Norsk klimaforskning?

Startet av ebye, september 17, 2012, 21:35:22 PM

« forrige - neste »

ebye

Jeg mener det kan være egnet å ha en egen tråd om Norsk klimaforskning, med vekt på persongalleriet, temaer og kvalitet.

Hvilke personer er det i øyeblikket som sorterer under dette klimakontoret?

Sentrale personer er: Eystein Jansen, Rasmus Benestad, Cecilie Mauritzen, Helge Drange og Olav H. Hygen.

Vi har nettopp lest (fra Cicero) at norsk klimaforskning er i verdensklasse.
Det snakkes mye om ekstremvær, men det kan virke som om det er vrient å holde været unna klimadebatten.
Det er vanskelig (umulig?) å spå været noen dager frem, her trengs det mer ressurser.
Det mangler tilsynelatende noe på leseviljen, er forskning for krevende?
Klimaforskningen har sugerør til Forskningsrådet, hva med søknader på det åpne marked?

Tanken er å følge opp slike spørsmål, samt "forskningsartikler" med et kritisk blikk.
Når IPCC opplever "game over", finnes det alternativ sysselsetting?

Kan det tenkes en norsk Klimakommisjon når det hele er over? Med vekt på en grundig analyse av: organisering, ressursbruk, kvalitetssikring og formidlingsstrategi?   ;)   8) 
 

jarlgeir

Når det gjelder kvalitet på Norsk klimaforskning er det på sin plass å minne om Ross McKitricks lille forskningsrapport her: http://klimaforskning.com/forum/index.php?topic=876.0

Har noen fra Bjerknessenteret svart på kritikken om at modellen deres er uten vitenskapelig verdi (positiv sådan), eller later de som vanlig som om kritikken ikke eksisterer?
It's the sun, stupid!

Bebben

Sitat fra: jarlgeir på september 18, 2012, 00:30:06 AM
Når det gjelder kvalitet på Norsk klimaforskning er det på sin plass å minne om Ross McKitricks lille forskningsrapport her: http://klimaforskning.com/forum/index.php?topic=876.0

Har noen fra Bjerknessenteret svart på kritikken om at modellen deres er uten vitenskapelig verdi (positiv sådan), eller later de som vanlig som om kritikken ikke eksisterer?

Ikke godt å si Jarlgeir. For alt jeg vet, er det ikke sikkert de kjenner til den engang, selv om det skulle forundre meg mye om ikke McKitrick er nevnt i en eller annen kommunikasjonskanal blant varmister der også folk fra Bjerknessenteret deltar.

Men om ikke McKitrick (og andre) blir hørt i Norge, blir de hørt i hans hjemland Canada - de har jo meldt seg ut av Kyoto og McKitrick har deltatt i høringer for politikerne der.

Så ting skjer, om enn kanskje langsomt... bloggosfæren har f.eks. avlivet Gergis et al, den nye hockeykøllen spesialberegnet på AR5... hvis den nå ikke på mirakuløst vis skulle gjenoppstå rett før ferdigstillelsen slik som i "Caspar and the Jesus Paper"....

Når man leser om norsk klimaforskning i dag, enten det er fra Cicero eller Bjerknessenteret, får man inntrykk av en solskinnshistorie der alt er såre bra, og "klimakrigen" ikke eksisterer, og Cicero kan vise til SkepticalScience som om det knapt fantes noe å krangle om verken vitenskapelig eller politisk.

Men stadig flere informerte folk vet at det ikke er slik: Striden raser på alle fronter. Ikke minst Lewandowskys stunt vil få enda flere folk - og forskere - til å se at aktivist-delen av klimarørsla ikke er sannhetssøkende forskere, men derimot beinharde aktivister med et intenst hat mot sine meningsmotstandere, og at for dem kommer vitenskapen i annen rekke. "Saken" kommer først, som dokumentert av dem selv.

Det blir neppe i Norge endringene skjer først, men før eller siden vil nok Prestruds konspirasjonsteorier hjemsøke ham og bite ham der det gjør mest vondt: i Troen. :)
Baby, it's getting hot outside! Send for Greenpeace!

Amatør1

#3
Sitat fra: Bebben på september 18, 2012, 01:18:40 AM
Det blir neppe i Norge endringene skjer først, men ....

Slik situasjonen ser ut nå, vil endringene i Norge ikke begynne før "saken" forlengst er knust og forlatt i samtlige andre land. Det er noe inngrodd og retthaversk-fanatisk over samtlige norske politikere, ingen av dem tør stå imot den "grønne" fanatismen slik at det monner. I dette politiske landskapet trives Cicero og Bjerknessenterets aktivister. Forsker-aktivistene lever i symbiose med politiker-aktivistene, og vitenskapen er forlengst glemt og irrelevant for alle disse, det er kun nyttig som skalkeskjul overfor befolkningen.

Jeg stemte ikke ved valget i 2009, og jeg har fortsatt ingen å stemme på. Demokrati?It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

BaseBallStick

Den som ikke stemmer, bør heller ikke klage.

Du har alternativer du kan stemme. Les deg opp.
"Oljen er sterkt miljøskadelig, og burde brennes!"
Fredric Hauge, Bellonas oppstartsfase...

ebye

En eventuell fortsatt diskusjon om dette bør legges til en annen tråd.   :)

Amatør1

Sitat fra: BaseBallStick på september 18, 2012, 09:17:24 AM
Den som ikke stemmer, bør heller ikke klage.

Du har alternativer du kan stemme. Les deg opp.

Du tar feil på begge punkter.
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to