COP19 - Warsawa

Startet av Amatør1, november 19, 2013, 23:44:50 PM

« forrige - neste »

Amatør1

Her kan vi jo samle alt som er relatert til COP19 i Warsawa. Vi kan jo starte med en symbolsk handling fra den nye "Klima- og miljøvernminister" Trine Sundtoft

SitatHjelp til å tilpasse seg til klimaendringene

Klima- og miljøvernminister Trine Sundtoft (H) lovet 15 millioner kroner til klimatilpasning under klimamøtet i Polen tirsdag.

– Vi er en av de største bistandsyterne globalt. I år blir det opp mot 6 milliarder kroner over bistandsbudsjettet. Det meste har gått til tiltak for å redusere utslipp fra blant annet regnskogen og energisektoren, men mye går også til tilpasning til klimaendringer, sa Sundtoft.

Det hadde ikke gjort noe om jeg fikk litt av det til snøbrøyting her jeg bor, men jeg og noen naboer må jaggu betale selv for brøyting av 600m vei.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

NTB har sendt ut mer ferdigtygd drøv til redaksjonen i Forskning.no, og de er jo sjelden vanskelig å be. Det ser ut til at det går trått der nede.

Forskning.no (NTB) - – Vanskelig å oppfylle lave forventninger i Polen

SitatKlimaforhandlingene i Polen er enda vanskeligere enn ventet, ifølge norsk forsker. Verken tyfonen på Filippinene eller ny kunnskap om klimatrusselen har så langt fått fart på forhandlingene.

...

Hvilke nye kunnskap om klimatrusselen? Legg merke til hvordan forskning.no og Nina Kristiansen slipper denne saken inn uten egne kommentarer. Burde ikke redaksjonen i et forskningsmagasin sjekke om det er rett å bruke tyfonen på Filippinene som alibi for alarmisme?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

BorisA

#2
Enda en "det er vår skyld, betal til u-land" klima-artikkel av Ole Mathiesmoen.
Mannen er besatt av å gi oss skyldfølelse.

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Betal-Dette-er-deres-skyld-7378519.html

Jeg kopierer en kommantar av Geir Aaslid, hvem vet hvor lenge den får stå:
Dette oppslaget er som vanlig fullt av udokumenterte påstander, og det meste er hjernedødt pølsevev og det reneste visvas. Den eneste dokumenterbare effekten av utslippene av CO2 siden 1850 er at plantelivet på jorda har gitt oss sterkt økende avlinger som har gjort oss i stand til å brødfø en økende befolkning.
Her er 20 grunnleggende fakta om CO2 som Mathismoen ved et pussig sammentreff aldri har fått med seg i sine ordgyterier om klimaet vårt.http://principia-scientific.or...
CO2-dogmet som Mathismoen skal dytte på oss er beheftet med så store problemer at det neppe kan betegnes som en vitenskapelig teori.http://www.forskning.no/artikl...
Tiltakene for å begrense oppvarmingen til 2 grader dette århundret er totalt meningsløse av tre grunner.
Først, at den globale oppvarmingen stanset i 1997, og at den ifølge solforskerne skal vare til minst 2035 med en sannsynlig nedgang i temperaturen til 2035 på opptil 0,5 grader. Det betyr at all temperaturstignig siden 1970 blir reversert.
Deretter er det grunn til å nevne at iskjerneprøver både fra Grønland og Arktis bekrefter at det er temperaturen som endrer seg først, deretter i en tidskala på ca 800 år, så justerer CO2-innholdet i atmosfæren seg i samsvar med temperaturen. Dette følger av Henry's lov som resten av menneskeheten har kjent til siden 1803. Men Mathismoen anerkjenner tydeligvis ikke elementære naturlover.
Til sist, Henry's lov tilsier at utslipp av CO2 til atmosfæren vil fordele seg med 50 deler til havet og 1 del til atmosfæren, hvor havets temperatur, saltholdighet og lufttrykket bestemmer hvor mye CO2 havet tar opp eller avgir. Et kaldere hav absorberer mere CO2, vi kjenner godt til det samme prinsippet mht både øl, champagne og mineralvann.
Grunnlaget for CO2-tiltakene eksisterer altså ikke, noe også Klimapanelets vitenskapsmenn for lengst har påpekt.
Så hva dreier dette seg om?
Det dreier seg om å beskatte den rike delen av verden og flytte disse pengene til aktørene i det klimaindustrielle komplekset. Disse aktørene er grønne NGOer som beriker seg på å krisemaksimere klimaet vårt, klimamodellbyggere som har gjort seg avhengige av bevilgninger fra klimakåte politikere, og Spin doktorer i Media som har skapt seg en karriere som prefeter for klimadommedag. I tilegg kommer spekulanter som beriker seg på klimakvoter, grønne sertifikater og provisjoner av klimapengestrømmen. Det sier det meste at Enron var den første industrielle aktøren som kastet seg på dette toget. Med på galeien er også aktører som bygger vindmøller og solcellepaneler, energiformer så er så dyre at de trenger enorme subsidier for å gå break even.
Dette har etterhvert mange politikere forstått, og derfor kommer det intet ut av klimasirkuset i Warszawa.
Om 2 dager er det et foredrag i Oslo hvor en kritisk og gravende journalist forteller oss om hva hun har funnet ut om Klimapanelet. Her kan man få seriøse opplysninger om hva som foregår, i motsetning til propagandaen Mathismoen spyr ut over spaltene i Aftenposten:
Jeg spørger helst, mitt kall er ei at svare.

