Skrevet av Emne: Fravær av forskningshenvisninger på forumet  (Lest 1104 ganger)

Utlogget Jostemikk

  • Administrator
  • Fingrene mine er klistra til klimatastaturet
  • *****
  • Innlegg: 7136
  • Ondskapens grobunn er dårskap og troskyldighet
Fravær av forskningshenvisninger på forumet
« på: Oktober 19, 2012, 20:56:58 pm »
Enkelte IPCC-skeptiske blogger har gått halvveis i taket over ny forskning de siste ukene. Det har kommet to nye publikasjoner som slår beina under Hockeykøllene, og jeg burde jublet. Eneste å juble for er at det sannsynligvis har gitt Michael Mann og resten av The Team opptil flere vonde magesår, løs mage, søvnforstyrrelser og manisk depressiv tilstand. Jeg stoler ikke på dem som står bak. Jeg stoler ikke på trær eller andre paleoproxyer. Når Esper kommer til at det var LITT varmere under middelalderen enn i slutten av forrige århundre, og LITT varmere under Romertiden enn under Middelalderen, da vil jeg anta at de egentlige resultatene var at det var 3-5 grader varmere under Romertiden...

Så kom det et paper som konkluderte med at halvparten av temperaturstigningen vi har opplevd skyldes naturlige klimavariasjoner, og AMO er gitt skylda for dette. Som ihuga IPCC-skeptiker burde jeg jo jublet, laget flere kryss i taket, og tatt fire baklengs saltoer. Minst. Jeg gjør imidlertid ikke det. Jeg har ikke engang giddet legge ut link til forskningen her på forumet. Forskerne "fjernet" ENSO-påvirkningen av global temperatur, og deretter tittet de på hva AMO hadde gjort. Hvordan fikk de gjort dette? Hvordan "fjerner" man ENSO-påvirkningen? Og ikke minst, hvordan tror forskerne dette ville påvirket AMO? Noe de muligens skriver om i selve paperet, men det har jeg ikke råd til å betale for å lese. Jeg må nøye meg med abstrakt og konklusjon, og noen kommentarer jeg har lest av folk som har tilgang til forskningen.

Er det noen av dere som har funnet rykende fersk og interessant forskning de siste ukene? Skjer det noe, eller er det fullstendige sammenbruddet i trådenes tema på Realclimate symptomatisk for tilstanden i klimaforskerverdenen akkurat nå?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren