Mongstad: Politikerne våkner - retretten påbegynt?

Startet av Telehiv, oktober 26, 2012, 12:41:39 PM

« forrige - neste »

Telehiv

Begynnelsen på slutten for Mongstadgalskapen? Venstre åpner for en retrett

Jeg kan ikke se at vi har satt opp en egen tråd for Mongstad før, der vi kan følge dette prosjektet herfra og trygt ned i vitenskapens gravhaug. Dette kan være en beskjeden begynnelse.

Anlegget ble vedtatt i 2006 og bare planleggingen er anslått å koste omtrent tre milliarder kroner fram til en eventuell investeringsbeslutning i 2016. Til og med 2012 er det totalt bevilget over 1,1 milliarder kroner til planlegging av prosjektet. Kostnadene ble i 2009 anslått til å være 25 milliarder (og uavhengige analytikere tror nå det vil koste minst 40 milliarder kroner, samt at heller ikke den summen er noen garanti for å lykkes med slik rensing)

Samfunnet må stoppe denne galskapen. Selv ikke det rike norske samfunnet kan tillate seg en slik feildisponering av fellesskapets midler.

For det faglige grunnlaget for hele satsingen svikter jo mer og mer:

- Mer og mer forskning som kommer seg klar IPCCs meningsterroriserende "konsensus" viser at CO2 har neglisjerbar betydning for klima/global temperatur. Bare dette diskvalifiserer hele Mongstadprosjektet.
- Det mest smertefulle med hele CO2-prosjektet på Mongstad er i tillegg at man (i klassisk klimaalarmistisk ånd) i liten grad angriper MILJØ-siden av utslippene, og istedet angriper det som trolig er det mest uskyldige av hele utslippsbildet: CO2.
- Dette idiotiet er blitt mulig fordi man snart helt har sluttet å snakke om MILJØ, det forsvinner inn i den store og faglig meningsløse visjonen om KLIMA 

Men Venstre-leder Trine Skei Grande har i alle fall forstått kostnadssiden så langt, og tar nå altså initiativ til å skrinlegge planene om fullskala rensing av gasskraftverket på Mongstad. Grande sier det er galskap å fortsette å la milliardene rulle til et prosjekt som ingen lenger tror blir realisert.

Trine Skei Grande mener det er på tide å ta konsekvensene av det hun er sikker på at Jens Stoltenberg og alle andre som har lagt prestisje i prosjektet tenker, nemlig at renseanlegget aldri blir bygget.

I Venstres forslag til statsbudsjett vil partiet legge ned prosjektet for fullskala rensing av gasskraftverket på Mongstad i Nordhordland.

Ifølge Skei Grande er «Mongstad feil prosjekt på feil plass med feil aktører.»

– Problemet er at det har gått prestisje i saken etter at Stoltenberg holdt sin famøse månelandingstale. Jeg tror ingen, innerst inne, tror at dette noen gang blir bygget. Vi må legge gamle kjepphester bak oss, og få på plass gode prosjekter som faktisk kan bli realisert til en fornuftig pris og innen rimelig tid, sier Grande til Dagens Næringsliv.

Min kommentar er:
Fine greier det, Grande, men hva med å innrømme at dere også har mistet trua på hele klimaalarmismen? For det er snart den diskrete sannhet for alle de politiske partiene, men ingen tør å kaste den første stein.

Og foreløpig tør heller ikke Venstre det, men skjuler seg bak et feigt argument om kostnad, mens man egentlig har lyst å skrike ut at hele utgangspunktet er feil.
Men de har gjort en famlende begynnelse, det skal de ha. Og så får vi håpe at motet stiger etterhvert som de får se at de har større støtte enn de har våget å tro hittil.

Saken blir omtalt slik på hegnar.no: http://www.hegnar.no/okonomi/article709085.ece
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Jostemikk

En viktig sak, Tele. Fint at du tar opp denne galskapen, der politikerne og alarmistorganisasjonene til fulle har vist hvor liten respekt de har for folks penger.

Det vi ser av Grande her er det jeg frykter blir politikernes mal ut av klimaidiotiet. De vil rygge seg ut av skandalen med falske argumenter. Ingen innrømmelser vil komme, men alt vil til slutt bli tåkelagt til full avslutning uten konklusjon.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Mongstadskandalen er så enorm at det burde rulle politiske hoder. Politikerne burde ikke ustraffet ha mulighet til å misbruke folkets midler på slike måter. Dersom klimavanviddet gjorde dem hysteriske i gjerningsøyeblikket, så har jeg bare én ting å si: Vi trenger ikke hysteriske politikere.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

bøvelen

Bra Venstre!
Dette partiet (lærerpartiet) er jo vanligvis blandt de første til å hylle IPCC, også foran SV

denne saken er også omtalt på ABCNyheter via NTB

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2012/10/26/venstre-vil-stoppe-rensing-pa-mongstad

Amatør1

#4
Sitat fra: Telehiv på oktober 26, 2012, 12:41:39 PM
Og foreløpig tør heller ikke Venstre det, men skjuler seg bak et feigt argument om kostnad, mens man egentlig har lyst å skrike ut at hele utgangspunktet er feil.

Hvis det er sant, hvorfor sier de det da ikke rett ut? Mener hun vi skal stemme på politikere som skjuler hva de mener?

Jeg tror det ikke før jeg får det i rene ord, og knapt nok da.

