Tsjekkiagate: Da IPCC-gjengen slettet verdens nest eldste “kalde” klimarekord

Startet av Telehiv, november 18, 2011, 13:43:43 PM

« forrige - neste »

Telehiv

Kanskje vi trenger å minnes på mer snusk:

John Sullivan meldte tidligere i år om at "the Global Historical Climatology Network (GHCN) has cynically dumped the world's second oldest and reliable climate record at Prague in the Czech Republic for no scientific reason. "

Historien noen skeptikere gravde fram var at GHCN (ved Arizona State University) hadde kuttet bort de varme 1940-årene i Praha siden disse ikke ville få nyere varmeperioder til å se nok uvanlige ut. Det er jo dette man i IPCC-kretser så glatt kaller "homogenisering av data", men som andre vil kalle brudd på vitenskapsetikken o.l.

Graverne fant også at klimatologene hadde erstattet de originale Praha datasettene fra 1949 med en "homogenisert" serie fra en annen målestasjon i Ruzyne (utenfor Praha) selv om Praha aldri hadde sluttet å måle selv.

Graverne ble selvsagt rasende, siden dette er det nest eldste kontinuerlige og pålitelige temperaturdatasettet i verden (etter den aller eldste, Central England Temperature Record), kjent som De Sentral-Europeiske Temperaturmålinger, uavbrutt foretatt fra 1775 i Praha-Klementinum.

De tsjekkiske originaldataene for de siste 200 år viser at temperaturen i denne delen av Sentral-Europa bare viser en statistisk significant økning på  0.25° C pr. århundre.
Dette korrellerer for øvrig perfekt med verdens eldste datasett (Central England Temperature Record; CET) som har blitt kjørt kontinuerlig de siste 351 år.

De to eldste og mest pålitelige termometerdataene i verden sier altså at der ikke fins et snev av empiriske beviser for en signifikant global oppvarming utover de naturlige variasjoner.

Link: http://www.climategate.com/czechgate-climate-scientists-dump-worlds-second-oldest-cold-climate-record?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+climategate%2FROux+%28CLIMATEGATE%29
Vitenskapen kan av og til risikere å bli innhentet av sannheten