Varmeinnholdet i havet

Startet av ebye, november 18, 2012, 22:13:48 PM

« forrige - neste »

ebye

Omtale av en ny artikkel på CICEROs hjemmeside

Variasjoner i havets evne til å absorbere varme

http://www.cicero.uio.no/webnews/index.aspx?id=11820

Artikkelen: «Importance of density-compensated temperature change for deep North Atlantic  Ocean heat uptake» har Cecilie Mauritzen som førsteforfatter, og kan lastes ned fra Nature Geosciences hjemmesider fra søndag 18.november.

Her står det:

SitatHavets evne til å absorbere varme påvirker hvor raskt den globale oppvarmingen foregår. En ny artikkel i tidsskriftet Nature Geoscience viser at deler av dyphavet er svært variabelt i sin evne til å absorbere varme.

SitatDetaljer i fordelingen av havsalt og i samspillet mellom hav og atmosfære er avgjørende, og fører til store variasjoner i absorbsjonsevnen på 10–30 års tidsskala. Dermed er det ikke overraskende at vi opplever store variasjoner i jordas middeltemperatur, og perioder, såkalte dekader, med relativ stillstand før den globale lufttemperaturen plutselig øker igjen.

Sitat– At verdenshavene ikke tar opp varme med like stor intensitet hele tiden er med på å forklare at vi opplever svingninger i den globale oppvarmingen i lufta også. Jorda er under oppvarming – noe vi ser tydeligst i verdenshavene. Men vi opplever lange perioder (dekader) med relativ stillstand i den globale middeltemperaturen før temperaturen plutselig øker igjen. Dette er havet med på diktere, ved sin sensitivitet til detaljer i fordelingen av salt og i samspillet mellom hav og atmosfære. Nord-Atlanteren peker seg ut som en hovedaktør i så måte, avslutter Cecilie Mauritzen.
Poenget synes å være at havets evne til å absorbere varme varierer, noe som kan føre til perioder med konstant global temperatur. Denne evnen styres bl. av salinitet og nettopp samspillet mellom hav og atmosfære.

Hvis dette er epokegjørende funn, så var det vel på tide? Føyer seg inn i rekken av variable med "low level of scientific knowledge".  Det er som å lese: riktignok flater temperaturen ut nå, men bare vent! Snart blir det slik vi har forutsett med modellene våre!    ;)     8)

jarlgeir

Ceclie Mauritzen på vei til en Nobelpris?

"Jorda er under oppvarming – noe vi ser tydeligst i verdenshavene."

Hvis dama nå kunne løfte blikket fra sine mer eller mindre redelige datamodeller og glemme disse digitale fantasiene et øyeblikk?
Se på den lysglødende kula som henger oppe på himmelen store deler av dagen?
Spørre en solforsker om hva som varmer opp havene i varierende grad?

Begrepet Kunnskapsløshet trenger seg på.....
100% kunnskapsløshet.

Trøste og bære hva disse sjarlatanene får seg til å komme med i dette instituttet som er opprettet for å legitimere regjeringens klimadommedag. Bra det er valg om 10 måneder!
It's the sun, stupid!