Og enda viktigere: Hvor er Trine Skei Grandes kritikk fra Januar 2007 der hun går til rette med Jens Stoltenbergs Månelandingstale? Hva er nytt, hva er annerledes idag?
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Amatør1

Sitat fra: seoto på oktober 26, 2012, 12:51:42 PM
Mongstadskandalen er så enorm at det burde rulle politiske hoder. Politikerne burde ikke ustraffet ha mulighet til å misbruke folkets midler på slike måter. Dersom klimavanviddet gjorde dem hysteriske i gjerningsøyeblikket, så har jeg bare én ting å si: Vi trenger ikke hysteriske politikere.

Du tenker som meg seoto!

Vis meg en politiker jeg kan ha tillit til....
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Amatør1

#6
fra regjeringen.no
Statsministerens nyttårstale 2007
Samsending NRK og TV2, 1. januar 2007 kl. 19.30

"{...]

Vi mennesker lykkes stadig mer med det vi gjør.

For 20 år siden var vi alle redde for skadene på ozonlaget som beskytter jorda. Dette får vi nå kontroll med. Ny kunnskap og ny teknologi har løst det som vi for kort tid siden trodde var uoverkommelig.


[...]

I England brukte de før i tiden kanarifugler som varslere for gruvearbeiderne. Når kanarifuglene sluttet å kvitre, var det et varsel om dårlig luft i gruvegangene og arbeiderne måtte komme seg ut.

I vår tid er det ikke gule kanarifugler som varsler at noe er galt, men gule hestehov der snøen skulle ligge. Avisen Nordland kunne i desember fortelle om en forvirret vårblomst som var funnet i en grøftekant. Dette er et varsel vi må ta på alvor. Vi frykter at noe er galt med været.

Vi må ta vårt ansvar. Klimautslippene må ned. Norge påtar seg en pionerrolle når vi har bestemt at gasskraftverket på Mongstad skal ha rensing av klimagassen CO2. Vi skal gjøre dette mulig.

Da president Kennedy sa at amerikanerne skulle lande på månen innen 10 år, hadde ikke amerikanerne vært ute i verdensrommet. De kom til månen innen 10 år. De satte seg mål. Og de nådde målene.

Vår visjon er at vi innen 7 år skal få på plass den teknologien som gjør det mulig å rense utslipp av klimagasser. Det blir et viktig gjennombrudd for å få ned utslippene i Norge, og når vi lykkes tror jeg verden vil følge etter.

Dette er et stort prosjekt for landet. Det er vår månelanding.

Utslipp av klimagasser kjenner ingen landegrenser. Derfor kan heller ikke løsningene styres av landegrenser. Vi skal både redusere våre egne utslipp og bidra til å redusere utslippene i andre land. Det skal vi gjøre på mange forskjellige måter.

Regjeringen har besluttet at når ansatte i staten reiser med fly internasjonalt, så skal vi kjøpe klimakvoter for de utslippene reisen forårsaker.

Hvis bare noen gjør dette, betyr det lite. Hvis mange blir med, betyr det mye. Vi ønsker å sette et eksempel. Vi håper at bedrifter, organisasjoner og andre land vil følge etter.

[...]
"
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Ewer Gladblakk.

Å snu halveis til månen, etter den billettprisen tur-retur så langt, for en seteplass,, høres uansett halvfornuftig ut....uansett hvem som sa det! :)
Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!

Jostemikk

Sitat fra: Ewer Gladblakk. på oktober 26, 2012, 20:32:47 PM
Å snu halveis til månen, etter den billettprisen tur-retur så langt, for en seteplass,, høres uansett halvfornuftig ut....uansett hvem som sa det! :)

;D
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Bebben


Giant steps are what you take
Walking on the moon
I hope my legs don't break
Walking on the moon


http://www.youtube.com/watch?v=dk4WRhPQuyo

Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!


ConTrari

Ja, dette er gode nyheter, bøvelen! Det kommer til å bli ensomt for Jens å sitte mutters alene på  månen, kanskje raketten ikke går lenger enn til Youngstorget.

Europa har annet å tenke på enn tvilsomme luksustiltak, basert på feilaktig klimakunnskap. Fornuften seirer!

Amateur2

#12
Det kan se ut som om vi trenger økonomiske kriser rett som det er for at politikerne skal greie å finne tilbake til noenlunde fornuftig kurs ...

Offentlig rikdom ser ut til å være noe av det verste som kan ramme styringsdyktigheten ...

Trist og fullstendig unødvendig for vi har faktisk det meste av den kunnskapen som skal til for å holde noenlunde stø kurs, særlig hvis vi forholder oss en smule adaptive til virkeligheten ...
Respect those who seek the truth, be wary of those who claim to have found it
[Mark Twain]

The first principle is that you must not fool yourself, and you are the easiest person to fool.
[Richard P. Feynman]

Jostemikk

Sitat fra: Amateur2 på desember 17, 2012, 17:50:03 PM
Det kan se ut som om vi trenger økonomiske kriser rett som det er for at politikerne skal greie å finne tilbake til noenlunde fornuftig kurs ...

Offentlig rikdom ser ut til å være noe av det verste som kan ramme styringsdyktigheten ...

Tirst og fullstendig unødvendig for vi har faktisk det meste av den kunnskapen som skal til for å holde noenlunde stø kurs, særlig hvis vi forholder oss en smule adaptive til virkeligheten ...

Helt enig, Amateur2. Jeg må innrømme å ha spekulert litt over et av de rikeste landene. Kan Norge ha de svakeste politiske lederne i Europa? Når det gjelder evnen til å tilpasse seg virker det som om politikerne tror dette er noe vi ikke klarer på egenhånd, og at det selv ved hjelp av byråkrater er uhyre vanskelig. Det er rart hvordan folk klarte seg i gamledager til tross for manglende politiske vedtak.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren