Velkommen til Nøytral-land

Startet av Jostemikk, november 14, 2012, 22:52:08 PM

« forrige - neste »

Jostemikk

Nyeste oppdateringen til NOAA nevner blant annet at det er slutt på den positive anomalien i overflaten i ENSO-land, den østlige delen av det tropiske Stillehavet. Jeg henter SST-grafen fra annet sted, UNISYS:

[attachimg=1]

Faktisk er ENSO-området nå samlet sett negativ, og også Niño3.4, som blir brukt som indikator på forholdene har duppet under normalen. Her er siste oppdateringen til NOAA:

[attachimg=2]

Minst like viktig som overflatetemperaturen er hva som skjer under overflaten. Her er hva NOAA har å fortelle om dette, og store mengder kaldt havvann nærmer seg nå kysten av Sør-Amerika:

[attachimg=3]

De siste månedene med positiv anomali i SST i tropene har ført til det det bruker føre til. At havet har kvittet seg med varme, og dette har gitt seg utslag i høye troposfæretemperaturer. Nå ser dette ut til å være slutt, og ender dette opp med en La Niña vil den vare fram til midtsommers 2013. Jeg antar at dette vil føre til gråt og tenners gnissel, for da vil heller ikke 2013 dra trenden for dette årtusenet oppover.

Det blir litt spennende dette her, og den som er interessert i den globale temperaturutviklingen får følge med framover.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Jostemikk

Denne animasjonen fra Naval Research Laboratory viser blant annet SST-utviklingen i det tropiske Stillehavet. Mengder av kjølig overflatevann opp ved kysten av Sør-Amerika blir presset vestover mot WPWP, og akkurat dette varmebassenget synes ikke å ha beholdt særlig mye av det oppvarmede overflatevannet i sommer og høst.

Er det styrking av passaten som gjør at mer kaldt vann blir presset opp langs kysten av Sør-Amerika, eller er det det kalde vannet som styrker passaten?

Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Jostemikk

En ørliten SST-oppdatering. Det er tre ting å legge merke til. Først og fremst det som skjer i det nordlige Stillehavet der temperaturen har stupt de siste ukene. Deretter det som har skjedd i Golfstrømmen i det nordlige Atlanterhavet. En aldri så liten temperaturkollaps også der. Det tredje er hvordan det sprekker opp i det østlige tropiske Stillehavet i ENSO-land. NINO3.4 brukes som indeks for ENSO-området, og den er nå negativ.

[attachimg=1]
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Spiren

HERE are the 100 reasons, released in a dossier issued by the European Foundation, why climate change is natural and not man-made:  8)

http://www.express.co.uk/posts/view/146138/100-reasons-why-climate-change-is-natural
Det er ikke noe farligere i verden enn opprigtig uvitenhet og pliktoppfyllende dumhet.
Martin Luther King.