible way." This is not a quote from Greenpeace literature, but from the party program of Germany's brownish NPD party."...
..."Former Nazis were active in environmental groups and went on to become the grandfathers of the Germany's modern greens. They became very much involved in Germany's early Green Party, thus exposing the myth that the Green Party was "a new movement". Green Party honcho Jürgen Trittin warns at his website of "the many commonalities" between brown and green."...
http://notrickszone.com/2012/04/10/news-magazine-focus-writes-on-the-german-green-movements-very-brown-roots/

Overrasket? Tenk litt etter. De har veldig mange felles trekk.
James Delingpole kaller dem for "Watermelons", grønne utenpå og røde inni. Men tar han feil? Er de egentlig så veldig grønne? Er det kanskje brunt hele veien, mens de kaller seg "grønne" bare i navnet?
Do remember to forget
anger, worry and regret.
Live while you've got life to live,
love while you've got love to give.

Piet Heine.

seoto

Sjekket VGD for en stund siden. Litt tåpelig å se at Josik står som trådstarter, men ikke har innlegg ;) Det ble nok noen skarpe protester på ditt innlegg. Reparatørens innlegg forsvant også fort da han røpet navnet på sirkuset.

Hva får man når man blander fargene rød og grønn?  ;)

Men fleip til side. Jeg tror det er veldig viktig at vi skjelner mellom "fotsoldatene" og topplederne. Når man går noen av lederne nærmere etter i sømmene, så er det folk som må, eller i hvert fall bør, stå til ansvar for sine ugjerninger. Disse menneskene har ingen som helst empati for menneskeheten.

Når man derimot kommer ned på lavere nivåer, ned til "fotsoldatene", ser jeg annerledes på det. Her finner vi hauger og lass med svært velmenende og snille mennesker som tror på alt de blir fortalt. Foreløpig har vi vel ikke begynt å straffe folk for naivitet, men jeg skulle ønske de visste mer om hva de driver med. Men "fotsoldatene" er vel som vanlige soldater - og gjør det de får beskjed og ordre om? Man så jo under siste verdenskrig hvordan en hel nasjon lot seg forføre av fagre ord og løfter. Det er vel noe av det samme vi ser nå. Egentlig burde vi hatt en verden der folk trygt kunne være litt naive og ønske det beste for alt og alle. Men noen vil alltid utnytte dem!
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

seoto

Neste gang det blir diskusjon om grønne organisasjoner, ikke minst WWF, kan du jo bruke dette skytset:

http://nofrakkingconsensus.com/2012/04/11/the-wwfs-vast-pool-of-oil-money/

Det er jo kjent, men dette nekter de å svare på! Allikevel fortsetter de å snakke om alle oljepengene skeptikerne skal ha mottatt ;)
Ingen av de største grønne organisasjonene liker å snakke historie! Det er mye grums i disse organisasjonene når man leter litt.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Jostemikk

Jeg leste innlegget ditt før det ble slettet, Josik. Det sto ei god stund, så her var det nok en viss treghet i systemet før enkelte innen en eller flere av de "grønne" gruppene du nevnte fikk ut fingeren.

Flott at du startet den tråden, selv om den nå framstår som rimelig meningsløs etter at åpningsinnlegget ble fjernet. Stå på! ;)
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

jarlgeir

Takk til Seoto for den linken.

Utrolig godt debattpoeng at WWF har tatt imot oljesponsing i 39 år eller mere. Det stod tross alt intet om at oljestøtten fra Shell ble faset ut i 2000, bare at utfasingen startet det året (hva nå det betyr?)
It's the sun, stupid!

Amatør1

Sitat fra: Josik på april 11, 2012, 18:25:35 PM
James Delingpole kaller dem for "Watermelons", grønne utenpå og røde inni. Men tar han feil? Er de egentlig så veldig grønne? Er det kanskje brunt hele veien, mens de kaller seg "grønne" bare i navnet?

Bra initativ på VGD, Josik! Som du ser har også jeg forsøkt meg på en aldri så liten raptus. "The gloves came off" some de sier...

Jeg forstår at denne tråden er til gjengivelse av slettede innlegg i andre fora, og det er en idé helt i Debattens Fugl Føniks-ånd, som jeg har sympati for!

Men siden du nevner Delingpole, se dette sitatet av de "grønnes" ideologiske grunnlag, hentet fra Delingpole side 143

[attachimg=1 width=550]

Dette er den "grønne" ideologiens sanne ansikt.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Bebben

Martin Durkin, skaperen av dokumentarfilmen "The Great Global Warming Swindle", har hatt sin egen blogg i et par år, der han analyserer fenomener som klimarørsla og de grønne.

