Frimureriet og annet hemmelighold

Startet av seoto, mai 04, 2012, 13:11:17 PM

« forrige - neste »

seoto

For å få en oversikt over hvor utbredt frimureriet er på verdensbasis, finnes en liste som er oppdatert pr. 31.3.2010:

http://web.mit.edu/dryfoo/Masonry/Pointers/GLs/index.html


Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.

Ewer Gladblakk.

God samling, Seoto! :)

Btv...
En gang jobba jeg som visegutt med bil, og lagermedarbeider med førekort på en bedrift her i Hamar.
Eieren: Senior, var frimurer....ikke fordi att jeg merka mye til det....gubben var helt ålreit han!
Problemer fikk jeg først med junior, som også var frimurer (fikk jeg høre)......og han lovte på tro og ære att jeg aldri skulle få noen jobb i Hamar lenger, etter at vi kom litt på kant i no smålig og snørrhåvent dritt han skjøl fant opp bare fordi han skjøl hadde lyst til...?
Nåvel....detta var slik jeg husker det, og ikkeno fasit for noe som helst annet....kansje drittungen bare fikk holde far sin i handa på tur til logen? :D
Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!

Ewer Gladblakk.

Det er vel mest bare snakk om håpefulle "byttere, gjengjeldere og kremmere" i hele bunten snart...
Hvis du lysker meg, så skal jeg lyske deg, osv.
Og så at ingen klarer å holde opp fordi det er så deilig å lyske, eller bare bli lyska....fordi det føles så godt på pungen!  ???
Løft kun ett bein om gangen.....ellers går du bare på snørra!

Stavern

Ser dette er en nokså gammel tråd, men vil gjerne rette på et par ting ang. minnehallen. For det første så har dette ikke så fryktelig mye med frimurer og hemmelig greier å gjøre, den er tegnet av Bjerche som vant en arkitekt konkurranse. Jeg har bl.a bilde av de andre bidragene, og det er derfor ikke noe som helst merkelig med at de valgte dette bidraget, særlig ikke med tanke på hva minnehallen skulle inneholde, nemlig plaketter over alle de falne sjømenn og kvinner som falt i første verdenskrig, og da var det selvsagt naturlig at man satte opp tavler over de falne i 2. verdenskrig da den var slutt. Denne minnehallen heter Bifrost som er det norrøne navnet for regnbue, som er broen mellom jorden og himmelen. Så skummelt var det. Da bestemoren min var liten kunne man klatre opp til toppen og skue utover til både larvik og om man knep litt i øynene helt til Danmark.

Selve åpningen av Minnehallen fant sted i august 1926, og jeg har orginalprogrammet.  Jeg er ikke selv fra Stavern, men har vært der og bodd der så mye at jeg føler tilhørigheten. Både bestemor og oldeforeldrene mine var derfra. Så man må helt tilbake til oldefarsfar for å finne  en "innfløttær". I dag bor min onkel og tante der, og kusinen min og hennes barn. Barnet til kusinen min kan altså peke tilbake til sin tipp tipp oldefar for å finne noen som ikke var derfra.

For noen år siden så måtte minnehallen restaureres og den ble kledd i grønt, noe som forarget mange av de innfødte. De visste nok ikke om hvor ille det var fatt med den og at den hadde fått gjennomgå av vær og vind og ikke minst forurensning.

Når det gjelder Citadellet så er det et sted som ble brukt for å skyte på fienden som kom sjøveien, derfor er det kanonhull i bygget. Det lille røde bygget som ligger litt bortenfor Citadelløya kalles Kikut, og var der for å som navnet tilsier holde utkikk. Det samme gjelder for de to Blokkhusene, der satt det noen og holdt vakt, og dersom de fikk beskjed via signaler fra Kikut så sprang de ut for å tenne sin varde, eller senere bruke telegrafen ( tror det er det de kaller den), så satt det en på det andre blokkhuset som så dette, og sprang ut for å tenne sin varde. Dette var slik de varslet om f.eks skip med pestflagg, eller fiendlige skip som kom for å angripe.

Det er fortsatt mulig å gå opp til det nordre blokkhuset, men man kan ikke gå inn der, og det er ikke noe å se der inne heller sa bestemor alltid.
Man kan også se telegrafstolpen som ble restaurert og satt opp for noen år siden. Ikke noe skummelt med det heller, bare en gjeng med ivrige folk som vil ta vare på byhistorien.

