Brosteinsromantikere og Norsk kulturarvs ødeleggere.

Startet av ageof37, oktober 19, 2012, 09:37:03 AM

« forrige - neste »

ageof37

Flott å se at våre kjære brosteinsromantikere og "blå løype naturelskende entusiaster" har full kontroll på vedtakene de har gjort. >:(

http://www.ostlendingen.no/rovdyr/forst-dukket-det-opp-to-ulver-sa-kom-fire-til-1.7591615
The minut you think you have figured it out... Think again.

Jostemikk

Er nok derfor forvaltninga sier at det ikke er noen etablert ulveflokk i Trysil.

Det var WWF som drev agendaen fram den gang det ble plassert ut russiske ulver på Finnskogen, Østfold og i Julussdalen. Myndighetene begrunnet det med konvensjoner, og forskerne sa de tok DNA-prøver og sammenlignet med gamle norske ulvepelser, og at de fikk full treff. Det siste var ren svindel, eller som andre liker kalle det, litt dårlig forskning.

Man kan være for ulv, imot ulv, eller likegyldig. Selv synes jeg det er fælt at den opprinnelige ulvestammen ble utryddet. Det gjorde oss mennesker enda litt mindre. Det er ikke det som er saken. Det vokste fram en industri som genererte penger og stadig gjør det. Ulv er stor butikk, for forskerne og høgskolene.

Og så er det den stygge saken om frislipp av hybrider, og noe av dette hadde senter et sted som har HMKs beskyttelse. Han er forresten ørlite forbundet med WWF, kan man si, men mener det nok godt.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Burde forskning vært fristilt fra politisk avhengighet? Eller er det umulig å være fristilt i dag? Det er jo forståelig at folk flest ikke biter hånden som fôrer dem. Se bare på hunder og hvor mange triks de er villige til å lære og vise fram for å tekkes sin eier ;)

Etter å ha gransket en del på WWF de siste par årene, er jeg imidlertid forskrekket over å se hvor enorm påvirkning de har, både innen politikk og forretningsliv. Det er kanskje ikke så rart, siden de har solide støttespillere, bl.a. Europas kongehus. Bortsett fra Spanias konge, da, for der skjedde følgende:

Spanish WWF sacks King Juan Carlos over elephant hunt
The conservation group WWF in Spain has removed King Juan Carlos as its honorary president for going on an elephant hunting trip in Botswana.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

ageof37

Personer som har hatt uhyggelige opplevelser med ulv blir hengt ut i all offentlighet på drøssevis av forum på nett. Flere av de har faktisk hatt besøk på døra, hjemme...Og fått trusler om juling, og beskjed om å holde kjeft om det de har opplevd. linker til noen av artiklene fra kun 1 avis, og kun artikler fra i år.

Tett på: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6142920.ece

Vill ulv?: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6159864.ece

Meninger: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6162610.ece

Nærgående: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6168756.ece

Boligområde: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6184621.ece

Redsel: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6184652.ece

Sopptur: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6207265.ece

Rovviltets røst: http://www.indre.no/lokale_nyheter/article6221276.ece

Dette er noen historier for de som gidder å lese det.
Noe jeg har gjentatt mange ganger uten å få svar er at vi har flere uønskede arter i Norge. Villmink, mårhund og villsvin skal tas av dage med en gang de viser seg. Som ulven kjenner heller ikke disse noen riksgrenser, tildelte soner eller begrensninger på hvor de kan gå. Flere kommuner i Norge har skuddpremie på opp til 15000,- for en av disse artene. HVORFOR hører man aldri et pip fra aktivistene når det blir skutt en mårhund eller et villsvin. Kanskje fordi de ikke er så spennende, mystiske, sagnomsuste... Eller er de rett og slett ikke vakre nok. Vitner om en dobbeltmoral uten sidestykke. Skal man verne ulven, ja da får de pokker meg slå et slag for andre arter også.
The minut you think you have figured it out... Think again.

Jostemikk

SitatVitner om en dobbeltmoral uten sidestykke. Skal man verne ulven, ja da får de pokker meg slå et slag for andre arter også.

Dette minnet meg om problematikken rundt flatlusa, som nå må gis vern, da den er i ferd med å bli utryddet grunnet intimbarbering. ;D ;D
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

ageof37

#5
Ser humoren i den Jostemikk.. ;D

Men jeg ser ikke humoren i at folk må legge hobby og levebrød til side fordi noen syntes at ulven er så mye mer fantastisk enn alle andre arter. Om noen år er all jakt med hund borte i Norge. Sauebøndenen legger ned og folk gjør som Gro vil, flytter til byen. Kulturarv spiller ingen rolle lenger.

"ulven var her før oss" sies det. Da vil jeg si det at jegerene var her mange tusen år før disse såkalte naturvernerene også...

Det finnes en liten øy i indre Oslofjorden med det klingende navnet Ulvøya. Håper de får sin skjerv av den ønskede ulvestammen på 500 dyr de vil ha.

Tipper pipa får en annen lyd når gråbein sniker rundt veggene hos folk som skriver det mest brukte navnet på det kvinnelige kjønnsorgan med "th" istedenfor "tt"....

Edit:  ;)
The minut you think you have figured it out... Think again.