COP18

Startet av Bebben, november 17, 2012, 14:15:43 PM

« forrige - neste »

Bebben

HAHA Amatør!... Herlig ordspill!

Ikke rett vest eller nord og ned i dette tilfellet nei..:!

;D ;D ;D
Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!

ConTrari

Sitat fra: Amatør1 på desember 11, 2012, 23:11:42 PM

Ikke mye nytt. 15 år gamle usubstansierte skremsler, kombinert med reklame for egne bøker.

"He has gone south"
, som de sier.

Sydterje må være en av de med lengst fartstid hos alarmistene, det blir grellere og grellere å se hans totalt tanketomme påstander..det som var comme il faut alarmisme for ti år siden (selv om han var litt "over the top" da også) blir bare helt groteskt å  lese idag, og sånn sett er jeg glad han er den samme gamle, han blir en målestokk og illustrasjon på hvordan klimadebatten har utviklet seg.

Men man må nesten synes litt synd på den fyren, og jeg lurer på om han har fått for mange kokosnøtter i hodet der nede i Stillehavet....

seoto

Sitat fra: ConTrari på desember 12, 2012, 17:40:55 PM
Men man må nesten synes litt synd på den fyren, og jeg lurer på om han har fått for mange kokosnøtter i hodet der nede i Stillehavet....

Ahhh - der har vi det! Han er truffet av en klimakokosnøtt!  ;D  8)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Gloføken

Sitat fra: Reparatøren på desember 12, 2012, 18:34:06 PM
Vet dere at i følge Terje Sydhav så skal verden revne den 21 Desember

Det er det da lenge siden den gjorde.  Eller raknet, gikk opp i limingen, gikk til helvete, gikk nedenom og hjem, osv.....
It's not what you look at that matters, it's what you see.
Henry David Thorau

ebye

Sitat fra: ebye på november 26, 2012, 12:08:57 PM
Ny alarmismemelding fra Ellen Hambro, direktør i Klif

Handlingsplan for klimaet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/

Når jeg ser og leser om dempet eller stoppet global oppvarming, ingen endring i global temperatur de siste 15-16 årene, og ser på siste graf hos Climate4you, da lurer jeg på: Hvor får de disse tankene om 4-6 graders oppvarming fra?Er ikke Klif klar over at 2-gradersmålet er administrativt bestemt? Har de ikke fått med seg at oppvarmingen nå er ca. 0.5 grader og ikke 0.8?

Hvor er det hjemlet at CO2 er en forurensning og kan føre til tapet av fremtiden?    ;)    8)
Selv om COP18 er over, og det meste av kjølvannet er borte så passer denne posten her, Jostemikk.

Du har lagt inn en særdeles flott, nødvendig og tankevekkende kommentar på Ellen's blogg

Handlingsplan for klimaet

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/

og rett på Jostemikk

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Handlingsplan-for-klimaet1/#comment1070

Jeg håper hun finner tid til å svare. Men, hun har klaget på at hun ikke kan svare hvis det blir for mye kritikk på en gang, så vi andre får ligge litt på vent!   ;D

Klif har ansvaret for Stofflisten, som nå administrativt er overført til EU. Men, på spørsmål til den avdelingen som har ansvaret her i Norge Klif/CLP, så svares det at CO2 ikke er klassifisert som forurensning i noe land.

Det betyr at det antakelig er "signaler" fra IPCC eller noe liknende som har plassert CO2 som klimafarlig og -skadelig. I sommer fikk jeg svar fra en fung. dir. på Ellen's blogg, om at det ikke var nødvendig? å ha et stoff klassifisert som forurensning, de kunne nærmest bare vedta "at det var det". Er det virkelig mulig?

CO2 får en pris i flere og flere land

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/

og direkte til svaret

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/CO2-utslipp-far-en-pris-i-flere-og-flere-land/#comment865

Det ligger et spørsmål på tunga:

Hvordan hjemler de (Klif) alle vedtak om CO2 som en klimaskadelig gass?

Jostemikk, kanskje vi skulle ha Ellen's blogg som egen tråd? Den tråden vil helt sikkert være interessant i tiden fremover. Og uansett, Ellen er i en klasse for seg, hun har en blogg der den skeptiske "almuen" kommer til orde, så å si kan kommunisere med "overmakta".    ;)     8)


Jostemikk

Skal se om jeg får startet en tråd, ebye. Det er et godt forslag, for hun er direktør for det viktigste departementet i klimasaken. Vi har dessuten en del saker på Klif-ansatte tidligere, blant annet det bedrøvelige forsøket deres på historieforfalskning.

Jeg hadde en gang en diskusjon gående angående fullstendig manglende departementskunnskap i forbindelse med natur- og fiskeforvaltningen her i landet. Jeg kritiserte den da sittende statsråden for å fullstendig mangle kunnskap om det hun var satt til å forvalte. Da var det en av de andre debattantene som påpekte at slik kunnskap ikke var viktig i det hele tatt. Det var rådgiverne statsråden omga seg med som var av betydning.

Jeg pekte da på det jeg anså som en viktig problemstilling, og det var hvordan skal en kunnskapsløs statsråd kunne vite om hun/han får gode råd og har gode rådgivere hvis de ikke har den minste bakgrunn og kunnskap om det de skal forvalte?

Jeg mener at dette er en forferdelig uting som bare har blitt verre og verre de siste tiårene. På meg virker det rett og slett som om de setter mange av sine svakeste (les: dummeste og mest kunnskapsløse) politikere i viktige stillinger rett og slett fordi det allerede er forhåndsbestemt den retningen departementene skal ta. Det er statsekretærer og rådgivere som styrer hele butikken, og i klimasammenheng har svært mange av disse både sin fortid og nåtid i WWF, Norsk Polarsenter osv.

Dette er da svært beklagelig?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

ebye

Det som kanskje er mest skremmende, sagt med litt andre ord, er at Klif kommer i bås med klimatrollene, de klimabekymrede (Scientists, besteforeldere, WWF, NU, NVF, Zero, Bellona) og regjeringens fyrtårn: stats- og klimaminister, Jens og Bård Vegar. Og når da forskerkorpset er IPCC-troende til Dovre faller, ja da er det mange kamper som skal kjempes. Kan hende det har likhetstrekk med Galilei's solkamp i Middelalderen? Her er det forsøkt illustrert gjennom hvordan en jordtroende lærer hadde det

http://climometric.blogspot.no/2009/04/naturfagtimen-i-1543.html     ;)      8)


ConTrari

Sitat fra: Reparatøren på desember 12, 2012, 18:34:06 PM
Vet dere at i følge Terje Sydhav så skal verden revne den 21 Desember, p,g,a at magnetfeltet rundt jorden er ødelagt av global oppvarming? "Som Ebye sier, gru dere i tide, ellers kan det være forsent". ;)

Det er bare tøys, derimot kommer det til å skje noe dramatisk, omveltende og opplysende med solen den 21 desember. Bygg tilfluktsrom og kjøp tomatbønner på boks i tide! Og parasoll....

ebye

 ;D
ConTrari, er du sikker på at det er med solen det skjer?
;D

Amatør1

Sitat fra: ConTrari på desember 13, 2012, 19:51:05 PM
Sitat fra: Reparatøren på desember 12, 2012, 18:34:06 PM
Vet dere at i følge Terje Sydhav så skal verden revne den 21 Desember, p,g,a at magnetfeltet rundt jorden er ødelagt av global oppvarming? "Som Ebye sier, gru dere i tide, ellers kan det være forsent". ;)

Det er bare tøys, derimot kommer det til å skje noe dramatisk, omveltende og opplysende med solen den 21 desember. Bygg tilfluktsrom og kjøp tomatbønner på boks i tide! Og parasoll....

Nå er du faktisk i konkurranse om å være mer alarmistisk enn Terje. Det skjer faktisk ingenting med sola 21. desember. Det du tenker på har ingenting med sola å gjøre.....  :P

It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

ConTrari

Sitat fra: ebye på desember 13, 2012, 20:03:18 PM
;D
ConTrari, er du sikker på at det er med solen det skjer?
;D

Selvsagt, det kan vi jo se selv! Forskningsrapporter advarer mot en dramatisk reduksjon av natt og mørke i fremtiden, noe som kan true levevilkårene for nattaktive dyr, og skape overaktive planter som igjen vil føre til utmattelse og død før neste år er omme.


ebye

Da skal ikke jeg forstyrre deg mer ConTrari, slik at du får handlet tomatbønner og parasoll.    ;)    8)

Spiren

Det er ikke noe farligere i verden enn opprigtig uvitenhet og pliktoppfyllende dumhet.
Martin Luther King.

ebye

Var som raskest innom TU nå (21.12), og fant oppslaget med Ban-Ki moon

Temperaturen stiger mens tiltakslysten synker

omtalt her tidligere

http://klimaforskning.com/forum/index.php/topic,1057.msg20489.html#msg20489

I oppslaget her på forumet er brevet fra de 125 nevnt

http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/alle_meninger/cat1003/subcat1012/thread260518/

Det gir meg en uvirkelighetsfølelse av enorme dimensjoner, når FN-sjefen mener å vite dette. Hvilken planet elle globe er det han snakker om. Var det ingen som snakket med ham under eller etter COP18, og etter at han mottok 125-brevet?

På den ene siden er dette bekymringsfullt, på den andre siden blir jeg regelrett lattermild.     ;D

Og i tillegg har vi Klimabudskapet fra Ellen Hambro, Klif

Vått Nytt År.

http://blogg.klif.no/Ellens-blogg/2012/Vatt-nytt-ar/      ::)     :o     >:(

Klimasurrealismens år?

Omskrevet: Klimasurre alismens år!

ebye

Jeg registrerer at advent kan brukes til refleksjon og undring.

Nå har jeg som snarest vært innom CICERO, og der er førsteoppslage på

http://www.cicero.uio.no

Utslippene peker mot fem grader

http://www.cicero.uio.no/webnews/index.aspx?id=11831

Min refleksjon: Dette er altså hovedbudskapet til Regjeringens og Norges faglige rådgiver i klimaspørsmål. Denne institusjonen burde være grunnlag for en bekymringsmelding - Klimabekymringsmelding. Problemet er at det ikke er noen å sende den til. Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget er jo inhabil. Men, hva med Riksrevisjonen? Jørgen Kosmo virker som en fri mann? Noe av bekymringen kan jo knyttes til uvettig bruk av offentlige midler?     ;)      8)