I to essays tar han for seg de grønnes hat mot moderne industri og deres svermerier for et slags middelaldersk samfunn. Ved hjelp av "tunge" historikere forteller han oss hvordan dette samfunnet egentlig var, med ufrihet, urettferdighet og lidelse for det arbeidende folket, som ble grovt utnyttet av sine herskere. I fortsettelsen forteller han om bondeopprør og om hvordan økende frihet og handel gjorde flere mennesker frie og skapte økt velstand. Paradoksalt nok spilte Svartedauden en positiv rolle i denne prosessen, ved at den skapte mangel på arbeidskraft...

Han kommer riktignok ikke inn på lignende lidelser for det arbeidende folk i den industrielle revolusjonens begynnelse...

Durkin poengterer (også andre steder) at klimarørsla er preget av en "ny", eller i hvert fall mer tallrik, klasse av forskere, lærere og deres institusjoner og byråkrater. "Opprøret" er preget av folk som aldri har behøvd å bekymre seg for føda - ikke av folk i kjeledress eller stuepikeuniform. Tvert imot er det aristokrater som Prince Charles som står i spissen. Så kanskje klimarørsla er føydalherrenes hevn...

Mange interessante observasjoner fra Durkin, uten at jeg nødvendigvis setter mitt eget navn under alt sammen. Men svært tankevekkende lesning, som inviterer til refleksjon.
Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!

Amatør1

Takk for den Bebben! Dyster, men instruktiv lesning. Her var det nok endel sannheter. Konklusjonen er illevarslende, og jeg er redd han er inn på noe:

"There are those who believe that green historical nostalgia is misguided but essentially innocent.  But I think there is something sinister and unpleasant about their reactionary worldview. "

Dette er dessert-generasjonen som går amok, og lengter tilbake til middelalderen som de aldri har opplevd.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

Sitat fra: jarlgeir på april 11, 2012, 22:17:50 PM
Takk til Seoto for den linken.

Utrolig godt debattpoeng at WWF har tatt imot oljesponsing i 39 år eller mere. Det stod tross alt intet om at oljestøtten fra Shell ble faset ut i 2000, bare at utfasingen startet det året (hva nå det betyr?)

Glem heller ikke Anton Rupert, den Sør-Afrikanske tobakksmillionæren som grunnla WWF i Sør-Afrika. Big Tobacco, Big Oil - spiller ingen rolle, WWF er bygget opp av mektige, rike familier.

Så kan jo hvem som helst undersøke litt på egenhånd om de kjempet for eller i mot apartheid, om det ble finansiert væpnede grupper osv.

Den som setter i gang med dette har fulldags jobb, og mye av det en vil finne er stygt nok til å skremme kobberet av de fleste kirkespir.

Det disse folkene egentlig beskylder klimaskeptikere for, er å være - tromtromtrom - dem selv! Dette fantastisk vellykkede våpenet, beskyld din motstander for å mangle moral, er flittig brukt av de hjernetomme og nyttige idiotene i klimadebatter jorda rundt.

Husk dette nå da, neste gang dere møter på beskyldninger om at den og den er støttet av big oil og big tobacco. Dokumentasjon om dette finnes i hauger og lass, og akkurat dette med WWF og Shell, vel, det finnes folk tilknyttet Shell i den nederlandske kongefamilien og deres omgangskrets.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

ConTrari

#9
Sitat fra: Amatør1 på april 12, 2012, 00:33:32 AM
Takk for den Bebben! Dyster, men instruktiv lesning. Her var det nok endel sannheter. Konklusjonen er illevarslende, og jeg er redd han er inn på noe:

"There are those who believe that green historical nostalgia is misguided but essentially innocent.  But I think there is something sinister and unpleasant about their reactionary worldview. "

Dette er dessert-generasjonen som går amok, og lengter tilbake til middelalderen som de aldri har opplevd.

Joda, men dette er ikke spesielt nytt. Vi kan gå tilbake til de tidligste protestbevegelsene mot industrialisering -som kom i England, naturligvis- til Arts & Crafts-bevegelsen i samme land (William Morris & co) lenger ut på 1800-tallet, dette er ofte en blanding av politikk, estetikk og romantikk, en drøm om gullalderen (en av våre eldste myter), om "the noble savage", om en fortid med uskyldige, rene sjeler ubesudlet av...de til enhver tid skumle moderne påfunn. Hver eneste generasjon har sitt dessert-segment.

