Co2 økning under 2. verdenskrig ?

Startet av Smiley, mars 20, 2014, 22:11:50 PM

« forrige - neste »

Smiley

Jeg har overhode ikke funnet noen spor av økte utslipp under perioden 1938-1945 .
Jeg vil anta at når nesten samtlige industrialiserte land har max produksjon på krigsmateriell døgnet rundt i flere år sammenhengende burde det vise igjen. Legger man til alle brannene som følge av krigshandlingene må krigen uten tvil være historiens til da største menneskeskapte co2 event.
Likefullt er det nesten helt flat co2 kurve i grafer for perioden. Det er derimot en økning rundt 1960 hvor eneste parameter som var ulikt tidligere perioder var co2 målinger fra luft i stedet for fra iskjerner. Den er bortforklart med befolkningsøkningen etter krigen, men de virkelig store barnekullene kom jo i perioden 66-72 altså 5 år etter co2 økningen. Hvis andre verdenskrig ikke gav utslag må jo noe stort ha skjedd i 1960 som gir så tydelig økning?

Jeg mener å ha lest en plass at værvarslingen på Svalbard målte co2 under krigen. Hvor kan man eventuelt skaffe kopi av disse målingene eller andre tilsvarende fra samme periode?


Amatør1

Hei Smiley, og velkommen til forumet!

Jeg kan desverre ikke svare på spørsmålene dine, og ber istedet andre som vet noe komme med sitt innspill til det du spør om.

Det eneste jeg vil si er at slik jeg ser det, så er CO2 en behendig stråmann for alarmistenes sak. Diskusjonen om hvorvidt CO2 betyr ingenting eller bittelittegrann pågår i år etter år, mens alarmistene i det stille implementerer sin sammfunnsomveltning.

CO2 er fullstendig irrelevant, er min påstand. Men nå kan dere andre svare på Smiley sine spørsmål på fritt grunnlag  :)
It is easier to lie to someone than to convince them, that they have been lied to

Jostemikk

Hei Smiley!

Jeg svarer på deler av innlegget ditt. Mye tyder på at det atmosfæriske innholdet av CO2 ikke bryr seg særlig om hva vi mennesker gjør, og Salby er blant flere som peker på dette.




Satellittmålinger av CO2-utviklingen viser også at det er noe galt. Områder av verden med mange mennesker og stort utslipp av CO2 viser et underskudd på CO2, mens øde steder har motsatt utvikling. Legg merke til at de grønne områdene på kartet absorberer mer CO2 enn det som blir sluppet ut der:

Sitat fra: Jostemikk på november 03, 2011, 17:57:22 PM
Den japanske nyhetsformidleren NHK World, har denne saken, og legg merke til scrollbaren så dere får med dere alt:

CO2 density map created using satellite data

A Japanese research group has created a world map which shows estimated carbon dioxide emissions in each region using for the first time data acquired by a satellite.

The group at the National Institute for Environmental Studies estimated regional CO2 emissions by combining data from Japan's Global Gases Observing Satellite, Ibuki, and ground observation data collected for a year from June 2009.

Of 64 regions on the map, those where CO2 emissions exceeded CO2 absorption are shown in red and regions where emissions were less than absorption are marked in green.


Dette bildet hentet jeg fra Chiefio (E.M. Smith.



Han skrev om denne saken for noen dager siden, men jeg klarte å unngå å få den med meg.

Joanne Nova har også slått denne saken stort opp.

CO2 emitted by the poor nations and absorbed by the rich. Oh the irony. (And this truth must not be spoken)

Who are the world's worst "polluters"? According to a new high-spectral-resolution Japanese satellite — it's developing countries.


Dette til tross påsto Ernst-Georg Beck noe annet angående perioden til og med 2. verdenskrig. Her er en graf som viser de dataene han samlet inn:

Ja heldigvis flere der ser galskapen; men stadig alt for få.
Dertil kommer desværre de der ikke vil se, hva de ser.

Spiren

Smiley

Det var en slik kurve som den siste her jeg var ute etter. Hvis økningen er menneskeskapt førte 2. Verdenskrig til co2 nivå på dagens nivå og det var borte igjen etter 5 år, noe som stemmer bra med levetiden til co2 i atmosfæren.
Dette viser jo at intens menneskelig aktivitet i verstefall trenger litt tid på å absorberes, men det blir absorbert.

Sattelittens målinger er ikke overraskende da grønn vegitasjon også slipper ut mye co2 når det er mørkt og photosyntesen går motsatt vei. Naturlige svingninger betyr altså mer enn menneskelig aktivitet i uland. I iland som Norge blir all aktivitet absorbert og følgelig har vi da et netto co2 underskudd her på berget. Får vi penger igjen på co2 avgiftene da mon tro? ;)