Co2 molekylers levetid og carbon 14 målinger

Startet av Smiley, mars 23, 2014, 14:11:06 PM

« forrige - neste »

Smiley

Hvordan kan en c14 måling utføres på et carbonmolekyl? C14 er jo en noenlunde grei datering over lengre tidsrom, men hvis molekylene har en levetid på ca 5 år i atmosfæren er jo ikke levetiden særlig lang!
C14 forutsetter jo også at objektet blir utsatt for konstant stråling noe molekyler fra havdypet og vulkaner ikke nødvendigvis har. Det burde derfor være umulig å skille mellom ny og gammel co2.


Jostemikk

Dette kan jeg ikke så mye om, men har lenge tenkt å få presentert et innlegg som tar for seg C14-datering mer generelt. Har en del arbeide igjen, men blir jeg ferdig kommer det utover våren. Disse dateringene blir presentert og oppfattet sannhet. Problemet er bare at de enkelte ganger bommer med tusener av år på ferske målinger. Noen ganger millioner av år. Virvler man opp gammelt støv, kan det da kalles for nytt?

Enn så lenge får vi bare være takknemlige for all den CO2en som finnes. Det ville vært vanskelig å være takknemlige for noe som helst uten.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Smiley

Etter litt Googling er det visstnok ikke målinger av c14 som er greia, men fraværet av c14 som avgjør om co2 er ny eller gammel. En litt intrikat regnemåte som skal trekke fra antatt co2 fra vulkanutslipp og vips har man oversikt over hvor mye gammel co2 som vi angivelig har pumpet opp og sluppet ut.