Livet i sin alminnelighet

Startet av seoto, august 12, 2013, 11:51:45 AM

« forrige - neste »

seoto

Kanskje ikke helt livet i sin alminnelighet, men det kan altså skje!
Når din mage blir en selvstendig produsent av alkohol.
Man får virkningen, men blir snytt for smaksopplevelsen ;)

SitatRare yeast in man's gut brews beer when he eats carbohydrates

There is a lot of talk these days about candida and the role that carbohydrates and sugars play in fueling this systemic and highly damaging form of yeast overgrowth. Well, now another type of yeast strain, Saccharomyces cerevisiae, is making headlines after a 61-year-old man from Texas discovered that his gut was literally manufacturing alcohol every time he consumed carbohydrates due to the fermentation action of S. cerevisiae mixing with carbs and sugar.

It is known as "auto-brewery syndrome," and a team of researchers from Panola College in Carthage, Texas, has confirmed that some people develop it as a result of taking pharmaceutical antibiotics, which kill off all their gut flora and leave them prone to yeast takeover. This is exactly what happened to the unnamed man from Texas, who reportedly developed the condition after taking antibiotics following an earlier surgery.

According to NPR, the man stumbled into an emergency room one day complaining of drunkenness, even though he had not drunk any alcohol that day. Hospital staff confirmed that the man had a blood alcohol level of 0.37, which is five times the legal limit in Texas, despite not having imbibed. So they notified researchers Barbara Cordell and Dr. Justin McCarthy, who several months later brought the man back into the hospital for testing.

Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

seoto

Man kommer over så mangt i våre dager, med en evig informasjonsstrøm, ikke minst takket være Internett. I dag kom jeg over noen ord sagt av en ukjent.

VIKTIGE FORUTSETNINGER FOR RETTSSTATEN
Den viktigste funksjonen for en rettstat er å tjene sannheten. Den moralske autoriteten til et rettssystem er avhengig av å tilfredsstille dette formålet. Når loven ikke lenger beskytter individet, men blir et instrument i hendene på staten, dør frihet uansett styreform.

Helt avgjørende for ovennevnte er domstolens uavhengighet, og i særdeleshet Høyesteretts uavhengighet. Domstolens uavhengighet er knyttet til og avhengig av et demokrati hvor maktfordelingsprinsippet følges; enkelt sagt at det praktiseres et skarpt skille mellom den lovgivende, utøvende og dømmende makt.

Dersom f.eks. domstolen, plutselig bestemmer seg for å «ta loven i egne hender» og dømmer i strid med loven, altså på tvers av det Stortinget har bestemt ved lov, da har domstolen selv brutt loven. Da må i utgangspunktet Regjeringen v/justisministeren, reagere ved å sørge for at domstolens lovbrudd repareres og at lovbruddet får konsekvenser. Gjør ikke Regjeringen dette, må Stortinget, som er den lovgivende makt gjøre det. Dersom verken regjering eller storting reagerer har vi en konstitusjonell krise i den forstand at våre folkevalgte har brutt den grunnleggende forutsetningen, selve «samfunnskontrakten», for det indirekte demokrati, kort sagt at våre folkevalgte har brutt forutsetningen for å være folkevalgt.


Dette gjaldt rettsstaten. På hvor mange andre områder har "våre folkevalgte har brutt forutsetningen for å være folkevalgt"? Er det slutt på den tiden da man forventet at de folkevalgte gjorde sitt beste for Norge som et selvstendig land, som et samfunn og som en kultur? Skal vi gjøres rotløse?  Har f.eks. folket noen gang godkjent å bli en krigsnasjon - en nasjon som angriper og dreper uskyldige mennesker? Og med de nye krigsflyene mener vår forsvarsminister at vi vil bli enda dyktigere i å angripe andre nasjoner.

Av: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide
"Norsk luftmakt som en relevant og effektiv bidragsyter til Nato"

Vi har jo oftere og oftere sett at NATO brukes til angrep og ikke forsvar.  Med mindre det å tvinge det vestlige banksystem ("sentralbank") på andre land er å forsvare "demokratiet", - eller å utarme land for deres rikdomskilder slik at de rikere kan bli rikere ses på som forsvar av Vesten.

