Hva er vannets betydning for jordens temperatur?

Startet av Objektiv, mai 02, 2014, 08:14:51 AM

« forrige - neste »

Objektiv

Sommervarmen den siste tiden forklares blant annet med høyere temperatur enn normalt i overflaten av Atlanterhavet:

"Sjefmeteorolog i IRI, International Research Institute, forklarer varmen med vanntemperaturer.

- Varmen kommer av at overflatevannet i Atlanterhavet er varmere enn vanlig, da blir naturlig nok også vinden varmere, sier Anthony Barntson til Aftonbladet."


http://www.vg.no/nyheter/innenriks/vaer-og-uvaer/ingen-grunn-til-aa-reise-til-syden-folkens/a/23249010/

Telehiv

#61
Denne Barntson i IRI er åpenbart en klassisk oppvarmingsevangelist som bare må få trykke sin tro inn på publikum:

Han fremmer en fullstendig feilaktig og løgnaktig påstand om at den pågående sommervarmen i Skandinavia skyldes varmt vann i Atlanterhavet. Hvorfor skriker ikke andre meteorologer ut mot en slik sjarlatan? For her er den banale (og langt mindre oppvarmingsalarmistiske) sannhet:

1. Varmen skyldes det motsatte av det han hevder; nemlig at (særlig) Vestlandet nå en god stund har sluppet å motta de kjølige luftstrømmene fra Atlanterhavet inn over land
2. Varmen kommer derimot fra ØSTLIGE luftstrømninger fra innlandet i Øst-Europa og Sør-Øst Europa

Tidligere visste man at dette skyldtes (før den "nye" meteorologien begynte å blokkere seg selv for naturlige sykluser) velkjente og tilbakevendende sommerlige sirkulasjonsmønstre i Skandinavia typisk i årene før en kaldere årlig gjennomsnittstrend setter seg ytterligere.

Enkelt sagt: De siste årene har vi tydeligere og tydeligere sett sommerlige værforhold i Skandinavia med kjente trekk fra tidligere perioder (som ledd i de regelmessige 30-års syklusene) som ble fulgt av en kjøligere trend, der de siste eksempler er:

a) rundt andre verdenskrig (varme somre før vi fikk en kaldere årlig trend utover i 1950-60-årene), og ca. 60 år før det en tilsvarende varm sommertrend;
b) i 1880-årene (som ble fulgt av en kjøligere tredveårssyklus fram til rundt 1920, da vi fikk den velkjente varme mellomkrigsperioden som gravitasjonsektomerte Eystein Jansen i Bjerknes-banden så gjerne ville slette fra datagrunnlaget i IPCC-rapporteringen)

Som vi nå har sett de siste årene etter en varmere årlig trend fra midten av 1970-tallet til rundt 2006 (før vi får en tydeligere kjølig årlig trend fram til midten av 2030-tallet), hadde vi også i de nevnte periodene en rekke flotte, varme somre på Vestlandet og delvis nordpå med relativt lite nedbør generert av varm luft østfra mens Østlandet da blir det vi ellers kjenner som det "klassiske Vestlandet" (når det domineres av å regne ned av kjølig og fuktig Atlanterhavsluft fra sørvest) og får til dels store regnskyll og havner i regnskyggen når østlig varm luft passerer inn fra Sverige.

Hadde disse AGW-naive meteorologene lært seg denne historien skikkelig på nytt - og ikke minst lært seg å se utover Østlandet som "norsk vær" - hadde vi sluppet slike historieløse faktavilledere som denne Barntson som nå dummer seg ut på vegne av IRI. Mer er det ikke å si om akkurat det.     
   
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Telehiv

#62
PS: Bare for å sette denne Barnston i ytterligere forlegenhet om hvilket nivå han befinner seg på, så klarer han med sin feilaktige påstand (at sommerens oppvarming av Norge til hetebølgenivå skyldes et (underforstått: menneskeskapt) oppvarmet Atlanterhav) samtidig også å "glemme" hovedregel nummer 1 for Norge versus Atlanterhavet:

Norge kjøles av Atlanterhavet om sommeren (ved at havet er kaldere enn landtemperaturen), men varmes opp om vinteren (da havet er varmere enn landtemperaturene og bl.a. gjør at sauene kan gå ute i Lofoten om vinteren). Utlagt: Skal det bli skikkelig varmt i Norge om sommeren, bør den kjølige Atlanterhavsluften stenges ute av østlige luftstrømmer med høyt varmepotensial.

Altså motsatt av Barntsons håpløse forklaring, ja egentlig løgnaktige forklaring, for SÅ er dum er han vel ikke at han tror på det han selv sier her?!

Men Barntsons misere er faktisk verre enn som så:
I sin iver etter å etablere støtte for varmistenes påstander om økt varme i havene (kanskje han håper på en liten dyphavssuss fra Trenberth?!), begår altså denne Barntson også en ren tryning i termodynamikkens lover ved å hevde at et kaldere legeme (nordlige Atlanterhavet om sommeren) kan varme opp et varmere landområde (norsk fastland). Og samtidig underspille at det er nettopp fordi vi har sluppet nedkjølingen inn fra Atlanterhavet at vi har det ekstra varmt og godt for tiden.

Men all denne dumskapen og villedningen er åpenbart sprunget ut av det tilbakevendende varmistmotivet å slippe å innrømme at den temporære og ekstra hyggelige sommervarmen i Norge ikke skyldes det man håper å kunne hevde (les: AGW-drevet oppvarming), men bare historisk helt normale og herlige sommerdager forårsaket av banale luftstrømmer fra store, varme østlige innlandsområder som gir diverse lokale varme- og nedbørseffekter her vestpå i Skandinavia. Altså noe man tok for gitt før den "nye" meteorologien begynte å rote til all tidligere opparbeidet forståelse av naturlig forårsakede værtrender og sirkulasjonssystemer.

For en gjeng, som har solgt sin faglige sjel til denne elendigheten.
   

Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Objektiv

Sitat fra: Telehiv på juli 14, 2014, 10:05:26 AM
For her er den banale (og langt mindre oppvarmingsalarmistiske) sannhet:

1. Varmen skyldes det motsatte av det han hevder; nemlig at (særlig) Vestlandet nå en god stund har sluppet å motta de kjølige luftstrømmene fra Atlanterhavet inn over land
2. Varmen kommer derimot fra ØSTLIGE luftstrømninger fra innlandet i Øst-Europa og Sør-Øst Europa

Man kan jo begynne å lure på om fyren ikke vet forskjell på øst og vest og kaldt og varmt. ;)