Gjorde som Amundsen - med fly

Startet av Jostemikk, desember 13, 2011, 08:37:58 AM

« forrige - neste »

Jostemikk

Ekspedisjoner i alle størrelser, fasonger, og hastighet, hedret vår gamle polarhelt på best mulige måte, ved å fly til Sydpolen. Hvilken bedre måte finnes for å ære en av våre aller første piloter?

Der det tidligere var en flere kilometer tykk isbre innover mot polpunktet i Antarktis, var det må kun nakne morenerygger tilbake. Menneskeskapt, global oppvarming gjorde det til slutt umulig for deltakerne å fortsette på ski. Skiene var rett og slett slitt bort sammen med s! Svært vondt å falle var det jo også. Rett på rumpa ned i grusen. Dette var nok hovedårsaken til at nettopp bakenden til en av deltakerne, en viss Johansen, var første kroppsdel som ble fløyet inn. (Det sto da det i avisen? Asle te Johansen?) I et fåfengt forsøk på å unngå all denne nakne grusen, tok de med seg en winter fra Norge, men selv winteren måtte til slutt hentes med fly i grusødet.

Vår djerve statsjulepolmedister ble fløyet inn på forhånd, og står der og ønsker både rumper og annet illeluktende mannfolk velkommen når de blir båret ut av flyet.

Den kanskje mest kjente av alle de som tok fly heter Ousland. Han tok fly inn først, og gikk på rulleski de siste 50 meterne, og kunne ved ankomst fastslå, ikke så rent ubeskjedent: Hadde det vært is- og snøfritt her for 100 år siden, ville aldri Norge blitt den stolte polfarernasjonen jeg er i dag.

For mer detaljert beskrivelse, les Christiania Trøsteogbærestikke.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Bebben

Stakkars Winther, som ville padle en sommer, men endte med å ro seg ut av det, deretter gikk han på ski en vintersommer og slet seg helt ut, bare for å oppdage at den godeste Mathismoen ikke nevner ordet "klimaendringer" i sin reportasje.

Sånn kan det gå her i verden.
Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!

Jostemikk

Den godeste Winther vil nok a(k)sle seg for nye stunt. Det virker som om vår stolte nasjon har fått en generasjon som bruker klimakrisa til å finansiere diverse guttedrømmer. Jentedrømmer også, for den saks skyld. Liv Arnesen er sannelig ikke tapt foran en pulk, og er alarmist god som noen. Hun er vel også innehaver av tidenes korteste nordpolferd hvis jeg ikke husker helt feil.
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

seoto

"Det skulle gå matematisk, men det gikk ikke fysisk. Da blir jo matematikken uinteressant, sier Jan-Gunnar Winther."

Da har kanskje Winther lært at det ikke hjelper å benytte matematikk når man bruker feil data?
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

ConTrari

"Det skulle gå matematisk, men det gikk ikke fysisk. Da blir jo matematikken uinteressant, sier Jan-Gunnar Winther."

For meg høres dette sitatet ut som selve essensen av klimaforskningen. Bortsett fra at man ennå ikke har nådd frem til erkjennelsen i andre setning.