Så sorry folkens ikke noe frimurer tanker opprinnelig, men skjønner sammenligningen da, og det er jo en mulighet for at noen av de som valgte det bidraget var frimurer, men det er kun spekulasjon, ingen sikre kilder.

Når det gjelde Herman Wildenvey så var han nok bare en dikter som var litt for glad i murere, dette var det de kalte de glassene med øl de fikk kjøpt på puben, og siden han var ivrig benytter av murerne, så kalte de han nok frimurer...hehe. Så hvorvidt han var en ekte losjemann vet jeg ikke, men det er iallefall viden kjent at han satt på puben og så noen snekre komme forbi, og da utbrøt han: Det er første gangen tømmermennene kommer før drikken.

Og hvis noen lurer på om det er noe skummelt med at innlegget er skrevet 12.12.2012, så er det helt tilfeldig.

Så får dere bare spekulere videre om amrikanere, egyptere, mayaer osv. Har jo ikke lenge igjen hvis mayaene har rett iallefall.

ConTrari

Hei, og velkommen, Stavern!

Denne byen er litt av en idyll, og var opprinnelig ingen vanlig by, men Norges flåtebase, opprettet rundt 1750, og het da Frederiksværn. (Stavern fra ca. 1925?) "Værn" er en fin norsk flåtenavntradisjon, med Karl Johans værn (som avløste Frederiksværn som hovedbase fra ca. 1825), Haakonsvern fra etter 2. verdenskrig, til våre dagers Olavsvern.

Stavern har en fin gammel garnisonskirke (første i Norge som var ren garnisonskirke), og vakre bygninger fra 1700-tallet som Kommandantboligen, og sjaluppskur som huset bl.a. kanonbåter. Tordenskjold hadde også base her, men det var før den store utbyggingen skjedde. Citadellet er, som du skriver, endel av flåtehavnens forsvarsverker på sjøsiden. På landsiden er det et ganske intakt system av festningsmurer.

Minnehallen har liksom sunket litt ned i glemselen de senere år føler jeg, men det er en viktig del av vår historie å minnes, med tusener av norske sjøfolk som ble drept av tyske ubåter under første verdenskrig, da Norge vår nøytralt. Selv om det er laget plaketter over de som døde i neste krig også her, vil nok de fleste forbinde 2. verdenskrigs ofre til sjøs med monumentet ved Sjøfartsmuseeet på Bygdøy. I første verdenskrig ble mange enorme formuer skapt på kort tid fra spekulasjon i handelsskip som trosset den tyske blokaden og seilte på England. Det ble mye bitterhet mot rederne, som satt trygt og sopte inn penger mens sjøfolkene døde. På Frogner er det en diger borg av en villa fra denne tiden, bygget for skipsreder Bryde, som på folkemunne fikk tilnavnet "Forbrydelsen".

Og det er selvsagt ikke noe skummelt med Minnehallens pyramideform, den er som en varde, et sjømerke, en form som passer godt til funksjonen.

Som du skriver, så var "murer" en stor øl, 0,7 liter. Har aldri opplevd murere som drakk seg selv, men har jobbet med en murer som måtte ha en halv flaske whisky til lunsj hver dag, for at hendene skulle holde seg stødige...

Våre siviliserte moderne ølbokser har befridd oss fra mye helseskadelig murerbæring, selv panting krevde sin mann i gamle dager. Akk ja, Hikk Gloria Transit etc.

ConTrari

Hadde vi hatt Tryllefløyten uten Frimurerne?  8)

ConTrari

Her er det mye godteri for de som kan skue frimurere og andre verdensherskere i klassisk arkitektur!

Monckton har designet seg et "cottage" i Skottland, i en absolutt reddsom blanding av dorisk tempel og palladiansk villa.

Her må det tolkes, og fryktes for de skjebnesvangre arkitekturmotiver!

http://wattsupwiththat.com/2013/01/24/of-doric-columns-and-climate-change/#comment-1207962


seoto

Siden Frimureriet til alle tider har vært en svært hemmelig organisasjon, er det av naturlige grunner mange som ikke vet særlig mye om det. I dag blir hemmeligheter vanskeligere og vanskeligere å holde hemmelige - takket være Internett! :)

Dessuten vet folk flest lite om sionistene, og det vil de også få nærmere forklart i denne videoen.

Michael Tsarion - The Zionist Roots Of Freemasonry


Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.