Skrevet av Emne: Har de bløffet om Påskeøya?  (Lest 1109 ganger)

Utlogget Jostemikk

  • Administrator
  • Fingrene mine er klistra til klimatastaturet
  • *****
  • Innlegg: 7136
  • Ondskapens grobunn er dårskap og troskyldighet
Har de bløffet om Påskeøya?
« på: September 22, 2011, 01:56:27 am »
Judith Curry - The Myth of Easter Island’s Ecocide

Jeg skal være forsiktig med å uttale meg for bastant, for her er det mye som må fordøyes. Dessuten har jeg ingen forutsetning for å kunne si at virkeligheten er korrekt beskrevet. Men ærlig kan jeg være, så min umiddelbare reaksjon er, om ikke annet, nettopp.

Har de løyet og bløffet for oss angående årsaken til at det endte så ille på Påskeøya? Har dette også vært terror og skremselspropaganda? Har det gått så langt at disse "forskerne" forsøker å presse sin politiske ideologi nedover hodet på resten av oss ved å skremme oss til dårlig samvittighet? For faktum er at slik det har vært de siste 25 årene, så er det vi blir bombardert med fra forskerhold at "Mennesket er ondt! Det er selvdestruktivt! Den eneste måten vi kan redde verden på er at alle gjør som vi befaler!"

Jeg håper at dere andre kan hjelpe meg litt med denne saken her. Det er nesten så jeg håper at det ikke er sant. Det er imidlertid bra for Tor Heyerdahl, for han får en slags post mortem oppreisning, men hva hjelper det, når det har satt seg råte helt inn i sjelen til de som setter dagsorden? Denne saken får meg til å tenke på et av de ondeste menneskene jeg vet om. Han heter David Suzuki.
« Siste redigering: September 22, 2011, 02:46:57 am av Jostemikk »
Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Utlogget seoto

  • Administrator
  • Superhelt!
  • *****
  • Innlegg: 3673
  • Sannhet behandles i dag lik porno - i det skjulte.
Sv: Har de bløffet om Påskeøya?
« Svar #1 på: September 22, 2011, 11:41:16 am »
Jeg er glad for å høre disse nye synspunktene, de høres mer riktige ut. Mange mennesker har latt historiene om Påskeøya gå inn på seg som en bekreftelse på menneskenes dumhet. Vel, dumheten er jo der, men det kan nå virke som om befolkningen på Påskeøya selv ikke var skyld i sin undergang. Alltid godt med hjelp fra "den store, hvite mann" ;)

Innlegget ditt får meg til å tenke på dommedagsprediksjoner, og den evige skyld for et eller annet som vi alltid skal bære på våre skuldre, vi syndige mennesker.

Dommedagspredikanter - et ord som fremdeles mange er vokst opp med.

Den gang kristendommen tok stor plass blant menneskene, på grensen til allmektighet, var dommedagsmenneskene - eller skal vi si dommedagsmennene, de var stort sett var menn, siden kvinnen var uverdig - i hovedsak å finne blant de religiøse. De truet alminnelige mennesker med skremsler og undergang og dommedag, det var ingen grenser for all skremsel de førte med seg. Kirken har hatt stor makt, spesielt de siste 1500 årene i Middelhavsområdet, og snart i 1000 år i Norge. Skremsler og dommedagstrusler var et viktig virkemiddel i kampen for å skremme folk til å lyde og lystre kirken, og slik holde folket i ro og finne seg i tvang, nød og sult. Trøsten de fikk var at dersom de var lydige, skulle de komme til himmelen når de døde. Og var de ikke lydige, skulle selv livet etter døden bli et sant helvete for dem.
 
I dag er tradisjonell kristendom på sterkt vikende front. Men det er liten grunn til å tro at de som fører med seg disse dommedagsgenene og -evnene skulle forsvinne sammen med religionen, de har bare funnet seg nye arenaer. I dag heter arenaen IPCC og dommedagstruslene utøves gjennom forskere og politikere via "Anthropogenic Global Warming" (AGW).* Truslene er denne gangen kollektive, det vil bli hele verdens undergang dersom vi ikke gjør som vi får beskjed om og betaler vår grønne skatt med glede. I våre dager har ikke lenger Paven en stor hær, så overtakelsen av makt vil neppe kalle på en blodig krig fra det hold. Kirken har blitt fredelig, så arenaen står der - så fristende og ledig for nye dommedagsprofeter. Historien forteller at folk flest lar seg skremme. Enhver kjetter vil falle i unåde.

* Tidligere sto AGW oppført med egen forklaring i Wikipedia. Nå er det fjernet. I stedet står det bare Global Warming. De har fått en artikkel som heter: Human impact on the environment. Vær litt forsiktig med å stole fullt og helt på Wikipedia på enkelte områder, for historien skrives stadig om, og innholdet avhenger av hvilken forfatter som var den siste til å skrive.
Noen ganger er løgnen for stor til at man kan få øye på den.
Og når man ikke kan se at det er en løgn, velger man naturlig å tro på den.