Også Steigan har noen ord å si om dette:

SitatForsvarsministeren: Flykjøpet forplikter Norge til mer krigsinnsats

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide holdt foredrag på Luftmaktseminaret 6. februar 2014 under tittelen «Norsk luftmakt som en relevant og effektiv bidragsyter til Nato».
I foredraget erklærte Eriksen Søreide at hun er stolt over Norges bombekrig i Libya:
SitatOperasjonen i Libya var på mange måter svært godt gjennomført. I Norge er vi med god grunn stolte av vår innsats. Luftforsvaret demonstrerte høy grad av profesjonalitet og reaksjonsevne. Men vi gjorde oss også erfaringer som synliggjør Natos utfordringer.
Siden krigen førte til at Libya ble rasert, landet er i oppløsning og Al-Qaida nå har makta i deler av landet, så er Høyres suksesskriterier på det rene.
Hun sa også:
SitatMed anskaffelsen av F-35 kommer nemlig også en forpliktelse. Vi kommer til å ha det mest moderne flyet i alliansen og kan derfor få et ekstra påtrykk fra allierte både når det gjelder deltakelse i fredstidsoperasjoner og krisehåndtering.
Ikke bare er flyene uegnet til å forsvare Norge og koster en formue, de forplikter oss også til flere Libya-kriger.

I dag synes Steigan å være en langt mer pålitelig kilde enn våre MSM.

Finnes det måter å få tilbake tillit til vårt politiske system og vårt rettssystem?
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Jostemikk

Takk for tankevekkende innlegg, seoto.

Sitat fra: seoto på mars 21, 2014, 09:47:09 AM
Finnes det måter å få tilbake tillit til vårt politiske system og vårt rettssystem?

At folk plutselig en dag blir vekket av vekkeklokka. Ikke vekket slik de blir fem dager i uka. Det fungerer ikke bedre enn at folk våkner såpass at de kommer seg på jobb. Det må en reell oppvåkning til. Kanskje en må ty til så drastiske grep at man begynner å presentere detaljbilder/videoer av sønderskutte barn fra de krigshandlingene norske politikere støtter? Et bilde/en film pr. dag?

Ine Eriksen Søreide: Operasjonen i Libya var på mange måter svært godt gjennomført. I Norge er vi med god grunn stolte av vår innsats.



Som illustrasjon: Libysk barn drept av NATO-bomber for at bankoligarkene skulle få kontroll over banksystemet, olja, og gullet i Libya. Var det norske F16-fly som sendte raketten/slapp bomben?

Hmmm... Nei, det var nok et dårlig forslag. Da finner de bare andre nettsider for å unngå at deres kognitive dissonans og blinde autoritetstro blir utfordret. Nordmenn er livredde for virkeligheten. Den er ubehagelig. Med dagens hjernevaskingsystem lydighetstreningutdanningssystem tror jeg vi er sjanseløse.

[attachimg=1]
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Takk for svar, Jostemikk. Ja, det er en underlig tid vi lever i - men det har det vel vært lenge.

Gratulerer, forresten - med innlegg nr. 30.000 :)

En fin måte å ta bort folks oppmerksomhet rundt hva politikere bestemmer, er metoden med "splitt og hersk". Den har vi i de siste årene sett spesielt i flyktningepolitikken, men også innen eldre vs. barn og andre grupper. Jeg er sikker på at våre ledere skratter og ler over hvor lett det er å få folk til å angripe hverandre innen utsatte grupper, mens de burde ha angrepet politikerne. Her er et eksempel som ikke trenger en nærmere forklaring. Og det er heller ikke alene Alta kommunes skyld, for de følger retningslinjene satt av staten.

Saksframlegg fra Alta kommune (kort pdf)
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Ewer Gladblakk.

Vi vil jo helst ha det beste av livet i vår favør....uansett hvor rettferdig det måtte være!
Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!

Jostemikk

Livet i sin alminnelighet fortsetter sin, ergo min, snodige ferd fra vugge til grav. Stadig flere spørsmål følger med det å være en del av tilværelsen, og noen av dem skygger folk så til de grader unna at det knapt går en dag uten at jeg blir fortvilt.

I Japan foregår en stor kjernefysisk katastrofe. Ikke for tre år siden, men hver eneste dag. Er det ingen som lurer på hvor alt vannet de pøser inn havner? Skulle de tappet det på tønner og lagret det som høyradioaktivt avfall, ville vi snart fått et fjell av dette avfallet på størrelse med Gaustatoppen. I dag renner det rett ut i Stillehavet. Hver dag i tre år, og når MSM nekter å skrive om dette, og i hvert fall ligger langt unna å skrive noe sant, hjelper dette folk til å finpusse sin egen kognitive dissonans.

Det som skjer ved Fukushima i Japan er et potensielt game over. Endgame. Menneskets tappenstrek.

Og slik går dagene. De øker tempoet i omtrent samme takt som menneskers dårskap og feighet. I mange år har jeg lett etter unnskyldninger for denne dårskapen og feigheten. Nå har jeg innsett at ingen slike unnskyldninger finnes, og at når det gjelder akkurat dette, har jeg selv gjort meg skyldig i bruk av kognitiv dissonans av verste sort.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.