seoto

Takk for at du holder oss oppdatert, BorisA :) Jeg har sluttet å lese Aftenposten, og følger derfor ikke med der.

Mathismoen tror han er sikret en evig plass innenfor elitens sfærer, siden han er en så ekstremt villig troende. Gleder meg til den dagen han finner ut at han bare var et redskap, som lett og uten sentimentale følelser kastes på dynga når det ikke er bruk for det lenger   ;D  8)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Telehiv

Noen som skal av sted og høre på Donna?
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

Amatør1

Sitat fra: Telehiv på november 20, 2013, 10:18:04 AM
Noen som skal av sted og høre på Donna?

Hvis noen har rapport, vennligst legg det ut her!
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Amatør1

Noen linker om alarmistenes tristesse i Warsawa:

SitatNatur og ungdom: Tidenes bunnivå i klimaforhandlingene

Bitter strid om kompensasjon for naturkatastrofer preger avslutningen av klimaforhandlingene i Polen. En lang rekke miljøorganisasjoner forlot møtet i protest torsdag.

- Dette er tidenes bunnivå i klimaforhandlingene. Dette er det første møtet man går ut av med lavere ambisjoner enn da vi startet, sier Silje Lundberg, leder for Natur og Ungdom (NU).

Mathismoen har syklet til Warsawa (NOT):
SitatEr 90 bedrifter «ansvarlige» for klimatrusselen?
Forhandlingene skal etter planen avsluttes fredag ettermiddag. Men ett døgn før har man knapt startet å diskutere annet enn hva man egentlig skal diskutere.

Les det Mathismoen skriver selv om dere gidder, det er en intetsigende smørje. Han begynner å miste troen.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

seoto

Takk for at du la ut - da sparte du meg :)

Hvordan kan man egentlig lage et globalt system for kompensasjoner for dårlig vær? Hvor ville i så fall de pengene ende opp?
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

BorisA

#8
Vår klimasvovelpredikant Ole Hallesby Mathiesmoen fordeler klimaskyld igjen.
Han burde kanskje reflektert over at de samme 90 selskapene også er "ansvarlige" for verdens velstandsutvikling og muliggjort at Mattis og hans likesinnede kan fly (forhåpentligsvis klimanøytralt) verden rundt å delta på klimakonferanser.
90 skurkeselskaper er dratt frem, hvorav Statoil er ett av de.

http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Er-90-bedrifter-ansvarlige-for-klimatrusselen-7381094.html

Utdrag:
Gore: De må med i løsningen
Tidligere visepresident Al Gore sier til The Guardian at forskernes konklusjoner må føre til at debatten om hvem som har ansvaret for klimakrisen må starte på nytt.
Under klimaforhandlingene i Warszawa er det, som så ofte før, intens debatt om hvem som har ansvaret for global oppvarming, de gamle industrinasjonene i Europa og USA eller har de nye økonomiske stormaktene som Kina og India også et ansvar. Det har til nå vært en akseptert sannhet at de gamle industrilandene har mesteparten av skylden, og at det er de som må redusere utslippene mest og i stor grad betale for reduserte utslipp i fattige land.
Rapporten, som dokumenterer de 90 selskapenes ansvar, kan kanskje bidra til å endre denne enigheten. Blant de 90 selskapene finnes statlige og private olje- og kullselskaper i Kina, som fortsatt insisterer å bli betraktet som et utviklingsland i FN-forhandlingene. Også andre store utviklingsland er representert på listen.
«De som er historisk ansvarlige for å forurense vår atmosfære har et klart ansvar for å være en del av løsningen», sier Gore.
Utdrag slutt
Jeg spørger helst, mitt kall er ei at svare.

Amatør1

Sitat fra: BorisA på november 22, 2013, 06:54:52 AM
Tidligere visepresident Al Gore sier til The Guardian at forskernes konklusjoner må føre til at debatten om hvem som har ansvaret for klimakrisen må starte på nytt.

Men Gore da, var ikke debatten over slik som du sa allikvel?

Det er jo såvisst mulig å være enig i å ta en debatt nå i vinterkulda (-10C her) om "klimakrisen", hva den består i, og hvem som har ansvaret.

Stadig fler ser jo "klimakrisen" som det det er, et rendyrket politisk prosjekt fullstendig uten støtte i vitenskapelig teori eller empiri. Konsekvensene av de politiske beslutningene, fattet på feilaktig grunnlag, er alvorlige. Debatten om ansvaret for dette er viktig. I den debatten er ikke Gore anklager, men en av de hovedanklagede.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

seoto

Og jeg som trodde at Al Gore var en av de skyldige i klimakrisa, selv om han ikke startet den ...
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

BorisA

Tyfonen på Filippinene har virkelig fungert som en katalysator for CAGW-innlegg i avisene, og særlig Aftenposten.
Her kommer enda en.
"Den urettferdige klimakrisen" er tittelen:

http://www.aftenposten.no/meninger/Den-urettferdige-klimakrisen-7379420.html

Et utdrag:
Med global oppvarming blir Stillehavet varmere, noe som fører med seg mer ekstremt vær og mer nedbør. Haiyan er ekstrem, men det de færreste er klar over er at Filippinene har blitt rammet av ekstrem nedbør og flom fire år på rad nå. Økt temperatur fører til mer fordampning og mer nedbør.
Denne artikkelen er publisert på Harvest, og gjengitt etter avtale med nettmagasinet.
Pakistan ble i 2010 rammet av en de verste flommene i landets historie. 4,6 millioner mennesker ble hjemløse. Året etter var ekstremflommen tilbake.
Denne gangen mistet 250.000 mennesker husene sine. 250 kvadratkilometer med bomull, sukkerrør og ris ble ødelagt. Mange omkom.
Man skulle tro at det nå ville ta en stund før Pakistan fikk ekstremflom igjen, men det gjorde det ikke. I september 2012 var det ekstremflom for tredje år på rad.
Utdrag slutt
Jeg spørger helst, mitt kall er ei at svare.

Telehiv

#12
Sitat fra: BorisA på november 22, 2013, 11:27:03 AM
Tyfonen på Filippinene har virkelig fungert som en katalysator for CAGW-innlegg i avisene, og særlig Aftenposten.
Her kommer enda en.
"Den urettferdige klimakrisen" er tittelen:

http://www.aftenposten.no/meninger/Den-urettferdige-klimakrisen-7379420.html

Et utdrag:
Med global oppvarming blir Stillehavet varmere, noe som fører med seg mer ekstremt vær og mer nedbør. Haiyan er ekstrem, men det de færreste er klar over er at Filippinene har blitt rammet av ekstrem nedbør og flom fire år på rad nå. Økt temperatur fører til mer fordampning og mer nedbør.
Denne artikkelen er publisert på Harvest, og gjengitt etter avtale med nettmagasinet.
Pakistan ble i 2010 rammet av en de verste flommene i landets historie. 4,6 millioner mennesker ble hjemløse. Året etter var ekstremflommen tilbake.
Denne gangen mistet 250.000 mennesker husene sine. 250 kvadratkilometer med bomull, sukkerrør og ris ble ødelagt. Mange omkom.
Man skulle tro at det nå ville ta en stund før Pakistan fikk ekstremflom igjen, men det gjorde det ikke. I september 2012 var det ekstremflom for tredje år på rad.
Utdrag slutt

Alt dette mens det altså ikke har blitt varmere på 17 år.....

.....å konstruere "varmeskader" utav en helt fraværende og manglende oppvarming er derfor et mirakel på linje med da Jesus gjorde vin av vann - eller denne gangen kanskje mer i retning rent sludder.

Det må da være ille nok at folk utsettes for helt naturlige naturkatastrofer, om de ikke også skal skremmes og forvirres av konstruerte alarmistiske årsaksforklaringer som ikke bidrar med noen løsninger, bare stresser regelmessig uværsutsatte områder for ytterligere bekymringer.
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten

BorisA

#13
Klimaforhandlinger på overtid leser jeg på NRK's tekst-TV.
Landene krangler bl.a om hvem som skal betale for skadene de fattige landene påføres når havene stiger!!

Jeg spørger helst, mitt kall er ei at svare.

seoto

Sitat fra: BorisA på november 22, 2013, 21:24:23 PM
Klimaforhandlinger på overtid leser jeg på NRK's tekst-TV.
Landene krangler bl.a om hvem som skal betale for skadene de fattige landene påføres når havene stiger!!

En av verdens dyreste sirkusforestillinger?

Det virker som om hele forestillingen blir latterliggjort rundt omkring, bl.a. her:

SitatClimate Conference Collapsing

The global warming crowd just experienced a double whammy.

COP 19 was shocked when China led a block of 132 nations in a walkout over "loss and damage."

Loss and damage is an entirely bogus concept which would assign legal liability to prosperous nations for natural disasters and other problems experienced by developing nations.

The hunger strike by Philippine negotiator Yeb Sano over Typhoon Haiyan/Yolanda has been the most dramatic moment of these negotiations. Climate campaigners have seized upon the Philippines typhoon as a rationale for supporting the proposed UN global warming treaty.

While we continue to encourage donations and humanitarian assistance to the Philippines and others in need, "loss and damage" is nothing more than a bid by developing nations to reap a tremendous redistribution windfall.

As Marc Morano of Climate Depot said at CFACT's UN press briefing yesterday, "Typhoon Haiyan/Yolanda was not the most powerful typhoon to hit the Philippines in recent history... it was the seventh worst."

While climate pressure groups continue to attribute the typhoon to man-made global warming, there is no scientific or historical basis for that claim. Neither pro-warming scientists nor those who question warming accept the connection. However, campaigners and delegates from developing nations at COP 19 are asserting the typhoon-warming link as fact.

The Guardian attributes the walkout in part to the Australian delegation which wanted to table funding loss and damage until after a full treaty is signed in 2015. The Australian delegation is apparently fearlessly following the national mandate they received in their recent election and are openly speaking out against the most egregious elements of the climate process.

As UN delegates were waiting to find out whether China's coalition would be able to successfully pressure prosperous nations into agreeing that the weather in the developing world is their fault, they learned of a second stunner.

Poland fired its environment minister, who is also president of the UN climate summit, just two days before the end of the COP. Why? Because Polish prime minister Donald Tusk wanted someone with a deeper commitment to fracking. ...
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.