Havet tar opp CO2!

Startet av ebye, juli 19, 2012, 10:31:39 AM

« forrige - neste »

ebye

Ja, dette understreker Havforskningsinstituttet i Aftenposten, onsdag 18. Juli i kronikken

Grønne løsninger i blå fjorder

http://www.aftenposten.no/meninger/kronikker/Gronne-losninger-i-bla-fjorder-6944062.html

Det som Er pussig, og Lite folkeopplyselig er at forskerne fra HFI bare omtaler opptak via alger, fotosyntesen! Utfelling soM CaCO3 er helt glemt.

Bortsett fra det, er jo opptak av CO2 i alger meget interessant.

Men, jeg lurer på om HFI er besatt av/med AGW-ere? Kronikken starter med å sette fingeren på miljøtiltak, med CO2-fangst i havet som en løsning. Men, HFI blir jo trukket fram som en institusjon som forsker på naturlige klimavariasjoner, så det er vel slik penger i kisten klinger.   8)

Det mest lovende om alger er at Norge kan samle opp tilsvarende 10 renseanlegg som Mongstad. Alger gir oppdrett av blåskjell. Og jeg er veldig glad i blåskjell. Har akkurat plukket 1 bøtte her på hytta, på ca. 75 cm's dyp. Karri-suppe med litt damping i hvitvin er toppers!   ;D  8)

Jostemikk

Stjel kalsiumkarbonat fra høna, så forsvinner både verpeglede for dem, og mye god mat for oss. Når det gjelder havet, så tror jeg de troller bevisst. Enorme mengder liv skapes, ja er direkte livsavhengig det politikerne og de "grønne" vil stjele fra næringskjeden. Så en film fra en mini-ubåt en gang. Lå på noen tusen meters dyp og hadde kraftige lyskastere. Det snødde! Gjett en gang om havet er et naturlig lager for det meste, og det på en måte som ikke plager noen som helst.

Mange av de beste ørretelvene vi har er gode nettopp på grunn av denne prosessen. Sure elver har lav produksjon. Slik er det med vann og tjern også. Ta en tur til Østmarka rett utenfor Oslo. Hvilke vann er de beste fiskevann, de som ligger over eller under den gamle marine grensen?
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

ebye

Her er en liten kjemisk huskeliste, om hva som skjer med CO2 i havet!



Det som skjer er at CO2 løses i havet og danner karbonsyre (H2CO3)

Denne syren protolyserer og danner karbonationet (CO32-)

Derved felles det ut CaCO3 (Ca2+ finnes i havet).

Nettoreaksjonen er en likevektsreaksjon, og styres av Massevirkningsloven.

Hvis vi pøser på med CO2 i havet, presses denne likningen over til høyre, men det blir ikke mye H+-ioner her.

Ytterligere en liten morsom detalj her: AGW-erne påstår at (særlig?) menneskeskapt CO2 kan holde seg mange årtier i atmosfæren. Det betyr at det strengt tatt ikke blir så mye som løses opp i havet. Derav: enda mindre grunn til "forsuring".

Dette er hentet fra et innlegg av Tom V. Segalstad. Han kan CO2!

Herlig å kunne balansere kjemiske likninger igjen!    ;)    ;D     8)

ebye

Siste nytt på proxy-markedet er reker. De blir nå testet i varmt og "surt" hav, omtalt på forskning.no, 21. april 2013

Reker på tidsreise

http://www.forskning.no/artikler/2013/april/354166

Dette inngår i et doktogradsarbeide, da er det litt underlig at det skrives så mye rart.

For det første antar de at når CO2 løses i havet, blir det karbonsyre, som gjør havet "surere". Men, CO2 i havet felles ut som CaCO3, og reservoaret av OH--ioner er uendelig (se over).

De tester rekelivet i pH=7.6, ved å surne det kunstige "havet". Men, det skal jammen mye til for å få naturlig pH ned på 7.6!

De varmer opp sitt kunstige hav 2.5 grad, for å illudere livssituasjonen for rekene i år 2100. Da har nemlig IPCC sagt at det blir så varmt.  Med flat eller svakt fallende temperatur er jo dette et merkelig utgangspunkt for forskning.

Litt uklart blir det også rundt testen på hvordan korallene har det i dette miljøet. Mtp. varmen (fra sola) er det interessant at dypvannskorallene ikke plages av varmen, de er noen hundre meter ned. Men, da blir det i så tilfell enda vanskeligere å skjønne hvor overskuddsvamen oppholder seg, den som ikke er i atmosfæren lenger. Pga. høyere CO2-nivå?    ;)      8)