Et eksempel på denne romantikken -som kan slå ut som puritansk fanatisme- er den fascinerende sidehistorien i Aldous Huxleys første roman Crome Yellow, der to engelske overklassesøstre kappes om å være mest åndelig og fri fra alle jordiske behov -de spiser som en sultestreiker, og avskyr alle andres vulgære fråtsing. En ung herremann er vilt forelsket i den søteste av damene, men kommer ingen vei -han er langt fra åndelig nok for henne- inntil han oppdager at tjenerne i hemmelighet forsyner søstrene med overdådelige mengder av mat.

Og stiller sitt ultimatum: Ekteskap eller avsløring av deres åndelige hykleri. Damen velger bryllup. Jaja, det finnes mange veier til målet.  8)

ConTrari

Sitat fra: Josik på april 11, 2012, 18:25:35 PM

James Delingpole kaller dem for "Watermelons", grønne utenpå og røde inni. Men tar han feil? Er de egentlig så veldig grønne? Er det kanskje brunt hele veien, mens de kaller seg "grønne" bare i navnet?

Med tiden blir alle grønnsaker brune -iallfall i mitt kjøleskap  8).

ConTrari

Sitat fra: Josik på april 11, 2012, 18:25:35 PM
Jeg blir av og til slettet fra VGD :)
Det må jo bety at jeg tråkker på noen ømme tær.

Åpningsinnlegget i tråden "De Grønne = De Brune" er slettet, men kopien er her:
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Fra VGD:

Man har jo lenge undret seg. Alarmister og andre uttalte støttespillere til De Grønne, det vil si WWF, Greenpeace og dess like, har jo noen særtrekk.
Arroganse, propaganda, ekstremisme og menneskehat er blant de ting man forbinder med disse virkelighetsfjerne aktivistene. Og det er ikke uten grunn.
De har en solid forankring i, og utspring fra ekstreme miljøer som er velkjente for dem som noe historiekunnskap. De ligger ikke bare til venstre i det politiske landskapet, men så langt til venstre som det er mulig å komme. Det er der hvor det mørkerøde blir brunt, og hvor Sosialisme går over i Nasjonalsosialisme.
Her er en artikkel fra dem som kanskje kjenner dem best, våre tyske venner:

"News Magazine FOCUS Reveals German Green Movement's Very Brown Roots"

..."The National Socialist Party has a long green tradition, it turns out. Today Germany's brownish NPD Party, for example, marches against nuclear power and gene technology. It demonstrates for organic food and bio-farming.
The word "nature" appears everywhere in its party literature. "Man is part of nature. That's why nature is simply not only the environment around man. Materialism of the last decades has driven the destruction of the natural life's base in an irresponsible way." This is not a quote from Greenpeace literature, but from the party program of Germany's brownish NPD party."...
..."Former Nazis were active in environmental groups and went on to become the grandfathers of the Germany's modern greens. They became very much involved in Germany's early Green Party, thus exposing the myth that the Green Party was "a new movement". Green Party honcho Jürgen Trittin warns at his website of "the many commonalities" between brown and green."...
http://notrickszone.com/2012/04/10/news-magazine-focus-writes-on-the-german-green-movements-very-brown-roots/

Overrasket? Tenk litt etter. De har veldig mange felles trekk.
James Delingpole kaller dem for "Watermelons", grønne utenpå og røde inni. Men tar han feil? Er de egentlig så veldig grønne? Er det kanskje brunt hele veien, mens de kaller seg "grønne" bare i navnet?

Neppe tilfeldig at dine innlegg slettes, mens de virkelig saftige beskyldningene som man kan se på "norsk politikk" i VGD får stå i fred. Det er de samme gamle tempelrydderne som er på ferde, heldigvis ser de ut til å ha mindre innflytelse enn på salig AD.

Amatør1

Sitat fra: ConTrari på april 12, 2012, 02:32:56 AM
Det er de samme gamle tempelrydderne som er på ferde, heldigvis ser de ut til å ha mindre innflytelse enn på salig AD.

Haha, tempelryddere !  ;D Meget treffende...
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Amatør1

Da har Fugl Føniks ristet av seg litt aske. Det har ikke skjedd så mye der etter at Debattsentralen ble lagt ned, men innimellom kommer det et par kommentarer på en av sakene.

Nå har Anonym postet en kommentar som påviser at Disqus-systemet virker ulikt i ulike aviser. Til forskjell fra Dagbladet blir kommentarer i Aftenposten fortsatt "Moderert".

Aftenposten er ikke interessert i reell debatt, husk det.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

Full forhåndsmoderering? Interessant, men ikke særlig overraskende. Selv har jeg ikke lagt inn et eneste innlegg hos Aftenposten etter at de la ned AD. Burde ha sluttet før de la ned også, for modereringen som skjedde i miljøbolken der var lite verdig.

Fugl Føniks er en svært viktig dokumentasjon over restriksjoner på ytringsfrihet her i landet.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren